11.197 taart recepten

  • Top 100

Dit is een recept van Hilda Huiskamp uit Neede. Zij won in 2006 een reis naar america met dit recept voor een appeltaartwedstrijd, uitgeschreven door omroep gelderland. Ik heb hem gisteren gemaakt en ik kan je zeggen...ik heb nog nooit zo een lekkere eigengemaakte appeltaart geproefd. Al mijn andere appeltaartrecepten gaan de kliko in. Zalig gewoon, heel byzonder is de room en de puddinglaag.

DIT RECEPT STAAT OOK NOG ONDER
http://www.smulweb.nl/1381769/koken/recept/De-lekkerder-bestaat-niet-appeltaart

KUN JE NOG MEER REACTIES LEZEN!

INGREDIENTEN

HET DEEG: 250 gram gezeefde bloem; 2 volle afgestreken theelepels bakpoeder; 1 ei; 125 gram suiker; 150 gram boter ( moet al paar uur op kamertemp.zijn) DE VULLING: 5 goudreinetten -neem hele grote appels, totaal gewicht van 1000-1025 gram; 125 gram suiker; 1 pakje vanille KOOKpudding; 1 zakje vanillesuiker; 750 ml. slagroom(= 7,5 dl.)

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op02-12-2007
  • Nederlands
  •  30-60 min.
  • Eigen recept
  • Top 100

Een heerlijke hartige taart nu eens zonder kaas. Lekker pittig gevuld met kipfilet, champignons en taugé. Ik heb deze hartige taart als onderdeel van een buffet vorige week gemaakt, o.a. voor iemand die geen kaas lust. Het was een groot succes de taart "vloog" weg.

INGREDIENTEN

6 plakjes diepvries bladerdeeg - 2 a 3 eetl gemalen kokos - 250 gr kipfilet in reepjes - 2 eetl olie - 1 kleine ui - 2 teentjes knoflook - 150 gr champignons - 50 gr taugé - 2 eetl fijngesneden selderij - 1/2 zakje gedroogde nasigroenten Conimex) - 2 eetl ketjap manis - 1 theel sambal - peper, zout - 4 eieren

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op28-06-2004
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Top 100

EEN GEHAKTTAART OM JE VINGERS BIJ OP TE ETEN. HEERLIJK MET EEN VERSE SALADE MAAR IK EET DEZE GEHAKTTAART DIKWIJLS MET STOKBROOD MET WAT KRUIDENBOTER. TOP TOP TOP

INGREDIENTEN

12 velletjes filodeeg, ontdooid 500 gram gehakt 4 teentjes knoflook 2 grote uien 2 el olijfolie 1 tl kaneel 2 tl komijn (djintan) zout en versgemalen peper 50 gr boter 1 klein blikje tomatenpuree 1 tl kerrie 1 tl kaneel 100 gr rozijnen 3 el gesnipperde koriander 3 el gesnipperde peterselie

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op24-01-2006
  • Frans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Top 100



"Tarte aux tomates". Dit is mijn allerliefste en meest klaargemaakte recept, gemakkelijk, snel klaar, ziet er heel wat uit en is superlekker. Het recept ervan heb ik afgetroggeld en uiteindelijk, na ons derde bezoek, losgekregen van Guylaine D'Hiver (bijna een naamgenoot) sympathieke gastvrouw van een "Chambre d'Hotes" in het kleine dorpje Ourdeaux in het Zuid-Oosten van de Creuse, een paradijs voor hengelaars en natuurliefhebbers.

INGREDIENTEN

1 rol bladerdeeg - 6-8 stevige rijpe tomaten (liefst trostomaten) - scherpe Dijonmosterd (of rode Provencaalse mosterd met paprika) -, 200 gr Gruyere (of Comtekaas) - gedroogde provencaalse kruiden - pittige olijfolie voor pizza's

  •  Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op12-11-2000
  • Frans Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept
  • Top 100

Echt deze stroopwafeltaart heb ik in een handomdraai bedacht en kan werkelijk iedereen maken. Zelfs de non kokers onder ons.

INGREDIENTEN

2 pakken stroopwafels (12), 1 zakje mini stroopwafeltjes, 600 gram monchou of zachte roomkaas (kan ook iets meer), 40 gram basterdsuiker (hoeveelheid ligt aan de mate van zoetekauw zijn;), 150 gram nougatinestukjes, 2 zakjes vanillesuiker, 1 vanillestokje, 500-ml slagroom, 2 zakjes klopfix

  •  Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op22-03-2012
  • Nederlands Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Dit is een heerlijke kruidige worteltaart met een super lekkere romige laag. Ipv een taart kun je ook worteltaar-cupcakejes bakken!

INGREDIENTEN

Voor de taart/ cupcakes:, , 4 eieren, 300gr (tarwe)bloem, 250gr bruine basterdsuiker, 185ml zonnebloemolie, 400gr wortelen (ik weeg ze na t schrapen/ schillen), 55 gr gepelde walnoten, 3 theelepels (1 zakje)bakpoeder, 2 theelepels kaneelpoeder, 1/2 theelepel zout, , voor de romige glazuurlaag:, 180gr zachte boter, 180gr roomkaas, 3 druppels vanille-extract, 250gr pedersuiker

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op12-10-2010
  • Europees
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

DEEG: 250 gram zelfrijzend bakmeel * 250 gram witte basterdsuiker * 100 gram boter * 1 ei * 1 zakje vanillesuiker * snufje zout *, VULLING: 4 appels * 100 gram rozijnen * kaneel * vanillesuiker *, BANKETBAKKERSROOM: 2 eierdooiers * 2 zakjes vanillesuiker * 40 gram kristalsuiker * 25 gram bloem * 1/4 liter melk.

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op04-05-2002
  • Nederlands
  •  30-60 min.

Dit recept is ABSOLUUT niet van mezelf. Het laatste jaar is deze taart echt onze lievelingstaart geworden. De taart is super makkelijk te maken en gaat niet in de oven. De bodem van de taart wordt gemaakt van Cafe Noir.

INGREDIENTEN

1 pakje cafe noir 100 gram gesmolten boter 6 blaadjes gelatine anderhalve dl sterke koffie 100 gram suiker 3 el whisky 250 ml slagroom 200 gram MonChou 2 dl vanillevla mokkaboontjes of chocolaatjes voor de garnering.

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op30-08-2003
  •  …
  •  30-60 min.

Een heerlijke kwarktaart met de volle smaak van witte chocolade en frisse aardbeien

INGREDIENTEN

130 gram biscuitjes, 65 gram boter, gesmolten, 250 ml slagroom, 250 gram roomkaas, op kamertemperatuur, 250 gram mascarpone, 65 gram suiker, 1 tl vanille-aroma, 500 gram witte chocolade, gesmolten, 375 gram aardbeien, in plakjes

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op06-11-2010
  •  …
  •  10-20 min.

Een fantastisch dessert waar je nooit genoeg van krijgt.

De combinatie van toffee en appel is klassiek, maar je kunt het ook met peren, bananen of zelfs aardbeien proberen.

INGREDIENTEN

- 1 stokje vanille, - 120 gr boter, - 100 gr poedersuiker, - 1 snufje zout, - 250 gr bloem, - 1/2 stuk citroenrasp, - 2 stuks eierdooiers, - 2 el melk, - 2 blikken gecondenseerde melk, - 4 appels,

  •  Nagerecht
  •  120 min. <
  • Geplaatst op26-07-2005
  • Engels Nagerecht
  •  120 min. <

Mijn eigen gemaakte appeltaart is een variant op de traditionele Hollandse appeltaart. Deze variant is gemakkelijk te maken, kost weinig tijd en kan niet mislukken. En daarbij smaakt hij ook nog eens overheerlijk!!! Het was bij mij gisteren een echt succes.

INGREDIENTEN

* 5 plakjes diepvries bladerdeeg, * 4 goudreinetten, * 1 handvol rozijnen, * 2 dl slagroom (of een pakje houdbare slagroom), * 3 eieren even losgeklopt, * 3 eetlepels custardpoeder, * Kaneel naar smaak, * Basterdsuiker of gewone suiker naar smaak, * 2 zakjes vanillesuiker

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op20-06-2005
  • Nederlands
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

175 g cafe noir, , 100 g gesmolten boter, , 6 blaadjes gelatine, , 1 1/2 dl sterke koffie, , 100 g suiker, , 3 eetlepels whisky, , 1/4 l slagroom, , 200 g MonChou, , 2 dl vanillevla, , moccaboontjes of chocolaatjes

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op05-02-2002
  •  …
  •  30-60 min.

Ik kwam deze via facebook tegen en vond het er zo leuk uitzien dat ik hem toch maar even overgenomen heb.

INGREDIENTEN

- een biscuit van 20 cm (zelf bakken en sommige taartwinkels verkopen ze ook gewoon), - 2 x grote reep melk chocola van 200 gr (mag gewoon Jumbo, AH merk zijn), - bekertje (250 ml) slagroom, - vulling voor de taart naar keuze (bijv. een laagje jam/vlaaifruit en een laag banketbakkersroom, slagroom of botercreme., - 3 x een five-pack KitKat, - 1 pakje (250 gr) lichtroze marsepein

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op17-02-2013
  • Nederlands
  •  60-120 min.

De lekkerste cheesecake die er is! Als ik deze taart serveer, wil men gegarandeerd het recept.

INGREDIENTEN

De bodem:, 200 gram theebiscuitjes, 80 gr. boter, , De vulling:, 6 bakjes roomkaas, 2 eetlepels bloem, 200 gr suiker, 1 vanillestokje, 4 eieren en 2 eidooiers, 200 gr creme fraiche, rasp van een gewassen citroen

  •  Nagerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op15-03-2011
  • Amerikaans Nagerecht
  •  60-120 min.

Basis recept met tips voor het maken van cup cakes

INGREDIENTEN

Ingrediënten voor 12 cupcakes, 125 gram roomboter op kamertemperatuur, 125 gram kristalsuiker, 125 gram zelfrijzend bakmeel, 2 eetlepels melk op kamertemperatuur, 2 ( grote) eieren op kamertemperatuur

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op20-02-2011
  •  …
  •  30-60 min.

Uit de keuken van tapascafé De Oude Mol. Een heerlijk dessert na een Spaanse (tapas)maaltijd.

INGREDIENTEN

Bodem:, 200 g bloem, 100 g boter, koud en in stukjes gesneden, 1 ei, losgeklopt, 100 g suiker, 1/2 tl zout, bonen of andere blindbakvulling, Vulling: 500 g volle kwark, 2 dl zure room, 6 eieren, eiwit gescheiden van eigeel, 150 g suiker, citroenschil van 1 citroen, geraspt en fijngesneden, 1 zakje vanillesuiker, citroensap van een 1/2 citroen

  •  …
  •  120 min. <
  • Geplaatst op19-07-2004
  • Spaans
  •  120 min. <

Jamie Oliver zei hierover: "Dit is de lekkerste chocoladetaart met noten die er is. Als hij een dag oud is, moet je eens proberen hem op wat ijs te kruimelen, met een beetje espresso erover. Ik bak deze taart altijd in een bak- of springvorm, of ik maak kleintjes, in de vormpjes die voor pasteitjes gebruikt worden. Maar je kunt er elke goed ingevette en met bloem bestrooide taartvorm voor nemen."

INGREDIENTEN

Boter om in te vetten; bloem; 150 g geschaafde amandelen; 150 g fijngemalen walnoten; 300 g chocolade; 1 volle theelepel cacaopoeder; 250 g boter; 100 g kristalsuiker; 6 grote scharreleieren, gesplitst; zout

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op05-02-2003
  • Engels
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

Deze Mexicaanse taart lijkt eigenlijk wel een beetje op lasagne. En dan bedoel ik niet zozeer de smaak, want met de fajitas kruiden de jalapeno en de mais is het toch zeker wel een echt Mexicaans gerecht.
Het komt door de manier van klaarmaken met de opbouw van de laagjes tortilla`s.

Voor mensen die vegetarisch eten, die kunnen heel gemakkelijk het gehakt vervangen door kidneybonen.

INGREDIENTEN

- 8 kleine tortilla`s (bloem, mais of meergranen), - 500 gr. rundergehakt, - 400 gr. tomaten, - 200 gr. zure room, - 1 rode paprika, - 1 ui, - 1 bolletje knoflook (of 4 tenen), - 1 klein blikje mais (140 gr.), - 1 zakje Mexicaanse kruiden mix voor fajitas, - 2 el. jalapeno (uit een potje), - geraspte kaas (naar smaak), - 2 el. koriander.

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op30-06-2013
  • Mexicaans
  •  30-60 min.

Deze verrukkelijke citroentaart kregen als afsluiting van een Frans "landelijk" dinertje bij vrienden. Het recept stond in een Frans tijdschrift. En nu dus op Smulweb!

INGREDIENTEN

Voor het deeg:, 125 gr gezeefde bloem - 60 gr harde boter in stukjes - 50 gr suiker - 1 ei - 1 mespunt zout, Garnituur:, 3 citroenen - 3 eieren - 150 gr poedersuiker - 30 gr boter, , Merengue:, 3 eiwitten - 150 gr poedersuiker

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op14-01-2004
  • Frans
  •  60-120 min.

Heerlijke hartige taart met gehakt, courgette, paprika, champignons en ...brie. Makkelijk en errug lekker.

INGREDIENTEN

400 gr. rundergehakt, 1 ui, 2 teentjes knoflook, 2 blikjes tomatenpuree, flink stuk brie, 1 courgette, bakje champignons, 1 rode paprika, pakje bladerdeeg

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op15-11-1999
  •  …
  •  30-60 min.

De allerlekkerste, romigste, luchtigste, aardbei-igste aardbeientaart !
Wel even werk maar echt niet moeilijk .

eigen foto`s (3 stuks)

INGREDIENTEN

Bodem:, 2 eieren op kamertemperatuur, 70 g suiker, 45 g meel, 20 g maizena, snufje zout, mousse: 300 g aardbeien, 100 g suiker, 3 dl slagroom, 4 blaadjes gelatine (7,5 g), afwerking: 200 g aardbeien, 7 eetlepels aardbeienlikeur, 4 eetlepels aardbeienjam

  •  Nagerecht
  •  120 min. <
  • Geplaatst op14-04-2008
  • Frans Nagerecht
  •  120 min. <
  • Eigen recept

Betrooien met een oude kaas kan natuurlijk ook en een beetje Italiaanse kruiden erover strooien is ook een optie .Er zijn dus meerdere mogelijkheden maar het was heerlijk .

INGREDIENTEN

500 gr Broccoli, 400 gr Kipfilet, 5 plakjes Bladerdeeg ( Hartige Taart), 1 rode ui, 1 Witte ui, 1 teentje knoflook, 3 eieren, 125 ml slagroom, 1 bolletje Mozzarella, 125 gr champignons, 1 gele paprika, Boter, Kerriepoeder, Paprikapoeder, Zout, Peper, Paneermeel

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op06-11-2012
  • Nederlands
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

150 gram salami, 2 uien, 250 gram champignons, 3 eieren, 250 ml kookroom, 1 bouillonblokje, mozzarella, 75 gram geraspte kaas, bladerdeeg

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op13-01-2011
  • Internationaal
  •  30-60 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

? 1 springvorm, ? 1 bakje magere kwark van 450 gram, ? 2 zakjes klop klop of 1/4 liter slankroom, ? 2 eiwitten, ? 1 blikje mandarijntjes of seizoenfruit (bijv. aardbeien), ? 6 tot 8 blaadjes gelatine, ? 1 groot pak lange vingers (of 2 kleine pakjes), ? Eventueel wat rum, cognac of kirsch om de lange vingers mee te besprenkelen

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op06-12-2005
  • Nederlands
  •  20-30 min.

Deze taart kan prima worden gemaakt met elke denkbare soort kaas. Dus als u nog een restje kaas heeft liggen, rasp dit dan voor deze taart. U kunt zelfs verschillende soorten kaas mengen, bijvoorbeeld voor een pasta roomtaart `quattro formaggi` (4 kazen).

Voedingswaarde per persoon:
eiwit 34 gr/vet 41 gr/koolhydraten 74 gr/kcal 820

INGREDIENTEN

400 gr pastaschelpjes, 2 bouillonblokjes, 4 eieren, losgeklopt, 200 ml crème fraîche (Melkan), 200 gr geraspte oude, blauwe of geitenkaas, 1 zak gemengde sla, 2 stengels bleekselderij, geschild en in reepjes, 2 eetlepels sladressing naar keuze

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op26-06-2011
  • Nederlands
  •  30-60 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

Bladerdeeg, 2 uien in ringen gesneden, 250 gr champignons, 2 eetlepels groene pesto, 2 vleestomaten in plakjes, 150 gr mozzarella-bolletjes, doorgesneden, 2 eetlepels fijn gesneden basilicum, 150 gr parmezaanse kaas, 6 eieren losgeklopt met een scheutje melk, peper

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op23-06-2009
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Een absoluut verrukkelijke citroentaart die supereenvoudig te maken is......

INGREDIENTEN

250 gram speculaasjes;, 125 gram gezouten roomboter;, 1 blikje gecondenseerde gezoete melk (397 gram)(meestal staan die blikjes in de supermarkt bij de koffiemelkafdeling);, 3 citroenen en de schil van 1 citroen;, 2 eieren., ,

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op07-10-2008
  • Internationaal
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

Een heerlijk zacht en romig hartig taartje! Lekker met champignons, maar ook met andere of gemengde paddenstoelen.

INGREDIENTEN

3 sjalotjes - 2 teentjes knoflook - 250 gram kastanje champignons - 250 gram oesterzwammen - 2 eetlepels olijfolie - zout, peper - 3 eieren - 125 ml slagroom - 2 eetlepels fijngehakte bieslook - 2 eetlepels fijngehakte peterselie - 2 theelepels paprikapoeder - mespunt nootmuskaat 1 klein pakje boursin of andere roomkaas met kruiden en knoflook - 6-8 plakjes roomboter bladerdeeg - 2-3 eetlepels paneermeel - 50 geraspte belegen kaas

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op09-09-2004
  • Nederlands
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

Olie om in te vetten, 1 kg vastkokende aardappelen, zout, 100 g boter, 1 bekertje creme fraiche (125 ml) of zure room, 1 eetl. honing, 3 eieren, 1 theel. fijngehakte verse tijm (vers of diepvries), 150 g geraspte (harde) geitenkaas

  •  Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op18-03-2006
  • Nederlands Bijgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

115 g pure chocolade in stukjes, 150 gram boter, 45 ml melk, 150 g suiker, 3 eieren, 200 g zelfrijzend bakmeel, 1 el cacaopoeder., VOOR DE FUDGE EN HET GLAZUUR:, 50 g pure chocolade in stukjes, 225 g gezeefde poedersuiker, 50 g boter of margarine, 3 el melk of slagroom, 1 el vanille-essence

  •  Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op31-10-2004
  • Frans Nagerecht
  •  30-60 min.

Een heerlijke hartige/kruidige taart, met wortels. Altijd lekker !

INGREDIENTEN

2 kopjes bloem, 1 kopje bruine suiker, 4 eieren, 1 kopje olijfolie, 1 tl zout, 1 tl bakpoeder, 2 tl kaneel, 1 tl gember, 2 kopjes geraspte wortel (ongekookt), 1 kopje gemalen walnoot, 140 gr. Philadelphia (kaas), ½ kopje boter, 2 kopjes poedersuiker, 2 tl vanilleessence

  •  Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op01-07-2007
  • Engels Nagerecht
  •  30-60 min.

Ja echt een recept om uit te proberen. Simpel om te maken en een oven komt er niet aan te pas. Echt een toppertje!!

INGREDIENTEN

VOOR DE KRUIMELKORST 175 gr bastognekoeken 125 gr gesmolten boter VOOR DE VULLING 200 gr zachte Mon Chou 200 gr basterdsuiker 2 el kirsch VOOR DE GARNERING 250 gr verse aardbeien.

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op29-07-2005
  • Frans
  •  30-60 min.

IJstaart met cake in gebakken eiwitschuim. Super feestelijk en super makkelijk om te maken!!

Voor het bereiden: 20 minuten, in de vriezer: 30 minuten, in de oven bakken: 8 tot 10 minuten

En je kan het een dag van tevoren al maken en in de diepvries bewaren.

INGREDIENTEN

, 8 dungesneden plakken cake, 12 bolletjes ijs, bijvoorbeeld aardbei, pistache, vanille, 1 borrelglaasje sinaasappellikeur, wat in stukjes gesneden fruit, bijvoorbeeld aardbeien, kiwi, perzik en ananas uit blik, 4 eiwitten, 150 gram suiker, sap van 1/2 citroen om te ontvetten,

  •  Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op03-10-2004
  • Nagerecht
  •  20-30 min.

Uitstekend gerecht voor de zaterdag of ook inzetbaar voor lunch, brunch of een feestje. Ik heb het niet zelf bedacht maar is al jaren lang `in de familie` en altijd een succes.

INGREDIENTEN

6 plakjes diepvries bladerdeeg, 3 middelgrote preien, 2 grote uien, 3 ons gekookte ham in blokjes gesneden, 3 eieren, Scheut (kook) room, Tabasco, 1 zakje oude geraspte kaas (ca. 125 gram), Handje paneermeel, Gedroogde Provençaalse kruiden, Zout peper, Heel klein beetje roomboter

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op17-02-2012
  • Europees
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

12 blaadjes witte gelatine -, 200 gram mariabiscuits -, 100 gram roomboter -, 500 gram aardbeien -, 1 perssinaasappel -, 500 gram magere kwark -, 200 gram witte basterdsuiker -, 1 bekertje slagroom a 250 ml -, 4 eetlepels aardbeienjam -, 1/2 eetlepel boter of margarine om in te vetten

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op11-03-2003
  • Nederlands
  •  0-10 min.

Monchoutaart, wie lust hem eigenlijk niet? Altijd goed. Dus probeer ook dit recept eens, smullen!

Let wel op: voordat je de vruchten/of vlaaivulling erop doet de taart eerst een hele nacht in de koelkast zetten!

Tip van lapaulina:

op de bodem van je springvorm bakpapier leggen en de randen goed in smeren.

INGREDIENTEN

, 200 g chocolade- of bastognekoeken, 150 g boter of minder, indien gewenst, 120 g witte basterdsuiker, 2 pakjes verse roomkaas Pakjes van 100 gr. per stuk), 400 ml slagroom, 4 blaadjes gelatine, 2 blikjes vlaaivulling (bv aardbei),

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op25-06-2013
  • Nederlands
  •  10-20 min.

Iedereen weet nu wel dat de herfst zijn intrede heeft gedaan. Culinair gezien de mooiste tijd van het jaar. Overal zijn de mooiste producten te krijgen. Deze met recht "hemelse" herfsttaart komt uit een kookboek vol streekgerechten uit een bosrijk gebied. Mensen gebruiken dus alles wat het bos te bieden heeft. Paddenstoelen, noten, wild en zo is deze heerlijke taart ontstaan. Hij is makkelijk te maken, walgelijk lekker, maar best wel machtig. Geniet er maar van.

INGREDIENTEN

Voor het deeg:, , 250 gr bloem, 50 gr boter, 150 ml melk, 2 tl bakpoeder, , Voor de vulling:, , 250 gr cantharellen (of paddenstoelenmelange), 500 gr mager rundergehakt, 2 flinke sjalotten, 50 gr mager gerookt spek (fijn), 2 teentjes knoflook (geperst), 1 el olijfolie, Zeezout, Vers gemalen zwarte peper, , Voor de topping:, , 250 gr crème fraîche, 250 gr zure room, 1 el maizena, 4 el mayonaise, 200 gr geraspte Parmezaan, 1 sjalotje (fijn), Vers gesnipperde peterselie

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op15-09-2013
  • Europees
  •  60-120 min.

Eigen foto
.In veel franse gezinnen populair, lekker en snel klaar. Leuk om met kinderen te maken.

INGREDIENTEN

Blikje ananas of 2 stevige appels, boter suiker eieren, zelfrijzend bakmeel, olie, melk, zout

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op13-11-2006
  • Kinderkeuken
  •  20-30 min.

Met de smaak van verse kruiden,knoflook en olijfolie

INGREDIENTEN

1 kg. ardappelen*2 middelgrote uien*1 teentje knoflook*1 ei*1 theel.rozemarijn*zout en versgemalen peper*olijfolie

  •  Bijgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op09-07-2001
  • Frans Bijgerecht
  •  60-120 min.

Vegetarisch hoofdgerecht voor nog geen E1,50 per persoon

INGREDIENTEN

8 plakjes bladerdeeg (diepvries), ontdooid;, 2 eetlepels groene pesto;, 125 ml creme fraiche;, 1 courgette, in schuine plakken;, 4 tomaten, in plakken;, 1 gele paprika, in ringen;, 100 g geraspte kaas

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op01-07-2005
  • Vegetarisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
Meest bekeken

Wok je koelkast leeg wordt mogelijk gemaakt door Go-Tan

Wok je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Suggesties kookboeken
Suggesties kookgroepen
Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies