Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

47 tabouleh recepten Alles wissen

  • Maak een keuze

Uitgebreid zoeken
Maak een keuze
Maak een keuze

Heerlijke couscoussalade

INGREDIENTEN

Couscous of Bulgur, olijfolie, verse munt, verse bieslook, verse peterselie, verse koriander, fijne gesneden tomaat, teentje knoflook, citroensap, zout, peper, fijn gesnipperd ui

  •  Bijgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op07-09-1999
  • Multi-cultureel Bijgerecht
  •  0-10 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

½ l groentebouillon, 300 gr couscous, 1½ dl olijfolie, 1 komkommer, 5 tomaten, ½ bos munt, 3 eetl. witte wijnazijn, 1 theel. dijonmosterd, 7 eetl. sinaasappelsap, 3 eetl. limoensap, zout, cayennepeper, 4 tenen knoflook, 2 rode pepers

  •  Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op30-08-2009
  • Arabisch Bijgerecht
  •  10-20 min.

Koude couscoussalade

INGREDIENTEN

? l groentebouillon, 300 gr couscous, 1? dl olijfolie, 1 komkommer, 5 tomaten, ? bos munt, 3 eetl. witte wijnazijn, 1 theel. dijonmosterd, 7 eetl. sinaasappelsap, 3 eetl. limoensap, zout, cayennepeper, 4 tenen knoflook, 2 rode pepers

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op09-01-2002
  • Marokkaans
  •  30-60 min.

Koude couscous-salade

INGREDIENTEN

0,5 l groentenbouillon, 300 gr couscous, 1,5 dl olijfolie, 1 komkommer, 5 tomaten, 0,5 bos munt, 3 el witte wijnazijn, 1 tl dijonmosterd, 7 el sinaasappelsap, 3 el limoensap, zout, cayennepeper, 4 tenen knoflook, 2 rode pepers

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op20-11-1999
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

400 gram couscous, 1 potje gekruide feta (Apetina), 4 tomaten, 1 citroen, 1 komkommer, 1 pakje verse peterselie, 1/2 pakje verse munt, zout, peper

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op12-09-2010
  • Turks
  •  0-10 min.

BULGURSALADE Deze Libaneese salade wordt geserveerd als onderdeel van de mezze-tafel of als voorgerecht

INGREDIENTEN

100 gr bulgur4 eetl. olijfolie2 eetl citroensap2 eetl fijngehakte munt2 eetl fijngehakte peterseliezout en versgemalen zwarte peper1 komkommer, fijngehakt4 tomaten, in blokjes4 lente-uitjes, fijngesneden

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op26-09-2000
  • Arabisch Bijgerecht
  •  20-30 min.

Midden-oosten

INGREDIENTEN

*200gr.bulgur(Reformzaak)1 komkommer*4 tomaten*4 bosuitjes*1 bosje radijsjes*0,5 bosje koriander*0,5 bosje bladpeterselie*0,5 bosje munt*3 el.citroensap*4 el.Olijfolie Extra Virgine*zout*peper*

  •  Bijgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op04-04-2001
  • Bijgerecht
  •  0-10 min.

Heerlijke vegetarische tabouleh

INGREDIENTEN

Couscous of bulgur, olijfolie, verse muntblaadjes, verse bieslook, verse peterselie, 2 tomaten, 1 eetleepel citroensap, 1 ui, peper en zout

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op14-10-2012
  • Arabisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Een salade van couscous met veel verse groene kruiden

INGREDIENTEN

Bulgur couscous (1 koffiekop), 1 bos grote platte peterselie, 1 stengel selderij, 2 groene Turkse paprika's, 1 bos koriander, knoflookui ( 1 zakje) of normale knoflook (2 teentjes), 1 eetl. komijnzaad (djinten), rode hete paprikapoeder 1 eetl., zout 1 eetl., citroensap (v. 2 citroenen), 5 eetl. olijfolie, tomatenpuree (uit blikje of tube

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op26-07-2000
  • Turks
  •  20-30 min.

Een heerlijk slanke, frisse maaltijdsalade.(330 kcal p.p.)

INGREDIENTEN

100 gr. bulghur, 1 sjalotje, 2 lenteuitjes, flinke bos peterselie, 4 takjes munt, 2 tomaten, 1 krop romaanse sla(bindsla). Voor de vinaigrette:2 eetl.olijfolie,1 theel. groene kruidenmosterd, 2 eetl.vers, citroensap, zout en versgemalen peper.

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op01-06-2000
  • Mediterraan
  •  30-60 min.

Een salade van gebroken tarwe, komkommer en kruiden.

INGREDIENTEN

175 g gebroken tarwe (bulgur), 1/2 komkommer, 4 tomaten, 1 rode ui, 3 eetl. gehakte verse munt, 3 eetl. gehakte verse peterselie, 2 eetl. extra virgin olijfolie, 3 eetl. vers citroensap, 1 theel. witte wijnazijn, 1 theel. dijonmosterd, 4 theel. olijfolie, zout en peper.

  •  Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op19-04-1999
  • Arabisch Bijgerecht
  •  10-20 min.

Mezze, Pit met zon; tarwegriesmeel met kruiden voor 4 pers;

INGREDIENTEN

100 g tarwegriesmeel, 1 bos platte peterselie, 1 bos verse koriander, het sap van 1 limoen, witte peper, komijnpoeder, selderijzout

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op16-06-2004
  • Mediterraan Voorgerecht
  •  10-20 min.

Couscous met verse kruiden

INGREDIENTEN

1 zakje couscous, 1 bosje peterselie, 1 bosje koriander, 1 bosje munt, 1 gegrilde en ontvelde paprika, 1 teen knoflook, 1/2 citroen (sap schilletjes), 1/2 rode peper, olijfolie, peper & zout,

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op05-06-2000
  • Mediterraan
  •  10-20 min.

Cous cous salade, lekker en makkelijk

INGREDIENTEN

? 200 gr (voorgekookte) couscous, ? komkommer, 4 trostomaten, 1 groene paprika, 1 rode ui, 4 takjes peterselie, 4 takjes munt, zout, limoen ? citroensap, olijfolie, 1 krop Romeinse sla, 1 bakje cherrytomaatjes, 2 tenen knoflook, 1 zakje pijnboompitten,

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op18-07-2001
  • Arabisch
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

1 courgette, ongeschild, 2 gele paprikas, 6 el olijfolie, zout en peper, 200 gr. bulghur, 1-2 el citroensap, 1 tl komijnzaadjes, fijngewreven, 3 lente-uitjes, in ringen, 2 tomaten, ontveld en in blokjes, 5 gedroogde tomaten, in reepjes, 1-2 el fijngesneden munt, 2-3 el fijngesneden koriander,

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op24-01-2010
  • Afrikaans
  •  60-120 min.

Een heerlijk recept uit het Middenlandsezee gebied.

INGREDIENTEN

100 g fijne bulghur*, 1 sjalotje, 2 lenteuitjes, flinke bos peterselie, 4 takjes munt, 1 vleestomaat, 1 groene paprika, 1 krop Romaanse sla (bindsla), Vinaigrette met olijfolie i.p.v. maisolie en vers citroensap i.p.v. azijn, * Bulghur is gebroken, geroosterde tarwe, die te koop is in, natuurvoedingswinkels en in Turkse en Marokkaanse winkels., ,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op26-07-2002
  •  
  •  30-60 min.

Mezze

INGREDIENTEN

200 gram fijne bulgur (couscous), 2 sjalotjes, 2 rode uien, 1 bosje peterselie, 1 bosje munt, olijfolie, sap van 1 halve citroen, 3 vleestomaten, ontveld, 2 groene paprika`s, 1 komkommer, Romaanse sla, Zeezout, Versgemalen zwarte peper

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op05-05-2005
  • Arabisch Bijgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

175-200 g bulghur, 1 tl zout, 450 g tomaten, in stukjes, 1/2 komkommer, in stukjes, 3-4 lenteuitjes, gehakt, verse munt, ter garnering, , dressing:, 50 ml olijfolie, 50 ml citroensap, 2 el versgehakte munt, 4 el versgehakte peterselie, 1 teentje knoflook, fijngehakt

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op09-07-2003
  • Vegetarisch
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Tabouleh van Bulgur, heerlijke smaakvolle en frisse salade..

INGREDIENTEN

0,45 l groentenbouillon, , 275 gr Bulgur, , 1,5 dl olijfolie, , 1 komkommer, , 5 tomaten, , 2 Bosuitjes, , 1 Rode of Gele paprika, , 0,5 bos munt, , 200 gr Feta, , 3 el azijn, , 1 tl mosterd, , 7 el sinaasappelsap, , 1 Citroen, , zout, , cayennepeper, , 4 tenen knoflook

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op22-06-2013
  • Frans
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

200 gr couscous, 4 kleine tomaten, 1 komkommer, 30 gr verse peterselie, 15 gr verse munt, 1 citroen, uitgeperst, 5 el olijfolie extra vierge, 1 kleine rode ui, gesnipperd, 2 kg panklare mosselen, 2 teentjes knoflook, in plakjes

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op03-10-2011
  • Mediterraan Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Recept uit het Midden-Oosten.

INGREDIENTEN

VOOR SALADE:, 200 g bulger (Turkse winkel), 1 t zout, 350 ml kokend water, 450 g tomaten in stukjes, 1/2 komkommer in blokjes, 4 lente-uitjes, in dunne ringen, , VOOR DRESSING:, 50 ml olijfolie, 50 ml citroensap, 2 e verse munt, fijn, 4 e verse peterselie, fijn, 2 teentjes knoflook, fijn

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op02-07-2009
  • Arabisch
  •  > 120 min.
INGREDIENTEN

100 a 125 gram voorgegaarde bulghur of couscous, 1 flinke tomaat, Halve komkommer, ½ puntpaprika, Kleine rode ui, Platte! peterselie, Munt, Koriander, Beetje gemalen komijn, Olijven, Zachte witte Turkse kaas, , Dressing:, Olijfolie, Citroensap, Peper en zout,

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op04-09-2010
  •  
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

Lekkere salade voor bij lunch of barbecue.

INGREDIENTEN

- 1/2 gele paprika, - 2 tomaten, - 1/2 komkommer, - 250gr couscous, - 50gr rozijnen, - 2 eetlepels olijfolie, - 2 eetlepels citroensap, - zout, - peper, - verse munt

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op15-05-2011
  • Frans
  •  10-20 min.

Lekker recept uit Doordeweeks van Smult 4!

INGREDIENTEN

150 g bulgur, ½ el olie, ½ kippen- of groentebouillontablet, ½ citroen, ½ - 1 bos platte peterselie, fijngehakt, 5 takjes verse munt, fijngehakt, 3 tomaten, in stukjes, 3 bosuitjes, in ringetjes, Voor dressing:, 2 el olijfolie extra vierge, 1 el kruidenazijn, 1 tl honing, 1 el grove mosterd, peper en zout uit de molen

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op05-08-2014
  • Bijgerecht
  •  20-30 min.

[list=none]    

INGREDIENTEN

[list=none], 275 g bulgur, 1 gele paprika, zaad verwijderd en fijngesneden, 20 kerstomaten, in vieren gesneden, 1 kleine rode ui, fijngesneden, een stuk komkommer van 10 cm, zaad verwijderd en fijngesneden, 1 flinke wortel, geraspt, 5 el peterselie, fijngehakt, 2 el verse koriander, fijngehakt, 2 el verse munt, fijngehakt, 1 kleine, verse rode peper, zaad verwijderd en fijngesneden (desgewenst), 200 g zachte geitenkaas zonder korst, verkruimeld, peper en zout, Voor de citroen-komijndressing, ¼ tl gemalen komijn, 1 klein knoflookteentje, heel fijn gesneden, 1 el citroensap, 3 el extra vergine olijfolie, ,

  •  …
  •  
  • Geplaatst op12-01-2015
  •  
  •  

Nu de mosselen nog zo duur zijn komt dit gerecht goed van pas. Normaliter reken je een kilo mosselen per persoon. Voor dit recept kun je volstaan met de helft.

INGREDIENTEN

1 rode paprika, 1 courgette, 3 sjalotten, 2 tenen knoflook, 3 takjes rozemarijn, 4 tomaten, ontveld (vers of blik), 3 takjes koriander, 1 citroen, 400 gr. couscous (instant), 4 eetlepels olijfolie, 1 glas witte wijn, 2 kg mosselen

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op29-08-2002
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Proef de marokkaanse zon in dit vegetarische gerecht!

INGREDIENTEN

* 200 gram couscous, * 1 krop little gem, * 12 kerstomaatjes, * 1 rode ui, * 300 gram feta in kruidenolie, * 90 gram verse peterselie, * 15 gram verse munt, * 2 citroenen, * 8 eetlepels olijfolie extra vierge, * zout, * versgemalen zwarte peper

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op11-07-2001
  • Marokkaans
  •  30-60 min.

Tabouleh met granaatappel en geitenkaas

INGREDIENTEN

Semoule of tabouleh gemiddelde korrel, 1 granaatappel, jonge ajuin, 2 tomaten (kies eens voor de gele variant), 1 gekonfijte citroen, citroensap en wat olijfolie, verse munt, verse oregano, stukje Geitenkaas ( verse kruimelige bv Crottin)

  •  Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op21-08-2012
  • Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Wat is bulgur? Bulgur is tarwe dat eerst gestoomd is en dan gemalen. De korrels kunnen zeer fijn tot grof zijn. De kooktijd is afhankelijk van de dikte van de korrel. Het komt uit het Midden-Oosten. Er zijn variaties in de bereidingswijze en elke streek heeft zijn eigen specialiteiten. Je kan het gebruiken als vervanging voor rijst, couscous, pasta of andere granen in de meeste bereidingen. Bulgur vind je bij buitenlandse winkels (Turkse zeker) en soms in natuurvoedingszaken. Dit is de meest bekende salade uit de Levant, met als bijzonder ingrediënt bulgur. In restaurants, wanneer je bij mensen thuis gaat eten, geen etentje is compleet zonder deze salade

INGREDIENTEN

300 gr fijne bulgur, 1 kleine komkommer, 2 flinke tomaten, 2 bossen peterselie (nog liever 3), 2 citroenen, 6 el olijfolie, zout, 1 el granaatappelsiroop (eventueel)

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op11-07-2009
  • Mediterraan
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

1/2 l groentebouillon, 300 gr couscous, 11/2 dl olijfolie

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op26-07-2002
  • Arabisch
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

, 150 g doperwtjes, 150 g groene asperges, in stukjes van 5 cm, 200 g fijne bulgur, 8 el olijfolie, 2 citroenen, het sap, 10 pruimtomaatjes, gehalveerd, 0,5 komkommer, in zeer kleine blokjes, 4 bosuitjes, in ringetjes, 1 grote bos munt, zeer fijngehakt, 1 grote bos peterselie, zeer fijngehakt, grof zeezout, peper uit de molen, 20-24 balletjes falafel, 200 ml yoghurt, 0,5 el citroensap, o,5 el komijnpoeder,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op14-07-2012
  • Arabisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Een heerlijk recept voor Tabouleh (ook wel als Taboulé geschreven) zoals wij deze geleerd hebben te maken in Zuid-Frankrijk.  Wij vinden deze versie het lekkerst, maar je kunt naar hartenlust variëren door bijvoorbeeld extra ingrediënten toe te voegen of te verwisselen (ui voor bosui, geen komkommer, feta erbij, pijnboompitten erbij, pepertje erbij, spinazie of sla erbij, etc.) Erg lekker met lamskoteletten of als salade bij de BBQ!

INGREDIENTEN

250 gram couscous, 3 tomaten, 3 bosuitjes, 1 komkommer, verse peterselie (minimaal een bosje), verse munt (minimaal een bosje), handje rozijnen, 2 citroenen, 3 el olijfolie, peper en zout,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op12-04-2015
  • Europees
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

De "mijn manier" taboulehsalade. lekkerrrr en zo gezond! Vega of met kebab, mmmmmmm

INGREDIENTEN

3 kopjes bruine bulgur, 2 bouillonblokjes, 7 kardemomzaadjes, grote theelepel venkelzaadjes, komijnzaadjes, 4 laurierblaadjes, 2 knoflooktenen, 2 uien, 1 el olijfolie om in te bakken en ook olijfolie geschikt voor salade, 2 ons haricots vert, 2 a 3 limoenen, 3 tomaten, 2 handjes gepelde walnoten, naar smaak maar wel lekker gul platte peterselie en muntblaadjes, lenteuitjes

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op02-09-2010
  • Arabisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Voor 4 pers. bereidingstijd: 30 min. (kan als onderdel van een (brunch) buffet)

INGREDIENTEN

400 g couscous; 1 l kokende groentebouillon; 4 sinaasappelen; 6 el olijfolie; 1 rood chilipepertje, zaadjes verwijderd en in fijne ringetjes gesneden; 50 g walnoten, grof gehakt; 2 el fijngesnipperde verse muntbladjes; 4 el gehakte verse korianderblaadjes; 12 gemarineerde gebakken kippendrumsticks; peper en zout

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op06-03-2005
  • Belgisch
  •  20-30 min.

-

INGREDIENTEN

3 dl groentebouillon, 150-200 gram bulgur, 250 gram kerstomaatjes, 1 groene paprika, Bladen ijsbergsla, 10 sprieten bieslook, 8 takjes peterselie, 1/2 bosje koriander, Citroensap, 1 el olie, 4 eieren

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op31-08-2013
  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Een salade die je niet kan weerstaan...

INGREDIENTEN

500 gr. bulgur., 4 tomaten., 1/2 bosje peterselie., 1 ons rucola., 1 bosje lente-ui., 6 el. olijfolie., sap van 1 citroen., peper., zout., cayennepeper., 100 gr. gepelde noorse garnalen

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op02-03-2002
  • Internationaal
  •  > 120 min.

Dit recept heb ik ooit, in 1988, van de Frans/Algerijnse Valerie gekregen. Valerie heb ik daarna nooit meer gezien, maar deze tabouleh maak ik nog steeds in de zomer regelmatig. Fris en lekker!

INGREDIENTEN

Iets minder dan een 1/2 pak couscous (moyen) dwz ongeveer 200 gram of iets meer, 5 grote tomaten, 1 komkommer, 1 grote ui, half kopje goede olijfolie, enkele takjes munt, 1 klein bosje bladpeterselie en 1 uitgeperste citroen, zout en peper.

  •  Bijgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op06-11-2001
  • Afrikaans Bijgerecht
  •  > 120 min.
INGREDIENTEN

8 stuks Bietjes - jonge rauwe, 1 stuks Gekonfijte citroen - Marokkaanse winkel*, 1 bosje Peterselie, 0,5 bosje Oregano, 1 stuks Sinaasappel, 1 stuks Grapefruit, stukje Geitenkaas - verse kruimelige, 1,5 dl Olijfolie - fruitige

  •  Bijgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op18-01-2012
  • Italiaans Bijgerecht
  •  0-10 min.

Schnitzel baguette, een gerecht uit de Israelische keuken afkomstig uit het boek Melting Pot

INGREDIENTEN

Hummus, 250 g kikkererwten (gedroogd), 2 teentjes knoflook, sap van 1½ citroen, 3 el tahine (sesampasta), 2 tl gemalen koriander, 1½ tl gemalen komijn, 6 el peterselie, fijngehakt, 50 g pijnboompitten, geroosterd, snufje zout, , Tabouleh, 100 g tabouleh (soort couscous), 1 bosje peterselie, koriander en munt, fijngehakt, 1 ui, fijngehakt, 1 teen knoflook, fijngehakt, 2 kleine tomaten, in kleine blokjes, snufje zout en peper, 3 ¿ 4 el extra vergine olijfolie, , pitabroodjes, , Labané, 250 g Griekse yoghurt, 1 citroen, z'atar of verse oregano, extra vergine olijfolie, zout, , Amba, ½ rijpe mango, ½ tl kurkuma, ½ tl chilipoeder, ½ rode peper, fijngesneden, , Schnitzel Baguette, 1 ei, 1 tl mosterd, 1 tl sojasaus, snufje zout, 150 g kipfilet, handjevol paneermeel, scheutje zonnebloemolie, ½ afbakstokbrood per persoon,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op06-11-2007
  •  
  •  20-30 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Suggesties kookboeken

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Dit nummer in Smult: o.a, de lekkerste hachee, coq au vin en andere traditionele gerechten met een nieuwe twist. Profiteer nu 5 X Smult met 30% korting! Profiteer nu!… Lees verder »

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Top