1. Home
  2. Recepten
  3. Stoemp

Stoemp recepten (74) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

stoemp

Een groentestamppot, in Belgie gebruiken ze het als een bijgerecht.

INGREDIENTEN

600 gram bloemige aardappels--1 winterpeen--1 prei--? savooiekool--1 eetl. peterselie, gebruik gedroogde peterselievlokken als je geen verse hebt--1 bekertje ongeklopte slagroom (of 2 eetl. kwark of zure room)--1 eetl. boter--zout--peper u.d.m.--nootmuskaat

Voorbereiding

Schil de aardappels, snij de winterwortel in plakjes, de prei in dunne ringetjes en schaaf de kool.

Bereidingswijze

Kook de aardappels in een pan met een bodempje water en wat zout. Laat tegelijk in een braadpannetje de boter smelten en stoof daar gedurende 10 minuten de plakjes wortel in. Voeg dan de preiringetjes en de koolsnippers toe en en laat dit geheel weer 10 minuutjes stoven. De aardappels en groenten zijn tegelijk klaar, als het goed is. Stamp of pureer de aardappelen met de room, of kwark, en roer er dan de groenten en peterselie door. Proef de stoemp en breng het op smaak met zout, peper en nootmuskaat.

  • Internationaal Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op05-04-2001
  • Internationaal Bijgerecht
  •  20-30 min.

*Stoemp*

"Vlaamse Hutspot"

INGREDIENTEN

1 kg bloemige Aardappelen-, 1 kg Worteltjes-, 1 Ui-, 50 g Boter-, 250 g vet Spek-, een takje Tijm-, 1 el. gehakte Peterselie, een beetje Melk, Peper&, Zout, , ,

  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op14-12-1999
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Stoemp

INGREDIENTEN

1 kg bloemige aardappelen, 1 kg worteltjes, 1 ui, 50 g boter, 250 g vet spek, een takje tijm, 1 eetl gehakte peterselie, een beetje melk, peper, zout,

  • Regionaal Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op23-09-2000
  • Regionaal Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

stoemp basisrecept

Voor deze STOEMP gebruik je een minimum aan water waardoor de smaak en vitamines optimaal worden behouden. kan met nagenoeg alle soorten groenten worden bereid (voorbeelden brocoli , bloemkool, spruiten wortelen of prei stoemp )

INGREDIENTEN

Gebruik steeds half om half aardappelen + een groente naar keuze :, bv 500gr aardappelen + 1 struik brocoli, of 500gr aardappelen + 500gr wortelen, kruiden naar smaak : bijvoorbeeld met thijm peper, nootmuskaat, een bouillon blokje( bv kippebouillon of met olijfolie voor pasta en rijst), facultatief : een teentje look of 1 fijngesnipperde ui, of spekblokjes

  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op04-01-2008
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Stoemp Van Witloof

Een eenvoudig landelijk groentengerecht verrukkelijk bij braadworst of gebraden vlees

INGREDIENTEN

300 gram geschilde aardappelen, 750 gram witloof, schoongemaakt en gewassen, 50 gram boter, het sap van een citroen, 7 cl room, 50 gram peterselieblaadjes, zout en versgemalen peper

  • Belgisch Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op15-09-2000
  • Belgisch Bijgerecht
  •  30-60 min.

Stoemp van savooienkool

INGREDIENTEN

1 gesnipperde savooienkool, - 1 kg aardappelen, - 1 fijngehakte winterpeen, - 1 in dunne ringen gesneden prei, - 75 gr boter, - 2,5 dl creme fraiche, - nootmuskaat, - peper, - zout,

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op07-12-1999
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Aardappel-selder stoemp

Dit heerlijk romig gerecht met aardappelpuree als basis, zorgt voor extra gezelligheid op een herfstavond.

INGREDIENTEN

5 middelgrote, bloemige aardappelen -- 5 el boter -- 3 el verwarmde zure room -- 500 g knolselder -- peper en zout,

  • Belgisch Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op28-09-2006
  • Belgisch Bijgerecht
  •  20-30 min.

Groente stoemp

"Stoemp"komt uit het Brussels dialect, groenten en aardappelen worden samen gestampt tot een puree, die niet glad hoeft te zijn

INGREDIENTEN

-1 kg aardappelen, -4 wit van prei, -20 loofwortelen, -2 uien, -50 g boter, -water, -1 th lepel suiker en 100 g gezouten spek

  • Belgisch Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op24-11-2002
  • Belgisch Bijgerecht
  •  20-30 min.

Stoemp van Witloof

Voor 4 pers. bereidingstijd 35 min.

INGREDIENTEN

50 g boter; 750 g witloof; 300 g geschilde en gewassen aardappelen; 50 g onsteelde en fijngehakte platte peterselie; 1 citroen; 1 dl room; zout en peper

  • Belgisch Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op21-10-2005
  • Belgisch Bijgerecht
  •  20-30 min.

Ball met stoemp en duo van sauzen

INGREDIENTEN

Voor de basisgehaktbal :, 1 ui gesnipperd, 1 ei, 750 gr gemengd gehakt (varkens-kalfs), paneermeel, , Voor de stoemp, 1 kg aardappelen, 5 wortels, 1 courgette, 1 bakje champignons, 150 g erwtjes (diepvries), boter, peper, zout en nootmuskaat, , Voor de Green Curry- saus, 1 sjalot, 1 appel (Boskoop), scheutje olijfolie, 20 Γ  40 gr groene currypasta, klein stukje gember, in kleine blokjes gesneden, 2 limoenblaadjes (uit de diepvries), 1 l kokosmelk, , Voor de Balls & Glory-saus :, 1 grote ui, 1 wortel, 50 g gerookt spek, klontje boter, 750 ml bruine fond (of bouillonblokje of -pasta), paar takjes tijm, paar blaadjes laurier, 60 g veenbessenconfituur, 1 peer, geschild en in stukjes,

  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op07-03-2013
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

belgische stoemp met karbonades

INGREDIENTEN

1 kg aardappelen vastkokend, geschild, 75 g boter, 1 zak spruitjes (500 g), in vieren, 1 spitskool, in reepjes, 2 x 2 stuks ribkarbonades, 1 potje zilveruitjes (340 g), 2 el bruine basterdsuiker (zak 500 g), 2 el curryketchup

  •  
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op18-01-2011
  •  
  •  20-30 min.

Stoemp uit Brussel

Deze stoemp is vochtiger dan de Nederlandse stamppot, en is een authentiek Brussels gerecht afkomstig van de chef Pierre Wynants van "Comme chez Soi"

INGREDIENTEN

-400 g uien, -500 g groene kool (alleen het lichtgroene deel), -250 g worteltjes, -100 g bleekselder, -250 g prei (alleen het witte deel), -200 g raapjes, -500 g spruitjes, -100 g boter, -1,5 liter kippefond, -1 bouquet garni (2 takjes tijm,1 laurierblad,en een paar takjes peterselie, bijeen gebonden), -1 kg aardappelen (geschild), -zout en peper

  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op28-01-2004
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Stoemp met bieslook en gebakken zalm

En een romig garnalensausje

INGREDIENTEN

Enkele aardappelen, Witte wijn, Zilveruitjes op azijn, Bieslook, Room, Garnalen (grijze), Zalm, Boter,

  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op26-07-2005
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

STOEMP MET PREI EN HESP

INGREDIENTEN

1 kg aardappels, 50 g boter, 600 g prei (in ringen), 2 tl kerriepoeder, 150 ml melk, 100 g hamreepjes, nootmuskaat

  • Belgisch Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op03-09-2003
  • Belgisch Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Brocolli stoemp met mozarella

Lekkere stoemp met juist dat ietsje meer

INGREDIENTEN

8 aardappelen;een normale brocolli ;melk ;mozarella ;kruiden

  •  
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op23-06-2010
  •  
  •  20-30 min.

Mixed grill met Mexicaanse stoemp

BBQ mixed grill met een Mexicaanse stoemp.

INGREDIENTEN

4 vleesbrochettes (verschillende vleessoorten), 1 kg bintjes, jonge spinazie (of veldsla), 400 maΓ―s (uit blik), 4 el zure room, olijfolie, 1 rode chilipeper, 4 el bieslook, peper, zout

  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op06-08-2018
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Brusselse ?stoemp? met witlof

Er bestaan enkele tientallen varianten op de ?stoemp? met witlof. De ?stoemp? is niets anders dan een stamp of prakpotje. De Vlamingen zijn er verzot op. En die met hun Brussels witloof geniet bij de meeste Brusselaars de voorkeur.

INGREDIENTEN

400 gram aardappelen, in stukken gesneden, - zout, - 5-6 witlofstruikjes, schoongemaakt ca. 500 gram, in reepjes met een breedte van ca. 1,5 cm gesneden, - 40 gram boter, - 1 eetl. limoen of citroensap, - 2 eetl. vleesfond, uit potje, - 2 eetl. (kook)room, - 2 eetl. platte (blad)peterselie, - witte peper uit de molen, - eventueel 1 worteltje, grof geraspt,

  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op19-09-2000
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Gebakken uier met stoemp van primeurkool

Een creatie van meester-sterrenkok Johan Segers van het toprestaurant 't Fornuis ** in Antwerpen.

INGREDIENTEN

800 g gekookte uier - 100 g bloem - een klontje boter - 10 cl witte wijn - 20 cl room - 1 koffielepel mosterd - 2 takjes verse dragon - 1 kg nieuwe bloemende aardappelen - 1 l melk - 1/2 primeur groene kool - een klontje boter - peper en zout

  • Frans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op10-07-2000
  • Frans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Stoemp van bij ons

Een recept voor een grote groep van 20 personen deze stoemp van bij ons ! Lekker en gezond !Β 

INGREDIENTEN

2 kg groenten (broccoli of spinazie of wortelen of prei of groenekool of venkel of witloof ...), 5 kg aardappelen, 250 g boter, 0.5 L melk, 5 eetl. nootmuskaat, peper en zout

  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op23-02-2019
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Stoemp (stamppot) royale met worst

Laat gerust weten wat jullie ervan vinden!

INGREDIENTEN

• 1Β½ kilo aardappelen (bloemige soort, bij voorkeur ratte of bintje), • 250 gram prei, • 200 gram groene kool (savooikool of boerenkool), • 200 gram spruitjes, • 125 gram wortel, • 100 gram knolselder, • 1 ui, • 3 sjalotten, • 2 teentjes knoflook, • 150 gram gerookte spekblokjes, • 2 dl kippenbouillon, • 1Β½ dl volle room, • 2 eetlepels mosterd van goede kwaliteit, • 2 eetlepels peterselie, • 3 laurierblaadjes, • 2 gekneusde jeneverbessen, • Tijm, • Bonenkruid, • Nootmuskaat, • Roomboter, • Water, • Peper, • Zout

  • Belgisch
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op07-07-2010
  • Belgisch
  •  60-120 min.

Stoemp van erwten, munt en lamskroon

Lekkere stoemp van erwten met een heerlijke lamskroon......Makkelijk en super lekker !Β 

INGREDIENTEN

20 g boter, 2 lamskroontjes, 365 g erwten, 1 ui, 2 teentjes knoflook, 2 takjes rozemarijn, enkele takjes munt, 2 takjes tijm, 1 dl room, 1 kg bintjes (aardappelen), 1 kippenbouillonblokje, peper

  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op12-01-2018
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Kalfsschnitzel met wortel-schorseneren stoemp en mosterdsaus

Makkelijk en overheerlijk.

INGREDIENTEN

4 kalfslapjes van 120 g (fijn gesneden), 500 g aardappelen, 500 g wortelen, 500 g schorsneren, 1 sjalot, 1 takje tijm, 1 blaadje laurier, 2 eieren, 200 g ricotta, 200 ml room, 2 el graanmosterd, 50 g bloem, 50 g paneermeel of Panko, Japans broodkruim, 2 el citroensap, boter, peper en zout

  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op05-02-2016
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Groene stoemp met rode poon

Rode poon mag dan wel een minder bekende vis zijn, in de keuken hoeft hij niet onder te doen voor z'n soortgenoten. In vissoepen en stoofpotjes is rode poon een echte smaakmaker. In de pan gebakken of gemarineerd overtuigt hij altijd. En ook in papillot of geroosterd op vel is rode poon een vinnige verrassing.

INGREDIENTEN

600 g bloemige aardappelen, 8 filets van rode poon, 300 g jonge spinazie, 1 el kervel, 1 bussel waterkers, 2 el room (of melk), 30 g boter, olijfolie, peper en zeezout,

  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op05-02-2016
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Mediterrane stoemp met kip

INGREDIENTEN

? 1 kg aardappelen, ? 4 sjalotten, ? 2 teentjes knoflook, ? 100 g pijnboompitten, ? 150 g in olijfolie opgelegde gedroogde tomaten, ? 100 gr oude Gouda, ? bosje basilicum, ? 4 kippenfilets, ? 4 tomaten, ? Provencaalse kruiden, ? 25 cl room, ? zout & peper, ? boter, ? olijfolie, ? cognac.

  • Mediterraan Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op03-02-2003
  • Mediterraan Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Stoemp met witloof en gehaktballen

INGREDIENTEN

* 300 gr gemengd gehakt (varken - kalf), * 4 grote witloofstronken, * 6-8 aardappelen van gemiddelde grootte, * 2 teentjes knoflook, * peper, zout en muskaatnoot, * 50 gr bloem, * 50 gr boter,

  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op29-08-2009
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Gegrilde tournedos met stoemp van broccoli

Makkelijk en net iets meer om tot de culinaire familie te behoren, dit recept van chef Franky Vanderhaeghe (Hostellerie St Nicolas)

INGREDIENTEN

-4 kleine tournedos, gesneden uit rundfilet, -1 broccoli, in roosjes, -1 kg aardappelen, -150 g boter, -500 ml krachtige gevogelteconsomm? of bouillon, -ingelegde truffel, -enkele kleine groente zoals babyworteltjes, mini rettich, peultjes, boontjes, pijpuitjes?, -peper, zout en nootmuskaat, , , , , ., , , ,

  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op14-03-2006
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Stoemp van spruiten met hertenbiefstuk

Makkelijk en super lekker

INGREDIENTEN

4 hertenbiefstukjes, 750 g spruiten, 1 kg aardappelen, 20 g boter, naar smaak peper - zout - nootmuskaat

  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op26-10-2018
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Stevige Vlaamse stoemp

Vlaams gerecht

INGREDIENTEN

500 gram winterwortelen -, 500 gram knolselderij -, 2 zakjes Maggi Puree voor Stamppot, , , , , , , ,

  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op04-11-2002
  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Stevige Vlaamse stoemp

INGREDIENTEN

500 gram winterwortelen -, 500 gram knolselderij -, 2 zakjes Maggi Puree voor Stamppot, ,

  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op14-10-2002
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Reezadel met wintergroenten en stoemp

Feestelijk, lekker en een top gerecht van de gepensioneerde sterrenchef Jan Buytaert

INGREDIENTEN

2 reezadels (van ca. 500 g/stuk, te koop bij de betere poelier), 1,5 kg aardappelen, geschild en in stukken, 500 g spruitjes, 150 g gerookte spekblokjes, 1 ui, gesnipperd, 1 preiwit, grof gesnipperd, 4 stengels lente-ui, 4 stronkjes grondwitloof, 200 ml room, 300 ml wildfond, 1 kl mosterd, boter, zout - peper,

  • Belgisch
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op03-10-2017
  • Belgisch
  •  60-120 min.

Kippenschnitzel met stoemp van gebakken wortel en raap

Een heerlijke huisgemaakte kippenschnitzel, met een makkelijke gezonde stoemp.

INGREDIENTEN

Voor de stoemp :, , 1 kg aardappelen (loskokend), muskaatnoot, peper, zout, 1 klont boter, 1 scheut melk, 300 g wortelen (evt diepvries), 1 bot rapen, olijfolie, 1 sjalot, evt peterselie, verse tijm, , voor de schnitzels :, , 2 kippenborsten, peper, zout, 200 g paneermeel, 3 eieren, boter, olijfolie, enkele blaadjes bloedzuring, paprikapoeder, cayennepeper, kippenkruiden, chili, curry, kurkuma, nootmuskaat, , voor de saus :, , 200 ml bruine fond, 1 glaasje porto

  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op06-05-2019
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Blinde vinken met een stoemp van erwtjes en ajuinsaus

INGREDIENTEN

4 blinde vinken- 600 g aardappelen- 300 g erwtjes (verse of diepvries)- 2 uien- blokje rundsbouillon- 100 g boter- 1/ 2 liter rode wijn- peper en zout- nootmuskaat

  • Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op30-01-2008
  • Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Stoemp van aardappelen en prei met gerookte paling.

INGREDIENTEN

* 350gr gerookte paling., * 1kg geschilde aardappelen., * 2 preistengels., * 100gr boter., * 1 liter gevogeltebouillon., * 4 eetlepels olijfolie., * 4 genipperde sprietjes bieslook., * Peper,zout & nootmuskaat.

  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op17-02-2010
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Stoemp met witloof en gehaktballen (een brabants recept)

INGREDIENTEN

300 gr gemengd gehakt (varken - kalf), 4 grote witloofstronken, 6-8 aardappelen van gemiddelde grootte, 2 teentjes knoflook, peper, zout en muskaatnoot, 50 gr bloem, 50 gr boter

  • Belgisch
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op05-11-2005
  • Belgisch
  •  60-120 min.

POLLAK KROKANT MET STOEMP VAN JONGE WORTELEN

INGREDIENTEN

4 porties pollakfilet van 150 g (vlaswijting), 4 vellen brikdeeg van 15 cm op 15 cm, 12 jonge wortelen, 2 aardappelen, verse kruiden (kervel, basilicum, dragon…), 1 blaadje laurier, 1 takje tijm, olijfolie, snuifje suiker, nootmuskaat, peper en zout, , voor de vinaigrette:, 1/2 dl champagne-azijn, 5 eetlepels olijfolie, 1 tomaat,

  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op02-06-2002
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Osso Bucco van staartvis met witloof, stoemp en truffel

Een winter feestgerecht , dat niet alleen mooi gerpesenteerd is, maar erg lekker !

INGREDIENTEN

, , 1,3kg staartvis zonder vel; 12 stronken witloof; 300g aardappelen; 300g wortelen; 50g wintertruffel; 10 dl kalfsfond; 250g boter;, , ., ,

  • Belgisch
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op01-02-2006
  • Belgisch
  •  30-60 min.

Stoemp met ovengeroosterde groenten, tijm en oude kaas

Makkelijk en super lekker !Β 

INGREDIENTEN

500 g aardappelen (zachtkokende), 300 g knolselder, 2 pastinaken, 2 winterwortelen, peterseliewortelen, 8 tijm takjes, 180 g oude kaas, melk, nootmuskaat, boter, peper en zout

  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op13-02-2019
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Stoemp met prei, mosterd op oude wijze en zachtgekookte eieren

Overheerlijke stoemp met prei, mosterd en zacht gekookte eierenΒ 

INGREDIENTEN

8 eieren, peper, 1,5 eetlepels azijn, 3 eetlepels olijfolie, 1 bakje veldsla, 1 fitness stokbrood om te bakken, 100 g zure room, 2 eetlepels mosterd op oude wijze, 3 preiwitten, 800 g bloemige aardappelen (nettogewicht, geschild), zout

  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op28-02-2018
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Herfststoemp

Een Vlaamse hutsepot met aardappelen, groenten en spruitjes.Een verrukkelijk, rustiek herfstmaal.Recept van het sterrenrestaurant "Comme Chez Soi" in Brussel

INGREDIENTEN

500 gram spruitjes, 1 kilo geschilde aardappelen, 200 gram uien, 250 groene kool ( alleen het lichtgroene gedeelte), 125 gram worteltjes, 50 gram bleekselder, 125 gram prei ( het witte deel), 100 gram raapjes, alle hoeveelheden gelden voor schoongemaakte groenten, 50 gram boter, 750 cl fonds van kip, 1 bouquet garni(1 takje tijm, 1 laurierblaadje en een paar takjes peterselie)

  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op13-08-2000
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

WINTERSTOEMP

Stamppot van spruitjes, wortel en prei met worstjes

INGREDIENTEN

125 g magere spekblokjes, 40 g boter, 500 g schoongemaakte spruitjes, gehalveerd, 1 grote winterwortel, in stukjes, 1 dikke prei, in ringen, 750 g licht kruimige aardappels, in gelijke stukken, 1 l runderbouillon (van 2 tabletten), 4 saucijsjes, flinke snuf nootmuskaat, 2 el fijngesneden bladpeterselie, ,

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op26-10-2008
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Roodbaars met knolselderstoemp

Roodbaars (of dorade) heeft vast en smakelijk wit visvlees. De knolselderstoemp past er perfect bij en het loont ook zeer de moeite om zelf eens een sabayon te maken. Dat laatste vergt een beetje techniek, maar eens je die te pakken hebt, wordt de bereiding een fluitje van een cent.

INGREDIENTEN

Voor de stoemp, , •1 knolselder, •1 kg aardappelen, •1 ei, • klontje boter, • selderzout, , Voor de sabayon, , •2 bussels peterselie, •4 eieren, •2 eierdopjes visfumet, •2 eierdopjes droge witte wijn, • 1⁄2 citroen, •1 koffielepel scherpe mosterd, • snuifje bicarbonaat, • peper, • zout, , Voor de roodbaars, , •4 stukken roodbaarsfilet (op het vel, ongeveer 200g per persoon), • scheutje olijfolie, • peper, • zout, • klontje boter,

  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op02-12-2011
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
Nieuwste stoemp recepten
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top