Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

6 steak argentijns recepten Alles wissen

  • Maak een keuze

Uitgebreid zoeken
Maak een keuze
Maak een keuze

Een lekkere steak met een pittige saus , super lekker.

INGREDIENTEN

4 restaurantsteaks (beenhouwerij), 3 tomaten, 400 g slamix, 0.5 citroen, 1 bosje peterselie (vers), 1 plantje koriander, 5 takjes oregano (vers), 1 rood pepertje, 600 g krielaardappelen, 1 teentje knoflook, 1 koffiel. mosterd, 7 eetl. olijfolie, 1 eetl. rodewijnazijn, 1 koffiel. komijnzaadjes, zwarte peper (molen), zout

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op10-08-2016
  • Argentijns Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Een lekkere malse steak van de BBQ

INGREDIENTEN

2 paprika`s, 1 tomaat, 1 lente-ui, 2 takjes koriander, 2 eetlepels olijfolie, 3 eetlepels limoensap, zout, versgemalen peper, 4 flinke rundersteaks (of t-bone), op kamertemperatuur, 25 gram boter

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op24-05-2012
  • Argentijns
  •  10-20 min.

Chimmichurri ? De marinade in dit recept komt uit de Argentijnse keuken en wordt daar ''chimmichurri '' genoemd, een ver- bastering van de naam Jimmy McCurry. Deze Ierse onaf- hankelijkheidsstrijder bereidde de saus in de 19e eeuw voor het eerst.Basisingrediente zijn, olie,azijn,rode peper en peterselie, vaak aangevuld met bv  oregano, knoflook en tijm. Maal alle ingredienten bij voorkeur met een vijzel, zo krijg je een mooie consistentie. Lekker als marinade en saus bij gegrild vlees. Voeg eventueel extra rode peper toe voor een pittige chimichurri.

INGREDIENTEN

=1 bosje [platte]peterselie,alleen de blaadjes., =1 rode peper,zonder zaadjes in stukjes., =3 teentjes knoflook,gepeld., =2 eetl. [rode] wijnazijn., =1 tl.paprikapoeder. = 1 eetl.oreganoblaadjes of, 1tl, gedroogd. = 150 ml olijfolie. = tabasco., =4 entrecotes of ribeyes [ ca. 159 gr. per stuk ]

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op20-07-2015
  • Argentijns Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Argentijnse "Corazon de cuadril"! SUPERstukje vlees! In principe hetzelfde als een Franse "coeur de rumpsteak" maar veel smakelijker. Ik heb er hetvolgende receptje mee geprobeerd te maken en dat is goed gelukt:

INGREDIENTEN

Benodigdheden voor 4 personen:, 4 corazon de cuadril van 200 gram, Versgemalen zwarte peper, 2-4 eetlepels zachte boter, Zout, , Voor de saus:, 1/2 Rode ui, 2 sjalotten, 2 eetlepels olie, 1 eetlepel gehakte peterselie, 1 afgestreken eetlepel bloem, 1 glas rode wijn

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op25-07-2009
  • Frans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Zo bereid je een heerlijke Argentijnse flanksteak met balsamico, rucola, Parmezaanse kaas en citroenrasp.  

INGREDIENTEN

1 Argentijnse flanksteak p.p., 1 citroen, Handje rucola, Balsamico crème, Parmezaanse kaas naar smaak

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op30-11-2015
  • Argentijns Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Dit nummer in Smult: o.a, de lekkerste hachee, coq au vin en andere traditionele gerechten met een nieuwe twist. Profiteer nu 5 X Smult met 30% korting! Profiteer nu!… Lees verder »

Top