Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

2.586 stamppot recepten Alles wissen

  • Maak een keuze

Uitgebreid zoeken
Maak een keuze
Maak een keuze
  • Eigen recept

Heel bijzondere geroerbakte Stamppot

INGREDIENTEN

300 g aardappels, 200g spruitjes, 100 g spekreepjes, 1 ui gesnipperd, 2 t knoflook geperst, 1 doosje kastanje champignons, 1/2 rookworst, 1 gerookte kipfilet

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op05-03-2006
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Ik had zin in een variatie op de gewone hutspot. Dit kwam eruit en wat nu: ik maak hutspot nooit meer anders, want dit is veel lekkerder!

INGREDIENTEN

1 kg kruimige aardappelen -, 750 gram winterpeen -, 500 gram uien -, 1 vleesbouillontablet -, 20 gram boter -, 125 ml crème fraîche -, dunne saucijzen of pittige worstjes -, 20 gram boter - versgemalen peper

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op28-01-2007
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

De allerlekkerste stamppot rauwe andijvie.

INGREDIENTEN

- 1,5 kg Eigenheimers (of een andere bloemige aardappel), - 800 gram rauwe, gewassen en in reepjes gesneden andijvie., - 250 gram gerookte spekreepjes, - 2 dl warme melk (om de stamppot wat smeu?ger te maken), - 300 gram pittige geraspte kaas (Cantenaar is lekker), - mosterd, - nootmuskaat, - peper en zout

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op10-09-2000
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Ik liep vorige week door de Albert Heijn hier en zag tot mijn verbazing een hele stelling staan met zakken vers gesneden boerenkool net van het land. Nou als er iets "eenvoudigs" is wat ik heerlijk vind dan is dat het wel, dus heb het gelijk gekocht! Het is hier flink koud dus gelijk proberen. Ik maak het echter niet op z`n Hollandse boerenfluitjes, maar veel en heel veel lekkerder! In de loop der tijden heb ik er mijn eigen draai aan gegeven en zal hem nu hier delen. Je kan het uitproberen en na één keer proeven maak je het nooit meer anders. Dit is een goed gevulde, hele smeuige, stamppot met een diep warme smaak, dus. Hele najaar en winter lekker van genieten.

INGREDIENTEN

2 zakken gesneden boerenkool van 300 gr, 8 grote iets kruimige aardappels of 9 10 kleintjes, 3 grote uien (gesnipperd), 250 gr gerookte spekreepjes of blokjes, Flink wat olijfolie, 1 el zongedroogde tomaatjes, 1 bouillonblokje rund, Zeezout, 2 keurslager rookworsten of VERSE Veluwse rookworsten bij AH of 2 HEMA worsten

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op26-09-2012
  • Nederlands
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

800 g. aardappels geschild (binten), Boter, klontje, 100 g. Ontbijtspek in plakken, 2 eieren, 500 g. verse spinazie, 1 blik John West Rode Zalm uitgelekt, Nootmuskaat, Peper & Zout

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op22-04-2010
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

1 kg kruimige aardappels, 300 g prei, 2 el vloeibare margarine, 1 bekertje crème fraîche light, 1 tl kerriepoeder, 75 g geraspte oude kaas, 1 Rookworst, ,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op13-12-2010
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Een stamppot zonder aardappelen.

INGREDIENTEN

1 spitskool, 4 stronken witlof, 1 doosje boursin, 2 el gehakte noten (geen cashewnoten), 2 el olijfolie

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op02-06-1999
  • Montignac Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

1 pak puree voor stamppot ( 270 gram ), 600 ml melk, 1 eetlepel boter of margarine, 3 pakjes ham ( a 100 gram ), 1 zak panklare andijvie ( 400 gram ), 1 zakje worteljulienne ( 150 gram ), 2 eetlepels mosterd.,

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op15-11-2003
  • Slanke keuken Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

1 kg aardappels (afkokers), zout, peper, 500 g gesneden boerenkool, 1 rookworst, 100 g magere spekblokjes, 20 g boter, 1,5 dl warme melk, 1 a 2 eetlepels azijn.

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op16-01-2005
  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

1 pak puree voor stamppot. 270 gr. (Maggi)600 ml.melk, 1 eetlepel boter of margarine, **3 pakjes A.H.Biologische ham a 100 gram. 1 zak panklare andijvie 400 gram, 1 zakje worteljulienne 150 gram, 2 eetlepels mosterd.

  •  Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op07-02-2006
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  0-10 min.

Je kan beter zeggen stampot a la dirk want dit receptje heb ik uit het boekje van dirk en het is jammie jammie!!

INGREDIENTEN

900 gram kruimige aardappels, 400 gram Iglo bladspinazie, 40 gram pijnboompitten, 1 dl melk, 3 eetlepels Bertolli olijfolie extra vergine, 1 eetlepel Bertolli pesto Genovese, 250 gram zachte geitenkaas, 100 gram ontbijtspek in plakjes, ,

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op16-05-2006
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Een stamppot die wij al jaren eten, maar bij sommigen nog erg onbekend. Vooral kinderen vinden het lekker.

INGREDIENTEN

- 1 pond (runder)gehakt, - gehaktkruiden, - 3 grote uien, gesnipperd, - 1 pond voorgekookte bietjes, - azijn, - zout en peper, - evt. creme fraiche of klont boter, - 1 1/2 kilo kruimige aardappelen,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op08-11-2006
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Makkelijk en goed te varieeren gerecht,smakelijk in alle seizoenen

INGREDIENTEN

400 gr. aardappelen, 150 gr. prei,100 gr. oude kaas,wat mosterd,wat melk,1/2 pakje, monchou,wat boter,peper en zout uit de molen.

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op07-02-2000
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Spruiten

INGREDIENTEN

2 kilo aardappelen--1,1/2 kilo spruiten--1kilo lever (varkens of kip)--OLIE OF BOTER

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op13-05-1999
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Natuurlijk is stamppot boerenkool niet alleen een Gronings streekgerecht. Maar omdat de Groningse benaming zo leuk is, moest dit recept gewoon op deze pagina.

INGREDIENTEN

Wat mout der in:, Drij a vaaier pond mous, n beetje zolt (as ie t geern zolt meugen n beetje meer), n onze rookspek, vaaier pond eerappels, drij onze rookworst, anderhaalf moatje kookde melk, zunegaan n onze botter.,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op19-04-2002
  • Regionaal Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

Wortel

  •  Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op02-12-2004
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  0-10 min.

Een van de vele pureevarianten

INGREDIENTEN

Aardappelen (wat meer dan de hoeveelheid die je gewoonlijk eet); prei; wortelen; witte kool; peper; zout; room of melk; (de hoeveelheid groenten bepaal je zelf naargelang je "groentenpuree" of "puree met groenten" wil,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op27-02-2003
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Mien lekkerste stampot

INGREDIENTEN

Wat mout der in:, , Drij a vaaier pond mous, n beetje zolt (as ie t geern zolt meugen n beetje meer), n onze rookspek, vaaier pond eerappels, drij onze rookworst, anderhaalf moatje kookde melk, zunegaan n onze botter,

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op05-11-2004
  •  
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

- 1? kg. kruimige aardappels, - zout, - 1 ui, - 1 teentje knoflook, - 1 Chinese kool, - 1 zakje nasikruiden (Conimex), - 1 eetlepel olie, - 125 gr. magere spekreepjes,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op04-03-2001
  • Chinees Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

1 kg Rooster aardappels, geschild, 1 teen knoflook, gepeld, 1 sjalot, 1 rode paprika, 200ml melk, Rucola, Parmezaanse kaas, 3 eetlepels extra vierge olijfolie

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op07-06-2012
  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

1 kg aardappels (kruimig), 1 schaal tartaar (350 g), 4 eetlepels pindakaas (25% minder vet, pot a 350 g), 1 ei, 4 eetlepels vloeibare margarine, 3 eetlepels ketjap, 2 struiken paksoi, 100 ml melk (mager)

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op14-09-2008
  •  
  •  30-60 min.

Stampot van rauwe andijvie met spekjes en mosterd

INGREDIENTEN

400 gram gewassen en gesneden andijvie - 1 kilo aardappelen - 250 gram magere spekreepjes - 1 eetlepel mosterd - (evt klont boter) - beetje melk - 1 teen knoflook - peper - zout

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op27-08-2002
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

1½ kg kruimige aardappelen, zout, 400 g raapsteeltjes, 1 gele paprika, 150 g oude kaas, 4 el pijnboompitten, 200 ml melk, 3 el boter, versgemalen peper

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op21-01-2010
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Eigenlijk kan elk type vis bij dit stamppotje geserveerd worden. Vis uit de diepvries, zoetwatervis, of zelfs gebakken grote garnalen passen hier goed bij. Breng het stamppotje eventueel wat extra "pittig" op smaak met versgemalen peper, wat chilipoeder of wat mosterdpoeder. Vis bestrooid met een dun laagje bloem krijgt een goudkleurig "korstje".

INGREDIENTEN

# 4 stukken kabeljauwfilet;, # zout;, # peper;, # olijfolie om te bakken., , Voor het stamppotje:, # 1 kg aardappels (kruimig), # zout, # 1 pak doperwten zeer fijn (diepvries) (450 g), # 1 zakje verse munt (à 15 g), # 3 lente-uitjes;, # 1 dl melk;, # 60 gr. boter.

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op28-02-2009
  • Vis Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Dit is een stamppot van prei, paprika en spekjes. Door de Italiaanse kruiden krijg je een heel aparte smaak aan deze stamppot.

INGREDIENTEN

100 gram magere spekreepjes, 1 grote rode paprika, 800 gram prei netto, 1 eetlepel Italiaanse keukenkruiden, 3 dl. melk, 50 gr. boter, 1 kg. aardappels, zout, peper, nootmuscaat, 1 eetlepel olie

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op02-01-2000
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Het is weer eens iets anders dan knackebrod

INGREDIENTEN

250 g Gerookte zalm 1/4 liter yoghurt 1 kg aardappels verse dille zakje gesneden andijvie (je kent ze wel) eieren (4 stuks) rode paprika,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op21-08-2000
  • Scandinavisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Fris zure/zoete stamppot.

INGREDIENTEN

1.5 kg kruimige aardappelen, 50 gr boter, 1 duopak magere spekreepjes (250gr), 1 ui gesneden (grof), 500 gram gekookte bietjes, 1 appel (fris zuur), beker creme fraiche.

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op12-01-2012
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Als het richting herfst loopt krijg ik altijd weer ontzettend veel trek in stoofpotjes en stamppotten. Toch vind ik het ook weer moeilijk om de zomerse gerechten vaarwel te zeggen. Deze stamppot is dus een goed compromis, waar zomer en herfst elkaar ontmoeten. En niet alleen een goed compromis maar ook een lekker Doordat je de kool met de andere ingrediënten samen wokt krijg je een lekkerder geheel dan wanneer je de kool met de aardappelen kookt. Je kunt ook de gestampte aardappelen weglaten en het gewoon als groente gerecht serveren.'  

INGREDIENTEN

1 ½ kg kruimige aardappelen, 1 kleine spitskool, 250 gram Pancetta (of ander spek in reepjes), 2 rode uien, 1 potje zongedroogde tomaatjes, 3 el rode pesto, 2 teentjes knoflook, 1 runderbouillontablet, peper en zout naar smaak

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op07-09-2014
  • Mediterraan Bijgerecht
  •  20-30 min.

Stamppot van rauwe Raapstelen met citroen en gebakken uien, echt heerlijk!!!

INGREDIENTEN

Plus/minus 1.5 kg geschilde bloemige aardappelen, 3a4 bosjes Raapstelen, 1 grote ui, melk, Blue Band, Een halve citroen, Zout, 1 uitgeperst teentje knoflook

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op15-05-2003
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Een stamppot weer eens heel anders en makkelijk.

INGREDIENTEN

750 gram geschilde aardappels, bladspinazie vers (of heel makkelijk 1 pak 450 gr.Iglo Bladspinazie), 1 eetlepel olijfolie, 150 gr kleine ontbijtspekblokjes, 1 grote ui, 1 kleine rode paprika, 1 klein pakje (80gr) Boursin met peper.

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op16-02-2000
  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Restje oerhollandse stamppot bakken in koekepan, garneren met seroendeng.

INGREDIENTEN

Stamppot (aardappelen en groenten)

  •  Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op19-04-2011
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

Is in ontwikkeling,zie stamppot bloemkool met prei.,

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op03-11-2001
  •  
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

Is in ontwikkeling,zie stamppot bloemkool met prei.

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op03-11-2001
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Ingrediënten voor andijvie Stampot 400 g gesneden andijvie 1,5 kg aardappelen 250 gram gerookte spekjes 1 rookworst 1 ui scheutje azijn peper, zout melk klontje boter Bereiden: Aardappelen schillen en in ongeveer 20 minuten gaar koken. Spekjes bakken. Aardappelen afgieten en stampen. Puree eventueel smeuïger maken met melk en boter. De andijvie, spekjes en gesnipperde ui toevoegen. Tenslotte op smaak brengen met peper, zout en scheutje azijn. Serveren met rookworst. En klaar is je stamppot!

INGREDIENTEN

Ingrediënten voor andijvie Stampot, , 400 g gesneden andijvie, 1,5 kg aardappelen, 300 gram gerookte spekjes, 1 rookworst of meer, 1 ui, scheutje azijn, peper, zout, melk, klontje boter, , ,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op18-10-2006
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Stamppot andijvie met een heerlijk Oosters smaakje. Lekker pittig!

INGREDIENTEN

1200 gram aardappelen -, zout, peper -, 500 gram andijvie -, 2 -2 1/2 dl warme melk -, 3 eetlepels boter -, 1/2 theelepel gemalen nootmuskaat -, 1 theelepel gemalen komijn (djinten ) -, 1/2 theelepel gemalen koriander -, 1 theelepel sambal oelek (of meer naar smaak) -, gefruite uitjes -, seroendeng

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op11-02-2010
  • Vegetarisch Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Niet alleen pastinaak, maar ook wortelen, knolselderij, schorseneren en pompoen lenen zich voor deze stamppot.

INGREDIENTEN

Zout, peper, 4-5 lente-uitjes, in dunne ringen, 1 rookworst, in 8 stukken, 600-800 g aardappelen, geschild, in stukken, 800 g pastinaken, geschild, in stukken, 40 - 50 g boter, 100 g magere ontbijtspek, in reepjes, 50-75 g geraspte jonge kaas, 1/2-1 dl hete melk, 2-3 el fijngesneden bladselderij,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op05-11-2009
  • Nederlands
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

100 gram magere spekreepjes, 1 grote rode paprika, 800 gram prei, 1 eetlepel Italiaanse kruiden, 3 dl. melk, 50 gr. boter, 1 kg. aardappels, zout, peper, nootmuscaat, 1 eetlepel olie

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op21-01-2010
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Pittige stamppot met 'gyros' vlees.

INGREDIENTEN

2 kg aardappelen, zout, 1 kg spruitjes, 750 g malse hamlappen, 2 zakjes gyroskruiden, boter, olie

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op13-09-1999
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

500 gram broccoli -, 2 zakjes Maggi Puree voor Stamppot -, 150 gram gorgonzola in kleine stukjes -, 75 gram grofgehakte walnoten, ,

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op08-10-2002
  • Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Stamppot gemaakt van spruiten (een recept van Ellen)

INGREDIENTEN

1kg spruiten, 1/4 kg aardappelen, 1 ui, 200gram belegen kaas, 75 gr gepelde walnoten, 1/2 theelepel marjolein, 2.5 eetlepel boter, 1/2 liter (1blik) witte bonen, 1 dl melk, peter, nootmuskaat.

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op02-01-2005
  • Vegetarisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Suggesties kookboeken
Suggesties kookgroepen

Dit nummer in Smult: o.a, de lekkerste hachee, coq au vin en andere traditionele gerechten met een nieuwe twist. Profiteer nu 5 X Smult met 30% korting! Profiteer nu!… Lees verder »

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Top