Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

204 spiesje recepten Alles wissen

  • Maak een keuze

Uitgebreid zoeken
Maak een keuze
Maak een keuze

Leuke kleine amuse of Tapas OF gewoon leuk alf borrelhapje

INGREDIENTEN

, 24 kleine nieuwe aardappeltjes, in de schil gekookt, 12 teentjes knoflook gepeld 2 rode pepers, zaadjes verwijderd in 12 stukjes, 2-3 el olijfolie, 12 kleine houten prikkers, 1 el peterselie gehakt, Zeezout, ,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op14-12-2004
  • Frans
  •  20-30 min.

Lijkt een beetje op de VITELLO TONNATO uit Italie. Dit krijgt een aparte, speelse bereiding. Het tomaatjes zorgt voor extra sappigheid./ Natuurlijk ook schitterend als amuse.

INGREDIENTEN

1 kleine prei, half blikje tonijn naturel uitgelekt, 2 el mayonnaise, 1 el Citroen sap, 100 gr kalfsschnitzel, in 8 blokjes, 4 cherrytomaatje, 1 el olie, halve citroen, in partjes, minimengkom van keukenmachine of staafmixer, 8 cocktailprikkers,

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op04-02-2008
  • Italiaans Voorgerecht
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

4 stuks korte varkenshaas;, 16 blaadjes sali;, 16 lange plakken parmaham;, 4 lange stukken rozemarijn;, zout en peper;

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op20-11-2009
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

2 mooie plakjes ham zonder vetrandje en iets dikker gesneden, 4 el bressot, 12 mini-maiskolfjes, cocktailprikkers

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op01-07-2000
  • Internationaal
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Ook zomers lekker op de BBQ met grote gambas

INGREDIENTEN

12 grote garnalen (3 grote garnalen p.p), zeezout, 2 tenen knoflook, olijfolie, gemalen lombok of piri pir kruiden, Voor de sate:, 1 pot pindakaas (grof/met stukjes noot), 1 1/2 eetlepel ketjap manis, 1 eetlepel bruine suiker, 2 tenen knoflook, 1 scheut sesamolie, 1 grote spaanse peper (fijn gehakt), trasi poeder of gemalen trasi (1 theelepel), santen (1 kopje), water,

  •  Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op07-12-2009
  • Internationaal Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

Heerlijke PURE tomatensoep zonder toevoegingen (behalve tuinkruiden). Kerstomaatjes zijn zo lekker zoet van zichzelf dat ze niets meer nodig hebben. Het leuke en lekkere garnituur maakt de soep bijzonder.

INGREDIENTEN

750 gram (struik)-kerstomaten, 1 kleine ui, 2 (kruiden)bouillontabletten, ½ eetlepel(gedroogde) tijm, ½ eetlepel (gedroogde) rozemarijn, ½ eetlepel (gedroogde) salie, Bij gebruik van verse tuinkruiden de dubbele hoeveelheid gebruiken. Kruiden dan wel goed fijngemaakt gebruiken!, Garnering:, 2 los geklopte eieren, 1 eetlepel bloem, mespunt zout, boter of olie om te bakken, met als vulling:, roomkaas met pesto naar smaak, 4 satéprikkers, , 2 eetlepels fijngesneden basilicum

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op17-05-2012
  • Italiaans
  •  20-30 min.

Een feestelijke soep die gegarandeerd in de smaak zal vallen van Uw gasten

INGREDIENTEN

-400 g pompoen, -10 g gember, -1 ui, -1 rode paprika, -1 wortel, -1 l gevogeltebouillon, -1 busseltje koriander, Voor de marinade, - 1 dl olijfolie, - 1 teentje look, - 1 chilipeper, - 1/2 citroen

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op16-12-2006
  • Belgisch
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Een spiesje van tonijn en rozemarijn. onderdeel van verschillende tapas, of gewoon als borrelhapje

INGREDIENTEN

600 gram tonijn, 20 takjes rozemarijn, 3 teentjes knoflook, gepeld en geplet, 0,5 sjalotje, gepeld, grofgesneden, 5 DL olijfolie, Grof zeezout, Peper

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op05-07-2011
  • Spaans
  •  10-20 min.

Leuk als borrelhapje te serveren. GEEN recept van mezelf!

INGREDIENTEN

1 kilo kipgehakt 200 gr broodkruim 1 kleine ui 200 gr feta 4 teentjes knoflook 1 ei 1 el honing 1 el sojasaus 2 tl geraspte gember vijfruidenpoeder 80 ml arachide olie

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op21-11-2006
  • Frans
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Maak zelf de lekkerste varkensvlees spiesjes.

INGREDIENTEN

500g mager varkensvlees, 10 champignons (schoongeborsteld), 1 paprika (rood, geel of groen) in grote stukken, 4 el Go-Tan Wokolie, 4 el Go-Tan Dikke Ketjap rode peper, 1 el Go-Tan Gehakte Gember, 250g Go-Tan Mie Noodles, 4 el Go-Tan Gebakken Uitjes, 1 Zak Go-Tan Party Chips

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op23-06-2015
  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Perfect gegrild op de bbq

INGREDIENTEN

Benodigdheden (10 personen), , 20 grote scampi; 10 grote St.-Jacobsoesters; 1 dl olijfolie; ? bot koriander; 5 takjes verse tijm; 1 koffielepel kurkuma; 10 brochettestokken., , , , , ,

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op18-07-2001
  •  
  •  10-20 min.

Lekker hapje op de BBQ

INGREDIENTEN

Zak gedroogde abrikozen, pakje katenspek

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op13-08-2004
  •  
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

8 mooie aardbeien, 2 nectarines, 2 appels met groene schil, suiker,

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op31-03-2002
  • Nederlands
  •  10-20 min.

TAPA

INGREDIENTEN

300 g serrano ham, prosciutto of Westfaalse ham, dun gesneden en opgerold., 500 g gevulde olijven, 2 citroenen, in partjes

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op21-04-2000
  • Spaans
  •  10-20 min.

Borrelhapje

INGREDIENTEN

300 gr. kipfilet - 150 gr. prei - olie - sojasaus - limoensap - sambal

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op05-02-2000
  •  
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Heerlijk bij de BBQ

INGREDIENTEN

1 bakje kleine aardbeien of grote gehalveerd, 1 bos munt, alleen de blaadjes, blokjes kaas,ik heb gatenkaas gebruikt, evt. balsamico crème

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op19-07-2013
  •  
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

60 gr boter--, , 3-4 eetlepels appel/perenstroop--, , ? 750 gr gemengd vers fruit, zoals meloen, ananas, aardbeien, druiven--, , --6 tot 8 bolletjes roomijs, ,

  •  Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op21-03-2004
  • Nagerecht
  •  0-10 min.

Een verrukkelijke gastronomische brochette; Voorbereiding: 60 minuten; Bereiding: 55 minuten; Marineren: 15 min; - voor 4 personen -

INGREDIENTEN

500 g ongepelde Noordzeegarnalen, 8 rauwe langoustines, 8 sint-jakobsschelpen, 250 g zeeduivelfilets, 4 zeer fijn gesneden plakjes ongezouten spek, 1 bosje lente-uitjes, 3 stengels jonge prei, 20 g boter, olie, , voor de garnalensaus:, , de pellen van de garnalen en de langoestines, 100 g sjalotjes, 100 g wortel, 1 teentje knoflook, 1/4 bosje bieslook, 1 kruidentuiltje, 1/2 dl tomatenpuree, 1/4 dl cognac, 1 dl visfumet, 1 dl witte wijn, 30 g boter, 1 dl room, cayennepeper, zout, , voor de marinade:, , 1/2 dl olijfolie, het sap van 1 citroen, 1/8 bosje dille, zwarte peper van de molen, grof zeezout, , als garnituur:, , een handvol gemengde verse tuinkruiden en slablaadjes (dille, radicchio, krulsla, bladpeterselie, roomse kervel...) en eetbare bloempjes (bijvoorbeeld viooltjes)

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op06-06-2005
  • Belgisch
  •  30-60 min.

Dit is een lekker klein hapje

INGREDIENTEN

2 braadworstjes, 3-4 eetlepels mayonaise, 2 teentjes knoflook, , ,

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op31-08-1999
  •  
  •  10-20 min.

Serveren als aperitiefhapje. Aantal 4; Van : "M.2"

INGREDIENTEN

300-400 g kreeftenvlees (voorgekookt), 1/4 cavaillon-meloen, 1/4 carmel-meloen, 4 Bourbon-vanillestokjes, 30 g boter,

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op13-05-2003
  • Internationaal
  •  10-20 min.

Lekker en mooi ogend sateetje voor op de BBQ, kan ook met kippefilet gemaakt worden

INGREDIENTEN

Pijpajuintjes, 1 rode paprika, kalkoenfilet; voor de marinade : 1/4 kop soyasaus, 2 el mierikswortelpasta, 2 el sherry, 2 el bruine suiker, een bolletje gember (uitgeperst met knoflookpers); sate-stokjes

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op13-08-1999
  •  
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

400 gr rundergehakt, 1 eetlepel currygewurzsaus, zout, peper, 1 theelepel bouillonpoeder, 8 plakjes ham, 24 cocktailworstjes uit blik, 8 schijven ananas uit blik

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op04-02-2004
  •  
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

Deze lekkere borrelhapjes maak ik regelmatig. Heel goed voor te bereiden en gemakkelijk te maken. Ze vallen altijd erg in de smaak.

INGREDIENTEN

1 zakje mini mozzarella - 24 blauwe druiven zonder pit - 1 eetlepel witte balsamico-azijn - 2 eetlepels olijfolie - peper, zout - 2 theelepels honing - 1 theelepel oregano - 4 grote plakken rauwe ham

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op29-04-2005
  • Italiaans
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

8 Kwarteleitjes, 16 Gedroogde tomaatjes - halfgedroogd, 3 theelepel Tijm - gedroogd, 2 theelepel Zeezout, 2 theelepel Komijnzaadjes, 8 plakjes Parmaham

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op26-12-2012
  •  
  •  20-30 min.

Een recept van Koen Mahieu van Restaurant 't Bourgoensche Cruyce in Brugge

INGREDIENTEN

2 fijne plakjes Ganda ham - 1 kreeft van 400 a 500 gr - 3 groene asperges - 1 kwartelei - 2 dl gevogeltebouillon - 1 aubergine - enkele nootjes boter - saffraandraadjes

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op31-05-2000
  • Belgisch
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

500g kippenlever, 4 tomaten, 50g mais, 50g gekookte wilde rijst, 1 dl witte wijn, 100g mayonaise, 1 eetlepel koriander, kervel of oregano, , Voor de marinade:, 1 dl whisky, 1 dl olijfolie, 0,5 dl sesamolie, 1 eetlepel geraspte gember, 10 gesnipperde bosuitjes, 5 gekneusde teentjes knoflook,

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op29-06-2002
  • Belgisch
  •  > 120 min.
  • Eigen recept

Vandaag is het veel te warm voor moeilijk gedoe in de keuken vandaar een heerlijk makkelijk Spaans koud soepje: gazpacho met een spiesje van gamba's en chorizo! Bekijk al mijn recepten op Facebook: https://www.facebook.com/puurdaantje/ of op mijn ingstagram account: https://www.instagram.com/puurdaantje/  

INGREDIENTEN

Voor 4 ruime kommen:, - 1,5 komkommer, - 6 rijpe tomaten, - 3 kleuren paprika, - 2 sjalotjes, - 2 tenen knoflook, - sap van 1 limoen, - 2 eetlepels rode wijn azijn, - tabasco, - 2 eetlepels goede olijfolie (en een beetje extra om te garneren), - bieslook of andere kruiden om te garneren, - 16 rauwe gamba's, - stuk chorizo worst in 8 plakjes van 0,5 cm, - 4 saté prikkers,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op22-06-2017
  • Spaans
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

1 klein potje kersen (zonder pit), 200 g gerookte kipfilet, 25 g ongezouten pecan- of walnoten.

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op29-12-2005
  •  
  •  10-20 min.

Bijzondere smaak combinatie tussen gevogelte en schaaldieren

INGREDIENTEN

750 gr kippenvlees (zonder been), 350 gr kippenlevers, 8 zoetwater garnalen, 2 stalen prei, 2 rode paprika's, saus: 1,25 dl sojasaus, 1,25 dl mirin, 4 eetl suiker, zevenkruidenmengsel

  •  Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op22-10-2003
  • Japans Voorgerecht
  •  0-10 min.

INGREDIENTEN

16 gekookte wijngaardslakken * 12 blokjes gerookte zalm van 3x3x3cm * 200 g raketsla * 150 g Boursin * 2 rode paprika's * 1 citroen

  •  Voorgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op07-09-2001
  • Frans Voorgerecht
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

Dit hapje heb ik al heel vaak gemaakt, maar nog niet op Smulweb gezet (tenminste niet terug kunnen vinden). De mozzarella wordt vooraf gemarineerd in pesto en heeft daardoor veel meer smaak. Ziet er vrolijk uit en smaakt heerlijk.

INGREDIENTEN

1 bakje kerstomaatjes, 2 zakjes mini-mozzarella, 2 eetlepels groene pesto, Plm. 24 blaadjes basilicum, ,

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op20-03-2015
  • Italiaans
  •  10-20 min.

Heerlijk pastagerecht met kabeljauw en fris/pittig tomatensalsa.

INGREDIENTEN

Voor de spiesjes:, - 500 g kabeljauwfilet, - 12 plakjes bacon, - olijfolie, , voor de pasta:, - 400 g zwarte pasta, - 2 el rode pesto, - 150 ml kookroom, - 1 citroen, , voor de tomatensalsa:, - 4 trostomaten, - 1/2 Spaanse peper, - 1 rode ui, - 1 el olijfolie, - 1 el azijn, - 2 tl suiker, - 2 el verse koriander, gehakt, , extra nodig:, kwastje, 4 lange spiezen,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op27-04-2011
  •  
  •  20-30 min.

Lepelhapje

INGREDIENTEN

8 stukjes kalfszwezerik van ieder 20 gr. ? 8 stevige takjes rozemarijn ? 4 el. bloem ? 2 struikjes witlof ? 2 el. olijfolie ? 40 gr. bloem ? snufje suiker ? enkele druppels sherry-azijn ? peper - zout - nootmuskaat, Saus: 2 dl. gevogeltefond ? 20 gr. boter

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op22-11-1999
  •  
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Echt een mooie en lekkere tapas. De vis wordt gemarineerd en deze tapas kan je een dag van te voren bereiden.

INGREDIENTEN

250 gr witte vis, gefileerd en in blokjes, 1 kleine groene paprika, in blokjes, 1 kleine rode paprika, in blokjes, ananasstukjes (naar wens), 12 kerstomaten, cocktailprikkers, MARINADE, 180 gr boter, gesmolten, 2 el kleingesneden dille, 2 tl uitgeperst knoflook, 1 ½ el kleingesneden peterselie, 2 tl citroensap,

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op11-08-2009
  • Spaans
  •  10-20 min.

Voor 12 spiesjes. een makkelijk borrelhapje. ook uit de flair.

INGREDIENTEN

2 komkomers(in lange repen gesneden), 36 mini-borrel)salami's.

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op12-06-2001
  •  
  •  0-10 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

1 gele paprika, 1 ui, 250 g. pandanrijst, 1 theel. Thaise currypasta, 300 ml kippenbouillon, 300 ml kokosmelk, 500 g. rundergehakt, 2 tenen knoflook, 1 theel. kerriepoeder, 1/2 theel nootmuskaat, 1 ei, 100 g. panco broodkruim, 3 eetl. sesamzaadjes, 350 g. broccoliroosjes, 3 eetl. oestersaus, 4 eetl. zonnebloemolie, 150 g. shi take paddestoelen, 4 eetl. Kikkoman sojasaus, 1 eetl. gembersiroop, 1 theel. aardappelzetmeel, , ,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op03-01-2011
  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Voorgerecht voor 4 pers.; recept van het artikel Feestmenu's

INGREDIENTEN

Salade, , 6 pomodori tomaten, - 2 appels (Golden Delicious), - 1 avocado, - 1 citroen, - zout, (versgemalen) peper, saus, , 1 bosje dille, - 1,5 dl magere yoghurt, - 3 eetlepels mayonaise, - zout, (versgemalen) peper, spiesje:, , 1 stukje zalmfilet (150 g), - 1 stukje kabeljauwfilet (150 g), - 6 ongekookte gamba?s, - 1 pakje tempurameel*, - frituurolie, - 6 sateprikkers,

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op10-12-2003
  • Belgisch Voorgerecht
  •  10-20 min.

RODE TONIJNTARTAAR MET RUCOLASLAATJE , ROZEMARIJN/ZEEWATERGARNAALSPIESJE EN ANSJOVISMAYONAISE. Recept van restaurant Cucinamarangon te Turnhout.

INGREDIENTEN

Voor de tonijntartaar:, - 300 gram rode tonijn, - ? komkommer (geschild, ontzaad en in kleine blokjes), - 10 kappertjes (gehakt), - 2 augurkjes (fijngehakt), - 10 druppels balsamico tradizionale, - 1 dl olijfolie extra vergine, - 2 tomaten (ontveld, ontzaad en in kleine blokjes versneden), - peper en zout, - beetje citroensap, , Voor het rucolaslaatje:, - 1 bosje wilde rucola, - peper en zout, - 2 eetlepels olijfolie extra vergine, - 4 druppeltjes balsamico tradizionale, , Voor het spiesje:, - 4 takjes rozemarijn, - 4 zeewatergarnalen, - 8 kerstomaatjes, - peper en zout, - knoflook, - olijfolie om te bakken en braden, , Voor de ansjovismayonaise:, - 5 ansjovisfilets (onder olijfolie), - 2 eidoooiers, - 3-4 druppels witte wijnazijn, - snufje zout, - snufje witte peper, - 1/5 liter olijfolie extra virgine,

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op23-07-2005
  • Italiaans Voorgerecht
  •  20-30 min.

Weer eens een hele andere manier van saltimbocca dan ik gewend ben.

INGREDIENTEN

8 dunne kalfsschnitzels van ca. 80gr p/st, zout, peper, 16 kleine verse salieblaadjes, 16 plakjes rauwe ham, 1-2 el bloem, 2 el olijfolie, 25 gr boter, 1,5 dl droge witte wijn

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op07-08-2010
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Het BBQ seizoen is weer aangebroken, daarom receptjes voor heerlijke spiesjes voor op de BBQ!!

INGREDIENTEN

Spiesje met Valess en groene salsa, Ingredi?nten:, 1 pak Valess mini?s, mild gekruid, sat?prikkers, 1 groene paprika, 1 augurk, ? komkommer, zonder zaad, 1 groene Spaanse peper, in ringen, 1 el bruine basterdsuiker, 1 el gembersiroop, 1 el azijn, zout en peper, Spiesje van gamba?s met courgette, Ingredi?nten:, 6 rauwe grote garnalen, 1 grote courgette, in dikke plakken, sat?prikkers, 1 dl ketjap manis, 1 teentje geperste knoflook, 2 eetlepels gebrand sesamzaad, 100 gr taug?, , Spiesje van dolma met paprika en geitenkaas, Ingredi?nten:, 6 dolmades (uit blik), 1 pot geroosterde paprika?s, sat?prikkers, 100 gram geitenkaas, 2 tenen knoflook, geperst, 1 el honing, snufje oregano, peper en zout, , , , , , ,

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op18-05-2006
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Suggesties kookboeken

Dit nummer in Smult: o.a, de lekkerste hachee, coq au vin en andere traditionele gerechten met een nieuwe twist. Profiteer nu 5 X Smult met 30% korting! Profiteer nu!… Lees verder »

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Top