Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Sukadelappen recepten (217) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

Sukadelappen in bier.

INGREDIENTEN

1 kilo sukadelappen, 1 eetl. mosterd, zout,peper, 1 ui, 1 appel(goudreinet), 50 gram boter, 2 dl donker bier, 2 theel. bouillonpoeder, 2 laurierblaadjes, 2 kruidnagels.

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op02-09-2000
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Op een andere manier iets heel gewoons bereiden

INGREDIENTEN

6 forse sukadelappen

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op07-03-2010
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Een heerlijk recept om erg lekkere sukadelappen klaar te maken. Samen met een soort rosti is dit een lekker en snel klaar te maken hoofdmaaltijd!

INGREDIENTEN

500 g sukadelappen, peper/zout, 2 el olie, 2 el g boter, 150 gram zilveruitjes, 2 el tomatenpuree, 4 dl rode wijn, 4 aardappelen, 3 winterwortelen, 3 uien, 1 dl slagroom

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op06-05-2005
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Kost enige stooftijd, maar het resultaat zijn heerlijk malse sukadelapjes.

INGREDIENTEN

2 grote uien, 1 winterwortel, peterselie, selderij, 600 g sukadelappen, zout, peper, 1 tl tijm, 1 laurierblaadje, 1/2 l trappistenbier, 2 el azijn, 2 plakjes ontbijtkoek

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op23-08-2000
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
INGREDIENTEN

Ui, appel, boter, oud bruin bier 1dl, 1 theelepel bouillon poeder, 1 laurierblad, 1 kruidnagel

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op24-01-2000
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Snijd de runderlappen in blokjes en bestrooi ze met nootmuskaat, kruidnagel, peper en zout. Verhit braadboter in een stoofpan. Vlees in de pan en lekker braden. Voeg nu de ui, tomaten en tomatenpuree toe en laat het kort doorbakken. Blus het af met warm water en laat het vlees ca 2 uur stoven. Kook de aardappelen en de zuurkool tot ze gaar zijn en stamp het door elkaar.

INGREDIENTEN

500 gr sukadelapjes, 4 tomaten in partjes, 1 eetlepel tomatenpuree, 2 uien in partjes, 800 gr. aardappelen, 500 gr. zuurkool

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op11-10-2000
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

Hollandse pot, maar dan ff anders

INGREDIENTEN

500 gr. sukadelappen, peper en zout, 2 eetl. olie, 2 eetl. boter, 150 gr. zilveruitjes, 2 eetl. tomatenpuree, 4 dl rode wijn, 4 aardappelen, 3 winterwortelen, 3 uien, 1 dl slagroom.

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op30-09-2008
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

1 kilo sukadelappen, 1 eetlepel mosterd, zout peper, 1 ui, 1 appel (goudreinet), 50 gram boter of margarine, 2 dl donkerbier, 2 theelepels bouillonpoeder, 2 laurierblaadjes, 2 kruidnagels,

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op23-06-2000
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Feestelijk bereide sukadelappen in donkerbier

INGREDIENTEN

1 kg rundersukade, wat bloem, om te bestrooien, 100 g boter, 50 ml zonnebloemolie, 100 g prei, in stukken van 2 cm, 150 g winterwortel, in stukken van 2 cm, 100 g ui, in ringen, 2 stuks steranijs, 3 laurierblaadjes, 1 tak tijm, 1 tak rozemarijn, 10 witte peperkorrels, gekneusd, 3 kruidnagels, 2 flesjes bokbier, 250 ml bouillon

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op10-04-2010
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

1 kg sukadelappen; 1 el mosterd; zout; peper; 1 ui; 1 appel; 50 g boter; 2 dl donker bier; 2 tl bouillonpoeder; 2 laurierblaadjes; 2 kruidnagels

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op04-04-2002
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
INGREDIENTEN

Ca. 750 g sukadelappen, 200 g wortel, in kleine blokjes, 100 gram roomboter, 2 el plantaardige olie, 80 g ui, gesnipperd, ½ teentje knoflook, zeer fijn gesneden, 1 el tomatenpuree, 2 el grove mosterd, 1 blaadje laurier, 4 takjes tijm, 300 ml rode wijn, 300 ml runderbouillon, peper uit de molen, zout, wat bloem om het vlees mee te coaten, , voor de andijviestamppot:, 500 g andijvie, in dunne reepjes, 1 kg aardappels, 50 g roomboter, ca. 200 ml melk

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op23-03-2013
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Het kost wat tijd maar smaakt GEWELDIG!!!

INGREDIENTEN

15 sjalotjes, 250 g panklare worteltjes (bij AH van die kleine ronde), 2 teentjes knoflook, 600 g sukadelappen, peper, nootmuskaat, 3 dl rode wijn, 2 theelepels tijm, 1 laurierblaadje, 25 g boter of magarine, 1 eetlepel tomatenpuree (tube), 1 vleesbouillontablet, 1/2 eetlepel Allesbinder, keukenpapier,

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op25-01-2004
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
INGREDIENTEN

700 g sucadelappen, braadboter, grove mosterd, 2 tomaten, 1 prei, 1 winterwortel, 1 bakje champignons, 2 uien, 1 flesje bier, 150 g ontbijkoek, 2 blaadjes laurier, foelie, 4 kruidnagels, 8 jeneverbessen, zout en peper.

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op11-02-2010
  • Nederlands
  •  > 120 min.
  • Eigen recept

Weer herman

INGREDIENTEN

• 1 kalfsukade 1,5 kilo, • 1 wortel/ peen, • 1 ui, • 1 prei, • 1 laurierblaadje, • 2 kruidnagels, • 1 liter rode wijn, • zwarte peperkorrels

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op16-01-2009
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
INGREDIENTEN

15 sjalotjes, 250 gr. panklare worteltjes, 1 teentje knoflook, 600 gr. sukadelappen, peper, nootmuskaat, 3 dl. rode wijn, 2 tl. tijm, 1 laurierblaadje, 25 gr. boter of margarine, 1 el. tomatenpuree tube, 1 vleesbouillontablet, 1/2 el. allesbinder, 2 takjes peterselie,

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op23-09-2009
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
INGREDIENTEN

? 1 kalfsukade 1,5 kilo, ? 1 wortel/ peen, ? 1 ui, ? 1 prei, ? 1 laurierblaadje, ? 2 kruidnagels, ? 1 liter rode wijn, ? zwarte peperkorrels

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op11-03-2007
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Eigen recept

Heerlijk gestoofde sukadelappen met heerlijke kruiden! Lekker om te serveren met gekookte aardappelen. Voor 2 personen gewoon de ingrediten halveren.

INGREDIENTEN

- 500 gram sukadelappen, - blik kokosmelk, - 2 uien, - (zonnebloem)olie, - 1 theelepel paprikapoeder, - 1 theelepel cayennepeper, - 2 (maggi) boullionblokjes, - 1 eetlepel lavendel, - 2 kaneelstokjes, - 2 laurierblaadjes, - 1/2 theelepel gemalen kruidnagel, - flinke scheut port, - 6 bospeentjes (-of- 1 winterwortel), - vergemalen peper, - eventueel beetje zout, - scheutje citroensap,

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op08-04-2014
  • Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Langzaam gestoofde sukadelappen (uit de oven)

INGREDIENTEN

1,5 Kg kalfssukade, 1 St. wortel / peen, 1 St. ui, 1 St. prei, 1 St. laurierblaadje, 2 St. kruidnagels, 1 L. rode wijn, Zwarte peperkorrels

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op07-10-2013
  • Frans
  •  > 120 min.

Super de luxe lekker en herinnert je aan je kindertijd.

INGREDIENTEN

500 gr. sukadelappen of riblappen; ketjap manis; azijn of rode wijn; 2 plakken ontbijtkoek; 1 ui; mosterd; 1 laurierblaadje; kruidnagels; tijm; oregano; basilicum; peper; tomatenketchup; appelstroop

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op06-09-2006
  • Nederlands
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

Heerlijk, draadjesvlees, je kunt er veel kanten mee op. Ik eet het met groenten en aardappels of ik stamp het door mijn stamppot zuurkool, erg lekker!

INGREDIENTEN

** 500 gram sukadelappen, ** 50 gram roomboter, ** 1 rode ui (gesnipperd), ** 2 teentjes knoflook (geplet en klein gehakt), ** 2 eetlepels rode wijn azijn, ** 1 eetlepel ketjap manis (zoet), ** 1 eetlepel ketjap asin (zout), ** 1,5 eetlepel Dijon mosterd, ** 3 laurierblaadjes, ** 5 kruidnagels, ** 2 kleine (=1 verpakking) maggiblokjes (de rood/gele verpakking, verkruimeld), ** 100 ml water, ** verse zwarte peper, ** zeezout, ** bloem

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op17-10-2017
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

In ene woord; ZALIG!

INGREDIENTEN

voor marinade, 125 ml droge rode wijn, 1 e bruine suiker, 1 t mosterd poeder, 1 t gemalen gember, 1 t rozemarijn en tijm, vermengd, 1 laurierblad gescheurd, 1 teentje knoflook, fijn, , zout, zwarte peper

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op02-06-2013
  • Afrikaans
  •  > 120 min.

U kunt deze schotel zonder de ovenbereiding ook een dag van tevoren bereiden, hij moet dan wel ca. 10 minuten langer in de oven.

INGREDIENTEN

500 g. sukadelappen, 2 eetlepels bloem, 2 grof gesneden uien, 1 zure appel (in blokjes), 2 eetlepels roomboter of margarine, 2 laurierblaadjes, 2 kruidnagelen, 5 geplette peperkorrels, versgemalen peper en zout, 1 glas rode wijn, 2 dl. runderbouillon, 400 g. gekookte zuurkool, 800 g. aardappelpuree, 1 eetlepel gesmolten boter, 2 eetlepels paneermeel

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op07-12-2010
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Alom bekend en helemaal niet moeilijk om zelf te maken. Je moet alleen even rekening houden met de stooftijd, hoe langer hoe lekkerder!

INGREDIENTEN

800 g sukadelappen; 3 el olie; 200 g ontbijtspek, in reepjes; 20 kleine uitjes (of 2 grote uien in ringen); 1 winterwortel, in plakjes; 1 teentje knoflook; 2 el bloem; 1 fles rode wijn; evt. vleesbouillon; 2 takjes tijm; 3 peterseliestelen; 1 blaadje laurier; 2 stengels bleekselderij; 2 kruidnagels; 250 g champignons, in vieren gesneden;

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op02-02-2007
  • Frans Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Eigen recept

Een eenduidig recept van echte Hongaarse goulash soep bestaat niet. Het is net zo als met erwtensoep in Nederland dat elke familie en elke streek zijn eigen recept heeft. Dit recept is dus mijn eigen versie zoals ik goulash soep meestal maak. De groenten kunnen nog wel eens ooit een beetje veranderen, dat ligt er soms ook aan wat ik op dat moment in huis heb. Zo gebruik ik ook wel eens ooit champignons, aardappelen prei of knolselderij. En een blik tomatenstukjes in plaats van verse tomaten kan ook heel goed. De rode wijn is ook niet perse nodig, maar maakt het natuurlijk wel lekkerder. Let wel, de paprika en uien en iets van tomaten zijn wel essentiële bestanddelen. TIP: Als je een paar aardappelen in blokjes gesneden gebruikt dan geeft dat automatisch wat binding aan de soep.

INGREDIENTEN

, 500 gram riblappen of sukadelappen, 250 gram gerookte spekreepjes, 5 paprikas (gemengd), 5 uien, 5 tomaten (of een blik), 1 winterwortel, 2 st bleekselderij (of 15 gram bladselderij), 3 t knoflook, 1 el zoete paprika poeder, 1 el pittige paprika poeder, 2 tl karwij zaadjes, 1 takje tijm, 2 laurier bladeren, 1 el gedroogde marjolein, 2  l rundvleesbouillon, 2 dl droge rode wijn, eventueel zure room naar wens, ,

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op25-08-2014
  • Hongaars
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

O la la dit is lekker! Ik had nog een enorme berg paddenstoelen over en heb dus stoofvlees gehaald en heb dit heerlijke gerecht bedacht ! Mensen die én van runderstoofjes houden én van paddenstoelen die moeten dit absoluut eens proberen. Dit is echt een geweldige smaaksensatie voor de hele familie! Lekker koken en dan lekker opsmikkelen of op rijst, of met aardappelpuree of met pasta zoals Tagliatelle. Eet er dan nog een bijgerecht bij, zie onder. Zo kom je lekker in de herfststemming en in die van de donkere dagen die gaan komen.

INGREDIENTEN

750 gr doorregen sukadelappen, 150 gr gerookte spekblokjes, 4 grote uien (halve ringen), 2 teentjes knoflook, 2 winterwortels, 1 bouillonblokje rund, 1 bouillonblokje bospaddenstoelen (AH), 1 t provencaalse kruiden, 1 t piment, 2 kruidnagels, 1 e paprikapoeder, 5 e Olijfolie, 3 e Roomboter, 40 gr bloem, Vers gemalen zwarte peper, Zeezout, 2 laurierblaadjes, 150 gr kastanje champignons, 100 gr shiitake, 50 gr cantharellen, 100 gr oesterzwammen, 500 ml gekookt water, 500 ml goede rode wijn, 1 blikje tomatenpuree (70 gr), Verse peterselie (fijn gesnipperd)

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op27-09-2013
  • Frans
  •  > 120 min.

Een oud Engels gerecht waarin ale of donker bier een rol speelt. Het vlees en de uien worden niet voorgebakken. De schotel is in 5 minuten voorbereid.

INGREDIENTEN

1200 gram rundvlees (ik heb sukadelappen gebruikt)-, peper, zout -, plm. 2 eetlepels bloem -, 2 uien -, 6 eetlepels port of stevige rode wijn -, 5 eetlepels donker bier -, 2 eetlepels rode-wijn-azijn

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op07-06-2011
  • Engels Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Eigen recept

Dit heerlijke pittige rundvlees smelt op je tong en er blijft een verrkkelijke smaak achter van de lekkere pittige romige kokossaus. De kruiden heb ik zelf bedacht en na het proeven nog een en ander toegevoegd. Of het werkelijk Javaans is weet ik niet. Ik heb veel Javaanse stoofpotten bekeken en elk gerecht was weer anders.Wij vinden dit zalig !!!! Ook een heerlijk gerecht voor je slowcooker. (Braad het vlees met de uien en de knoflook even aan. Voeg de kruiden en de kokosmelk toe en zet het vlees plm. 5 - 6 uur op low. :in één woord verrukkelijk) Lekker als onderdeel van een rijsttafel, maar ook lekker bij bijvoorbeeld stammpot boerenkool of hutspot. Weer eens iets anders dan een rookworst.

INGREDIENTEN

500 gr rundvlees (liefst sukadelappen), 2 eetlepels zonnebloemolie, Zout, 2 grote uien, gepeld en gesnipperd, 2 flinke tenen knoflook, gepeld en gesnipperd, 1 flinke rode peper, schoongemaakt pitjes en zaadlijsten verwijderd, of, 2 theelepels sambal oelek (meer of minder naar smaak), ½ eetl kerrie madras, 2 theelepels koenjit (geelwortel), 1 theelepel serehpoeder, 1 theelepel korianderpoeder, 1 theelepel djinten (komijn), 1 Laurierblaadje, 2 kemirienoten geraspt, Stukje verse gemberwortel van plm. 3 cm., gepeld en geraspt, Plm. 300 ml kokosmelk, 1 afgestreken eetlepel (bruine) suiker, ½ eetlepels citroensap

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op02-11-2016
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Met een aantal vrienden hebben we een eetclub. De laatste keer kregen we bij een vriendin als hoofdgerecht dit verrukkelijke stoofpotje voorgeschoteld. Ik kon er echt niet van af blijven. De smaak was werkelijk verrukkelijk. Toen ik het recept vroeg bleek het een recept uit Allerhande te zijn. En zo gemakkelijk te maken. Je hoeft het vlees niet eens aan te braden. Afgelopen week - toen ik veel eters had - o.a. dit recept klaargemaakt. En? Je raadt het al. Ook zij vonden het zo lekker dat ik het recept ook weer heb doorgegeven. Volgende keer maak ik het in mijn slowcooker. Misschien nog lekkerder?

INGREDIENTEN

600 gram sukadelappen (in het originele recept worden rib-runderlappen gebruikt), 2 eetl appelstroop (in het originele recept worden 3 lepels appelstroop gebruikt, vind ik zelf te zoet), 2 eetl milde mosterd, 1 middelgrote ui, 25 g boter, 4 laurierblaadjes (verse uit eigen tuin gebruikt), 250 ml rundvleesbouillon van tablet, 300 g winterpeen, 250 g sperziebonen, , Aardappelpuree

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op14-02-2016
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

lijkt me heerlijk

INGREDIENTEN

75 milliliter olijfolie, , 200 gram chorizo, in blokjes of dikke plakjes, , 100 gram gerookte spekblokjes, , 300 gram magere runder - of sukadelappen, in blokjes of repen, , 300 gram hamlappen, in blokjes, , 2 uien, gesnipperd, , 4 teentjes knoflook, fijngehakt, , 2 rode paprika's, zonder zaadjes in blokjes, , 4 laurierblaadjes, , 500 milliliter vleesbouillon, , 2 rode pepers, zonder zaadjes in stukjes, , sap van 1 sinaasappel of 2 limoenen, , 600 gram zwarte bonen (blik) uitgelekt, , 1 klein bosje bladselderij, grof gehakt, , 1 klein bosje koriander, grof gehakt

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op26-10-2016
  • Braziliaans Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Een ZEER LEKKERE stoofpot met wild smaak

INGREDIENTEN

800gr hacheevlees of sukadelappen 1ui,3teentjes knoflook,1laurierblad,1 theeleppel rozemarijn,1 theeleppel tijm,1 kaneelstokje,vleeskruiden,1 Potje wildfond,boter,bloem,1 bakje trio champignons(kastanje,shiitake,oesterzwammen,)1 bouquet garni,100 gram spekjes,1/2liter rode wijn,peterselie.

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op13-11-2000
  • Frans Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Javaanse gestoofde runderlappen. Zaaaaalig!!! volgens een reactie in mijn gastenboek.

INGREDIENTEN

* 500 gr sukadelappen met randje vet, * 2 el ketjap, * sap van een 1/2 citroen, * 1 teentje knoflook, * 2 kruidnagels of 1/2tl kruidnagelpoeder, * peper, * nootmuskaat, * stukje verse gember (2 tl gemberpoeder), * 60 gr boter, * 2 dl water, * 1 bouillonblokje, * 4 kleine uien, * mespuntje suiker,

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op02-03-2000
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Ik was al enige tijd op zoek naar een wat eenvoudierg recept van rendang. De meeste recepten die ik tegenkwam bevatten zoveel ingrediënten dat ik daarvan terugschrok. Tot ik op de internetsite van "Lekker en simpel" dit recept tegenkwam. Natuurlijk heb ik er toch weer wat aan veranderd, maar niet veel. Wat ik er zelf aan heb toegevoegd vermeld ik in de ingrediënten. Het is - volgens "Lekker en simpel" geen authentieke rendang, maar het heeft ons uitstekend gesmaakt. Ook een super recept voor je slowcooker of crockpot (lees de beschrijving in het recept).

INGREDIENTEN

Plm 1 kilogram rundvlees (riblappen of sukadelappen), 3 eetlepels zonnebloemolie of arachideolie, 3 midddelgrote uien (gepeld en niet al te fijn gesnipperd), 3 teentjes knoflook (gepeld en gesnipperd), circa 2 cm verse gember (gechild en geraspt), 2 tl gemalen kurkuma (geelwortel) of iets meer naar smaak, 1 tl gemalen komijn (djinten) of iets meer naar smaak, 2 tl gemalen koriander of iets meer naar smaak, 1 rode Spaanse peper (schoongemaakt, pitjes en zaadlijsten verwijders en in stukjes gesneden) of meer naar smaak, zout, peper, 2 blaadjes laurier (ik had verse laurier), 200 ml kokosmelk (in het recept werd 400 ml vermeld, dat vond ik teveel), 1 stengel citroengras (sereh), Dit heb ik zelf nog toegevoegd:, 1 eetlepel witte azijn, 1/2 eetl tamarindepasta, 1 flinke eetlepel donkerbruine basterdsuiker

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op02-02-2016
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

Heerlijke stoofpot met vlees en groenten.

INGREDIENTEN

1,5 kg. fijne riblappen of sukadelappen, 2 bossen lente-ui, 2 dozen champignons, 2 a 3 ons ontbijtspek in stukjes of blokjes, 4 eetlepels pittige mosterd, 2 a 3 (elstars of cox), 4 eetlepels maizena of aardappelmeel, Kwart liter slagroom, Half bosje gesnipperde peterselie, 5 winterwortels of 8 of 10 dikke waspeen, 2 rode paprika`s, 6 tenen knoflook, 1 zeer grote ui, Zout, peper, Laurierblaadje, 2 kruidenboullonblokjes, 2 flesjes pils, Boter, scheutje ketjap, scheutje Worchestershiresaus

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op19-10-2009
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
INGREDIENTEN

750 gr doorregen runderlappen of sukadelappen; 1 grote ui, 50 gr boter, 2 eetlepels tomatenpuree, zout en peper, 0,5 liter water, 2 laurierblaadjes, 2 kruidnageltjes, 2 eetlepels azijn, 2 eetlepels aangeroerde maizena

  •  Bijgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op31-12-2000
  • Nederlands Bijgerecht
  •  > 120 min.

Hoofdgerecht

INGREDIENTEN

4 sukadelappen, 2 rode paprikas, 8 tenen knoflook, 2 uien, 8 blaadjes laurier, 4 grote binten, 3 eetl. boter, 1 eetl. Jonnie Boer Paprika Hongaars, 1 eetl. tomatenpuree, 200 ml. runder bouillon, 1 theel. zeezout, 2 eetl. bloem

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op14-01-2014
  • Nederlands
  •  30-60 min.

Dit is het basisrecept voor het echte ouderwetse draadjesvlees, zoals oma dat al maakte. Met tips voor verrassende variaties.

INGREDIENTEN

Hoofdgerecht voor 4 personen., 500 gram sukadelappen ( of magere runderlappen ), 1 eetlepel bloem, 60 gram boter, 1 laurierblaadje, 2 kruidnagels, 1 eetlepel azijn ( of citroensap of rode wijn ), ? dl heet water,, eventueel 1 eetlepel allesbinder, zout en grofgemalen zwarte peper.,

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op30-01-2002
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Een vurrukkulluk stoofpotje met gorgonzola uit een oude TIP

INGREDIENTEN

80 g boter of margarine; 750 g sukadelappen in stukken; 3 uien, in ringen; 1 rode paprika in reepjes; 2 el bloem; 200 g gorgonzola

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op15-08-1999
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Ouderwets draadjesvlees

INGREDIENTEN

500 gr. sukadelappen (of magere runderlappen), 60 gr. boter, 1 laurierblaadje, 2 kruidnagels, 1 eetl. azijn, 1/2 dl. heet water, eventueel 1 eetl. allesbinder, zout, grofgemalen zwarte peper.

  •  Bijgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op08-02-2002
  • Nederlands Bijgerecht
  •  > 120 min.

Even de voorjaarsstormen trakteren op een heerlijk pittig kerrie stoof.

INGREDIENTEN

3 e olie, 1 ui, gesnipperd, 6 teentjes knoflook, fijn, 2 rode chili pepers, fijn, 3 cm verse gember, fijn, 3 hele kardemom, 2 hele kruidnagels, 5 cm kaneelstokjes, 1 t gemalen komijn, 1 t gemalen koriander, 1 t gemalen kurkuma, 1 t knoflookpoeder, 1 t cayennepeper, 1 kopje water, 1 kg sukadelappen, in stukken

  •  Bijgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op28-03-2016
  • Aziatisch Bijgerecht
  •  > 120 min.

Lekker ouderwets recept!!!

INGREDIENTEN

500 g sukadelappen, 1,2 kilo aardappels, 50 g boter of margarine, 3 appels (goudreinetten), 3 uien, 2 eetll bloem, 3 dl bouillon, 3 eetl azijn (appelcider), 2 laurierblaadjes, 3 kruidnagels, snufje peper, snufje zout

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op13-03-2006
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Smult is het lekkerste kooktijdschrift voor de hobbykok. Ieder kwartaal verschijnt er een nieuw nummer boordevol kookinspiratie voor bij jou aan tafel. Alleen nu ontvang je voor €19,95 5 nummers Smult!… Lees verder »

Top