spaghettisaus
Spaghettisaus met veel groenten, kan ev ook zonder vlees of met andere soorten vlees of vis
Blik gepelde tomaten 400 gr of 800 gr verse tomaten waar men het vel afdoet dmv onderdompelen gedurende 1' in kokend water, 1 groene, gele en rode paprika, 4 boullonblokjes (rund of kip), 4 teentjes look, bakje champignons, 500 gr (kippe)gehakt of rundsgehakt, 2 wortelen, 3 uien, ketchup / spaghettikruiden, 2 soeplepels olijfolie, eventueel sambal oelek voor pittige smaak,
- …
- 60-120 min.
- Geplaatst op29-06-2000Italiaans60-120 min.
Spaghettisaus
Een lekkere spaghettisaus met schouderham.
1 grote ui, 1 blikje tomatenpuree, 1 dikke plak schouderham (achterham), verse peterselie, knoflook, kerrie, paprikapoeder, peper, 2 a 3 tomaten, basilicum (voor de kruidige variant), tijm (voor de kruidige variant), boter of olie,
- …
- 10-20 min.
- Geplaatst op18-09-2005Internationaal10-20 min.
Pikachu's spaghettisaus
Een flinke voorraad spaghetti-saus voor in de diepvries, dus niet snel klaar en veel werk
, - 1,5 kg gehakt (vegetariers kunnen dit item weglaten), - 1 kg wortelen, - 1 kg tomaten, - 4 blikken gepelde tomaten, - 1 busseltje peterselie, - 1 busseltje bieslook (zo'n potteke waar de bieslook in de aarde staat, ook nog goed voor later), - 1 bol knoflook, - 1 kg sjalotjes (ui kan ook, ik vind sjalotjes lekkerder), - 4 kleine blikjes tomatenconcentraat, - 750 gr verse champignons, - een zakdoek, - pleisters, - 1 zakje soepgroenten, - 2 blokjes vleesbouillon, - 1 blokje groentenbouillon, - 1 stuk prei, - 4 grote paprika's (verschillende kleuren omdat het oog ook wat wil),
- Hoofdgerecht
- > 120 min.
- Geplaatst op30-10-2002Belgisch Hoofdgerecht> 120 min.
- Eigen recept
Mijn spaghettisaus
Spaghettisaus op basis van rundvlees.
800 gr. rundvlees, 2 pakken gezeefde tomaten, 1 blik tomaten in blokjes, 1 flink glas rode wijn, 1 rode, 1 groene en 1 gele paprika, 1 kleine winterwortel, 1 middelgrote prei, 1 courgette, 1 bakje champignons, 2 bouillontabletten, 1 tl. gedroogde tijm, 1 el. gedroogde basilicum, 4 laurierblaadjes, 4 tenen knoflook (geperst), 1 handjevol verse basilicum, 1/2 pot rode pesto, aardappelzetmeel
- Hoofdgerecht
- > 120 min.
- Geplaatst op10-10-2010Italiaans Hoofdgerecht> 120 min.
Winnend recept: Spaghettisaus
Dit was een winnend saus recept van Grietje van kookjij.nl Let op: houd je van pittig eten dan strooi je de fricandeau helemaal rood met de pikante paprika. Doe dat NIET als je niet gewend ben zo heet te eten. Gewoon minder gebruiken en je kan altijd nakruiden.
, 500 gr. varkensfricandeau, paprika pikant poeder, 1 kilo tomaten, 3 blikjes tomatenpuree (ca. 68 gr. van DelMonte), 6 tenen knoflook, 4 grote uien, 3 blokjes groentenbouillon, geraspte oude kaas, verse of gedroogde basilicum naar smaak., Spaghetti, olijfolie extra vierge, zout / peper naar smaak,
- …
- > 120 min.
- Geplaatst op21-04-2012Italiaans> 120 min.
Spaghettisaus En Chili Con Carne
1 ui, paprikapoeder, 1 rode paprika, 500 gram gehakt, zakje droge tomatensoep, ruim halve liter bouillon (van een blokje), klein blikje tomatenpuree, eventueel 4 of 5 ontvelde tomaten in stukken (voor chili con carne aanvullend nodig: paar druppels tabasco en pot bruine bonen)
- …
- 0-10 min.
- Geplaatst op07-02-2002Internationaal0-10 min.
Rijstommelet met tomatensaus
Een heerlijk gerecht,tevens vegetarisch je moet alleen van rijst, eieren,uien en tomaten houden.
, 1 pak rijst ( snelkook ), 10 eieren, boter ( om in te bakken ), zout,peper,geperst teentje knoflook, 5 vleestomaten, 3 grote uien, 2 kleine blikjes tomatenpuree, en je kan kiezen voor verse kruiden zoals,basilicum,thijm maar voor de snelle smaakmaker een spaghettisaus uit een zakje, klein scheutje zoete ketjap
- Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op13-10-2000Hoofdgerecht30-60 min.
Pasta marinara
Voorbereidingstijd: 15 minuten - Kooktijd: 35 minuten - Voor 4 personen
1 el olie - 350 g spaghetti, Saus : 1 el olie 2 uien, zeer fijn gesnipperd 2 teentjes knoflook, geperst - 425 g gepureerde tomaten - 1 kleine wortel, grofgeraspt - 3 el gebakte selderij - 2,5 dl rode wijn - 1 tl gehakte verse (of 1/2 tl gedroogde) basilicumblaadjes - snufje zwarte peper - 500 g zeevruchten (bijvoorbeeld garnalen, mosselen, sint-jakobsschelpen of krab)
- Hoofdgerecht
- 0-10 min.
- Geplaatst op03-04-2002Hoofdgerecht0-10 min.
lasagne
Dit is een experimenteer-met-wat-je in huis hebt recept. Valt altijd zeer goed in de smaak bij gasten en ... je kan het op voorhand klaarmaken zodat je alle tijd hebt voor je gasten.
6 vellen lasagne (verde); 2 blikken gepelde/in stukjes tomaten; 1 blik tomatenpuree; 1/2 kg gehakt; 2 sneden gekookte ham; 2 sneden jonge kaas; 100 gr gemalen kaas; allerlei groenten (wat je maar in huis hebt) vb : bakje champignons, 3 wortels, 1 prei, 2 uien, 2 paprika's, een paar selderstengels, wat broccoliroosjes, courgette, ... . Allerlei kruiden : (cayenne)peper, zout, paprika, verse look, basilicum, bouquet garni (peterselie,tijm,laurier), ... .Eventueel wat suiker, melk of maizena (of ander bindmiddel). Bloem, boter en melk voor de witte saus. Olijfolie.
- …
- 60-120 min.
- Geplaatst op11-12-1998Italiaans60-120 min.
- Eigen recept
Vlees-tomatensaus van ellen
Dit is een eenvoudige saus die voor diverse gerechten als basissaus kan dienen.
400 gram mager rundergehakt, 1 eetl distelolie, 1 ui gesnipperd, 2 teentje knoflook, grof gesneden, 1 eetl oregano, Zout, ½ theel Spaanse-pepervlokken, 2 blikken (8dl) pruimtomaten, 1 rode paprika, grof gesneden, 1 groene paprika, grof gesneden, 4 verse basilicumblaadjes, 4 takjes (Italiaanse) peterselie
- …
- 0-10 min.
- Geplaatst op08-02-20110-10 min.

Smulweb is uitgeroepen tot beste en populairste Website van het Jaar 2017 in de categorie Culinair! Een grotere waardering dan het winnen van deze prijzen is er niet.… Lees verder »

Ontvang nu 5 nummers van Smult voor maar 19,95! Elk seizoen komt een nieuwe Smult en aan het eind van het jaar een extra kerstspecial! Klik hier voor meer!… Lees verder »