Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Strudel recepten (204) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

Een gezond Oostenrijks gerecht.

INGREDIENTEN

500 gr. prei, 100 gr.rijst, 1 paprika, 1 ei, peper, zout,10 plakjes bladerdeeg, 150 gram salami.

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op19-09-1999
  • Goedkoop en snel
  •  30-60 min.

INGREDIENTEN

1 courgette - boter - 10 zwarte ontpitte olijven - 150 g gekookte ham (3 sneden) - 1 teentje look - 250 g ricotta - 1 ei - 40 g geraspte parmezaan - 1 koffielepel oregano - peper, zout, nootmuskaat - 2 plakken bladerdeeg van 200 g elk - 1 eierdooier

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op18-05-2001
  • Duits
  •  60-120 min.

Strudel van venkel, spinazie en aardappelrosti met tomaten paprikasaus Een gerecht van restaurant-kwaliteit!

INGREDIENTEN

Strudel:, 200 gr. venkel, 200 gr. spinazie, 3 sjalotjes (fijngesnipperd), 200 gr. aardappels, 1 pak fillodeeg, olijfolie, 2 eiwitten, zout, peper, , tomaten paprikasaus:, 1 sjalotje (fijngesnipperd), 1 teentje knoflook400 gr., gepelde tomaten (in blik), 150 gr. rode paprika (gepoft), 1 eetlep. olijfolie, zout, peper

  •  Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op19-11-2000
  • Nederlands Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Door de van nature zoete Wellant appel, hoef je minder suiker te gebruiken bij de bereiding.

INGREDIENTEN

Ingrediënten, 5 grote Wellant appels, 250 gram tarwebloem, 250 ml zure room, 50 gram suiker, 100 ml lauwwarm water, 50 gram gehakte hazelnoten, 50 gram gehakte walnoten, 50 gram roomboter, 4 theelepels rum extract, 1 ei, 1 eetlepel zonnebloemolie, 1theelepel kaneel, 1 zakje vanillesuiker, Poedersuiker, Mespuntje zout

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op18-11-2011
  • Oostenrijks
  •  30-60 min.

Rode kool met aardappels is zo saai;) Dit is een superlekker, wat zoetig, hoofdgerecht. Zo klaar en weer eens wat anders!

INGREDIENTEN

Voor 2 personen: 4 plakjes bladerdeeg, een potje rode kool met appel, 1 appel (elstar), 1 (rode) ui, 1 teentje knoflook, ca. 4 eetlepels balsamicoazijn, ca. 1 eetlepel appelstroop, een handjevol rozijntjes, rozemarijn, peper, zout, brie, En eventueel voor erbij te serveren: rucola en pijnboompitjes

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op13-03-2014
  • Goedkoop en snel Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

4 Elstar-appels , 4 el suiker , 100 gr rozijnen , 60 gr gehakte walnoten , 60 gr gehakte amandelen , 6 vellen filodeeg , gesmolten boter , citroenrasp , 1 tl kaneelpoeder , 2 el paneermeel

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op31-07-2005
  •  
  •  20-30 min.

Strudel Ham Kaas met ananas

INGREDIENTEN

75 gram boter, 4 velletjes fillodeeg,ontdooid, 100 gram jong belegen Goudse kaas, in dunne plakjes, 150 gram achterham, in dunne plakjes, 3 el. gemengde gesnipperde groene kruiden, 3 el. zure room, klein blikjes ananas in stukjes, zout, versgemalen peper

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op12-07-2001
  •  
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

4 appels (Elstar), 4 el. suiker, 100 gr. rozijnen, 60 gr. gehakte walnoten, 60 gr. gehakte amandelen, 6 vellen filodeeg, gesmolten boter, citroenrasp, 1 tl. kaneelpoeder, 2 el. paneermeel

  •  Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op28-10-2004
  • Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Iedereen kent de Apfelstrudel wel. Ik bedacht daar een variant op: de hartige strudel. Heerlijk met Philadelphia bieslook. Niet moeilijk te maken

INGREDIENTEN

1 Pak bevroren filodeeg,  150 gram belegen kaas,  150 gram schouderham,  150 gram bacon/katenspek,   125 gram zure room,  150 gram bacon,  1 rode paprika,  1 gele paprika,  1 grote uil,  1 zakje gerookte spekreepjes (125 gram),  1 bakje Philadelphia bieslook,  Peper,  Paprikapoeder, Bieslook,  

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op30-10-2014
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Iedereen kent wel de apfelstrudel. Heerlijk!!!  Ik bedacht daar een variant op, de groente strudel. Lekkerh artig en je kanvarieren met ingredienten

INGREDIENTEN

Filodeeg, of strudeldeeg, Roomkaas, bijv. Philadelphia kruiden of Petrella, Bacon, 1 ons, Plakjes kaas, Kipfilet, ongeveer 350 gram, Prei, 1 van gemiddelde grootte, Champignons, 250 gram, Zoete puntpaprika, 1 grote of 2 kleinere, Rode ui, 1, Peper, naar smaak, Gember (vers of in poedervorm), half thl, snufje zout, Paprikapoeder

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op13-04-2015
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Deze hartige strudel met spinazie, cashewnotenen tofu is zowel warm als koud heerlijk!

INGREDIENTEN

6 plakjes bladerdeeg, 250 gram spinazie, 30 gram cashewnoten, gehakt, 1 ui gesnipperd, 2 teentjkes knoflook, gehakt, 300 gram tofu, 1/4 theelepel geelwortel (kurkuma), 1/2 theelepel kerriepoeder, 11/2 theelepel gedroogde tijm, 2 theelepels gedroogde salie, 1 theelepel mosterd, 4 eetlepels sojasaus, peper en zout, beetje sojamelk, olijfolie voor het bakken,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op10-12-2013
  • Vegetarisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

4 vellen filodeeg(Easy Bakery), 2 peren, 150 g cake, 40 g rozijnen, 30 g sesamzaad, 50 g lichtbruine basterdsuiker, 1/2 eetlepel kirsche aroma(Baukje), 30 g boter, 1 eidooier, 2 eetlepels slagroom.

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op19-01-2003
  •  
  •  30-60 min.

In bladerdeeg verpakte zalm en garnalen met een heerlijke venkelsaus!

INGREDIENTEN

12 velletjes bladerdeeg (diepvries); 500 gr zalmfilet; 150 gr Hollandse garnalen; 2 dl witte wijn (bv riesling of chardonnay); 1 laurierblaadje; 6 peperkorrels; 1 ui (fijngesneden); 1 venkelknol (fijngesneden); 25 gr boter; 4 a 5 el bloem; 1 dl melk; 75 gr boursin (tuinkruiden of knoflook-kruiden); peper en zeezout; 1 ei (losgeklopt).

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op29-12-2006
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Strudel is een Oostenrijkse specialiteit, maar wordt in veel landen gegeten. De naam betekent letterlijk Draaikolk.

INGREDIENTEN

500 gram ricotta, 2 tl citroen/sinasappelschil, 1/4 kop suiker, 1/2 kop vers broodkruim, 2 el gemalen amandelen, 2 eieren, 425 gram zwarte kersen zonder pit uit pot, 2 tl maizena, 8 vellen fillodeeg, 60 gram gesmolten boter, 2 el droog broodkruim, poedersuiker voor het bestuiven.

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op30-09-2004
  • Oostenrijks
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Vegetarische strudel met witte kool, ananas en curry

INGREDIENTEN

1 rol Tante Fanny vers filodeeg 250 g, 300 g ananas in stukjes gesneden., 1/8/ l. ananassap, 3 knoflooktenen, geperst, 6 el olijfolie, 1 kilo witte kool, fijn gesneden, Zout, cayennepeper, 1 tl curry, 1 el gember, fijn gesneden, Margarine

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op09-01-2015
  • Europees Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

'Strudel van aubergine met Emmenthaler kaas, cachewnoten en een waterkerssaus'

INGREDIENTEN

Deeg: 175 gram bloem, 1.5 eetlepel olie, 0.5 dl lauw water, 1 ei (.5 ei voor deeg en .5 ei om, later te bestrijken), Saus: 3 dl room, 1 bos waterkers, 1 sjalot, peper en zout, Vulling: 2 aubergines, 100 gram cachewnoten (ongezouten), 100 gram Emmenthaler kaas, 1 sjalot, 2 laurierbladeren, 2 tijmtakjes, 2 eetlepels zeezout, 2 dl olijfolie

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op16-07-1999
  • Nederlands
  •  > 120 min.
INGREDIENTEN

2 velletjes filodeeg,300 gram (buffel) mozzerella, 2 bakjes cherry tomaatjes, 1 blikje artisjokharten in 4-en gesneden, 200 gram nootjesmix (zonnebloempitten, meloenpitten,pijnboompitten), handje blanke rozijnen, eidooier aangemaakt met water, potje pesto, of zelfgemaakt: bosje bassilicum, 100 gr parmezaanse kaas, 2 dl olijfolie, 4 teentjes knoflook.

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op06-11-2006
  • Multi-cultureel Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Het lijkt op een calzone pizza, maar is het niet vanwege het deeg. Het wordt een fris herfst weekend zei de weervrouw dus is dit een heerlijke lunch, snack of maaltijd op zaterdagavond waar je weer snel warm van word.

INGREDIENTEN

250 gr HOH gehakt, 150 gr wortels (bospeen fijngehakt), 150 gr prei (in halve ringen), 1 ui (fijn gesnipperd), 100 gr mozarella, Eén rol bladerdeeg (diepvries), Olijfolie, 2 t tijm, 1 t majoraan, Zeezout, Zwarte peper uit de molen, 50 ml witte wijn, Paar scheutjes groentebouillon

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op28-09-2012
  • Internationaal
  •  30-60 min.

Bijzonder vegetarisch hoofdgerecht

INGREDIENTEN

Strudel:, 200 gr. venkel, 200 gr. spinazie, 3 sjalotjes (fijngesnipperd), 200 gr. aardappels, 1 pak phillodeeg, olijfolie, 2 eiwitten, zout, peper, , tomaten paprikasaus:, 1 sjalotje (fijngesnipperd), 1 teentje knoflook, 400 gr. gepelde tomaten (in blik), 150 gr. rode paprika (gepoft), 1 eetlep. olijfolie, zout, peper

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op03-06-1999
  • Vegetarisch
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

, 100 g ontbijtspek blokjes12 verse lange, dunne rookworstjes 750 g zuurkool 2 stevige zoetzure appels 150 g verse roomkaas (bijvoorbeeld Monchou) 10 plakjes bladerdeeg (diepvries) 500 g voorgekookte aardappelschijfjes 1 tl komijnzaad 2 el losgeklopt ei zout peper.,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op30-10-1999
  • Duits Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

8 {hartige of orginele} bladerdeeg plakjes ., 250 gram rundergehakt, 1 gele paprika, 2 teentjes knoflook, 1/2 bakje champignons, bosui, 1/2 zakje bretonse gehaktkruiden, cayennepeper, 1 ei, beetje water

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op15-02-2012
  •  
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

Strudel met witte druiven Pel en ontpit de druiven. Meng het ei met de bloem, de suiker en de amandelen. Als het mengsel mooi smeuïg is, mengt u er de druiven onder. Rol het vel bladerdeeg uit op uw werkblad en schik het druivenmengsel erop. Rol het geheel op tot een strudel. Kleef de rand dicht met het eigeel. Bestrijk de strudel met de rest van het eigeel. Bak het geheel ca. 15 minuten in de oven op 200°C. Bestrooi met poedersuiker. Ingrediënten voor 4 personen amandelschilfer(s) 2 soeplepel(s) bloem 1 soeplepel(s) ei(eren)erdooier(s) 1 ei(eren) 1 bladerdeeg 1 blaadje(s) witte druiven 1 tros(sen) poedersuikers 2 soeplepel(s)

INGREDIENTEN

Ingrediënten voor 4 personen, , amandelschilfer(s) 2 soeplepel(s), bloem 1 soeplepel(s), ei(eren)erdooier(s) 1, ei(eren) 1, bladerdeeg 1 blaadje(s), witte druiven 1 tros(sen), poedersuikers 2 soeplepel(s), ,

  •  Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op15-10-2008
  • Belgisch Nagerecht
  •  10-20 min.

-warm voorgerecht- recept van Piet Huyzentruyt- voor 4 personen- voorbereiding : 5 min. bereidingstijd : 10 min

INGREDIENTEN

200 gr Loo light, 250 gr champignons, 2 tomaten, 2 eetlepels spekblokjes, 2 eetlepels gehakte peterselie, 2 teentjes look, filo deeg (flinterdun deeg), 1 eigeel,

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op05-10-2004
  • Belgisch Voorgerecht
  •  10-20 min.

Goodkoop en gemakelijk

INGREDIENTEN

1 trosje witte druiven, 1 ei, 1 eigeel, 2 soeplepels geschaafde amandelen, 2 soeplepels bloemsuiker, 1 soeplepel bloem, 1 vel bladerdeeg van 20 cm op 20 cm,

  •  Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op11-04-1999
  • Duits Nagerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

2 dikke plakken bladerdeeg, (bevroren)., 180 gr margarine., 1 kleine ui., 2 teentjes knoflook., 1 zoetzure appel., 100 gr krenten., 180 gr champignons ( vers of uit blik)., 300 gr Kip filet., 100 gr kastagnes., 60 gr cognac of brandy., 1 sl cornflower., 100 gr room., 50 gr oude kaas., 1 eidooier., zout en peper naar smaak.

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op28-12-2010
  • Balkan Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Lekkere hartige strudel van croissantdeeg met een verrassende vulling, leuk bij de brunch of ontbijt

INGREDIENTEN

7 eieren, 2 eetl melk of slagroom, zout peper, 3 eetl. fijngesneden kruiden naar smaak bijv. bieslook en peterselie, 2 theel. boter, 1 grote rol croissantdeeg van 370 gr., 8 plakken rauwe ham

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op07-04-2009
  •  
  •  30-60 min.

Lekker snel hapje met filodeeg of strudeldeeg. Heel eenvoudig gevuld met ham, kaas en kruidenroomkaas. (De 1e foto op het plankje is mijn eigen foto, de andere foto met de salade erbij heb ik gekopieerd van internet van het recept)

INGREDIENTEN

4 grote vellen filodeeg of strudeldeeg, 3 eetlepels gesmolten boter of olie, 200 gram kruidenroomkaas, 6 plakken gekookte achterham (of meer afhankelijk van de grootte van de plakken), 150 geraspte belegen kaas

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op12-12-2014
  • Duits
  •  20-30 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

1 stuk bladerdeeg, 1 tros bieslook, 250 ml zure room, oregano, 1 ei, 200 g ham, zout en peper, 1 tros gladde peterselie, nootmuskaat, 150 g geraspte kaas, 250 ml crème fraîche,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op06-02-2009
  • Oostenrijks
  •  30-60 min.

Hartige strudel met een vulling van courgettes en rozijnen.

INGREDIENTEN

Voor het deeg:, 300 gram bloem, 100 ml lauw warme melk, 1 ei, 75 gram boter, 50 gram suiker, Voor de vulling:, 1 kg courgette, 50 gram rozijnen, 50 gram broodkruim / paneermeel, de geraspte schil van 1 citroen, olijfolie, scheutje Rum, beetje bloem, wat gesmolten boter, 1 losgeklopt ei,

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op21-09-2011
  • Italiaans
  •  60-120 min.

Een recept van Eric Rotte, de Zeeuwse top kok

INGREDIENTEN

Lente-uitjes;, - 500 gr. verse ricotta kaas;, - 125 gr. Gruyerekaas;, - 2 eieren;, - 2 el bloem;, - 1 zakje amandelschaafsel (80 gr.);, - 8 vellen filodeeg;, - verse tijm;, - 1 pakje boter;, - olijfolie;, - 200 gr. lamsoren;, - 200 gr. zeekraal;, - 250 gr. nieuwe krielaardappelen in de schil;, - 3 sjalotten.

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op23-07-2001
  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Heerlijk recept !!! Van een geweldige kok !

INGREDIENTEN

1 pakje roomboter, bladerdeeg (diepvries), 250 gram gerookte tofu, 100 gram gemengde paddestoelen of champignons, 3 eieren, 1 eetlepel bloem, peper & zout, 1/4 bosje peterselie, 1 tl kerriepoeder, groentes naar smaak, ca. 150 gram, 400 gram schorseneren, 1 dl room, sap van 1/2 citroen, 50 gram boter

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op17-04-2006
  • Vegetarisch
  •  20-30 min.

Groene rijst heeft een milde spinazie-smaak die goed laat combineren, de kleur ziet er ook feestelijk uit

INGREDIENTEN

4 el. olijfolie, 2 teentjes knoflook, geperst, 300 gram rundergehakt, 150 gram kastanjechampignons, in plakjes, 3 lente-uitjes, in stukjes van 2 cm., 300 gram spinazie, 200-250 gram groene rijst, 75 gram pijnboompitten, 4 gedroogde tomaatjes op olie, fijngesneden, 150 gram mozzarella, in blokjes, 2 eieren, losgeklopt, 100 gram geraspte Parmezaanse kaas, zout, peper, 6 plakjes diepvriesbladerdeeg, ontdooid, 1 eidooier

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op11-07-2002
  • Oostenrijks Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Baklava. Hier met ricotta en pistachenoten gevuld. De bloemenhoning en het oranjebloesemwater maken het gebak nog aromatischer.

INGREDIENTEN

500 g ricotta (2 bakjes), 2 limoenen, 100 g pistachenoten, 2 el lichtbruine basterd suiker, 1 tl kaneelpoeder, 200 g boter, 20 vellen fillodeeg, ontdooid, 1 dl bloemenhoning, oranjebloesemwater(toko of Marokkaanse winkel),

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op24-09-2002
  • Marokkaans
  •  > 120 min.
INGREDIENTEN

2 Sjalotjes brunoise, 280 gr. Chorizo brunoise, 225 gr. Venkel brunoise, 2 eetl. Dragon gehakt, 1 Ei, 40 gr. Broodkruimels, 6 Blaadjes Phyllo deeg

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op24-10-2000
  • Internationaal Voorgerecht
  •  20-30 min.

Deze vulling is typisch uit Baden !

INGREDIENTEN

VOOR HET DEEG:, -250 g bloem, -65 g gesmolten boter, -1 groot ei, -snufje zout en 1/8 l water, DE VULLING:, -500 g zachtzure appels, -2 afgestreken eetlepels suiker, -1 afgestreken th lepel gemalen kaneel, -2 el rozijnen, -2 el gehakte amandelen, -200 g sinaasappelgelei, -1 el boter om in te vetten, -1 eierdooier

  •  Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op20-11-2003
  • Duits Nagerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

, Voor de vulling600 g kalkoen filet 50 g boter 2 sjalotjes, fijngesneden 30 g bloem1 dl kippenfond 50 g pistache nootjes zout peper Voor de strudel 9 vellen filodeeg 1 stuk bakpapier 50 g gesmolten boter 1 kwastje 50 g geschaafde amandelen, fijngehakt Voor de saus 50 g boter 2 sjalotjes, fijngesneden 1 el tomatenpuree 30 g bloem100 g zoutloos rookvlees, fijngesneden 150 g snijboontjes 150 g lente-uitjes 50 g boter.,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op29-10-1999
  • Duits Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

**Strudel:, 200 gr. venkel, 200 gr. spinazie, 3 sjalotjes (fijngesnipperd), 200 gr. aardappels, 1 pak fillodeeg, olijfolie, 2 eiwitten, zout, peper, **tomaten paprikasaus:, 1 sjalotje (fijngesnipperd), 1 teentje knoflook, 400 gr. gepelde tomaten (in blik), 150 gr. rode paprika (gepoft), 1 eetlep. olijfolie, zout, peper

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op13-05-2003
  • Belgisch
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

Strudel: 200 gr. venkel - 200 gr. spinazie - 3 sjalotjes (fijngesnipperd) - 200 gr. aardappels - 1 pak phillodeeg - olijfolie - 2 eiwitten - zout - peper tomaten paprikasaus: 1 sjalotje (fijngesnipperd) - 1 teentje knoflook400 gr. gepelde tomaten (in blik) - 150 gr. rode paprika (gepoft) - 1 eetlep. olijfolie - zout -peper

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op23-01-2002
  • Vegetarisch
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

Strudel:, 200 gr. venkel, 200 gr. spinazie, 3 sjalotjes (fijngesnipperd), 200 gr. aardappels, 1 pak phillodeeg, olijfolie, 2 eiwitten, zout, peper, , tomaten paprikasaus:, 1 sjalotje (fijngesnipperd), 1 teentje knoflook400 gr. gepelde tomaten (in blik), 150 gr. rode paprika (gepoft), 1 eetlep. olijfolie, zout, peper,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op13-02-2001
  • Vegetarisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Een heerlijke hartige variatie op de bekende Duitse apfelstrudel

INGREDIENTEN

Voor het deeg: 300 gram bloem, 1 eidooier, 4 eetlepels olie, bloem en olie om te bewerken, 4 eetlepels boter, , Voor de vulling: 3 cm gember, 600 gram zoete aardappels, 600 gram knolselderij, 100 gram boter, 1 gedroogde chilipeper, zeezout, peper uit de molen, nootmuskaat, 200 gram cre frahe, 2 eieren (m), 80 gram broodkruimels, 1 eetlepels gehakte tijm, , Voor de pesto: bos mint, 2 bossen basilicum, teen knoflook, 60 gram pijnboompitten, 40 gram geraspte Parmezaanse kaas, 1 theelepel geraspte citroenschil, 150 ml olijfolie, zout en peper uit de molen

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op24-01-2014
  • Mediterraan Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Smult is het lekkerste kooktijdschrift voor de hobbykok. Ieder kwartaal verschijnt er een nieuw nummer boordevol kookinspiratie voor bij jou aan tafel. Alleen nu ontvang je voor €19,95 5 nummers Smult!… Lees verder »

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Top