2.673 recepten

  • Eigen recept

Dit blijft een TOPPER! Deze salade is altijd het eerst op. Vooral de gemarineerde mozzarella maakt de salade zo lekker. En...buffelmozzarella is echt veel lekkerder.

INGREDIENTEN

2 bollen (buffel)mozzarella, 1 potje of zakje verse basilicum, 50 gram rucola, 2 theelepels oregano, peper, zout, 2 eetlepels witte balsamicoazijn, 6 eetlepels olijfolie extra vierge, 2 theel. honing, plm. 6 grote (liefst) Romatomaten, plastic folie, platte grote schaal

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op01-11-2009
  • Italiaans
  •  10-20 min.

Heerlijke originele Amerikaanse Chicken Wings. Klein beetje bewerkelijker dan de "gewone" Chicken Wings maar je eet je vingers er bijna bij op!

INGREDIENTEN

Circa 16 vlezige kippenvleugels, 4 eetlepels boter., 3 eetlepels Dijon mosterd., 1 theelepel tabasco., 25 centiliter kippenbouillon., 1 eetlepel Worcestersaus., circa 50 gram paneermeel, peper, zout, paprika en komijn.,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op28-03-2000
  • Amerikaans
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Deze SUPERlekkere champignons maakte ik voor een Tapasbuffet ter gelegenheid van een feestje van een vriend. Heel erg lekker!
De hoeveelheid is voor 35-40 champignons.

INGREDIENTEN

500 gram kleine champignons -, 2 kruidenbouillontabletten -, 2 sjalotjes (gesnipperd) -, 2 eetlepels witte (wijn) azijn -, 5 eetlepels olijfolie -, peper, zout -, 2 theelepels suiker -, 2 teentjes knoflook -, 2 eetlepels groene pesto -, 2 eetlepels gehakte peterselie

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op13-02-2007
  • Spaans
  •  10-20 min.

VERRUKKELIJKE kipkluifjes om je vingers bij op te eten !!!

INGREDIENTEN

1 eetl kipkruiden, 2 eetl olijfolie, Sap van 1/2 citroen, 2 eetl honing, 1 eetl sesamzaad, 1 kg kipkluifjes

  •  …
  •  120 min. <
  • Geplaatst op16-05-2013
  •  …
  •  120 min. <

Deze overheerlijke salade heb ik gemaakt voor Oudjaar.
Een succes. Meestal blijft er veel over maar deze salade was schoon op.Het recept staat in het AH-boek "De smaak van december". Ik heb er nog wat aan toegevoegd. Een TOPPER!!!!
Als garnering kun je je eigen ideeën gebruiken. Ik had er gevulde eieren en gevulde tomaatjes omheen gelegd. Laat je fantasie werken.

INGREDIENTEN

750 gram vastkokende aardappelen, 3 eieren, 100 ml mayonaise, 50 ml creme fraiche, 4 eetlepels fijngehakte peterselie, 4 eetlepels fijngehakte bieslook, 250 gram kleine augurkjes, 300 gram gerookte kipfilet, 1 sjalotje, 1 teentje knoflook, 1 appel (Elstar), 2 theelepeltjes mosterd, peper, zout, 2 theelepels paprikapoeder, 1/2 dl witte azijn, 1 eetlepel suiker, blaadjes sla om te garneren,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op03-01-2008
  • Nederlands
  •  30-60 min.

Super lekkere zamlrol. Werd geserveerd tijdens een brunch die ik samen met andere vrijwilliegers verzorg in verzorgingstehuis bij ons in Stadtlohn. Recept gekregen en gebruikt tijdens afgelopen Kerst. Het was een succes. Heerlijk als je wat meer gasten krijgt en prima voor te bereiden.
Denk bij het bereiden aan de koeltijd (zie recept)!

INGREDIENTEN

2 eieren, 1 pak van 450 gram diepvries bladspinazie (je kunt ook verse spinazie nemen en die heel even smoren tot de blaadjes wat zacht zijn. Goed uitlekken!) (Ik heb zelf diepvries-spinazie gebruikt!), 250 gram geraspte jong belegen kaas, 200 gram roomkaas met kruiden en knoflook (bijvoorbeeld boursin), 200 gram plakjes gerookte zalm, rucola en kerstomaatjes om te garneren

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op10-01-2012
  • Internationaal
  •  20-30 min.

Deze wraps kunnen ook heel goed mee tijdens een picnic.

INGREDIENTEN

6 wraps, zout, peper, lichtgroene slablaadjes uit het hart van kropsla, 12 plakken achterham, dun gesneden, 250 gram verse roomkaas, 5-6 el creme fraiche, 4 eetlepels fijngesneden lente-ui, 5-6 eetlepels kleine basilicumblaadjes,

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op09-05-2005
  • Internationaal
  •  0-10 min.

Deze tortilla zet ik, in puntjes gesneden, op de Spaanse tapas-tafel. Maar we eten hem ook wel eens op zaterdag met een kommetje tomatensoep.

INGREDIENTEN

Ruim 700 gram aardappels (vastkokers), 300 gram gehakt half-om-half, 3 rode uien, in ringen, 1 el verse tijm, zout en peper, vloeibare margarine, 5 eieren, 1 dl room culinair, 100 gram fèta, 10 zwarte olijven zonder pit, gehalveerd, 2 el peterselie, gehakt, 3 el pijnboompitten, olijfolie, 2 teentjes knoflook, gesnipperd

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op20-01-2007
  • Spaans
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Alweer een hartige taart met Oosterse ingrediënten. Ik was aan het bakken voor de verjaardag van mijn nichtjes en deze heerlijke taart ontstond met de ingrediënten die ik in huis had. Echt weer een TOPPERTJE. En ik moest het recept geven, dus------!

INGREDIENTEN

6-8 plakjes bladerdeeg - 400 gram Oosterse roerbakgroenten - 1 ui - 2 teentjes knoflook - 250 gram rundergehakt - 3 eetlepels seroendeng - 1 zakje bamigroenten met kruiden (Conimex) - 3 eieren - 1 dl room of melk - peper, zout - 2 eetlepels ketjap manis - 1 flinke theelepel sambal - 1 eetlepel (roerbak)olie

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op03-10-2004
  • Aziatisch
  •  30-60 min.

Daar ik een feest geef Back to the sixties/seventies was ik nog op zoek naar zo?n salade uit die jaren. Iedereen maakte toen ook zo?n beetje dezelfde salade. In mijn recepten vond ik deze salade die ik zeker hier voor zal gebruiken.

INGREDIENTEN

Ca. 600 gram aardappels zout en peper 4 eieren ca. 200 gram worteltjes 12 fijne zoetzure augurken ca. 25 zilveruitjes 1 ui ca. 400 gram cornedbeef in blokjes gesneden 1 blikje doperwten 2 kleine zure appels 5 el mayonaise 2 el tomatenketchup 2 tl Zaanse mosterd 3 takjes peterselie ? krop sla.

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op18-01-2004
  • Nederlands
  •  30-60 min.

Deze verrukkelijke selderijsalade kwam ik tegen in een Duits kookboek over Beieren. Het is echt een TOPPER! en doet het heel erg goed op een buffet.

INGREDIENTEN

300 gram knolselderij of een potje selderijsalade - sap van 1 citroen (vervalt als je een potje selderijsalade gebruikt!) -, 200 gram magere gerookte spekreepjes -, 2 stengels bleekselderij -, 300 gram belegen kaas - 2 appels (liefst Elstar) - 150 gram gehakte walnoten - mayonaise naar smaak -, 1 afgestreken eetlepel scherpe mosterd -, 4 eetlepels slagroom - peper, zout - 2 eetlepels selderijgroen

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op06-03-2006
  • Internationaal
  •  30-60 min.

Een heel leuk voorgerecht (of amuse) bij een smulbuffet. Vooral de presentatie is bijzonder. Dit is een klein smakenbommetje en zo godsgruwelijk lekker !

INGREDIENTEN

1 komkommer voor salade, 20 g verse gember, 1/2 rode chilipeper, 200 g garnalen, gepeld, 75 g mayonaise, 1 theelepel kerrie, 2 eetlepels verse room, zout, cayennepeper, sap van 1/2 limoen, Tuinkers (om te garneren), Bosuitjes in fijne plakjes gesneden

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op08-05-2012
  • Internationaal
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Ook dit is weer een hele leuke presentatie van een lekker hapje. Daarnaast is het ook erg lekker. Leuk op een feestje, met kerst, buffet, borrelhapje of als amuse.

INGREDIENTEN

2 komkommers, 400 gr gerookte Noorse zalmsnippers, Zeezout, Zwarte peper, 3 el roomkaas, 3 el crème fraîche, 2 el ananasblokjes, fijn (blik), 1 el gesnipperde peterselie

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op13-12-2012
  • Vis
  •  10-20 min.

Deze bekende salade werd gecreeerd door de chef van het Waldorf-Astoria hotel in New York.

INGREDIENTEN

300 gram gaar kipvlees (even koken) 300 gram belegen kaas, 2 bananen, 2 appels, sap van een citroen, 2 sinasappels, 2 struikjes witlof, 2 dl Bulgaarse yoghurt, beetje mayonaise, zout en peper, Worchestershiresaus, paprikapoeder, 2 eetl. fijngehakte peterselie, 6 eetl. geroosterde gehakte walnoten, enkele hele walnoten.

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op24-02-2002
  • Nederlands
  •  20-30 min.

Heerlijk op een antipasti buffet. Bij mijn themacursus wijnen uit Italie vond iedereen het erg lekker.

INGREDIENTEN

Dungesneden plakken parmaham, zongedroogde tomaten op olie basis, buffel mozzarella, olijfolie extra vergine (goede kwaliteit), basilicum, eventueel pijnboompitjes

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op28-01-2004
  • Italiaans
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Deze Oudhollandse huzarensalade maakte ik voor de 60e verjaardag van mijn broer. Ik maakte toen een buffet met allemaal ouderwetse gerechten. Ook deze viel erg in de smaak.

INGREDIENTEN

1 ½ kg gram vastkokende aardappelen -, 8 hardgekookte eieren (2 om te garneren) -, 1 dl mayonaise -, 200 ml crème fraîche -, 3 eetlepels fijngehakte peterselie -, 3 eetlepels fijngehakte bieslook -, 1 potje kleine augurken -, 2 blikjes cornedbeef -, 2 uien -, 3 appels (Elstar)-, 1 afgestreken eetlepel mosterd -, peper, zout -, 1 theelepel paprikapoeder -, 1/2 dl witte azijn -, 1 eetlepel suiker -, blaadjes sla om te garneren

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op06-02-2010
  • Nederlands
  •  30-60 min.

Zo maakte ik met kerst een heerlijke salade waar ik veel complimentjes over kreeg maar het recept niet mag vergeten. Vandaar zet ik deze voor mezelf even op smul

INGREDIENTEN

400 gram gerookte kipfilet in kleine stukjes gesneden 400 gram kaas die je lekker vindt in kleine stukjes gesneden 1 blik mandarijntjes goed uitgelekt en gedroogd met keukenrol 1 appel geraspt 3 bananen in plakjes peper en zout kerrie poeder beetje citroensap 1 bekertje creme frache mayonaise 100 gr doperwten bevroren 2 schijven ananas goed uitgelekt en gedroogd met keukenrol. slabladeren

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op27-12-2005
  • Frans
  •  30-60 min.

Als ik thuis een koud buffet maak, zit altijd de Mon Chou Notentaart bij. Daar deze waanzinnig lekker van smaak is.

INGREDIENTEN

VOOR HET DEEG: 200 gr.bloem, snufje zout, 1 eetl. basterdsuiker, 125 koude boter, 1 ei. VOOR DE VULLING: 75 gr. rozijnen, 50 gr. blanke hazelnoten, 75 gr. amandelen, 50 gr. pistachenoten, 300 gr. zachte Mon Chou, 1/8 l. slagroom, 100 gr. suiker, 2 eieren, 3 zakjes vanillesuiker., , ,

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op16-09-2005
  • Frans
  •  60-120 min.

Met gehakt gevulde deegpakketjes - soort pasteitjes

INGREDIENTEN

1 eetlepel olijfolie, 1 ui fijngesnipperd, 150 gram rundergehakt, 1 teentje knoflook, 6 plakjes chorizoworst in reepjes, 1 klein blikje tomatenpuree, 1/2 zakje verse peterselie fijngehakt, 1 theelepel djinten, 1 theelepel kaneel, hot peppersauce, 6 plakjes bladerdeeg, paprikapoeder

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op18-06-2004
  • Mexicaans
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Er zijn zoveel recepten voor koude schotel in Limburg als voor pasta carbonara in Italië, maar ik vind dit misschien wel de beste variant. Ik heb altijd een beetje medelijden met al die mensen van boven de rivieren, die alleen de noordelijke huzarensalade kennen. Geen vergelijk hoor! Dit is een perfect gerecht voor een koud buffetje, traditioneel bij ons altijd met de kermis gegeten.

LET OP: een goede koude schotel maak je minstens een dag eerder. Eén of twee nachtjes in de koelkast zorgen ervoor dat de smaken goed kunnen intrekken en de salade mooi koud wordt. Vlak na het maken is hij echt een stuk minder lekker.

INGREDIENTEN

*2 kilo vastkokende aardappels (of ietsje meer), *1/2 kilo soepvlees (rund), *pot goede mayonaise (ik gebruik halfvol, fritessaus is niet geschikt), *1 potje zilveruitjes, *ongeveer 250 gram augurken (of ietsje meer, zoetzuur), *handjevol fijne erwten uit de diepvries, van goede kwaliteit (uit een glas kan ook, maar die zijn gekookt en worden daarom snel pappig), *1 Granny Smith appel, *1 kleine ui, *1 theelepel paprikapoeder, *1 theelepel mosterd, *peper en zout, *2 runderbouillonblokjes

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op16-02-2012
  • Nederlands
  •  60-120 min.

... zonder kookwerk.

Een prachtig buffet met veel kleurige gerechten.

... zonder foto ... laat je eigen fantasie het werk maar doen.

INGREDIENTEN

** 200 gram kant-en-klare carpaccio (vleeswarenafd.), ** 200 gram salami, ** 200 gram mortadella, ** 200 gram rauwe ham, ** 1 grote rijpe meloen, ** 5 of 10 verse vijgen, ** 200 gram verse zwarte olijven (met of zonder pit), ** 200 gram verse groene olijven (met of zonder pit), ** pot geroosterde paprika repen, ** potje zongedroogde tomaten, ** 1 of meerdere potjes pesto - smaak naar eigen keuze, ** ca. 100 gram parmezaanse kaas aan een stuk, ** 4 ciabattabroden, ** kruidenboter, ** olijfolie, extra vierge, ** boter, ** 1 of meerdere slasoorten ter garnering, ,

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op14-09-2004
  • Italiaans
  •  10-20 min.

Life and Cooking recept

INGREDIENTEN

10 eieren, 1 sjalotje, 4 augurken, 1/2 bosje bladpeterselie of kervel, 150 gram tonijn (blikje naturel), 3 eetlepels eetlepels Calve barbecuesaus, 3 eetlepels Calve mayonaise, peper, zout, enkele kerstomaatjes als garnering,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op10-04-2001
  •  …
  •  20-30 min.

Een heerlijke hartige tomatentaart met Comtékaas. Je kunt natuurlijk ook andere kaas gebruiken, maar deze kaas maakt de taart bijzonder. De taart kun je prima een dag tevoren bakken en vlak voor het serveren 15 minuten in de oven van 200 graden verwarmen. Heerlijk!

INGREDIENTEN

Plm. 8 plakjes diepvries bladerdeeg, 6-8 stevige rijpe tomaten (liefst Pomodori), pittige mosterd, 200 gr Comtékaas (bij Lidl), 100 gram geraspte belegen kaas, 1 eetlepel gedroogde oregano, peper, zout, pittige olijfolie

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op11-10-2007
  • Italiaans
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

2 gerookte kipfilet, blik perziken, cashewnoten, groot bakje sellery salade, zak gedraaide pasta combi groen en wit, maggie blokje, olijfolie.,

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op17-02-2008
  •  …
  •  10-20 min.

Erg lekker als borrelhap of bij een buffet.

INGREDIENTEN

500 gram rundergehakt, 1 zakje nasikruiden, 1 ons rauwe boerenham of bacon, 2 eieren, paneermeel, 2 teentjes knoflook, ketjap manis,1 theel. sambal oeloek.

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op31-12-2001
  • Indonesisch
  •  30-60 min.

Zo?n heerlijke voorjaarssalade (waarvan nu al het water in mijn mond loopt.) maak dit zelfs bij een barbecue of buffet!!

INGREDIENTEN

3 hardgekookte eieren 100 gram geraspte belegen kaas 2 el creme fraiche 2 el mayonaise ? tl mosterd ? el citroensap 1 el fijngesnipperde bieslook zout en peper.

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op29-03-2004
  • Frans
  •  20-30 min.

Mag bij geen enkel buffet ontbreken.

INGREDIENTEN

1,5 kilo aardappelen, geschild en in blokjes van 1,5 cm, 1 ui, 4 eieren, 1 appel, 6 augurken (zoetzuur), verse peterselie, 4 el mayonaise, 3 el yoghurt, 2 tl mosterd, 1 tl honing, peper en zout uit de molen.

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op10-03-2005
  • Nederlands
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Een heerlijk tapasgerecht of borrelhapje met weer eens een andere smaak. De champignons smaken echt verrukkelijk. Was afgelopen zaterdag een succes bij mijn etentje.

INGREDIENTEN

2 geroosterde rode paprika`s (uit pot) - 3 lente-uitjes - 250 gram kleine champignons - 2 teentjes knoflook - 1/2 eetlepel grove mosterd - 1 eetlepel (wijn)azijn - 2 eetlepels olijfolie - 2 theelepels honing of suiker - 2 eetlepels gehakte peterselie - 1 theelepel tijm - 1 kippenbouillontablet

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op30-06-2008
  • Internationaal
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

Twee bosjes radijs, 1 kopje fijngehakte peterselie, selderij, bieslook, e tl cayannepeper, grof zeezout, 2 teentjes knoflook, geperst, twee delen olijfolie, een deel basilicumazijn (of andere kruidenazijn), 2 tl vloeibare honing

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op25-02-2007
  • Spaans
  •  10-20 min.

De populairste en altijd verkrijgbare tapas in Spanje

INGREDIENTEN

450 gram roodschillige en vastkokende aardappelen, 90 gram tonijn, in stukjes (uit blik), 1? theelepel rode wijnazijn, 2 theelepels geraspte ui, 1 teentje knoflook, geplet of uitgeperst, 1 eetlepel fijngehakte peterselie, 1 theelepel zeer kleine, hele kappertjes of fijngesneden kappertjes, 2 eetlepels fijngesneden augurken, 1 eetlepel rode paprika uit glazen pot in blokjes gesneden, 2 hardgekookte eieren, grofgehakt, 3 eetlepels gekookte doperwten), 3 eetlepels grofgesneden gekookte wortelen, zout,? kop mayonaise,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op25-11-1999
  • Spaans
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

6 eieren hard gekookt, 1 1/2 dl mayonaise, 1 1/2 dl creme fraiche, 1 lente uitje fijngesneden, 1 el fijngesneden peterselie, zout en peper, kerriepoeder.

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op27-01-1999
  • Nederlands
  •  10-20 min.

Lekkere krokante kip hapjes

INGREDIENTEN

1 kilo kipfilet, gemalen chili peper,4 eetl.honing,wat zout, broodkruimels, 2 eieren, 3 ons maismeel., olie om te frituren.

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op15-08-2005
  • Internationaal
  •  20-30 min.

Zomers picknick gerecht. De gerookte zalm heeft een stevige uitgesproken smaak, die wat verzacht door het bladerdeeg en de roomkaas. Quiche is warm en koud lekker.

INGREDIENTEN

500 g verse spinazie
, 250 g gerookte zalm, in reepjes
, 7 blaadjes bladerdeed
, Schep bloem of paneermeel
, 3 eieren losgeklopt
, 3 dl room
, 400 gram roomkaas
, peper en zout
, boter voor invetten springvorm

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op01-06-2005
  • Nederlands
  •  30-60 min.

Een zalige pate. Gemakkelijk te maken. Lekker als je gasten krijgt met een stukje stokbrood, maar ook een heerlijke amuse voor ? 12 personen.

INGREDIENTEN

60 gr boter - 1 kleine ui - 1 teentje knoflook - wat takjes tijm - 250 gram kippenlevertjes - 2 plakjes bacon - 60 gr kastanje champignons - 1 wijnglas port - 1/2 wijnglas slagroom

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op25-06-2004
  •  …
  •  10-20 min.

Een feestelijke zalmamuse met Japans norivel, wasabipasta en roomkaas met een toef van tuinkers.
Voor 12 amuses.

INGREDIENTEN

250 g. Gerookte zalm, 1 gedroogd norivel (wier), in 6 repen gesneden, 100 g Roomkaas, wasabipasta, 10 g tuinkers, Limoen in vieren gesneden, als garnituur

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op11-04-2010
  • Japans
  •  10-20 min.

Het recept van deze gehaktbol heb ik al veel jaren geleden uitgeknipt uit een oude Tip. Voor ons feestbuffet van september 2009 kwam dit recept weer goed van pas. Ziet er leuk uit en smaakt heel erg lekker.

INGREDIENTEN

3 sneetjes witbrood zonder korst , plm. 1 dl melk , 1 kg mager rundergehakt , zout, peper , 1 ei los geklopt , 2 eetl. groene pesto , 1 tl geraspte citroenschil , rozemarijn naar smaak , 2 el fijngehakte walnoten , 75 gr grof geraspte jonge kaas , 2 el fijngesneden basilicum , 2 el kleine kappertjes (uitgelekt) , plm. 100 gram rauwe ham in dunne plakken , plm. 100 gram jonge kaas in dunne plakken , braadslede of bakplaat, bakpapier

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op30-10-2009
  • Nederlands
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Een verrukkelijk romig taartje. Kun je ook maken met croissantdeeg ipv bladerdeeg. De combinatie van geitenkaas, walnoten en honing is perfect!

INGREDIENTEN

6-8 plakjes bladerdeeg - 100 geraspte belegen kaas - 100 gram walnoten - 200 gram zachte geitenkaas (Bettine Blanc) - 3 eieren - 125 ml crème fraîche of slagroom - 2 eetlepels fijngehakte peterselie - 1 eetlepel vloeibare honing - peper, zout - 2 theelepels paprikapoeder

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op09-09-2004
  • Frans
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Lekkere romige salade, maar hartig door de gerookte zalm.
Tijdens het buffet werd me meermalen gezegd hoe lekker men het vond.

INGREDIENTEN

15 grote eieren, 200 gram gerookte zalmfilet, 1 sjalotje, 200 ml crème fraîche, 3 flinke eetlepels remouladesaus (uit pot of flesje), 4 eetlepels gehakte peterselie, slablaadjes om te garneren

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op01-03-2012
  • Internationaal
  •  20-30 min.

Lekker als het warm weer is.( Waar we nu nog op moeten wachten ).

INGREDIENTEN

300 g magere runderlappen (gaar gestoofd of gekookt), 75 g doperwten (gaargekookt), 75 g worteltjes (gaargekookt), 100 g zoetzure zilveruitjes (en een beetje van het vocht), 150 g augurken, 6 flinke aardappelen (gaargekookt), 6 el mayonaise, 1 1/2 el mosterd, doosje kerstomaatjes, 4 eieren (hardgekookt)

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op10-03-2005
  • Nederlands
  •  20-30 min.

Gehakt in bladerdeeg,
Lust iedereen!

INGREDIENTEN

150 g rundergehakt, 1 fijngesnipperde ui, 1 teentje knoflook (geperst), 5 plakjes chorizo in reepjes, 1 blikje tomatenpuree (70 g), 30g fijngehakte peterselie, 1 tl gemalen komijn (djintan), 1 tl kaneel, paar druppels tabasco, 6 plakjes bladerdeeg, paprikapoeder.

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op23-06-2005
  • Mexicaans
  •  30-60 min.
Meest bekeken

Wok je koelkast leeg wordt mogelijk gemaakt door Go-Tan

Wok je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Suggesties kookboeken
Suggesties kookgroepen

Stuur vóór 30 augustus jouw recept in en kies uit de categorie: marinade, dressing of kruidenboter. Op de ingezonden recepten kan direct gestemd worden! Doe mee! … Lees verder »

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies