Tacosaus
Deze saus kun je bij verschillende gerechten serveren.
1 eetlepel olijfolie, 1 gesnipperde ui, 1 in blokjes gesneden groene paprika, 1 rode spaanse peper, 1/2 theelepel gemalen komijn, 1/2 theelepel gemalen koriander, 1 teentje geperste knoflook, snufje zout, peper en suiker, 400 gram tomaten uit blik, tomatenpuree
- …
- 20-30 min.
- Geplaatst op19-12-1999Mexicaans20-30 min.
Tacosaus
Lekker als saus, garnering, dipsaus of ingredient voor extra smaak van een gerecht. Voorbereiding: 18 min. Kooktijd 9 min. Invriesbaar
Voor 2,5 dl: , 1 el olie , 1 ui, gesnipperd , 1 groene paprika in blokjes , half - 1 rode of groene spaanse peper , half tl gemalen komijn , half tl gemalen koriander , half teentje knoflook, geperst , snufje zout, peper en suiker , 400 g tomaten uit blik , tomatenpuree (naar keuze)
- …
- 20-30 min.
- Geplaatst op29-12-2000Mexicaans20-30 min.
Tacosaus
Naar mexicaansrecept
- 1 el olie, - 1 ui, - 1 groenepaprika, - 1 rode peper, - 1/2 tl gemale komijn, - 1/2 tl gemalen koriander, - 1 teentje knoflook, - zout, peper en suiker, - 300 gr tomaten uit blik, - tomatenpuree
- …
- 10-20 min.
- Geplaatst op29-10-1998Mexicaans10-20 min.
Tacosaus
Deze basissaus kan bij allerlei gerechten worden gebruikt, zoals in ovenschotels en als dipsaus.
15 ml. (1 eetlepel) plantaardige olie, 1 ui (in blokjes) 1 groene (gele of rode) paprika, 1 rode of groene peper, 2,5 gr. (1 tl) komijn, 2,5 gr. koriander, 1 teentje geperste knoflook, snufje zout, peper en suiker, blik tomaten (400 gr.) tomatenpuree (naar keuze).Paprikapoeder.
- …
- 20-30 min.
- Geplaatst op09-08-2001Mexicaans20-30 min.
Tacosaus
Basisrecept voor tacosaus
2,5 dl. saus:, , 1 eetlepel olie, 1 uit, gesnipperd, 1 groene paprika, in blokjes, 1/2-1 rode of groene Spaanse peper, 1/2 theelepel gemalen komijn, 1/2 theelepel gemalen koriander, 1/2 teentje knoflook, geperst, snufje zout, peper en suiker, 400 gram tomaten uit blik, tomatenpuree (naar keuze)
- …
- 20-30 min.
- Geplaatst op27-12-1999Mexicaans20-30 min.
Tacosaus
Lekker bij hoofdschotels met vis,vlees of gevogelte. maar zeker ook bij taco's, tostada's of bij tortillachips.
*1 el olie.*1 ui, gesnipperd.*1 groene paprika in blokjes.*1 rode spaanse peper.*1/2 theelepel gemalen komijn.*1/2 theelepel gemalen koriander.*1/2 teentje knoflook, geperst.*snufje zout,peper en suiker.*400 gram tomaten uit blik.*Tomatenpuree naar keuze.
- …
- 20-30 min.
- Geplaatst op07-08-2002Mexicaans20-30 min.
Tacosaus
Saus voor dippen of bij de barbecue
2 el plantaardige olie, 1 grote ui, fijngesneden, 1 groene paprika, fijngesneden, 1 kopje gesneden bleekselderij, 3 teentjes knoflook, geperst, 4 kopjes tomatensaus, 2 el chilipoeder, 1/2 tl komijn, 1 hete peper, heel klein gesneden (of meer of minder, naar smaak), cayenne peper naar smaak
- …
- 10-20 min.
- Geplaatst op31-08-1999Amerikaans10-20 min.
Tacosaus
Zelfgemaakt altijd het beste!
1 el olie, 1 ui, 1 groene paprika, 1 lombok, 1 tl gemalen komijn, 1 tl gemalen coreander, 2 tenen knoflook, snuf zout, 1 dessertlepel suiker, circa 400 gram blik gepelde tomaten
- …
- 30-60 min.
- Geplaatst op27-07-2001Mexicaans30-60 min.
- Eigen recept
Tacosaus
Pittige koude tomatensaus.
* 2 uien, * 2 rode paprikas, * 1 rode spaanse peper, * 2 teentjes look, * 2 eetlepels verse koriander, * 1 theelepel komijn, * 2 eetlepels zonnebloemolie, * 2 vleestomaten
- …
- 10-20 min.
- Geplaatst op27-12-2008Mexicaans10-20 min.
Tacosaus
Texmexsaus
1el OLIE - 1 UI - 1 groene PAPRIKA in stukjes gesneden - 1 rode JALAPENO PEPER - 1/2 tl KOMIJN?KORIANDER en geperste KNOFLOOK - snufje ZOUT,PEPER en SUIKER - 400 gr gepelde TOMATEN - TOMATENPUREE naar keuze
- …
- 10-20 min.
- Geplaatst op23-08-1999Amerikaans10-20 min.
Tacosaus
1 eetlepel zonnebloemolie, 1 gesnipperde ui, 1 groene paprika in blokjes, 0,5 rode peper, 0,5 theelepel gemalen komijn, 0,5 theelepel gemalen koriander, 0,5 teentje knoflook geperst, zout, versgemalen peper, snufje suiker, 400 gram tomatenblokjes (uit blik), 1 blikje tomatenpuree
- …
- 20-30 min.
- Geplaatst op04-05-200420-30 min.
Tacosaus
1 eetlepel olijfolie, 1 gesnipperde ui, 1 in blokjes gesneden groene paprika, 1 rode spaanse peper, 1/2 theelepel gemalen komijn, 1/2 theelepel gemalen koriander, 1 teentje geperste knoflook, snufje zout, peper en suiker, 400 gram tomaten uit blik, tomatenpuree,
- …
- 10-20 min.
- Geplaatst op10-08-2002Nederlands10-20 min.
tacosaus
Als saus voor bij de bbq (lekker bij kip en spare ribs!), als dipsaus bij taco's of om te gebruiken bij mexicaanse recepten!
1 el olie, 1 gesnipperde ui, 1 gehakte groene paprika of 1 rode of groene spaanse peper, 1 tl gemalen komijn, 1 tl gemalen koriander, 1 geperst teentje knoflook, wat zout, peper en suiker, circa 400 gram tomaten uit blik, tomatenpuree
- …
- 10-20 min.
- Geplaatst op19-05-2000Mexicaans10-20 min.
Tacosaus
1/4 l. heerlijk bij mexicaanse gerechten
1 el olie, 1 ui in stukjes, 1 groene paprika in stukjes, 1/2 spaanse peper, 1/2 tl. gemalen komijn, 1/2 tl. gemalen koriander, teentje geperste knoflook, snufje zout, pepr, suiker, 440 gr. tomaten uit blik, tomatenpuree
- …
- 0-10 min.
- Geplaatst op14-02-2000Mexicaans0-10 min.
Tacosaus
1 el olie, 1 ui gesnipperd, 1 groene paprika in blokjes,1 rode spaanse peper, 1 tl komijn 1 eetl verse koriander, 1 teentje knoflook, geperst, snufje zout, peper, suiker, 400g tomaten uit blik, tomatenpuree(naar keuze)
- …
- 20-30 min.
- Geplaatst op12-09-2000Mexicaans20-30 min.
tacosaus
Dit is een basisrecept dat veel word gebruikt in de mexicaanse keuken
1 eet lepel olie, 1 gesnipperde ui, 1 groene paprika (gehakt), 1 spaanse peper, halve theelepel gemalen komijn, halve theelepel gemalen koriander, halve teentje geperste knoflook, zout, peper en suiker, ca. 400 gr. tomaten uit blik, tomatenpuree naar wens
- …
- 10-20 min.
- Geplaatst op22-01-2002Mexicaans10-20 min.
Tacosaus
Dit is de saus wat je bij verschillende gerechten kunt serveren.Voorbereidingstijd: 15-20 minuten, kooktijd 8-10 minuten.
1 eetlepel olie, 1 ui, gesnipperd, 1 groene paprika, in blokjes, 1/2-1 rode of groene Spaanse peper, 1/2 theelepel gemalen komijn, 1/2 theelepel gemalen koriander, 1/2 teentje knoflook, geperst, snufje zout, peper en suiker, 4oo gram tomaten uit blik, tomatenpuree(naar keuze), , , , ,
- …
- 0-10 min.
- Geplaatst op18-07-2001Mexicaans0-10 min.
Tacosaus
Lekker Mexicaans tacosausje. gebruik het bij een Mexicaanse maaltijd of als tussendoortje bij tortillachips
2 knoflookteentjes, ui, olijfolie, 4 tomaten, suiker, azijn, verse koriander, verse peterselie, komijn & zout
- …
- 20-30 min.
- Geplaatst op22-10-2001Mexicaans20-30 min.
Tacosaus
Rode saus voor over de taco's.
1 eetlepel olijfolie, 1 gesnipperde kleine ui, 2/3 teentjes knoflook, 1 flesje goedkope tomatenketchup, paar druppels tabasco, paprikapoeder, zwarte peper.
- …
- 20-30 min.
- Geplaatst op20-02-200120-30 min.
Tacosaus
TACOSAUS, , Ingredieenten:, , 1 el plantaardige olie 1/2 tl koriander, 1 ui, in blokjes 1/2 teentje knoflook, geperst, 1 groene paprika, fijngesneden snufje zout, peper en suiker, 1/2 rode of groen peper blik tomaten (400 gr), 1/2 tl komijn tomatenpuree (naar keuze), , Bereidingswijze:, , Verhit de olie in een pan op laag vuur, voeg uien en paprika toe en fruit ze zacht., Snijd de peper fijn en doe hem samen met komijn, koriander en knoflook in de pan, roer alles goed door., Voeg zout, paprikapoeder, suiker en de tomaten met sap toe. Voeg voor meer kleur de tomatenpuree toe., Breng de saus op smaak en serveer hem warm of koud.
- …
- 20-30 min.
- Geplaatst op24-02-2000Mexicaans20-30 min.
Tacosaus
1 el olie, 1 ui, in stukjes gesneden, 1 groene paprika, in stukjes gesneden, 1/2-1 rode of groene Spaanse peper, 1/2 tl gemalen komijn, 1/2 tl gemalen koriander, 1/2 teentje geperste knoflook, snufje zout, peper en suiker, 400 g tomaten in blok, tomatenpuree,
- …
- 0-10 min.
- Geplaatst op04-05-1999Mexicaans0-10 min.
Enchilada's met gehaktvulling en tacosaus
De tortilla's worden gevuld met een kruidig gehaktmengsel. En de tacosaus, die maak je zelf!
1 ui; 500 g rundergehakt; 1 el zonnebloemolie; 1 el gemalen komijn (djinten); 1 teentje knoflook; 2 tl chilipoeder; peper; zout; 4 tortilla's (kant-en-klaar), , voor de saus: 1 el olijfolie, 400 g gepelde tomaten op sap (blik); 2 el tomatenpuree; 1 groen Spaanse peper; 1 teentje knoflook; 0,5 tl gemalen koriander (ketoembar); zout; mespuntje suiker; 100 g geraspte kaas
- Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op12-02-2003Mexicaans Hoofdgerecht30-60 min.
Gehaktballetjes met tacosaus
Pittige gehaktballetjes uit de oven
-225 gram kalfsgehakt, -225 gram rundergehakt, -1 teentje knoflook, geperst, -2 eetlepels paneermeel, -? Spaanse peper, ontdaan van zaad en fijngehakt, -? theelepel gemalen komijn, -zout en peper, -1 geklopt ei, -3 eetlepels olie, -2? dl tacosaus, -2 bosuitjes, gehakt, , ,
- …
- 20-30 min.
- Geplaatst op06-08-2006Belgisch20-30 min.
Gehaktballetjes met tacosaus
Ingrediënten:, , 225 gram kalfsgehakt, 225 gram rundergehakt, 1 teentje knoflook, geperst, 2 eetlepels paneermeel, ½ Spaanse peper, ontdaan van zaad en fijngehakt, ½ theelepel gemalen komijn, zout en peper, 1 geklopt ei, 3 eetlepels olie, 2½ dl tacosaus, 2 bosuitjes, gehakt, ,
- …
- 0-10 min.
- Geplaatst op20-01-20080-10 min.
Mexicaans - Tacosaus
Kan dienen als saus, garnering, dipsaus en geeft het gerecht een extra smaak
1 el. olie* 1 ui gesnipperd* 1 groene paprika, in blokjes* 1/2 (of 1) rode of groene spaanse peper*1/2 tl gemalen komijn* 1/2 tl gemalen koriander* 1/2 t. knoflook geperst* wat zout, peper en suiker* 400 gr. tomaten uit blik* tomatenpuree (naar keuze)
- …
- 20-30 min.
- Geplaatst op30-11-1999Mexicaans20-30 min.
Snelle tacosaus
Voor ca. 5 dl.
1 sjalot., 3 knoflooktenen., 2 jalape?opepers., 1 eetl. maiskiemolie., 175 gr. tomatenpuree., 5 dl. water., 1/2 eetl. rode wijnazijn., 1 theel. gedroogde oregano., 1/2 theel. gemalen komijn., 1/2 eetl. suiker., zout en peper.,
- Bijgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op17-08-2005Mexicaans Bijgerecht10-20 min.
Overheerlijke, originele tacosaus
De enige echte tacosaus
1 ui, 1 rode paprika (of groene), 2 rode pepers (meer als je pittige saus wilt), 1 teen knoflook, 1 theelepel komijnzaad, 1 theelepel korianderzaad, 1 blik tomaten op sap, Paparikapoeder, Zout, Suiker
- …
- 20-30 min.
- Geplaatst op30-05-2002Mexicaans20-30 min.
Kleine Steaks Met Tacosaus
Steaks op z'n mexicaans
- Margarine, - 2 el olie, - 6 kleine steaks, - zout en peper, - 150 gr champignons, - 2,5 dl tacosaus (zie sauzen), - gehakte peterselie en korianderblaadjes
- Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op29-10-1998Mexicaans Hoofdgerecht30-60 min.
wrap met gehakt, tacosaus en ui
Lekkere lunchwrap.
4 tortilla"s, 1 grote ui, 250 gr. rundergehakt, zout, peper, 12 eetl. kant en klare tacosaus, 1/2 krop ijsbergsla., Voor de saus: 1 theel. gemalen komijn(djintan), 1 theel. koriander(ketoembar), 1 eetl honing, 3 eetl. magere yoghurt, zout, peper.
- …
- 20-30 min.
- Geplaatst op27-02-2002Goedkoop en snel20-30 min.
Wraps met biefstuk, avocado en tacosaus
2 uien, 1/2 krop ijsbergsla, 2 vleestomaten, 200 ml milde tacosaus (Tex Mex), 1 avocado, 100g cheddarkaas, 400g biefstuk, 2 eetlepels olijfolie, 1 zakje fajitakruiden (Tex Mex), 8 kleine bloemtortilla's, 200 ml zure room.
- Hoofdgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op12-08-2005Hoofdgerecht10-20 min.
Mexicaanse Biefstuk Met Tacosaus
2,5 dl tacosaus (zie recept)* 30 gr boter* 2 el olie* 6 biefstukjes* zout en peper* 125 gr. champignons (heel)* gehakte peterselie of koriander
- Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op30-11-1999Mexicaans Hoofdgerecht20-30 min.
Flynnie's machtige tacosaus
De heerlijkste tacosaus die ik al gegeten heb. Lekker pittig met al het lekkere van verse groenten. Smaakt zo veel beter dan de potjes die je in de winkel koopt!
, - 2 grote uien, - 3 tenen knoflook, - 1 Spaans pepertje, - 2 paprika's (kleur maakt niet uit), - 4 grote tomaten, - blik tomatenpurree aangelengd met 150 ml water, - cayennepeper, - paprikapoeder, - chilipoeder, - koriander, - komijn, - EL citroensap, - zout,
- …
- 20-30 min.
- Geplaatst op02-05-2002Mexicaans20-30 min.
- Eigen recept
Enchiladas met gehaktvulling en tacosaus
1 ui, 500 gr. half om half gehakt, 1 el. olie, 1 el. gemalen komijn, 1 teentje knoflook, 2 tl. chilipoeder, peper, zout, 4 tortilla`s kant en klaar, Voor de saus:, 1 el. olijfolie, 400 gr. gepelde tomaten op sap (blik), 2 el. tomatenpuree, 1 groene Spaanse peper, 1 teentje knoflook, 1/2 tl. gemalen koriander, zout, mespuntje suiker, 100 gr. geraspte kaas.
- Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op23-02-2009Mexicaans Hoofdgerecht20-30 min.
- Eigen recept
Enchilada`s met gehaktvulling en tacosaus
1 ui, 500 g rundergehakt, 1 eetl. zonnebloemolie, 1 eetl. gemalen komijn (djinten), 1 teentje knoflook, 2 theel. chilipoeder, peper en zout, 4 tortilla`s (kant-en-klaar), voor de saus:, 1 eetl. olijfolie, 400 g gepelde tomaten op sap (blik), 2 eetl. tomatenpuree, 1 groene Spaanse peper, 1 teentje knoflook, 1/2 theel. gemalen koriander (ketoembar), zout, mespuntje suiker, 100 g geraspte kaas,
- …
- 20-30 min.
- Geplaatst op07-01-200920-30 min.
enchilada's met gehaktvulling en tacosaus
1ui,500g.rundergehakt,1eetl.zonnebloemolie,1eetl.komijn,1teentje knoflook,2theel.chilipoeder,peper en zout,4 tortilla's.voor de saus:1eetl.olijfolie,400g.gepelde tomaten,2eetl.tom.puree,1groene peper,1teentje knoflook,1/2theel.gemalen koriander,zout,mespunt suiker,100g.geraspte kaas.
- Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op10-11-2002Mexicaans Hoofdgerecht20-30 min.
enchilada's met gahaktvulling en tacosaus
1 ui, 1 rode paprika, 250 g rundergehakt, 1 el gemalen komijn, 1 tn knoflook, 2 tl chilipoeder, peper en zout,4 tortilla's, 100 g geraspte kaas., voor de saus: 2 el tomatenpuree, 400 g gepelde tomaten op sap (blik), 1 groene spaanse peper, 1 tn knoflook, 1/2 tl gemalen koriander, zout, mp suiker
- …
- 30-60 min.
- Geplaatst op23-01-2002Mexicaans30-60 min.
Mexicaanse aardappeltortilla
Een variant op de bekende spaanse aardappeltortilla. Met tacosaus, olijven en kaas erop oogt het als een pizza. Makkelijk te maken en erg lekker.
, 250 g aardappelen (3 middelgrote, 5 kleine), 1-2 uien, 4 e.l. olijfolie, zout, liefst kruidenzout (Herbamare), versgemalen zwarte peper, 5 eieren, ½ bosje bieslook (of wat basilicum of peterselie), tacosaus, ongeveer een half potje, zwarte olijven zonder pit in plakjes gesneden (facultatief), ons jong belegen kaas, in dunne plakjes of stukjes (facultatief),
- Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op24-08-2007Vegetarisch Hoofdgerecht20-30 min.
mexicaanse rijst met stukjes kip in tacosaus
Heerlijk
VOOR DE RIJST:, 1 el olijfolie, 1 ui, 1 teentje knoflook, 200 gr witte rijst, 175 ml tomatenpuree, 300 ml kippenbouillion, , , VOOR DE TACOSAUS:, 1 el olijfolie, 1 ui, 1/2 groene paprika, 1/2 gele paprika, 1/2 rode paprika, 1 spaanse peper (meer of minder naar smaak), 1 tl komijn, 1 tl koriander, 1 tl cayenne peper ( meer of minder naar smaak), chili peper naar smaak, 1 teentje knoflook, beetje zout, peper en suiker, 400 gr tomaten uit blik, 250 ml tomatenpuree, 4 kipfiletjes in blokjes
- Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op19-12-2006Mexicaans Hoofdgerecht30-60 min.
burrito's
750 gram rundergehakt 500 gram Kidneybonen 450 gram tomaat , 300 gram mais 150 gram Cheddar kaas 9 tortilla's , 4 eetlepels tomatenpuree 2 theelepels koriander 2 eetlepels olie , 1 scheutje tacosaus 1 theelepel chilipoeder 1 ui , 1 eetlepel komijn 1 theelepel kaneel ,
- Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op05-05-2005Mexicaans Hoofdgerecht20-30 min.
Een Pittige Rijstschotel
Kip, prei, kidneybonen, mais, paprika, ui, knoflook, roerbakrijst, mix voor roerbakrijst, tacosaus pittig,
- Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op03-07-2000Mexicaans Hoofdgerecht30-60 min.

Smulweb is uitgeroepen tot beste en populairste Website van het Jaar 2017 in de categorie Culinair! Een grotere waardering dan het winnen van deze prijzen is er niet.… Lees verder »

Ontvang nu 5 nummers van Smult voor maar 19,95! Elk seizoen komt een nieuwe Smult en aan het eind van het jaar een extra kerstspecial! Klik hier voor meer!… Lees verder »