Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

295 tacosaus recepten Alles wissen

  • Maak een keuze

Uitgebreid zoeken
Maak een keuze
Maak een keuze

Deze saus kun je bij verschillende gerechten serveren.

INGREDIENTEN

1 eetlepel olijfolie, 1 gesnipperde ui, 1 in blokjes gesneden groene paprika, 1 rode spaanse peper, 1/2 theelepel gemalen komijn, 1/2 theelepel gemalen koriander, 1 teentje geperste knoflook, snufje zout, peper en suiker, 400 gram tomaten uit blik, tomatenpuree

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op19-12-1999
  • Mexicaans
  •  20-30 min.

Lekker als saus, garnering, dipsaus of ingredient voor extra smaak van een gerecht. Voorbereiding: 18 min. Kooktijd 9 min. Invriesbaar

INGREDIENTEN

Voor 2,5 dl: , 1 el olie , 1 ui, gesnipperd , 1 groene paprika in blokjes , half - 1 rode of groene spaanse peper , half tl gemalen komijn , half tl gemalen koriander , half teentje knoflook, geperst , snufje zout, peper en suiker , 400 g tomaten uit blik , tomatenpuree (naar keuze)

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op29-12-2000
  • Mexicaans
  •  20-30 min.

Naar mexicaansrecept

INGREDIENTEN

- 1 el olie, - 1 ui, - 1 groenepaprika, - 1 rode peper, - 1/2 tl gemale komijn, - 1/2 tl gemalen koriander, - 1 teentje knoflook, - zout, peper en suiker, - 300 gr tomaten uit blik, - tomatenpuree

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op29-10-1998
  • Mexicaans
  •  10-20 min.

Deze basissaus kan bij allerlei gerechten worden gebruikt, zoals in ovenschotels en als dipsaus.

INGREDIENTEN

15 ml. (1 eetlepel) plantaardige olie, 1 ui (in blokjes) 1 groene (gele of rode) paprika, 1 rode of groene peper, 2,5 gr. (1 tl) komijn, 2,5 gr. koriander, 1 teentje geperste knoflook, snufje zout, peper en suiker, blik tomaten (400 gr.) tomatenpuree (naar keuze).Paprikapoeder.

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op09-08-2001
  • Mexicaans
  •  20-30 min.

Basisrecept voor tacosaus

INGREDIENTEN

2,5 dl. saus:, , 1 eetlepel olie, 1 uit, gesnipperd, 1 groene paprika, in blokjes, 1/2-1 rode of groene Spaanse peper, 1/2 theelepel gemalen komijn, 1/2 theelepel gemalen koriander, 1/2 teentje knoflook, geperst, snufje zout, peper en suiker, 400 gram tomaten uit blik, tomatenpuree (naar keuze)

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op27-12-1999
  • Mexicaans
  •  20-30 min.

Lekker bij hoofdschotels met vis,vlees of gevogelte. maar zeker ook bij taco's, tostada's of bij tortillachips.

INGREDIENTEN

*1 el olie.*1 ui, gesnipperd.*1 groene paprika in blokjes.*1 rode spaanse peper.*1/2 theelepel gemalen komijn.*1/2 theelepel gemalen koriander.*1/2 teentje knoflook, geperst.*snufje zout,peper en suiker.*400 gram tomaten uit blik.*Tomatenpuree naar keuze.

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op07-08-2002
  • Mexicaans
  •  20-30 min.

Saus voor dippen of bij de barbecue

INGREDIENTEN

2 el plantaardige olie, 1 grote ui, fijngesneden, 1 groene paprika, fijngesneden, 1 kopje gesneden bleekselderij, 3 teentjes knoflook, geperst, 4 kopjes tomatensaus, 2 el chilipoeder, 1/2 tl komijn, 1 hete peper, heel klein gesneden (of meer of minder, naar smaak), cayenne peper naar smaak

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op31-08-1999
  • Amerikaans
  •  10-20 min.

Zelfgemaakt altijd het beste!

INGREDIENTEN

1 el olie, 1 ui, 1 groene paprika, 1 lombok, 1 tl gemalen komijn, 1 tl gemalen coreander, 2 tenen knoflook, snuf zout, 1 dessertlepel suiker, circa 400 gram blik gepelde tomaten

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op27-07-2001
  • Mexicaans
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Pittige koude tomatensaus.

INGREDIENTEN

* 2 uien, * 2 rode paprikas, * 1 rode spaanse peper, * 2 teentjes look, * 2 eetlepels verse koriander, * 1 theelepel komijn, * 2 eetlepels zonnebloemolie, * 2 vleestomaten

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op27-12-2008
  • Mexicaans
  •  10-20 min.

Texmexsaus

INGREDIENTEN

1el OLIE - 1 UI - 1 groene PAPRIKA in stukjes gesneden - 1 rode JALAPENO PEPER - 1/2 tl KOMIJN?KORIANDER en geperste KNOFLOOK - snufje ZOUT,PEPER en SUIKER - 400 gr gepelde TOMATEN - TOMATENPUREE naar keuze

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op23-08-1999
  • Amerikaans
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

1 eetlepel zonnebloemolie, 1 gesnipperde ui, 1 groene paprika in blokjes, 0,5 rode peper, 0,5 theelepel gemalen komijn, 0,5 theelepel gemalen koriander, 0,5 teentje knoflook geperst, zout, versgemalen peper, snufje suiker, 400 gram tomatenblokjes (uit blik), 1 blikje tomatenpuree

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op04-05-2004
  •  
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

1 eetlepel olijfolie, 1 gesnipperde ui, 1 in blokjes gesneden groene paprika, 1 rode spaanse peper, 1/2 theelepel gemalen komijn, 1/2 theelepel gemalen koriander, 1 teentje geperste knoflook, snufje zout, peper en suiker, 400 gram tomaten uit blik, tomatenpuree,

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op10-08-2002
  • Nederlands
  •  10-20 min.

Als saus voor bij de bbq (lekker bij kip en spare ribs!), als dipsaus bij taco's of om te gebruiken bij mexicaanse recepten!

INGREDIENTEN

1 el olie, 1 gesnipperde ui, 1 gehakte groene paprika of 1 rode of groene spaanse peper, 1 tl gemalen komijn, 1 tl gemalen koriander, 1 geperst teentje knoflook, wat zout, peper en suiker, circa 400 gram tomaten uit blik, tomatenpuree

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op19-05-2000
  • Mexicaans
  •  10-20 min.

1/4 l. heerlijk bij mexicaanse gerechten

INGREDIENTEN

1 el olie, 1 ui in stukjes, 1 groene paprika in stukjes, 1/2 spaanse peper, 1/2 tl. gemalen komijn, 1/2 tl. gemalen koriander, teentje geperste knoflook, snufje zout, pepr, suiker, 440 gr. tomaten uit blik, tomatenpuree

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op14-02-2000
  • Mexicaans
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

1 el olie, 1 ui gesnipperd, 1 groene paprika in blokjes,1 rode spaanse peper, 1 tl komijn 1 eetl verse koriander, 1 teentje knoflook, geperst, snufje zout, peper, suiker, 400g tomaten uit blik, tomatenpuree(naar keuze)

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op12-09-2000
  • Mexicaans
  •  20-30 min.

Dit is een basisrecept dat veel word gebruikt in de mexicaanse keuken

INGREDIENTEN

1 eet lepel olie, 1 gesnipperde ui, 1 groene paprika (gehakt), 1 spaanse peper, halve theelepel gemalen komijn, halve theelepel gemalen koriander, halve teentje geperste knoflook, zout, peper en suiker, ca. 400 gr. tomaten uit blik, tomatenpuree naar wens

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op22-01-2002
  • Mexicaans
  •  10-20 min.

Dit is de saus wat je bij verschillende gerechten kunt serveren.Voorbereidingstijd: 15-20 minuten, kooktijd 8-10 minuten.

INGREDIENTEN

1 eetlepel olie, 1 ui, gesnipperd, 1 groene paprika, in blokjes, 1/2-1 rode of groene Spaanse peper, 1/2 theelepel gemalen komijn, 1/2 theelepel gemalen koriander, 1/2 teentje knoflook, geperst, snufje zout, peper en suiker, 4oo gram tomaten uit blik, tomatenpuree(naar keuze), , , , ,

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op18-07-2001
  • Mexicaans
  •  0-10 min.

Lekker Mexicaans tacosausje. gebruik het bij een Mexicaanse maaltijd of als tussendoortje bij tortillachips

INGREDIENTEN

2 knoflookteentjes, ui, olijfolie, 4 tomaten, suiker, azijn, verse koriander, verse peterselie, komijn & zout

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op22-10-2001
  • Mexicaans
  •  20-30 min.

Rode saus voor over de taco's.

INGREDIENTEN

1 eetlepel olijfolie, 1 gesnipperde kleine ui, 2/3 teentjes knoflook, 1 flesje goedkope tomatenketchup, paar druppels tabasco, paprikapoeder, zwarte peper.

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op20-02-2001
  •  
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

TACOSAUS, , Ingredieenten:, , 1 el plantaardige olie 1/2 tl koriander, 1 ui, in blokjes 1/2 teentje knoflook, geperst, 1 groene paprika, fijngesneden snufje zout, peper en suiker, 1/2 rode of groen peper blik tomaten (400 gr), 1/2 tl komijn tomatenpuree (naar keuze), , Bereidingswijze:, , Verhit de olie in een pan op laag vuur, voeg uien en paprika toe en fruit ze zacht., Snijd de peper fijn en doe hem samen met komijn, koriander en knoflook in de pan, roer alles goed door., Voeg zout, paprikapoeder, suiker en de tomaten met sap toe. Voeg voor meer kleur de tomatenpuree toe., Breng de saus op smaak en serveer hem warm of koud.

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op24-02-2000
  • Mexicaans
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

1 el olie, 1 ui, in stukjes gesneden, 1 groene paprika, in stukjes gesneden, 1/2-1 rode of groene Spaanse peper, 1/2 tl gemalen komijn, 1/2 tl gemalen koriander, 1/2 teentje geperste knoflook, snufje zout, peper en suiker, 400 g tomaten in blok, tomatenpuree,

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op04-05-1999
  • Mexicaans
  •  0-10 min.

De tortilla's worden gevuld met een kruidig gehaktmengsel. En de tacosaus, die maak je zelf!

INGREDIENTEN

1 ui; 500 g rundergehakt; 1 el zonnebloemolie; 1 el gemalen komijn (djinten); 1 teentje knoflook; 2 tl chilipoeder; peper; zout; 4 tortilla's (kant-en-klaar), , voor de saus: 1 el olijfolie, 400 g gepelde tomaten op sap (blik); 2 el tomatenpuree; 1 groen Spaanse peper; 1 teentje knoflook; 0,5 tl gemalen koriander (ketoembar); zout; mespuntje suiker; 100 g geraspte kaas

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op12-02-2003
  • Mexicaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Pittige gehaktballetjes uit de oven

INGREDIENTEN

-225 gram kalfsgehakt, -225 gram rundergehakt, -1 teentje knoflook, geperst, -2 eetlepels paneermeel, -? Spaanse peper, ontdaan van zaad en fijngehakt, -? theelepel gemalen komijn, -zout en peper, -1 geklopt ei, -3 eetlepels olie, -2? dl tacosaus, -2 bosuitjes, gehakt, , ,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op06-08-2006
  • Belgisch
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

Ingrediënten:, , 225 gram kalfsgehakt, 225 gram rundergehakt, 1 teentje knoflook, geperst, 2 eetlepels paneermeel, ½ Spaanse peper, ontdaan van zaad en fijngehakt, ½ theelepel gemalen komijn, zout en peper, 1 geklopt ei, 3 eetlepels olie, 2½ dl tacosaus, 2 bosuitjes, gehakt, ,

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op20-01-2008
  •  
  •  0-10 min.

Kan dienen als saus, garnering, dipsaus en geeft het gerecht een extra smaak

INGREDIENTEN

1 el. olie* 1 ui gesnipperd* 1 groene paprika, in blokjes* 1/2 (of 1) rode of groene spaanse peper*1/2 tl gemalen komijn* 1/2 tl gemalen koriander* 1/2 t. knoflook geperst* wat zout, peper en suiker* 400 gr. tomaten uit blik* tomatenpuree (naar keuze)

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op30-11-1999
  • Mexicaans
  •  20-30 min.

Voor ca. 5 dl.

INGREDIENTEN

1 sjalot., 3 knoflooktenen., 2 jalape?opepers., 1 eetl. maiskiemolie., 175 gr. tomatenpuree., 5 dl. water., 1/2 eetl. rode wijnazijn., 1 theel. gedroogde oregano., 1/2 theel. gemalen komijn., 1/2 eetl. suiker., zout en peper.,

  •  Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op17-08-2005
  • Mexicaans Bijgerecht
  •  10-20 min.

De enige echte tacosaus

INGREDIENTEN

1 ui, 1 rode paprika (of groene), 2 rode pepers (meer als je pittige saus wilt), 1 teen knoflook, 1 theelepel komijnzaad, 1 theelepel korianderzaad, 1 blik tomaten op sap, Paparikapoeder, Zout, Suiker

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op30-05-2002
  • Mexicaans
  •  20-30 min.

Steaks op z'n mexicaans

INGREDIENTEN

- Margarine, - 2 el olie, - 6 kleine steaks, - zout en peper, - 150 gr champignons, - 2,5 dl tacosaus (zie sauzen), - gehakte peterselie en korianderblaadjes

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op29-10-1998
  • Mexicaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Lekkere lunchwrap.

INGREDIENTEN

4 tortilla"s, 1 grote ui, 250 gr. rundergehakt, zout, peper, 12 eetl. kant en klare tacosaus, 1/2 krop ijsbergsla., Voor de saus: 1 theel. gemalen komijn(djintan), 1 theel. koriander(ketoembar), 1 eetl honing, 3 eetl. magere yoghurt, zout, peper.

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op27-02-2002
  • Goedkoop en snel
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

2 uien, 1/2 krop ijsbergsla, 2 vleestomaten, 200 ml milde tacosaus (Tex Mex), 1 avocado, 100g cheddarkaas, 400g biefstuk, 2 eetlepels olijfolie, 1 zakje fajitakruiden (Tex Mex), 8 kleine bloemtortilla's, 200 ml zure room.

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op12-08-2005
  • Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

2,5 dl tacosaus (zie recept)* 30 gr boter* 2 el olie* 6 biefstukjes* zout en peper* 125 gr. champignons (heel)* gehakte peterselie of koriander

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op30-11-1999
  • Mexicaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

De heerlijkste tacosaus die ik al gegeten heb. Lekker pittig met al het lekkere van verse groenten. Smaakt zo veel beter dan de potjes die je in de winkel koopt!

INGREDIENTEN

, - 2 grote uien, - 3 tenen knoflook, - 1 Spaans pepertje, - 2 paprika's (kleur maakt niet uit), - 4 grote tomaten, - blik tomatenpurree aangelengd met 150 ml water, - cayennepeper, - paprikapoeder, - chilipoeder, - koriander, - komijn, - EL citroensap, - zout,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op02-05-2002
  • Mexicaans
  •  20-30 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

1 ui, 500 gr. half om half gehakt, 1 el. olie, 1 el. gemalen komijn, 1 teentje knoflook, 2 tl. chilipoeder, peper, zout, 4 tortilla`s kant en klaar, Voor de saus:, 1 el. olijfolie, 400 gr. gepelde tomaten op sap (blik), 2 el. tomatenpuree, 1 groene Spaanse peper, 1 teentje knoflook, 1/2 tl. gemalen koriander, zout, mespuntje suiker, 100 gr. geraspte kaas.

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op23-02-2009
  • Mexicaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

1 ui, 500 g rundergehakt, 1 eetl. zonnebloemolie, 1 eetl. gemalen komijn (djinten), 1 teentje knoflook, 2 theel. chilipoeder, peper en zout, 4 tortilla`s (kant-en-klaar), voor de saus:, 1 eetl. olijfolie, 400 g gepelde tomaten op sap (blik), 2 eetl. tomatenpuree, 1 groene Spaanse peper, 1 teentje knoflook, 1/2 theel. gemalen koriander (ketoembar), zout, mespuntje suiker, 100 g geraspte kaas,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op07-01-2009
  •  
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

1ui,500g.rundergehakt,1eetl.zonnebloemolie,1eetl.komijn,1teentje knoflook,2theel.chilipoeder,peper en zout,4 tortilla's.voor de saus:1eetl.olijfolie,400g.gepelde tomaten,2eetl.tom.puree,1groene peper,1teentje knoflook,1/2theel.gemalen koriander,zout,mespunt suiker,100g.geraspte kaas.

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op10-11-2002
  • Mexicaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

1 ui, 1 rode paprika, 250 g rundergehakt, 1 el gemalen komijn, 1 tn knoflook, 2 tl chilipoeder, peper en zout,4 tortilla's, 100 g geraspte kaas., voor de saus: 2 el tomatenpuree, 400 g gepelde tomaten op sap (blik), 1 groene spaanse peper, 1 tn knoflook, 1/2 tl gemalen koriander, zout, mp suiker

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op23-01-2002
  • Mexicaans
  •  30-60 min.

Een variant op de bekende spaanse aardappeltortilla. Met tacosaus, olijven en kaas erop oogt het als een pizza. Makkelijk te maken en erg lekker.

INGREDIENTEN

, 250 g aardappelen (3 middelgrote, 5 kleine), 1-2 uien, 4 e.l. olijfolie, zout, liefst kruidenzout (Herbamare), versgemalen zwarte peper, 5 eieren, ½ bosje bieslook (of wat basilicum of peterselie), tacosaus, ongeveer een half potje, zwarte olijven zonder pit in plakjes gesneden (facultatief), ons jong belegen kaas, in dunne plakjes of stukjes (facultatief),

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op24-08-2007
  • Vegetarisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Heerlijk

INGREDIENTEN

VOOR DE RIJST:, 1 el olijfolie, 1 ui, 1 teentje knoflook, 200 gr witte rijst, 175 ml tomatenpuree, 300 ml kippenbouillion, , , VOOR DE TACOSAUS:, 1 el olijfolie, 1 ui, 1/2 groene paprika, 1/2 gele paprika, 1/2 rode paprika, 1 spaanse peper (meer of minder naar smaak), 1 tl komijn, 1 tl koriander, 1 tl cayenne peper ( meer of minder naar smaak), chili peper naar smaak, 1 teentje knoflook, beetje zout, peper en suiker, 400 gr tomaten uit blik, 250 ml tomatenpuree, 4 kipfiletjes in blokjes

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op19-12-2006
  • Mexicaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

750 gram rundergehakt 500 gram Kidneybonen 450 gram tomaat , 300 gram mais 150 gram Cheddar kaas 9 tortilla's , 4 eetlepels tomatenpuree 2 theelepels koriander 2 eetlepels olie , 1 scheutje tacosaus 1 theelepel chilipoeder 1 ui , 1 eetlepel komijn 1 theelepel kaneel ,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op05-05-2005
  • Mexicaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

Kip, prei, kidneybonen, mais, paprika, ui, knoflook, roerbakrijst, mix voor roerbakrijst, tacosaus pittig,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op03-07-2000
  • Mexicaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Dit nummer in Smult: o.a, de lekkerste hachee, coq au vin en andere traditionele gerechten met een nieuwe twist. Profiteer nu 5 X Smult met 30% korting! Profiteer nu!… Lees verder »

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Top