Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Soto recepten (167) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid
INGREDIENTEN

2 grote kippenpoten, 1 bouillonblok, 1 zakje boemboe soto, 4 eieren, 2 ons tauge, 6 aardappels

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op18-02-2000
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Gemaakt met instant bumbu Soto

INGREDIENTEN

, Instant Bumbu Soto, Bijgerechten:, haarfijn gesneden rauwe prei, fijngesneden rauwe selderij, hardgekookte, in plakjes gesneden eieren, bawang goreng, iets aangekookte taogeh, niet te zoete ketjap, gebakken krupuk en/of, gebakken emping melindjo, sambal djeruk of, sambal gandaria, evt. blokjes gekookte aardappel, witte rijst

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op04-08-2001
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Indische kippensoep van mijn schoonmoeder

INGREDIENTEN

400 gram rijst,4 uien fijngesneden, 3 teentjes knoflook fijngesneden,1 bosje bladselderie fijngesneden,6 gekookte eieren, 1 glazen pot kipbouillon, 3 kipfiletjes (in stukjes gesneden)2 eetlepels koenjit, 3 theelepels djahe, 4 kleine vierkante maggiblokjes,2 liter water,1 schep suiker,citroensap, gefruite uitjes, sambal.

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op20-07-2003
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

Bahan-bahan:, Ingrediënten, 1 kip, 5 lente-uitjes, fijngesneden, 2 eetlepels ketjap manis, 1 eetlepel wijnazijn, olie, 100 gr. bloem, 150 ml water, 200 gr. taugé, 150 gr.dun gesneden en gebakken aardappelschijfjes, 100 gr. mihoen (gaar en uitgelekt), 2 eetlepels gebakken/gefruite uitjes, 3 eetlepels fijngesneden peterselie of koriander, , Haluskan:, boemboe:, 4 cm verse gember (djahe), 10 teentjes knoflook, 1 eetlepel vers gemalen peper, zout naar smaak

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op19-02-2012
  • Indonesisch
  •  > 120 min.

Dit is een recept van de EGA-afslankclub.

INGREDIENTEN

135 gr. kip(rauw) heren 185 gr., 50 gr. ui., 75 gr. doperwten., koenjit., zout., 1 bouillonblokje., salam., laos., sereh., 1 prei., bleekselderij., 100 gr. tauge., 100 gr. gare rijst.

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op18-01-2001
  • Indonesisch
  •  20-30 min.

Indonesische kippensoep over rijst

INGREDIENTEN

1 ui, 500 gram kipfilet, knoflook, sotopastamix, 1 aardappel, olie, sambal, ketjap manis, ketjap asin, 3 pakjes lontong rijst (toko), tauge, gefrituurde uitjes, 4 hardgekookte eieren, seroendeng, indonesische frietjes, selderie, kroepoek.

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op14-07-2004
  • Indonesisch
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Authentieke soep

INGREDIENTEN

3 Kippenpoten, 1,5 Liter water, 1 Laurier blad, 2 Stukjes Foelie, 6 Kruidnagels, 1 Ui (in parten), 1 Winterpeen (blokjes), 2 flessen Go-Tan Original Wok Milde kerrie (240ml), 150g Paprikamix (blokjes), 100g Shii take (plakjes), 2 Eieren hard gekookt (parten), 100g Go-Tan Miehoen of Soe-oen, 1 pot Go-Tan Bamboescheuten

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op05-03-2015
  • Aziatisch
  •  > 120 min.

Deze Javaanse kippensoep is echt heerlijk. Iedere hap smaakt weer anders.

INGREDIENTEN

, De bouillon:, 1 flinke soepkip, 1 stengel sereh (citroengras), stuk gemberwortel, in plakjes, 3 gedroogde hete pepertjes, 1/2 theelepel peperkorrels, 5 salamblaadjes (Indische laurier), 5 djeroek-poeroet blaadjes (limoen), 1 ui, in vieren, 1 eetlepel zout, Kruidenmengsel:, 1,5 grote ui, versnipperd, 4 teentjes knoflook, gehakt, 1 eetlepel laos, 1 theelepel koenjit, 2 eetlepels olie, Ter garnering:, 150 gram dunne mihoen, gekookt, 6 hardgekookte eieren, in vieren, 3 gekookte aardappelen, in stukjes, 250 gram taugé, gewassen, sambal badjak, 2 limoenen, in partjes, 3 eetlepel lente-ui, versnipperd, 3 eetlepel peterselie, gehakt of prei in dunne reepjes, 6 eetlepels ketjap manis (zoet), kroepoek, gebakken, 4 eetlepels gebakken uitjes,

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op03-01-2010
  • Indonesisch
  •  60-120 min.

Lekkere Soto soep met kip

INGREDIENTEN

1 Soto blokje, 2 ons Touge, 5 Uien, 2 eieren, 3 dunne prei, 2 kipfiles, Dunne mie

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op04-02-2014
  • Surinaams
  •  60-120 min.

Soort kippensoep uit Indonesie met allerlei lekkers erin!

INGREDIENTEN

2 zakjes soto boemboe,hele kip,rijst,sambal badjak,bouillonblokje(kip),selderij,ei,aardappel,ketjap,tauge manis,gebakken uitjes,kroepoek,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op02-09-2002
  • Indonesisch
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Na verschillende recepten te hebben geprobeert is dit recept uiteindelijk ontstaan. Tijd om vast te leggen want straks vergeet ik het weer!

INGREDIENTEN

3 liter kraanwater, 4 kippenbouten, 2 kipfilets, 2 kipbouillontabletten, 4 knoflooktenen, 1 prei in ringetjes, 1 stengel citroengras, 5 cm gember, 2 zakjes boemboe á 100 gram, Chinese kool, in reepjes, 200 gekookte aardappelen, taugé, selderij, fijngesneden, eieren, hardgekookt, mihoen, gekookt, ,

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op19-12-2016
  • Indonesisch
  •  60-120 min.

Indische kippensoep

INGREDIENTEN

Kip, prei, tauge, seldery, eieren., Een kuipje soto ajam van koningsvogel.

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op24-05-2001
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Uit het handgeschreven kookboek van van mijn moeder Maria

INGREDIENTEN

4 eetlepelsgesneden uien,3 teentjes knoflook, 3 st.kemirie,schijf verse djahe,2 eetlepel olie,5 blaadjes daoen salam,4 blaadjes daoen djeroek poeroet,1 dikke sereh,1 theelepel koenir,1/2 theelepel peper,zout naar smaak. 750 gram soepkip delen,1 liter water.200 gram gekookte aardappelen in schijfjes.2 hardgekookte eieren,200 gram geblancheerde tauge,4 eetl.fijngesneden prei,4 eetl.fijngesneden selderij.Gefruite uitjes

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op08-04-2002
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Een ideaal recept om voor een groep mensen te maken. Goed een dag van tevoren te maken. Dus als je visite hebt sta je niet in de keuken

INGREDIENTEN

- citroensap, - 4 kippenpoten, - zout, - ve-tsin (dit is een smaakversterker, niet teveel gebruiken. Kan ook zonder dan iets meer zout gebruiken), - 2 speklappen of een bakje rookspek, - 4 uien, - 2 preien, - 1 kleine witte kool, - bos selderie (of peterselie), - taugé, - 1 komkommer, - 8 hardgekookte eieren, - eiermie (2 pak), - 2 zakjes soto ajam (toko of poelier), - gebakken uitjes, - kroepoek, - seroendeng, - 750 gram kipfilet, - kruiden voor de marinade, - pindasaus, ,

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op09-03-2007
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Soto ajam voor ca. 20 personen. Alles kan vooraf worden gemaakt, vandaar de uitgebreide voorbereiding. Dit is daarom heel handig om voor bv. een verjaardag te maken.

INGREDIENTEN

5 pakjes boemboe Soto Ajam, 10 eetlepels zonnebloemolie, 3 kilo soepkip, 2,5 liter water, 1 pond tauge, 2 dikke prei, 250 gr. witte kool, 2 bosjes selderij, 20 eieren, 15 aardappels, 200 gram gebakken uitjes (bawang goreng), 1 citroen, 15 kopjes rijst, ketjap manis, zout, sambal oelek.

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op23-12-2003
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Indische kippesoep met rijst

INGREDIENTEN

*6-8 eetl. snelkookrijst *2 kipfilets *2 preien *boemboe voor 1 liter soto ajam (toko) *200 gr tauge *1 citroen *gebakken uitjes (toko) *mihoen of soeoen *beetje sambal badjak

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op09-07-2002
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

1 kg kip, 1 grote ui, 6 eieren, 1 chinese kool,2 dunne prei, ca. 4 ons tauge, 5 a 6 aardappels, boemboevoor soto ajam, rijst,sa oen of mihoen

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op28-10-2000
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Een kippen soep met groenten en aardappels en doorzichtige vermicelli.

INGREDIENTEN

1 kippenborst,3 aardappels in blokjes gesneden,wat doorzichtige vermicelli,1 spitskool heel fijn gesneden., 1pak boemboe voor soto ayam,wat zout, soep blok en ajinomoto., Wat ketjap peper sambel.Wat celderij fijn., wat pandan rijst. 1ui en 8 pitjes knoflook.

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op12-08-2002
  • Indonesisch
  •  30-60 min.

Indische kippensoep als maaltijd

INGREDIENTEN

1 kip, 1 vingerlengte kunjit, 1 stukje gember, 1 vingerlengte sereh, 2 eetlepels ketjap, 4 teentjes knoflook, peper zout citroensap, 1 prei, evt.een zakje kruiden voor soto (bij de toko), per peersoon een zakje longtong (bij de toko)

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op01-10-2002
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Indische maaltijdsoep

INGREDIENTEN

VOOR DE SOEP:, 1.6 liter water, 4 kippenpoten, 2 uien, 6 tenen knoflook, 1 stengel sereh (citroen gras, bij de toko), 4 blaadjes Djeroek Peroet (citroen blad), 8 Kemirienoten, 3 eetlepels laos, 1/2 eetlepel peperkorrels, beetje zout, 4 zakjes Soto kruidenmix van Go Than, , VOOR DE "VULLING":, 1 pak rijst (zilvervlies is heel lekker), 6 aardappels, 4 eieren, tauge, selderij

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op17-08-1999
  • Indonesisch
  •  > 120 min.
  • Eigen recept

Heerlijk Javaanse Soto Ajam volgens oma`s recept!

INGREDIENTEN

1 hele Kip, 3 Bouillionblokjes (kip), 3 stengels Citroengras (Sereh), 6 Limoenblaadjes (Daun Jeroek Poeroet), 4 of 5 zakjes Boemboe Soto, 2 grote Uien, 1 of 2 Rode Pepers (Rawits), ½ bol Knoflook, 10 cm Gember (Djahe), 5 cm Geelwortel (Koenjit), 2 tl Koreanderzaad (Katoembar), 1 stukje Trasi, Peper en Zout, 3 Aardappelen, 1 bosje Lente-ui, 1 bosje Selderij, 1 nestje Mihoen., 6 Eieren, 1 bakje Taugé, Gebakken Uitjes, Witte Rijst

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op22-07-2013
  • Indonesisch
  •  > 120 min.

Indonesische kippensoep.

INGREDIENTEN

5 kippenpoten + dij - 350 gr kippenpoulet - boemboe soto merk sarirasa - boemboe soto merk koningsvogel - 3 t knoflook - 4 à 5 kippenbouillonblokjes - peper - halve serehstengel - 3 à 4 bosuitjes - 350 gr prei - 4 eetl olijfolie - een bosje selderie - rijst - eieren - sambal - gefruite uitjes

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op29-09-2011
  •  
  •  0-10 min.

Rundvleessoep met ei

INGREDIENTEN

500 gr. rundvlees500 gr. runderorgaanvlees bv. lever en/of hart4 l. water5, sjalotjesca. 3 cm djahe (gemberwortel)ca. 3 cm laos1 bosje selderie5, hardgekookte eierenplantaardige olie5 daun salamzoutsambal soto buwono,, Voor de sambal soto buwono:, 15 rawits1 theel. kristalsuiker, arachideoliezout, Voor de kruidenpasta:, 15 kemirinootjes2, theel. ketoembar5 kruidnagels7 sjalotjes5 teentjes knoflookca. 3 cm koenjit

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op20-09-2003
  • Indonesisch
  •  > 120 min.

Surinaams-Javaanse kippesoep

INGREDIENTEN

2 el, (arachide)olie, 2 grote gesnipperde uien, 2a3 kemirinoten (geraspt), 2a3 schijfjes laoswortel, 2a3 schijfjes djahe (gemberwortel), 2 salambladeren, 2 maggiblokjes, zout, 4 pimentkorrels, 8 zwarte peperkorrels, 4 teentjes knoflook (fijngesneden), 1 tak verse sereh, 1 klein stukje trassie (garnalenpasta), 1/2 tl koenjit(kurkuma), 1/2 tl ketoembar (koriander), 3a4 grote aardappelen, 50g So-oen (green beans/chin. vermicelli), 12 takjes gesnipperde selderij, 250g schoongemaakte tauge, 500g borrelhapjes (kleine kippeboutjes), 500g gekookt kipfilet

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op24-11-1999
  • Surinaams
  •  30-60 min.

Javaanse maaltijdsoep

INGREDIENTEN

*)Soepkip (of kipdelen), *Bouillontablet, *Sojasaus, *1 ui, *Knoflook, *Laos (poeder of vers), *Gember (poeder of vers), *Koenjit, *Koriander (poeder), *Ve-tsin, *Sereh (vers), *Olie, *Selderij.

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op07-03-1999
  • Indonesisch
  •  > 120 min.

Indonesische kippensoep (tijdens de bereiding al loopt het water in je mond)

INGREDIENTEN

2 kippepoten, 1 middelgrote ui, 2 theelepels trassi, 1 vingerlengte verse gember, 1 theelepel koenjit, 2 theelepels ketoembar, 2 blaadjes djeroek peroet, 3 kimiries (Inedische amandelen), 1 eetlepel ketjap, 2 teentjes knoflook, 2 eetlepels olie, 3 stokken prei, half bosje selderij, 3 kopjes gekookte rijst, 2 hardgekookte eieren. VOOR DE BOUILLON: 6 maggiblokjes, donkergroen van de prei, 1 ui, 1 winterpeen, stelen van de selderij, 1,5 liter water

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op03-11-1999
  • Indonesisch
  •  30-60 min.

Heerlijk pittige Oosterse maaltijdsoep met verse groenten, kip, ramen, kruiden en ei.

INGREDIENTEN

2 kipfilets, 1 liter kippebouillon, champignons, tauge, paksoy, prei, rood pepertje, lente-uitjes, 2 pakjes ramen-noodles en diverse indonesische kruiden.

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op08-01-2001
  • Indonesisch
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

1 vette grote kip (geen diepvries),- 4 hardgekookte eieren,- 2 grote gekookte aardappelen,- 100 gr laksa,- 250 gr taoge,- 1 grote citroen in partjes gesneden. * KRUIDEN *: 10 el gesnipperde uien,- 3 teentjes gesnipperde knoflook,- een stuk gemberworel van 100 gr,- 1 theel koenjit,- 3 theel laos,- 1/2 theel peperkorrels,- 4 djeroek poeroet-blaadjes,- 4 sprieten sereh,- 2 el gehakte bieslook,- 4 el gehakte selderie,- 3 salamblaadjes,- 4 el olie,- ketjap,- 2 el zout.

  •  Voorgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op20-08-2005
  • Indonesisch Voorgerecht
  •  60-120 min.

Soto Ajam is een kruidige, gele kippensoep. Bij de soep worden allerlei hapjes geserveerd, zoals groenten, ei, seroendeng. Het leuke is dat er allemaal schaaltjes op tafel staan en iedereen zijn eigen soep kan samenstellen. Recept is ook te vinden in het receptenschrift van het boek Wereldeters. Tip: vertel tijdens de maaltijd je kinderen leuke weetjes over Indonesië. Bijvoorbeeld over het vroegere Nederlands-Indië; of over terrassen met rijstvelden; of over de neusaap die door de Indonesiërs ook wel Nederlandse aap werd genoemd (omdat hij zoveel leek op de Nederlandse kolonisten. Die hadden net zo`n grote neus en bolle buik!) WERELDETERS IS KOOKBOEK VAN HET JAAR 2012 (publieksprijs). http://www.wereldeters.nl

INGREDIENTEN

1 hele braadkip, 100 gram gemberwortel, geraspt, 4 stengels citroengras (of flinke theelepel uit een potje), ½ ui, gesnipperd, 3 teentjes knoflook, geperst, 1 theelepel kurkuma, 2 eetlepels olie, 1 tablet kippenbouillon, 200 gram taugé, 300 gram sperziebonen, 250 gram gekookte rijst, 2 aardappels, gekookt en in stukken gesneden, 3 lente-uitjes, in ringetjes gesneden, 4 hardgekookte eieren, gebakken uitjes, seroendeng (kokos, pinda`s en kruiden), sambal, ketjap, kroepoek, 3 laurierblaadjes, zout en peper

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op09-11-2011
  • Kinderkeuken
  •  20-30 min.

Indische/Indonesische maaltijdsoep van vlees

INGREDIENTEN

750 gr runderpoulet, 5 kemiries, 2 uien, 3 teentjes knoflook, 1 vingerlengte gemberwortel, 2 vingerlengtes sereh, 1/2 vingerlengte koenjit, 1 theelepel ketumbar, 1/2 theelepel djinten, 2 eetlepels olie, Rijst of lontong

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op19-01-2004
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Indische/Indonesische maaltijdsoep met bumbu kuning kruiden

INGREDIENTEN

750 gr runderpoulet, 1 ui, 4 teentjes knoflook, 2 theelepels djinten, 2 theelepels ketoembar, 1 afgestreken eetlepel koenjit/koenir, 8 kemirienoten, 1,5 theelepel trassi, 1 theelepel laos, 2 blaadjes djerukpurut, 2 blaadjes salaam, 3 kopjes dikke kokosmelk, zout en suiker naar smaak, Rijst of lontong

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op19-01-2004
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Bestaand recept aangepast

INGREDIENTEN

1 hele kip, 3 liter water, soto boemboe (200-250 gram), 500 gram speklapjes, 1 prei, tauge, seroendeng, gebakken uitjes, 4 gekookte eieren, kroepoek, ketjap, sambal

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op07-12-2014
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Lekkere Indonesische Maaltijdsoep

INGREDIENTEN

1 kilo soepkip in stukken, - 4 djeroek-poeroet blaadjes (blaadjes van de citroenboom), - 4 sprieten sereh (citroengras), - 1 theelepel peper uit de molen, - 2 gesnipperde uien, - 3 gehakte teentjes knoflook (kan ook meer als je dat lekker vind), - 1 theelepel zout, - 1 theelepel koenjit, - 1 theelepel kentjoer, - 2 theelepels laos, - 3 eetlepels olie, , - 4 eieren, - 100 gram laksa (mihoen of chinese vermicelli, - handje rijst, - 2 grote gekookte aardappels, - 250 gram tauge, - 1/10 blok santen (ingedikte kokosmelk), - 5 eetlepels gehakte selderij, - 1 in partjes gesneden citroen, - 75 gram brambang (geroosterde uitjes), - 3 eetlepels geknipte bieslook, - ketjap (zoute), ,

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op02-08-2004
  • Indonesisch
  •  > 120 min.

Vleesoep van het eiland Madura (Indonesie)

INGREDIENTEN

4 kemirienoten, 3 sjalotjes, in ringetjes gesneden, 2 teentjes knoflook, geperst, 1 eetlepel zout of naar smaak, 1 theelepel witte peper, 1 theelepel koenjit, 3 cm gemberwortel, in plakjes, 1 liter water, 500 gr runderpoulet, 2 stengels sereh (citroengras), schijfjes limoen, 2 eetlepels ongekookte rijst, 2 hardgekookte eieren, gepeld en in plakjes gesneden, 2 eetlepels olie

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op19-01-2004
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Indonesische Kippesoep. Kan ook als avondmaal worden gegeten met rijst. Als het als hoofdgerecht wordt geserveerd zijn onderstaande hoeveelheden genoeg voor 4 personen.

INGREDIENTEN

2 kipfilets, 125 gram garnalen, 125 gram tauge, halve theelepel djahe, 6 dl kippebouillon, 4 teentjes knoflook, 5 kemiri, 1 tjabe rawit, mespuntje koenjit, 1 theelepel ketjap asin, zout en peper., , Voor de garnering:, 4 lenteuitjes, paar takjes selderie, citroenpartjes, gebakken uitjes, hardgekookt ei.,

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op14-11-2002
  • Indonesisch
  •  60-120 min.

Gekruide kippensoep

INGREDIENTEN

1 vette kip ? 1 kg, 2 tl koenjit, 1 tl djahe, 3 teentjes knoflook fijngehakt, 2 blaadjes salam, 1 blaadje djeroek poeroet, 1 spriet sereh, 1 bosje laksa, 250 g witte kool, 3 el uien fijngesneden, 2 el prei fijngesneden, zout en ve-tsin,

  •  Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op29-10-1999
  • Indonesisch Voorgerecht
  •  0-10 min.

Zoals wij die het lekkerste vinden!

INGREDIENTEN

, kruiden, , 3 uien, 5 tenen knoflook, 150 gram gemberwortel, , 4 stengels sereh, 4 blaadjes djeroek poeroet, , 4 blaadjes salam, 4 el laos, 2 tl koenjit, , 3 el olie, 1flinke bos selderij, 4 preien, , 100 gram tauge, 4 kopjes ongekookte basmati rijst., , 4 kippenpoten, 3 1/2 liter water, 2 zakjes gefruite uitjes(toko), 4 limoenen, sambal badjak.,

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op27-07-2001
  • Indonesisch
  •  > 120 min.
INGREDIENTEN

250 gram lamsvlees * 1/2 in fijne slirten gesneden kool * 250 gram tauge * 1/4 plak in dobbelsteentjes gesneden tempe * 1 grote tomaat * 3 eetlepels gesnipperde uien * 2 gesnipperde teentjes knoflook * 1/2 theelepel ketoembar * 1 theelepel laos * 1/2 theelepel gemberpoeder * 1 eetlepel Javaanse suiker * 2 salamblaadjes * peper * zout.

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op24-11-2004
  • Indonesisch
  •  30-60 min.

Een recept van mijn (indische) schoonmoeder; persoonlijk (met rendang) mijn favoriet!

INGREDIENTEN

1 kip; 2 teentjes knoflook; 1 rode ui; 6 kemries of 1/2 eetlepel kemiriepasta; 1 volle theelepel djahe; 1 afgestreken theelepel ketoember; 0,5 theelepel djinten; 1 volle theelepel koenir; 2 blaadjes daon salam; 1 klein stukje trassi; 1 steel prei (heel fijngesneden); selderijblaadjes naar smaak; 3 eetlepels zonnebloemolie.

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op08-05-2003
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

1 st soepkip; 3 t knoflook; 20 gr gember (vers); 30 gr koenjit (vers); 6 st salambladeren; 1 st uien; 150 gr worteltjes; 200 gr preien (gesneden); 100 gr tauge; 50 gr selderij; 100 gr aardappelen; 100 gr sooen; 10 gr uien (gesneden); 2 st eieren;,

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op04-05-2001
  • Indonesisch Bijgerecht
  •  20-30 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Suggesties kookboeken

Smult is het lekkerste kooktijdschrift voor de hobbykok. Ieder kwartaal verschijnt er een nieuw nummer boordevol kookinspiratie voor bij jou aan tafel. Alleen nu ontvang je voor €19,95 5 nummers Smult!… Lees verder »

Top