Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

571 spareribs recepten Alles wissen

  • Maak een keuze

Uitgebreid zoeken
Maak een keuze
Maak een keuze
INGREDIENTEN

2 grote sparerib stukken, , Voor de marinade:, 5 el ketjap manis, 2 el honing, ½ mespunt cayennepeper, 1 teen knoflook (geperst), 1 el tomatenpuree, 1 el bruine suiker, , Voor de saus:, 2 el honing, 2 el ketjap manis, ½ teentje knoflook (geperst), 1 grote lepel kerriepoeder, zout en peper

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op23-03-2013
  • Internationaal
  •  > 120 min.

Pikant gerecht wat zowel op de barbecue bereid kan worden als in de oven.

INGREDIENTEN

- 1,5 pond spareribs p.p, - 2 bouillonblokjes, - 1 grote ui, - 4 tenen knoflook, - 1 laurierblad, - 2 d.l ketjap A, - 1 t.l djahe, - 1 t.l djinten, - snufje zout, , Ingredienten voor marinade:, - 2 d.l ketjap A, - 4 e.l bruine suiker, - 1 klein blikje tomatenpuree, - 1 t.l sambal, - 3 t.l djahe of versgeraspte gember, - 2 e.l honing

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op24-05-2002
  •  
  •  60-120 min.

Overheerlijke spareribs, waarbij het vlees van het bot afvalt.

INGREDIENTEN

Appelmoes(2potten), worchester saus, boullionblokjes (vlees), paprikapoeder, honing, tomatenpuree, ketchup/curry, alle kruiden die jezelf lekker vindt. En niet te vergeten genoeg spareribs voor 4 personen. Vraag maar aan de slager hoeveel spareribs genoeg zijn voor 4 personen.

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op09-05-2005
  •  
  •  > 120 min.
INGREDIENTEN

* 1 kilo spare-ribs, * 4 eetlepels honing, * 4 eetlepels ketjap, * 1 eetlepel sambal, * 3 teentjes knoflook, * peper en zout

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op28-12-1999
  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Grillen op bbq of in oven.

INGREDIENTEN

1kg spareribs, met zo min mogelijk vet, 1 kopje ketjap manis, 1 kopje tomatenketchup, 5 el currysaus, 5 el zoete chilisaus, 2 el honing, 2 el limoensap, 5 tenen knoflook, 2cm geraspte gember, 2 el sambal badjak, zout naar smaak

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op01-02-2000
  •  
  •  60-120 min.

Om je vingers bij op te eten

INGREDIENTEN

Spare-ribs, ketjap manis, zonnebloemolie

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op15-03-2000
  • Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Spareribs maar het geheim is de marinade.

INGREDIENTEN

Spareribs 350 gram per persoon natureel.

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op27-11-2012
  •  
  •  > 120 min.

Pikant Exotisch. Zeer mals (het vlees laat makkelijk los van het bot)

INGREDIENTEN

2 kg Spare Ribs, 1 kopje Ketjap manis (zoete ketjap), 1/2kopje Ketjap asin (zoute ketjap), 1 eetlepel Sambal, 3 teentjes Knoflook (uitgeperst), 1 eetlepel Suiker, beetje zout (oppassen ivm de zoute ketjap), beetje honing (om de spareribs tijdens het grillen te bestrijken),

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op15-09-2000
  • Amerikaans Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Mexicaanse (zoete) spareribs

INGREDIENTEN

- spareribs naturel (aantal ligt aan het aantal personen), - olie, - mexicaanse kruiden, - bruine basterdsuiker,

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op28-04-2002
  • Mexicaans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

Spare-ribs ca 1500 gr.Spare-rib marinade b.v. van verstegen,sap van een citroen,bruine suiker,ketjap,sambal,abrikozenjam,tomatenketchup,paprikapoeder,water

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op18-08-2001
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

1.5 kilo spareribs, 3 eetlepels ketjap manis, 6 eetlepels tomatenketchup, 1 theelepel gemberpoeder, 1 eetlepel bruine suiker, druppels tabasco,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op26-04-2012
  •  
  •  30-60 min.

Lekkere spareribs

INGREDIENTEN

4 eetl. honing, 4 eetl. tomatenpuree, 1 eetl. sojasaus, 4 teentjes knoflook, 1/2 theel. zout,1/2 theel. peper, 1 mespunt paprikapoeder 2 kg spareribs, 2 eetl. olie

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op28-04-2005
  • Amerikaans
  •  20-30 min.

Geschikt als barbecuegerecht, maar ook te bereiden in de grill

INGREDIENTEN

1,5 kilo ongemarineerde spareribs, 1 dl azijn, 100 gram suiker, 1 theelepel gemberpoeder, 5 gedroogde pepers (chilies), 2 teentjes knoflook, 6 eetlepels olijfolie, 10 eetlepels tomatenketchup.

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op21-08-1999
  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

1 kg Spareribs - 6 el olijfolie - 1 el honing - 3 el tomatenketchup -5 tenen knoflook - 1 a 2 druppels tabasco - zout - peper

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op25-06-2003
  •  
  •  30-60 min.

Hoofdgerecht

INGREDIENTEN

2 dl sinaasappelsap, 2 dl tomatenketchup, 3 eetlepels worcestersaus, 2 eetlepels ketjap manis, 1 eetlepel basterduiker of honing, peper, 1 theelepel chilipoeder, 2,5 kg spareribs

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op17-07-2003
  • Amerikaans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Net weer anders, met veeeel gember

INGREDIENTEN

1 kg mooie spareribs, 6 bolletjes stemgember, 6 t knoflook, 4 el ketjap manis, 1 volle el bruine suiker, scheut olijfolie, 2 el tomatenketchup, scheut gembersiroop, heel veel versgemalen peper (of minder, naar smaak)

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op13-06-2000
  •  
  •  20-30 min.

Spareribs op een bijzondere manier

INGREDIENTEN

2 kg spareribs (krabbetjes), 3 eetlepels ketjap, 3 eetlepels sherry, 1/2 eetlepel abrikozenjam, 1 eetlepel mosterd, 1 theelepel tomatenpuree, mespunt gemalen kruidnagel, mespunt kaneel, zout, versgemalen peper

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op12-04-1999
  • Amerikaans
  •  30-60 min.

Wie van lekkere zoete spare-ribs houd,is hier aan het goede adres,

INGREDIENTEN

Ongeveer 1 kilo spare-ribs p.p.1 kopje Ketjap manis,1 flesje tomatenketchup,2 a 3 el sambal,2 a 3 el bruine suiker,2 a 3 el stroop,1/2 potje zwarte bessenjam,4 tenen knoflook,3 el wijnazijn en peper en zout.

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op21-01-2000
  • Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

2 kg spareribs (krabbetjes), 3 eetlepels ketjap, 3 eetlepels sherry, ? eetlepel abrikozenjam, 1 eetlepel mosterd, 1 theelepel tomatenpuree, mespunt gemalen kruidnagel, mespunt kaneel, zout, versgemalen peper

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op27-06-2003
  •  
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

1 kilo spare-ribs of vleeskrabbetjes, Voor de marinade :, 2 teentjes knoflook / 1/4 theel. gember poeder / zout / 2 eetl. bruine basterdsuiker / 6 eetl. ketjap manis / 6 eetl. witte wijnazijn / 2 eetl. water

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op26-04-2000
  •  
  •  > 120 min.
INGREDIENTEN

1 deciliter azijn, 1 eetlepel mosterd, 1 liter water, 1 theelepel worchestersaus, 1/2 eetlepel ketjap manis, 100 g bruine basterdsuiker, 1200 g spare-ribs (krabbetjes), 2 deciliter barbecuesaus, 2 eetlepels abrikozenjam, 6 eetlepels TexMexkruiden

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op11-06-2003
  •  
  •  20-30 min.

Het recept voor de barbecue maar in de oven bereid. Dus ook voor in de winter.

INGREDIENTEN

1,5 kg spareribs of krabbetjes, voor de saus: 2,4 dl tomatenketchup, 1 flinke eetlepel franse mosterd, 4 el worchestersaus, 2 el azijn, 4 el bruine suiker, halve spaanse peper fijngehakt en zonder zaadjes, halve gesnipperde ui, zout naar wens.

  •  Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op07-02-2003
  • Amerikaans Bijgerecht
  •  30-60 min.

Spareribs met Texmexkruiden, uit de krant, klinkt zo lekker!

INGREDIENTEN

1200 gr losgesneden spareribs (krabbetjes, 1 lt water, 1 dl azijn, 100 g bruine basterdsuiker,6 el Texmexkruiden, 1 el mosterd, 2 dl bbcsaus, 2 el abrikozenjam, 1 theelepel Worchestersaus, 1 el Ketjap Manis

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op21-06-2001
  •  
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

2 kg spareribs (krabbetjes), 3 eetlepels ketjap, 3 eetlepels sherry, ? eetlepel abrikozenjam, 1 eetlepel mosterd, 1 theelepel tomatenpuree, mespunt gemalen kruidnagel, mespunt kaneel, zout, versgemalen peper.

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op28-11-2000
  • Multi-cultureel
  •  20-30 min.

Marinade bevat o.a. witte wijn, bruine rum, gemberwortel. Laat ongeveer een dag marineren.

INGREDIENTEN

1 dl fruitige witte wijn, 3 el azijn, 1/2 dl bruine rum, 5 el rietsuiker, 1/2 rode peper, 50 g geschilde gemberwortel, 16 kleine korte spareribs, 1 tl mosterd, 1/2 tl kerriepoeder, 1 el tomatenketchup, 1 tl mangochutney, 1 tl worcestershiresauce, 1 tl ketjap manis

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op07-04-2000
  •  
  •  30-60 min.

Zacht en toch een beetje pittig van smaak. Zeer mals (het vlees laat makkelijk los van het bot)

INGREDIENTEN

2 kg Spare-Ribs, 8 eetlepels keukenstroop, 8 eetlepels tomaten ketchup 1 bosje lente uitjes, 2 eetlepels ketjap, sap van 1 citroen, 1/2 theelepel zwarte peper, 3 teentjes knoflook, 1 eetlepel boter of margarine,

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op15-09-2000
  • Amerikaans Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

De combinatie van spareribs, ananas en diverse kruiden geeft een verrassend resultaat.

INGREDIENTEN

4 spareribs per persoon, 1 e.l. bruine suiker,1/2 uitgeperste citroen, 2 e.l.verse selderij of 2 t.l. gedroogde,2 kopjes ketjap manis, 1 kopje water, 1 t.l. mosterd, 1 t.l. chilipoeder,1 blik(400 gr.) ananas stukjes.

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op06-07-2000
  •  
  •  30-60 min.

Spareribs met een pittige zoete saus

INGREDIENTEN

1 theelepel mostert,2 dl tomatenketchup,1/2 theelepel sambal,1 eetlepel ketjap manis,1 eetlepel gembersiroop,1 eetlepel suiker.

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op02-07-1999
  • Amerikaans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Ribjes in de oven

INGREDIENTEN

700 gram spareribs, 3 eetl. worcestersaus, 3 eetl. sojasaus, 3 eetl. mosterd, 3 eetl. tomatenketchup, 3 eetl. honing, 1 grote ui, naar smaak peper en zout

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op21-07-2001
  • Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Geweldig lekkere spareribs die je natuurlijk ook in de oven kunt verwarmenof op de bbq

INGREDIENTEN

1 kg Spareribs of platte rib, 1/2 ltr.ketjap manis,1/2 ltr.water;, suiker (niet te weinig), el.sambal, 25 gr.ketoembar of boenboe, kruiden, eventueel olie maar is niet nodig

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op26-06-2000
  • Amerikaans
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

1,2 kg ribbetjes, 5 scheppen basterdsuiker of een flinke scheut stroop, 5 lepels adjar soja saus, Beetje korianderpoeder, Scheutje olijfolie, Peper en zout, En knoflook en/of sambal naar wens., Alles mengen en u hebt zelfgemaakte barbecuesaus. U hebt geen andere sauzen meer nodig.,

  •  Bijgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op08-01-2006
  • Amerikaans Bijgerecht
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

1 kilo spare-ribs 2 teentjes knoflook 1/4 theelepel gemberpoeder zout 2 eetlepelsbruine suiker 6 eetlepels ketjap manis 6 eetlepels witte wijnazijn 2 eetlepels water snij of hak de spare-ribs in stukken van 2 of 3 ribben roer voor de marinade alle ingredienten door elkaar en marineer de spare-ribs enkele uren deb ze droog en gril ze onder af en toe keren en bestrijken met de marinade in 15 min. gaareet de spare-ribs met saus

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op03-03-2000
  •  
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

*20 spare-ribs*1-2 tl zout*4 el olie*1 kleine ui, 1 cm verse geschilde gemberwortel en 1 gepelde knoflookteen in de vijzel of keukenmachine tot pasta verwerkt.*, *VOOR DE MARINADE:*mespunt vetsin*1 el lichte sojasaus*1 el maizena*1 el rijstwijn of droge sherry*1 el olie*1 el tomatenketchup*mespunt cayennepeper*, VOOR DE SAU:*3 el honing*3 el donkere Chinese azijn*3 el tomatenketchup*1 dessertl. maizena*1 el water*1 el zoete ketjap*mespunt zout*zwarte peper uit de molen of een mespunt cayennepeper*

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op12-05-2001
  • Chinees
  •  20-30 min.

Recept van Joop Braakhekke.

INGREDIENTEN

*25 g boter, , *2 eetl. plantaardige olie, , *1 kg spareribs, , *2 rode pepers, , *1 schijfje verse gemberwortel, , *1 middelgrote ui, , *2 tenen knoflook, , *3 dl kippenbouillon, , *2 eetl. sojasaus, , *2 dikke plakken "Honing Caramel koek", , *versgemalen peper en zout,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op14-01-2004
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

4 spareribs (varken of 6 stuks van het lam)........., Marinade........., ? 2 deciliter ketjap manis, ? 1 theelepel mosterd, ? 2 theelepels sambal, ? 2 eetlepels cranberry compote (jam), ? 2 theelepels gembersiroop, ? 1 theelepel paprikapoeder, ? 1 theelepel kerrie, ? 1 theelepel zout, ? 2 tenen knoflook, ? 1 eetlepel azijn, ? 2 eetlepels suiker,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op13-09-2003
  •  
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Heerlijk gemarineerde spareribs of ribbetjes. Je kunt ze invriezen dus ver in tevoren maken.

INGREDIENTEN

2 kilo spareribs van goede kwaliteit of ribbetjes kan ook., , Marinade:, schaal met 250/300 ml olie, flinke scheut ketjap, flinke scheut mosterd, citroen sap van halve citroen, dessertlepel sambal, 3-4 eetl. bruine suiker, 3-4 eetl. honing, aantal teentjes knoflook uit de pers., evt. uitje in kleine stukjes

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op30-11-2008
  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Ik koop altijd bij de zelfde slager 1 kg. spareribs en spoel ze af en doe er zout op. Daarna in de snelkookpan en 15 minuten onder druk laten komen. Onmiddelijk daarna uit de pan halen en gedurende 2 uur in een marinade doen die uit de volgende ingredienten bestaat; 3 eetl.olie, 2 eetl.chilisaus, 2 eetl.sojasaus, 2 eetl.honing, 1 eetl.scherpe mosterd, 2 uitgeperste tenen knoflook, 1 theelepel chilipoeder, 1 theelepel currypoeder en 1 theelepel paprikapoeder. n Haal ze na 2 uur uit de marinade en leg ze op bakpapier in de oven. Verwarm de oven op ? 200 gr. en bak de spareribs in 30 minuten lekker knapperig.Lekker met patat en een groene salade. Eet smakelijk!

INGREDIENTEN

3 eetl. olie-2 eetl.chilisaus-2 eetl.sojasaus-2 eetl.honing-1 eetl.scherpe mosterd-2 uitgeperste teentjes knoflook-1 theel.chilipoeder-1 theel.currypoeder en 1 theel.paprikapoeder.

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op04-01-2000
  • Amerikaans Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Heerlijke spareribs met een iets zoetige smaak en een lichte kaneel smaak

INGREDIENTEN

2,5kg spareribs,fles ketjap,2etl suiker,scheutje azijn,1tlp kaneel,olie,sambal,4teentjes knoflook,bouilion blokje,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op19-08-1999
  •  
  •  30-60 min.

Lekkere spareribs

INGREDIENTEN

Vlees

  •  Tussengerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op08-04-2004
  • Goedkoop en snel Tussengerecht
  •  0-10 min.

Marinade voor spareribs. Lekker van de barbeque

INGREDIENTEN

Ketjap, Loempia saus, basterdsuiker (4 eetlepels), Citroensap (van 1-2 citroenen), sambal (2 theelepels), eventueel water

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op29-09-2001
  •  
  •  20-30 min.
Spareribs

Spareribs

Heb je wel eens spareribs gegeten? Spareribs zijn er voor de echte vleesliefhebber. Wie namelijk spareribs bestelt, kiest namelijk voor varkensribben. Al klinkt dit in eerste instantie misschien een beetje apart, toch is het een werkelijk overheerlijk gerecht als je van vlees houdt. Het is de bedoeling om telkens een rib af te kluiven. Je mag dit gerecht bovendien met de vingers eten, want dit hoort zo bij spareribs. Je kunt spareribs ook als vlees gebruiken als onderdeel van een maaltijd. Ben je op zoek naar lekkere gerechten met spareribs? Kijk dan eens op deze pagina voor diverse leuke recepten!

Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Suggesties kookboeken
Suggesties kookgroepen

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Dit nummer in Smult: o.a, de lekkerste hachee, coq au vin en andere traditionele gerechten met een nieuwe twist. Profiteer nu 5 X Smult met 30% korting! Profiteer nu!… Lees verder »

Top