11 spaghettisaus maken met verse tomaten recepten

Spaghettisaus met veel groenten, kan ev ook zonder vlees of met andere soorten vlees of vis

INGREDIENTEN

Blik gepelde tomaten 400 gr of 800 gr verse tomaten waar men het vel afdoet dmv onderdompelen gedurende 1' in kokend water, 1 groene, gele en rode paprika, 4 boullonblokjes (rund of kip), 4 teentjes look, bakje champignons, 500 gr (kippe)gehakt of rundsgehakt, 2 wortelen, 3 uien, ketchup / spaghettikruiden, 2 soeplepels olijfolie, eventueel sambal oelek voor pittige smaak,

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op29-06-2000
  • Italiaans
  •  60-120 min.

Zoals mijn Mieke die het lekkerst vindt.

INGREDIENTEN

500 gram runderlappen, 4 grote uien, 8 gepelde tomaten, 250 gram champignons, 4 tenen grof gesneden knoflook, 20 (zwarte) olijven, 1 bosje selderij, Gemengde italiaanse kruiden, een blikje tomatenpuree, 1 flink glas rode wijn.,

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op04-10-2000
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Een lekkere spaghettisaus met schouderham.

INGREDIENTEN

1 grote ui, 1 blikje tomatenpuree, 1 dikke plak schouderham (achterham), verse peterselie, knoflook, kerrie, paprikapoeder, peper, 2 a 3 tomaten, basilicum (voor de kruidige variant), tijm (voor de kruidige variant), boter of olie,

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op18-09-2005
  • Internationaal
  •  10-20 min.

Een flinke voorraad spaghetti-saus voor in de diepvries, dus niet snel klaar en veel werk

INGREDIENTEN

, - 1,5 kg gehakt (vegetariers kunnen dit item weglaten), - 1 kg wortelen, - 1 kg tomaten, - 4 blikken gepelde tomaten, - 1 busseltje peterselie, - 1 busseltje bieslook (zo'n potteke waar de bieslook in de aarde staat, ook nog goed voor later), - 1 bol knoflook, - 1 kg sjalotjes (ui kan ook, ik vind sjalotjes lekkerder), - 4 kleine blikjes tomatenconcentraat, - 750 gr verse champignons, - een zakdoek, - pleisters, - 1 zakje soepgroenten, - 2 blokjes vleesbouillon, - 1 blokje groentenbouillon, - 1 stuk prei, - 4 grote paprika's (verschillende kleuren omdat het oog ook wat wil),

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op30-10-2002
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Eigen recept

Spaghettisaus op basis van rundvlees.

INGREDIENTEN

800 gr. rundvlees, 2 pakken gezeefde tomaten, 1 blik tomaten in blokjes, 1 flink glas rode wijn, 1 rode, 1 groene en 1 gele paprika, 1 kleine winterwortel, 1 middelgrote prei, 1 courgette, 1 bakje champignons, 2 bouillontabletten, 1 tl. gedroogde tijm, 1 el. gedroogde basilicum, 4 laurierblaadjes, 4 tenen knoflook (geperst), 1 handjevol verse basilicum, 1/2 pot rode pesto, aardappelzetmeel

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op10-10-2010
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Dit was een winnend saus recept van Grietje van kookjij.nl

Let op: houd je van pittig eten dan strooi je de fricandeau helemaal rood met de pikante paprika.
Doe dat NIET als je niet gewend ben zo heet te eten. Gewoon minder gebruiken en je kan altijd nakruiden.

INGREDIENTEN

, 500 gr. varkensfricandeau, paprika pikant poeder, 1 kilo tomaten, 3 blikjes tomatenpuree (ca. 68 gr. van DelMonte), 6 tenen knoflook, 4 grote uien, 3 blokjes groentenbouillon, geraspte oude kaas, verse of gedroogde basilicum naar smaak., Spaghetti, olijfolie extra vierge, zout / peper naar smaak,

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op21-04-2012
  • Italiaans
  •  > 120 min.
INGREDIENTEN

1 ui, paprikapoeder, 1 rode paprika, 500 gram gehakt, zakje droge tomatensoep, ruim halve liter bouillon (van een blokje), klein blikje tomatenpuree, eventueel 4 of 5 ontvelde tomaten in stukken (voor chili con carne aanvullend nodig: paar druppels tabasco en pot bruine bonen)

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op07-02-2002
  • Internationaal
  •  0-10 min.

Een heerlijk gerecht,tevens vegetarisch
je moet alleen van rijst, eieren,uien en tomaten houden.

INGREDIENTEN

, 1 pak rijst ( snelkook ), 10 eieren, boter ( om in te bakken ), zout,peper,geperst teentje knoflook, 5 vleestomaten, 3 grote uien, 2 kleine blikjes tomatenpuree, en je kan kiezen voor verse kruiden zoals,basilicum,thijm maar voor de snelle smaakmaker een spaghettisaus uit een zakje, klein scheutje zoete ketjap

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op13-10-2000
  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Voorbereidingstijd: 15 minuten - Kooktijd: 35 minuten - Voor 4 personen

INGREDIENTEN

1 el olie - 350 g spaghetti, Saus : 1 el olie 2 uien, zeer fijn gesnipperd 2 teentjes knoflook, geperst - 425 g gepureerde tomaten - 1 kleine wortel, grofgeraspt - 3 el gebakte selderij - 2,5 dl rode wijn - 1 tl gehakte verse (of 1/2 tl gedroogde) basilicumblaadjes - snufje zwarte peper - 500 g zeevruchten (bijvoorbeeld garnalen, mosselen, sint-jakobsschelpen of krab)

  •  Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op03-04-2002
  • Hoofdgerecht
  •  0-10 min.

Dit is een experimenteer-met-wat-je in huis hebt recept. Valt altijd zeer goed in de smaak bij gasten en ... je kan het op voorhand klaarmaken zodat je alle tijd hebt voor je gasten.

INGREDIENTEN

6 vellen lasagne (verde); 2 blikken gepelde/in stukjes tomaten; 1 blik tomatenpuree; 1/2 kg gehakt; 2 sneden gekookte ham; 2 sneden jonge kaas; 100 gr gemalen kaas; allerlei groenten (wat je maar in huis hebt) vb : bakje champignons, 3 wortels, 1 prei, 2 uien, 2 paprika's, een paar selderstengels, wat broccoliroosjes, courgette, ... . Allerlei kruiden : (cayenne)peper, zout, paprika, verse look, basilicum, bouquet garni (peterselie,tijm,laurier), ... .Eventueel wat suiker, melk of maizena (of ander bindmiddel). Bloem, boter en melk voor de witte saus. Olijfolie.

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op11-12-1998
  • Italiaans
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

Dit is een eenvoudige saus die voor diverse gerechten als basissaus kan dienen.

INGREDIENTEN

400 gram mager rundergehakt, 1 eetl distelolie, 1 ui gesnipperd, 2 teentje knoflook, grof gesneden, 1 eetl oregano, Zout, ½ theel Spaanse-pepervlokken, 2 blikken (8dl) pruimtomaten, 1 rode paprika, grof gesneden, 1 groene paprika, grof gesneden, 4 verse basilicumblaadjes, 4 takjes (Italiaanse) peterselie

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op08-02-2011
  •  
  •  0-10 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Halloween wordt steeds populairder in NL en België. Maak leuke en gekke gerechten en geef een griezelig Halloween dinertje. De beste Halloweenrecepten vind je hier »… Lees verder »

Ze zijn weer volop verkrijgbaar: paddenstoelen in alle soorten en maten. Maar wat maak je ermee? Hier wat inspiratie en must-haves voor in de herfst!… Lees verder »

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies