Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Tajine lam recepten (7) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

Weer een recept voor de tajine (of de wok) met lamsvlees. Zie ook mijn artikel over Marokko.

INGREDIENTEN

2-3 el olijfolie, 1 grote ui, gesnipperd, 1 kg lamsvlees, in stukjes, 1 el kaneelpoeder, 1/2 tl gemberpoeder, saffraandraadjes, gekneusd, 2 grote vleestomaten, ontveld en in stukjes, , 2 dl groentebouillon (tablet), 3 stevige peren (ca. 600 gr), sap van een 1/2 citroen, 1 el honing, peper en zout, wat muntblaadjes,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op14-01-2002
  • Marokkaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

* 1 grote zoete ui., * 1 kg lamsvlees,in blokjes., * 1 koffielepel kurkuma., * 1 koffielepel gemalen koriander., * 1 koffielepel gemberpoeder., * 150 gr gedroogde abrikozen., * 2 eetlepels olijfolie., * 2 fijngesnipperde knoflookteentjes., * 20 cl kippenbouillon., * 1 kaneelstokje., * 1 portie saffraandraadjes., * 1 bosje verse koriander., * 4 eetlepels vloeibare honing., * Zwarte peper uit de molen & zout.

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op21-01-2010
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

700 gr. lamslappen, 200 gr. uien, 2 tenen knoflook, 2 kruidnagels, 1/2 theel. koenjit, 1 eetl. olie, 25 gr. boter, 75 gr. gewelde pruimen, zout & peper, 50 gr. amandelen, 2 kaneelstokjes, 25 gr. sesamzaad

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op10-01-2002
  • Marokkaans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Veel valt over dit gerecht niet te zeggen maar wel te proeven. Zo had ik ook altijd het idee dat citroen in een gerecht er een zure smaak aan gaf, maar dat is niet zo. Het smaakt eerder fris. Zo maakte ik ook een grote boog om ingelegde citroenen. Totdat ik ze in dit recept tegen kwam en dacht dit wil ik wel 'ns uitproberen. Echt zuur smaken ze niet eerder wat zoutachtig en best wel lekker. Dus als je van uitproberen houdt gewoon eens 'n keertje proberen.

INGREDIENTEN

500 gram Lamskoteletten, 1 theelepel Knoflookpoeder, 1 theelepel Uienpoeder, 1 theelepel Dill, 1 theelepel Thymiaan (Tym), 1 theelepel Rozemarijn, 1 theelepel Oregano, 1 theelepel Koreander, 1 theelepel Gemberpoeder, 1 theelepel Liebstockblätter (Maggiekruid), 1 theelepel Karwij (hele Komijn), 'n beetje Oijfolie (om de kruiden te marineren met de boutjes), 2 Uien (1 klein gesneden en 1 in ringen), 4 teentjes Knoflook (klein gesneden), 1 stukje Gember (klein gesneden), 1 rood Pepertje, 1 theelepel Harissa (zelfgemaakte), 1/4 bosje Koreander (fijn gesneden), 1/4 bosje Peterselie (fijn gesneden), 7 Anijs sterren, 1/2 theelepel Kaneel, 1 pakje Tomaten (met of zonder kruiden), 25 hele Olijven, 1 ingelegde Citroen (in 4 stukjes gesneden en verkrijgbaar bij de Turk), 3 á 5 eetlepels Olijfolie

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op17-09-2014
  • Arabisch Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
INGREDIENTEN

1 kg in stukken gesneden lamsschouder, 4 tomaten, 2 teentjes knoflook, 100 gram uien, 4 gekonfijte citroenen, ? theelepel gemberpoeder, ? theelepel kaneelpoeder, 1 plukje saffraan, 400 gram peultjes (verwijder de steeltjes), 400 gram gedopte tuinbonen (eventueel te vervangen door verse doperwten), 100 gram hele amandelen, 6 eetlepels olijfolie, zout & peper

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op24-09-2001
  • Marokkaans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

? 1 kg in stukken gesneden lamsschouder, ? 4 tomaten, ? 2 teentjes knoflook, ? 100 gram uien, ? 4 gekonfijte citroenen, ? ? theelepel gemberpoeder, ? ? theelepel kaneelpoeder, ? 1 plukje saffraan, ? 400 gram peultjes (verwijder de steeltjes), ? 400 gram gedopte tuinbonen (eventueel te vervangen door verse doperwten), ? 100 gram hele amandelen, ? 6 eetlepels olijfolie, ? zout & peper,

  •  Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op24-02-2002
  • Marokkaans Hoofdgerecht
  •  0-10 min.

Typisch berbergerecht

INGREDIENTEN

1.5 kg lamsschouder,300 gr aardappelen,200 gr wortelen,180 gr cougettes,1ui,200 tomaten, 2el olijfolie,1 kaneelwtokje, 1 tl paprikapoeder, 1 tl ras el hanout, 1 bosje koreander, zout, peper

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op07-11-2010
  • Marokkaans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Dit nummer in Smult: o.a, de lekkerste hachee, coq au vin en andere traditionele gerechten met een nieuwe twist. Profiteer nu 5 X Smult met 30% korting! Profiteer nu!… Lees verder »

Top