Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Spoom recepten (103) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid
  • Eigen recept

Een heerlijk drankje dat hoort bij een uitgebreid feestelijk diner en meestal geserveerd wordt tussen het laatste voorgerecht en het hoofdgerecht.

INGREDIENTEN

2 blikjes perzikschijfjes, 1 deciliter zoete witte wijn, 2 eetlepels citroensap, 180 gr. suiker, champagne

  •  Tussengerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op03-11-2003
  • Tussengerecht
  •  > 120 min.

Verfrissend tussengerecht.

INGREDIENTEN

1 bak sorbetijs (bijvoorbeeld citroen- of perenijs), 1 fles champagne of mousserende wijn

  •  Tussengerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op06-08-1999
  • Frans Tussengerecht
  •  0-10 min.

Ouderwetse spoom en dan helemaal anders.

INGREDIENTEN

2 eiwitten, 100 gr suiker, 1/4 fles champagne/noise uit de koelkast., 125 gr sorbetijs.

  •  Tussengerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op08-02-2004
  • Tussengerecht
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

12 bolletjes citroenijs, scheutje wodka, 3 glazen asti spumante

  •  Tussengerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op08-12-2001
  • Italiaans Tussengerecht
  •  0-10 min.

Een lekker en fris tussengerechtje.

INGREDIENTEN

Sorbetijs (bv. cirtoen of frambozen), mousserende witte (evt. zoete) wijn, suiker &, water of citroensap of eiwit(heel weinig).

  •  Tussengerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op27-07-2000
  • Engels Tussengerecht
  •  0-10 min.

Spoom is een fris tussendoortje dat normaalgesproken in grote menu's wordt geserveerd tussen het eerste lichtere hoofdgerecht en het tweede zwaardere hoofdgerecht. Spoom wordt gebruikt om de smaak voor het volgende gerecht te neutraliseren.

INGREDIENTEN

Ingredienten zijn voor een bak ijs. Dus in principe te gebruiken voor ongeveer 16 personen, maar meestal hou je gewoon een bak heerlijk ijs over wat je dan later weer als nagerecht kan verwerken., , 500 g verse lychees (dus niet uit blik!!), 4 el suiker, 1 el citroensap, 3 dl champagne of dessertwijn (aanrader=moscati d'asti)

  •  Tussengerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op13-01-2002
  • Tussengerecht
  •  > 120 min.

Heerlijk tussendoortje bij feestmaaltijden!

INGREDIENTEN

1/4 liter vanilleijs, verse vruchten (bijv. aardbeien), 1/4 liter karnemelk, een zakje vanillesuiker.

  •  Tussengerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op26-11-2005
  • Nederlands Tussengerecht
  •  0-10 min.

Afgeweken van de traditionele Spoom en er een zelfbedachte draai aangegeven. Lekker fris en fruitig!!

INGREDIENTEN

Suiker, Coebergh, Lychee cider (gewoon te krijgen bij Super de Boer), bosvruchten sorbet ijs

  •  Tussengerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op03-03-2004
  • Tussengerecht
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

Champagne

  •  …
  •  
  • Geplaatst op29-01-2000
  •  
  •  

Drankje voor tussen het voor-en hoofdgerecht

INGREDIENTEN

11/2 dl.mousserende witte wijn(bijv.champagnoise)1/2 dl.water,2 el.suiker,1 citroen,evt.muntblaadjes

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op13-01-2000
  • Nederlands
  •  0-10 min.

Een heerlijke verfrissing.

INGREDIENTEN

Champagne of tonic, vanilleijs., vers citroensap.

  •  Tussengerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op30-07-2000
  • Internationaal Tussengerecht
  •  0-10 min.

Verfrissend tussen twee gangen door..

INGREDIENTEN

Invriestijd:150 gr.suiker,2 blaadjes gelatine,stuk citroenschil,1/2 l.vruchtenpuree naar keuze,scheutje citroensap,mousserende wijn of champagne.

  •  Tussengerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op29-11-2000
  • Tussengerecht
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

Sorbetijs, champagne

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op22-12-1998
  •  
  •  0-10 min.

Rozensorbet met champagne

INGREDIENTEN

1 dl rozenlimonadesiroop (toko), 2 dl mineraalwater zonder koolzuur, rozenblaadjes, 1/2 fles Champagne (Brut)

  •  Tussengerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op17-01-2005
  • Internationaal Tussengerecht
  •  > 120 min.

Van sinaasappel en mousserende wijn (een verfrissend ijsdrankje tussendoor) {bron: spar.nl}

INGREDIENTEN

1/2 pak roomijs vanille (Hertog), 1 eetlepel gesneden reepjes sinaasappelschil, 2 eetlepels suiker, het sap van 1 sinaasappel + 2 druppels citroensap, 2 glazen mousserende witte wijn of Champagne, 2 stijf geklopte eiwitten, Voor de garnering:, Sinaasappelplakjes,

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op08-02-2004
  •  
  •  60-120 min.

Bijzonder welkomst drankje met champagne

INGREDIENTEN

Citroenijs, champagne...

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op09-12-2003
  •  
  •  0-10 min.

Is er nog wijn of likeur in huis die niet gedronken wordt??? Ja?

INGREDIENTEN

, , 2 fles rode wijn,1 fles likeur[als het maar zoet is.]1 pond suiker,2 van.suiker,mespunt kaneel,1 citroen,4 sinaasappels,gembervocht., 1 glaasje cerises kersen.

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op08-11-2000
  • Regionaal
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

Lichte witte wijn (Beaujolais), Sorbetijs, Suiker, Eventueel: kaneelstok, vanillestok

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op04-12-2007
  •  
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

Niet te zuur sorbetijs (geen limoen dus), of, zelfgemaakt, minder zoet, sorbetijs, suiker, evt. citroenschil, kaneelstok, vanillestok, lindebloesem, o.i.d.,

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op22-05-1999
  •  
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

Champagne, Cointreau

  •  …
  •  
  • Geplaatst op07-03-2002
  •  
  •  
INGREDIENTEN

Wijn

  •  …
  •  
  • Geplaatst op29-08-1999
  •  
  •  
INGREDIENTEN

Citroenjenever

  •  …
  •  
  • Geplaatst op11-02-2004
  •  
  •  
INGREDIENTEN

Anders

  •  …
  •  
  • Geplaatst op19-05-2006
  •  
  •  

Sorbet van kabouterbier

INGREDIENTEN

? ltr. Kabouterbier, ? vanillestokje, 75 cc water, 175 gr. suiker, 25 gram glucose, 20 gr. suiker, 2 eiwitten.

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op04-05-1999
  • Belgisch
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

Wijn

  •  …
  •  
  • Geplaatst op18-07-2002
  •  
  •  
INGREDIENTEN

Champagne

  •  …
  •  
  • Geplaatst op17-01-2000
  •  
  •  

Lekker voor na het diner en om het eten te laten zakken.

INGREDIENTEN

, 1 fles Cidre Mousseux, 3 eetlepels kristalsuiker, 1 eetlepel citroensap, 2 plakjes citroen, 4 bolletjes sorbetijs, ,

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op21-12-2013
  • Europees
  •  10-20 min.

Een heerlijke verfrissing tussen het vis-en vleesgerecht. (Spoom is een ijsgerecht(sorbet)).

INGREDIENTEN

150 gr suiker, 1 1/2 dl water, 3 dl citroensap, 1 el citroenrasp, Roze Champagne of Calvados of Droge witte mousserende wijn.

  •  Tussengerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op22-07-1999
  • Frans Tussengerecht
  •  10-20 min.

Voor de kerstdagen misschien een leuk idee; spoom serveer je voor het hoofdgrecht, een heerlijke verfrissing; altijd succes en... van tevoren te bereiden dus lekker makkelijk

INGREDIENTEN

1 meloen(gallia), 125 gram suiker, 1 eetl citroensap, 1 fles witte mousserende wijn

  •  Tussengerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op17-12-2003
  • Tussengerecht
  •  60-120 min.

Een eetlust opwekkend tussendoor-drankje met bubbels!!

INGREDIENTEN

-1 meloen, -6 eetlepels suiker, -1 lime, -1 fles koude mousserende witte wijn

  •  Tussengerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op15-08-1999
  • Tussengerecht
  •  > 120 min.

Een heerlijke combinatie tussen zoet en zuur. Deze spoom moet je gebruiken tussen de voorgerechten en hoofdgerecht!

INGREDIENTEN

250 gram suiker, 500 ml water, 150 ml. Citroen of limoensap

  •  Tussengerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op03-07-2002
  • Frans Tussengerecht
  •  20-30 min.

Een verfrissende sorbet tussendoor (voor het hoofdgerecht) om de eetlust weer op te wekken. Het beste is om het een dag van te voren klaar te maken.

INGREDIENTEN

2 rode grapefruits, 1/2 citroen, evt. een perssinaasappel, 50 gram suiker, Sekt of spa.,

  •  Tussengerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op07-03-1999
  • Frans Tussengerecht
  •  > 120 min.
INGREDIENTEN

0,5 dl citroensap, 1 liter vruchten- of roomijs, 0,3 liter slagroom, 0,5 liter mousserende wijn

  •  Tussengerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op21-01-2012
  • Tussengerecht
  •  0-10 min.

Heerlijk verfrissend tussen de meestal wat zwaardere [Kerst-]gangen door en even een rustmomentje voor degene die kookt,moi!!

INGREDIENTEN

* 500 g cranberries, * 500 g kristalsuiker, * sap van 1 sinaasappel, * 0.5 l water, * champagne.

  •  Tussengerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op03-12-2009
  • Internationaal Tussengerecht
  •  > 120 min.

Als je dit jaar gasten krijgt met de kerstdagen dan zet je uiteraard je beste beentje voor met het kerstdiner. De spoom is erg populair als tussengang. Deze Kerst Spoom maak je met yoghurt ijs, prosecco, vodka en een druppeltje grenadine

INGREDIENTEN

4 bl Yoghurt ijs (1 flinke bol per glas), 60 ml Prosecco (2 delen per glas), 15 ml Vodka (0,5 deel), 1 dr grenadine of aardbeienlikeur, 1 ds aalbessen

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op10-12-2016
  • Europees
  •  60-120 min.

Heerlijke spoom light!

INGREDIENTEN

- Champagne, - light ijs, - tropical vruchtjes (uit blik=prima), * Kan ook met andere vruchten zoals: citoen, sinaasappel, appel etc...*, - suiker en ranja voor garnering, - champagneglazen, - evenuteel kleine rietjes

  •  Tussengerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op16-11-2004
  • Slanke keuken Tussengerecht
  •  0-10 min.

Spoom die ook als nagerecht op het Valentsdag dinee voor 2, geserveerd kan worden.

INGREDIENTEN

1 plakje diepvries bladerdeeg, 150 gram suiker, 500 gram aardbeien, 2 eetlepels crème fraîche, 1 fles cider,

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op02-02-2010
  • Nederlands Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Er staan al verschillende spooms op smulweb, maar ik wil u deze niet onthouden. Deze spoom is een traditie met Kerstmis bij ons en smaakt heerlijk fris. Ik serveer deze tussen het laatste voorgerecht en de hoofdmaaltijd in.

INGREDIENTEN

1 l. Tropical siroop, 1 fles mousserende witte wijn., schijfje sinaasappel,  

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op17-12-2014
  • Internationaal
  •  > 120 min.
INGREDIENTEN

500 g zachtzure appels, 1/8 l beaujolais, 1/8 l droge cider, sap van 1 citroen, 120 g suiker, kaneelstokje, 4 plakjes carambola,

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op08-07-2000
  •  
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

Champagne

  •  …
  •  
  • Geplaatst op26-12-2001
  •  
  •  
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Suggesties kookboeken

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Smult is het lekkerste kooktijdschrift voor de hobbykok. Ieder kwartaal verschijnt er een nieuw nummer boordevol kookinspiratie voor bij jou aan tafel. Alleen nu ontvang je voor €19,95 5 nummers Smult!… Lees verder »

Top