Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

70 souvlaki recepten Alles wissen

  • Maak een keuze

Uitgebreid zoeken
Maak een keuze
Maak een keuze

Echt een lekker grieks vleesgerecht, ook erg lekker op de barbeque

INGREDIENTEN

750 gram in blokjes gesneden kipfilet, * 1 dl olijfolie, * 3 eetlepels citroensap, * 2 uitgeperste teentjes knoflook, * zout, * peper, * 2 theelepels oregano

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op20-06-1999
  • Grieks Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Grieks vlees op spiesjes, zoals gegeten op de boot naar Zakinthos .. erg snel als de voorbereiding gedaan is. (koud ook prima te eten trouwens)

INGREDIENTEN

500 gram varkensvlees (hamlappen of iets dergelijks), 1 zakje Gyroskruiden (kan ook thijm, oregano, klein beetje rozemarijn nemen), zout, olijfolie, (gedroogde) thijm, sate-stokjes

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op02-02-2002
  • Grieks Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Griekse "spiezen"

INGREDIENTEN

1,2 kg lamsvlees (halsstuk), kan ook met runder- of varkenspoulet., 2 eetlepels fijngehakte rozemarijn, 1 eetlepel gedroogde oregano, 1 theelepel gedroogde munt, 1 ui, fijngehakt, 2 teentjes knoflook, uitgeperst, 2 laurierblaadjes, gekneusd, 3 dl. rode wijn, 3 eetlepels olijfolie,

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op11-04-1999
  • Grieks Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Griekse vlees-spies

INGREDIENTEN

Varkenshaas (per spies 80 gram), , Ingrediënten voor de marinade, , 3 eetlepels olijfolie, 1 eierdopje vers citroensap (=1 grote citroen), 3 geperste teentjes knoflook, 1/2 theelepel wilde marjolein/oregano, 1/2 theelepel rozemarijn, 1/2 theelepel peterselieblaadjes, 1/2 theelepel tijm, 4 verkruimelde laulierbladen (verkruimel ze tot oregano-formaat), Peper (naar smaak maar niet te weinig), Zout (naar smaak maar niet te weinig), , Deze hoeveelheden zijn goed om 6 souvlaki`s mee te marineren.

  •  Bijgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op28-07-2008
  • Grieks Bijgerecht
  •  > 120 min.

Eigen foto, met tzaziki, koosalade en tomatenrijst. Een blijvertje hier. Een feestmaal!!

INGREDIENTEN

SOUVLAKI: 600 g varkenshaas, laurierbladen, marinade: 2 el olijfolie, sap van een halve citroen, 1 el fijngeknipte verse munt, 1/2 el verse tijmblaadjes, 1 klein teentje knoflook (uit de pers), peper en 1/4 theelepel zout......TZAZIKI: 200 g griekse yoghurt, 15 cm komkommer, 1 geperst teentje knoflook, 1 el olijfolie, 1 eetlepel fijngehakte verse dille, zout naar smaak............KOOLSALADE: 400 g fijngeschaafde witte kool, 2 el olijfolie, 2 el vers citroensap, zout naar smaak.......TOMATENRIJST: 300 g basmati rijst, 500 g geschilde, in stukjes gesneden tomaten, 1 fijngehakte ui, 1 el boter, 7 dl bouillon (van blokjes), peper en zout naar smaak.,

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op27-01-2007
  • Grieks Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

Lekkere zelfgemaakte Souvlaki. 

INGREDIENTEN

- 800 gr varkenshaas;, - 1 dl olijfolie;, - 2 teentjes knoflook;, - 3 eetlepels ciroensap;, - 2 theelepels oregano;, - peper.

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op10-09-2015
  • Grieks Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Echt een lekker grieks vleesgerecht, ook erg lekker op de barbeque.

INGREDIENTEN

* 750 g in blokjes gesneden kipfilet, * 1 dl olijfolie, * 3 eetlepels citroensap, * 2 uitgeperste teentjes knoflook, * zout en vers gemalen peper, * 2 theelepels oregano

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op18-06-2000
  • Grieks Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Griekse spiesjs deze is bereid met varkensvlees.

INGREDIENTEN

600 gr varkensfilet of fricandeau, 3 eetlepels olie, 1 eetlepel citroensap, 1 teentje knoflook, 2 eetlepels oregano, 2 eetlepels tijmblaadjes, peper, zout, 5 laurierblaadjes,

  •  Bijgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op17-02-2000
  • Grieks Bijgerecht
  •  0-10 min.

In ovengrill of op de barbeque

INGREDIENTEN

750 g in blokjes gesneden mager lamsvlees, 1 dl olijfolie, 3 eetlepels citroensap, 2 uitgeperste teentjes knoflook, zout en peper, 2 theelepels oregano

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op30-03-2000
  • Grieks
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

600 gram magere lamslappen,of magere varkenslapjes 4 eetlepels olijfolie, 2 eetlepels citroensap 2 uitgeperste teentjes knoflook 2 theelepels gedroogde oregano 1 eetlepel fijngehakte peterselie,of een snufje gedroogde tijm zout en peper

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op20-01-2001
  • Grieks
  •  > 120 min.

Vleesspiesjes

INGREDIENTEN

800 gr. varkensvlees, 2 kleine tomaten, 1 groene paprika, 1 kopje olijfolie, 1/2 kopje azijn, zout, oregano (rigani), 4 spiesen van 20 cm., 1 citroen,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op23-02-2003
  • Grieks
  •  20-30 min.

Griekse vleespen

INGREDIENTEN

4 UUR MARINEREN., 750 gr.in blokjes gesneden mager lamsvlees,1 dl.olijfolie,3 eetl.citroensap,2 uitgeperste teentjes knoflook,zout en peper,1 theel.thijm,2 theel.oregano

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op22-11-2000
  • Grieks
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Dit recept op vacantie tegen gekomen en maar gelijk gemaakt. Lekker met de heerlijke komkommer-tomaat salade en een snee boerenbrood(in Frankrijk uiteraard de overheerlijk boule)

INGREDIENTEN

300 gram hamlappen in blokjes (niet te klein), 1 teentje knoflook fijngehakt, 1 el olijfolie, sap van 1 citroen, 1 tl.oregano, 1 tl.paprikapoeder, 1 gele,rode en groene paprika, 1 ui, zout en peper uit de molen

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op20-08-2008
  • Grieks Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

3 enkele kipfiles, 1 paprika rood of groen, 1 a 1 1/2 ons bacon of ontbijtspek, ,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op11-01-2000
  • Grieks Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Griekse Souvlaki

INGREDIENTEN

750 gram in blokjes gesneden varkenshaas, 1 dlolijfolie, 3 eetlepels citroensap, 2 uitgeperste teentjesknoflook, peper, 2 theelepelsoregano

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op11-03-2014
  • Grieks
  •  20-30 min.

Een favoriet recept van me, want het is van griekse afkomst!

INGREDIENTEN

3 eetl. olijfolie, 1 eetl. citroensap, 1 eetl. gedroogde oregano, 1 theel. gedroogde tijm, 1 kg lamsbout zonder been, zout en vers gemalen peper

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op11-03-2006
  • Grieks Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

3 eetlepels olijfolie, 2 eetlepels citroensap, 1 eetlepel gehakte tijm, 1 eetlepel gehakte oregano, 2 teentjes knoflook, zout, vers gemalen peper, 600 gram vlees (lamsfilet, varkensfilet), 2 citroenen in partjes,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op07-06-2009
  • Grieks
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

3 eetlepels olijfolie -, 1 eetlepel citroensap -, 1 eetlepel gedroogde oregano -, 1 theelepel gedroogde tijm -, 1 kilo lamsbout zonder been -, zout en vers gemalen peper, , , , , , , , ,

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op13-11-2002
  • Grieks Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

500 gram varkensfricandeau * 2 eetlepels Oregano, , * olijfolie * tijm, , * scheut citroensap * 4 laurierblaadjes, , * 1 teentje knoflook * peper en zout,

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op02-10-2002
  • Grieks Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
INGREDIENTEN

500 gram varkenshaas of varkensfilet, 2 paprika`s, 2 courgettes, 1 ui, satéprikkers, , Voor de marinade:, 8 blaadjes laurier, verkruimeld, sap van 3 citroenen, 2 teentjes knoflook, geperst, 1 eetlepel gehakte munt, 1 eetlepel oregano, 150 ml olijfolie, zout, versgemalen peper, , Voor de tzatziki:, 2 komkommers, zout, 5 dl Griekse yoghurt, 2 eetlepels olijfolie, 2 eetlepels citroensap, 1 1/2 teentje knoflook

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op14-09-2008
  •  
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

Souvlakis zijn spiesen met gemarineerd vlees die worden geroosterd op een BBQ met bij voorkeur houtskool. Ze kunnen van allerlei vleessoorten worden gemaakt. Omdat de spiesen geroosterd worden is het verstandig niet al te mager vlees te nemen. Op deze manier voorkom je uitdrogen van de souvlaki en blijft het vlees mals. In dit recept gebruiken we een stuk uitgebeend schoudervlees.

INGREDIENTEN

1 kilo varkensschoudervlees (of eventueel varkensbuik), 1 middelgrote ui, geraspt, 3 teentjes knoflook, fijngesneden, 60 ml plantaardige olie bijvoorbeeld arachideolie, Euroma vriesdroog Griekse kruiden (2 x 1 eetlepel), Peper en zout, 1 citroen, houten satrikkers

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op13-05-2014
  • Grieks Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Snelle, gegrilde vleespiesjes met pitabrood

INGREDIENTEN

*600 g mals varkens- of lamsvlees in blokjes, Marinade:, *2el citroensap, *3 el olijfolie, *2 teentjes fijngesnipperde knoflook, *1 volle tl oregano, *? tl tijm, *1 tl paprikapoeder, *zout, *versgemalen peper, *wat gemalen piment, *laurierbladen

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op22-04-2002
  • Grieks
  •  10-20 min.

Souvlaki van lamsvlees met ui, courgettes en paprika

INGREDIENTEN

2 tenen knoflook - 1 el munt - 1 el oregano - 8 blaadjes laurier - 3 citroenen - 15 cl olijfolie - zout peper - 500 gr lamsvlees - 1 ui - 2 groene paprika's - 2 courgettes

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op09-05-2006
  • Grieks Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

750 g in blokjes gesneden mager lamsvlees, 1 dl olijfolie, 3 el citroensap, 2 uitgeperste teentjes knoflook, 2 tl oregano, zout, peper

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op10-05-1999
  •  
  •  20-30 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

500 gr hamplappen, 1 teen knoflook, 1 el olijfoie, sap van citroen, 2 tl oregano, 2 tl paprikapoeder, 1 rode en 1 gele paprika, 1 grote ui.

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op19-08-2009
  • Grieks Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Spies van lamsvlees uit Griekenland

INGREDIENTEN

-ca.750 gr. Lamsbout,in blokjes gesneden, -4 el. Olijfolie, -2 el. Fijngehakt muntblad, -2 tenen knoflook, fijngesnipperd, -3 bosuitjes, in stukjes van ca. 3 cm. gesneden, -sap van 1 citroen, -vers gemalen peper en zout,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op23-04-2000
  •  
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

Fricandeau in blokjes gesneden, ketjap benteng manis (zoete sojasaus), garam massala (indiase kerrie), knoflookteentjes geperst, zout, peper, djahe, djinten, ketoembar

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op20-06-1999
  • Grieks
  •  > 120 min.
INGREDIENTEN

600 gr. varkensfricandeau/filet, 3 el olijfolie, 1 el citroensap, 2 tenen knoflook, 2 el oregano, 2 el tijm, peper/zout, zakje laurierblaadjes

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op28-08-1999
  • Grieks Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

INGREDIENTEN

1 tomaat ? 1 eetlepel Gyroskruiden ? 1 teentje knoflook ? 1/2 deciliter yoghurt (dikke bulgaarse) ? 1/2 pakje wit-broodmix ? 2 eetlepels citroensap ? 3 eetlepels olijfolie ? 500 g varkensvlees (mager, in stukken van 5 cm) ? 8 blaadjes sla

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op18-03-2001
  • Grieks Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

8 personen

INGREDIENTEN

3 eetlepels olijfolie, 1 eetlepel citroensap, 1 eetlepel gedroogde oregano, 1 theelepel gedroogde tijm, 1 kilo lamsbout zonder been, zout en versgemalen peper,

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op23-09-2000
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

=500 gr.hamlappen in blokjes, = 1 teentje knoflook, fijngehakt. =, =1 eetl. olijfolie, = sap van 1 citroen, = 2 tl. oregano, = 2 tl., paprikapoeder, = 1 rode = 1 gele en 1 groene paprika = 1 ui, = 750 gr. geschilde aardappelen. = 1 kleine komkommer in dikke, plakken. = 8 tomaten in dikke plakken. = 1 ui, in dunnen ringen., = 75 gr. feta in blokjes. = 10 groene olijven in ringetjes., = 2 el.witte wijnazijn. = 3 el. bouillon. = 1 el. gehakte peterselie.

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op23-07-2008
  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

500 g mager varkensvlees in stukken van ca. 5 cm, 1 eetlepel gyroskruiden, 2 eetlepels citroensap, 3 eetlepels olijfolie, ? pak wit-broodmix, 1 teentje knoflook, ? dl Bulgaarse yoghurt, 1 tomaat in stukjes gesneden, 8 blaadjes sla

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op15-09-2002
  • Grieks Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
INGREDIENTEN

Lamsvlees in blokjes gesneden, 4 el. olijfolie, 2 el. muntblad, 2 tenen knoflook, 3 bosuitjes, citroensap, peper en zout

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op25-05-2003
  •  
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

500 gram mager varkensvlees in stukken van ca. 5 cm -, 1 eetlepel gyroskruiden -, 2 eetlepels citroensap -, 3 eetlepels olijfolie -, 1/2 pak wit-broodmix -, 1 teentje knoflook -, 1/2 dl Bulgaarse yoghurt -, 1 tomaat in stukjes gesneden -, 8 blaadjes sla, , , , , , , , , ,

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op22-10-2002
  • Grieks Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
INGREDIENTEN

1 kg mager varkensvlees - 4 grote pitabroodjes - 3 tomaten - 2 grote uien - 2 teentjes look, geperst - 1 kopje olijfolie - 2 eetlepels gehakte peterselie - zout - peper - oregano - margarine

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op26-03-1999
  • Grieks Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

*800 gr. varkensvlees, , *2 kleine tomaten, , *1 groene paprika, , *1 kopje olijfolie, , *1/2 kopje azijn, , *zout, , * oregano (rigani), , *4 spiesen van 20 cm., , *1 citroen, , *Bakplaat of barbecue,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op14-01-2004
  • Grieks Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

Voor de souvlaki :, 4 teentjes knoflook geplet -, sap van 1/2 citroen -, 1 theelepel komijnzaad geroosterd in een droge koekenpan en daarna gemalen -, 1 theelepel versgemalen zwarte peper -, 2 eetlepels extra vierge olijfolie -, 1 stuk lamszadel a 600 gram -, zout en versgemalen peper, , Voor de tabbouleh :, 125 gram bulgur -, 2 grote tomaten fijngesneden -, 3 lente-uitjes fijngesneden -, een grote bos peterselie gesnipperd -, een bos munt gesnipperd -, 4 eetlepels olijfolie -, 2 eetepels citroensap -, zout en peper, , , , , , , , ,

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op19-10-2002
  • Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

Voor de souvlaki, 4 teentjes knoflook geplet, sap van ? citroen, 1 theelepel komijnzaad, geroosterd in een droge koekenpan en daarna gemalen, 1 theelepel versgemalen zwarte peper, 2 eetlepels extra vierge olijfolie, 1 stuk lamszadel van ? 600 g, zout en versgemalen peper, , Voor de tabbouleh, 125 g bulgur, 2 grote tomaten fijngesneden, 3 lente-uitjes fijngesneden, een grote bos peterselie gesnipperd, een bos munt gesnipperd, 4 eetlepels olijfolie, 2 eetepels citroensap, zout en peper, , Serveren met:, 6 pittabroodjes of ander zacht, plat brood of wraptortilla?s, 250 g hummus, harissa of andere hete chili-saus,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op08-09-2002
  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

Voor de souvlaki, 4 teentjes knoflook geplet, sap van ? citroen, 1 theelepel komijnzaad, geroosterd in een droge koekenpan en daarna gemalen, 1 theelepel versgemalen zwarte peper, 2 eetlepels extra vierge olijfolie, 1 stuk lamszadel van ? 600 g, zout en versgemalen peper, , Voor de tabbouleh, 125 g bulgur, 2 grote tomaten fijngesneden, 3 lente-uitjes fijngesneden, een grote bos peterselie gesnipperd, een bos munt gesnipperd, 4 eetlepels olijfolie, 2 eetepels citroensap, zout en peper, , Serveren met:, 6 pittabroodjes of ander zacht, plat brood of wraptortilla?s, 250 g hummus, harissa of andere hete chili-saus

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op17-09-2002
  • Internationaal
  •  60-120 min.

Snacken op z'n Grieks.

INGREDIENTEN

300g mager varkensvlees - 8 grote pitabroodjes - 8 satestokjes - 2 uien - 2 stevige tomaten - peterselie - oregano - zout - zwarte peper - cayennepeper - margarine

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op25-03-1999
  • Grieks
  •  20-30 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Suggesties kookboeken
Top