1.212 stoofpot recepten

  • Eigen recept

Dit recept is van de slager. Het is wel wat veel voorbereidend werk (maar als je een keukenmachine hebt gaat het sneller), maar het is werkelijk een perfect recept. alles klopt en het is gewoon smullen. Ik heb het zondag gemaakt en bij ons waren er alleen maar complimenten. En het heerlijke aan dit recept: je kunt er alles bij eten. aardappels- rijst - pasta, wat je maar lekker vindt. ik heb er gekookte aardappels bij gedaan.

INGREDIENTEN

600 gr. magere varkenslappen, in blokjes; 100 gram chorizo, in hele kleine blokjes; zout en peper; 1 El. bloem; 2 El. (olijf)olie; 2 uien, fijn gesnipperd; 2 teentjes knoflook, fijn gehakt; 500 gr. niet te grote trostomaten, in kleine stukjes (ik heb die van de aldi genomen en die waren perfect); mespuntje safraandraadjes; 100 ml (1 dl) droge sherry of droge witte wijn; 2 rode paprika`s, in smalle reepjes; 250 - 300 ml. kippenbouillon van 1 kipbouillontablet.

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op29-12-2008
  • Nederlands
  •  30-60 min.

Een heerlijk geurig stoofpotje.
Lekker met de koude dagen die eraan komen.

INGREDIENTEN

500 gram rundvlees bv riblappen in stukken, peper, zout, laurierblad, 1 teen knoflook, 100 gram boter, 2 kruidnagelen, 1 kg uien, gepeld grof gesneden, 1 scheut rode wijn, 4 eetl zoete ketjap (manis), 1 theel. sambal(of naar smaak), 1-2 eetl tomatenpuree, 1 scheutje wijnazijn, 1 theel. bruine suiker

  •  Hoofdgerecht
  •  120 min. <
  • Geplaatst op12-09-2011
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  120 min. <

Heerlijk Turks gerecht

INGREDIENTEN

800gr rundvlees,
, zout, peper
, 1 kopje olijfolie (ca 1dl )
, 2 teentjes knoflook
, 1 tl zout
, 1 spaanse peper(zonder pitjes)
( Ik laat de pitjes zitten lekker pittig)
, 1 el marjolein
, 1 el geraspte citroenschil
, 1 tl gemalen komijn
, 2 uien
, 6-8 tomaten of blik tomatenblokjes
, 2,5 dl vleesbouillon
, 1 takje basilicum
,

  •  Hoofdgerecht
  •  120 min. <
  • Geplaatst op21-02-2006
  • Turks Hoofdgerecht
  •  120 min. <
INGREDIENTEN

800 gram rundvlees, 30 gram boter, 1,5 teentje knoflook, 2 uien, 1 eetlepel (Olijf)olie, 2 winterpenen, 1 appel, 3 tomaten, 1 flesje (bok)bier, 1 prei, 2 theelepels honing, 1 theelepel appelstroop, 1 snufje peper, 1 takje tijm, 1 takje Rozemarijn, 1 snufje Kruidnagel

  •  Hoofdgerecht
  •  120 min. <
  • Geplaatst op08-10-2010
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  120 min. <

Ik geeft niet gemakkelijk top cijfers aan mijn recepten, maar deze krijgt een 9+1/2 van mij en de kids. Op één of andere manier kon ik de smaken precies afstemmen op elkaar.

INGREDIENTEN

1 kg riblappen, in grote blokjes gesneden (runderschenkels kan ook, maar dan eerst gaar koken met been), zout, zwarte peper, bloem voor bestuiven van vlees, zonnebloemolie, 100 g gerookte spekreepjes, 2 grote uien, in halve ringen gesneden, 3 teentjes knoflook, fijn, 8 zwarte peperkorrels, 2 laurierbladeren, 3 kruidnagels, 1/4 t gedroogde tijm (takje verse tijm kan ook), 250 ml runderbouillon of runde fond, 1 e witte azijn of 2 t Worcestersaus, 6 aardappelen in blokjes gesneden, 200 g champignons in plakjes gesneden, , 1. Breng vlees pittig op smaak met zout en peper., 2. Bestuif het vlees met bloem en meng de bloem goed door vlees., 3. Bak spekjes uit in olie en haal uit pan., 4. Bak vlees in olie tot goudbruin van kleur en doen vlees erna in een stoofpan., 5. Fruit nu op zacht vuur de uien en knoflook tot glazig., 6. Voeg de voeg de peperkorrels, laurier, kruidnagels, tijm, runderbouillon, azijn of Worcestersaus en spek erbij en breng aan kook., 7. Voeg dit nu bij het vlees en stoof voor 2-3 uren op zacht vuur tot boterzacht en met een gebonden saus., 8. Een half uur voor einde van kooktijd word de aardappelblokjes en champignons toegevoegd., , VARIATIE, Vanuit de Zuid-Afrikaanse traditie heb ik geleerd om veel meer deeg korsten en dumplings ("kluitjes") etc. te gebruiken bij mijn gerechten. Deze runde stoofpot heb ik dan ook precies gemaakt als hier boven beschreven en dit als vulling gebruikt voor mijn makkelijk te maken rundpastei.

  •  …
  •  120 min. <
  • Geplaatst op17-09-2012
  • Afrikaans
  •  120 min. <

Heerlijk dieetgerecht

INGREDIENTEN

300 gr kipfilet. in dobbelsteentjes, zout en peper, 40 gr dieetmargarine, 400 gr voorgekookte krieltjes, 100 gr sjalotjes, gepeld, 1 rode en 1 groene paprika in reepjes, 2 thl rozemarijn, 1 dl bouillon, 1 ? dl creme fraiche

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op10-01-2000
  • Slanke keuken
  •  10-20 min.

Heerlijk!!!

INGREDIENTEN

400 gr rundvlees, 100 gr dobbelsteentjes spek, 2 uien, 2 gehakte knoflookteentjes, 100 ml rode wijn, 400 gr tomatenblokjes, 2 theelepels gedroogde tijm, 1 winterwortel, 150 gr preiringen, 2 eetlepels gehakte peterselie, 150 gram gesneden champignons, 700 gram voorgekookte krielaardappelen en een zakje Knor mix voor stoofpot.

  •  Hoofdgerecht
  •  120 min. <
  • Geplaatst op03-11-2004
  • Frans Hoofdgerecht
  •  120 min. <
  • Eigen recept

Een heerlijke zoete Belgische stoofschotel van rundvlees.

INGREDIENTEN

1,5 kilo rundvlees (bijv.runderlappen), 75 gr. boter, 5 grote uien in ringen, kastanje champignons 2 bakjes, (evr. tomaten in stukjes), 2tot 3 eetl. bloem, 1 flesje Leffe (donker Belgisch bier ), 8 kruidnagels (of poeder), 8 jeneverbessen (kneuzen), 4 laurierblaadjes (of poeder), flinke eetlepel 5 spices, 2 rundvlees bouillontabletten, 5 teentjes knoflook in stukjes snijden, peper-zout, 3 eetl. mosterd (eigen smaak), 8 eetl. bruine suiker`

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op02-11-2008
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

De ingredienten zijn verrassend, het resultaat is verbluffend. Het vlees, de vruchten en de groenten gaan uitstekend samen en brengen ook de Nederlanders in verrukking.

INGREDIENTEN

750 gr. mager rundvlees, 30 gr. boter, 1 eetl. olie, 2 middelgrote uien, 1 teentje knoflook, 2 paprika,s groen en rood, 2 middelgrote wortels, 1 middelgrote prei,2 tomaten, 4 witte peperkorrrels, 1 laurierblad, zout, vers gemalen witte peper, 1/2 theel. oregano, 1/2 theel. tijm, 4 schijven ananas uit blik, 1 rode appel, 1 blikje maiskorrels, 1,5 dl. droge witte wijn, 1,5 dl. ananassap, 2 eetlepels fijngehakte peterselie.

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op28-07-1999
  • Surinaams Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Na het marineren alleen nog maar 1? uur stoven. Verder geen omkijken meer naar.

INGREDIENTEN

6 eetl. olijfolie; 8 eetl. azijn; 8 eetl. tomaten ketchup; 8 eetlepels ketjap; 2 mespuntjes sambal; 2 mespuntjes brandal; 2 teentjes knoflook; 1 zakje nassikruiden; 2 eetlepels pindakaas; ? bakje champignons; peper en zout; 1 kg. varkenspoulet.

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op21-01-2003
  • Regionaal Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Runderstoofpotje Boeuf Bourgignon

INGREDIENTEN

3,2 kg runderlappen (dikkerib of zo)van 3 cm dik, 6 ons sjalotten gepeld (beslist geen gewone uien, 3 bakjes champignons (750 gr), 3 blaadjes laurier, 3 e.l. tijm (liefst verse), 450 gr. mager gerookt spek (procureurspek of zo) in blokjes, 6 tenen knoflook, zout, zwarte peper uit de molen, 6 afgestreken e.l. bloem, 2 bossen peterselie fijngeknipt (alleen het blad) 3 flessen rode wijn (Bourgogne is het lekkerst), 3 glazen geconcentreerde runderbouillon,200 gr boter.

  •  Hoofdgerecht
  •  120 min. <
  • Geplaatst op10-02-2000
  • Frans Hoofdgerecht
  •  120 min. <

Weer zo'n heerlijk (winters) ouderwets potje waar je je vingers bij aflikt

INGREDIENTEN

400 gr. magere runderlappen, 50 gr. boter, 2 flinke uien, zout, zwarte peper, nootmuskaat, 1 eetl. paprikapoeder, 200 gr. champignons, 2 eetl. bloem, 1 (klein) blikje tomatenpuree, 4 stevige aardappelen, 4 tomaten, 2,5 dl water

  •  Hoofdgerecht
  •  120 min. <
  • Geplaatst op14-09-2000
  • Hoofdgerecht
  •  120 min. <

Lekkere winterstoofpot waar je een vol(daan) gevoel van krijgt

INGREDIENTEN

350 gram sucadelappen,250 gram spekjes,250 gram champignons, 700 gram krieltjes, 1 winterpeen, zakje gemengde groenten, klein blikje mais,zakje kruidenmix voor goulash of stoofpotje, klein bekertje crème fraiche, 4 teentjes knoflook, mespuntje cayennepeper, water, zout en peper.

  •  Hoofdgerecht
  •  120 min. <
  • Geplaatst op29-09-2005
  • Joegoslavisch Hoofdgerecht
  •  120 min. <

Eerlijke stoofpot die ik op tafel zet met aardappelen, brood of rijst. Zonder veel poespas en het smaakt altijd heerlijk.

INGREDIENTEN

Rest rundvlees, 5 grote uien, 5 grote tomaten,2 tenen knoflook,1 prei,wat bruine suiker, stukje verse gember, snuf djinten, 1 laulierblad en wat bruine suiker.1 witte boterham en wat bindmiddel.

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op25-09-2003
  •  …
  •  30-60 min.

Een heerlijke stoofpot, door mijn moeder bedacht, waarvan je alleen al door de geur blij wordt.

INGREDIENTEN

300 gr. magere speklapjes, 1 rookworst,50 gr. boter, 300 gr. prei, 1 knolselderij, 400 gr. zuurkool, een bosje selderie, 1 kg. vastkokende aardappels, 1 flinke lepel kerrie, zout en peper, en een kopje jus.

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op26-09-2003
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

Boeuf Bourguignon was vroeger gewone dagelijkse boerenkost, maar ondertussen is het pure haute cuisine. Dit stoofgerecht wordt wereldwijd veel gegeten en wordt erg goed gewaardeerd. Deze is wel heel lekker, maar dat komt door de saus. Ik doe net even wat meer zodat het nog lekkerder wordt. Wel is van belang dat je goede wijn gebruikt zoals bijvoorbeeld Merlot, rode Macon of een Bourgogne. Dit is krachtige rode wijn en geeft dus veel smaak af en dat is bij dit stoofgerecht nou net de bedoeling. De cognac geeft de saus een extra lekkere twist. Probeer zelf maar en dan praten we wel verder.

INGREDIENTEN

1 kg magere riblappen, in blokken, 250 gr. zilveruitjes, 4 teentjes knoflook, fijn, 250 gr. gerookte magere spekreepjes, 1 grote winterwortel in stukken, 400 gr champignons in plakjes, 4 stengels bleekselderij in partjes, Bosje peterselie (gesnipperd), 3 el bloem, 4 dl rode wijn (zie boven), 2 flinke scheuten cognac, 4 dl runderbouillon, 2 takjes verse tijm, 3 laurierblaadjes, 50 gr roomboter, Zeezout, Zwarte peper uit je molen

  •  …
  •  120 min. <
  • Geplaatst op19-09-2012
  • Frans
  •  120 min. <

Recept voor (op de camping) in Spanje, Italie of Zuid-Frankrijk met streekingedienten!

INGREDIENTEN

1 pond kipfilet, 2 grote uien, 4 teentjes knoflook, 30 tot 40 gevulde groene olijven(wat je lekker vindt), 3 dl medium dry sherry, 2 theel. (verse) tijm, 4 eetl. fijngehakte peterselie, zout en peper, olijfolie

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op06-07-2002
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Stoofpot van stooflappen, aardappels, wortels en uien. Gestoofd in bruin bier. Pas goed bij winters weer.

INGREDIENTEN

, 800g Stooflappen, 1kg Kruimige aardappelen, 4 grote Rode uien, 500g bospeen, 3 flesjes Leffe Bruin (33cl), 3 grote tenen knoflook, 4 laurier blaadjes, 1 theelepel foelie, 2 theelepels zout, 2 theelepels vers gemalen peper, 1 theelepel ketoembar (korianderzaad), 2 blokjes runderbouillon,

  •  Hoofdgerecht
  •  120 min. <
  • Geplaatst op13-11-2012
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  120 min. <
INGREDIENTEN

600 gr. varkenslappen, 4 uien, 150 gr. champignons, 4 tomaten, 200 gr. doperwten, 30 gr. boter, zout, peper, paprikapoeder, bloem

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op10-08-2009
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

* Son-of-a-bitch stew *
Hoewel er een groot meningsverschil bestaat over de ingredienten die deze stoofpot bevat, is er een ingredient dat alle koks als onmisbaar beschouwen. Dat is darm - volgens een oud gezegde: 'Een hoerenjong hoeft geen hersens en geen hart te hebben en kan toch een hoerenjongen zijn. Maar als hij geen darmen heeft, is hij geen hoerenjong.' De koks van Texasser foeragewagens eisen deze stoofpot op als hun bijdrage in de reeks van beroemde gerechten. Ook cowboys en koks op prairienederzettingen zijn lyrisch over de onvergetelijke smaak van dit gerecht.

INGREDIENTEN

900 g rundvlees (rib- of borststuk), 1 ossenstaart in stukken, 450 g pens, 1 runderhart, 1 tong, 225 g rundertestikels, 450 g zwezerik, 450 g kalfs- of lamsnieren, 225 g lever, 450 g kalfshersenen, 675 g darmen (van een nuchter kalf), 300 g runderniervet, 3 of meer gedroogde rode chilipepers (gehakt), 1 tl oreganoblaadjes, 1 tl salieblaadjes, 2 el zout, 1/2 tl vers gemalen peper, De rundertestikels en de lever kunnen eventueel weggelaten worden.

  •  Hoofdgerecht
  •  120 min. <
  • Geplaatst op11-07-2000
  • Amerikaans Hoofdgerecht
  •  120 min. <

Even iets anders met Boerenkool.

INGREDIENTEN

1 pak boerenkool450g diepvries2el olie250gr speklapjes300gr provencaalse runderreepjes700gr aardappelschijfjes1dl rode wijn1 vleesbouillontablet2 winterwortels.

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op30-12-2002
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Een lekker stoofpotje voor het begin van de koude periode

INGREDIENTEN

600 gr.ruderbraadlappen minimaal,zout,vers gemalen peper,bloem vor het bestrooien,3 el boter, 3 sjalotjes,3 bl.laurier,200 ml rode wijn,2 goudreinetten, 2 sinasappelen,2 el.appelsiroop.

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op30-09-2003
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Een overheerlijk eenpansgerecht; het recept heb ik van een vroegere buurvrouw.

INGREDIENTEN

500 g. mager soepvlees, bouillonblokje, 250 g. champignons, 1 grote aubergine, 3 uien, 8 aardappels, 2 tenen knoflook, 4 a 5 tomaten, 2 a 3 pepers, zout, 1/2 pakje roomboter, 2 a 3 eetl. tomatenpuree.

  •  Hoofdgerecht
  •  120 min. <
  • Geplaatst op04-04-2001
  • Turks Hoofdgerecht
  •  120 min. <

Van alle restjes die nog in de koelkast liggen met een zakjes stoofpotjesmix een lekker gevulde saus bij rijst of gebakken aardappeltjes.

INGREDIENTEN

Zakje mix voor stoofpotje. en wat ik in huis had: een half pakjes spekjes, 2 karbonaadjes, 2 uien, een halve paprika, broccoli, zongedroogde tomaatjes in olie, een half bakje champignons, provencaalse kruiden, 10 groene olijven zonder pit, knoflookpoeder, een flinke scheut wijn.r

  •  Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op16-08-2005
  • Hoofdgerecht
  •  0-10 min.

Lekker nu de herfst er weer aan komt.

INGREDIENTEN

1 1/2 pond runderlappen,3 uien,boter,50 gr.spekreepjes,zout,peper,2 t.knoflook,bloem,2 flesjes leffe bier,bouillonblok,tijm,laurier.

  •  Hoofdgerecht
  •  120 min. <
  • Geplaatst op19-09-2002
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  120 min. <

Lekker voor een luie dag

INGREDIENTEN

1 el olie, 4 worstjes in dikke schijfjes, 1 gesnipperde ui, 4 aardappels in grove stukken, 200 gr. diepvries erwtjes, 300 ml hete kippenbouillon, blik tomaten, 1 el Worcestershire saus, klein blik witte bonen in tomatensaus, peper

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op22-06-1999
  • Goedkoop en snel Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Lekkere mix paddestoelen en soyascheuten

INGREDIENTEN

Oesterzwammen, 500g champignons, eender welke andere paddestoelen soort, 1 groene en 1 rode paprika, 3 tomaten, ongeveer 250 g soyascheuten, een half glaasje rode wijn, ongeveer 150 ml room, kruiden naar eigen smaak

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op25-10-1999
  • Belgisch
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

We kregen gasten en ik wilde een stoofschotel die ik tevoren kon bereiden. Het recept ontstond tijdens het koken. Het werd heerlijk zacht rundvlees in een rode-wijn/paprikasaus met diverse paddestoelen. Extra lekker omdat hij al een dag tevoren gemaakt was.

INGREDIENTEN

1 kilo rundvlees (liefst sucadelappen) -, 3 grote uien -, 2 teentjes knoflook -, 4 eetlepels olie -, 4 eetlepels boter -, 1/2 liter rode wijn -, peper, zout -, 1 afgestreken eetlepel bloem -, 2 laurierblaadjes -, 1 eetlepel gedroogde tijm of takjes verse tijm -, 1 flinke eetlepel paprikapoeder (edelsüsz) -, 2 theelepels paprikapoeder (scherp) -, 1 eetlepel gedroogde paddenstoelen -, 1 paddenstoelenbouillontablet of runderbouillontablet, 250 gram gemengde paddenstoelen of kastanjechampignons -, paar druppels tabasco -, peterselie om te garneren

  •  …
  •  120 min. <
  • Geplaatst op01-12-2009
  • Internationaal
  •  120 min. <
INGREDIENTEN

5 kilo sudderlappen, 2,5 kilo soepgroenten, 1 kilo champignons, 2,5 kilo uien ringen, 4 eetlepels jus poeder, 3 eetlepels knoflook poeder, z,p, laulierblad,kruidnagel,

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op25-10-1999
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Klein stoofpotje, makkelijk te maken in een grote pan

INGREDIENTEN

250 gram kalfslapjes, 1 paprika, 1 ui, 1 klein blikje spercieboontjes, champignons, rode wijn, provencaalse kruiden, peper, beetje ketjap

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op07-07-2000
  • Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Bourgondische stoofpot

INGREDIENTEN

1 bosje lente-uitjes, 3 winterwortels (ca. 600 gr), 250 gr champignons, 40 gr boter, 100 gr ontbijtspek, in blokjes, ca. 700 gr runderpoulet, zout,peper, 1-2 eetlepels mosterd, 1 flesje pils (3 dl), 1 appel (b.v. Cox orange), 2 volle eetlepes maizena, 1/8 ltr slagroom, 3 eetlepes gesnipperde peterselie

  •  Hoofdgerecht
  •  120 min. <
  • Geplaatst op31-07-2000
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  120 min. <

Een makkelijk eenpansgerecht met maar 370 kcal

INGREDIENTEN

100gr kipfilet portie doperwtjes portie worteltjes ui champions 3 gekookte aardappels peper zout boter

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op19-11-2000
  • Slanke keuken Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Stoofpot met champions

INGREDIENTEN

400 g rundvlees, 50 g roomboter, 2 flinke uien,zout, peper,nootmuskaat, 1 eetlepel paprikapoeder,200g champions,2 eetlepels bloem, 1 blikje tomatenpuree,4grote aardappelen, 4 tomaten.

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op13-11-2001
  • Goedkoop en snel Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Dit is een recept wat we ooit uit de Telegraaf hebben gevist en dat
kwam van de vrouw van HAns Wiegel Jacqueline ingezonden door "
"avv2noor"

INGREDIENTEN

1 kilo goed doorregen rundvlees en snijdt dat in blokken, 10 charlotten, 3 ons spekblokjes, 3 winterwortelen in plakjes, 3 preien in ringen, 2 grote uien grof gesneden, 4 tenen knoflook, 1 fles goede rode wijn, 3 eetlepels cognac, peper korrels, laurierbladen, runder bouillion blokken, p/z, bloem, boter/olijf olie, peterselie stelen

  •  Hoofdgerecht
  •  120 min. <
  • Geplaatst op18-10-2002
  • Hoofdgerecht
  •  120 min. <

Portugees recept via via gekregen al vele jaren terug, is vooral in wintermaanden favoriet

INGREDIENTEN

500 magere runderlappen, 200 gram mager spekblokjes, 1 theel. knoflook, 1 el olie, 200 gr worteltjes, 2,5 el tomatenpuree, 2 dl rode wijn, zout en peper naar smaak, 1 ui, 500 gram aardappelen in blokjes, 1 blik sperciebonen of 200 gram verse sperciebonen

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op29-08-2000
  • Portugees Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Gebruik voor dit stoofpotje tam of wild konijn, afhankelijk van wat u het lekkerste vindt. Tamme konijnen zijn groter dan wilde konijnen en hebben dikker en blanker vlees. Wilde konijntjes zijn uitgesprokener van smaak. (recept: Cas Spijkers)

INGREDIENTEN

2 dl droge witte wijn - 3 dl kalfsfond - 1 plakje peperkoek - 1 eetlepel appelperenstroop - versgemalen peper - zout - 1 grote ui - 1 kaneelstokje - 3 kruidnagels - 2 laurierblaadjes - 1 takje rozemarijn - 1 theelepel witte peperkorrels - 1 fles droge witte wijn - 3 eetlepel witte wijnazijn - 1 kg konijnenvoorboutjes (of 8 achterboutjes) - 2 middelgrote uien - 2 eetlepels bloem - 40 g boter - 2 eetlepels olijfolie

  •  Hoofdgerecht
  •  120 min. <
  • Geplaatst op01-02-2002
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  120 min. <
INGREDIENTEN

500 gram rundvlees., 50 gram spekreepjes., 1 rode paprika., 1 winterwortel., 5 stengels bleekselderij., 3 bosuitjes., 1 ui., 150 gram champignons., 1 theel. knoflookpasta., 2 eetl. bakboter., 2 x 0,25 l. water., 1 zakje mix voor stoofpotje (Knorr)

  •  Hoofdgerecht
  •  120 min. <
  • Geplaatst op29-04-2003
  • Frans Hoofdgerecht
  •  120 min. <
INGREDIENTEN

2 kilo riblappen in flinke dobbelstenen, 250 gr rookspek in dobbelsteentjes, 500 gr aardappelen, in stukken, 500 gr uien grof gesneden, 6 tenen knoflook, 1 x doorgesneden, 500 gr kastanjechampignons, schoon en droog, 1 liter runderbouillon, 250 gr boter, scheutje olijfolie, peper, zout en paprikapoeder

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op10-04-2005
  •  …
  •  0-10 min.

Een lekkere slanke maaltijd voor maar 28 points!!!!!(voor 4 personen dan=7 points per persoon met de rijst en salade inbegrepen)

INGREDIENTEN

4 kippefilets(of kalkoen),1 blik perzikken(in eigen nat), 1 blik gepelde tomaten,1 groot blik tomatenpuree,1 bouillontablet(eender welke),5 eetlepels ketjap, 3 tl sambal,2 tl worcestershiresaus,1 dikke ui,2 teentjes look,1 bakje champignons,4 tl olijfolie, /- 2 zakjes rijst(of gewoon gekookte), eventueel beetje maizena

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op09-09-2002
  • Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

1755kj/418kcal.30gr e.11gr v.49gr kh.

INGREDIENTEN

150gr magere runderlappen:15gr margarine:1ui:1eetl mosterd:1eetl azijn:1theel bruine suiker:1laurierblad:2kruidnagelen:2dl bouillon:peper en zout:400gr krielaardappelen:1winterwortel:250gr groene kool.

  •  Hoofdgerecht
  •  120 min. <
  • Geplaatst op11-08-2001
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  120 min. <
Meest bekeken

Wok je koelkast leeg wordt mogelijk gemaakt door Go-Tan

Wok je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Suggesties kookboeken
Suggesties kookgroepen

Op de speciale wokjekoelkastleeg pagina zie je hoe je eenvoudig je koelkast leeg kan wokken. Geef op wat je nog hebt liggen en zoek daar recepten bij. Wokken doe je met Go-Tan!… Doe mee »

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies