Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

466 steak recepten Alles wissen

  • Maak een keuze

Uitgebreid zoeken
Maak een keuze
Maak een keuze

In paprika-mascarpone saus

INGREDIENTEN

2 steaks, 3 stronken witloof, 2 eetlepels mascarpone (Italiaanse kaas), 1 eetlepel paprikapoeder, boter, peper uit de molen en zout, ,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op10-11-2001
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Zonder twijfel de lekkerste saus die ik ooit geproefd heb; de op het eerste zicht rare combinatie van zoet,zuur en bitter is goddelijk!

INGREDIENTEN

4 mooie steaks, 2 takjes verse dragon, 1 gesnipperde ui, 6 eetl tomateketchup, 1 eetlepel mosterd, 500cl rom of mascarpone, peper en zout, wat cognac of whiskey om te flamberen

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op06-02-2005
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Graag gedaan!

INGREDIENTEN

8 plakjes entrecote (800 g), 2 teentjes knoflook, 50 gram boter, 2 eetl. fijngehakte ui, 2 theel. worcestershiresaus, 1 eetl. citroensap, 2 eetl. gehakte peterselie, 3 eetl. cognac, 4 eetl. slagroom, 100 gram kleine champignons, zout en peper

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op04-03-2000
  • Frans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Altijd een geliefd gerecht, zonder de hoge prijs van het restaurant.

INGREDIENTEN

4- 115 gr. kogelbiefstukjes4 plakken spek4- 115 gr. kreeftenstaarten5-6 eetl. gesolten boter1/2 theel. uienpoeder, karwijzaad, korianderzaad, tijm-, oregano-, basilicumblaadjes, kervel, en paprikapoeder1 theel. knoflookpoeder1 eetl. chilipoeder3 eetl. grof zout2,5 ml. Bearnaisesaus

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op04-07-2003
  •  
  •  30-60 min.

Dit is mijn ultieme recept voor een klassieke steak tartare. Naar een recept van Flo, de beroemde brasserie in Parijs (en Amsterdam). Afkomstig uit mijn kookboek: Handboek voor de Perfecte Steak - wat elke man moet weten over biefstuk bakken. Voor dit boek interviewde ik tientallen, chefs, slagers en culikenners over het bakken van de perfecte biefstuk. Zie: www.deperfectesteak.nl voor handige video`s over de kunst van het biefstuk bakken (of voor het bestellen van het boek).

INGREDIENTEN

1 stuk jodenhaas van 600 gram (of 1ste kwaliteit kogelbiefstuk of ossenhaas), 4 eierdooiers, 4 theelepels mosterd, olijfolie, worcestersaus, tabasco, 1 sjalot, gepeld, ½ bosje peterselie, 20 gram kappertjes, 50 gram cornichons (knapperige, zure augurkjes)

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op17-11-2011
  • Frans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Een stukje rundsvlees met heerlijke kruiden

INGREDIENTEN

Steak, slaolie, stroganoff kruiden, champignons, zout.

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op03-03-2002
  • Frans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Eenvoudige maar heerlijke Kerstmaaltijd. Gemaakt met Lidl Herten sTeak/

INGREDIENTEN

Herten steak 3 ons, Champignons, Champignon roomsaus maggi, Glas rode Bordeaux, Aardappelschijfjes, Spercibonen diepvries

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op25-12-2013
  • Nederlands
  •  30-60 min.

Recept door Peter De Clercq Peter De Clercq is de chef-kok van restaurant "Elckerlijc" te Maldegem, waar grillen en barbecuen de specialiteit van het huis zijn.

INGREDIENTEN

800 g gemalen steak, , 4 eetlepels mayonaise, , 4 eetlepels Engelse saus, , 4 eetlepels gehakte uien, , 4 eetlepels uitgeknepen kappertjes (of fijngesneden augurkjes), , 4 eetlepels basilicum (fijngehakt), , 4 eierdooiers, , 1 eetlepel pesto, , zwarte peper van de molen, , zeezout

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op02-10-2005
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

In Gandaham met zuiders tintje

INGREDIENTEN

1 middelgrote steak, 2 sneetjes Gandaham, 1 grote vleestomaat (ontveld en in stukjes), 1 pijpajuintje, in stukjes, 1 teentje knoflook, fijngesnipperd, 1 koffielepel balsamicoazijn, 1 dl room, verse basilicum, cayennepeper en zout

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op10-11-2001
  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Tagliatelle met snijbiet en steak.

INGREDIENTEN

3 stukken steak, 600 gr Snijbiet, 200 gr Champignons, 3 Charlotte, 50 gr witte bloem, 3 teentjes knoflook, 1 scheut olijfolie, 6 basilicum blaadjes,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op06-03-2011
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

1 duopak krieltjes, zout en peper, 1/2 komkommer, 2 teentjes knoflook, 1,5 dl milde yoghurt, 800 gram broccoli, 4 stuks steak du boeuf, 1 eetlepel verse dille

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op26-06-2002
  • Amerikaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Koolhydratenarm - Fase 1

INGREDIENTEN

750 gr steak - 6 stuks, 1 kleine rode ui, 80 ml balsamico azijn, 35 gr kappertjes, 2 el oregano, 3 tenen knoflook, 1/4 thl zout, 1/4 thl grof gemalen zwarte peper, scheutje olijfolie

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op14-02-2013
  • Slanke keuken Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

1 duopak krieltjes ( 700 gram ), zout en peper, ? komkommer, 2 teentjes knoflook, 1 ? dl milde yoghurt, 800 gram broccoli, 2 schaaltjes steak du boeuf, ( a 2 stuks ca 200 gram ), 1 eetlepel verse dille ( zakje a 11 gram ).,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op09-09-2001
  • Slanke keuken Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Dit is een recept uit de BBQ special van het Smult zomernummer met de lekkerste barbecue recepten. Het zomernummer staat boordevol Aziatische & BBQ recepten en zomerse inspiratie. Je bestelt dit nummer nu op: www.smult.nl.

INGREDIENTEN

SWEET & SPICEY PEPERSAUS, - 2 teentjes knoflook, fijngesneden, - 5 rode chilipepers, fijngesneden, - 2 el suiker, - 1/2 el zout, - 50 ml azijn, - 1/2 el bruine suiker, , AREPA'S, - 400 g voorgekookt geel maïsmeel (grote supermarkten, toko), - 400 ml lauwwarm water, - 2 el zonnebloemolie, - 75 g Parmezaanse kaas, geraspt, - 2 eieren, - 1/4 tl zout, - 1/4 tl versgemalen zwarte peper, , GUASACACA, - 2 grote witte uien, fijngesneden, - 1 rode paprika, zaadlijsten verwijderd, in kleine blokjes, - 1 verse jalapeñopeper, zaadjes verwijderd, fijngesneden, - 1 teen knoflook, fijngesneden, - 2 avocado's, in kleine blokjes, - 2 grote tomaten, zaadlijsten verwijderd, in kleine blokjes, - 2 el fijngehakte verse koriander, - 3 el olijfolie, - 3 el witte azijn, - 1/2 tl tabasco, - versgemalen zwarte peper en zout, , STEAK, - olie, - 500 g steak (inside skirt, bavette of longhaas), - versgemalen zwarte peper en grof zeezout

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op19-06-2017
  • Afrikaans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Een lekker vleesgerecht

INGREDIENTEN

300 gram goede biefstuk(b. v. ierse), zout en peper uit de molen, 1 eetlepel fijngehakte peterselie, paar druppels tabasco, 1 eetlepel worcesterchiresaus, evt. 1 eetlepel tomatenketchup, 2 eieren, 2 fijngehakte sjalotjes, 1volle eetlepel kappretjes, 2 fijngehakte augurkjes,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op25-03-2008
  • Frans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Lendenbiefstuk of entrecote met een heerlijke pittige paprikasaus. Dit recept was op 6 mei 2010 het recept van de dag. Kijk ook eens op http://hetetenisklaar.com

INGREDIENTEN

4 x 150 gram lendenbiefstuk of entrecote, 200 gram champignons, 1 rode paprika, 100 gram margarine of boter, 1 middelgrote zeer fijn gesnipperde ui, 1-3 geperste teentjes knoflook, 50 gram bloem, 1 el mild paprikapoeder, zwarte peper uit de molen, 1 blikje (70 gram) tomatenpuree, 4 dl bouillon, 1/2 dl wodka, tijm, 2 tl pikant paprikapoeder, 1 dl room of koffieroom, plukjes peterselie

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op11-12-2013
  • Russisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

P.P. 210 kcal

INGREDIENTEN

400 g malse biefstuk, fijngehakt of rundertartaar , 4 kleine eidooiers , 4 el fijngesneden peterselie , 4 el kappertjes , 1 grote ui, fijngesneden , 4-8 zure augurkje fijngesneden , 4 ansjovisfilets, fijngesneden , zout en peper , worcestershiresaus

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op01-07-2000
  • Frans Voorgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

400 gram malse fijngehakte biefstuk of rundertartaar -, 4 kleine eidooiers -, 4 eetlepels fijngesneden peterselie -, 4 eetlepels kappertjes -, 1 grote fijngesneden ui -, 4 a 8 fijngesneden zure augurkjes -, 4 fijngesneden ansjovisfilets -, zout en peper -, worcestershiresaus, , , , , ,

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op18-10-2002
  • Amerikaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Ossehaas gevuld met oesters,omhuld met bacon.

INGREDIENTEN

4x 250gr. Ossehaas,(Fillet Mignon.), 16/20 oesters, 2 eetl. boter.1 eetl. worcestershire saus, 1 Eetlepel gehakte peterselie, 4 lapjes bacon.

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op19-03-2008
  • Australisch Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

400 g malse biefstuk, fijngehakt, of rundertartaar, , 4 kleine eidooiers, , 4 el fijngesneden peterselie, , 4 el kappertjes, , 1 grote ui, fijngesneden, , 4-8 zure augurkjes, fijngesneden, , 4 ansjovisfilets, fijngesneden, , zout, peper

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op05-09-2002
  • Amerikaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

400 g malse biefstuk, fijngehakt, of rundertartaar, , 4 kleine eidooiers, , 4 el fijngesneden peterselie, , 4 el kappertjes, , 1 grote ui, fijngesneden, , 4-8 zure augurkjes, fijngesneden, , 4 ansjovisfilets, fijngesneden, , zout, peper, , worcestershiresaus

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op15-09-2002
  • Belgisch Bijgerecht
  •  20-30 min.

* 28 dagen lekker eten.* ** Zaterdag.**

INGREDIENTEN

* 600 gr entrecote., * 4 zoete aardappelen., * 2 koffielepels cayennepeper., * 2 teentjes knoflook., * 2 koffielepels paprikapoeder., * 2 koffielepels komijnpoeder., * 2 koffielepels kaneelpoeder., * 2 eetlepels olijfolie., * Peper & zout.,

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op13-10-2010
  • Mexicaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Kruidige droge marinade om de steak in te wrijven op basis van bruine suiker

INGREDIENTEN

3 eetlepels bruine suiker, 5 eetlepels zoete paprika poeder, 3 eetlepels zwarte peper, 4 eetlepels grof zout, 2 theelepels knoflookpoeder, 2 theelepels uienpoeder, 2 theelepels selderij zaad, 1 theelepel cayenne peper

  •  …
  •  
  • Geplaatst op01-05-2014
  •  
  •  

Lekker pittig met gember en sesam

INGREDIENTEN

400 gr biefstuk, 200 gr spercieboontjes, 1 teentje knoflook, 1 tl sambal, 1 ui, 1 el fijngehakte gember, 2 el olie, ketjap, sesamzaadjes, zout en peper

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op10-08-2000
  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

4 kleine ciabattabroodjes, 4 dunne steaks van ? 100 g elk, 1 avocado, 1 groene paprika, 1/2 citroen, 1 blik Heinz Gepelde Tomaten, 1 fijngesnipperd knoflookteentje, 1 handvol fijngesnipperde verse koriander, 1 kleine, fijngesnipperde rode ui, 3 eetlepels olijfolie, 1 eetlepel margarine, peper en zoute

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op01-08-2002
  • Belgisch
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

3 volle eetlepels boter - 1 eetlepel citroensap - 1 theelepel tuinkruiden - enkele druppels sauce anglais - 1/2 rode paprika - 1/2 eetlepel ketchup - 2 theelepels mosterd - 1 teentje knoflook - 3 sjalotjes - 4 biefstukjes - zout en peper

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op16-01-2005
  • Mexicaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Een wat in onze ogen vreemde combinatie maar in Australie een nationaal gerecht.

INGREDIENTEN

4 ribeye-steaks 4 cm dik,8 oester zonder schelp, 1 theel. gehakte peterselie, 2 theel. citroensap, 2 eetl. olie, 250 ml. runderbouillon, 2 theel worchestershiresaus, 60 gr. boter in stukjes gesneden.

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op10-07-2000
  • Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

4 kleine ciabattabroodjes, 4 dunne steaks van ? 100 g elk, 1 avocado - 1 groene paprika, 1/2 citroen, 1 blik Heinz Gepelde Tomaten, 1 fijngesnipperd knoflookteentje, 1 handvol fijngesnipperde verse koriander, 1 kleine, fijngesnipperde rode uiaten, 3 eetlepels olijfolie - 1 eetlepel margarine - peper en zoute,

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op24-09-2002
  • Italiaans
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

600 g gehakte biefstuk, 2 uien, 1 prei, zout, peper, 2 eetlepels paneermeel, 1 teentje knoflook, 24 groene peperkorrels, 80 g boter,

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op04-02-2000
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Slechts 500 calorieen

INGREDIENTEN

150 gram biefstuk, 1 eetl olie, 1/2 ui, 1 paprika, 1/2 aubergine, 2 tomaten, 1 eetl. rode wijn

  •  Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op14-02-2000
  • Frans Hoofdgerecht
  •  0-10 min.

INGREDIENTEN

* 125 g zachte boter, * 8 ansjovisfilets in olie, uitgelekt en grof gehakt, * 2 eetlepels verse peterselie, gehakt, * 4 rib-eye steaks, elk 250 g, * zeezout en versgemalen zwarte peper, * olie

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op10-10-2004
  • Amerikaans
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Tip! De gevorderden kunnen met twee messen tegelijk hakken. Blijf hakken totdat je mes strepen achterlaat in het vlees. Wanneer je het mes optilt moet er een afdruk achterblijven

INGREDIENTEN

Voor 4 personen, 500 gram staartstuk van het rund, Olijfolie extra vierge, Worcestersaus, Dijonmosterd, Paar druppels tabasco, 2 eierdooiers, 4 theelepels fleur de sel, 4 theelepels grofgemalen peper, 100 gram kappertjes, 100 gram cornichons (kleine zure augurken), Half bosje peterselie (gewassen), 2 middelgrote banaansjalotten

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op16-01-2009
  •  
  •  20-30 min.

Zo'n mooi groot stuk vlees doet het werkelijk fantastisch op de barbecue. Hou wel de roostertijd goed in de gaten, zodat het vlees niet al te gaar wordt. En volgens Amerikaanse traditie eet u er gepofte aardappels bij, met een royale krul citroen-pestoboter.(NB: marineren niet meegerekent)

INGREDIENTEN

2 T-bone steaks 600 a 700 gr., Voor de marinade: 2 teentjes knoflook(geperst), geraspte schil en sap van 1 citroen, 2 eetl. fijngesneden oregano, 1 theel. honing, 4 eetl. olijfolie, zout en peper.

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op15-08-2000
  • Amerikaans
  •  10-20 min.

Of je moeder, vrouw vriendin nou diane heet of niet, hier maak je ze wel blij mee. eigenlijk een steak au poivre , maar die saus maakt het verschil. eigenlijk wordt die geflambeert , maar ik kies voor de veilige optie , kun je flamberen doe het , nog nooit gedaan ? probeer het uit, buiten op je bbq , anders doe zoals beschreven.  

INGREDIENTEN

2 el grove zwarte peper, grof zee zout, 2 minimaal kogelbief of haasbief, 25g boter, 1 el. plantaardige olie, 2 sjallotjes, 3 el. brandy of goede madeira, geen supermarkt troep, 1 tl. Worcestershire sauce, 1 tl. Dijon mustard, 200ml runder bouillon, 3 el slagroom, , , Read more at http://www.hairybikers.com/recipes/view/steak-diane#0wYLqvLPmtXP4Hxw.99

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op12-05-2017
  • Amerikaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Ideaal voor de BBQ.

INGREDIENTEN

4 T bone steaks; 3tl geperste knoflook; 2 tl olie ; zout en peper. Voor de boter: 50 gr. boter; 2 tl geperste knoflook; 1 el fijngeknipte peterselie; 2 tl citroensap.

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op16-11-2003
  • Amerikaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Biefstuk met sjalot-wijnsaus

INGREDIENTEN

4 biefstukken van 1 ons, 8 sjalotjes, 125 gram boter, 3 dl rode wijn, zout en peper,

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op01-10-1999
  • Frans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Dit gerecht is door mijn oma meegebracht uit Nieuw Zeeland en is overheerlijk. Deze schotel is al al jaren "het familiegerecht".

INGREDIENTEN

1 pond rundvlees, 2 uien, 1 blik ananas, 1 blikje tomatenpuree, 4 grote eetlepels bloem, zout en peper, water,

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op09-10-1999
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Eigen recept

Voorheen kreeg je dit nog wel eens op zon loeiheet grilplaatjes bij de chinees of japaner. makkelijk, en gewoon zalig. ingredienten zijn  aan de nieuwe tijd en trends aangepast, ook geschikt voor bbq

INGREDIENTEN

50 gram bruine miso pasta ( toko, geen miso soeppoeder gaan gebruiken ), 1 el vodka, 25 gram witte basterdsuiker, 2 tenen geperste knoflook, meer mag ook, 2 x kogel of paarden biefstukken van +/- 150 gram

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op12-05-2015
  • Fusion Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
Steak

Steak

Tegen een steak die goed gebakken is kan maar heel weinig ander eten op. Ga naar de slager en haal ook eens lekkere steaks in huis. Kijk hieronder bij de recepten hoe je deze het beste bereiden kunt. Je kunt de steaks bijvoorbeeld gaar grillen of bakken, en je kunt verschillende kruiden gebruiken om de steaks mee te marineren. Kom erachter hoe jij je steak het liefste eet en probeer verschillende manieren uit. Je kunt de steak natuurlijk eenvoudig met wat krieltjes en sla serveren, maar er zijn ook andere combinaties mogelijk. Bij de recepten staan genoeg ideeën om inspiratie op te doen.

Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Suggesties kookboeken
Suggesties kookgroepen

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Top