Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

3.195 spekreepjes recepten Alles wissen

  • Maak een keuze

Uitgebreid zoeken
Maak een keuze
Maak een keuze

Een makkelijke ovenschotel die door mijn gasten als heerlijk wordt betiteld.

INGREDIENTEN

450 gram diepvries spinazie, 450 gram aardappelschijfjes( voorgekookt ), 100 gram magere spekreepjes, 1 flinke ui, 3 teentjes knoflook, 2 dl. room cullinair, 3 eieren, 2 gekookte eieren,100 gram geraspte jonge kaas, scheutje olijfolie, zout en peper.

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op21-02-2002
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Lekker pittige ovenschotel. Door het gebruik van de mosterd en crème fraîche krijgt de kool een lekkere romige smaak. Geen aardappelpuree bovenop, maar aardappelen gestampt met wat crème fraîche en mosterd erdoor geroerd. Hierdoor krijg je een wat grovere laag, die heerlijk is bij de spitskool. Ook lekker met plakjes ontbijtspek op de schotel. Ze worden lekker knapperig in de oven. (zie foto)

INGREDIENTEN

Plm. 750 gram spitskool, 1 prei, 250 gram champignons, 150 gram mager gerookte spekreepjes of baconreepjes, 1 eetlepel neutrale olie, peper, zout, 1/2 theelepel gemalen nootmuskaat, cayennepeper naar smaak, 1 + 1 eetlepel mosterd, 200 ml crème fraîche, 750 gram kruimige aardappelen, 50 geraspte belegen kaas

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op10-10-2012
  • Nederlands
  •  20-30 min.

Deze versie van goulash van meesterkok Rudolph van Veen is het voor ons.

INGREDIENTEN

600 gram doorregen runderlappen, 10 eetlepels olijfolie, 50 gram spekreepjes, 1 grote ui, 2 teentjes knoflook, 4 paprikas (rood en groen), 2 eetlepels bloem, 1.5 eetlepel paprikapoeder of chilipoeder, 1 blikje tomaatstukjes (400 gram), 1 deciliter rode wijn, 2 deciliter Rundvleesbouillon, 2 theelepels tijm, 4 vastkokende aardappelen, 250 gram sperziebonen,

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op18-03-2005
  • Hongaars Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Eigen recept

Aardappelsalade maakte ik altijd volgens het recept van mijn Duitse moeder. Maar door tijdgebrek ontstond dit recept. Nu is mijn aardappelsalade nog veel lekkerder, hoeft niet meer in te trekken en dus veel sneller klaar. Iedereen die de salade geproefd heeft wil het recept. De salade kun je ook als basis gebruiken voor een maaltijdsalade door er gebakken spekreepjes of hamreepjes of tonijn of gerookte zalm aan toe te voegen. Laat je eigen fantasie maar werken. De salade is verrukkelijk dat kan ik je verzekeren!

INGREDIENTEN

8 middelgrote aardappelen - 2 kruidenbouillontabletten - 1 kleine ui - 1 dl witte azijn - 1 eetlepel suiker - peper en zout - 2 afgestreken eetlepels mayonaise - 1 eetlepel magere kwark of yoghurt - 2 eetlepels fijngehakte bieslook of peterselie

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op31-07-2005
  • Duits
  •  20-30 min.

Belangrijk voor dit SUPER gerecht echt een goede wijn te nemen. Is echt een TOPPERTJE

INGREDIENTEN

1 kilo magere runderlappen, in grove stukken 300 gr wortelen 3 teentjes knoflook 4 rode uien 250 gr kastanje champignons in plakjes 3 el olijfolie halve pot vleesfond 2 el bloem 100 gr spekreepjes 500 ml rode wijn (bourgogne)

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op18-03-2006
  • Frans Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Eigen recept

Heel bijzondere geroerbakte Stamppot

INGREDIENTEN

300 g aardappels, 200g spruitjes, 100 g spekreepjes, 1 ui gesnipperd, 2 t knoflook geperst, 1 doosje kastanje champignons, 1/2 rookworst, 1 gerookte kipfilet

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op05-03-2006
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Deze heerlijke pasta kregen we voorgeschoteld door een vriendin tijdens onze leesclubavond. Heerlijk! Meteen het recept gemaakt. Het viel ook erg in de smaak bij ons 8-jarige nichtje Eva. Zonder spek ook een heerlijk vegetatisch recept. In december 2012 gemaakt zonder champignons, ook lekker!

INGREDIENTEN

400 gram penne of strikjes pasta - 1 kleine ui of sjalotje - 2 teentjes knoflook - 150 gram gerookte spekreepjes - 300 gram spinazie a la creme liefst deelblokjes - 1 klein pakje boursin of andere roomkaas met kruiden - 150 gram champignons - peper, zout - eventueel wat sambal voor de liefhebbers

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op23-10-2006
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

De allerlekkerste stamppot rauwe andijvie.

INGREDIENTEN

- 1,5 kg Eigenheimers (of een andere bloemige aardappel), - 800 gram rauwe, gewassen en in reepjes gesneden andijvie., - 250 gram gerookte spekreepjes, - 2 dl warme melk (om de stamppot wat smeu?ger te maken), - 300 gram pittige geraspte kaas (Cantenaar is lekker), - mosterd, - nootmuskaat, - peper en zout

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op10-09-2000
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Een pittig en verrassend gerecht dat gemakkelijk en rap te maken is.

INGREDIENTEN

1 zalmfilet, boursin, fijne spekreepjes

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op01-12-1998
  • Frans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Boeuf Bourguignon was vroeger gewone dagelijkse boerenkost, maar ondertussen is het pure haute cuisine. Dit stoofgerecht wordt wereldwijd veel gegeten en wordt erg goed gewaardeerd. Deze is wel heel lekker, maar dat komt door de saus. Ik doe net even wat meer zodat het nog lekkerder wordt. Wel is van belang dat je goede wijn gebruikt zoals bijvoorbeeld Merlot, rode Macon of een Bourgogne. Dit is krachtige rode wijn en geeft dus veel smaak af en dat is bij dit stoofgerecht nou net de bedoeling. De cognac geeft de saus een extra lekkere twist. Probeer zelf maar en dan praten we wel verder.

INGREDIENTEN

1 kg magere riblappen, in blokken, 250 gr. zilveruitjes, 4 teentjes knoflook, fijn, 250 gr. gerookte magere spekreepjes, 1 grote winterwortel in stukken, 400 gr champignons in plakjes, 4 stengels bleekselderij in partjes, Bosje peterselie (gesnipperd), 3 el bloem, 4 dl rode wijn (zie boven), 2 flinke scheuten cognac, 4 dl runderbouillon, 2 takjes verse tijm, 3 laurierblaadjes, 50 gr roomboter, Zeezout, Zwarte peper uit je molen

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op19-09-2012
  • Frans
  •  > 120 min.
INGREDIENTEN

800 g. speklappen zonder zwoerd, 4 fijngesneden sjalotjes, 250 g. Oosterse roerbakgroenten, 4 eetlepels Japanse ketjap, 2 eetlepels gembersiroop, 1 uitgeperst teentje knoflook, 3 lente-uitjes (gesneden), 1/2 theelepel sambal oelek, 1 eetlepel citroensap, 2 theelepels suiker, 2 eetlepels olie om te bakken

  •  Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op07-07-2005
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

Deze heerlijke bietensalade is erg lekker als bijgerecht bij gebakken aardappeltjes en een gebakken karbonaadje of gebakken kabeljauw.

INGREDIENTEN

500 gram gekookte rode bieten - 2 teentjes knoflook - 1 ui - 2 eetlepels witte azijn - 2 eetlepels olie - 1 eetlepel suiker - peper, zout -, 200 gram reepjes mager rookspek -

  •  Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op11-08-2005
  • Duits Bijgerecht
  •  10-20 min.

Deze verrukkelijke selderijsalade kwam ik tegen in een Duits kookboek over Beieren. Het is echt een TOPPER! en doet het heel erg goed op een buffet.

INGREDIENTEN

Knolselderij schillen en in hele dunne reepjes snijden. In kokend water met citroensap en wat zout plm. 3-4 minuten koken. Afgieten en koud water afspoelen. Goed laten uitlekken. (Gebruik je een potje selderijsalade dan deze goed laten uitlekken. Bleekselderij wassen, in smalle boogjes snijden. Appels wassen. Klokhuis verwijderen en in reepjes snijden. Kaas ook in smalle reepjes snijden. Spekreepjes in droge koekenpan knapperig bakken. Noten in droge koekenpan roosteren. Af laten koelen., 300 gram knolselderij of een potje selderijsalade - sap van 1 citroen (vervalt als je een potje selderijsalade gebruikt!) -, 200 gram magere gerookte spekreepjes -, 2 stengels bleekselderij -, 300 gram belegen kaas - 2 appels (liefst Elstar) - 150 gram gehakte walnoten - mayonaise naar smaak -, 1 afgestreken eetlepel scherpe mosterd -, 4 eetlepels slagroom - peper, zout - 2 eetlepels selderijgroen

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op06-03-2006
  • Duits
  •  30-60 min.

Kip en spekjes vervangen voor Quorn naturel stukjes en je hebt een vegetarische maaltijd.

INGREDIENTEN

250 gr. kipfilet of 1 pakje Quorn naturel stukjes, 75 gr. spekreepjes, 250 gr. tagliatelle (of andere pasta), 80 gr verse roomkaas naturel of met kruiden, 1 rode paprika, 1 bakje champignons, 1 1/2 dl. koksroom, 1 blokje kippenbouillon (of tuinkruiden voor de vegetarische versie), Oregano, Italiaanse kruiden, Zout en peper, Olijfolie

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op10-02-2002
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

Ingredienten:, 750 g aardappelen, 500 g spruitjes, 150 g spekreepjes, 25 g boter, 1-2 uien, 2 el mosterd, zout, peper, nootmuskaat

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op27-05-2002
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Ik liep vorige week door de Albert Heijn hier en zag tot mijn verbazing een hele stelling staan met zakken vers gesneden boerenkool net van het land. Nou als er iets "eenvoudigs" is wat ik heerlijk vind dan is dat het wel, dus heb het gelijk gekocht! Het is hier flink koud dus gelijk proberen. Ik maak het echter niet op z`n Hollandse boerenfluitjes, maar veel en heel veel lekkerder! In de loop der tijden heb ik er mijn eigen draai aan gegeven en zal hem nu hier delen. Je kan het uitproberen en na één keer proeven maak je het nooit meer anders. Dit is een goed gevulde, hele smeuige, stamppot met een diep warme smaak, dus. Hele najaar en winter lekker van genieten.

INGREDIENTEN

2 zakken gesneden boerenkool van 300 gr, 8 grote iets kruimige aardappels of 9 10 kleintjes, 3 grote uien (gesnipperd), 250 gr gerookte spekreepjes of blokjes, Flink wat olijfolie, 1 el zongedroogde tomaatjes, 1 bouillonblokje rund, Zeezout, 2 keurslager rookworsten of VERSE Veluwse rookworsten bij AH of 2 HEMA worsten

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op26-09-2012
  • Nederlands
  •  20-30 min.

Ooit een combinatie van tilapiafilet, spek- reepjes, broccoli en bosuitjes gegeten? Vanaf nu zal dit gerecht hoog op je favoriete-recepten-lijst staan, denk ik

INGREDIENTEN

400 g panklare broccoli, zout, 200 g magere spekreepjes, 1 el olijfolie traditioneel, 500 g tilapiafilet, in stukjes, peper, 2 blikje tomatenpuree a 70 g, 1 dl room culinair, 5 bosuitjes, in ringetjes

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op09-03-2004
  • Nederlands
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

400 gr. broccoli, in roosjes, zout, 125 gr. magere spekreepjes, 1 el olijfolie, 400 gr. tilapiafilet, in stukjes, peper, 1 blikje tomatenpuree a 70 gr., 1 dl room culinair, 4 bosuitjes, in ringetjes

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op23-11-2010
  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

500gr aardappels, 250gr sperziebonen, 3 eetl olijfolie, 2 uien, 75gr spekreepjes, 1 dikke teen knoflook, 1 bakje kersttomaatjes, peterselie, 2 eetlepels pesto.

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op14-06-2000
  • Goedkoop en snel
  •  10-20 min.

Deze warme saus doet het prima bij gebraden haas of konijn.

INGREDIENTEN

-200 g spekreepjes, -1 lever van de haas of het konijn, -2 tenen knoflook, -1 sjalot (fijn gesnipperd), -2 glazen droge witte wijn, -1/2 glas azijn, -zout en peper

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op26-07-2005
  • Belgisch
  •  20-30 min.

Warme hapjes, voor 20 hapjes

INGREDIENTEN

20 dunne reepjes rookspek, 20 dadels, ,

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op09-06-2002
  • Nederlands
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

1/5 kg wiloof,300g ui,300 g preiwit,300 g selder,4 liter bouilion,250 ml room,150 g boter,200 g bloem,peper,zout,100 g gerookte spek,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op23-12-2002
  • Belgisch
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

4 plakjes bladerdeeg (diepvries), 1 schijf ananas (uit blik), 2 eieren, 125 g verse roomkaas, 50 g spekreepjes, 2 theelepels kerriepoeder, 75 g geraspte belegen kaas, 10 sprietjes bieslook, 1 eetlepel boter of margarine om in te vetten

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op06-09-2005
  • Kinderkeuken
  •  30-60 min.

Varken, big, kuus, zwijn, zeug, beer en hoe heet het ook alweer... Allemaal namen voor het vaak in de modder luierende eenhoevige zoogdier. Een zoogdier dat behoorlijk intelligent is (wist u dat een varken vrij gemakkelijk kan worden afgericht?) en bovendien bijzonder smakelijk vlees levert. Vlees in de vorm van heerlijke haasjes, sappige karbonaadjes, lekkere hamlapjes en knapperig spek

INGREDIENTEN

, 800 gram speklappen zonder zwoerd, 4 fijngesneden sjalotjes, 250 gram Oosterse roerbakgroenten, 4 eetlepels Japanse ketjap, 2 eetlepels gembersiroop, 1 uitgeperst teentje knoflook, 3 gesneden lente-uitjes, ? theelepel sambal oelek, 1 eetlepel citroensap, 2 theelepels suiker, 2 eetlepels bakolie

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op05-03-2004
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Deze dikke tomaatplakken kun je als hapje tussendoor maken, maar ook als bijgerecht bij een maaltijd serveren

INGREDIENTEN

4 vleestomatenzoutpepermilde en scherpe paprikapoeder100 gr ontbijtspek, in dunne plakjes1 kleine, groene paprika150 gr. broodkruim2 a 3 eetl. margarine

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op23-02-2005
  • Bijgerecht
  •  20-30 min.

Feestelijke maaltijdsoep, zoetig en pittig tegelijk

INGREDIENTEN

, olijfolie, 2 teentjes knoflook, 6 gele paprika's en 1 rode, 1 grote ui of 2 kleintjes, 2 kippenpoten, 2 kippenbouillonblokjes, 2 theelepels sambal trassi, versgemalen peper, 150 g reepjes ontbijtspek

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op04-10-1999
  •  
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

`t is niet zozeer een recept, dan wel een bereidingstechniek om spekjes of ontbijtspek knapperig te krijgen. Na bereiden zijn ze te verkruimelen om verder te gebruiken in quiches of andere hartige taarten of als versiering op spruitjes, boerenkool of andere stamppot.

INGREDIENTEN

Ontbijtspek of gerookte spekblokjes

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op21-12-2008
  •  
  •  0-10 min.

Origineel en makkelijk warm hapje

INGREDIENTEN

-4 middelgrote appels, -olie, -8 eetlepels sherry, -8 sneden doorregen spek, -8 schijven Goudse kaas, -gewassen slablaadjes, -paprikapoeder (edelzoet), -peterselie (garnering)

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op28-05-2003
  • Belgisch Voorgerecht
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

600 gram doorregen runderlappen, 10 eetlepels olijfolie, 50 gram spekreepjes, 1 grote ui, 2 teentjes knoflook, 4 paprikas (rood en groen), 2 eetlepels bloem, 1.5 eetlepel paprikapoeder of chilipoeder, 1 blikje tomaatstukjes (400 gram), 1 deciliter rode wijn, 2 deciliter Rundvleesbouillon, 2 theelepels tijm, 4 vastkokende aardappelen, 250 gram sperziebonen

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op30-01-2010
  • Hongaars Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Eigen recept

Je eigengemaakte Babi Pangang waar de chinees niet tegenop kan

INGREDIENTEN

500 g speklapjes met zwoerd, 1 prei, 1 rode paprika, 1 zakje kruidenmix voor bami, 2 lente/bosuitjes, 1 limoen of citroen, 3 eetl. zonnebloemolie, 2 eetl. bruine basterdsuiker, 2 dl tomatenketchup, 4 eetl. ketjap manis, 1 theel. sambal badjak, 400 g mihoen, 2 eetl. wokolie of zonnebloemolie, 50 g gefrituurde uitjes (potje),

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op21-06-2009
  • Chinees Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Ik geeft niet gemakkelijk top cijfers aan mijn recepten, maar deze krijgt een 9+1/2 van mij en de kids. Op één of andere manier kon ik de smaken precies afstemmen op elkaar.

INGREDIENTEN

1 kg riblappen, in grote blokjes gesneden (runderschenkels kan ook, maar dan eerst gaar koken met been), zout, zwarte peper, bloem voor bestuiven van vlees, zonnebloemolie, 100 g gerookte spekreepjes, 2 grote uien, in halve ringen gesneden, 3 teentjes knoflook, fijn, 8 zwarte peperkorrels, 2 laurierbladeren, 3 kruidnagels, 1/4 t gedroogde tijm (takje verse tijm kan ook), 250 ml runderbouillon of runde fond, 1 e witte azijn of 2 t Worcestersaus, 6 aardappelen in blokjes gesneden, 200 g champignons in plakjes gesneden, , 1. Breng vlees pittig op smaak met zout en peper., 2. Bestuif het vlees met bloem en meng de bloem goed door vlees., 3. Bak spekjes uit in olie en haal uit pan., 4. Bak vlees in olie tot goudbruin van kleur en doen vlees erna in een stoofpan., 5. Fruit nu op zacht vuur de uien en knoflook tot glazig., 6. Voeg de voeg de peperkorrels, laurier, kruidnagels, tijm, runderbouillon, azijn of Worcestersaus en spek erbij en breng aan kook., 7. Voeg dit nu bij het vlees en stoof voor 2-3 uren op zacht vuur tot boterzacht en met een gebonden saus., 8. Een half uur voor einde van kooktijd word de aardappelblokjes en champignons toegevoegd., , VARIATIE, Vanuit de Zuid-Afrikaanse traditie heb ik geleerd om veel meer deeg korsten en dumplings ("kluitjes") etc. te gebruiken bij mijn gerechten. Deze runde stoofpot heb ik dan ook precies gemaakt als hier boven beschreven en dit als vulling gebruikt voor mijn makkelijk te maken rundpastei.

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op17-09-2012
  • Afrikaans
  •  > 120 min.
INGREDIENTEN

400 gram broccoli * zout * 125 gram magere spekreepjes * 1 eetlepel olijfolie * 400 gram in stukjes gesneden tilapiafilet * peper * 1 blikje tomatenpuree * 1 dl room * 4 in ringetjes gesneden bosuitjes.

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op12-10-2006
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Een gerechtje met wat ik op dat moment in huis had. Ik hoop dat ik niets vergeten ben, `k schrijf het nooit op.

INGREDIENTEN

750 g prei, 1 kg aardappelen, wat melk, duobakje gerookte spekreepjes, knoflookboter, geraspte kaas, 250 g champignons, event. zout (spekreepjes kunnen zout uitvallen), peper, kruiden naar smaak

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op11-10-2011
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Overheerlijk! In plaats van spätzle kun je ook korte pasta zoals niet te dikke penne gebruiken. In plaats van cantharellen zijn gemengde paddenstoelen of kastanjechampignons zeker zo lekker!

INGREDIENTEN

250 gram (liefst verse) spätzle of korte (niet te dikke) pasta -, 150 gram reepjes mager rookspek -, 250 gram cantharellen of andere paddenstoelen -, 2 teentjes knoflook -, 1 klein glas droge witte wijn -, peper, zout -, 1 eetlepel zonnebloemolie -, 200 ml slagroom, 2 eetlepels verse gehakte peterselie

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op28-11-2011
  • Duits Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Soep kun je eigenlijk bijna overal van maken. Gewoon even inventariseren wat je in huis hebt en wat bij elkaar past. Zo is deze soep ontstaan en het was zeker een succes. De stronk van de broccoli kun je ook gewoon gebruiken. Het onderste stuk moet je dan wel eventjes schillen. TIP: In plaats van spekreepjes kun je ook zalmsnippers gebruiken.

INGREDIENTEN

1 stronk broccoli, 2 uien, 4 stengels bleekselderij, 1 teen knoflook, 1,5 liter kippenbouillon, 100 ml (koffie)room, 250 gram spekreepjes, 1 bakje kruidenroomkaas (150 gram), olijfolie, peper en zout

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op06-03-2014
  • Goedkoop en snel
  •  20-30 min.

Een heerlijk romig potje....

INGREDIENTEN

750g Broccoli, zout en peper, Aardappelpuree event.diepvries, of van twee pakjes. Eigengemaakt vind ik lekkerder.4 hardgekookte eieren 200g Hollandse gatenkaas (kan ook met geraspte kaas).ca.100g Coburgerham, in reepjes. event.wat gebakken spekreepjes.

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op07-10-2004
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

1 pak Koopmans Quiche Naturel, 50 g boter, 0,5 dl (50 ml) water, 1,5 dl (150 ml) room, 3 eieren, 250 g gemengde bospaddestoelen, grof gehakt, 3 lente-uitjes, fijngehakt, ½ tl tijmblaadjes, 1 el olijfolie, 100 g spekreepjes, 150 g geraspte padano kaas,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op07-04-2009
  • Internationaal
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

400 g panklare broccoli, zout, 125 g magere spekreepjes (C1000 Selectie), 1 el olijfolie traditioneel (C1000 Selectie), 400 g tilapiafilet, in stukjes, peper, 1 blikje tomatenpuree a 70 g, 1 dl room culinair, 4 bosuitjes, in ringetjes,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op09-03-2004
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

400 g panklare broccoli, zout, 125 g magere spekreepjes, 1 el olijfolie traditioneel, 400 g kabeljauwfilet, in stukjes, peper, 1 blikje tomatenpuree a 70 g, 1 dl room culinair, 4 bosuitjes, in ringetjes,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op11-03-2004
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

4 stronkjes witlof, 2 el (olijf)olie, 100 gr magere spekreepjes, 1 theelepel gedroogde tijm, zwarte peper, 1 dl appelsap

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op09-12-1999
  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Dit nummer in Smult: o.a, de lekkerste hachee, coq au vin en andere traditionele gerechten met een nieuwe twist. Profiteer nu 5 X Smult met 30% korting! Profiteer nu!… Lees verder »

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Top