Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Taartjes recepten (1.619) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

Super verrassend toetje: als je er een hapje van neemt, stroomt langzaam de vloeibare warme chocolade uit het taartje.mmmmmmmmm!!!

INGREDIENTEN

2 eieren, 25 gr suiker, zout, 100 gr pure chocolade, 100 gr boter, 30 gr bloem, poedersuiker (strooibus), 1 eetl boter voor invetten, 2 eetl bloem voor bestuiven,

  •  Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op23-08-1999
  • Nagerecht
  •  20-30 min.

Lekker makelijk en snel klaar! Bron:www.speelzolder.com

INGREDIENTEN

Nodig:, , rol biscuit, chocolade hagelslag of fruithagelslag, margarine

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op04-10-2001
  • Kinderkeuken
  •  0-10 min.

Dit soort baksels werden aangeprezen onder typerende benamingen: "Spoedig en lekker", "Gauw en lekker"....

INGREDIENTEN

1 klein kopje bloem, 1 klein kopje water, 1 mespunt zout, 2 eetlepels suiker, 1 ei, 2 eetlepels gesmolten boter.

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op20-04-2001
  • Nederlands
  •  60-120 min.

Makkelijk recept voor kinderen

INGREDIENTEN

10 Taartbodempjes, 3 middelgrote aardappelen, 2,5 deciliter mayonaise, 1 blikje ansjovis, 20 zwarte olijven, zout

  •  Bijgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op01-09-2001
  • Kinderkeuken Bijgerecht
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

Verschillende warme en koude hapjes voor een tapas avond, een feestje of bij de borrel. Simpel, zonder teveel ingrediënten en iedereen lust ze! Alle hapjes kunnen (deels) van tevoren gemaakt worden.

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op06-08-2011
  • Internationaal
  •  30-60 min.

INGREDIENTEN

VOOR 4 TOT 6 TAARTJES, . 1 rol bladerdeeg, . 20 cl room, .1/2 blik kreeftensoep (200 g), . 3 eieren, . het vlees van een kleine kreeft of surimi, . peper en zout -- boter, . 300 g gedroogde bonen, ,

  •  Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op29-12-2006
  • Internationaal Voorgerecht
  •  30-60 min.

Deze taartjes zijn van allerlei varianten te maken, maar de Roma tomaat is ronduit de lekkerste en geeft de taartjes een volle smaak. Ze kunnen warm of koud geserveerd worden of een dag van te voren gemaakt en opgewarmd worden.

INGREDIENTEN

- 500 g bladerdeeg, aan een stuk, - 125 g tomatenpesto, - 250 g mascarpone, - 25 g parmezaanse kaas, geraspt, - 2 eierdooiers, - 8 grote tomaten, in plakjes gesneden, - enkele takjes tijm, alleen de blaadjes, - peper en zout

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op25-07-2005
  • Italiaans
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

4 plakjes bladerdeeg (diepvries), 1 schijf ananas (uit blik), 2 eieren, 125 g verse roomkaas, 50 g spekreepjes, 2 theelepels kerriepoeder, 75 g geraspte belegen kaas, 10 sprietjes bieslook, 1 eetlepel boter of margarine om in te vetten

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op06-09-2005
  • Kinderkeuken
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Heerlijk fris nagerecht voor een zalige zomerse avond

INGREDIENTEN

4 plakjes bladerdeeg, 100 gr bitterkoekjes, sap en rasp van 1/2 sinaasappel, 4 nectarines, 3-4 eetlepels suiker, 25 gr amandelschaafsel, 3-4 el melk

  •  Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op04-08-2012
  • Internationaal Nagerecht
  •  30-60 min.

Heerlijk als lunch, maar kan ook heel goed koud gegeten worden. Bijvoorbeeld op vakantie, als hartige snack tijdens een autorit.

INGREDIENTEN

5 plakjes bladerdeeg-, , 100 gram gerookte spekjes-, , olie voor het invetten-, , 1 bakje cherry tomaatjes-, , 2 eetlepels paneermeel-, , Italiaanse kruiden (bijv. diepvries)-, , 2 eieren-, , 100 ml. slagroom-, , 50 gram geraspte kaas-, , zout-, , peper.

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op24-05-2003
  • Belgisch
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Appel-kruimel taartjes

INGREDIENTEN

1 rol Tante Fanny vers zanddeeg 300g, 4 appels (klokhuis verwijderen) in schijfjes gesneden, 80g suiker, 2el boter, (400g bakerwten voor het blindbakken), , Kruimeldeeg, 20g bloem, 300g boter, 30g geraspte walnoten of hazelnoten, 30g poedersuiker,

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op05-01-2015
  •  
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Cranberry-abrikozen taartjes voor bij de High tea of (paas-)brunch.

INGREDIENTEN

Ingrediënten voor 12 stuks: , Voor het deeg:, 250 g bloem, 85 g suiker, 170 g boter, 3 EL koud water, Bakspray of boter voor de bakvormen(ca. 9-10 cm doorsnede), Voor de vulling:, 1 pakje vanillepuddingpoeder, 400 ml melk, 40 g suiker, 100 ml slagroom, 100 g gedroogde cranberries, 1 doosje abrikozen (ca. 400 gram), 80 g abrikozenjam, 20 g californische walnoten

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op06-04-2009
  •  
  •  30-60 min.

Een superverrassend recept uit 'Modern Classics' van Donna Hay

INGREDIENTEN

Bij de bereidingstijd zit de baktijd bij inbegrepen!, , *350 gr kruimeldeeg (zie mijn recept kruimeldeeg), *300 gr aardappels geschild + in blokjes, *300 gr zoete aardappels geschild +in blokjes, *300 gr flessenpompoen geschild + in blokjes, *4 grote champignons in kwarten, *1 paprika gesneden, *1 courgette in blokjes, *2 eetl olie, *zeezout en versgemalen peper, *2 eetl gehakte rozemarijn, *300 gr verse ricotta, *75 gr geraspte goudse kaas, *50 gr parmezaanse kaas,

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op20-10-2003
  •  
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

* 12 plakjes bladerdeeg, * 4 grote eieren, * 225 gr suiker, * 2 eetl (patent)bloem, * snufje zout, * 3 eetl geschaafde kokos + extra om te bestrooien, * poedersuiker om te bestrooien

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op15-09-2011
  • Portugees
  •  20-30 min.

Heerlijke herfsttaartjes voor bij de koffie of warme chocomelk

INGREDIENTEN

Dr. Oetker Mix voor Muffins, 125 g boter of margarine, 2 eieren, 50 ml sterke koffie (koud), ca. 150 ml koffielikeur of koffiesiroop, 125 g mascarpone, 250 ml slagroom, 2 zakjes Dr. Oetker Vanillesuiker, chocoladekoffieboontjes, Dr. Oetker Chocoglazuur

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op19-10-2007
  •  
  •  20-30 min.

LEKKER VOORGERECHTJE OF TUSSENDOORTJE

INGREDIENTEN

4 plakjes roomboterbladerdeeg (diepvries) , 1/2 bosje verse bieslook, 1 ei , 100 ml creme fraiche , 50 g gemalen licht belegen kaas, 200 gr gepelde garnalen , boterom in te vetten, 4 lage taartvormpjes doorsnede ca. 10 cm

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op21-04-2005
  • Voorgerecht
  •  20-30 min.

Met het oorspronkelijke recept maak je vier eenspersoons taartjes. Ik heb er één grotere taart van gemaakt.

INGREDIENTEN

1 bak stoofpeertjes ( koelvers, 400 gr), 200 ml slagroom, 25 gr suiker, 1 zakje vanillesuiker, 1 el limoensap, 3 blaadjes rode gelatine, 1 tl speculaaskruiden, 75 ml rode port, 1 pak lange vingers (voor 4 taatjes heb je er ca. 14 nodig, maar als je de Italiaanse gebruikt- die zijn lekkerder- heb je waarschijnlijk iets minder nodig, want die zijn dikker.

  •  Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op29-01-2010
  • Internationaal Nagerecht
  •  20-30 min.

Recept gekregen van Hannie Merkelijn, waarvoor heel erg bedankt.

INGREDIENTEN

5 blaadjes diepvries roomboter bladerdeeg, 4 tomaten, 4 el. groene of rode pesto, (olijfolie),

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op30-10-1999
  • Voorgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

20 gr. boter of margarine, 4 plakjes bacon, 4 kleine saucijsjes of borrelworstjes, 2 tomaten, 2 eieren, 1/8 l. slagroom, zout, peper, bladerdeeg

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op08-06-2010
  • Engels Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Voor 20 stuks

INGREDIENTEN

100 gr bloem, msp zout, 50 gr boter, 1,5 eetl water, pot jam,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op14-09-2002
  • Kinderkeuken
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

100 gr. gerookte zalmsnippers of gravadlax, 2 eieren, 1 bekertje zure room 125 ml., zout, peper, 1 el. fijngehakte dille, bladerdeeg

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op09-06-2010
  • Scandinavisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Een must voor chocoladeliefhebbers! Geef er een bolletje vanilleijs bij.

INGREDIENTEN

100 g pure dessertchocolade + 10 blokjes à 5 g., 60 à 70 % cacao, 3 eieren, 80 g suiker, 50 g boter (toevoegen in klontjes), 1 eetlepel meel, klontje boter en een beetje meel voor de vormpjes

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op10-12-2012
  • Frans
  •  10-20 min.

Hier krijg je toch echt een lente gevoel van! Je moet ze meteen warm opeten. per persoon 1 gebakje.

INGREDIENTEN

160 gr. bittere chocolade; 200 gram boter; 4 eieren; 50 gram suiker; 20 gram bloem; 1 theelepel cacao; boter om de bakvormpjes in te vetten.

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op20-04-2006
  • Internationaal
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

4 tomaten, 100 gr. feta-kaas, 1/2 tl. oregano, 8 zwarte olijven, 2 eieren, 1 dl. koffieroom, zout, peper, bladerdeeg

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op08-06-2010
  • Grieks Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

1/2 kg rauwe zalmfilet, 24 sneden gerookte zalm, 1 a 2 eetlepels zure room, 1 eetlepel gehakte bieslook, 1 potje rode viseitjes, 1 limoen, peper en zout

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op15-03-2000
  • Nederlands
  •  > 120 min.

Bevat per eenpersoonsportie: energie 365 kCal - eiwit 12 g vet 23 g - koolhydraten 27 g

INGREDIENTEN

250 g rabarber, 1 eetlepel suiker, 2 pakjes verse roomkaas (bv. MonChou) (100 g), 5 eetlepels honing, 4 kleine taartbodempjes (pak 6 stuks)

  •  Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op03-06-2002
  • Nederlands Nagerecht
  •  20-30 min.

Heerlijk recept!

INGREDIENTEN

2 kilo kruimige aardappels, 4 eieren, 4 rode uien, scheut melk, 80 gr roomboter, verse bieslook, peper en zout, 8 eetlepels geraspte (parmezaanse) kaas, paneermeel

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op09-01-2017
  • Nederlands Bijgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

Bladerdeeg, 200 gr. Lamsshoarma vlees, 20 gr. boter of margarine, 1 paprika evt. 1/2 groene en 1/2 rode, 2 eieren, 1/8 l. slagroom, zout, peper.

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op09-06-2010
  • Joods Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Heerlijke spitskool taartjes voor 6 personen ook lekker voor kinderen. als hoofdgerecht moet je 2 taartjes per persoon rekenen als bijgerecht geschikt voor 12 personen

INGREDIENTEN

250 gram aardappelen, 500 gram spitzkool, 3 el boter, 125 ml bouillon, 2 eieren, 200 gram creme fraiche, 2 el sesamzaad, 200 gram feta, 1-2 tenen knoflook, scherpe paprikapoeder, zout, 1 tl oregano, 12 bladjes bladerdeeg

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op30-04-2011
  • Vegetarisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

Voor 6 tot 8 personen:, kant-en-klare bladerdeegtaartjes, , 3 eieren, , 3 dl volle melk, , 1 dl room, , 2 soeplepels gehakte bieslook, , 1 soeplepel peterselie of gehakte kervel, , 2 doosjes Camembert,

  •  Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op16-06-2004
  • Vegetarisch Bijgerecht
  •  30-60 min.

Minitaartjes gevuld met verse mandarijnen.

INGREDIENTEN

1 kg mandarijnen2 eetl. slagroom2 eieren150 gr. basterdsuiker250 gr., bloem50 gr. boterca. 3 eetl. ijswatermesp. zout1 theel. suiker

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op10-11-2003
  •  
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

1 vel zanddeeg (250 g), 300 g rabarber, 4 koffielepels banketbakkersroom, 6 koffielepels griessuiker, 1 ei, 30 g boter,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op18-08-2002
  • Belgisch
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

Voor 6 tot 8 personen:, kant-en-klare bladerdeegtaartjes, , 3 eieren, , 3 dl volle melk, , 1 dl room, , 2 soeplepels gehakte bieslook, , 1 soeplepel peterselie of gehakte kervel, , 2 doosjes Camembert

  •  Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op14-03-2004
  • Vegetarisch Bijgerecht
  •  30-60 min.

Hapjes van "moesje2"

INGREDIENTEN

/2 kg rauwe zalmfilet, 24 sneden gerookte zalm, 1 a 2 eetlepels zure room, 1 eetlepel gehakte bieslook, 1 potje rode viseitjes, 1 limoen, peper en zout,

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op12-05-2002
  •  
  •  0-10 min.

Een zonnig voorgerecht

INGREDIENTEN

4 sneetjes witbrood, 3 gedroogde tomaatjes op olie, 6 ontpitte zwarte olijven, 1 ei, 2 eetl. groene pesto, 50 ml. slagroom, 50 gram geraspte parmezaanse kaas, olijfolie

  •  Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op16-09-2000
  • Italiaans Voorgerecht
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

10 Plakjes bladerdeeg, Boter om in te vetten, Melk om te bestrijken, Mincemat, Poedersuiker

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op10-12-1999
  • Engels
  •  30-60 min.

Rijkelijk voorgerecht, heerlijke vulling voor 6 kleine taartjes

INGREDIENTEN

-kruimeldeeg (250 g)of diepvriesdeeg (om de vormpjes te bekleden), -50 g boter, -1/2 rode ui (fijngesneden), -1 th lepel tomaatpuree, -mespuntje suiker, -1/2 glas witte droge wijn, -500 g krabvlees (ontdaan van kraakbeen), -mespunt nootmuskaat, -1 eetlepel gehakte peterselie, -zout en versgemalen zwarte peper, -sap van 2 sinaasappelen, -scheut cognac, -4 eieren, -1/4 l melk of room, -75 g gemalen belegen kaas

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op06-09-2002
  • Frans Voorgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

1 kg mandarijntjes,- 1 portie kruimeldeeg,- 2 eieren,- 150 gr fijne suiker,- 20 cl verse room.

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op27-05-2002
  • Belgisch
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

60 g bloem, 60 g boter, in stukjes, 40 g pijnboompitten, 20 g boter, gesmolten, 175 g suikerstroop, 2 el bruine suiker

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op07-11-2001
  • Nederlands
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

200 g Yorkham naturel gesneden, in stukjes, 1 pak tuinerwten extra fijn (450 g, diepvries), 6 eieren, losgeklopt, 1 bekertje slagroom (125 ml), 70 g cheddar (kaas), geraspt, 1/2 pak gesneden bladspinazie (a 450 g, diepvries), 2 potten kikkererwten (a 350 g, biologisch), uitgelekt,

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op23-07-2012
  • Wereld Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Suggesties kookboeken
Suggesties kookgroepen

Smult is het lekkerste kooktijdschrift voor de hobbykok. Ieder kwartaal verschijnt er een nieuw nummer boordevol kookinspiratie voor bij jou aan tafel. Alleen nu ontvang je voor €19,95 5 nummers Smult!… Lees verder »

Top