Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

95 spare ribs recepten Alles wissen

  • Maak een keuze

Uitgebreid zoeken
Maak een keuze
Maak een keuze
INGREDIENTEN

*1.5 pond spare ribs, *3 grote uien, *2 flesjes chilisaus, *zout en peper

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op05-07-1999
  • Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

* 2.5 kg spare ribs, * 500 ml ketjap, * 3-4 eetl sambal, * 1 eetl gemberpoeder, * 1 glas witte wijn, * 0 naar smaak grillkruiden, * 5 tenen knoflook, * 1 eetl honing

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op06-11-2010
  •  
  •  30-60 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

2 teentjes knoflook, gepeld en geplet, 1 el. geraspte verse gember, 4 el. olijfolie, 55 ml. sojasaus, 2 el. honing, sap van 1 citroen, 1 el. tomatenpuree, glas witte wijn, verse zwarte peper, 1 1/2 kg. spare ribs

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op24-01-2009
  • Engels Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
INGREDIENTEN

Sare ribs. Hoeveelheid ligt aan de eetlust en de hoeveelheid personen., Sambal badjak., Abrikozenjam., citroensap., ,

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op30-07-2000
  • Amerikaans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

Heerlijk voor de BBQ!!!

INGREDIENTEN

De hoeveelheid SPARE RIBS ligt aan jezelf hoeveel je er wilt., , 2 runderbouilionblokjes, , voor de marinade:, 5 etl.olijfolie, kneepje citroensap, 1 etl.sambal (manis), 2 etl. ketjap (manis), teentje knoflook, 4 etl. honing, 1 etl. bruine basterd suiker, 3 etl. gembersiroop, 1 etl. sesamzaadjes, 3 etl. oestersaus, 1 thl. kruizemunt

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op24-09-2013
  •  
  •  30-60 min.

Spare ribs in een pittig gekruide saus

INGREDIENTEN

1 kg spare ribs (varkensribbetjes), 1 wortel, in dunne schijfjes, 1 prei, fijngesneden, 1 laurierblaadje, 1 el olie, 2 tl gehakte knoflook, 1 el chili saus, 1 el hoisinsaus, 1 el sojasaus, 1 tl rode wijnazijn, 3 dl kippenbouillon, zwarte peper, zout

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op04-07-2000
  • Chinees
  •  20-30 min.

Heerlijk gemarineerde spare ribs bereiding: 15 min onder de grill of op de barbeque

INGREDIENTEN

4 stroken spare ribs (ongemarineerd, bestellen bij slager, NIET laten snijden), voor de marinade:, 3 st.steranijs, enkele tenen knoflook (gekneusd), enkele peperkorrels of jalapenos pepers (in potje bij AH), verse gember, verse rozemarijn, 125 gr. honing, 1 eetlepel ketjap manis (zoet), 1 mok soja saus (zout), 1 mok ketchup, 5 eetlepels droge sherry

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op27-05-2000
  • Internationaal
  •  10-20 min.

From the U.S.A: the greatest Spare Ribs!

INGREDIENTEN

2 kg. spare ribs(krabbetjes),dubbele hoeveelheid Orientaalse marinade (zie elders op deze page)

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op01-02-2000
  • Amerikaans
  •  20-30 min.

Echt super.

INGREDIENTEN

1 spare rib per persoon, marinade welke bestaat uit:, 200 cc ketjap, 100 cc honing, 150 cc ketchup, 50 gram bruine basterdsuiker, scheut olie, 4 theelepes laos, 2 theelepels ketoembar, 3 theelepels sambal, 2 theelepes knoflookpoeder, 2 theelepels djahe, 1 theelepel ve-tsin, ,

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op06-02-2002
  •  
  •  > 120 min.

Spare ribs op de BBQ. Zoals je ze nog nooit gehad hebt

INGREDIENTEN

De marinade :, 6 eetlepels Heinz tomatenketchup, 6 eetlepels worchesterchire saus, 6 eetlepels olijfolie, 3 eetlepels aceto balsamico, 3 eetlepels moutarde dijon, suiker/gembersiroop, peper, zout, 3 tenen knoflook, , De spare Rib saus, 4 eetlepels olijfolie, 1 ui (fijn gesnipperd), 1 theelepel sambal, 4 eetlepels Heinz tomatenketchup, 4 eetlepels worchestershire saus, 4 eetlepels water, 2 eetlepels citroensap, 1-2 eetlepels aceto balsamico, 2 theelepels moutarde dijon, suiker/gembersiroop, 2 theelepels gedroogde basilicum, 1 theelepel oregano, 1 theelepel rozemarijn, 1 theelepel chilipoeder, half theelepeltje cayennepeper, peper, zout, 2 tenen knoflook,

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op25-06-2001
  •  
  •  > 120 min.

Heerlijk

INGREDIENTEN

Rub:, 50 g lichtbruine basterdsuiker, 3 el paprikapoeder, 1 tl zwarte peper, 2 tl zout, 1/2 tl cayennepeper, 1/2 tl komijnpoeder, ..., Saus:, 2 el olijfolie, 1 gele ui, gehakt, 3 knoflook tenen, gehakt, 1 tl paprikapoeder, 125 ml whiskey, 150 ml ciderazijn, 250 ml kippebouillon, 200 ml ketchup, 50 ml honing, 2 el worcester saus, 2 el gele mosterd, 1 tl zout, 1/2 tl peper, 1/2 tl cayennepeper, 100 g lichte basterdsuiker, , spare ribs, 2 kg, vliezen goed opengesneden, , , ,  

  •  …
  •  
  • Geplaatst op29-05-2014
  •  
  •  
INGREDIENTEN

1 kg. varkensribbetjes/1 ui/ 1 teen knoflook/ 2 theelepels oregano/1 dl rode wijn/1 blik gepelde tomaten/2 eetlepels olijfolie/ 1 theelepel basilicum/1 theelepel honing/zout/peper...

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op12-01-1999
  • Amerikaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Lekkere pitige spare rips a la jack

INGREDIENTEN

Uien (2 stuks Knoflook (4 teentjes), Arachide olie ( 3 eetlepels), Sambal oetlek ( 4 theelepel ), Ketjap manis ( 16 eetlepels), Citroensap ( 2 theelepels ), Bruine suiker ( 2 eetlepels ), Ma?zena, Zout, ,

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op19-03-2001
  •  
  •  60-120 min.

Lekkere pitige spare rips a la jack

INGREDIENTEN

Uien (2 stuks Knoflook (4 teentjes), Arachide olie ( 3 eetlepels), Sambal oetlek ( 4 theelepel ), Ketjap manis ( 16 eetlepels), Citroensap ( 2 theelepels ), Bruine suiker ( 2 eetlepels ), Ma?zena, Zout, ,

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op19-03-2001
  •  
  •  60-120 min.

Spare Ribs op de barbeque

INGREDIENTEN

Magere Spareribs (ca 3-4 per persoon), citroensap, bruine suiker, mosterd (2-3 eetlepels), ketjap (100-125 ml), Worchester saus (1-2 eetlepels), tomaten ketchup (1 fles Heins), ui (1-2), knoflook (5-6 tenen), sambal (naar smaak)

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op10-06-2000
  • Amerikaans
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

1200g losgesneden spareribs, 1 l water, 1 dl azijn, 100g bruine basterdsuiker, 6 el TexMexkruiden, 1 el mosterd, 2 dl barbequesaus, 2 el abrikozenjam, 1 tl Worcestersaus, 1/2 el ketjap manis

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op18-11-2003
  • Amerikaans
  •  30-60 min.

Eerts in oven braden en daarna op de barbecue!!! Met ofwel Barbecuesaus (zie recept gegrillde entrecote) ofwel Zoete mosterdsaus (zie recept Gegrilld varkensvlees met mosterd en maanzaad)

INGREDIENTEN

2-3 stukken magere varkensrib (ongeveer 2,5 kg), Barbecuesaus, of, Zoete mosterdsaus

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op21-06-2002
  • Amerikaans Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
INGREDIENTEN

2kg platte ribben of vleesribbetjes flinke scheut ketjap 'n halve pot honing wat sambal 4 lepels basterd suiker 'n halve liter water

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op21-01-2002
  • Engels Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Zoete spare ribs die van het bot vallen

INGREDIENTEN

1 dl. ketjap, 3 eetlepels bruine basterd, 2 teentjes knoflook, 1 theelepel sambal, peper en zout

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op29-05-2006
  •  
  •  > 120 min.

Lekker bij de borrele en patat

INGREDIENTEN

Knoflook ketjap zoet of zout magie sambal

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op20-12-2001
  • Goedkoop en snel
  •  10-20 min.

Erg makkelijk, erg lekker

INGREDIENTEN

8 ons spare ribs, honing, ketjap manis

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op26-04-2001
  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Lekker

INGREDIENTEN

3 kg spare ribs *, 240 g fruitige barbecuesaus *, 3 sinaasappels.het sap *, 2 citroenen,het sap .

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op01-07-2001
  • Nederlands
  •  0-10 min.

Lekkere spare ribs !

INGREDIENTEN

2 kg. spare ribs, 2 uien, 4 tenen knoflook, klein stukje gember, 1/2 el ketoembar, 2 bouillonblokjes, 3 el ketjap, 3 el chilisaus, scheut ketchup, verse rode peper op gevoel, 3 el. sojaolie, Je kunt van alles wat meer of minder nemen.,

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op02-09-2006
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

In het recept worden de spare ribs na het roken nog onder de grill gelegd. Wij doen dat zelf niet; na het roken pakken we ze tot gebruik goed in in aluminiumfolie zodat de echte rooksmaak blijft, die bij het grillen toch weer enigszins verdwijnt. Ook voor een knapperige buitenkant is grillen niet noodzakelijk: als je het oventje op het laatst goed heet laat worden komt dat korstje vanzelf. Roken is en blijft een kwestie van gevoel, je kunt nooit precies aangeven hoe het moet, omdat elk type rookoven z'n eigenaardigheden en eigen aardigheden en (on)handige trekjes heeft.

INGREDIENTEN

1 kg spare ribs, 4 el olijfolie, zout, peper, teentje(s) knoflook (naar smaak), 1 dl barbecuesaus (uit een flesje)

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op30-04-2001
  • Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

Botermalse spare ribs

INGREDIENTEN

Spare ribs ketchap sambal kerrie knoflook zakje babiepangangsaus peper

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op01-09-2008
  • Amerikaans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

TIP: er zit meer smaak aan de spare ribsals je ze enkele uren in het glazuur marineert.

INGREDIENTEN

1,5 kg spare ribs (rundvlees)1 dl abrikozensap1 el ketjap1 el zoete chilisaus2 teentjes knoflook (geperst)2 tl verse gember (geraspt)

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op02-08-2001
  • Internationaal
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

3 uien, , 2 teentjes knoflook, , 4 lepels wijnazijn, , basilicum, , 1 koffielepel mosterd, , tijm, , tabasco, , sojasaus, , 100 gram honing, , 4 eetlepels worchestershiresaus, , 2 kilogram spare ribs, ,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op11-12-2001
  •  
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

1 ui, 1 kg spare ribs, 1 eetlepel gedroogde Provencaalse kruiden, 5 eetlepels tomatenketchup, 3 eetlepels sinaasappelsap, 75 gram bruine basterdsuiker, 1 theelepel mosterd, tabasco, peper en zout.

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op23-05-1999
  • Amerikaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Spare ribs zonder BBQ. Uit een Amerikaans kookboek van 1836!

INGREDIENTEN

1 kg spare ribs, peper en zout, 4 vaste appelen (geen goudreinetten, want die koken tot moes), 400 g gedroogde pruimen, bruine suiker, kaneel, boter.,

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op18-05-2007
  • Amerikaans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

1 kg spare ribs, 1 theel. cacaopoeder, 1 eetl. bloem, 1 theel. komijn, 1/2 theel. paprikapoeder, 1/4-1/2 theel. chilipoeder, 1/2 theel. oregano, zout en peper, 2 1/4 dl warm water, 2 eetl. vloeibare honing, 2 eetl. slagroom, limoenpartjes om te garneren.

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op26-10-2000
  • Mexicaans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

500 gr krabbetjes / spare ribs, 1 theel limoensap, 2 eetl gele curry pasta (zie recept), 2 theel palmsuiker (gula jawa), 1 theel zout, 2 eetl vissaus (nam pla), 125 ml kokosmelk, 200 ml water

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op09-05-2012
  • Filippijns
  •  > 120 min.
INGREDIENTEN

400 gr. spare ribs, 1 l water.Voor in het water: ketjap, cajunkruiden, sambal.Voor het kruidenmengsel: dille, dragon, bieslook, peterselie, marjolein, majoraan, oregano, basilicum, 1 el olijfolie, 1 tl honing.

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op27-05-2001
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

Dit is een recept wat ik uit oostenrijk heb van een bevriende relatie. als je het door hebt is dit een topper. ik hoop dat jullie het lekker vinden.

INGREDIENTEN

Doos spare ribs (beste zijn van makro, vindt ik persoon lijk) of, je lokale slager. 3 tomaten, 2 grote uien,peper, zout, paprikapoeder,gemalen komijnenpoeder, olie met een smaakje paprika knoflook. (monini) bakblik, snijplank en een keukenkwarstje. soepblokje op halve literwater.

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op08-05-2009
  • Oostenrijks Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
INGREDIENTEN

2 tenen knoflook, 1e.l. verse gember geraspt, 4 e.l. (olijf)olie, 55 ml sojasaus, 2 e.l. honing, sap van een citroen, 1 blikje tomaten puree, 1 glas witte wijn, vers gemalen zwarte peper, 1?1,5 kg. spare ribs

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op28-04-2006
  • Mediterraan Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Een lekkere marinade waarin zoet en hartig worden gecombineerd

INGREDIENTEN

Marinade :, 1 dl. tomatenketchup, 2 eetl. keukenstroop, 2 eetl. soyasaus, 3 tenen knoflook, 1 theel. chili poeder (of druppels tabasco), 1/2 eetl. citroensap, 1 1/2 theel. gemberpoeder, mespunt kruidnagelpoeder

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op31-08-2002
  •  
  •  > 120 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

1500 g varkenskrabbetjes 20 min gekookt en afgekoeld, VOOR MARINADE:, 100 ml honing, 4+1/2 e sojasaus, 4 e oestersaus, 1 vol e bruine suiker, 2 e geraspt verse gemberwortel, 3 teentjes knoflook, fijn, 1 e tomatenpuree, 1 e olie, 1/4 t kaneelpoeder, 1/4 t cayennepeper, 2 t zout

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op08-01-2009
  • Chinees
  •  0-10 min.

Chinees hoofgerecht

INGREDIENTEN

900 g Spare ribs (= varkensribbetjes), 1 wortel, in dunne schijfjes gesneden, 1 prei, fijngesneden, 1 laurierblaadje, 175 g gedroogde Chinese paddestoelen, 15 min in warm water geweekt en uitgelekt, 1 el olie, 1 tl gehakte knoflook, = tl chilisaus, 2 el sojasaus, 1 el hoisinsaus, 1 tl wijnazijn, 3 dl kippenbouillon, zout en peper,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op08-09-1999
  • Chinees Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

1500 g lange spare ribs, zout, peper, , VOOR MARINADE:, 2 teentjes knoflook. fijn, 3 cm gemberwortel, fijn, 2 e hoisin saus, 2 e chilibonen saus (toko), 1 e suiker, 1 e rijstwijn of droge sherry, 1 e nam pla (vissaus), 2 e sojasaus, 1 t sesamolie

  •  Bijgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op29-01-2009
  • Aziatisch Bijgerecht
  •  > 120 min.
INGREDIENTEN

1/2 kop hoisinsaus, 1/2 kop sojasaus, 2 teentjes knoflook, fijn, 2 e droge sherry, 2 e honing, 1/2 t five-spice poeder, 1500 g varkenskrabbetjes voor 20 min. voorgekookt en afgekoeld

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op08-01-2009
  • Chinees Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Marinade voor gegrilde spare ribs

INGREDIENTEN

Voor 21/2 kg spareribs:, 6 Eetlepels Honing, 8 Eetlepels Sojasaus, 1 Eetlepel Azijn, 2 Eetlepels Bruine Suiker, 2 Knoflookteentjes, fijngemalen, 1 Stukje gemalen gember, 1/4 Liter Kippebouillon, 4 Eetlepels Sinasappelmarmalade, 1 Klein scheutje Ananassap, 1 snufje kaneel, 2 Eetlepels Perzikmarmalade, 1 Eetlepel Sherry, 1 Eetlepel sterke zwarte koffie

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op28-09-2002
  •  
  •  > 120 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Dit nummer in Smult: o.a, de lekkerste hachee, coq au vin en andere traditionele gerechten met een nieuwe twist. Profiteer nu 5 X Smult met 30% korting! Profiteer nu!… Lees verder »

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Top