Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

6.483 stengels recepten Alles wissen

  • Maak een keuze

Uitgebreid zoeken
Maak een keuze
Maak een keuze

Ben gek op rode soepen, en in het bijzonder tomatensoep. Deze soep, van Jamie, leek me erg lekker. Weer heel anders dan dat ik gewend ben te maken.

INGREDIENTEN

2 wortels, 2 stengels bleekselderij, 2 middelgrote uien, 2 tenen knoflook, olijfolie, 2 blokjes kip- of groentenbouillon, 2 blikken gepelde tomaten van 400 gr, 6 grote rijpe tomaten, een bosje basilicum, zeezout en zwarte peper uit de molen

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op09-01-2009
  • Italiaans
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Dit is een heel leuk recept wat vroeger en ook nu nog veel werd gemaakt. Niet te verwarren met "coq au vin" want dat is dit niet. Ik kan me nog herinneren dat dit vroeger ook wel in Nederlandse restaurants werd geserveerd, maar toen was ik een jaar of tien. Een mals gestoofd kippetje met smaak dan is dit ouderwets lekker. Koop wel een lekkere vette scharrelkip van goede kwaliteit en géén kiloknaller want die kippen zijn echt niet lekker.

INGREDIENTEN

1 hele kip in 8 stukken óf 1 hele kip óf 8 kipkarbonades, 125 gram blokjes gerookte spek, 2 uien (in halve ringen), 2 flinke wortels (in partjes), 1 klein blikje tomatenpuree, 2 stengels bleekselderij (gesneden), 40 gr boter, olijfolie, 3 dl rode wijn, 3 dl kippenbouillon, 2 teentjes knoflook (fijn), 2 tl tijm, Zeezout, Zwarte peper uit je molen

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op19-09-2012
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Lekker bij de borrel! Hoeveelheid kan aangepast worden door te delen, het ligt eraan hoeveel gasten je krijgt. In een goed afgesloten trommel kan je ze wel ruim een week bewaren.

INGREDIENTEN

2 pakjes bladerdeeg.1zakje geraspte oude kaas.1 tonnetje Zwitserse kaas.2 eieren.zout.zwarte peper.worcestersaus.maggi.

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op14-02-2005
  • Nederlands
  •  30-60 min.

Kleine en fijne hapjes voor de jaarwisseling.

INGREDIENTEN

Bladerdeeg, 1 ei, 100 gr Guyere of Emmenthaler kaas, zout, peper, boter om in te vetten.,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op06-11-2004
  • Nederlands
  •  20-30 min.

Supermakkelijk

INGREDIENTEN

4 plakjes bladerdeeg, zout, , , ,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op24-09-1999
  •  
  •  20-30 min.

Heerlijk voor bij ijs !! Niet alleen de kinderen zullen dol zijn op dit zoete koekje bij een vla of ijsgerecht!!

INGREDIENTEN

-1 pakje diepvriesbladerdeeg (circa 300 g), -1 eiwit, -100 g poedersuiker, -1 th lepel vanillesuiker

  •  Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op23-04-2003
  • Belgisch Nagerecht
  •  10-20 min.

Snelle snoepjes!Of je nou gewoon zin in wat lekkers hebt,of je geeft een feestje en je wilt trakteren;met deze recepten maak je supersnel iets lekkers klaar!

INGREDIENTEN

Je hebt nodig:, 5 plakjes bladerdeeg*, strooisel(zie recept).

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op26-01-2001
  • Kinderkeuken
  •  20-30 min.

Snel en goedkoop, leuk om met de kinderen te maken

INGREDIENTEN

Pakje diepvries bladerdeeg, een losgelopt ei en kruiden naar smaak of zeezout of geraspte kaas of kleine snippertjes ui of ontbijtspek

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op22-06-2000
  • Goedkoop en snel
  •  10-20 min.

Recept uit 1933, voor electrisch koken.

INGREDIENTEN

250 g zelfrijzend bakmeel (of 250 g bloem en twee theelepeltjes bakpoeder), 125 g boter, 15 g zout, 3/4 kopje water.

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op21-10-2003
  • Nederlands
  •  30-60 min.

Dit is heel makkelijk, alleen bladerdeeg ontdooien en wat strooien

INGREDIENTEN

1 plakje diepvries bladerdeeg, 1 eidooier, losgeklopt, 2 el ongeroosterd sesamzaad, , ,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op24-08-1999
  •  
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

* 1 blik pizzadeeg (270 gr danarolle), * 25 gr zwarte olijven, * 2 zongedroogde tomaten op olie, * 5 eetl gekruide tomaten basissaus, * 40 gr parmezaanse kaas

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op14-02-2005
  • Fusion
  •  0-10 min.

Een tropische verrassing

INGREDIENTEN

8 plakken bladerdeeg (diepvries), 1 ei, 40 gram geraspte parmezaanse kaas, 1 sjalot, gesnipperd, 1 tl. olijfolie, 2 tenen knoflook, gehakt, halve el. kerriepoeder, 200 gram roomkaas, 3 el. mayonaise, 1 middelgrote mango

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op25-11-2002
  • Mediterraan
  •  20-30 min.

24 stuks

INGREDIENTEN

6 plakjes bladerdeeg uit de diepvries - 2 el pesto Genovese - 2 el pesto pomodori

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op14-05-2003
  • Italiaans
  •  20-30 min.

Zoute stengels

INGREDIENTEN

100 gram bladerdeeg zie recept op mijn pagina of uit de diepvries kant en klaar - 50 gram grove zeezoutkorrels - 1 eidooier

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op20-01-1999
  •  
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Voor 24 stengels

INGREDIENTEN

3 plakken bladerdeeg (diepvries), ontdooid; 1 ei, losgeklopt; 1 eetlepel verse geraspte Parmezaanse kaas; 1 theelepel maanzaad; 1 theelepel sesamzaad

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op18-05-2010
  • Nederlands
  •  20-30 min.

Lekker borrelhapje

INGREDIENTEN

100 gram bladerdeeg, 50 gram grove zeezoutkorrels, 1 eidooier

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op06-03-2001
  •  
  •  20-30 min.

Snelle knabbel voor bij de borrel.

INGREDIENTEN

1 pak soepstengels(150 g) 200 g parmaham in sneetjes

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op19-06-2002
  •  
  •  0-10 min.

Lekker tussendoortje, ook lekker met geraspte kaas.

INGREDIENTEN

50 gram grove zeezoutkorrels - 1 eidooier

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op20-12-1999
  • Nederlands
  •  20-30 min.

Een heerlijk vers broodje voor bij de bbq

INGREDIENTEN

500 g All-in-Mix voor wit brood, voor bruin brood of voor meergranenbrood, 300 ml water, een klein scheutje olie, sesamzaad of maanzaad,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op31-03-2004
  • Internationaal
  •  20-30 min.

Recept van

INGREDIENTEN

500 gr. All-in-Mix voor brood, 300 ml. water, een klein scheutje olie, sesamzaad of maanzaad

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op17-06-2003
  •  
  •  30-60 min.

Meegenomen van

INGREDIENTEN

500 g All-in-Mix voor brood, 300 ml water, een klein scheutje olie, sesamzaad of maanzaad

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op17-04-2002
  •  
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Boeuf Bourguignon was vroeger gewone dagelijkse boerenkost, maar ondertussen is het pure haute cuisine. Dit stoofgerecht wordt wereldwijd veel gegeten en wordt erg goed gewaardeerd. Deze is wel heel lekker, maar dat komt door de saus. Ik doe net even wat meer zodat het nog lekkerder wordt. Wel is van belang dat je goede wijn gebruikt zoals bijvoorbeeld Merlot, rode Macon of een Bourgogne. Dit is krachtige rode wijn en geeft dus veel smaak af en dat is bij dit stoofgerecht nou net de bedoeling. De cognac geeft de saus een extra lekkere twist. Probeer zelf maar en dan praten we wel verder.

INGREDIENTEN

1 kg magere riblappen, in blokken, 250 gr. zilveruitjes, 4 teentjes knoflook, fijn, 250 gr. gerookte magere spekreepjes, 1 grote winterwortel in stukken, 400 gr champignons in plakjes, 4 stengels bleekselderij in partjes, Bosje peterselie (gesnipperd), 3 el bloem, 4 dl rode wijn (zie boven), 2 flinke scheuten cognac, 4 dl runderbouillon, 2 takjes verse tijm, 3 laurierblaadjes, 50 gr roomboter, Zeezout, Zwarte peper uit je molen

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op19-09-2012
  • Frans
  •  > 120 min.
INGREDIENTEN

Bladerdeeg, eierdooier, suiker, kaneelpoeder, pesto, geraspte kaas

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op22-03-2004
  • Vegetarisch
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

4 stengels bleekselderij, 1/2 courgette, 1/2 winterpeen, 1/2gele groene of rode paprika, 150 gram maaslander, 150 gram jong belegen kaas, vacuum, 1 zakje dip mix (6 gram duyvis), 1 zakje dipsaus tzatziki(6 gram duyvis), 6 eetlepels yoghurt

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op28-09-2000
  • Slanke keuken
  •  0-10 min.

Zo makkelijk, zo simpel te maken. Niet nodig maar je kan hier natuurlijk ook een lekkere kaas dipsaus bij maken.

INGREDIENTEN

, 4 vellen bladerdeeg, 50 gr boter, gesmolten, 165 gr fijn geraspte Parmezaanse kaas, 1 ei, licht geklopt,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op13-02-2005
  • Frans
  •  20-30 min.

Lekker bij verse soep of gewoon als knabbel (gevonden in de vriendin)

INGREDIENTEN

1 pakje diepvries bladerdeeg, 1 plakje ham, 100 gram geraspte belegen kaas, 25 gram hazelnoten, 1 eetlepel italiaanse kruiden, grof zeezout, 1 ei

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op02-03-2000
  • Internationaal Bijgerecht
  •  20-30 min.

Zoute stengels, heel makkelijk te maken in nog geen 20-30 minuten af te bakken; voordeel, je kan ze van te voren maken en invriezen!

INGREDIENTEN

1 doosje bladerdeeg (10 plakken), Zout, 1 eierdooier, Italiaanse kruiden, zakje geraspte kaas,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op12-06-2001
  • Goedkoop en snel
  •  20-30 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

Bladerdeeg en kaas/sesamzaad

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op26-09-2012
  • Internationaal
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Dit recept komt uit het kookboek van Mathijs Vrieze: `Lekker en gezond koken met Mathijs`. Zie voor meer informatie en webshop http://www.mathijsvrieze.nl. Een dagje zonder vlees past prima in een verantwoord voedingspatroon. Hoewel je deze rösti natuurlijk ook kunt gebruiken als bijgerecht. Rösti, maar dan een variant op de standaard aardappelrösti. Het is niet moeilijk om een variatie te bedenken, maar let wel op de smaakcombinatie.

INGREDIENTEN

· 600 gram vastkokende aardappels, · 1 wortel, · 1 rode ui, · 4 teentjes knoflook, · verse rozemarijn, naar smaak, · 1 ei, · 1 bakje champignons, · 2 eetlepels olijfolie, · 2 komkommers, · snufje zout en peper, · 300 ml magere franse kwark, · 4 teentjes knoflook, · 2 stengels bosui, · gemengde sla

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op11-02-2011
  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Het najaar is nu echt aangebroken en ik zie weer overal de meest heerlijke paddenstoelenmelanges liggen. Zo was ik vanmorgen vroeg bij de groenteboer en dat zag er zo lekker uit dat ik het niet kon laten liggen. Duur was het ook niet daar er momenteel volop verse aanvoer is aldus de groenteman. Ik kwam dus terplekke op het idee om er begin van de middag een heerlijke, royaal gevulde, bospaddenstoelensoep van te maken. Nou het was niet lekker, maar werkelijk zalig ! Dit is genoeg om met 2 personen het hele weekend van te genieten. Bovendien is dit een heerlijke "opkikker" want je krijgt het er lekker warm van en het geeft energie. Succes !

INGREDIENTEN

75 gr kastanjechampignons, 75 gr shiitake, 75 gr oesterzwammen, 75 gr cantharellen, 1 flinke ui, 2 teentjes knoflook, Bosje verse peterselie (blaadjes snipperen), Handje gesneden bieslook (ter garnering), Zwarte peper uit de molen, Zeezout, 50 gr roomboter, 50 gr bloem, Halfvolle melk, 1 ½ el creme fraiche, Heet water en 2 runderbouillon tabletten, (Eventueel wat maggi voor wat extra pit)

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op14-09-2012
  • Frans
  •  20-30 min.

Een lekkere, gezonde en slimme visschotel -Superlekker- makkelijk te maken- voor wie geen vis lust maar wel na deze vislasagne - Probeer het ook eens uit, succes verzekerd. - voor 10 tot 12 personen -

INGREDIENTEN

* 1 kg koolvisfilet (of een andere witte visfilet), * 2 bollen mozzarella in fijne plakjes gesneden, * 250 g gepelde garnalen, , , Pastadeeg: Je kan natuurlijk ook kant-en-klaar lasagnebladen, reken op een 350 gram gedroogde bladen gebruiken., , * 600 g bloem, * snuifje zout, * 6 eieren, * 2 eetlepels olijfolie, , , Tomatensaus:, * 5 tomaten, * 2 sjalotten, * 1 teentje look, * olijfolie, * 250 ml tomatenpulp, * 1 eetlepel mascarpone, * 2 takjes tijm, * 1 blaadje laurier, * peper en zout, , , Groenten:, , * 2 stengels prei, * 3 wortelen, * 400 g spinazie, * 200 g ricotta, * boter, * peper en zout, , , Pesto:, , * 2 teentjes look, * 60 g basilicum, * 20 g pijnboompitten, * 100 ml olijfolie, * 50 g parmezaan,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op28-02-2006
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Deze taart kan prima worden gemaakt met elke denkbare soort kaas. Dus als u nog een restje kaas heeft liggen, rasp dit dan voor deze taart. U kunt zelfs verschillende soorten kaas mengen, bijvoorbeeld voor een pasta roomtaart `quattro formaggi` (4 kazen). Voedingswaarde per persoon: eiwit 34 gr/vet 41 gr/koolhydraten 74 gr/kcal 820

INGREDIENTEN

400 gr pastaschelpjes, 2 bouillonblokjes, 4 eieren, losgeklopt, 200 ml crème fraîche (Melkan), 200 gr geraspte oude, blauwe of geitenkaas, 1 zak gemengde sla, 2 stengels bleekselderij, geschild en in reepjes, 2 eetlepels sladressing naar keuze

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op26-06-2011
  • Nederlands
  •  30-60 min.

Dit is een lekkere ovenschotel, makkelijk te maken en bovendien een slankgerecht. Het hele gerecht (dus met de aardappelen en kaassaus). bevat slechts 385 cal. p.p. Mocht je niet op dieet zijn kan je altijd meer aardappels nemen! Het is voor 2 personen maar kan verminderd of vermeerderd worden. Ik ben geen fan van kant en klare pakjes en zakjes, ik maak liever zelf mijn eigen kaassaus, mijn eigen aardappelschijfjes enz. maar soms komt het wel eens van pas (haast ). Dan maak ik weleens gebruik van een pakje of zakje. De laatste tijd wordt dat steeds minder omdat ik meer tijd heb om mijn maaltijden te bereiden maar omdat dit recept uit `de oude tijd` stamt heb ik dit recept aangehouden. Ik heb deze keer (15.01.2012) `Yellow Sole vis ` (diepvries AH) gebruikt, het was wel lekker maar kabeljauw, koolvis of roodbaars vind ik lekkerder.

INGREDIENTEN

1 blik tomatenblokjes (425 g), 2 tenen knoflook. (ik heb er 4 gebruikt maar dat hangt van je smaak af), Bleekselderij (ik heb 6 stengels voor 2 pers. gebruikt)., 1 flinke scheut Worcestershiresaus., Een klein beetje chilipoeder, (of Cayennepeper)., Zout en versgemalen zwarte peper naar smaak., 2 rode uien., 300 g kabeljauw of andere witvis., 200 g Kant en klare aardappelschijfjes (dieet portie is 100 g aardappel p.p.), 200 ml kaassaus (bvb. Knorr of Maggi), Eventueel wat verse of gedroogde kruiden ik heb nog wat (gedroogde) dragon toegevoegd.

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op16-04-2006
  • Internationaal
  •  20-30 min.

Erg leuk om zo iets is te maken. EN: super simpel

INGREDIENTEN

4 vellen kant en klaar bladerdeeg 50 gr boter 165 gr fijn geraspte Parmezaanse kaas 1 ei, licht geklopt zout en peper

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op27-07-2006
  • Frans
  •  20-30 min.

Dit is een recept van mijn vader en het is anders dan de "gewone kaaskoekjes" het is namelijk niet van bladerdeeg gemaakt maar van een supersimpel deeg om te maken. Ik heb de naam van dit recept (kaasstengels a la pappa) veranderd in "Kaaskoekjes a la pappa". Ik probeerde de kaasstengels van mijn vader te maken maar terwijl hij ze allemaal even mooi en met zelfde lengte/dikte kreeg, lukte dit mij niet.(zie mijn 1e fotos) Maar ja, mijn vader was banketbakker en ik ben maar een simpele hobbykok. Dirk (Canadadutch) had er rondjes van gemaakt en was laaiend enthousiast en heeft 2 foto`s aan dit recept toegevoegd. Ik maak nu ook rondjes van en ze zijn prima! Goed in te vriezen en als je bezoek krijgt zijn ze binnen een paar minuten ontdooid en net zo knapperig. De foto`s van "mijn rondjes" heb ik toegevoegd. Mocht je (zoals Dirk) grotere hoeveelheden willen maken? Geen probleem als je maar gelijke hoeveelheden bloem/boter en kaas aanhoudt.

INGREDIENTEN

100 gram boter, 100 gram geraspte oude kaas, 100 gram bloem, Peper en zout (klein beetje, kaas is al zout)

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op12-10-2004
  • Internationaal
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Heerlijke eigengemaakte pittige Bami met de typische Gorengsmaak, maar beter dan die van de Chinees ! Gisteren in een opwelling gemaakt, maar het was zo lekker dat ik het recept graag deel.

INGREDIENTEN

1 verpakking Chinese eiermie (Conimex), 1 chilipeper, 1 grote ui (of twee middel), 1 kleine winterwortel, 2 stengels prei (kan ook met paksoi, maar was niet in huis), Klein bosje verse selderij, 2 knoflookteentjes, 1 el ketjap manis, 1 tl kurkuma, 2 tl paprikapoeder, 2 tl kerriepoeder, 1 tl gemberpoeder, 3 eieren, 2 plakken dik gesneden ham, Wokolie, Zout

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op03-06-2012
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Snelle Mihoen, Sonja Bakker proef en lekker.

INGREDIENTEN

200 gram mihoen, 200 gram kipfilet, 2 prei stengels, 1 rode paprika, 250 gram champignons, 200 gram taugé, 2 eieren, 1 teentje knoflook, stukje verse gember, 1 eetlepel olijfolie, 1 eetlepel groene currypasta, peper en zout naar smaak

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op12-09-2009
  • Chinees Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Lekker als hoofdgerecht, lunchgerecht of in puntjes gesneden een heerlijk pikant Mexicaans borrelhapje. Op ons verjaardagsfeestje een succes! Een toprecept! Niet alleen voor vegetariërs, maar iedereen smult hiervan.

INGREDIENTEN

3 tomaten - 2 rode uien - 2 stengels bleekselderij - 100 gr wortel - 2 el olijfolie - 2 theel gedroogde oregano - 200 gr geraspte jonge kaas - 1 teentje knoflook - 100 gr feta - 4 bloemtortilla`s (doorsnede 25cm) - 125 ml zure room - 3 eetl fijngehakte koriander

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op13-11-2003
  • Mexicaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Perfect voor een luie dag Razend snel klaar en zo lekker en natuurlijk ook heel gezond. Eet er heerlijke smeuïge aardappelpuree bij. Bewaar bij het afgieten wat kookvocht, dit zit vol vitaminen en roer het samen met hete melk door de puree. En breng deze op smaak met nootmuskaat, peper, zout. mmmmmm Ik vond het genoeg voor 3 personen, maar er zijn natuurlijk ook kleinere eters en dan is het genoeg voor 4 personen.

INGREDIENTEN

600 g kabeljauw (ik gebruik een zak diepvries kabeljauw van de Aldi en laat die op tijd helemaal ontdooien. Als er dikke stukken bij zijn, die in twee plakken snijden), 4 stengels prei (enkel het wit), 250 ml room (ik gebruik een flesje Campina kookroom light 7 % vet), 150 g geraspte kaas, 2 flinke uien, 1 el kerriepoeder, wat hete melk en wat vocht van de gekookte aardappels, boter, peper, zout, ,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op28-12-2012
  • Europees
  •  30-60 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

Geurige groene kipcurry, 4 kipfilets, elk in 5 stukken gesneden, olijfolie, 4 dl kokosmelk uit blik, 1 handvol gehakte pistachenoten, korianderblaadjes, , Groene currypasta, 6 lente-uitjes, gewassen en schoongemaakt, 4-6 middelgrote groene pepertjes, van zaad ontdaan en fijngehakt, 2 tenen knoflook, 1 eetl. verse gemberwortel, geschild en fijngehakt, 1 eetl. korianderzaad, fijngewreven of geplet, 1/2 theel. zwarte peper uit de molen, (zee)zout en zwarte peper uit de molen naar smaak, een 1/2 handvol, limoenblaadjes, in stukjes gescheurd, 2 stengels citroengras, schoongemaakt en fijngehakt, 2 flinke handen vol verse basilicum, met de stengels, 3 flinke handen vol verse koriander, met de stengels, 3 eetlepels extra virgin olijfolie, gehakte schil en sap van 1 limoen, , Salade/relish:, 16 kers/cherrytomaatjes, in vieren gesneden, 1/2 verse kokosnoot, geschrapt of geschaafd, 1 theel. basilicum of koriander, een stuk komkommer van 15 cm, geschild, van zaad ontdaan en grof gehakt, 1 rood pepertje, dun gesneden, 1 eetl. olijfolie, zout en peper, sap van 1-2 limoenen,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op29-08-2009
  • Indiaas Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Suggesties kookboeken

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Dit nummer in Smult: o.a, de lekkerste hachee, coq au vin en andere traditionele gerechten met een nieuwe twist. Profiteer nu 5 X Smult met 30% korting! Profiteer nu!… Lees verder »

Top