Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

40 spanakopita recepten Alles wissen

  • Maak een keuze

Uitgebreid zoeken
Maak een keuze
Maak een keuze
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

750 gr spinazie, 1ui, fijn gesneden, 1/4 kop melk, 1/4 kop peterselie, fijngesneden, 1/4 kop dille fijngesneden, 1/2 kop boter, 2 grote eieren, 175 gram feta, peper en zout, 6 vellen kant en klaar bladerdeeg, boter om in te vetten,

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op26-06-2008
  • Grieks Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

Spanakopita (Greek Spinach Pie), (makes 4 meal sized servings or 8 appetizer sized servings), , Ingredients:, 2 pounds spinach (steamed, squeezed, drained and chopped), 1 cup feta (crumbled), 1/4 cup dill (chopped), 1/4 cup parsley (chopped), 1 bunch green onions (sliced), 3 eggs (lightly beaten), salt and pepper to taste, 1/4 cup olive oil, phyllo dough, , Directions:, 1. Mix the spinach, feta, dill, parsley, green onions, eggs, salt and pepper in a large bowl., 2. Brush the bottom of an 8x8 inch baking pan with olive oil., 3. Brush the top of a sheet of phyllo dough with olive oil and place it in the pan. (You may have to cut the phyllo dough to fit the pan.) Repeat until you have 6 layers., 4. Place the spinach mixture on top of the phyllo dough., 5. Brush the top of a sheet of phyllo dough with olive oil and place it on the spinach. Repeat until you have 6 layers., 6. Bake in a preheated 350F oven until golden brown on top, about 30-50 minutes.,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op27-01-2011
  • Grieks
  •  30-60 min.

Spinaziepie

INGREDIENTEN

1 kilo verse spinazie, enkele stengels prei, bosje verse lenteuien, verse dille, feta, 4 eieren, zout en olijf olie. Choriatiko filo ofwel diepvries piedeeg.

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op10-04-2000
  • Grieks
  •  30-60 min.

Griekse Spinazietaart met feta.Heerlijk !!

INGREDIENTEN

(± 8 tot 12 porties):, 600 gram verse spinazie, 1 kleine ui, gesnipperd, 2 verse bosuitjes, 1/4 kopje peterselie fijngesneden, 1/4 kopje dille fijngesneden, 3 eieren, boter, 125 gr. feta, peper zout, 1 pak fylodeeg, olijfolie

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op30-07-2013
  • Grieks
  •  30-60 min.

Griekse warme ovenschotel om duimen en vingers af te likken !!!

INGREDIENTEN

-1 kg spinazie (fijngehakt), -1 el olijfolie, -2 uien (fijngesnipperd), -250 g Fetakaas, -2 eieren, -2 el fijngehakte peterselie, -2 el fijngehakte dille, -zout en zwarte peper uit de molen, -250 g filodeeg (10 a 12 velletjes), -100 g gesmolten boter

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op07-07-2005
  • Grieks
  •  30-60 min.

De Griekse spinaziepastei

INGREDIENTEN

4 el. olijfolie, 1-2 gepelde uien, 3 gepelde sjalotjes, 800 gram gebruiksklare spinazie, 3 el. fijngehakte dille, 3 el. fijngehakte peterselie, peper, 4 el. room, 200 gram feta, 3 eieren, 300 gram diepvries bladerdeeg, ca. 60 gram boter

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op25-02-2003
  • Grieks Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

1 1/2 kilo snijbier - 1 eetlepel olijfolie - 1 middelgrote ui - 2 teentjes knoflook - 1 theelepel gemalen nootmuskaat - 200 gram feta - 1 eetlepel fijn geraspte citroenschil - 1/4 kopje grof gehakte munt - 1/4 kopje grof gehakte peterselie - 1/4 kopje grof gehakte dille - 4 groene uien - 16 vellen filodeeg - 125 gram gesmolten boter - 2 theelepels sesamzaadjes

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op05-06-2005
  • Nederlands
  •  20-30 min.

Grieks recept spinazietaart

INGREDIENTEN

1 kg spinazie, 6 lenteuitjes, half kopje fijngehakte dille, anderhalf kopje olie, peper en zout, Bladerdeeg

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op24-08-2001
  • Grieks Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Griekse spinazietaart. Recept uit een oude libelle.

INGREDIENTEN

1 gesnipperde ui, , olijfolie om in te bakken, , 400gr ontdooide spinazie, , 1 -2 el bloem, , 1,5 dl melk, , 2 eieren, , 200gr feta, , 10 vellen filodeeg, , gesmolten boter ca 50 gr, , zout en peper uit de molen

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op30-03-2006
  • Grieks
  •  30-60 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

750 gr spinazie, 1ui, fijn gesneden, 1/4 kop melk, 1/4 kop petersele, fijngesneden, 1/4 kop dille fijngesneden, 1/2 kop boter, 2 grote eieren, 175 gram feta, peper en zout, 6 vellen kant en klaar bladerdeeg, boter om in te vetten, , ,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op26-08-2009
  • Grieks Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Spinazie-pastei (grieks)

INGREDIENTEN

1.1/2 kg spinazie, 4-5 uien, 3/4 dl olijfolie voor het invetten van de braadslede en de plakken fillodeeg, 250 gram fillodeeg, 450 gram fetakaas, 3 eieren, zout en peper

  •  Voorgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op16-02-2002
  • Grieks Voorgerecht
  •  60-120 min.
  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op08-08-2012
  •  
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

Heerlijk vegetarisch gerecht uit de Griekse keuken.

INGREDIENTEN

1 grote ui,fijngehakt, 3 bosuitjes in ringetjes, 2 fijngehakte tenen knoflook, 700 gram verse spinazie,goed gewassen en uitgelekt, 1/4 kopje fijngehakte dille, paar takken fijngehakte platte peterselie, 1/4 theel kaneel en 1/4 theel nootmuskaat,versgeraspt, versgemalen zwarte peper, zout, 200 gram feta grof verkruimeld, 4 eieren [M], 50 gram geroosterde pijnboompitjes, 2 eetl olijfolie.,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op08-07-2009
  • Grieks
  •  30-60 min.

Spinazietaart met kaas en eieren

INGREDIENTEN

1 1/2 kilo spinazie, 1 grote ui, fijngesneden, 1/2 kop verse uitjes, fijngesneden, 1/2 kop melk, 1/2 kop peterselie, versgesneden, 1/2 kop dille, versgesneden, 1 kop boter, 5 eieren, 250 gram feta-kaas, peper, zout, 12 vellen kant en klare fylo, boter om in te vetten.,

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op05-07-2000
  • Grieks Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

spinazietaart

INGREDIENTEN

750 gr spinazie, 1ui, fijn gesneden, 1/4 kop melk, 1/4 kop peterselie, fijngesneden, 1/4 kop dille fijngesneden, 1/2 kop boter, 2 grote eieren, 175 gram feta, peper, zout, 6 vellen kant en klaar bladerdeeg, boter om in te vetten

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op17-09-2005
  • Grieks
  •  60-120 min.

Spinazietaart

INGREDIENTEN

750 gr spinazie, 1ui, fijn gesneden, 1/4 kop melk, 1/4 kop peterselie, fijngesneden, 1/4 kop dille fijngesneden, 1/2 kop boter, 2 grote eieren, 175 gram feta, peper en zout, 6 vellen kant en klaar bladerdeeg, , boter om in te vetten, ,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op23-02-2003
  • Grieks Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Griekse spinazietaart. Recept uit een oude libelle.

INGREDIENTEN

1 gesnipperde ui, , olijfolie om in te bakken, , 400gr ontdooide spinazie, , 1 -2 el bloem, , 1,5 dl melk, , 2 eieren, , 200gr feta, , 10 vellen filodeeg, , gesmolten boter ca 50 gr, zout en peper uit de molen,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op30-03-2006
  • Grieks
  •  30-60 min.

Spinaziekaastaart

INGREDIENTEN

10 a 12 plakjes fillodeeg, 2 uien, 1 eetlepel olijfolie, 750 g diepvriesspinazie, 250 g fetakaas, 2 eieren, 1 eetlepel peterselie, 1 eetlepel dille, zout, zwarte peper, 100 g boter

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op06-02-2002
  • Grieks Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Spinazietaart

INGREDIENTEN

, 1500 gr spinazie, 1 grote ui, fijngesneden, 0,5 kop lente uitjes, fuingesneden, 0,5 kop melk, 0,5 kop peterselie, vers gesneden, 0,5 kop dille, vers gesneden, 1 kop boter, 5 eieren, 250 gr feta-kaas, peper, zout, 12 vellen kant en klare fylo, boter om in te vetten,

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op17-12-2000
  • Grieks
  •  0-10 min.

Spinazietaart met kaas en eieren

INGREDIENTEN

1 1/2 kilo spinazie, 1 grote ui, fijngesneden, 1/2 kop verse uitjes, fijngesneden, 1/2 kop melk, 1/2 kop peterselie, versgesneden, 1/2 kop dille, versgesneden, 1 kop boter, 5 eieren, 250 gram feta-kaas, peper, zout, 12 vellen kant en klare fylo, boter om in te vetten., ,

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op10-01-2000
  • Grieks Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Griekse hartige taart

INGREDIENTEN

? 10 vellen fillobladerdeeg (pak, 225 g), ? 1 kleine venkelknol, ? 2 dunne preien, ? 3 bosuitjes, ? 30 g verse slakruidenmix, ? 7 g verse dille, ? ca 10 eetlepels olijfolie, ? 800 g panklare spinazie, ? 2 eieren, ? 100 g feta, ? 125 g verse roomkaas, ? zout, peper, nootmuskaat, ? 2 eetlepels sesamzaad, ,

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op17-02-2001
  • Grieks
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

100 gr gr spinazie (diepvries) 75 gr feta 1 stuks bosuitje 2 thl. olijf-olie 0.5 takje peterselie 1 mesp. zout 1 mesp. peper 10 plakjes korstdeeg 1 kleine ei

  •  Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op23-01-2002
  • Internationaal Voorgerecht
  •  0-10 min.

Dit is een van de vele recepten van mijn blog: www.delimalicious.nl

INGREDIENTEN

1 ui, 2 eieren, 2 teentjes knoflook, 250 gr feta, 125 gr ricotta, 1 kg spinazie, 30 gr peterselie, 10 plakjes filodeeg, ontdooid, olijfolie, peper en zout

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op26-05-2013
  • Grieks Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Griekse pastei

INGREDIENTEN

1 kg verse spinazie, 1 grote fijngehakte ui, 2 teentjes knoflook(uitgeperst), 6 fijngehakte lenteuitjes, 2 eetlepels fijngehakte dilleblaadjes, 250 gram feta, 4 eieren, zout en peper, 1/4 tl nootmuskaat, Olie voor het invetten van de schaal en de bovenkant van het deeg, 500 gram diepvriesbladerdeeg,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op14-11-2000
  • Grieks
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

1 1/2 kilo spinazie, 1 grote ui, fijngesneden, 1/2 kop verse uitjes, fijngesneden, 1/2 kop melk, 1/2 kop peterselie, versgesneden, 1/2 kop dille, versgesneden, 1 kop boter, 5 eieren, 250 gram feta-kaas, peper, zout, 12 vellen kant en klare fylo, boter om in te vetten.,

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op18-03-2004
  • Grieks
  •  > 120 min.

Een heerlijk grieks gerecht serveer met een koele ouzo

INGREDIENTEN

10 filodeeg vellen of bladerdeeg vellen, 50 gr pijnboompitten, 2 teentjes knoflook, 700 gr (blad)spinazie vriesvak, wat boter om in te vetten, 1 ui, 2 eieren, 400 gr feta, 250 ml room of créme Fraîche, Peper uit de molen, olijfolie, 1 losgeklopt ei om het bladerdeeg in te smeren

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op17-03-2017
  • Grieks
  •  30-60 min.

600 kcal per portie.

INGREDIENTEN

300 gram (wilde) spinazie, zout en versgemalen peper, 3 eetlepels olijfolie, 1 sjalotje, 1 teentje knoflook, 30 gram blanke hazelnoten, 100 gram (magere) feta, ½ ei, 2 eetlepels bruin broodkruim, 4 vellen fillodeeg, ½ rode paprika, 1 bakje rucola, ½ zakje veldsla, 2 eetlepels citroensap, 2 theelepels zoetstofpoeder

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op24-06-2007
  • Grieks
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

Een snel in elkaar te zetten spinazie quiche, smaakt net als een echte griekse Spanakopita, maar in een fractie van de tijd.

INGREDIENTEN

1 pak diepvries spinazie la creme, 5 plakjes roomboter bladerdeeg, 4 eieren, 1 ui, 100 g feta, 2 eetlepels gedroogde groene saladekruiden uit een pot, 1 eetlepel olijfolie, 1 theelepel nootmuskaat, t theelepel gedroogde dille, halve theelepel peper

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op05-02-2014
  • Grieks Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

*750 gr spinazie, , *1ui, fijn gesneden, , *1/4 kop melk, , *1/4 kop peterselie, fijngesneden, , *1/4 kop dille fijngesneden, , *1/2 kop boter, , *2 grote eieren, , *175 gram feta, , *peper en zout, , *6 vellen kant en klaar bladerdeeg, , *boter om in te vetten,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op14-01-2004
  • Grieks
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

750 gr spinazie, , 1ui, fijn gesneden, , 1/4 kop melk, , 1/4 kop peterselie, fijngesneden, , 1/4 kop dille fijngesneden, , 1/2 kop boter, , 2 grote eieren, , 175 gram feta, , peper en zout, , 6 vellen kant en klaar bladerdeeg, , boter om in te vetten, ,

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op05-02-2005
  • Grieks Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Griekse ovenschotel met spinazie..

INGREDIENTEN

750 gr spinazie, 1ui, fijn gesneden, 1/4 kop melk, 1/4 kop peterselie, fijngesneden, 1/4 kop dille fijngesneden, 1/2 kop boter, 2 grote eieren, 175 gram feta, peper en zout, 6 vellen kant en klaar bladerdeeg, boter om in te vetten

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op08-02-2004
  • Grieks
  •  60-120 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

, , , 4vel bladerdeeg, , 1 kg spinazie, , 150 gr schapenkaas, , ½ ui, , 1-2 eieren, , 2 el dille, , Olijfolie, , Zout en peper, , ,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op25-11-2012
  • Grieks
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

750 gram spinazie - 1 ui, fijn gesneden - 1/4 kop melk - 1/4 kop peterselie, fijngesneden - 1/4 kop dille fijngesneden - 1/2 kop boter - 2 grote eieren - 175 gram feta - peper en zout - 6 vellen kant en klaar bladerdeeg - boter om in te vetten,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op26-07-2005
  • Grieks
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

400 gr spinazie, 1 ui, fijn gesneden, peterselie, fijngesneden, dille, 1 groot ei, 150 gram feta, peper en zout, 5 vellen filodeeg (half pakje), olijfolie

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op05-08-2011
  • Grieks Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Mmmmm... lekker, eenvoudig, rijk

INGREDIENTEN

1 kg verse spinazie(liefst zo uit de tuin, of verse grote vollegrond-spinazie - ontdooide diepvriesspinazie kan ook maar is toch minder lekker), 2 uien, gehakt, 4 lente-ui, gehakt, 4 el verse dille (of diepvries, of 2 el gedroogde), 4 eieren, geklutst, 1/2 tl nootmuskaat, 1/2 tl peper, 1 pakje feta, verkruimeld, , 6 el boter, gemolten, 10-15 plakken filodeeg, of loempiavellen, 100 g boter

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op08-09-2011
  • Grieks
  •  30-60 min.

Heerlijk gerecht zowel warm als koud.

INGREDIENTEN

Pakje filodeeg, olijfolie, 500 gram gehakt, 1 kg verse spinazie goed gewassen/uitgelekt/geknepen en fijngehakt, 250 gram feta, 3 gesnipperde uien, 2 tenen knoflook uitgeperst, 2 eetlepels (gedroogde)peterselie, theelepel oregano, 1 eetlepel (gedroogde) munt(Turkse winkel), 1 theelepel gedroogde rode peper poeder(Turkse winkel), zout, zwarte peper, snuf kaneel, paprikapoeder, komijn..of ik gebruik zelf Turkse gehaktkruiden(kofte Baharati) om het gehakt op smaak te brengen, 2 licht geklutste eieren

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op19-01-2013
  • Grieks
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Zin in verse spinazie met een bite? Met warm weer altijd lekker, je waant je weer eens in Griekenland. Spanakoptika is niets anders dan knapperige Griekse spinazietaart. Dit is een traditioneel gerecht uit de Griekse keuken. Lekker als snack, lunch en maaltijd. Wel een waarschuwing want hij is wel enigszins calorierijk, maar daar krijg je wel heel veel smaak voor terug.

INGREDIENTEN

1 pak filodeeg (voor taart), 1 pond verse spinazie, 100 gr gesmolten boter, Griekse olijfolie (AH excellent), 500 gr Feta, 2 el roomkaas, 3 el geraspte Pecorino of Parmezaan, 2 eieren, Zwarte peper

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op23-07-2013
  • Grieks
  •  60-120 min.

De Spanakopita die Smulwebber Astaci heeft was erg vet. Daarom heb ik een variant bedacht met aardappel in plaats van filodeeg.

INGREDIENTEN

*1 pakje aardappelschijfjes, *1 middelgrote aardappel, *1 pak gehakte spinazie 450 gr, diepvries, *flinke hoeveelheid witte kaas, *150 gr griekse yoghurt, *1 ei, *3 tenen knoflook, *3 tl dille, *3 tl munt, *versgemalen zwarte peper, *versgemalen zeezout, *beetje olijfolie

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op06-01-2007
  • Fusion Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

De spinazie wassen en in kleine stukken snijden. De gesnipperde ui in een pan fruiten, de verse bosuitjes toevoegen en de spinazie toevoegen. Goed roeren en even laten bakken. De peterselie, dille, peper en zout erbij doen en de spinazie zachtjes laten koken met de deksel op de pan, tot het meeste vocht verdampt is. Haal de pan van het vuur af en laat de spinazie een beetje afkoelen. Roer de melk door de spinazie. Klop de eieren los en roer de feta er doorheen. Het eier-feta mengsel door de afgekoelde spinazie roeren. Een ovenschaal invetten met boter en er negen vellen fylodeeg inleggen, bestrijk elk vel met wat boter. Het spinaziemengsel op het fylodeeg leggen en erbovenop de rest van de fylovellen leggen. De fylovellen een voor een met boter bestrijken. Bak de spanakopita ongeveer een half uur tot drie kwartier in een warme, voorverwarmde oven. (200 graden) Spinazietaart kan als voorgerecht gegeten worden, maar ook als bijgerecht of hoofdgerecht.

INGREDIENTEN

Nodig voor Spinazietaart, (voor 8 tot 12 porties):, , 600 gram verse spinazie, 1 kleine ui, gesnipperd, 2 verse bosuitjes, 1/4 kopje peterselie fijngesneden, 1/4 kopje dille fijngesneden, 3 eieren, boter, 100 ml melk, 125 gr. feta, peper zout, 1 pak fylodeeg, olijfolie, ,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op22-04-2015
  • Grieks
  •  30-60 min.

Lekkere spinazietaart, lijkt een beetje op de griekse spanakopita, maar dan simpeler.

INGREDIENTEN

Pakje diepvriesbladerdeeg, pakje diepvriesspinazie, pakje feta, eventueel creme fraiche (hoeft niet), peper en zout

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op18-01-2003
  • Vegetarisch
  •  10-20 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Dit nummer in Smult: o.a, de lekkerste hachee, coq au vin en andere traditionele gerechten met een nieuwe twist. Profiteer nu 5 X Smult met 30% korting! Profiteer nu!… Lees verder »

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Top