Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

203 spinaziesoep recepten Alles wissen

  • Maak een keuze

Uitgebreid zoeken
Maak een keuze
Maak een keuze

Soepje van Gordon

INGREDIENTEN

200 gr spinazie, 1/2 l vleesbouillon, 1 ei, peper, zout, 1 theel nootmuskaat, 1/2 l biogarde, 5 eetl geraspte pecorino of een andere harde schapenkaas,

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op29-03-2000
  • Slanke keuken
  •  10-20 min.

Een heerlijke simpele soep om als voorgerecht te eten of om mee te nemen naar werk of andere gelegenheden onderweg in een thermoskan!

INGREDIENTEN

300 gr spinazie, 1 ui, 1 groot teentje knoflook, 500 ml water, 1 groentebouillon blokje, 50 gram boter, crème fraîche

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op06-07-2011
  • Vegetarisch
  •  0-10 min.

Spinaziesoep met mascarpone

INGREDIENTEN

- 450 gr. diepvries spinazie, - 1,5 L kippeboulion (van boulion blokjes), - 1/2 uitje heel fijn gesnippert, - 1 teen knoflook geperst, - Per bord: 1 eetlepel mascarpone, - Per bord: 1/2 eetlepel tomatenpesto

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op11-08-2001
  • Italiaans
  •  10-20 min.

Een erg lekker recept, spinaziesoep! te serveren als voorafje of als lunch

INGREDIENTEN

Voor 4 personen, 1 ui (in stukjes), 4 stengels bleekselderij (in stukjes), 1 aardappel (in stukjes), 1 teen knoflook (fijn gehakt), 8 dl. groentebouillon (2 bouillon blokjes), 600 gr. wilde spinazie, mespunt nootmuskaat, 2 eetl. olijfolie

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op05-05-2013
  •  
  •  20-30 min.

Een bijzonder (lekker)soepje

INGREDIENTEN

* 400 gr spinazie, goed gewassen, * 1 liter groentebouillon, * 165 ml kokosmelk, * 125 ml bekertje demi crème fraîche, * 1 teen knoflook, geperst, * 1 rode peper, * olijfolie, * peper & zout

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op26-11-2013
  • Nederlands
  •  10-20 min.

Weer een gemakkelijk recept

INGREDIENTEN

, , , , , , , , , 1 pak Iglo Jonge Gehakte Spinazie (450gram), 1 ui, 1 teentje knoflook, 6 takjes verse tijm, vloeibare margarine, 1,5 l tuinkridenbouillon (van 3 tabletten, 200 gram verse tortellini (met kaasvulling)gedroogde tortellini 150 gram, 1 dl Blue Band Finesse voor Koken, 2 geroosterde paprika's (pot), , , , , ,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op21-02-2004
  • Nederlands
  •  20-30 min.

Verrassend lekker

INGREDIENTEN

5 el olijfolie, 2 knoflooktenen, 2 uien, 1 aardappel, 1 tl tijm, 1 laurierblaadje, 1 l kippenbouillon, 5 dl melk, peper en zout, 250 gr. gehakte spinazie,

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op14-12-1999
  • Vegetarisch
  •  10-20 min.

Een heerlijke soep als lunch of als voorgetecht.

INGREDIENTEN

INGREDIENTEN, , 4 personen, 2 el boter, 1 ui, 2 tenen knoflook, 1 el bloem, 800 g spinazie, 500 ml bouillon, 500 ml melk, 8 sneden stokbrood, 2 el geraspte gruyère, room, nootmuskaat

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op20-06-2013
  •  
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

500 g spinazie, 3 eieren, 1 pot runderbouillon, slagroom, nootmuskaat, zout, peper, bloem,boter of margarine,

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op19-07-1999
  •  
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

Halve liter melk, 2 kruidenbouillontabletten, 1 pak diepvriesspinazie (300 gram), 2-3 eetlepels allesbinder, peper, nootmuskaat, 2-3 eetlepels croutons,

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op29-06-1999
  • Goedkoop en snel
  •  10-20 min.

Griekse soep

INGREDIENTEN

500 gram spinazie, 6 koppen water of vleesbouillon, 2 eetlepels boter, 4 eetlepels rijstemeel, 3 eetlepels parmezaanse kaas (geraspt), peper en zout

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op31-12-1998
  • Grieks
  •  30-60 min.

Soepen voor 4 pers. 10 Kcal per pers.

INGREDIENTEN

1 l ontvette groente- of kippenbouillon; 300 g diepvriesspinazie; peper (en zout)

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op15-01-2004
  • Slanke keuken
  •  20-30 min.

Snijd alle groenten (prei, ui en aardappel) fijn en stoof ze aan gedurende 4 minuutjes in een beetje vetstof. Giet er het water over, voeg de groentebouillon toe en laat opkoken. Voeg de spinazie op het laatste toe zodat ze de mooie groene kleur behoudt en laat ze nog even opkoken. Mix de soep mooi glad. Voeg wat room toe. van: http://koken.vtm.be/recept/spinaziesoep

INGREDIENTEN

500 gr ontdooide diepvriesspinazie, 1 klontje boter, 1/2 dl groentenbouillon, 1 kleine aardappel, 1 kleine ui, 1 dl room, 2 l water, 1 wit van prei,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op13-01-2013
  • Belgisch
  •  20-30 min.

Als je geen tijd hebt en je hebt trek in iets hartigs is dit soepje heel snel en lekker.

INGREDIENTEN

Een kopje blokjes diepvriessinasie, twee eetlepels Boursin, half boullonblokje, water.

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op18-06-2001
  • Goedkoop en snel
  •  0-10 min.

Heerlijke vega soepje

INGREDIENTEN

- 1/2 doosje champignons, - 2 grote teentjes knoflook, - 1 bosje lente uitjes, - 1/2 zakje gezouten pistache nootjes, - 1/2 pakje spinazie (diepvries), - 5 gedroogde tomaten op olie, - 1 bekertje creme fraiche,

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op25-07-2004
  • Biologisch
  •  10-20 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

500 gram verse spinazie, zelfbereide groentebouillon of 2 groentebouillonblokjes, 1 ui (gesnipperd), 2 teentjes knoflook (gekneusd), 1 grote zoete aardappel(in blokjes gesneden), Naar wens zure room of mascarpone, peterselie, scheutje olijfolie

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op13-02-2013
  • Europees Voorgerecht
  •  10-20 min.

Elle 2-2003

INGREDIENTEN

1 rode ui, gesnipperd; 1 teentje knoflook, gehakt; 200 g diepvries spinazie; 300 ml kippen of groentebouillon; 4 el spekjes; 50 ml room; nootmuskaat; kaneel; zout en peper

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op03-04-2005
  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Lekkere romige soep

INGREDIENTEN

Spinazie a la creme (500 gram), creme fraiche, bouillon (van kip of rundvlees), ui, zout en peper.,

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op31-01-2003
  • Nederlands Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Ook te maken in makkelijke, snelle versie: neem dan diepvriesspinazie a la creme, en laat room culinair weg. En voor vishaters: ook lekker met gebakken spekjes.

INGREDIENTEN

Zak verse spinazie, room culinair, bakje roze garnalen of rivierkreeftjes, theelepel sambal trassi, 1 ui, 1 a 2 tenen knoflook, bouillonblokjes (groentebouillon of runderbouillon is het lekkerste),

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op01-10-2008
  • Voorgerecht
  •  10-20 min.

Makkelijk,gezond soepje van verse spinazie.

INGREDIENTEN

1 kilo verse spinazie, 3/4 liter vleesbouillon (mag van blokje),4 eetl. boter,zout,peper,nootmuskaat,1 of 2 eieren, 3 eetl. geraspte kaas,croutons.

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op16-01-2000
  •  
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Lekkere gezonde soep

INGREDIENTEN

1 l. groente bouillon, 1 kg. gewassen spinazie, uitgelekt, 200 ml. room culinair, zeezout en peper uit de molen, 100gr. gerookte zalm in reepjes gesneden

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op07-04-2009
  • Internationaal
  •  10-20 min.

Kruidige zomersoep

INGREDIENTEN

Spinazie, sla, bouillon, boter, peterselie, basilicum, munt, courgette.

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op03-08-2001
  •  
  •  60-120 min.

Lekker makkelijk en gezond soepje

INGREDIENTEN

1 ltr kippenbouillon, 1 ui, 1 eetl. boter of olie, 450 gr spinazie a la creme, 200 gr gehaktballetjes (vers, blik of diepvries), 1 grote gekookte aardappel, snufje nootmuskaat

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op07-12-2005
  • Nederlands
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

Pak diepvries bladspinazie, klein bekertje slagroom, bosje radijsjes, 1 grote ui, 150 g. feta, 1 dl droge sherry, 0,75 l water, 2 kruidenbouillonblokjes, 30 g. boter, 3 el bloem, cayennepeper, evt. zout

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op02-04-2000
  • Vegetarisch
  •  10-20 min.

Ut Sleat (uit Sloten)

INGREDIENTEN

- 450 gram gehakte spinazie (diepvries), - 2 eieren, - 350 gram gerookte kipfilet of paling, - 30 gram boter, - 20 gram bloem, - 1? liter kippenbouillon, - 2 deciliter Room Culinair, - peper, - zout,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op18-04-2002
  •  
  •  20-30 min.

Licht voorgerecht.

INGREDIENTEN

*4450 gr bladspinazie, *1 ui, *1 dunne prei, *basilicum, *olijfolie, *knoflook, *gedroogde oregano, *zout en peper, *1 pot visfond, *droge sherry, *Thaise vissaus, *300 gr gerookte zalm, *citroensap, *1 klein bekertje slagroom, *verse dille.

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op28-11-1999
  • Nederlands
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

3 eieren, 500 g spinazie, boter, bloem, 1 pot runderbouillon, zout, peper, nootmuskaat, slagroom,

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op22-07-2001
  •  
  •  10-20 min.

Een groen lentesoepje

INGREDIENTEN

2 eetlepels olijfolie * 1 sjalot gesnipperd * de blaadjes van twee takjes tijm * 1 laurierblad * 500 gram verse spinazie * zout * peper * een lik creme fraiche * 8 dl. bouillon., , , , Benodigdheden voor de bouillon ( let op dit is voor 1,5 tot 2 liter, dus de rest kun je invriezen): 1,5 kilo runderschenkel * 1 laurierblad * 3 takjes rozemarijn * 2 reepjes citroenschil * 1 prei in vier stukken gesneden en schoongemaakt * 1 ui gehalveerd, 4 tenen knoflook, 5 zwarte peperkorrels (vegetariers maken natuurlijk een bouillonetje zonder vlees)., , , ,

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op24-02-2002
  •  
  •  > 120 min.
INGREDIENTEN

Spinazie

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op08-04-2006
  • Italiaans Voorgerecht
  •  20-30 min.

Soort spinaziestampot

INGREDIENTEN

-450 gram spinazie a la creme, -ongeveer 300 gram stukjes spek, -groot bakje monchou, -pakje aardappelpuree, -300 ml melk

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op10-11-1999
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Lekker romig soepje van vers spinazie

INGREDIENTEN

250 gr spinazie,1 l bouillon,zout,40gr boter,40 gr bloem,nootmuskaat,een flinke scheut room.

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op01-02-2000
  • Frans
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

250 gram diepvries spinazie a la creme - 1 liter water - 1 runderbouillonblokje - 25 gram salami.

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op07-11-2004
  • Nederlands
  •  20-30 min.

Van "moesje2"

INGREDIENTEN

500gr verse spinazie - 4 el boter - 1 el verse marjoleinblaadjes - 1 dl, room - 1/2 liter bouillon - zout - peper.,

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op12-05-2002
  •  
  •  0-10 min.

Gebonden soep.

INGREDIENTEN

Spinazie,room,roomboter,bouillon,zout selderiezout,peper uit de molen,roux.

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op20-03-2001
  • Nederlands
  •  0-10 min.

Cholesterolarm !

INGREDIENTEN

1/4 kilo verse spinazie *, 2 el dieetmargarine *, 7 dl runderbouillon *, 3 el bloem *, 2 el linolzuurrijke koffiemelk *, nootmuskaat *

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op03-11-2001
  • Nederlands
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

250 g. spinazie, 1 ui, 1 teentje knoflook, 1 el. boter, 1 el. bloem, nootmuskaat, 3/4 l. bouillon, 1/4 l. melk, 1 eidooier, peper, zout, maggi

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op14-02-2000
  •  
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

1/4 kilo verse spinazie, 2 eetl ongezouten boter, 7 dl natriumarme vleesbouillon, 3 eetl bloem, 1/2 dl verse room, nootmuskaat,

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op19-12-1999
  • Nederlands
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

*1 liter kippebouillon, *60 gr. kleine pastavormpjes, *250 gr. diepvries-spinazie (ontdooid), *versgemalen peper, *2 eierdooiers.

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op05-10-1999
  • Italiaans
  •  10-20 min.

-

INGREDIENTEN

2 el zonnebloemolie, 2 uien, gesnipperd, 5 tenen knoflook in plakjes, 500 g verse spinazie, 300 g zoete aardappel, geschild, 1 liter kippen- of groentebouillon,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op09-06-2016
  • Nederlands
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

500 g spinazie - 60 g boter - 1 ui, in ringen gesneden - 2 el tarwebloem - 6,5 dl kippen- of groentebouillon - 3,5 dl melk - 1/4 tl nootmuskaat - peper en zout naar smaak

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op26-04-2002
  • Belgisch
  •  30-60 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Dit nummer in Smult: o.a, de lekkerste hachee, coq au vin en andere traditionele gerechten met een nieuwe twist. Profiteer nu 5 X Smult met 30% korting! Profiteer nu!… Lees verder »

Top