11.321 taart recepten Alles wissen

  • Maak een keuze

Uitgebreid zoeken
Maak een keuze
Maak een keuze
  • Top 100

Dit is een recept van Hilda Huiskamp uit Neede. Zij won in 2006 een reis naar america met dit recept voor een appeltaartwedstrijd, uitgeschreven door omroep gelderland. Ik heb hem gisteren gemaakt en ik kan je zeggen...ik heb nog nooit zo een lekkere eigengemaakte appeltaart geproefd. Al mijn andere appeltaartrecepten gaan de kliko in. Zalig gewoon, heel byzonder is de room en de puddinglaag.

DIT RECEPT STAAT OOK NOG ONDER
http://www.smulweb.nl/1381769/koken/recept/De-lekkerder-bestaat-niet-appeltaart

KUN JE NOG MEER REACTIES LEZEN!

INGREDIENTEN

HET DEEG: 250 gram gezeefde bloem; 2 volle afgestreken theelepels bakpoeder; 1 ei; 125 gram suiker; 150 gram boter ( moet al paar uur op kamertemp.zijn) DE VULLING: 5 goudreinetten -neem hele grote appels, totaal gewicht van 1000-1025 gram; 125 gram suiker; 1 pakje vanille KOOKpudding; 1 zakje vanillesuiker; 750 ml. slagroom(= 7,5 dl.)

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op02-12-2007
  • Nederlands
  •  30-60 min.
  • Eigen recept
  • Top 100

Een heerlijke hartige taart nu eens zonder kaas. Lekker pittig gevuld met kipfilet, champignons en taugé. Ik heb deze hartige taart als onderdeel van een buffet vorige week gemaakt, o.a. voor iemand die geen kaas lust. Het was een groot succes de taart "vloog" weg.

INGREDIENTEN

6 plakjes diepvries bladerdeeg - 2 a 3 eetl gemalen kokos - 250 gr kipfilet in reepjes - 2 eetl olie - 1 kleine ui - 2 teentjes knoflook - 150 gr champignons - 50 gr taugé - 2 eetl fijngesneden selderij - 1/2 zakje gedroogde nasigroenten Conimex) - 2 eetl ketjap manis - 1 theel sambal - peper, zout - 4 eieren

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op28-06-2004
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Top 100

EEN GEHAKTTAART OM JE VINGERS BIJ OP TE ETEN. HEERLIJK MET EEN VERSE SALADE MAAR IK EET DEZE GEHAKTTAART DIKWIJLS MET STOKBROOD MET WAT KRUIDENBOTER. TOP TOP TOP

INGREDIENTEN

12 velletjes filodeeg, ontdooid 500 gram gehakt 4 teentjes knoflook 2 grote uien 2 el olijfolie 1 tl kaneel 2 tl komijn (djintan) zout en versgemalen peper 50 gr boter 1 klein blikje tomatenpuree 1 tl kerrie 1 tl kaneel 100 gr rozijnen 3 el gesnipperde koriander 3 el gesnipperde peterselie, ,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op24-01-2006
  • Frans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept
  • Top 100

Echt deze stroopwafeltaart heb ik in een handomdraai bedacht en kan werkelijk iedereen maken. Zelfs de non kokers onder ons.

INGREDIENTEN

2 pakken stroopwafels (12), 1 zakje mini stroopwafeltjes, 600 gram monchou of zachte roomkaas (kan ook iets meer), 40 gram basterdsuiker (hoeveelheid ligt aan de mate van zoetekauw zijn;), 150 gram nougatinestukjes, 2 zakjes vanillesuiker, 1 vanillestokje, 500-ml slagroom, 2 zakjes klopfix

  •  Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op22-03-2012
  • Nederlands Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Dit is een heerlijke kruidige worteltaart met een super lekkere romige laag. Ipv een taart kun je ook worteltaart-cupcakejes bakken!

INGREDIENTEN

Voor de taart/ cupcakes:, , 4 eieren, 300gr (tarwe)bloem, 250gr bruine basterdsuiker, 185ml zonnebloemolie, 400gr wortelen (ik weeg ze na t schrapen/ schillen), 55 gr gepelde walnoten, 3 theelepels (1 zakje)bakpoeder, 2 theelepels kaneelpoeder, 1/2 theelepel zout, , voor de romige glazuurlaag:, 180gr zachte boter, 180gr roomkaas, 3 druppels vanille-extract, 250gr poedersuiker

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op12-10-2010
  • Europees
  •  10-20 min.
  • Top 100



"Tarte aux tomates". Dit is mijn allerliefste en meest klaargemaakte recept, gemakkelijk, snel klaar, ziet er heel wat uit en is superlekker. Het recept ervan heb ik afgetroggeld en uiteindelijk, na ons derde bezoek, losgekregen van Guylaine D'Hiver (bijna een naamgenoot) sympathieke gastvrouw van een "Chambre d'Hotes" in het kleine dorpje Ourdeaux in het Zuid-Oosten van de Creuse, een paradijs voor hengelaars en natuurliefhebbers.

INGREDIENTEN

1 rol bladerdeeg - 6-8 stevige rijpe tomaten (liefst trostomaten) - scherpe Dijonmosterd (of rode Provencaalse mosterd met paprika) -, 200 gr Gruyere (of Comtekaas) - gedroogde provencaalse kruiden - pittige olijfolie voor pizza's

  •  Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op12-11-2000
  • Frans Voorgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

DEEG: 250 gram zelfrijzend bakmeel * 250 gram witte basterdsuiker * 100 gram boter * 1 ei * 1 zakje vanillesuiker * snufje zout *, VULLING: 4 appels * 100 gram rozijnen * kaneel * vanillesuiker *, BANKETBAKKERSROOM: 2 eierdooiers * 2 zakjes vanillesuiker * 40 gram kristalsuiker * 25 gram bloem * 1/4 liter melk.

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op04-05-2002
  • Nederlands
  •  30-60 min.

Dit recept is ABSOLUUT niet van mezelf. Het laatste jaar is deze taart echt onze lievelingstaart geworden. De taart is super makkelijk te maken en gaat niet in de oven. De bodem van de taart wordt gemaakt van Cafe Noir.

INGREDIENTEN

1 pakje cafe noir 100 gram gesmolten boter 6 blaadjes gelatine anderhalve dl sterke koffie 100 gram suiker 3 el whisky 250 ml slagroom 200 gram MonChou 2 dl vanillevla mokkaboontjes of chocolaatjes voor de garnering.

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op30-08-2003
  •  
  •  30-60 min.

Een heerlijke kwarktaart met de volle smaak van witte chocolade en frisse aardbeien

INGREDIENTEN

130 gram biscuitjes, 65 gram boter, gesmolten, 250 ml slagroom, 250 gram roomkaas, op kamertemperatuur, 250 gram mascarpone, 65 gram suiker, 1 tl vanille-aroma, 500 gram witte chocolade, gesmolten, 375 gram aardbeien, in plakjes,

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op06-11-2010
  •  
  •  10-20 min.

Ik kwam deze via facebook tegen en vond het er zo leuk uitzien dat ik hem toch maar even overgenomen heb.

INGREDIENTEN

- een biscuit van 20 cm (zelf bakken en sommige taartwinkels verkopen ze ook gewoon), - 2 x grote reep melk chocola van 200 gr (mag gewoon Jumbo, AH merk zijn), - bekertje (250 ml) slagroom, - vulling voor de taart naar keuze (bijv. een laagje jam/vlaaifruit en een laag banketbakkersroom, slagroom of botercreme., - 3 x een five-pack KitKat, - 1 pakje (250 gr) lichtroze marsepein

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op17-02-2013
  • Nederlands
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

Deze Mexicaanse taart lijkt eigenlijk wel een beetje op lasagne. En dan bedoel ik niet zozeer de smaak, want met de fajitas kruiden de jalapeno en de mais is het toch zeker wel een echt Mexicaans gerecht.
Het komt door de manier van klaarmaken met de opbouw van de laagjes tortilla`s.

Voor mensen die vegetarisch eten, die kunnen heel gemakkelijk het gehakt vervangen door kidneybonen.

INGREDIENTEN

- 8 kleine tortilla`s (bloem, mais of meergranen), - 500 gr. rundergehakt, - 400 gr. tomaten, - 200 gr. zure room, - 1 rode paprika, - 1 ui, - 1 bolletje knoflook (of 4 tenen), - 1 klein blikje mais (140 gr.), - 1 zakje Mexicaanse kruiden mix voor fajitas, - 2 el. jalapeno (uit een potje), - geraspte kaas (naar smaak), - 2 el. koriander.

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op30-06-2013
  • Mexicaans
  •  30-60 min.

Een fantastisch dessert waar je nooit genoeg van krijgt.

De combinatie van toffee en appel is klassiek, maar je kunt het ook met peren, bananen of zelfs aardbeien proberen.

INGREDIENTEN

- 1 stokje vanille, - 120 gr boter, - 100 gr poedersuiker, - 1 snufje zout, - 250 gr bloem, - 1/2 stuk citroenrasp, - 2 stuks eierdooiers, - 2 el melk, - 2 blikken gecondenseerde melk, - 4 appels,

  •  Nagerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op26-07-2005
  • Engels Nagerecht
  •  > 120 min.

De allerlekkerste, romigste, luchtigste, aardbei-igste aardbeientaart !
Wel even werk maar echt niet moeilijk .

eigen foto`s (3 stuks)

INGREDIENTEN

Bodem:, 2 eieren op kamertemperatuur, 70 g suiker, 45 g meel, 20 g maizena, snufje zout, mousse: 300 g aardbeien, 100 g suiker, 3 dl slagroom, 4 blaadjes gelatine (7,5 g), afwerking: 200 g aardbeien, 7 eetlepels aardbeienlikeur, 4 eetlepels aardbeienjam, ,

  •  Nagerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op14-04-2008
  • Frans Nagerecht
  •  > 120 min.
INGREDIENTEN

175 g cafe noir, , 100 g gesmolten boter, , 6 blaadjes gelatine, , 1 1/2 dl sterke koffie, , 100 g suiker, , 3 eetlepels whisky, , 1/4 l slagroom, , 200 g MonChou, , 2 dl vanillevla, , moccaboontjes of chocolaatjes

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op05-02-2002
  •  
  •  30-60 min.

De lekkerste cheesecake die er is! Als ik deze taart serveer, wil men gegarandeerd het recept.

INGREDIENTEN

De bodem:, 200 gram theebiscuitjes, 80 gr. boter, , De vulling:, 6 bakjes roomkaas, 2 eetlepels bloem, 200 gr suiker, 1 vanillestokje, 4 eieren en 2 eidooiers, 200 gr creme fraiche, rasp van een gewassen citroen

  •  Nagerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op15-03-2011
  • Amerikaans Nagerecht
  •  60-120 min.

Mijn eigen gemaakte appeltaart is een variant op de traditionele Hollandse appeltaart. Deze variant is gemakkelijk te maken, kost weinig tijd en kan niet mislukken. En daarbij smaakt hij ook nog eens overheerlijk!!! Het was bij mij gisteren een echt succes.

INGREDIENTEN

* 5 plakjes diepvries bladerdeeg, * 4 goudreinetten, * 1 handvol rozijnen, * 2 dl slagroom (of een pakje houdbare slagroom), * 3 eieren even losgeklopt, * 3 eetlepels custardpoeder, * Kaneel naar smaak, * Basterdsuiker of gewone suiker naar smaak, * 2 zakjes vanillesuiker

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op20-06-2005
  • Nederlands
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

150 gram salami, 2 uien, 250 gram champignons, 3 eieren, 250 ml kookroom, 1 bouillonblokje, mozzarella, 75 gram geraspte kaas, bladerdeeg

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op13-01-2011
  • Internationaal
  •  30-60 min.

Deze verrukkelijke citroentaart kregen als afsluiting van een Frans "landelijk" dinertje bij vrienden. Het recept stond in een Frans tijdschrift. En nu dus op Smulweb!

INGREDIENTEN

Voor het deeg:, 125 gr gezeefde bloem - 60 gr harde boter in stukjes - 50 gr suiker - 1 ei - 1 mespunt zout, Garnituur:, 3 citroenen - 3 eieren - 150 gr poedersuiker - 30 gr boter, , Merengue:, 3 eiwitten - 150 gr poedersuiker

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op14-01-2004
  • Frans
  •  60-120 min.

Jamie Oliver zei hierover: "Dit is de lekkerste chocoladetaart met noten die er is. Als hij een dag oud is, moet je eens proberen hem op wat ijs te kruimelen, met een beetje espresso erover. Ik bak deze taart altijd in een bak- of springvorm, of ik maak kleintjes, in de vormpjes die voor pasteitjes gebruikt worden. Maar je kunt er elke goed ingevette en met bloem bestrooide taartvorm voor nemen."

INGREDIENTEN

Boter om in te vetten; bloem; 150 g geschaafde amandelen; 150 g fijngemalen walnoten; 300 g chocolade; 1 volle theelepel cacaopoeder; 250 g boter; 100 g kristalsuiker; 6 grote scharreleieren, gesplitst; zout

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op05-02-2003
  • Engels
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

115 g pure chocolade in stukjes, 150 gram boter, 45 ml melk, 150 g suiker, 3 eieren, 200 g zelfrijzend bakmeel, 1 el cacaopoeder., VOOR DE FUDGE EN HET GLAZUUR:, 50 g pure chocolade in stukjes, 225 g gezeefde poedersuiker, 50 g boter of margarine, 3 el melk of slagroom, 1 el vanille-essence

  •  Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op31-10-2004
  • Frans Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

Bladerdeeg, 2 uien in ringen gesneden, 250 gr champignons, 2 eetlepels groene pesto, 2 vleestomaten in plakjes, 150 gr mozzarella-bolletjes, doorgesneden, 2 eetlepels fijn gesneden basilicum, 150 gr parmezaanse kaas, 6 eieren losgeklopt met een scheutje melk, peper,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op23-06-2009
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Uit de keuken van tapascafé De Oude Mol. Een heerlijk dessert na een Spaanse (tapas)maaltijd.

INGREDIENTEN

Bodem:, 200 g bloem, 100 g boter, koud en in stukjes gesneden, 1 ei, losgeklopt, 100 g suiker, 1/2 tl zout, bonen of andere blindbakvulling, Vulling: 500 g volle kwark, 2 dl zure room, 6 eieren, eiwit gescheiden van eigeel, 150 g suiker, citroenschil van 1 citroen, geraspt en fijngesneden, 1 zakje vanillesuiker, citroensap van een 1/2 citroen

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op19-07-2004
  • Spaans
  •  > 120 min.
  • Eigen recept

Een heerlijk zacht en romig hartig taartje! Lekker met champignons, maar ook met andere of gemengde paddenstoelen.

INGREDIENTEN

3 sjalotjes - 2 teentjes knoflook - 250 gram kastanje champignons - 250 gram oesterzwammen - 2 eetlepels olijfolie - zout, peper - 3 eieren - 125 ml slagroom - 2 eetlepels fijngehakte bieslook - 2 eetlepels fijngehakte peterselie - 2 theelepels paprikapoeder - mespunt nootmuskaat 1 klein pakje boursin of andere roomkaas met kruiden en knoflook - 6-8 plakjes roomboter bladerdeeg - 2-3 eetlepels paneermeel - 50 geraspte belegen kaas

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op09-09-2004
  • Nederlands
  •  30-60 min.

Heerlijke hartige taart met gehakt, courgette, paprika, champignons en ...brie. Makkelijk en errug lekker.

INGREDIENTEN

400 gr. rundergehakt, 1 ui, 2 teentjes knoflook, 2 blikjes tomatenpuree, flink stuk brie, 1 courgette, bakje champignons, 1 rode paprika, pakje bladerdeeg

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op15-11-1999
  •  
  •  30-60 min.

Uitstekend gerecht voor de zaterdag of ook inzetbaar voor lunch, brunch of een feestje. Ik heb het niet zelf bedacht maar is al jaren lang `in de familie` en altijd een succes.

INGREDIENTEN

6 plakjes diepvries bladerdeeg, 3 middelgrote preien, 2 grote uien, 3 ons gekookte ham in blokjes gesneden, 3 eieren, Scheut (kook) room, Tabasco, 1 zakje oude geraspte kaas (ca. 125 gram), Handje paneermeel, Gedroogde Provençaalse kruiden, Zout peper, Heel klein beetje roomboter

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op17-02-2012
  • Europees
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Betrooien met een oude kaas kan natuurlijk ook en een beetje Italiaanse kruiden erover strooien is ook een optie .Er zijn dus meerdere mogelijkheden maar het was heerlijk .

INGREDIENTEN

500 gr Broccoli, 400 gr Kipfilet, 5 plakjes Bladerdeeg ( Hartige Taart), 1 rode ui, 1 Witte ui, 1 teentje knoflook, 3 eieren, 125 ml slagroom, 1 bolletje Mozzarella, 125 gr champignons, 1 gele paprika, Boter, Kerriepoeder, Paprikapoeder, Zout, Peper, Paneermeel

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op06-11-2012
  • Nederlands
  •  30-60 min.

Deze monchou taart is tè lekker om dit recept niet te plaatsen!

Bij het kijken naar de foto`s moet het water je toch in de mond lopen....

INGREDIENTEN

, , -200 gram monchou (pakjes a 100 gram, liefst niet het doosje zacht en romig van 200 gr. Wordt de vulling niet echt stevig genoeg vind ik!), - 200 gram bastognekoeken, - 1 blik kersenvlaaivulling (Hak, bij de bakafdeling), - 120 gram gesmolten boter, - 250 ml slagroom, - 25 gram suiker, - 3-5 eetlepels melk, - 1 zakje klopfix, ,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op20-06-2012
  • Nederlands
  •  20-30 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

? 1 springvorm, ? 1 bakje magere kwark van 450 gram, ? 2 zakjes klop klop of 1/4 liter slankroom, ? 2 eiwitten, ? 1 blikje mandarijntjes of seizoenfruit (bijv. aardbeien), ? 6 tot 8 blaadjes gelatine, ? 1 groot pak lange vingers (of 2 kleine pakjes), ? Eventueel wat rum, cognac of kirsch om de lange vingers mee te besprenkelen

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op06-12-2005
  • Nederlands
  •  20-30 min.

Een heerlijke hartige/kruidige taart, met wortels. Altijd lekker !

INGREDIENTEN

2 kopjes bloem, 1 kopje bruine suiker, 4 eieren, 1 kopje olijfolie, 1 tl zout, 1 tl bakpoeder, 2 tl kaneel, 1 tl gember, 2 kopjes geraspte wortel (ongekookt), 1 kopje gemalen walnoot, 140 gr. Philadelphia (kaas), ½ kopje boter, 2 kopjes poedersuiker, 2 tl vanilleessence

  •  Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op01-07-2007
  • Engels Nagerecht
  •  30-60 min.

Een bonbon op je tong.

INGREDIENTEN

De lekkerste chocolade taart ooit bedacht, receptuur verkrijgbaar na veiling.

  •  Nagerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op20-12-2000
  • Fusion Nagerecht
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

Voor de taart:, 5 eieren, 125 g. fijne tafelsuiker, 110 g. bloem, 2 el cacaopoeder, mespunt zout, 100 g.bittere chocolade, in stukjes, , Voor de garnering:, 3 dl.slagroom, 2 el. suiker, 5 el. abrikozenjam, 450 g. witte marsepein (banketbakker), poedersuiker,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op22-10-2004
  • Arabisch
  •  30-60 min.

Chocolade of gewone slagroomtaart wat je wilt

INGREDIENTEN

Basiscake :, - 200 gram boter, - 200 gram suiker, - 200 gram zelfrijzend bakmeel/ cakemeel, - 4 eieren, - gewone taart; twee zakjes vanillesuiker, chocoladetaart; 4-5 volle eetlepels cacao, , De versiering en vulling:, - slagroom, ik gebruik altijd 2 -3 zakjes Klopklop slagroompoeder aan te maken met melk, te verkrijgen bij de supermarkt.,  Liever geen kant-en-klare-slagroom, want die is te slap., - (Gebakglazuur of gesmolten chocolade of iets anders waarmee glazuur te maken is.), - Pot jam, wat je lekker vindt, ik pak vaak aardbeien jam, - Versiering zoals ananas, aardbeien, mandarijntjes, nootjes of chocolaatjes ofzo, ,

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op10-05-2002
  • Nederlands
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

6 plakje(s) hartigetaartdeeg of bladerdeeg, 1 pakje(s) bladspinazie, 1 stuk(s) ui, 2 teentje(s) knoflook, 4 stuk(s) eieren, 2 eetlepel(s) creme fraiche, 50 gram geraspte oude kaas, 2 eetlepel(s) pijnboompitten, 150 gram cherrytomaatjes, 150 gram feta kaas

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op05-03-2010
  • Nederlands
  •  60-120 min.

Een absoluut verrukkelijke citroentaart die supereenvoudig te maken is......

INGREDIENTEN

250 gram speculaasjes;, 125 gram gezouten roomboter;, 1 blikje gecondenseerde gezoete melk (397 gram)(meestal staan die blikjes in de supermarkt bij de koffiemelkafdeling);, 3 citroenen en de schil van 1 citroen;, 2 eieren., ,

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op07-10-2008
  • Internationaal
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

Voor de taart, 175 g boter, 175 g basterdsuiker, 3 eieren, 175 g zelfrijzend bakmeel, ? theelepel bakpoeder, 2 eetlepels melk, 40 g hazelnoten geroosterd en fijngehakt, 40 g bittere chocolade fijngehakt, 3 dl slagroom stijfgeslagen met suiker naar smaak en een zakje klopvast, , , Voor het chocoladeglazuur, 100 g bittere chocolade in kleine stukjes, 1? dl slagroom, ,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op13-01-2001
  • Nederlands
  •  20-30 min.

Heerlijke chocolade cheesecake.

INGREDIENTEN

# 2 pakjes Philadelphia Keuken Naturel of Light (à 80 gr), # 200 gr Oreo`s met chocoladevulling, # 50 gr roomboter, # 200 gr Griekse yoghurt (0 % vet), # 75 gr witte basterdsuiker, # 1 zakje vanillesuiker, # 300 gr goede kwaliteit melk- of pure chocolade (naar wens), # 2 zakjes klopfix (à 8 gr), # 3 dl slagroom, # 150 gr Oreo`s met witte vulling voor de topping

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op08-05-2009
  • Amerikaans
  •  60-120 min.

Deze taart wordt volgens het originele recept gebakken met korstdeeg.Ik had bladerdeeg in de vriezer en heb dat gebruikt.

Om het deeg niet teveel te laten rijzen en wat krokanter te houden heb ik de taartbodem eerst voorgebakken met een steunvulling. Zie uitleg!


Steunvulling: Sommige taartbodems worden eerst gaar gebakken met een steunvulling, dit is om teveel rijzen van de bodem tegen te gaan. Bekleed de vorm met het deeg. Leg hierop een stuk bakpapier (eventueel met de vork nog flink wat gaatjes in het deeg prikken). Leg hierop wat gedroogde erwten of rijst (deze zijn meerdere keren te gebruiken, maar alleen nog maar voor dit doel). Knikkers kan ook! Bak de bodem zoals aangegeven in het recept. Verwijder na de baktijd de steunvulling en het bakpapier. Doe nu de vulling op de taartbodem en bak de taart verder af volgens het recept.

ALS JE BANG BENT DAT DE VULLING TOCH TE NAT BLIJFT KLOP DAN 2 EIEREN MEE MET DE ROOM EN MELK.
Ik vind het echt vervelend om te horen dat bij sommigen de taart te nat blijft. Bij mij was dit zeker niet het geval.
Omdat de taart zo goed gelukt was is hij op Smulweb terecht gekomen. Voor wie bang is dat de taart te nat wordt, gebruik dan de helft van de room en de eieren. Ik denk dat het ook ligt aan de soort aardappelen die je gebruikt. De ene aardappel neemt meer vocht op dan de ander. Veel succes met deze - overigens - lekkere taart !

INGREDIENTEN

Voldoende bladerdeegplakjes voor de vorm. (Meestal zijn 5 à 6 plakjes voldoende). Je kunt natuurlijk ook deeg voor hartige taart gebruiken!-, 250 gram magere gerookte spekreepjes -, plm. 10 kleine aardappelen (vaste soort) -, 2 uien -, 200 ml slagroom -, 100 ml melk -, 2 eetlepels fijngesneden bieslook -, 100 gram geraspte gruyère of pittig belegen kaas -, zout en peper

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op11-03-2011
  • Nederlands
  •  30-60 min.

Recept van jamie ,

INGREDIENTEN

250gr boter,gesmolten,plus wat extra voor het bakblik, 500gr bloem, 4 eieren, 400gr suiker, 1 zakje gist, 100gr pijnboompitten, de geraspte schil van 1 citroen, als ook het sap

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op13-09-2006
  • Italiaans
  •  30-60 min.

Deze hoeveelheid is goed voor springvorm met een doorsnede
van 24 cm

INGREDIENTEN

5 eieren, 150 gr. suiker, 125 gr. bloem, 25 gr. maizena, vanillesuiker, zout,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op01-10-2000
  • Internationaal
  •  30-60 min.

Leuk versierd

INGREDIENTEN

2x 350 gram mix voor biscuitdeeg (aveve), 2x 5 eieren, 2x 35 gram water, chocolade druppels, invetter spray (baukje), chocoglazuur (baukje), 250 gram poedersuiker met frambozensiroop gemengd tot roze glazuur, allerlei versiersels

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op19-09-2005
  • Kinderkeuken
  •  60-120 min.


De leukste agenda voor in je keuken: De Smulweb Agenda 2015. Vol recepten met heerlijke foto's en leuke specials zoals hoe je een stressvrij kerstmenu op tafel zet. De agenda heeft een week-indeling. Met 63 stickers, 4 geïllustreerde ansichtkaarten, harde kaft en stevige ringband is dit de leukste agenda voor 2015, ook als cadeau! Bestel 'm hier!

Dagdeal
Bestel nu »

De pan heeft een doorsnede van 20 cm.

van 74,9
Alleen vandaag 64,95
Bestel nu »
Kijk voor alle aanbiedingen op:
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Suggesties kookboeken
Suggesties kookgroepen

In JAN Geen vlees staan 120 succesrecepten zonder vlees uit JAN Magazine. Voor iedereen die van snel, simpel maar verantwoord koken en eten houdt. Koop `m nu voor 19,95 … Lees verder »

Op zoek naar inspiratie voor het meest bijzondere diner van het jaar? Met deze verzameling kerstrecepten zet je een geslaagd menu op tafel. … Lees verder »

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies