7 speculaas vlaai recepten

INGREDIENTEN

1 liter melk, 150 gram beschuit, 1/2 flesje zwarte siroop, 1 koffielepel kaneel, 4 eetlepels gehakte hazelnoten, 50 gram witte suiker, 250 gram peperkoek, 200 gram bruine suiker, 1 koffielepel folie, 4 eieren, 1 soeplepel bloem, 125 gram speculaas, 1 sinaasappel.

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op08-07-2003
  • Nederlands
  •  30-60 min.

Een heerlijke Belgische vlaai.

INGREDIENTEN

2 liter melk, pak beschuiten, 1/2kg speculaas, 1 ontbijtkoek, 250 gr bitterkoekjes, 2 eetlepels keukenstroop, 2 eetlepels donkerbruine suiker, kaneel,foelie

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op26-10-2004
  • Belgisch
  •  30-60 min.

Deze vlaai is een streekspecialiteit van de Belgische provincie
Oost-Vlaanderen.
Van dit eenvoudig recept bestaan diverse varianten en werd oorspronkelijk
gemaakt van diverse overschotjes aan koeken en beschuit.
De vlaai is heerlijk als dessert of vieruurtje bij koffie.

INGREDIENTEN

1 liter melk, 150 g peperkoek, 125 g speculaas, 100 g beschuit, 100 g gedroogd fruit, 3 eieren, 3 eetlepels bloem, 5 eetlepels kandijsuiker, 2 eetlepels kandijsiroop

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op05-09-2012
  •  …
  •  60-120 min.

Een oudfamiliegerecht, elke familie deed het weer iets anders.

INGREDIENTEN

1 ltr melk, 150 gr (oude) ontbijtkoek, 150 gr. speculaas, 150 gr. petit beurre, 150 gr. bruine suiker, 1 pakje vanillesuiker, 1 snufje zout, 1 snufje kaneel.

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op15-09-2002
  • Belgisch
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

150 g macaronen, 4 eieren, 100 g witte suiker, 1/2 l melk, 5 sneden peperkoek, 4 beschuiten, kaneel, foelie, 4 speculoosjes, 1 scheutje kandijsiroop, 1 borrelglaasje rum, , Speculoos is een Belgisch koekje, lijkt op speculaas. Ook Macaronen zijn Belgische koekjes, lijken op bitterkoekjes. Peperkoek is ontbijtkoek., In plaats van beschuitjes kunnen 'mastellen' worden gebruikt.

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op21-02-2003
  • Belgisch
  •  0-10 min.

Voor 12 puntjes:

INGREDIENTEN

Boter om in te vetten, 200 g bloem, 2 theelepels bakpoeder, 125 g lichtbruine basterdsuiker, 2 eetlepels speculaaskruiden, snufje zout, 1 eetlepel melk, 125 g koude boter, 1 ei, 500 g amandelspijs, 2 theelepels geraspte citroenschil, 18 garneeramandelen

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op15-10-2000
  • Internationaal
  •  30-60 min.

Recept van HVP

INGREDIENTEN

DEEG., 25o gram bloem., 20 gram gist., 1/2 dl melk (3 eetlepels is 1 dl), 25 gram basterdsuiker (= 1 1/2 lepel), 30 gram margarine, 1 ei, zout, , voor de vulling, 250 gram gedroogde abrikozen., 1/2 lepel water., 15 gram aardappelmeel, 30 gram suiker, enkele druppels citroensap

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op19-06-2002
  • Regionaal
  •  30-60 min.
Meest bekeken

Wok je koelkast leeg wordt mogelijk gemaakt door Go-Tan

Wok je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies