537 souffle recepten

Appel / Calvados souffle

INGREDIENTEN

3 of 4 kleine appels, 4 eierdooiers, 175 gr. witte basterdsuiker, 50 gr. rozijnen, 100 gr. bloem, 4 eiwitten, 25 gr. boter, 4 eetlepels calvados, zout

  •  Nagerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op24-10-1999
  • Frans Nagerecht
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

Eieren

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op24-11-2004
  • Nederlands
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

1/4 liter vloeistof * 40 gram boter * 50 gram bloem * 3 eieren * peper * zout.

  •  Tussengerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op12-11-2006
  • Nederlands Tussengerecht
  •  30-60 min.

Een heerlijk frans nagerecht, met een beetje aandacht en veel plezier goed te doen.

INGREDIENTEN

*25 g boter, *25 g bloem, *250 ml melk, *50 g suiker, opgelost in de melk (warm), *5 eieren, gesplitst, *scheut likeur of vanillesuiker,

  •  Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op03-05-2004
  • Frans Nagerecht
  •  20-30 min.

Bij een uitgebreide brunch

INGREDIENTEN

* 3 eiwitten, * 3 eierdooiers, * 50 gr geraspte kaas, * 1 tl mosterd, * 45 g bloem, * 1 blikje ma?s, * 2 ontvelde tomaten in stukken, * 20 gr boter, * 1/2 tl basilicum, * 1-1/2 dl melk, * 1 gesnipperde ui, * peper en zout,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op25-02-2000
  • Nederlands
  •  20-30 min.

Heerlijk eiergerecht voor bij de lunch.

INGREDIENTEN

3 eiwitten, 3 eierdooiers, 50 g geraspte kaas, 1 tl. mosterd, 45 g bloem, 1 blikje ma?s, 2 ontvelde tomaten in stukken, 20 g boter, ? tl. basilicum, 1 ? dl. melk, 1 gesnipperde ui, peper en zout.,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op07-03-1999
  • Nederlands
  •  30-60 min.

Wil je het luxe doen dan gebruik je half garnalen, half krab.

INGREDIENTEN

250 gram garnalen Of 125 gram garnalen en 125 gram krabvlees, 30 gram bloem, 30 gram boter, 3 dl bouillon (visbouillon), peterselie, peper uit de molen, zout, flinke mespunt paprikapoeder, 3 eieren.

  •  Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op30-11-1999
  • Nederlands Nagerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

80 ml. Vonkelwijn, 45 g. crème fraîche, 2 eierdooiers, 2 zakjes vanille suiker, 15 g. bloem, 2 blaadjes gelatine, 2 eiwitten, 50 g. poedersuiker, ½ bakje aardbeien, ½ weckpot Black Current - Crème de Cassis topping, timbaalvormpje van Oil & Vinegar

  •  Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op11-02-2011
  • Nagerecht
  •  30-60 min.

Luchtig eierdessert uit Oostenrijk

INGREDIENTEN

30 gram roomboter of margarine, 40 ml. slagroom, 1 zakje vanillesuiker, 4 eiwitten, 1 snufje zout, 1 mespunt bakpoeder, 60 gram suiker, 2 eidooiers, wat geraspte citroenschil, 30 gram (tarwe)bloem, poedersuiker voor het bestrooien

  •  Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op01-01-2001
  • Nagerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

2 uitjes -, 2 kleine eieren -, 30 gram boter of margarine -, 20 gram bloem -, 4 eetlepels geraspte kaas -, 2 dl melk -, zout -, peper, , ,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op07-09-2003
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Lekker hoor met gruyere en champions

INGREDIENTEN

75 gr boter.50 gr bloem.3 dl melk.100 gr gruyere,geraspt.1/2 theel nootmuskaat.zout en vers gemalen peper.5 eieren,gesplitst.250 gr kleine champions,in dunne plakjes

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op17-01-2004
  • Frans
  •  20-30 min.

Een klassieker onder de souffles, die niet moeilijk te bereiden is

INGREDIENTEN

-100 g boter en 125 g suiker, -5 eierdooiers, -rasp van een citroen, -4 eetlepels paneermeel, -sap van 3 citroenen, -5 eiwitten, -boter om in te vetten, -20 g poedersuiker, -rasp 1 citroen

  •  Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op13-08-2003
  • Belgisch Nagerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

40 g boter, 60 g bloem, 4 dl melk, 1 mespunt nootmuskaat, 3 eieren, eidooier en witten gescheiden, 150 g Gruyère AOC, geraspt, 1 el boter, zout, peper,

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op04-09-2012
  • Zwitsers
  •  10-20 min.

Lekker luchtig chocoladetoetje met peer

INGREDIENTEN

1 grote rijpe peer, 1 el citroensap, 2 el boter, 20 gr bloem, 1 el cacaopoeder, 50 gr suiker, 2 1/2 dl melk, 3 eieren, 75 gr pure chocolade hagelslag, 1 el boter om in te vetten

  •  Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op27-04-2000
  • Nederlands Nagerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

1 pakje vanilleijs., 10 lange vingers., 120 gr.suiker., 6 eiwitten., 2 eigelen., 1 zakje vanillesuiker., 50 gr.geschaafde amandelen., 8 cocktailkersen., 4 glaasjes frambozenlikeur., 40 gr.poedersuiker.

  •  Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op14-04-2000
  • Nederlands Nagerecht
  •  0-10 min.

Gewoon proberen

INGREDIENTEN

3 eiwitten, 3 eierdooiers, 50 g geraspte kaas, 1 tl. mosterd, 45 g bloem, 1 blikje mais, 2 ontvelde tomaten in stukken, 20 g boter, ? tl. basilicum, 1 ? dl. melk, 1 gesnipperde ui, peper en zout.

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op27-08-2003
  • Frans
  •  30-60 min.

Chocolade soufflé voor 2 personen

INGREDIENTEN

100 gr banketbakkersroom (zelfgemaakt), 100 gr eiwit, 35 gr kristalsuiker, cacaopoeder/kristalsuiker, eieren, boter, bloem, chocolade

  •  Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op11-01-2011
  • Nagerecht
  •  20-30 min.

Ongeveer 370 Kcal. p.p.

INGREDIENTEN

75 g extra pure chocola, in stukjes, 1 3/4 dl melk, 1/4 vanillestokje, opengesneden, 3 el bloem, 80 g suiker, 5 eieren, gesplitst (1 eierdooier wordt niet gebruikt), 2 el boter of margarine, mespunt zout.

  •  Nagerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op12-12-2003
  • Nagerecht
  •  60-120 min.

Met compote van tomaten. Een lekker hartig bijgerecht, ook geschikt voor vegetariers

INGREDIENTEN

40 gram gezeefde bloem, 40 gram boter, 1,8 dl. room, 1,25 dl melk, 3 eieren, 100 gram geitenkaas, thijm, peper, zout, nootmuskaat (alle kruiden naar smaak)wat knoflook, snufje suiker, wat (goede) olijfolie, 4 tomaten

  •  Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op13-02-2000
  • Bijgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

250 gram bessen of aalbessen, - 3 eieren, - 3 eetlepels basterdsuiker, - 1 zakje vanillesuiker, - 50 gram bloem, - 1/2 theelepel bakpoeder, - 3 eetlepels kwark, - 2 eetlepels zure room, - 1 eetlepel citroensap, - boter

  •  Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op02-07-2003
  • Frans Nagerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

1/2 l melk, 120 gr poedersuiker, 1/2 citroen, 1 handvol verse citroenmelisse, witte saus (roux) van 100 gr bloem en 100 gr boter, 6 eierdooiers, 8 eiwitten.

  •  Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op17-04-2001
  • Nederlands Nagerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

Chocoladecake, 2 EL sinaasappel likeur, 4 EL sinaasappel marmelade, 4 blaadjes witte gelatine, 2 EL suiker, 2 zakjes cappuccino vanille (a 15 gr. nescafe), 250 ML slagroom, 1 EL nougatine (baukje),

  •  Nagerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op10-10-1999
  • Internationaal Nagerecht
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

3 eiwitten, 3 eierdooiers, 50 g geraspte kaas, 1 tl. mosterd, 45 g bloem, 1 blikje mais, 2 ontvelde tomaten in stukken, 20 g boter, ? tl. basilicum, 1 ? dl. melk, 1 gesnipperde ui, peper en zout

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op15-10-2002
  • Nederlands Bijgerecht
  •  20-30 min.

Gewoon proberen

INGREDIENTEN

3 eiwitten, 3 eierdooiers, 50 g geraspte kaas, 1 tl. mosterd, 45 g bloem, 1 blikje ma?s, 2 ontvelde tomaten in stukken, 20 g boter, ? tl. basilicum, 1 ? dl. melk, 1 gesnipperde ui, peper en zout.

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op09-03-2001
  • Nederlands
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

50 g suiker, 25 g boter, fijngeraspte schil van1 citroen, 3 eiwitten, 21/2 dl. melk, 25 g bloem, 3 eierdooiers, poedersuiker,

  •  Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op02-05-1999
  • Frans Nagerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

3 eiwitten, 3 eierdooiers, 50 g geraspte kaas, 1 tl. mosterd, 45 g bloem, 1 blikje mais, 2 ontvelde tomaten in stukken, 20 g boter, 0,5 tl. basilicum, 1.5 dl. melk, 1 gesnipperde ui, peper en zout.

  •  Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op21-04-1999
  • Nederlands Bijgerecht
  •  30-60 min.

Een geweldig voorgerecht !!

INGREDIENTEN

4 eieren, 75 gr roomboter, 125 gr gerookte forelfilet, 5 el creme fraiche, 300 ml volle melk, 55 gr bloem, zout, versgemalen peper

  •  Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op10-06-2005
  • Frans Voorgerecht
  •  30-60 min.

Genoemd naar de stichter van het beroemde bankiershuis, Meyer Amschell Rothschild, dit was zijn lievelingssoufle

INGREDIENTEN

-3/8 l melk, -1/2 vanillestokje, -40 g boter en 40 g bloem, -60 g suiker, -4 eierdooiers, -1 eetlepel Kirschwasser, -80 g klein gesneden vruchtjes allerlei, -5 eiwitten, -boter om in te vetten, (suiker), -aardbeien om te garneren, -poedersuiker om te bestuiven

  •  Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op05-08-2002
  • Frans Nagerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

500 g broccoliroosjes, 50 g gemengde, gemalen kaas (vb. Oude Postel en jonge Belgomilk), 2 eetlepels gemalen Rigatello, 3 eierdooiers, 5 eiwitten, 30 g bloem, 1,5 dl melk, boter, cayennepeper, nootmuskaat, peper en zout,

  •  Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op29-10-2001
  • Belgisch Bijgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

, , 2 uitjes, 2 kleine eieren, 30 gr boter of margarine, 20 gr bloem, 4 eetlp geraspte kaas, 2 dl melk, zout, peper, , 150 gr of gas 4 of 5,

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op28-09-2004
  •  
  •  0-10 min.

Souffle leggero ai lamponi Stort niet in

INGREDIENTEN

350 g verse frambozen, 30 g boter of margarine, 30 g suiker, 4 eiwitten, 100 g poedersuiker + evt. extra voor het bestrooien

  •  Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op28-05-2006
  • Italiaans Nagerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

250 gram Zalmsnippers, 250 gram Gerookte zalm, 1 Winterwortel, 1 Prei, 1 Ui, 150 cc Witte wijn, 75 cc Azijn, 75 cc Water, 2 Eieren, Verse laurier, 40 gram Boter, 35 gram Bloem, Dragon,

  •  Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op03-02-2010
  • Frans Voorgerecht
  •  0-10 min.

Souffle van Kreeft

INGREDIENTEN

1 kreeftestaart - 5 eieren -3 dl melk - 45 gram boter - 45 gram bloem - 1 wortel - 2 dl azijn peterselie - 1 ui - zout, peper - laurier - tijm,

  •  Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op01-06-2002
  • Voorgerecht
  •  30-60 min.

Mierenzoet,maar o zo lekker!

INGREDIENTEN

250 gr. verse aardbeien.(kan ook met bananen), 150 gr. suiker, 16 lange vingers, 1 borrelglas frambozenliquer (pisang ambon), 4 eiwitten, 1 eetl.citroensap, 40 gr gemalen amandelen, 1/2 l ijs.

  •  Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op12-08-2001
  • Nagerecht
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

*20 gram blanke rozijnen, *10 gram sereh, aan een stukje, gekneusd, *3 eetlepels whisky, *150 gram melkchocolade in stukjes, *4 eierdooiers, *10 gram gezeefde ma?zena, *3 eiwitten, *40 gram fijne tafelsuiker,

  •  Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op26-04-1999
  • Internationaal Nagerecht
  •  30-60 min.

Slank menu

INGREDIENTEN

300 gr broccoliroosjes, 1 klein blikje maiskorrels, 15 gr margarine, 1 el bloem, 2 dl halfvolle melk, 75 gr geraspte edammerkaas, 2 eieren, zout en peper

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op26-03-1999
  • Nederlands
  •  60-120 min.

Deze soufflé stort niet in omdat je alleen eiwit gebruikt.
Lukt altijd.

INGREDIENTEN

350 g verse frambozen, 30 g boter, 30 g suiker, 4 eiwitten, 10 g poedersuiker + evt. extra voor het bestrooien.

  •  Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op19-03-2011
  • Nagerecht
  •  20-30 min.

Heerlijk gevulde aardappel

INGREDIENTEN

4 grote kruimige aardappelen - 1 kop geraspte oude kaas - 4 el zure room - 1 el geknipte bieslook - 1 el gehakte peterselie - snufje paprika poeder - 2 ei dooiers - eiwit van 3 eieren.

  •  Bijgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op08-04-2002
  • Vegetarisch Bijgerecht
  •  > 120 min.



"Souffle aux cepes"

INGREDIENTEN

Boter - wat paneermeel - 10 gr gedroogd eekhoorntjesbrood - 2 dl water - 150 gr vers eekhoorntjesbrood - een beetje verse tijm en rozemarijn - versgemalen zwarte peper en zout. Voor het souffledeeg : 40 gr bloem - 2 el fijn ma?sgriesmeel - 2 dl room - 1 dl volle melk - 4 eieren - 2 eiwitten - 1/2 tl bakpoeder

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op09-12-2000
  • Frans
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

30 gram geraspte Cheddar, 20 gram geraspte Farmhouse Cheddar, 40 gram kwark/verse kaas, 2 eierdooiers, 3 eiwitten, 1/2 koffielepel suiker, zout, peper, nootmuskaat,

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op02-09-2001
  • Vegetarisch Voorgerecht
  •  10-20 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Suggesties kookboeken
Suggesties kookgroepen
Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies