Spaanse recepten

Alles over Spaanse recepten op Smulweb.nl

De Spaanse keuken zoals men die buiten Spanje lijkt uit niet meer te bestaan dan paella, tortilla, tapas zoals patatas bravas en een aantal worsten zoals chorizo. Toch is deze keuken rijk aan een keur van smakelijke recepten dankzij de regionale keukens als de Catalaanse, Baskische en Galicische keukens. Kenmerkend voor de Spaanse keuken is het gebruik van olijfolie. Hier vind je authentieke Spaanse recepten zoals tapas, paella, tortilla, albondigas, calamares, crema catalana, gazpacho, tostada, Baskische kip, alioli, zarzuela, puchero, arroz con leche en Catalaanse mosselen.

Tapas vlees Meer Tapas vlees recepten »
Tapas vis Meer Tapas vis recepten »
Paella Meer Paella recepten »
Vis
Vis
Meer Vis recepten »
Soep Meer Soep recepten »
Nagerecht Meer Nagerecht recepten »
Kip
Kip
Meer Kip recepten »
Saus Meer Saus recepten »
Suggesties kookboeken

Dit recept is door mijn zusje meegenomen nadat zij dit gegeten had bij kennissen in Spanje. Het is echt heerlijk. Wij eten het vaak als hoofdgerecht op een zaterdag. Maar het is eigenlijk een tapas. Heel goed op feestjes of heerlijk op een zonnige zondagmiddag …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Spaans

Dit hapje leerde ik van een vriendin die bij mij eens tapas is komen maken. Echt overheerlijk! …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Spaans

Uit de keuken van tapascaf√© De Oude Mol. Een heerlijk dessert na een Spaanse (tapas)maaltijd. …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Spaans

1 eetl. olijfolie 1 ui, fijngehakt 1 teentje knoflook, geperst 1 kleine groene paprika, in blokjes 1 rode Spaanse peper, zonder zaadjes, fijngehakt 250 g rundergehakt 1/2 theel. gemalen komijn (djinten) 1 eetl. bloem 1/2 theel. paprikapoeder 2 eetl. tomatenpuree 2 eetl. rozijnen 2 eetl. geschaafde amandelen 1 pak diepvriesbladerdeeg, ontdooid 1 ei 1 eetl. melk (Melkan) …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Spaans

Heerlijk onderdeel van Spaanse tapas; komt uit Albert Heijn eetboekenreeks Amuses …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Spaans

14 middelgrote champignons 4 lente-uitjes, fijngehakt 1 el boter 8 zongedroogde tomaten in olie, uitgelekt en fijngehakt 1 el droog broodkruim 3 el parmezaanse kaas, geraspt peper & zout Voor de Pesto: 100 - 150 gram verse basilicumblaadjes 2 teentjes knoflook gepeld 50 gram pistachenoten, geroosterd 35 gram parmezaanse kaas 1,5 dl olijfolie peper & zout …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Spaans

250 grgehakt - 1 knoflookteen - 2 sjalotjes - 1 ei - 1 witte boterham - scheut witte wijn - 7 el olijfolie - 1 el tomatenpuree - cayenepeper - zout + peper - 2 tl pittige paprikapoeder …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Spaans

Een verrukkelijk en eenvoudig voor te bereiden borrelhapje bestaande uit bladerdeeg, serranoham (een Spaanse gedroogde ham), pesto en Hollandse geitenkaas. Heerlijk voor een feestje! …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Spaans
Populaire Spaanse kookboeken:
Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies