Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

5.979 spekjes recepten Alles wissen

  • Maak een keuze

Uitgebreid zoeken
Maak een keuze
Maak een keuze

Een makkelijke ovenschotel die door mijn gasten als heerlijk wordt betiteld.

INGREDIENTEN

450 gram diepvries spinazie, 450 gram aardappelschijfjes( voorgekookt ), 100 gram magere spekreepjes, 1 flinke ui, 3 teentjes knoflook, 2 dl. room cullinair, 3 eieren, 2 gekookte eieren,100 gram geraspte jonge kaas, scheutje olijfolie, zout en peper.

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op21-02-2002
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Ovenschotel om je vingers bij af te likken. De andijvie schotel wordt gemaakt met gehakt, aardappelschijfjes, eieren,knoflook , spekjes en heerlijke verse Parmezaanse kaas

INGREDIENTEN

500 gram andijvie, gesneden, 500 gram runder gehakt, gekruid, 1 klein scheutje vloeibare margarine(of stukje margarine), ca. 8 aardappels geschild en in plakjes gesneden, 2 bakjes magere spekjes, 1 groot bakje creme fraiche, 3 teentjes knoflook, geperst, 4 eieren, 250 gr gram kaas (parmezaan of belegen)liefst verse,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op18-02-2005
  • Nederlands
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Dit recept gebruiken wij al jaren als er gasten komen of zo maar, omdat het zo lekker is.

INGREDIENTEN

4 halve kipfilets, 50 gr boter en 1 el olie, 1/2 rode paprika in stukjes, 50 gr. gerookt spek in stukjes, 1 kleine ui gesnipperd, 125 gr champignons in plakjes, 1 teentje knoflook gesnipperd, klein blikje tomatenpuree, 2 tl paprikapoeder, 1 glaasje wodka, 2 dl slagroom of koksroom (o.i.d.), Peper en zout, Cayennepeper

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op23-07-2009
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Een te gekke zuurkoolschotel uit de oven. Het lijkt een "drukke " combinatie, maar het is zo lekker , proef het maar. met zo`n heerlijke knapperige korst.

INGREDIENTEN

1 - 1, 5 kg aardappels, kruimige soort (geschild gewicht); kipbouillon (b.v., van een bouillon blokje); melk, wat roomboter; magere spekjes (125- 250 gr.); scheut room; nootmuskaat; 500 gr. rundergehakt; paprikapoeder; zout en peper; voorgebakken of vers gebakken uitjes; het sap van een uitgeperste sinaasappel; beetje bruine suiker; flinke theelepel sambal badjak; scheut ketjap manis; scheut ketchup.; pakje zuurkool

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op07-10-2008
  • Nederlands
  •  30-60 min.

Een waanzinnige ovenschotel, met kip, prei en een dakje van gesneden stokbrood met kruidenboter en kaas. Echt een TOPPERTJE

INGREDIENTEN

250 gram kipfilet 100 gr kruidenboter 150 gram ontbijtspekreepjes600 gr gesneden prei zout en peper 4 el gesneden peterselie ca 16 sneetjes stokbrood 200 gr geraspte belegen kaas VOOR EEN WITTE SAUS25 gram boter, 20 gram bloem, 2 dl heldere vleesbouillon (van blokje bijvoorbeleld), peper, zout,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op21-01-2007
  • Frans
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Heel erg gemakkelijk. Een goede manier om mijn kinderen aan de spinazie te krijgen! En ik gebruik altijd wat overgebleven tomaten die niet vers genoeg meer zijn voor in de salade.

INGREDIENTEN

Pasta (welke je wilt) - hoeveelheid afh van eters, Zak gewassen spinazie (supermarkt), 2 grotere of 4 kleinere tomaten, Knoflook (naar smaak), Wat zout en peper, Naar keuze: spekjes of blokjes ham, of niets, Olijfolie, Parmezaanse kaas

  •  Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op30-01-2008
  • Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

Dit is een heel leuk recept wat vroeger en ook nu nog veel werd gemaakt. Niet te verwarren met "coq au vin" want dat is dit niet. Ik kan me nog herinneren dat dit vroeger ook wel in Nederlandse restaurants werd geserveerd, maar toen was ik een jaar of tien. Een mals gestoofd kippetje met smaak dan is dit ouderwets lekker. Koop wel een lekkere vette scharrelkip van goede kwaliteit en géén kiloknaller want die kippen zijn echt niet lekker.

INGREDIENTEN

1 hele kip in 8 stukken óf 1 hele kip óf 8 kipkarbonades, 125 gram blokjes gerookte spek, 2 uien (in halve ringen), 2 flinke wortels (in partjes), 1 klein blikje tomatenpuree, 2 stengels bleekselderij (gesneden), 40 gr boter, olijfolie, 3 dl rode wijn, 3 dl kippenbouillon, 2 teentjes knoflook (fijn), 2 tl tijm, Zeezout, Zwarte peper uit je molen

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op19-09-2012
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Broccoli is zit boordevol vitamine C, eet het eens in een quiche.

INGREDIENTEN

Boter om de vorm in te vetten, 8 plakjes bladerdeeg, 500 gram broccoli in roosjes, 4 grote eieren, 100 gram spekjes, uitgebakken, 2 dl kooksroom, 50 gram gruyère, geraspt, Versgemalen zwarte peper, snufje zout,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op08-11-2009
  • Internationaal
  •  30-60 min.

De ouderwetse, echte, Italiaanse Pasta Carbonara. Ook snel, lekker en goedkoop.

INGREDIENTEN

Pasta naar keuze (spaghetti is lekker), 2 eieren, room (een bekertje creme fraiche of een half pakje koksroom/room culinair), 75 gr parmezaanse kaas, spekjes (of bakbacon in stukjes), knoflook, peper en een klontje boter (eventueel).

  •  Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op04-05-1999
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

Heerlijke groene pesto pasta met uitgebakken spekjes, kip en rucola sla.

INGREDIENTEN

- 500 gram penne, - 250 gr. gerookte spekjes, - 3/4 potje groene pesto, - 300 gram kipfilet, - kipkruiden (zonder zout) en/of peper, - ui, - bakje champions, - 2 blokjes kippenboullion, - 300ml water, - zak rucola sla, - 250 ml creme fraise, - zakje geraspte parmezaanse kaas

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op03-07-2010
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Heerlijke romige soep, die de hele familie graag bij ons komt eten.

INGREDIENTEN

*50 gr boter, *60 gr bloem, *1/8 liter room, *1 liter bouillon (van een blokje), *2 eetlepels grove mosterd, *klein stukje prei (fijn gesneden), *uitgebakken spekjes (of dungesneden plakjes droge worst),

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op13-06-2004
  • Nederlands Voorgerecht
  •  10-20 min.

De allerlekkerste stamppot rauwe andijvie.

INGREDIENTEN

- 1,5 kg Eigenheimers (of een andere bloemige aardappel), - 800 gram rauwe, gewassen en in reepjes gesneden andijvie., - 250 gram gerookte spekreepjes, - 2 dl warme melk (om de stamppot wat smeu?ger te maken), - 300 gram pittige geraspte kaas (Cantenaar is lekker), - mosterd, - nootmuskaat, - peper en zout

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op10-09-2000
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Penne met zalm en gebakken spekjes (super lekker!)

INGREDIENTEN

Spekjes, Champignons, groene paprika, Penne, creme fraise, groene pesto, gerookte zalmsnippers, peper, peterselie, olijfolie en pharmasaanse kaas

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op04-01-2009
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Geweldige combinatie !

INGREDIENTEN

800 g panklare spruitjes, 2 zachtzure appels (bijv. Elstar), 100 gr gerookte spekjes, 1 el citroensap, 25 g boter, 1 ui (grofgesnipperd), 1 tl kaneel, 1/2 tl gemalen komijn

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op13-10-2009
  •  
  •  20-30 min.

Kip en spekjes vervangen voor Quorn naturel stukjes en je hebt een vegetarische maaltijd.

INGREDIENTEN

250 gr. kipfilet of 1 pakje Quorn naturel stukjes, 75 gr. spekreepjes, 250 gr. tagliatelle (of andere pasta), 80 gr verse roomkaas naturel of met kruiden, 1 rode paprika, 1 bakje champignons, 1 1/2 dl. koksroom, 1 blokje kippenbouillon (of tuinkruiden voor de vegetarische versie), Oregano, Italiaanse kruiden, Zout en peper, Olijfolie

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op10-02-2002
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Dit gerecht is een typisch voorbeeld van creatief koken. Zoiets zou je tegen kunnen komen als je de rubriek "koelkast leegmaken" gebruikt. Ik heb gewoon gekeken welke ingrediënten bij elkaar passen en welke smaken matchen. Dit is een ovenschotel die helemaal bij deze tijd van het jaar past. Tip: Je kunt ook variëren door de aardappelschijfjes te vervangen door aardappelpuree.

INGREDIENTEN

- 500 gram (runder)gehakt, - 500 gram witlof, - 1 kg vastkokende aardappelen, - 150 gram gerookte spekjes, - 250 gram (kastanje)champignons, - 2 uien, - 3 eieren, - 250 ml kookroom, - 2 tot 3 lepels mosterd, - 200 gram geraspte kaas, - peper (weinig of geen zout i.v.m. de gerookte spekjes)

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op28-10-2013
  • Nederlands
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Hier een hartige variatie op dat "alom aanwezige" zoete cupcakes!

INGREDIENTEN

voor gehakt mengsel, 500 g rundergehakt of half om half als je ook varkensvlees eten (met varkensvlees erin, word het smeuïger), 1 kleine ui, fijn, 1 teentje knoflook, fijn, 4 e krulpeterselie, fijn, 1 t Worcestersaus, 1 volle t mosterd, 1 t zout, 1/4 t vers gemaalde zwarte peper, 1 ei, , spekreepjes, voor bovenop, plukje peterselie voor garnering

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op08-08-2013
  • Afrikaans
  •  60-120 min.

Ondanks dat het niet eens zo koud is momenteel krijg je door de korte dagen zin in echte winterkost. Gisteren aten we deze heerlijk zuurkoolschotel! Een ware smaaksensatie met de combinatie van appeltjes, crème fraîche, gehakt, spekjes en mosterd.

INGREDIENTEN

, , - 5 aardappelen, - 250 gram zuurkool, - 1 bakje spekjes, - klein potje crème fraîche, - halve appel, - 150 gram gehakt, - geraspte kaas, - nootmuskaat, - peper en zout, - scheutje melk, - klontje boter, ,

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op06-11-2011
  • Nederlands
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

Deze verrukkelijke mosterdsoep heb ik nog niet kunnen vinden op Smulweb. Beslist geen mager recept, maar misschien daarom wel heel, heel erg lekker. Ik heb het recept al vele keren - op verzoek - doorgegeven. Een echt Top recept! Een dergelijk recept heeft ooit in een Tip gestaan, waardoor ik werd geinspireerd.

INGREDIENTEN

50 gr roomboter - 3 lente-uitjes - 30 gr bloem - 1/8 ltr slagroom - 3 eetl Franse (Dijon) mosterd - 1/2 ltr melk - zout en peper - 75 gr reeptjes mager ontbijtspek - 2 eetl pijnboompitten

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op27-03-2004
  • Frans
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

1 1/2 kg kruimig kokende aardappelen(geschild en in stukken), zout, 2 el olijfolie traditioneel, 1 ui(gesnipperd), 125 g magere spekreepjes, 1 spitskool(in repen), 1 1/2 el kerriepoeder, 1- 1 1/2 dl melk(verwarmd), peper,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op08-03-2005
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Heerlijk als tussendoortje voor kinderen en ook voor volwassenen

INGREDIENTEN

1 GROTE ZAK met van die echte spekkies, 4 lepels poedersuiker, 1 lepel water, snoepjes, bijvoorbeeld smarties, stukjes dropveter, zure sliertjes en kleine dropjes. biscuietjes.

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op21-06-1999
  • Kinderkeuken
  •  10-20 min.

Lekkere stamppot, zelfs voor diegene die spruitjes niet lekker vindt.

INGREDIENTEN

-750 gr. geschilde aardappelen, -500 gr.spruitjes, -zout, -ca. 1 1/2 dl. melk, -peper, -nootmuskaat, -1 ui, -300 gr. mager rookspek, -25 gr. boter, -2 friszure appels,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op24-04-2000
  • Goedkoop en snel Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

GEFRITUUDE SPEKLAPJES

INGREDIENTEN

6 speklapjes, een zakje paprika poeder, een zakje speklapjes kruiden, een zakje vleeskruiden, een flesje citroensap, zout, peper

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op04-01-2000
  • Indonesisch
  •  0-10 min.

Ik geeft niet gemakkelijk top cijfers aan mijn recepten, maar deze krijgt een 9+1/2 van mij en de kids. Op één of andere manier kon ik de smaken precies afstemmen op elkaar.

INGREDIENTEN

1 kg riblappen, in grote blokjes gesneden (runderschenkels kan ook, maar dan eerst gaar koken met been), zout, zwarte peper, bloem voor bestuiven van vlees, zonnebloemolie, 100 g gerookte spekreepjes, 2 grote uien, in halve ringen gesneden, 3 teentjes knoflook, fijn, 8 zwarte peperkorrels, 2 laurierbladeren, 3 kruidnagels, 1/4 t gedroogde tijm (takje verse tijm kan ook), 250 ml runderbouillon of runde fond, 1 e witte azijn of 2 t Worcestersaus, 6 aardappelen in blokjes gesneden, 200 g champignons in plakjes gesneden, , 1. Breng vlees pittig op smaak met zout en peper., 2. Bestuif het vlees met bloem en meng de bloem goed door vlees., 3. Bak spekjes uit in olie en haal uit pan., 4. Bak vlees in olie tot goudbruin van kleur en doen vlees erna in een stoofpan., 5. Fruit nu op zacht vuur de uien en knoflook tot glazig., 6. Voeg de voeg de peperkorrels, laurier, kruidnagels, tijm, runderbouillon, azijn of Worcestersaus en spek erbij en breng aan kook., 7. Voeg dit nu bij het vlees en stoof voor 2-3 uren op zacht vuur tot boterzacht en met een gebonden saus., 8. Een half uur voor einde van kooktijd word de aardappelblokjes en champignons toegevoegd., , VARIATIE, Vanuit de Zuid-Afrikaanse traditie heb ik geleerd om veel meer deeg korsten en dumplings ("kluitjes") etc. te gebruiken bij mijn gerechten. Deze runde stoofpot heb ik dan ook precies gemaakt als hier boven beschreven en dit als vulling gebruikt voor mijn makkelijk te maken rundpastei.

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op17-09-2012
  • Afrikaans
  •  > 120 min.

Gewoon lekkere salade

INGREDIENTEN

1 kg vastkokende aardappelen, 250 gr mager rookspek, in blokjes, 4 augurken, 1 appel (bijv. Granny Smith), 2 eetlepel nat van de augurken, 1 kleine ui, 4 eetlepel mayonaise, 4 eetlepel magere yoghurt, zout en versgemalen peper

  •  Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op21-01-2011
  • Bijgerecht
  •  30-60 min.

Jachtschotel volgens familiehotel Bakker in Vorden

INGREDIENTEN

800 g sukadelapjes of magere runderlappen, in dobbelstenen, 2 eetlepels bloem, 2 eetlepels olie, 100 g boter + een beetje om in te vetten, 50 g spekblokjes, 2 uien, gesnipperd, 4 kruidnagels, 10 jeneverbessen, gekneusd, 2 laurierblaadjes, 300 ml rode wijn, 2 plakjes ontbijtkoek, in dobbelstenen, 900 g aardappelpuree (zelfgemaakte), 2 appels, geschild en in ringen, 2 beschuiten, verkruimeld

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op06-09-2010
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Heerlijke ovenschotel met zuurkool, gehakt, worst, spekjes, aardappelpuree, gegratineerd met kaas. Ook heerlijk voor mensen die normaal geen zuurkoolfan zijn.

INGREDIENTEN

1 pond zuurkol, 4 ons runder- of varkensgehakt, 1 rookworst, 100 gram spekblokjes, 1 ui, teentje knoflook, paprikapoeder, 3 jeneverbessen, 2 kruidnagels, laurierblad, beetje zout, boter, droge witte wijn, aardappelpuree (water & melk), zakje geraspte kaas,

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op29-03-2001
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

Dit recept is van Nigella Lawson. Ik gebruik alleen crème fraiche i.p.v. heavy cream.

INGREDIENTEN

- 450 g spaghetti, - half bakje crème fraiche (ongeveer 60 ml), - 250 g pancetta blokjes of spekjes, - 60 ml droge witte wijn of vermout, - 4 eieren, - 50 g parmezaanse kaas, - 2 tl olijfolie, - zwarte peper en nootmuskaat

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op08-03-2009
  • Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Super snel klaar en erg lekker.

INGREDIENTEN

Verse spinazie of pak diepvries spinazie (450 of 600 gram naar keuze)., 125ml creme fraiche (kan worden weggelaten als je spinazie 1a la creme neemt), 250 gram champignons, 250 gram spekreepjes, knoflook, peper, zout naar wens

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op26-01-2003
  • Goedkoop en snel Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Stoeien met boerenkool: Met boerenkool kan je ook zo veel gekke dingen doen. Deze boerenkool heb ik vanmorgen gemaakt in grote hoeveelheden voor een feestje ( 6 kilo en vries dit dan in). De smaak is heerlijk door de room, spekjes en de uien die er door zitten.

INGREDIENTEN

1,5 kilo aardappels 1 kilo gesneden boerenkool ca. 300 gram spekjes of bacon 3 flinke uien gesnipperd 1 rookworst 200 ml culinaire room olijfoliezout en peper.

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op30-11-2003
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Heerlijke quiche, zonder deegwaren. gezond en hartig.

INGREDIENTEN

5 eieren, half kopje melk, oude geraspte kaas, 1 grote ui, half doosje champignons, 1 rode paprika, halve courgette, 100-125 gram verse doperwten, 1/4 pakje bladspinazie (ontdooien en goed ui laten lekken), 6-8 kleine trostomaten, verse franse kruidenmix

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op23-04-2012
  • Slanke keuken Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Deze heerlijke ovenschotel heb ik zelf ontwikkeld. Hij heeft alles voor de donkere, koude dagen en zit bomvol gezond en smaak. Het lijkt op sheperds pie, maar ook een beetje op jachtschotel, maar zijn het niet. Bruine bonen, spek, mager rundergehakt, paprika, tomaat, uien, prei en paddenstoelen. Onder het dakje aardappelpuree gegratineerd met kaas vormen alle ingrediënten samen een ware smaakexplosie. Hij is niet alleen lekker, maar ook erg gezond! Mmmm Smullen in de herfst en in de winter.

INGREDIENTEN

4 grote licht kruimige aardappels, 2 flinke vleestomaten, 1 groene, rode en gele paprika, 1 stengeltje prei, 2 grote uien, 1 half bakje champignons (125 gr), 2 teentjes knoflook, 1 grote pot bruine bonen (HAK), Stukje (200 gr) mager gerookt ontbijtspek, 300 gr mager rundergehakt, Olijfolie, Scheutje slagroom (light), 100 ml kippenbouillon, 1 zakje oude geraspte kaas, 3 tl paprikapoeder Jonnie Boer, 0,5 tl dragon, 1 el fijn gesnipperde peterselie, Halve tl komijn, Snufje nootmuskaat, Vers gemalen zwarte peper, Zeezout, Klein scheutje worchestersaus

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op02-12-2014
  • Europees
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

12 verschillende warme of koude bladerdeeghapjes met verrassende inhoud, te weten: 1. saucijzenworstebroodje (rundvlees) (warm/koud) 2. appelflap met bite (16+) (warm/koud) 3. picantobroodje (jeugd) (warm/koud) 4. asperges in bladerdeeg (vegetarisch) (warm/koud) 5. kersenflap (beetje zuur) (koud) 6. verborgen duivelsworstjes (pittig en meer) (warm/koud) 7. amandelbroodje traditioneel (ouderwets lekker) (koud) 8. panga en zalmsnip (vis) (warm) 9. aardappelpouche met spek, ei en ui (brunchgerecht) (warm) 10 champignontasjes met tuinkruiden (vegetarisch) (warm) 11 Halve kaasrondjes met zangzaad (vegetarisch) (warm/koud) 12 3 soorten Japanse kip in een jasje (kip) (warm/koud)

INGREDIENTEN

Ingrediënten:, , * naar smaak, ** optioneel, , Voor de saucijzenworstebroodjes:, 1 kleine braadworst/saucijs, * peper en zout, , Voor de appelflap met bite:, 1 kleine pot boerenjongens, 1 goudrenet of andere stevige zure appel, * suiker, * kaneel, ** vanillesuiker, , Voor de picantobroodjes:, 1 picanto, doorgesneden en gehalveerd, ** curry, ** tomatenketchup, , Voor de asperges in bladerdeeg:, 1 klein blikje/potje asperges, dun, voorgekookt, wit en/of groen, 2 plakken (boeren)ham, ** 2 plakken jonge of jong belegen kaas, 1 hardgekookt ei, kleingesneden, 1 bundeltje peterselie, kleingesneden, , Voor de kersenflappen, 1 klein potje kersen op sap, ontpit, * suiker, ** stukjes (pure) chocolade, , Voor de verborgen duivelsworstjes, 1 blikje knakworstjes of pick-ups. De "gewone" knakworstjes in 3 parten snijden, * mosterd (dijon of löwenmosterd), ** tomatenketchup of curry, 1 klein potje jalapeño pepertjes, ** sambal oelek, pedis, badjak of brandal. Voor de durvers: sambal Gledek., ** Thaise red of green curry-pasta, ** (op eigen risico) wasibi-pasta (zie recept), , Voor de amandelbroodjes traditioneel, 1 klein pakje amandelspijs, 1 ei, * suiker, * kaneel, , Voor de panga en zalmsnip, 1/2 pak pangafilet met zalm en kruidenboter (diepvries, niet ontdooien!), , Voor de aardappelpouche met spek, ei en ui:, 1 zakje voorgekookte aardappelschijfjes met spekblokjes, 1 ui, gepeld en gesnipperd, 1 hardgekookt ei, 1 el olijfolie, * bieslook, # siliconen bakblik voor tortina`s of muffins, ingevet, , Voor de champignontasjes met tuinkruiden:, 1 blikje champignonragout, 1 klein potje champignons op water, * verse peterselie, * verse bladselderij, * verse bieslook, * peper, zout, maggi, ** verse citroenmelisse of paar druppels citroen, ** maïzena of allesbinder, , Voor de Halve Kaasrondjes (met zangzaad):, 1 pakje smeerkaas, 20+, 40+ of 48+, 1 pakje kaas in plakjes naar keuze. Ook: rookkaas of komijnenkaas, 1 pakje gekookte (boeren)ham, ** tuinkruiden, ** maanzaad, , Voor de Japanse kipfilet in een jasje (1), 1 kipfilet, in plakjes, 1 flesje Yakatorisaus óf, 150 ml Japanse Sojasaus, 100 ml sake (vervangbaar met droge sherry), 100 ml mirin (vervangbaar met zoete sherry) (mirin is een soort kook sake), 2 à 3 el rietsuiker, Bosuitjes, gesnipperd, ** peper en zout, ** five of sevenspice kruiden, , Voor de Japanse kipfilet in een jasje (2), 1 kipfilet, in plakjes, 1 Flesje terryaki-saus/marinade, ** peper en zout, ** five of sevenspice kruiden, Bosuitjes, gesnipperd, , Voor de Japanse kipfilet in een jasje (3), 1 kipfilet, in plakjes, Voor de marinade:, 1 el Worchestersauce, 80 ml tomatensaus (passata), 1 el japanse sojasaus, 2 el saké, 1 el mosterd, 1 tl gemberpoeder, ** limoensap, ** limoenrasp, ** peper en zout, , Extra voor alle hapjes:, * losgeslagen eieren naar behoefte, * water, * per recept ongeveer 3-5 plakjes bladerdeeg uit de diepvries. max. 10 min. voor gebruik ontdooien. De juiste hoeveelheid blkaderdeeg is afhankelijk van het aantal verschillende hapjes en de hoeveelheden ingredienten per soort. Zorg dus dat je een voorraadje in de diepvries hebt liggen. Zeker bij grotere hoeveelheden is het ook te overwegen om bladerdeeg uit de koeling te gebruiken. Rol deze voor gebruik uit tot ongeveer de helft van de dikte. Niet alleen heb je dan meer deeg (voor meer hapjes), het wordt ook iets krokanter. Zorg er wel voor dat het bladerdeeg niet scheurt!

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op28-05-2011
  •  
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Deze eenvoudige maar heerlijke witte-koolsalade is een recept van mijn moeder. Ook zonder de spekjes is de salade erg lekker als bijgerecht.

INGREDIENTEN

± 500 gram witte kool - 1 kleine ui - 100 gram mager gerookt spek in kleine reepjes - 1/2 dl witte azijn - zout - 1 eetlepel suiker - versgemalen peper

  •  Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op12-08-2005
  • Duits Bijgerecht
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

, 1 kg aardappel(en), 1 kg winterwortel(en), 500 gr ui(en), 2 rookworst(en), , 200 gr dobbelsteentjesspek, Creme fraiche, , 100 gr boter, zout en peper, naar smaak,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op17-02-2012
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Deze winterse salade smaakt verrukkelijk. Heerlijk als bijgerecht maar ook een volledige maaltijd met gebakken aardappeltjes. Echt proberen. Een succes!

INGREDIENTEN

Plm. 300 gram gekookte rode bietjes - 75 gram veldsla - - 40 gram gepelde walnoten - 2 eetlepels gerookte spekreepjes of 8 plakjes mager gerookt spek - 1 middelgrote appel (liefst Elstar) - 3 eetlepels (appel)-azijn - zout, peper, suiker naar smaak - 3 eetlepels zonnebloemolie - 2 theelepels pittige mosterd

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op15-01-2009
  • Internationaal
  •  10-20 min.

Heerlijke, makkelijk te maken ovenschotel die bij de meeste kinderen goed in de smaak valt. ?renske54

INGREDIENTEN

1 pak diepvriesspinazie (deelblokjes), 1 pak macaroni, 2 ons spekreepjes, 1 pakje Boursin (knoflook), een scheut kookroom, 1 rode ui, gesnipperd, peper en zout, geraspte belegen kaas, 1 beschuitje, olijfolie en boter, 2 eieren

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op24-09-2005
  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Hartige taart met broccoli en spekreepjes

INGREDIENTEN

6 plakjes bladerdeeg, 2 à 3 stronkjes broccoli, 250 gram magere spekreepjes, 4 eieren, kuipje kruidenroomkaas, paneermeel, geraspte kaas

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op14-01-2010
  • Goedkoop en snel Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Het lekkerst natuurlijk met verse tuinbonen in het tuinbonenseizoen. Koop vooral jonge tuinbonen met kleine bonen; die zijn het fijnst van smaak. Neem eventueel in plaats van verse tuinbonen ong. 800 gr tuinbonen uit de diepvries.

INGREDIENTEN

3 a 4 kg verse tuinbonen; melk; zout; mespuntje bonekruid; 100 gr mager rookspek; 1 zomerprei

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op10-03-2005
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Suggesties kookboeken
Suggesties kookgroepen

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Top