Spaanse recepten

Alles over Spaanse recepten op Smulweb.nl

De Spaanse keuken zoals men die buiten Spanje lijkt uit niet meer te bestaan dan paella, tortilla, tapas zoals patatas bravas en een aantal worsten zoals chorizo. Toch is deze keuken rijk aan een keur van smakelijke recepten dankzij de regionale keukens als de Catalaanse, Baskische en Galicische keukens. Kenmerkend voor de Spaanse keuken is het gebruik van olijfolie. Hier vind je authentieke Spaanse recepten zoals tapas, paella, tortilla, albondigas, calamares, crema catalana, gazpacho, tostada, Baskische kip, alioli, zarzuela, puchero, arroz con leche en Catalaanse mosselen.

Tapas vlees Meer Tapas vlees recepten »
Tapas vis Meer Tapas vis recepten »
Paella Meer Paella recepten »
Vis
Vis
Meer Vis recepten »
Soep Meer Soep recepten »
Nagerecht Meer Nagerecht recepten »
Kip
Kip
Meer Kip recepten »
Saus Meer Saus recepten »
Suggesties kookboeken

Authentieke Moorse spiesjes heerlijk als onderdeel voor een tapas maar zelfs ook geschikt voor de bbq. Laat het vlees minimaal 3 uur marineren maar liever nog een hele nacht zodat de sappen goed in het vlees kunnen trekken. Serveer er een mojo rojo (rode dipsaus) bij.  …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Spaans

Een eenvoudig en snel hapje in een handomdraai gemaakt door gebruik te maken van kant en klaar bladerdeeg. Niet alleen geschikt voor bij de tapas maar ook goed als borrelhapje. Je kunt er verschillende soorten worst voor gebruiken. Het lekkerste vind in de chistorra worst (soms verkrijgbaar bij de Lidl tijdens de Spaanse weken) of met gewone verse Chorizo worst van de slager of de supermarkt. Een andere worstsoort kan ook maar dan krijg je natuurlijk wel een iets andere smaak. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Spaans

Een heerlijk gerechtje dat niet mag ontbreken bij een tapas avondje. Snel en makkelijk te maken dus je hoeft zelf niet lang in de keuken te staan. Schrik niet van de hoeveelheid knoflook want dat is juist wat dit gerecht zo lekker maakt. Traditioneel wordt dit gerecht met de vingers gegeten. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Spaans

Een mojo is een koude Spaanse dipsaus en dus onontbeerlijk wanneer je tapas gaat maken. Er zijn 2 basis mojo's: een rode en een groene. De groene is wat kruidiger en de rode is pittiger maar dat is natuurlijk afhankelijk hoeveel Spaanse peper je erin gebruikt en of je de pitjes en al dan niet in laat zitten. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Spaans

Een heerlijk hapje wat je prima kunt serveren bij de tapas. Natuurlijk zijn er veel meer mogelijkheden mee, denk aan: borrelhapje, amuse, of met een beetje sla eronder als voorgerecht of lunch. Zo maak je snel een lekker hapje en dat komt goed uit als je veel tapas gerechtjes of borrel hapjes tegelijk wilt maken. …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Spaans

Tapas, buffet, amuse etc. …  Lees verder »

  • Spaans

Heerlijk zomers borrelhapje voor bij de WK buis. Lekkere, pittige Spaanse tapas, heerlijk met allemaal sausjes en knapperig brood om de saus mee te deppen. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Spaans

Dit is een heel leuk en lekker tapas gerechtje. De sepia is hier misschien niet zoveel gegeten dan de grote garnalen maar daarom niet minder lekker. Je kunt ook hele leuke combinaties maken. Een lust voor het oog en een streling voor de tong. Ook als hapje of klein voorgerechtje is het leuk om bijvoorbeeld een spiesje te maken of om het op te dienen in een klein (tapas)schaaltje …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Spaans

Een heerlijk en makkelijk tapas gerecht. Eenvoudig en snel voor te bereiden. Ideaal in combinatie met meerdere tapas gerechten. De Serrano ham en de Manchego kaas maken het tot Spaanse champignons. TIP: Ook lekker als amuse of borrelhapje. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Spaans

- 1 citroen, schoongeboend - 2 sinaasappels, schoongeboend - 1 doosje zomerfruit (250 g, diepvries) - 1 liter Spaanse rode wijn (bijv. Espana tempranillo) - 200 sinaasappellikeur (fles 0.7 liter, slijter) - 1 liter frisdrank lemon …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Spaans

Lekkere aperitief …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Spaans

Cuarenta y tres verse sinaasappelsap geklopte slagroom 4 aardbeien …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Spaans

Sangria is een koude zoete alcoholische drank, op basis van rode wijn en sinaasappels en citroen, oorspronkelijk afkomstig uit Spanje. …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Spaans

Dit recept heb ik gevonden in de Spaanse krant. Heerlijk verfrissend. Leuk voor als je visite krijgt maar hoeft niet perse :-) …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Spaans

Lekker bij mooi weer …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Spaans

Rode wijn 1 groot blik cocktailfruit of diversen soorten vers fruit citroen- of sinaasappelsap (naar smaak) wodka of schnaps of perziklikeur of grand marnier spa rood of bitter lemon …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Spaans

Echte spaanse sangria nummer 2 …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Spaans

De eerste Sangria die je niet 24 uur hoeft te koelen... …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Spaans

Als de zon schijnt is dit een heerlijk drankje om buiten van te genieten. …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Spaans
Populaire Spaanse kookboeken:
Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies