107 tajine kip recepten

Een arabische stoofpot met groente en vlees. Heerlijk van smaak, gezond en slank!!! Naar het recept van mijn vriendin, die dit heerlijke gerecht aan mij heeft geintroduceerd.

INGREDIENTEN

Aardappelen, Kip, Doperwten, wortels, Courgette, olijven, Courgette, peterselie,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op30-01-2003
  • Arabisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Een van mijn lievelingsgerechten

INGREDIENTEN

600 gr kipfilet-125 gr gedroogde pruimen-kerriepoder-3 eetl.olijfolie-3 eetl.boter-1 ui-1 lookteentjt-6 dl.kippenbouillon-1 theel.saffraan-zout-peper pijpkaneel-5 eetl.vloeibare honing-geroosterde amandelschijfjes

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op29-01-2005
  • Marokkaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

1 envelopje saffraan 2 uien 1 sinaasappel 3 el olijfolie 4 kipfilets in blokjes 1 thl gemberpoeder 1 thl kaneelpoeder 1/2 thl korianderpoeder 1/2 thl Djintan peper, zout 2 dl Struik kippenbouillon 200 gr abrikozen 1 el honing 3 eetl fijngehakte peterselie 100 gr amandelen.

  •  Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op24-02-2002
  • Marokkaans Hoofdgerecht
  •  0-10 min.

Stoofschotel met kip, abrikozen en amandelen

INGREDIENTEN

1 envelopje saffraan, 2 uien, 1 sinaasappel, 3 el olijfolie, 4 kipfilets in blokjes, 1 thl gemberpoeder, 1 thl kaneelpoeder, 1/2 thl korianderpoeder, 1/2 thl Djintan, peper, zout, 2 dl Struik kippenbouillon, 200 gr abrikozen, 1 el honing, 3 eetl fijngehakte peterselie, 100 gr amandelen.

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op18-06-2001
  • Marokkaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.


Marokkaans: een stoofpotje van kip ; de smaak enorm ten goede, de diverse smaken krijgen in de Tajine alle tijd om goed op elkaar in te werken en ze worden in hun eigen kookvocht klaar gestoofd. Het resultaat is overheerlijke en vetarme gerechten. Voor 4 personen; bereidingstijd: 45 min.

INGREDIENTEN

4 kippenvleugeltjes, 4 kippenbouten, 8 eetlepels gesnipperde ui, 4 citroenen in schijfjes, sap van 1 citroen, 2 koffielepels gemalen koriander, 2 koffielepels geplette zwarte peperbollen, 2 koffielepels komijnzaadjes, 1 koffielepel saffraandraadjes, 1 koffielepel zout, 4 eetlepels olijfolie, 4 eetlepels gehakte peterselie, 2 eetlepels gesnipperde knoflook, 2 eetlepels poedersuiker, 1/3 l water,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op06-11-2004
  • Marokkaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Een zoetige Marokkaanse tajine. Heeft even tijd nodig om te stoven, maar is verder heel simpel en natuurlijk erg lekker :-)

INGREDIENTEN

, ca. 300 gram kipfilet, in stukken, een kleine gele paprika, in dikke repen, 150 gram gedroogde abrikozen, gehalveerd, 1 ui, in ringen, 2 teentjes knoflook, 1 theelepel gemalen komijn, 1 theelepel kurkuma, 1 theelepel kaneel, 1 theelepel gemberpoeder, klein handjevol zwarte olijven, in ringen, kopje kippen- of groentebouillon, beetje maizena, scheutje olie, peper en zout naar smaak, klein handjevol amandelschaafsel,

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op19-01-2011
  • Marokkaans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Djej matisha mesla (marokkaans)

INGREDIENTEN

4 kipkarbo's, 3 el olijfolie, 3 gehakte sjalotten (groot), 1 kg soeptomaten (ontveld en gehakt), 1 tl zout, 1/2 tl peper, 1 tl gehakte gemberwortel, 1 tl kaneelpeoder, 1/2 tl safraanpoeder, 2 el honing, 2 el sesamzaad

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op22-11-1999
  • Arabisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Heerlijk kruidig Marokkaans gerecht

INGREDIENTEN

+/- 500 gram kip (drumsticks, vleugeltjes etc wat je maar lekker vind; pakje couscous; 1 courgette; 1 aubergine; 1 ui; 1 winterwortel, 2 a 3 aardappels; blikje kikkererwten; bosje verse koriander; +/- eetlepel Ras el Hanout( marokkaans kruidenmengsel, recept staat op mijn pagina); 2 boullionblokjes opgelost in ca. 4 dl water; 2 a 3 teentjes knoflook; zout en peper naar smaak.

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op16-07-2003
  • Marokkaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Typisch Marokkaans eenpansgerecht

INGREDIENTEN

Stukken kip (bouten of hele kip in stukken gehakt), zout, witte peper, ras el hanout (Marokkaanse slager of zelf maken), zakje saffraan, olijf- en zonnebloemolie, 4 uien, 150 gr. rozijnen, potje olijven, stukjes ingemaakte citroenen (vruchtvlees weghalen en wassen), pepers, wat takjes gehakte koriander en peterselie, droge pruimen, sesamzaadjes.

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op23-07-2005
  • Marokkaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Heerlijk Afrikaans gerecht met kip in combinatie met gedroogde vruchten en amandelen

INGREDIENTEN

2 uien/2 el arachideolie/1/2tl kaneel/ 1/2 tl safraanpeder/1 tl gemalen komijn/ 1/2 tl chilipoeder/1(scharrel)kip/2 el cognac/ 1 stukje gember(2cm)/3 teentjes knoflook/ versgemalen peper/200g gedroogde aprikozen/ 100g ontpitte dadels/2 el sesamzaad/50 g hele amandelen

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op12-10-2005
  • Afrikaans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

1 panklare kip van 1800 gram in 8 stukken. 2 middelgrote aubergines 1 teen knoflook 1theelepel gemberpoeder 1 snuf saffraan 1 theelepel zout peper 2 grote uien 4 eetlepels olie 1 citroen

  •  Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op24-02-2002
  • Marokkaans Hoofdgerecht
  •  0-10 min.

Makkelijke kiptajine

INGREDIENTEN

4 Kippenbouten, 4 teentjes knoflook, 1tl paprikapoeder, 1/2 tl komijn, 1tl kardemom, 1tl gemberpoeder, 1/2 tl peper,zout,4 takjes verse thijm of 2 volle tl gedroogde, 1/4 bosje koriander en 1/4 bosje peterselie aan elkaar vastgebonden, water, in reepjes gesneden ingelegde citroen, zonnebloem olie en olijfolie., , Middelgrote wortels in blokjes gesneden, olijven, in reepjes gesneden ingelegde citroen

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op03-08-2013
  • Marokkaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Heerlijk Afrikaans gerecht met kip in combinatie met gedroogde vruchten en amandelen

INGREDIENTEN

2 uien/2 el arachideolie/1/2tl kaneel/ 1/2 tl safraanpeder/1 tl gemalen komijn/ 1/2 tl chilipoeder/1(scharrel)kip/2 el cognac/ 1 stukje gember(2cm)/3 teentjes knoflook/ versgemalen peper/200g gedroogde aprikozen/ 100g ontpitte dadels/2 el sesamzaad/50 g hele amandelen

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op12-10-2005
  • Afrikaans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

4 kipkarbo's 3 el olijfolie 3 gehakte sjalotten (groot) 1 kg soeptomaten (ontveld en gehakt) 1 tl zout 1/2 tl peper 1 tl gehakte gemberwortel 1 tl kaneelpeoder 1/2 tl safraanpoeder 2 el honing 2 el sesamzaad

  •  Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op24-02-2002
  • Marokkaans Hoofdgerecht
  •  0-10 min.

"Laten we eens een keer wat anders proberen." Meestal ben ik niet zo van de Arabische keuken, maar toen ik dit recept las, was ik meteen verkocht. En terecht: wat hebben we zitten smullen!

INGREDIENTEN

- Olijfolie, - 2 kippenpoten, - 1 grote ui, fijngesnipperd, - 6 gedroogde of gewelde pruimen, - 12 gedroogde abrikozen, - 2 el. vloeibare honing, - sap van een halve citroen, - 1 tl. komijnpoeder/djinten, - 2 kaneelstokjes, - 50 gr. amandelschaafsel, - 2 el. sesamzaad, - peper, zout naar smaak

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op10-12-2011
  • Arabisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Een lekkere tajine van kipdrumsticks met kleingesneden groenten......

INGREDIENTEN

6 kipdrumsticks;, 150 gram doperwtjes (diepvries);, 4 wortelen;, 6 vastkokende aardappelen;, 1 ui;, 1/2 bosje verse koriander;, 3 eetlepels olijfolie;, 1/2 koffielepel "ras el hanout" (Marokk.winkel);, 1/2 koffielepel paprikapoeder;, 1/2 koffielepel gemalen komijn;, 1/2 koffielepel kurkuma;, zout en peper naar smaak.,

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op03-04-2009
  • Marokkaans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

Lekker en makkelijk recept voor in een Tajine

INGREDIENTEN

1 Kipfilet per persoon, Kipkruiden, Olijfolie, Spekjes, Prei, Ui, Knoflook

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op19-09-2009
  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Heerlijk recept uit de tajine

INGREDIENTEN

Voor de Ras el Hanout: 3 th. l. gem. komijn,3 th. l.gem. gember, 33/4 th.l.gem.koriander,41/2 th.l.zwarte peper, 1th.l cayennepeper, 6 th.l.gemalen kruidnagel 6 th.l. kaneel. dit door elkaar mengen in een potje,

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op25-01-2006
  • Marokkaans Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Tajine van kip met sperziebonen

INGREDIENTEN

2 kippenbouten, 1 theelepel kaneel, 2 theelepels chilipoeder, zout, versgemalen peper, 2 el olijfolie, 1 rode ui, in dunne partjes, 2 tenen knoflook, in plakjes, 300 g sperziebonen, panklaar (diepvries), 75 g gedroogde abrikozen, gehalveerd (zie afbeelding), 3 eetlepels rozijnen, 250 ml tomatensaus met kruiden (grote hoge fles pasta saus, ik neem altijd die naturel, maar je kan ook een andere nemen),

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op12-04-2005
  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Een beetje vreemd misschien, kip met ketchup, maar wél
hartstikke lekker.......

INGREDIENTEN

1 kip van 1 1/2 kilo), of 1 1/2 kilo kippenbouten;, 2 uien;, 1 blik tomatenblokjes;, 4 tenen knoflook;, 3 eetlepels ketchup;, 1 eetlepel gedroogde oregano;, 2 eetlepels azijn;, 2 eetlepels olijfolie.

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op12-10-2012
  • Marokkaans
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

Een smakelijk tajinegerecht waarin hartig en zoet weer eens op onovertroffen wijze worden gecombineerd.....

INGREDIENTEN

1 panklare kip in vier stukken;, 4 uien;, 6 verse vijgen;, 6 gedroogde vijgen;, 1 ingelegde citroen;, gemalen komijn en kaneelpoeder naar smaak;, vloeibare honing;, 3 eetlepels olijfolie, roomboter;, peper en zout naar smaak.,

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op17-03-2009
  • Marokkaans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Oerhollandse ingredienten in een Marokaanse pan. Als dat niet internationaal is.....

INGREDIENTEN

, 3 kipfilets in niet te kleine stukken, 2 rode uien, gesnipperd, 2 pastinaken, schoongeboend en in dunne plakjes, 1 stevige teen knoflook, het sap van 1 sinaasappel, Zout naar smaak, Zoete rode chilisaus, 2 handen hazelnoten, 3 eetl vers gehakte peterselie,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op13-12-2004
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Een aan eigen smaak aangepast recept van kip in de tajine met kikkererwten en courgette en couscous.

INGREDIENTEN

1 blik kikkererwten, 6 ons kipdelen (drumsticks, braadsticks ed.), 1 eetlepel olie, 3 takjes verse koriander, 1 kleine ui, 1 teentje knoflook, 1 kleine courgette, 2 el ras el hanout (of een mengsel van 1tl kruidnagelpoeder, 1 tl kaneel, 1 tl korianderpoeder,1 tl gember, 1 tl komijnpoeder,1 1/2 tl zwarte peper, 1/2 tl cayennepeper, 1/4 tl kurkuma),

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op05-10-2012
  • Arabisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Heerlijke Marokkaans gerecht en vrij eenvoudig te maken !!!!

INGREDIENTEN

Ca 400 gr. kipfilet, Blikje tomatenblokjes (400 gr.), 2 uien, 4 teentjes knoflook, 2 eetlepels abrikozenjam, 1 eetlepel honing, 1 eetlepel sambal oelek of verse fijn gesneden rode pepers naar eigen smaak, 2 eetlepels ras el hanout, 1/2 theelepel gemberpoeder (djahe), 1 theelepel rozemarijn, aantal verse basilicum blaadjes of een beetje gedroogde basilicum, Kippenbouillonblokje, Scheutje zonnebloemolie

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op15-05-2012
  • Marokkaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

In Marokko gebruikt men voor dit gerecht de tajine.Een aardewerken stoofpot met puntdeksel.Het gerecht is ook in een normale braadpan te bereiden.

INGREDIENTEN

1 enveloppe saffraandraadjes1 kippenbouillontablet4 kippebouten met velkipkruiden2 el olijfolie1 ui,gesnipperd2 teentjes knoflook,fijngehakt2 tl gemberpoeder1/2 kaneelstokje250 g tuttiftutti,gewassen1/2 citroen,in 4 plakjes

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op17-01-2004
  • Marokkaans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

1 kip 1 grote ui 2 teentjes knoflook 1/2 dl slaolie 1/2 dl olijfolie 1 tl gemberpoeder 1 tl zwarte peper 1/2 tl kurkuma 1/2 envelopje saffraandraadjes 1 mespunt komijn zout 1 el fijngehakte peterselie 1 el fijgehakte koriander 750 gr schoongemaakte krieltjes 100 gr groene olijven zonder pit 1 citroen

  •  Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op24-02-2002
  • Marokkaans Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

1 kip, 1 grote ui, 2 teentjes knoflook, 1/2 dl slaolie, 1/2 dl olijfolie, 1 tl gemberpoeder, 1 tl zwarte peper, 1/2 tl kurkuma, 1/2 envelopje saffraandraadjes, 1 mespunt komijn, zout, 1 el fijngehakte peterselie, 1 el fijgehakte koriander, 750 gr schoongemaakte krieltjes, 100 gr groene olijven zonder pit, 1 citroen

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op19-03-2000
  • Mediterraan Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

1 panklare kip van 1800 g in 8 stukken, 2 middelgrote aubergines, 1 teen knoflook, 1 tl gemberpoeder, 1 snuf saffraan, 1 tl zout, peper, 2 grote uien, 4 el olie, 1 citroen

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op10-01-2002
  • Marokkaans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Heerlijk snel/makkelijk gerecht uit de Marokaanse keuken.

INGREDIENTEN

400 gr kipfilet, 1 blik kikkererwten 400 gr, 1 blik tomatenblokjes 400 gr, 200 ml kippenbouillon, 2 teentjes knoflook, 2 uien, 1 el kurkuma, 1 el komijn, 1 el gemalen komijn, 1 tl kaneel, 1 citroen, 3 tomaten, 250 gr couscous, 1/2 kopje pijnboompitten, griekse yoghurt, munt

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op17-05-2013
  • Marokkaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Tajine van kip met gekonfijte citroen

INGREDIENTEN

Knoflook, 4 teentje(s), gevogeltebouillon, 1 blokje, verse koriander, 1 bosje, olijfolie, rode ui(en), 2, zwarte olijven, 20, saffraan, 1 dosis, citroen(en) natuur, 1, zout en versgemalen peper, kip van 1,5 kg, 1, gekonfijte citroenen, 4, korianderkorrels, 1 koffielepel,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op22-03-2010
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

4 teentjes look, , 1 blokje gevogeltebouillon, , 1 bosje verse koriander, , olijfolie, , 2 rode uien, , 20 zwarte olijven, , 1 dosis saffraan, , 1 citroen natuur, , zout en versgemalen peper, , kip van 1,5 kg, , 4 gekonfijte citroenen, , 1 koffielepel korianderkorrels,

  •  Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op24-08-2003
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  0-10 min.

Makkelijk en bereidingstijd: 1 uur

INGREDIENTEN

3 a 4 teentjes look:, 0,50 blokje gevogeltebouillon:, verse koriander: 1/2 bloemkool(roosjes), olijfolie:, 1 1/2 rode uien:, 16 zwarte olijven:, 0,80 dosis saffraan:, 0,80 citroen:, zout en versgemalen peper, 0,80 kip van 1,5 kg:, 3,50 gekonfijte citroenen:, 1/2 koffielepel korianderkorrels:

  •  Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op27-04-2003
  • Marokkaans Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

Makkelijke overschotel met kip en groenten. Niet te pittig dus ideaal voor de kids!

INGREDIENTEN

300 gram kipfilet, 1 grote zoete aardappel, een halve winterpeen, een halve courget, zakje couscouskruiden (van AH), twee lenteuitjes, half bakje oesterzwammen of champignons, teentje knoflook, olijfolie, pompoensoep in zak (voor 2p), blikje gepelde tomaten, peper / zout, couscous,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op27-02-2012
  • Marokkaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Tajiine is een Marokkaanse schaal van aardewerk waarin "stoofschotels" worden bereid (maar met een braadpan/wok lukt het ook). Zie mijn artikel over Marokko.

INGREDIENTEN

1 kip heel of in stukken gehakt, 1 ui, 2 tenen knoflook, krieltjes (voorgekookt) zoveel als je nodig, , hebt, 1 citroen, groene olijven, 1 tl gemberpoeder, 1/2 tl kurkuma, paar saffraandraadjes, 1 tl komijn, zout en peper, bosje verse peterselie, bosje verse koriander,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op14-01-2002
  • Marokkaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

1 el olijfolie, 1 middelgrote ui in plakjes gesneden, 2 teentjes knoflook, geplet, 4 grote kipfilets zonder vel en zonder bot, 1/2 gladgestreken tl gemberpoeder, 1 tl kaneel, 2 eetlepels vloeibare honing, 2 eetlepels limoensap, 1 eetlepel rode wijnazijn, 250 ml kippenbouillon, zout en versgemalen zwarte peper, 60 gr krenten, 60 gr hele geblancheerde amandelen, platte peterselie voor de garnering

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op27-02-2011
  • Marokkaans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Deze Tunesiesche tajine lijkt op een hartige taart zonder deeg met aardappel en ei

INGREDIENTEN

6 deelblokjes spinazie (30 g, diepvries,), l ui, 400 g kipfilet, zout, zwarte peper, 2 eetlepels (olijf)olie, 6 eieren, 225 gr beetgaar gekookte aardappels in stukjes of krieltjes, 100 gram geraspte oude kaas met komijn (zakje), l pak gezeefde tomaten (netto 500 g), ? theelepel Djintan (gemalen komijn), (l eetlepel (olijf)olie om in te vetten),

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op31-07-2002
  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Traditionele stoofschotels met zon

INGREDIENTEN

1 kg kipbraadstukjes, versgemalen zeezout en zwarte peper, 50 gr boter, 2 eetl olijfolie, 1 rode ui, 2 teentjes knoflook, 1 theel saffraanpoeder, 1 theel gemberpoeder, 1 courgette, 1 winterwortel, 2 gepekelde citroenen (Marokkaanse en Turkse winkels), 100 gr ontpitte groene olijven, 2 eetl fijngesneden koriander,

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op28-01-2003
  • Marokkaans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

Deze heerlijke Tajine is per ongeluk tot stand gekomen toen ik een beetje aan het experimenteren was, het bleek een super gerecht te zijn! Ik maak dit gerecht vaak met witlof en courgette, maar een andere groenten kan ook!
Om te variëren is een toevoeging van kikkererwten, rozijnen of koriander erg smakelijk!
Probeer het ook eens met Merguez worstjes.
Het leuke is dat de basis altijd het zelfde blijft, maar steeds een andere groenten kan gebruiken.

INGREDIENTEN

* 4 kippedijen of Kipmedaillons, * 4 tomaten, * Groenten naar keuze (bv witlof, courgette of aubergine), * 2 uien, * Buisje rode saffraan, * Halve theelepel komijnpoeder, * knoflook teentje, * Pakje Conimex Saté Marinade, * Zoete Ketjap, * Olijfolie, * Eetlepel water., * Kippenbouillon, * Pakje couscous, * Zout en peper, , * Eventueel rozijnen, kikkerewten of koriander.

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op12-11-2012
  • Arabisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

6 kippenpoten of vleugels, 400 ml kippenbouillon, 1 ui, 3 teentjes knoflook, 1/2 bosje peterselie, 1 theelepel gemberpoeder (of 4 eetlepels verse gember), 200 gram groene olijven, 4 gekonfijte citroenen, zout en peper

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op01-03-2012
  • Marokkaans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

4 grote kipdrumsticks, 1 eetl. olijfolie van Oil & Vinegar, 1 ui, in ringen, 2 eetl. Aegean tapenade van Oil & Vinegar, 12 gewelde abrikozen, 1 theel. saffraan, 500 g. couscous, zout en peper naar smaak

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op03-02-2011
  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies