Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

890 speklapjes recepten Alles wissen

  • Maak een keuze

Uitgebreid zoeken
Maak een keuze
Maak een keuze

Serveer het in kleine stukjes als borrelhapje of serveer het met Bami of nasi en komkommersalade

INGREDIENTEN

1,5 kg. magere speklapjes in stukjes van 5-6 cm, 1 a 2 grote verse groene lomboks , van de zaadstreng ontdoen en grofgehakt, 4 teentjes knoflook geperst, 1 eetl. verse marjolein, 2 eetl. plantaardige olie, 1 kopje vers limoensap, 3 theel. zout, 1 eetl. gemalen Szechuan-peper, verkrijgbaar in de Toko

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op14-01-2005
  • Chinees
  •  > 120 min.

Heerlijke speklapjes in de marinade

INGREDIENTEN

1 teentje knoflook/2 eetl. ketjap manis/1 eetl. honing/2 eetl. zonnebloemolie/peper/zout/450 gr speklapjes zonder zwoerd

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op06-06-2000
  • Bijgerecht
  •  20-30 min.

Speklapjes voor bij stamppot

INGREDIENTEN

8 speklapjes, , 1 theelepel kerriepoeder,1 theelepel paprikapoeder, zout, peper, 2 theelepels ketjap manis, 1 theelepel mosterd, een beetje boter

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op18-09-2001
  • Bijgerecht
  •  20-30 min.

Speklapjes met ui en appel

INGREDIENTEN

Speklapjes (met zwoerd), uien en appels (zoetzure)geserveerd met aardappelpuree.

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op09-07-2001
  • Scandinavisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Voor op BBQ

INGREDIENTEN

2 teentje knoflook geperste, 2 eetlepels diyon mosterd, 2 eetlepels bruine basterd, 1 eetlepel tabasco, zout, gemalen peper, 4 speklapjes mager

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op27-02-2000
  • Amerikaans
  •  > 120 min.

Heerlijke gepaneerde speklapjes

INGREDIENTEN

1 ei, zout, peper, kerry, paneermeel

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op06-05-2000
  • Nederlands
  •  10-20 min.

Geurig gekruid en crispy gebakken.!

INGREDIENTEN

1 kilo speklappen, peper en zout, rozemarijnnaaldjes, tijm, basilicum, 1/4 pakje boter,

  •  Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op04-09-2001
  • Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Deze speklapjes worden in de oven lekker knapperig. De kruiden en sauzen zorgen voor een lekkere pittig/zoete smaak

INGREDIENTEN

2 niet te dunne speklapjes - peper, zout - sambal naar smaak - 2 eetlepels honing - 3 eetlepels zoete chilisaus - olie voor de schaal

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op21-01-2009
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Lekkere speklappen, maar dan anders..

INGREDIENTEN

4 speklappen, 6 eetl. ketjap manis, 3 eetl. aceto balsamico, 2 eetl. zonnebloemolie, peper en zout, 2 bruine bake off stokbroodjes, 2 tenen knoflook, 2 stengels lente-ui, 1 rode Spaanse peper, 1 blikje tomatenblokjes, 1 pot gekookte witte bonen, , ,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op29-04-2010
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Gemarineerde speklapjes zijn eenvoudig te bereiden en zijn op iedere BBQ een succes.

INGREDIENTEN

-1 dl. ketjap manis, -4 tl. sambal oedjek, -2 el. bruine suiker, -1 tl. gemberpoeder, -1 tl. laos, -2 el. tomatenketchup, -1 kilo speklapjes

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op15-04-2000
  •  
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

Je eigengemaakte Babi Pangang waar de chinees niet tegenop kan

INGREDIENTEN

500 g speklapjes met zwoerd, 1 prei, 1 rode paprika, 1 zakje kruidenmix voor bami, 2 lente/bosuitjes, 1 limoen of citroen, 3 eetl. zonnebloemolie, 2 eetl. bruine basterdsuiker, 2 dl tomatenketchup, 4 eetl. ketjap manis, 1 theel. sambal badjak, 400 g mihoen, 2 eetl. wokolie of zonnebloemolie, 50 g gefrituurde uitjes (potje),

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op21-06-2009
  • Chinees Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

2 speklapjes,3 eetl.ketjap manis,1 theel.sambal terasssi,1 eetl.citroensap,1 bosje bosuitjes,3 eetl.slaolie

  •  Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op25-02-2000
  • Indonesisch Bijgerecht
  •  10-20 min.

Speklapjes of karbonade, met deze marinade smaakt het heerlijk!

INGREDIENTEN

2 tenen knoflook*2 eetl.dyonmosterd*2 eetl.bruine basterdsuiker*1 eetl.tabasco*zout, versgemalen peper*4 magere speklapjes*

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op12-07-2001
  •  
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

2 speklapjes a 125 g, 3 el ketjap manis, 1 tl sambal trassi, 1 el citroensap, 1 bosje bosuitjes, 3 el olie

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op22-05-1999
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

4 speklapjes, een beetje melk, zou, peper, nootmuskaat en paneermeel.

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op21-10-2000
  • Nederlands Bijgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

10 halve magere speklapjes,2 eieren,paneermeel,frituurolie of olijfolie,peper en zout.

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op08-02-2007
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Lekker bij witte of gele rijst met boontjes.

INGREDIENTEN

350 gr magere speklapjes in kleinere stukken gesneden / 2 teentjes uitgeperste knoflook / 1 el sambal oelek / sojasaus / 1 tl gemberpoeder / zout / arachide olie om te bakken .

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op22-02-2003
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

3 el mosterd, 2 el citroensap, 2 el olijfolie, 2 teentjes knoflook, uitgeperst, zout, peper, paprikapoeder, 500 g speklapjes, 1 dl bier,

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op05-01-2002
  • Nederlands
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Lekkere pittige speklapjes

INGREDIENTEN

750 gram speklapjes, 1 eetlepel arachideolie, 2 theelepels knoflook, fijngehakt, 60 ml droge sherry, 1 eetlepel chilibonenpasta of sambal oelek, 5 deciliter water, 2 theelepels hoisinsaus, 3 theelepels suiker, 1 eetlepel sojasaus, bij voorkeur donkere, , , , ,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op21-08-2009
  • Chinees Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

*4 preien, *6 speklapjes, *0ngeveer 3 centimeter verse gemberwortel, *1 deciliter sojasaus, *2? deciliter sake, *5 eetlepels suiker,

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op17-11-1999
  • Japans
  •  10-20 min.

Lekker bij de Exotische hutspot.

INGREDIENTEN

4 speklapjes, 4 eetl. ketjap manis, 1 eetl. honing, 2 eetl. olie, 1 gesnipperd rood pepertje, 1 prei in ringen.

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op25-10-2000
  • Indonesisch Bijgerecht
  •  20-30 min.

Lekker bij hutspot of boerenkoolstamppot.

INGREDIENTEN

6 speklapjes, 1 ui, 1 borrelglaasje sherry, 1 borrelglaasje ketjap manis, evt. 1 borrelglaasje rode wijn, 1 eetl. kerrie

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op03-10-1999
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Lekker met rijst Of over een stamppot.

INGREDIENTEN

6 magere speklappen VOOR DE SAUS:2 middelgrote uien / 2 el. olie / 2 tl sambal of naar smaak / 2 uitgeperste teentjes knoflook / 1 dl sinasappelsap / 2 el honing / 2 el tomatenketchup / 1 el azijn / zout.

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op28-01-2003
  • Nederlands Bijgerecht
  •  20-30 min.

Speklapjes bedekt met mosterd en corn flakes, lekker hard gebakken. Dit gerecht kan ook op de bbq klaargemaakt worden.

INGREDIENTEN

4 dunne speklapjes, 2 eetl. dyon mosterd, 1 pak corn flakes, 1 eetl. boter

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op25-11-2002
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Lekker met gekookte aardappelen of aardappelpuree en winterse groenten, bijvoorbeeld andijvie (of met stamppot van rauwe andijvie).

INGREDIENTEN

, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , 4 speklapjes, 2 middelgrote uien, 4 eetl. plantaardige olie, 3 eetl. zoetzure Thaise chilisaus, sap van 1 flinke sinaasappel, zout desgewenst een schepje suiker, , , , , , , , , , ,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op29-01-2004
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Lekker pittig en makkelijk

INGREDIENTEN

250 gr. speklapjes, 1 eetl. ketjap manis, 1/2 eetl. homing, 1,5 eetl olie, 1/2 theel. gemberpoeder, 3 theel. sambal oelek.

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op16-05-2006
  • Aziatisch Bijgerecht
  •  20-30 min.

Lekker bij Andijvie en aardappels

INGREDIENTEN

* 4 speklapjes, * olie met oregano < of een andere smaak>, * 2 tenen knoflook, * 2 eetlepels ketjap, * peper

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op24-07-2002
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

En dan onder de grill mmmmm...

INGREDIENTEN

400 gr speklapjes zonder zwoerd/4 el ketjap manis/2 el sambal(of meer naar smaak)/2 el gembersiroop/1 el citroensap.

  •  Bijgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op19-03-2001
  • Bijgerecht
  •  > 120 min.
  • Eigen recept

Speklapjes in een menging van Thai, Vietnamees en Indisch.

INGREDIENTEN

Speklapjes, (lidel, Aldi en of EMTe of AH), vissaus, ui, knoflook, olie, Spaanse peper of madam Janette, ,

  •  Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op20-05-2013
  • Hoofdgerecht
  •  0-10 min.

Heerlijke hollandse winterkeuken

INGREDIENTEN

50 gr.rozijnen, 2 eetlepels sinaasappelsap, 2 eetlepels bloemhoning, 4 speklapjes a 100 gram, peper,zout, 20 gr boter of margarine, 1/2theelepel kaneelpoeder

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op06-11-2000
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

4 preien * 6 speklapjes * ongeveer 3 centimeter verse gemberwortel * 1 dl sojasaus * 2 deciliter sake * 5 el suiker

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op01-02-2005
  • Japans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

In plaats van speklapjes heb ik schouderkarbonade gebruikt. Het heeft een heel aparte smaak. Het is echt het proberen waard!!!

INGREDIENTEN

1 ui, 400 gr. speklapjes of schouderkarbonades, Kaneelstokje 10 cm, 4 tenen knoflook,of wat minder waar je van houdt., 1 tl. witte peper, steranijs, 2 tl ketoembar, 6 el bruine suiker, 4 el vissaus, 3 el zoute sojasaus, 4 el verse gehakte koriander, 1 liter water, 2 el olie, pepertje

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op23-02-2003
  • Thais Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

Koreaanse speklapjes

INGREDIENTEN

1 kilo magere speklapjes, sesamzaad, 5 teentjes knoflook, gemberpoeder, zoute soja, ketchup, peterselie, zonnebloemolie.

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op30-01-2009
  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Hoofdgerecht voor 4 personen; Voorbereidingstijd: +- 40 minuten Bereidingstijd: +- 10 minuten Van : "Nynke"

INGREDIENTEN

4 preien, 6 speklapjes, 3 cm verse gemberwortel, 1 dl sojasaus, 21/2 dl sake, 5 eetlepels suiker,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op15-09-2003
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

2 el sinasappel jam, 3 el ketjap manis, 1 el citroensap, 1 teentje knoflook, peper, 2 speklapjes, ,

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op08-05-1999
  •  
  •  > 120 min.

Zoete speklapjes in sinaasappelmarinade

INGREDIENTEN

-500 gr speklapjes ? 1 tl sambal ? 1 tl gemberpoeder of indien voorradig tl geraspte gemberwortel ?2 tl ketjap manis(zoet) ? sap van 3 perssinaasappelen ? likeurglaasje grand marnier(of andere sinaaslikeur)- 3 el zoete honing ? 1 el bruine suiker- peper en zout

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op30-04-2000
  •  
  •  > 120 min.
INGREDIENTEN

2 tenen knoflook, 2 el. dijonmosterd, 2 el. bruine basterdsuiker, 1 el. tabasco, zout, vers gemalen peper, 4 magere speklapjes, 50 ml. croma vloeibaar

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op12-07-2000
  •  
  •  10-20 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

4 speklapjes, zout en witte peper, 1 knolselderij, 1 el boter, 2 el grove mosterd, 2 el crème fraîche

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op02-09-2008
  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Een heerlijke Hollandse winterpot

INGREDIENTEN

1 kg aardappels, 1 flinke rode ui, 1 takje rozemarijn, 500 gr speklapjes, 1 el five-spicepoeder, 1 sjalot, 6 stronkjes witlof, 3 el appelstroop,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op10-12-2008
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

8 Speklapjes a la minute * 1 kilo Spruitjes, panklare * 100 gr.Hazelnoten, gehakt * 2 dl. Slagroom * 6 el. Aceto balsamico * 4 dl. Kalfsfond * Nootmuskaat, * Olijfolie * Peper * Zout *,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op20-12-1999
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Suggesties kookboeken
Suggesties kookgroepen

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Dit nummer in Smult: o.a, de lekkerste hachee, coq au vin en andere traditionele gerechten met een nieuwe twist. Profiteer nu 5 X Smult met 30% korting! Profiteer nu!… Lees verder »

Top