Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

85 stroopwafels recepten Alles wissen

  • Maak een keuze

Uitgebreid zoeken
Maak een keuze
Maak een keuze
  • Eigen recept

Echt deze stroopwafeltaart heb ik in een handomdraai bedacht en kan werkelijk iedereen maken. Zelfs de non kokers onder ons.

INGREDIENTEN

2 pakken stroopwafels (12), 1 zakje mini stroopwafeltjes, 600 gram monchou of zachte roomkaas (kan ook iets meer), 40 gram basterdsuiker (hoeveelheid ligt aan de mate van zoetekauw zijn;), 150 gram nougatinestukjes, 2 zakjes vanillesuiker, 1 vanillestokje, 500-ml slagroom, 2 zakjes klopfix

  •  Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op22-03-2012
  • Nederlands Nagerecht
  •  10-20 min.

Het originele recept.

INGREDIENTEN

, voor de wafels:, 500 gram bloem, 250 gram gesmolten boter, 150 gram witte basterdsuiker, 50 graam gist, een beetje lauwe melk, een ei, voor de vulling:, 500 gram stroop, 300 gram donkere basterdsuiker, 75 gram boter, een theelepel kaneelpoeder, , ,

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op24-01-1999
  • Nederlands
  •  60-120 min.

Zelfgemaakte warme stroopwafels

INGREDIENTEN

Ingredienten voor wafels:, -500 gram bloem, -250 gram gesmolten boter, -150 gram witte basterdsuiker, -50 gram gist, -een beetje lauwe melk, -1 ei, , Ingredienten voor de vulling:, -500 gram stroop, -300 gram donkere basterdsuiker, -75 gram boter, -1 theelepel kaneelpoeder,

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op01-02-2001
  • Nederlands
  •  10-20 min.

Lekker hollandse stroopwafels. wel wafelijzer nodig...

INGREDIENTEN

100 gr bruine basterdsuiker, 100 gr boter, 1 ei, 1 el melk, 200 gr bloem, 1/2 tl kaneel, 1/3 pot keukenstroop, 90 gr bruine basterdsuiker, iets kaneel, 50 gr boter,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op06-02-2004
  • Nederlands
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

12 stuks:, 300g rietsuiker, 450g boter, 3 eieren, 3 el melk, 600g bloem, kaneel, zout ., Ingredienten stroop:, 300g rietsuiker 600g rietsuiker, 300g boter, , ,

  •  Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op08-01-2006
  • Nederlands Nagerecht
  •  10-20 min.

Maak ze zelf!!!

INGREDIENTEN

Voor de wafels: 500 gram bloem, 250 gram gesmolten boter, 150 gram witte basterdsuiker, 50 gram gist, een beetje lauwe melk, 1 ei., Voor de vulling: 500 gram stroop, 300 gram donkere basterdsuiker, 75 gram boter, 1 theelepel kaneelpoeder.,

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op28-03-2002
  • Nederlands
  •  60-120 min.

Het geheim van de stroopwafel valt uiteen in twee delen. De ene helft van het geheim is, dat je de wafels alleen warm kunt verwerken. Anders breken ze. De andere helft is dat er boter en suiker door de stroop moet worden gewerkt, waardoor deze nog stijver en nog kleveriger wordt. Ook de bereiding bestaat uit twee delen: het bakken van de wafels en het maken van de vulling.

INGREDIENTEN

[voor de wafels:], 500 gram bloem, 250 gram gesmolten boter, 150 gram witte basterdsuiker, 50 gram gist, een beetje lauwe melk, een ei, [voor de vulling:], 500 gram stroop, 300 gram donkere basterdsuiker, 75 gram boter, een theelepel kaneelpoeder,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op17-05-1999
  •  
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

125 gr. boter of margarine, 100 gr. basterdsuiker, 200 gr. bloem, zout, 1 tl. kaneel, 4-5 el. melk, boter of margarine, Voor het vulsel:, 50 gr. boter of margarine, 2 el. stroop

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op03-12-2009
  • Nederlands
  •  20-30 min.

Glutenvrij

INGREDIENTEN

Ingredienten voor de wafels:, 500 gram Glutafin witte bakmix, 300 gram roomboter, 100 gram lichte bruine basterdsuiker, 1 ei, 1 theelepel kaneel, iets zout, , , Ingredienten voor de vulling:, , 350 gram stroop, , 375 gram lichte bruine basterdsuiker, 125 gram roomboter, iets kaneel, ,

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op01-05-2002
  •  
  •  0-10 min.

Stroopwafels

INGREDIENTEN

Voorbereidingstijd: 5 min, Bereidingstijd : 3 min - 100 gr bruine basterdsuiker - 100 gr boter - 1 ei - 1 eetlepel melk - 200 g bloem - 1/2 theelepel kaneel - 1/3 pot keukenstroop - 90 g bruine basterdsuiker - wat kaneel - 50 g boter

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op13-11-2005
  • Nederlands
  •  0-10 min.

De lekkerste home-made stroopwafels!

INGREDIENTEN

Voor het deeg:, , 900 gram bloem, 75 gram verse gist of 30 gram droge gist, 1,5 pak Zeeuws Meisje, 2 eieren, flinke theelepel kaneel, mespunt zout, 225 gram witte basterdsuiker, , , Voor de vulling:, , 2 lepels stroop, 2 1/4 pak Zeeuws Meisje, 700 gram lichtbruine basterdsuiker,

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op27-12-2012
  • Nederlands
  •  > 120 min.

"Het geheim van de stroopwafel valt uiteen in twee delen. De ene helft van het geheim is, dat je de wafels alleen warm kunt verwerken, anders breken ze. De andere helft is dat er boter en suiker door de stroop moet worden verwerkt, waardoor deze nog stijver en nog kleveriger wordt. Ook de bereiding bestaat uit twee delen: het bakken van de wafels en het maken van de vulling.

INGREDIENTEN

Ingredienten wafels:, 500 gram bloem, 250 gram gesmolten suiker, 150 gram witte basterdsuiker, 50 gram gist, Een beetje lauwe melk, 1 ei, , Ingredienten vulling:, 500 gram stroop, 300 gram donkere basterdsuiker, 75 gram boter, Een theelepel kaneelpoeder,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op08-04-2001
  • Nederlands
  •  30-60 min.

Heerlijke zelfgemaakte stroopwafels. 

INGREDIENTEN

Wafel, 500 gr bloem, 250 gr boter, gesmolten, 150 gr witte basterdsuiker of kristalsuiker, 2 zakjes (van elk 7 gr) gedroogde gist, 60 ml lauwe melk, 1 ei, , Vulling, 250 ml stroop, 200 gr bruine basterdsuiker, 50 gr (room)boter, 1 theelepel kaneelpoeder

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op28-12-2015
  • Nederlands
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

Ingredienten:, [voor de wafels:], 500 gram bloem, 250 gram gesmolten boter, 150 gram witte basterdsuiker, 50 graam gist, een beetje lauwe melk, een ei, [voor de vulling:], 500 gram stroop, 300 gram donkere basterdsuiker, 75 gram boter, een theelepel kaneelpoeder

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op01-09-1999
  • Nederlands
  •  30-60 min.

Niet moeilijk en heel erg leuk om eens te maken, deze stroopwafels.  En net zo lekker, zoniet lekekrder dan dat je ze op de markt koopt

INGREDIENTEN

, Stroopwafeldeeg, 240 g bloem, 95 g suiker, 80 g boter, 1 ei, 1 mespuntje zout, 1 mespuntje kaneelpoeder, , , Kaneelstroop, 500 g suiker, 75 ml kookroom, 75 g suikerstroop, 1 mespuntje kaneelpoeder, 225 g boter,

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op30-01-2016
  • Nederlands
  •  60-120 min.

Oud Hollandse specialiteiten

INGREDIENTEN

Voor de wafels:], 500 gram bloem, 250 gram gesmolten boter, 150 gram witte basterdsuiker, 50 graam gist, een beetje lauwe melk, een ei, [voor de vulling:], 500 gram stroop, 300 gram donkere basterdsuiker, 75 gram boter, een theelepel kaneelpoeder, ,

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op23-09-2000
  • Nederlands
  •  60-120 min.

(Libelle, Streekgerechten uit Nederland) van "M."

INGREDIENTEN

250 g bloem, 200 g boter, 10 g gist, 1 ei, 75 g basterdsuiker, 200 g keukenstroop, 125 g bruine basterdsuiker, 1 lepel kaneel, 100 g boter,

  •  Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op02-07-2003
  • Nederlands Nagerecht
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

Waffles (12 pieces): Ingredients syrup:, - 300g caster sugar, - 450g butter, - 3 eggs, - 3 sp milk, - 600g flower, - cinnamon, - salt - 600g cane-sugar syrup, - 300g butter,

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op12-08-2001
  • Amerikaans
  •  0-10 min.

Van "M."

INGREDIENTEN

50 g gist, ? dl lauwe melk, 500 g bloem, beetje zout, 150 g witte basterdsuiker, 250 g boter, 1 ei, 500 g stroop, 75 g boter, ? theelepel kaneel, 300 g donkerbruine basterdsuiker,

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op02-07-2003
  • Nederlands
  •  0-10 min.

Lekker tussendoortje

INGREDIENTEN

Voor de wafels, 250 gram gesmolten suiker, 150 gram witte basterd suiker, 50 gram gist, een beetje lauwe melk, 1 ei, 500 gram bloem, , voor de vulling, 500 gram stroop, 300 gram basterdsuiker (donkere), 75 gram boter, theel kaneelpoeder,

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op03-06-2001
  •  
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

Voor de wafels: 500 gram bloem, 250 gram gesmolten boter, 150 gram witte basterdsuiker, 50 gram gist, een beetje lauwe melk, 1 ei., , Voor de vulling: 500 gram stroop, 300 gram donkere basterdsuiker, 75 gram boter, 1 theelepel kaneelpoeder., ,

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op10-07-2001
  • Nederlands
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

*100 gr bruine basterdsuiker, , *100 gr boter, , *1 ei, , *1 el melk, , *200 gr bloem, , *1/2 tl kaneel, , , , *1/3 pot keukenstroop, , *90 gr bruine basterdsuiker, , *iets kaneel, , *50 gr boter, ,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op08-01-2004
  • Nederlands
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

2 pakjes stroopwafels, 75 g boter, 5 eetl. amandellikeur, 9 blaadjes witte gelatine (18 g), 50 ml sterke koffie, 5 dl vanilleyoghurt, 250 ml slagroom, stijfgeklopt, 1 theel. cacaopoeder, 1 theel. kaneelpoeder,

  •  Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op03-12-2009
  • Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Heerlijke luchtige cake met kleine stukjes stroopwafel. N.B.Vooral bij het bakken van cake is de kennis van je eigen oven belangrijk. Ik heb het recept beschreven volgens mijn eigen oven. Ook in kook(bak)boeken staat voor een cake ongeveer 1 uur - 1.15 uur beschreven en een temperatuur tussen 160 en 170 graden. Ik zet cake altijd in een koude oven waardoor de tijd ongeveer 1.15 uur is. De cake is dan altijd perfect!

INGREDIENTEN

200 gram zachte boter + wat boter voor de vorm, 150 gram suiker, 50 gram bruine basterdsuiker, 1 zakje vanillesuiker, 4 eieren, 200 gram zelfrijzend bakmeel + wat extra voor de vorm, 1 theelepel kaneel, 1 mespunt zout, 200 gram stroopwafels in kleine stukjes

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op09-04-2009
  • Nederlands
  •  60-120 min.

Heerlijk snel dessertje. Je hebt er weinig voor nodig en iedereen vindt het lekker. DIT MOET JE ZEKER PROBEREN!!!!!!!!

INGREDIENTEN

4 plakken stroopwafels, 4 grote bollen kaneelijs (AH)

  •  Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op21-02-2003
  • Nagerecht
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

* 2 pakjes stroopwafels, * 75 gr boter, * 5 eetl amaretto, * 9 blaadjes witte gelatine (18 gr), * 50 ml sterke koffie, * 5 dl vanilleyoghurt, * 250 ml slagroom stijfgeklopt, * 1 theel cacaopoeder, * 1 theel kaneelpoeder,

  •  Nagerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op07-09-2011
  • Italiaans Nagerecht
  •  > 120 min.

Dit recept komt uit het nieuwe boek van Lineke Eerdmans en Ulrike Schmidt: 'De wereld van de stroopwafel'.

INGREDIENTEN

Voor 30 grote (8 cm ø), of 60 kleine stroopwafels, (5,5 cm ø), lauwwarme melk, 50 gr. verse gist, (of twee zakjes gedroogde), 250 gr. gesmolten boter, 150 gr. witte basterdsuiker, 1 ei, 500 gr. tarwebloem, Snufje zout, . theelepel kaneelpoeder, Extra boter, (om het wafelijzer in te vetten), 1 portie stroop

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op06-07-2015
  • Nederlands
  •  60-120 min.

Lekker smullen!!!

INGREDIENTEN

2 pakjes stroopwafels, 75 g boter, 5 eetl. amandellikeur, 9 blaadjes witte gelatine (18 g), 50 ml sterke koffie, 5 dl vanilleyoghurt, 250 ml slagroom, stijfgeklopt, 1 theel. cacaopoeder, 1 theel. kaneelpoeder

  •  Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op14-08-2015
  • Italiaans Nagerecht
  •  30-60 min.

Heel lekker

INGREDIENTEN

Wafels:, , 500 g glutenvrije bakmix, 300 g roomboter, 100 g lichte bruine basterdsuiker, 1 ei, 1 tl kaneel, eventueel zout, , vulling:, , 350 g stroop, 375 g lichte bruine basterdsuiker, 125 g roomboter, iets kaneel

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op09-07-1999
  • Nederlands
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Het is een geweldig recept !

INGREDIENTEN

Voor het deeg:, 750 gram bloem, 500 gram roomboter, 400 gram witte basterdsuiker, 2 eetlepels melk, 1 eetlepel brandewijn (brandy), snufje zout, 1 theelepel kaneel, , Voor de stroop:, 250 gram (riet)suikerstroop (eventueel maple syrup), 125 gram bruine basterdsuiker, 200 gram roomboter, 1 theelepel kaneel

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op12-07-2009
  • Nederlands
  •  0-10 min.

Een oud recept, dat een festijn zal zijn voor de kinderen, als U ze samen met hen op een vrije middag bakt. Ze smaken op zijn best als ze enige tijd koel bewaard zijn...

INGREDIENTEN

-750 g bloem, -500 g boter, -400 g witte basterdsuiker, -2 eetlepels melk, -1 eetlepel brandewijn, -zout, -1 th lepel kaneel, -boter om in te vetten, VOOR HET VULSEL:, -250 g stroop van goede kwaliteit, -125 g bruine basterdsuiker, -200 g boter, -1 th lepel kaneel

  •  Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op29-01-2003
  • Nederlands Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Te gek recept en weer eens een totaal andere appeltaart versie, met lekker veel kaneel. Smullen maar.

INGREDIENTEN

225 gr. bloem; 150 gr. boter; 100 gr. basterdsuiker; 1 ei; 1 mespunt zout; 1 eetlepel kaneel; 5 appels (b.v. elstar, jonagold) 1 beschuit; 15 gr. kristalsuiker; 1 eetlepel appel- of schenkstroop; 1 eetlepel citroenrasp; 5 stroopwafels; wat boter en bloem voor het bakblik

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op23-07-2008
  • Nederlands
  •  60-120 min.

Recept voor de enige echte oudhollandse Stroopwafels.

INGREDIENTEN

Voor de Wafels , 500 gram bloem, 250 gram gesmolten suiker, 150 gram witte basterdsuiker, 50 graan gist, een beetje lauwe melk, een ei., Voor de Vulling , 500 gram stroop, 300 gram donkere basterdsuiker, 75 gram boter, een theelepel kaneelpoeder.,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op13-12-1999
  • Nederlands
  •  20-30 min.

IJs van Goudse stroopwafels met gebakken appeltjes en rozijnen

INGREDIENTEN

4 eidooiers, 4 hele eieren, 200 g. suiker, 1/2 ltr. slagroom met 100 g. suiker, 1 dl. kaneel-likeur, 200 g. verkruimelde stroopwafels, 4 Granny Smith appels, 1 eetlepel citroensap, 100 g. geweekte rozijnen, 100 g. suiker, 1 theelepel kaneelpoeder, slagroom, poedersuiker,

  •  Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op05-09-2003
  • Nederlands Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Dit is een super lekker nagerecht !

INGREDIENTEN

4 verbrokkelde stroopwafels, 4 stevige appels, 30 gram boter, 4 el mascarpone., 2 zakjes vanillesuiker, 1 el vloeibare honing.

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op03-05-2009
  •  
  •  10-20 min.

Een lekkere variatie op de "gewone"Muffin.

INGREDIENTEN

STROOPWAFELMUFFINS (6 stuks)3 stroopwafels100 gram cakemeel50 gram zeer fijn gemalen amandelen 1 theelepel bakpoeder1 theelepel kaneel150 gram lichtbruine basterdsuiker50 gram gesmolten roomboter4 eetlepels whisky1 dl volle melk1 middelgroot ei6 theelepels abrikozenjam

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op19-01-2014
  • Nederlands
  •  30-60 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

Ingredienten bodem:, - 225 gram bloem, - 150 gram roomboter, - 120 gram kristalsuiker, - snufje zout, , Ingrediënten vulling:, - 200 ml slagroom, - 50 ml volle of halfvolle melk, - 200 ml gecondenseerde melk, - Drie eieren (het liefst vrije uitloop), - 40 gram boter, - 30 gram suiker, - 2 eetlepels poedersuiker, - Vanille Aroma/ echte vanille, - 25 gram bloem, - 8 stroopwafels plus nog een stroopwafel voor op het einde.

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op27-12-2009
  • Nederlands
  •  30-60 min.

Heerlijke stroopwafelcake.

INGREDIENTEN

200 gr boter ( zacht), 4 eieren (kamertemp), 150 gr suiker, 50 gr bruine basterdsuiker of vervangen door gewone suiker, 2 zakjes vanillesuiker, 225 gr zelfrijzendbakmeel, 2 eetlepels bloem voor bestrooien cakevorm (bakmeel ook goed), 2 theelepels kaneel, 1 a 2 mespunt zout, 200 gr stroopwafels. (fijne stukjes hakken)

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op28-12-2011
  • Nederlands
  •  10-20 min.

Hartverwarmend Lekker

INGREDIENTEN

4 eieren, 25 g boter, 25 g bloem gezeefd, 200 ml melk, 4 stroopwafels, 2 el poedersuiker

  •  Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op30-05-2006
  • Nederlands Nagerecht
  •  30-60 min.

Makkelijke ijstaart met merengue schuimpjes en nougatine op een krokante bodem van stroopwafels

INGREDIENTEN

*250 gr merengue schuimpjes, *2 eetl suiker, *500 ml slagroom, *2 zakjes klopklop, *30 gr nougatine nootjes, *1 theel oploskoffie (optioneel), *200 gr stroopwafels, *25 gr boter, *50 gr chocolade

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op08-09-2013
  •  
  •  10-20 min.
Stroopwafels

Stroopwafels

Stroopwafels zijn heerlijk bij de koffie, en warme stroopwafels al helemaal! Kijk bij de recepten en kom erachter hoe je deze heerlijke koeken eenvoudig zelf kunt maken. Vervolgens kun je nog allerlei andere lekkere dingen met de stroopwafels doen. Verkruimel ze bijvoorbeeld boven een coupe roomijs en je hebt een extra lekker toetje, of doe stukjes stroopwafel door het beslag van een cake voordat deze de oven in gaat, zo maak je een stroopwafelcake die naast origineel ook nog eens erg lekker is. Maak lekkere stroopwafels om lekker bij de koffie te eten of doe er nog iets specialers mee. Kijk hieronder voor recepten voor het maken van stroopwafels en allerlei variaties.

Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Dit nummer in Smult: o.a, de lekkerste hachee, coq au vin en andere traditionele gerechten met een nieuwe twist. Profiteer nu 5 X Smult met 30% korting! Profiteer nu!… Lees verder »

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Top