412 stoofperen recepten

Speciale lekkernij voor het kerstmenu
voor mijn kleinzonen is het geen kerstdinee als er geen stoofpeertjes zijn.

INGREDIENTEN

2 kilo stoofperen (kleine Giese Wildeman, 3glazen rode wijn, 1 glas rode port, 200 gram poedersuiker, 2 zakjes vanillesuiker, 2 kruitnagels, 1/2 kaneelstokje, 1 eetlepel aardappelmeel

  •  Bijgerecht
  •  120 min. <
  • Geplaatst op28-05-2000
  • Nederlands Bijgerecht
  •  120 min. <

Stoofperen zijn een lekker bijgerecht bij onder andere wild.
Het is vrij zoet van smaak en de textuur is zacht.

INGREDIENTEN

8 stoofperen (bijvoorbeeld Gieser Wildeman), 1 fles rode wijn, alternatief: bessensap, 1 eetlepel suiker, 1 kaneelpijpje, alternatief: kaneelpoeder

  •  Bijgerecht
  •  120 min. <
  • Geplaatst op12-10-2009
  • Bijgerecht
  •  120 min. <
INGREDIENTEN

Stoofperen

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op21-12-2004
  •  …
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

Stoofperen

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op30-11-2004
  • Goedkoop en snel
  •  0-10 min.

Het heeft er lange tijd naar uitgezien dat rood gestoofde peertjes van onze menu's zouden verdwijnen. Het tegendeel is eerder waar want de stoofpeertjes zijn begonnen aan een glorieuze comeback.
In de jaren '70 en '80 zag het er naar uit dat de roodkokende stoofperen voorgoed uit ons repertoire van typisch Nederlandse gerechten zouden verdwijnen. Niets is echter minder waar want de stoofperen beleven intussen een glorieuze comeback. En dat ondanks het feit dat in ons land een groot aantal oude stoofperenrassen is verdwenen en we eigenlijk geheel en al zijn aangewezen op onze eigen Gieser Wildeman en Saint Remy die ook vanuit het buitenland wordt aangevoerd. Stoofpeertjes worden niet alleen als nagerechten opgediend. Het zijn ook de traditionele begeleiders van verschillende gerechten met wild en rundvlees.
Bron: Hans Belterman

INGREDIENTEN

1 1/4 - 1 1/2 kg stoofperen, , ca. 12 kruidnagelen, , 1 pijpje kaneel, , ca. 65 gram suiker, , 1 dl rode of zwarte bessensap (ongezoet), , 1 dl rode port (ruby), , 1 eetl. allesbinder, , 15 gram boter, ijskoud

  •  Bijgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op15-10-2003
  • Nederlands Bijgerecht
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

Oma′s stoofpeertjes

INGREDIENTEN

1 kg stoofperen, 2 zakjes vanillesuiker, 2 kaneelstokjes, 1 fles bosbessensap, sausbindmiddel, rode port, 1 citroen, 1 steranijs

  •  Hoofdgerecht
  •  120 min. <
  • Geplaatst op24-02-1999
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  120 min. <

Eenvoudige bereiding, zonder wijn.

INGREDIENTEN

2 kg stoofperen, 75 à 100 g suiker, 1 pijpkaneel

  •  Nagerecht
  •  120 min. <
  • Geplaatst op21-11-2010
  • Nederlands Nagerecht
  •  120 min. <

Vandaag stoofpeertjes gemaakt. Het rook me toch lekker in huis. Ze waren door de bessensap mooi rood geworden.

INGREDIENTEN

1 1/4 kg stoofperen, ca. 3 dl water, ca. 50 gr suiker, stukje pijpkaneel of citroenschil, evt. 1/2 dl bessensap, aardappelmeel (ik gebruik liever allesbinder)

  •  Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op12-12-2008
  • Nederlands Bijgerecht
  •  30-60 min.

Heerlijk zoet bijgerecht, ook lekker met roomijs

INGREDIENTEN

Stoofperen 1 kg, kaneelstokje,kaneel,30-50gr. suiker, maizena,

  •  Bijgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op08-10-2000
  • Bijgerecht
  •  60-120 min.

Zoals mijn oma peren kon stoven, kan niemand het: ze waren altijd prachtig rood en heel erg zoet en geurig. Oma stoofde ze altijd op het petroleumstelletje. En daardoor stoofden de peertjes heel zachtjes gaar. Ze stoofde de pitjes trouwens mee. Nu probeer ik de traditie voort te zetten, maar echt hetzelfde worden ze nooit.

INGREDIENTEN

1 kilo stoofperen, 60 gram suiker, kaneelstokje

  •  Bijgerecht
  •  120 min. <
  • Geplaatst op31-01-2001
  • Nederlands Bijgerecht
  •  120 min. <

Mjammie, die kan ik wel elke dag eten. Als toetje of als hoofdgerecht.

INGREDIENTEN

Stoofperen (het beste zijn Gieser Wildemann), 2 eetlepels bessensap, 2 dl. rode wijn, kaneel naar smaak, suiker naar smaak

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op10-06-2000
  • Nederlands
  •  30-60 min.

Ouderwets recept

INGREDIENTEN

1 kg. stoofperen (Gieser wildeman), suiker naar smaak, 1 dl. port, 5 dl. water

  •  Bijgerecht
  •  120 min. <
  • Geplaatst op20-09-2004
  • Nederlands Bijgerecht
  •  120 min. <

Peren werden vroeger vaak in een perenpot gestoofd, dat was een aardenwerk pot van een speciaal model. De naam leeft nog voort.

INGREDIENTEN

Schil de peren, halveer ze en haal desgewenst het klokhuis eruit. Het is niet strikt noodzakelijk. Kleine stoofperen worden ook wel geschild en heel gestoofd zelfs met het steeltje er nog aan. Alleen het kroontje wordt dan verwijderd., , 1 kilo stoofperen. citroenschil, pijpkaneel, eventueel bessensap, suiker, aardappelmeel.

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op08-04-2001
  • Nederlands
  •  60-120 min.

Recept uit grootmoeders tijd

INGREDIENTEN

750g stoofperen. 50g suiker. stukje pijpkaneel of 1/2 citroenschil. 1 kopje bessensap.bindmiddel(sago)

  •  Nagerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op28-07-2000
  • Nederlands Nagerecht
  •  60-120 min.

Weer een tikkie anders dan al die andere stoofpeerrecepten.

INGREDIENTEN

2 stoofperen,3 dl.water,1 dl. bessensap of rode wijn, 75 a 100 gr. suiker,aardappelmeel, wat kaneel

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op08-03-2002
  • Nederlands Bijgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

3/4 kg stoofperen, 1 1/2 dl water, 1/2 dl bessensap, pijpkaneel, 25 g suiker, aardappelmeel

  •  Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op10-04-2006
  • Nederlands Nagerecht
  •  30-60 min.

Heerlijke wildemannen gestoofd in rode wijn

INGREDIENTEN

Gieser wildemannen, stoofperen, uitgaande van 3 per persoon, 30 stuks., Water, uit de kraan., Rode wijn,350 cc., Rode port, een scheut., Kaneel een pijpje., Suiker, 200 gram., Indien mogelijk een scheutje bessenjenever.

  •  Bijgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op04-11-1999
  • Nederlands Bijgerecht
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

1 kilo stoofperen suiker 3 vanillesuiker 2 kaneelstokjes 2 kruidnagels 1 tl citroenrasp 1 scheut madeira wat gemberpoedere 1 glas rode wijn weinig water allesbinder

  •  Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op03-09-2000
  • Nederlands Bijgerecht
  •  10-20 min.

(Tupperware-magnetron-recept). Dit zijn enkele recepten in een!

INGREDIENTEN

6 - 8 stoofperen - 30 gram suiker.///// Recept 1 : 1 dl. water - 1 dl. rode wijn - 1 kaneelstokje. ///// Recept 2 : 2 dl. rode port - mespuntje nootmuskaat.

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op04-06-2000
  • Nederlands Bijgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

500 gram stoofperen., 4 dl water., 2 eetl (24 gram) suiker., 2 stukjes pijpkaneel (12 cm), 2 thl aardappelmeel (6 gr), 2 eetl water., 1 thl. kaneel, 2 thl. suiker

  •  Nagerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op05-12-2002
  • Nederlands Nagerecht
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

4 Stoofperen * 3 dl. rode Wijn * 3 el. Fructose * Nootmuskaat, * Piment, * Kaneel, * Peper *

  •  Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op21-12-1999
  • Nederlands Nagerecht
  •  20-30 min.

Stoofperen met een pikeurtje

INGREDIENTEN

3 kilo stoofperen (gieser wildeman). 3 dl. pikeurtje. 2 zakjes vanille suiker. 4 el. kaneel.

  •  Bijgerecht
  •  120 min. <
  • Geplaatst op25-04-1999
  • Nederlands Bijgerecht
  •  120 min. <

Naar recept van Cas Spijkers + iets van mijzelf: een verpicht nummer met de Kerstdagen

INGREDIENTEN

- 2 kg. stoofperen (Gieser Wilderman), - 5 dl. rode wijn, - 100 gram suiker, - 2 kaneelstokjes, - 1 kruidnagel, - 2 citroenschilletjes, - handvol rozijnen, - 2 theel. aardappelzetmeel (of maizena), ,

  •  Bijgerecht
  •  120 min. <
  • Geplaatst op21-12-2006
  • Nederlands Bijgerecht
  •  120 min. <
INGREDIENTEN

1 kg. stoofperen ~ 1/2 citroen of een pijpje kaneel ~ 1/2 dl. rode bessensap of rode wijn ~ ca. 25 g. suiker ~ 1 eetlepel aardappelmeel

  •  Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op22-01-2004
  • Bijgerecht
  •  10-20 min.

Deze peren zijn beetvast.

INGREDIENTEN

1 kg stoofperen (Gieser Wildeman)., 5 eetl. suiker., 1 theel. kaneel., scheutje azijn., zout., 100 ml. rode port., 2 eetl. allesbinder.

  •  Nagerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op09-11-2002
  • Nederlands Nagerecht
  •  60-120 min.

Stoofperen zoals mijn grootmoeder ze al maakte.

INGREDIENTEN

Gieser Wildemann stoofperen 1kg of 1 peer p.p., Kruidnagel 3 stuks, Kaneelstokje 1, (frambozen-)azijn scheutje, water of wijn / champagne / port, suiker naar smaak evt. wat vanillesuiker

  •  …
  •  120 min. <
  • Geplaatst op18-11-2002
  • Nederlands
  •  120 min. <

Stoofperen volgens moeders recept

INGREDIENTEN

750 gram stoofperen (roodkokende), ? el kaneel, 200 gram suiker, 1 dl rode port of zoete Spaanse vruchtenwijn, 1 st citroenschil, ? el aardappelzetmeel

  •  Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op07-02-2004
  • Nederlands Bijgerecht
  •  30-60 min.

Stoofperen met een pikeurtje

INGREDIENTEN

3 kilo stoofperen (gieser wildeman). 3 dl. pikeurtje. 2 zakjes vanille suiker. 4 el. kaneel.

  •  Bijgerecht
  •  120 min. <
  • Geplaatst op25-04-1999
  • Nederlands Bijgerecht
  •  120 min. <

Doet weer denken aan de herfst en wintermaaltijden.

Klop vlak voor het opdienen de ijskoude boter door het vocht!!!

Het perenvocht krijgt daardoor een fluweelachtig uiterlijk!!

INGREDIENTEN

Anderhalf kilo stoofperen (Gieser Wildeman of Saint Remy), 12 kruidnagelen, 1 pijpje kaneel, 65 gram suiker, 1 dl. rode of zwarte bessensap (ongezoet), 1 dl. rode port (ruby), 1 eetl. allesbinder, 15 gram boter (ijskoud).

  •  Bijgerecht
  •  120 min. <
  • Geplaatst op27-10-2003
  • Nederlands Bijgerecht
  •  120 min. <

Zo vind ik ze het beste,maar smaken verschillen

INGREDIENTEN

1kg stoofperen (de ouderwetse winterknotsen), 200 gr. kristalsuiker,wat kaneel naar eigen smaak,2 dl. rode wijn,en 1 dl. water,maiszetmeel

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op29-01-2005
  • Goedkoop en snel
  •  0-10 min.

Ouderwets lekker

INGREDIENTEN

1 kg stoofperen, ong. 50 gr suiker, pijpkaneel of citroenschil, (1/2 dl bessensap, wat sago of aardappelmeel)

  •  Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op28-09-2000
  • Nederlands Bijgerecht
  •  30-60 min.
  •  Bijgerecht
  •  120 min. <
  • Geplaatst op13-08-2012
  • Nederlands Bijgerecht
  •  120 min. <

Gestoofde peren

INGREDIENTEN

1 kilo stoofpeertjes, scheutje azijn, suiker vanilie stokje, wat kruidnagels, kaneelstokje, halve liter rode zoete wijn

  •  Bijgerecht
  •  120 min. <
  • Geplaatst op18-10-2000
  • Nederlands Bijgerecht
  •  120 min. <

Dit recept is ouderwets lekker en wordt op de traditionele manier gekookt.

INGREDIENTEN

500gr.stoofperen*2 dl.water*25gr.suiker*stukje pijpkaneel*1 kruidnagel*1,5eetl.azijn*2 eetl.bessesap*2 theel.aardappelmeel*

  •  Nagerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op17-01-2001
  • Nederlands Nagerecht
  •  60-120 min.

Lekker fris

INGREDIENTEN

1 kg stoofperen(Giese wilderman),3,5 dl water,1 dl rode wijn, 1 kaneelstokje, 1 dl rode limonadesiroop.

  •  Bijgerecht
  •  120 min. <
  • Geplaatst op26-12-2000
  • Nederlands Bijgerecht
  •  120 min. <
INGREDIENTEN

Stoofperen,50gram suiker,1pijpje kaneel,bessenjenever of bessensap,maizena

  •  Bijgerecht
  •  120 min. <
  • Geplaatst op28-10-2001
  • Nederlands Bijgerecht
  •  120 min. <

Altijd een succes zeker ook bij kinderen

INGREDIENTEN

1 kg stoofperen, stukje pijpkaneel, citroenschil, 50 gr suiker (mag ook iets meer zijn)

  •  Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op02-04-2000
  • Bijgerecht
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

1 kilo stoofpeertjes, 1 theelepel kaneel, 2 dl rodebessensap, 100 gr suiker

  •  Bijgerecht
  •  120 min. <
  • Geplaatst op29-03-2013
  • Nederlands Bijgerecht
  •  120 min. <

Zoet bijgerecht voor de koude dagen.

INGREDIENTEN

Rode wijn, Stoofperen, Suiker, Kruidnagel, Jeneverbes, Kaneelpijpje

  •  Bijgerecht
  •  120 min. <
  • Geplaatst op05-10-2009
  • Nederlands Bijgerecht
  •  120 min. <

Lekker een bakkie snotperen.

INGREDIENTEN

750 gr. peren (bv. Gieser Wildeman), 50 gr. suiker, stukje pijpkaneel of 1/2 citroenschil, 1 kopje bessensap of rode wijn, bindmiddel

  •  Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op10-10-2000
  • Nederlands Nagerecht
  •  30-60 min.
Meest bekeken

Wok je koelkast leeg wordt mogelijk gemaakt door Go-Tan

Wok je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Op de speciale wokjekoelkastleeg pagina zie je hoe je eenvoudig je koelkast leeg kan wokken. Geef op wat je nog hebt liggen en zoek daar recepten bij. Wokken doe je met Go-Tan!… Doe mee »

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies