34 pindasaus recepten uit de Surinaamse keuken

INGREDIENTEN

2 eetlepels knoflook, 150 gram faja lobi pindakaas (verkrijgbaar bij surinaamse winkels, als dit niet het geval zou zijn, gewoon vragen naar pindakaas die gebruikt kan worden om pindasaus te maken), 1-2 pepers (hangt af van hoe pittig u die wilt maken), ? theelepel trassie(garnalenpasta), 4 pitjes tamarinde, 2 theelepels suiker, 1 lepel (olijf)olie, 3/4 glas water, 3 stukken kentjoor

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op19-07-2001
  • Surinaams
  •  10-20 min.

Van "moesje2"

INGREDIENTEN

Voor een flinke hoeveelheid., 1 zakje pindasaus naar smaak heet of mild (Toko)., Indien u dat niet hebt 2 potjes pindakaas (Groffe), 1 stukje assem (gedroogde Tamarinde) (Toko), 3 teentjes knoflook, Zout en zwarte peper elk 1 theelepel, 1 eetlepel ketjap Manis(zoete ketjap

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op11-03-2003
  • Surinaams
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

1/2 pot pindakaas * 2 sjalotjes * 1 teentje knoflook * 1 theelepel sambal * 1 theelepel bruine suiker * zout * ketjap * citroensap * suiker.

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op10-04-2005
  • Surinaams
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Lekkere pittige pindasaus voor sate of gado gado. net zo makkelijk als een pakje opwarmen

INGREDIENTEN

Lepel olie, 1 ui, gesnipperd, 4 tenen knoflook, 1 el sambal ( of meer naar smaak), zoete ketjap / sojasaus, 1 kleine pot pindakaas, , naar smaak:, kokosmelk, 1 el gerapste gember

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op21-10-2013
  • Surinaams
  •  10-20 min.

GEWOON LEKKER SMULLEN!!!

INGREDIENTEN

1/2 spitskool 100 g tauge 200 g kouseband 1 zakje Surinaamse pindasaus 1/2 dl water.

  •  Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op11-10-2004
  • Surinaams Bijgerecht
  •  10-20 min.

Rundvlees in pindasaus

INGREDIENTEN

1 kilo in blokken gesneden magere runderlappen *, Zout en peper *, 1 dl. Arachideolie *, 2 kleingesneden uien *, 6 uitgeperste teentjes knoflook *, 2 theelepels verkruimelde trassi *, 2 theelepels sambal *, 1 theelepel laos *, 2 in kleine stukjes geneden tomaat *, 4 eetlepels pindakaas *, 4 eetlepels citroensap *, 5 dl. Water *, 2 laurierblaadjes. *

  •  Hoofdgerecht
  •  120 min. <
  • Geplaatst op13-09-2006
  • Surinaams Hoofdgerecht
  •  120 min. <

Heerlijke combi van groenten met pindasaus.
Buitengewoon verrukkelijke surinaamse groenteschotel

INGREDIENTEN

? 1 bosje kouseband (150 gram), ? ? bosje klaroen of dagoeblad (200 gram), ? 150 gram tauge., ? Voor de saus:, ? 1 teentje knoflook, ? ? rode peper, ? 1 eetlepel olie, ? 150 gram pindakaas, ? mespunt trassi, ? ? eetlepel azijn of 4 tamarindepitjes, ? mespunt kentjoer, ? 1 theelepel suiker, ? 150 ml water, ? zout naar smaak., ? (eet gekookte rijst erbij)

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op27-03-1999
  • Surinaams Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Surinaams lekker recept

INGREDIENTEN

500 gr. bakkeljauw, 150 gr pindakaas, 1 kopje water, 1 gesnipperd uitje, 2 tomaten, 1 stukje madame janet zonder pitjes

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op26-06-1999
  • Surinaams Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

Faja Lobi Pinda-Satesaus, -250 gram Kouseband, -250 gram tauge, -water, -300 gram witte kool

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op21-10-2002
  • Surinaams
  •  20-30 min.

Gerecht van Sandhia

INGREDIENTEN

Faja Lobi Pinda-Satesaus -, 250 gram Kouseband -, 250 gram tauge -, water -, 300 gram witte kool

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op23-10-2002
  • Surinaams Voorgerecht
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

500 gram rijst, 400 gram kipfilet, 1/2 theelepel trasi, 1 grote ui, 5 teentjes knoflook, 1 theelepel geraspte gember, 3 takjes selderij, 4 eetlepels olie, 1 theelepel zwarte peper, 7 eetlepels zoute ketjap (black soysaus/ketjap manis), 5 eetlepels zoete marinade ketjap, 2 eetlepels chili saus, 1/2 theelepel djinten, 1/2 theelepel ketoembar, maggieblokjes, 1/2 kopje water

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op04-06-2012
  • Surinaams
  •  20-30 min.

Pittige Hap.

INGREDIENTEN

500 gr. macaronie / 200gr.groentemix naar keuze klein gesneden / 1 ui genipperd /1 tl.tomaten puree / 2 takjes selderie klein geknipt / 5 el olie /300 gr kipfilets in smalle reepjes gesneden / 1 madam Jeanette peper heel klein gesnipperd / 1 el surinaamse pindasaus/2 tl knoflook pulp / 6 el Faja Lobi Bami roerbakmix (verkrijgbaar bij de C1000 )Of bij de surinaamse winkel

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op14-09-2002
  • Surinaams
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Eindelijk heb ik ze een keer gekocht: zoete aardappelen. Prachtig oranje waren ze van binnen. De smaak zit tussen wortel en aardappel in. Dit recept is geïnspireerd op de Surinaamse pindakip van menge 161

INGREDIENTEN

500 gram zoete aardappels 250 gram kippendijen of kipfilet in stukjes 1 gesnipperde ui 2 flinke tenen knoflook, gesnipperd250 gram sperziebonen 1 rode Spaanse peper, gesnipperd zonder de zaadjes 2 el zonnebloemolie 1 dl hotsatésaus ( kant en klaar Wijko) 2 el gehakte bladselderij peper en zout uit de molen vloeibare Blue Band met roombotersmaak

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op30-01-2011
  • Surinaams Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Heerlijke pindasoep

INGREDIENTEN

2 grote kipfilets, 2 liter water, 4 bouilionblokjes (kip), 2 uien, 2 theelepels sambal (of naar behoefte meer of minder), kopje rijst, pot pindasaus (geconcentreerd), 3 teentjes knoflook, 1 theelepel gemberpoeder, 1 prei, 150 gram tauge, bakje champignons

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op07-04-2014
  • Surinaams Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Petjil is een variant van Gado-Gado en is zeer populair onder de surinaamse bevolking en is van origine een javaanse gerecht. Samenstelling van verschillende groenten met hete pindasaus.

INGREDIENTEN

, 500 gram broccolli, 500 gram spits kool, 500 gram tauge, 500 gram sperziebonen, 1 komkommer

  •  Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op13-11-2000
  • Surinaams Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

De echte javaanse keuken

INGREDIENTEN

De Sate, 500 gram varkensfricandeau, 3 teentjes knoflook, 1 theelepel ketoembar, mespunt gemberpoeder of stukje verse gember, 1 theelepel djinten, 5 eetlepels zoete ketjap, citroensap, peper, zout, , de satesaus, 2 teentjes knoflook, mespunt trassi, 2 eetlepels olie, 250 gram pindakaas, 1/2 theelepel djinten, 1/2 eetlepel suiker, vers gemalen peper, 3 theelepels azijn, 2,5 eetlepels ketjap, 1,5 dl water

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op31-07-2009
  • Surinaams
  •  20-30 min.

HET BESTE SURINAAMSE MOKSIE ALESIE MENU, ZOALS DE CREOLEN DAT IN SURINAME MAKEN.

INGREDIENTEN

3 theelepels Exotimex Knoflook, 2 theelepels Ajinomoto, 1 potje Faja Lobi Moksie Metie (marinade), 3 kopjes Kotomisi Rijst, olie, zout, 250 gr kipfilet, 75 gr gebraden kipfilet in dunne plakjes voorgesneden, 1/2 peper, 200 gr Mexico-Mix, 1 ui, 3 eieren. Deze Surinaamse ingredienten koop ik bij Albert Heijn.

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op08-11-2000
  • Surinaams Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Gebakken bakbanaan met beslag

INGREDIENTEN

2 rijpe bananen, 100 ml spa, 50 gr bloem, 1/2 liter olie, mespuntje zout

  •  Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op04-01-2000
  • Surinaams Nagerecht
  •  0-10 min.

Simpele marinade, en zeker heel lekker. Bereid deze met de speciale ABC-ketjap

INGREDIENTEN

500 gram kipfilet, 4 el. ABC-ketjap ( hoeveelheid naar smaak), 1 tl kerriepoeder (hoeveelheid naar smaak), 2 tenen knoflook (hoeveelheid naar smaak)

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op01-03-2000
  • Surinaams Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Gebakken bakbanaan met beslag

INGREDIENTEN

2 rijpe bananen, 100 ml ongekleurde drank met prik (sprite, spa, enz), 50 gram bloem, ? liter olie, mespuntje zout

  •  Bijgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op20-07-2001
  • Surinaams Bijgerecht
  •  0-10 min.

Gebakken banaan met pindasaus

INGREDIENTEN

2 rijpe bakbananen (tropische winkel), 200 gr. zelfrijzend bakmeel, 50 gr. suiker, 50 gr. maizena, water, pindasaus (kant en klaar pasta bij de toko), zonnebloemolie om te bakken

  •  Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op28-10-2004
  • Surinaams Bijgerecht
  •  10-20 min.

Lekkere pittige gehaktballetjes voor bij de borrel of als bijgerecht bij nassi.

INGREDIENTEN

500 gram gehakt, 5 teentjes knoflook, 1 ui, panneermeel, 1 bouillonblokje, 1 flinke eetlepel sambal manis, peterselie, 2 eetlepels ketjap manis

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op01-09-2002
  • Surinaams
  •  30-60 min.

Uit de surinaamse keuken

INGREDIENTEN

450 gram kouseband, 300 gram witte kool, 250 gram tauge, een snufje trassie, een snufje Vetsin, , pot pindakaas, 1 teentje knoflook, 1 eetlepel sambal, halve liter melk, scheut sojasaus, scheut ketjap, , 4 kippepoten, 1 dl ketjap, 1 dl sojasaus, 1 eetlepel sambal (suriaamse)

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op29-01-2000
  • Surinaams Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Uit de oven

INGREDIENTEN

500 gr varkensvlees fricandeau, 1 teen knoflook uitgeperst, 1 tl ketoembar, 1/2 tl djinten, 1 el zoute ketjap, zout en peper, 1/2 tl suiker

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op29-08-1999
  • Surinaams
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

2 rijpe bananen, 100 gr. zelfrijzende bloem, 2 theel. suiker, mespuntje zout, 2 dl. Spa rood, olie

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op20-05-2012
  • Surinaams
  •  0-10 min.

Met pindasaus een lekker bijgerecht,zonder saus een heerlijk toetje.

INGREDIENTEN

Voor 8 stukken:2 rijpe bakbananen (bij de tropische winkel), 200 gr. zelfrijzend bakmeel, 50 gr. suiker, 50 gr. maizena, water, pindasaus (kant-en-klaar-pasta bij de toko), zonnebloemolie om te bakken

  •  Bijgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op19-10-2003
  • Surinaams Bijgerecht
  •  0-10 min.

Surinaamse macaroni wordt bereid met een geheime combinatie van specifieke kruiden en specerijen in combinatie met sojasaus. Hieraan wordt pindasaus toegevoegd voor een nog vollere smaak.

INGREDIENTEN

2 tl Surinaamse pinda-saus., Madam Jeanette peper, 6 el Faja Lobi Bami (roerbakmix), 2 tl knoflookpuree, 250 g kip, 200 g groentemix, 10 el olie, ? ui, 2 takjes selderij, 1 tl tomatenpuree, 500 g macaroni

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op25-06-2004
  • Surinaams Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

250 gr. kouseband, 100 gr. taugè, zout, peper, 4 el. pindakaas, 3 el. melk, 1 el. sojasaus, sambal.

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op07-04-2009
  • Surinaams Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Surinaamse bananen in een deegjasje vooral lekker voor de kids.

INGREDIENTEN

2 overrijpe bananen (voelen zacht aan, maar zijn niet bedorven), 100 g. bloem, 1 theel. bakpoeder, 2 theel. suiker, mespunt zout, 2 dl. water, frituurvet om in te bakken.

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op30-07-2000
  • Surinaams
  •  0-10 min.

Simpel te bereiden nasi met heerlijke kip

INGREDIENTEN

-Zilvervliesrijst/gewone rijst(naar eigen keuze), -een dubbele kipfilet, -4 kippepootjes, -een pak soepgroenten, -een bosje selderij, -een blikje tomatenpuree, -een flesje zoute sojasaus, -een hele ui, -1,5 teentjes knoflook, -2 maggiblokjes, -zwarte peper, -zeezout

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op05-12-2000
  • Surinaams Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Gebakken kookbananen in deeg

INGREDIENTEN

Ruim voor 4 personen, 2 rijpe kookbananen (zijn grote bananen. toko), 2 kopjes bloem, Zout 1 tot 2 theelepeltjes., kopje lauw water of spa rood, plantaardige olie.

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op13-11-2000
  • Surinaams
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

Rijst voor 4 personen, Potje Faja Lobi Nasi Trafasie(verkrijgbaar bij de toko), 1 Ui, 1 Prei

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op06-10-2012
  • Surinaams
  •  0-10 min.

Surinaamse groenteschotel

INGREDIENTEN

200 gr. kouseband, 200 gr. witte kool, 250 gr. sperziebonen, 250 gr. tauge, zout, peper.

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op01-06-1999
  • Surinaams Bijgerecht
  •  20-30 min.

Een heerlijk pittig stevige soep

INGREDIENTEN

4 grote kippepoten, 1 ui, 1 bouilionblokje (kip), 100 gr pindakaas, koriander, 1 theelepel sambalbadjak, halve eetlepel bruine basterdsuiker, 1 tomaat, verse tauge

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op31-01-2000
  • Surinaams
  •  20-30 min.
Meest bekeken

Wok je koelkast leeg wordt mogelijk gemaakt door Go-Tan

Wok je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Je leest het in Smult, het magazine voor hobbykoks van Smulweb. Met recepten van o.a. Ellemieke Vermolen en Paul Hollywood - The Great British Bake Off. Actie: 4x nu 17,95 > … Doe mee »

Op de speciale wokjekoelkastleeg pagina zie je hoe je eenvoudig je koelkast leeg kan wokken. Geef op wat je nog hebt liggen en zoek daar recepten bij. Wokken doe je met Go-Tan!… Doe mee »

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies