Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Sosaties recepten (23) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

Lekker hartige spies voor de barbeque of grill

INGREDIENTEN

1,5kg lamsvlees., Voor de marinade:2 grote uien in ringen gesnijden,25ml olie,2 teentjes knoflook, 10ml fijn gesnyden verse gember,12,5ml kerriepoeder,10ml kurkuma,10ml koriander,10ml zwarte peperkorrels,6 hele kruidnagel,2 eetlepels chutney,3 laurierblad of citroengras,2 teelepels zout,125ml bruine siuker,60ml witte wijn,

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op28-08-2001
  • Afrikaans Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Sosaties

INGREDIENTEN

1.5kg beenlose skaapvleis(bout) -, 1.5kg beenlose varkvleis(haas) -, 500g varkspek -, 1kg uie, in ringe gesny -, 50ml kookolie -, 25ml kerriepoeier -, 10ml borrie(geelwortel) -, 2ml vars gerasperde neutmuskaat -, 2ml fyn kruienaeltjies -, 2ml swart peperkorrels, gekneus -, 1 liter asyn -, 20g (25ml) bruin suiker -, sout na smaak -, 25ml fyn appelkooskonfyt -, 2 lourier- of suurlemoenblare(citroenbladeren)

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op04-01-2005
  • Afrikaans Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Zuid-Afrikaans

INGREDIENTEN

2 grote uien, 200 gr. gewelde abrikozen, 1 citroen, 125 ml. witte wijnazijn, 3,5 dl. rode wijn, 2 el. (bruine) suiker, 1 el. kerriepoeder, 1 tl. gemalen koriander (ketoembar), 1 tl. kaneelpoeder, 3 laurierblaadjes, 1/2 tl. komijn (djinten), zout, (versgemalen) peper, 600 gr. lamslappen, 50 a 75 gr. bacon (plakjes), 2 tl. maizena

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op02-06-2002
  • Afrikaans
  •  > 120 min.

Spiezen met mals lamsvlees, zoete abrikozen, zout bacon en hartige ui.

INGREDIENTEN

600 gr lamslappen, - 75 gr bacon, in plakjes, - 2 thheel maizena, - 2 grote uien, - 200 gr gewelde abrikozen, - 1 citroen, - 1,25 dl witte azijn, - 3,5 dl rode wijn (Droe rooi), - 2 eetl (bruine) suiker, - 1 eetl kerriepoeder, - 1 theel gemalen koriander, - 1 theel kaneelpoeder, - 0,5 theel komijn, - 3 laurierblaadjes, - zout, - witte peper uit de molen, - 4 barbecuepennen of satestokjes, ,

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op29-06-2000
  • Afrikaans
  •  > 120 min.

Lekkere vleesspiezen,met abrikozen en laurier.

INGREDIENTEN

500 gr.rosbief aan een stuk,100 gr.ontbijtspek,2cm.verse gemberwortel,2blaadjes laurier,2 uien,1dl.witte wijnazijn,2 el.kerriepoeder,1el,suiker,zout en peper,2teentjes knoflook,200 gr.gewelde abrikozen.

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op16-06-2002
  • Afrikaans
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

2 grote uien, ? 6 gewelde abrikozen, ? 1 citroen, ? 125 ml witte-wijnazijn, ? 3 1/2 dl rode wijn, ? 2 eetlepels (bruine) suiker, ? 1 eetlepel kerriepoeder, ? 1 theelepel gemalen koriander (ketoembar), ? 1 theelepel kaneelpoeder, ? 1/2 theelepel komijn (djinten), ? 3 laurierblaadjes, ? zout en (versgemalen) peper, ? 600 g lamslappen, ? 50 ` 75 g bacon (plakjes), ? 2 theelepels maizena,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op06-11-2002
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Ideaal voor BBQ of in oven.. een recept uit Zuid Afrika.

INGREDIENTEN

VOOR MARINADE:, 250 ml sterk van smaak kippenbouillon, 90 ml sojasaus - 90 ml citroensap, 4 e honing, 15 ml witte wijnazijn, 2 t geraspt gemberwortel, 2 t komijn, , VOOR SOSATIES:, 800 g lamsbout in 24 blokjes gesneden, 200 g pruimen (24) zonder pit, 24 gedroogde abrikozen helften of perziken stukken, 24 parten paprika (rood en groen)

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op05-07-2006
  • Multi-cultureel
  •  > 120 min.
INGREDIENTEN

800g varkfilette (varkenshaas), 1 eetlepel paprikapoeier, 4 lourierblare (3 heel, 1 fyn gedruk), 3 knoffelhuisies, 1 koppie (250 ml) olyfolie, ½ koppie (125 ml) vars suurlemoensap(citroensap), sout en witpeper, 1 groensoetrissie (groene paprika), 1 rooi soetrissie (rode paprika), 1 lekker groot, dik chorizo-wors, 1 handvol fyngekapte pietersielie

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op27-10-2007
  • Afrikaans
  •  > 120 min.

Pittige marinades, scherpe atjars (het Indiase woord is achars) of zoetzure groenten, zoetzure chutneys en kerrieschotels zijn enkele hoogstandjes uit de Zuid-Afrikaanse keuken. Het vlees voor de sosaties moet, vermengd met de specerijen, zeker 4 uur in de koelkast staan voordat u het in de marinade legt. Vervolgens blijft het vlees een nacht in de marinade staan.

INGREDIENTEN

500 g lamsvlees, in stukjes gesneden, 2 teentjes knoflook, uitgeperst, 1 ui, fijngehakt, 1 theelepel gemlen gember, 2 theelepels gemalen koriander, zout, peper, 1 theelepel geraspte citroenschil, evt. 2 theelepels suiker, 60 ml melk, , Marinade, 60 ml azijn of tamarindewater, 1 theelepel suiker, 4 eetlepels kerriepoeder, 1 theelepel kurkuma, 1 eetlepel abrikozenjam, zout, 2 laurierblaadjes, 1 verse chilipeper, van de zaadjes ontdaan en fijngehakt

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op09-11-2000
  • Afrikaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Voor barbecue...een recept uit Zuid-Afrika

INGREDIENTEN

1kg lamsbout of hamlappen in stukjes van 5X5cm stukjes, 2 gekneusde citroen bladeren, 125ml melk, 1 teen knoflook geplet, 1 ui fijn 2 vol t zout, 1/2 t peper

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op23-05-2003
  • Multi-cultureel
  •  > 120 min.

Vleesspiezen met abrikozen, gegrilld op een houtskoolgrill. Het recept komt uit Zuid-Afrika.

INGREDIENTEN

Voor de marinade:3 geperste knoflooktenen4 eetl., abrikozenjam2 eetl. curry1 theel. maizena50 ml. water2, - 3 middelgrote uien1 eetl. bruine suiker1 dl. wijnazijn1 dl., droge sherryzoutpeperolie, Voor de spiezen:500, gr. lamsschouder of lamsbout, eventueel te vervangen door varkensvlees, 100 gr. gedroogde abrikozenrookspek

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op17-09-2002
  • Afrikaans
  •  > 120 min.

Heerlijke saté bijgerecht voor onder grill of bij BBQ (een recept uit zuid afrika)

INGREDIENTEN

500 g varkenshaas in groter blokjes (3X3 cm), 500 g lamsbout in groter blokjes, 500 biefstuk in groter blokjes, 4 e chutney, 4 e tomatenketchup, 4 e mayonaise, 4 e worcestersaus, 8 citroenbladeren, gescheurd, 300 tot 400 ml azijn, 2 eieren, 2 e kerriepoeder, 2 e kurkuma (geelwortel), uien in ringen gesneden, zout

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op10-02-2007
  • Multi-cultureel
  •  > 120 min.

Die resep is van sosaties met oosterse kleure en dit is werklik héérlik! En sommer gou klaar op die kole.

INGREDIENTEN

VIR SOSATIES:, 500 g hoenderbors in blokkies van 3X3 cm gesny., bacon, 250 g hoenderlewertjies elk in die helfte verdeel, pynappelskywe uit blik, in blokkies verdeel (ananas), peper, , VIR BEDRUIPSEL:, 2 e olie, 2 e sojasous, 1 e gerasperde gemmerwortel, 60 ml wit wynasyn, 1 e tapatiepasta, 1 t bruin suiker,

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op29-03-2008
  • Afrikaans Bijgerecht
  •  20-30 min.

Een lekker sosatie marinade voor onder grill of op BBQ (een recept uit zuid-afrika)

INGREDIENTEN

VOOR MARINADE:, 30 ml zonnebloemolie, 3 grote uien, in halve ringen, 3 teentjes knoflook, fijn, 2 e mild kerriepoeder, 2 rode pepers, fijn, 3 laurierbladeren, 1 e geraspt verse gember, 2 e fijne abrikozenjam, 350 ml rode wijnazijn, 500 ml melk, , VOOR SOSATIE:, 1+1/2 kilogram lamsbout in blokjes van 2,5x2,5 cm gesneden, 1+1/2 kilogram varkensvlees met randje vet in blokjes van 2,5x2,5 cm gesneden, 50 gedroogde abrikozen in lauw water geweekt, zout, ,

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op26-02-2007
  • Multi-cultureel Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Nog een variatie van bbq uit Zuid-Afrika meegenomen

INGREDIENTEN

1.5kg hamlappen in blokjes van 2+1/2cm, 1.5kg lamsbout in blokjes - 500g ontbijt spek in plakjes van 2+1/2cm X 1/2cm dik, 150g gedroogde abrikozen in smalle reepjes, flauwe zwarte thee, 1kg uien in halve ringen, 500ml azijn, 30g bruine suiker, 100 ml olie, 1 e kerriepoeder, 2 t gekneusde peperkorrels, 500 ml witte wijn, 30 g abrikozenjam

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op25-05-2003
  • Multi-cultureel
  •  > 120 min.

Zuid-Afrikaanse "sosaties" met rund,varkens en lamsvlees voor op de kolen of onder grill.

INGREDIENTEN

1kg lamsbout in stukken van 3+1/2 X 4+1/2cm stukken, 1kg varkenshaas in zelfde formaat stukken, 1kg ossenhaas (of ander biefstuk soorten) in zelfde formaat stukken, vetspek plakjes in zelfde formaat, maar dan 5 mm dik, 3 grote uien in halve ringen, 2 e margarine, 1 vol e kerriepoeder, 1 vol t kurkuma (geelwortel), 2 e suiker, 1 e bloem, 400 ml azijn+100ml water, gaar gestoofde gedroogde abrikozen, 3 citroenbladeren (toko), 3 t zout (1 t word gebruikt nadat vlees gaar is), 1+1/2 vol t vers gemalen peper, saté pennen.

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op23-03-2003
  • Afrikaans
  •  > 120 min.
INGREDIENTEN

600 gram lamslappen, 70 gram bacon (plakjes), 2 grote uien, 6 gewelde abrikozen, 1 citroen, 120 ml witte-wijnazijn, 3 1/2 dl rode wijn, 2 eetlepels (bruine) suiker, 1 eetlepel kerriepoeder, 1 theelepel gemalen koriander (ketoembar), 1 theelepel kaneelpoeder, 1/2 theelepel komijn (djinten), 3 laurierblaadjes, zout, (versgemalen) peper, 2 theelepels maïzena, satéstokjes,

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op03-05-2012
  • Afrikaans
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Een mooie combinatie samen qua kleur, textuur en smaak. Voor extra kleur schilt u de roder appels niet, maar wast u ze grondig voor u ze in blokjes snijd.

INGREDIENTEN

1 kiwi, geschild en in blokjes, ½ ananas, in blokjes, 3 partjes citroen, in blokjes, trosje druiven, 1 rode appel in blokjes, citroensap, 10 satéstokjes, pulp van een passievrucht, 125 ml slagroom, 2 el tafelsuiker, 2 tl medium of cream sherry (naar wens),

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op11-08-2009
  • Spaans
  •  0-10 min.

Bazaar eten op zijn Afrikaans: Pannekoeke, roomys, koeldranke, vetkoeke, boereworsrolle, hamburgers, basaarpoedings (trifle), kerrie en rys, braaivleis met bykosse en gaar skaapkoppe. Heerlik rou wors, sosaties, bevrore afval asook bevore skaapkoppe, SHANI KORMA is zo een typische bazaar kerrie. Ik heb deze gerecht een eigen draai gegeven, maar me wel gehouden aan de typische smaak van het oorspronkelijke recept.

INGREDIENTEN

1 kg stoof rundvlees of lamsvlees-in blokjes, zout, zwarte peper, zonnebloemolie en boter voor bakken, 5 cm kaneelstokje, 2 laurierbladeren, 10 kardemomzaden, 6 kruidnagels, 1 e mosterdpoeder, 1 e komijnpoeder, 1 t kurkuma, 2 rode uien-fijn, 3 teentjes knoflook-fijn, 50 g chutney of rozijnen, runderbouillon (genoeg dat het vlees eronder staat) EN VERDER: 150 ml Bulgaarse yoghurt, 150 ml slagroom, 75 g gemalen amandelen, citroensap, slierten verse gemberreepjes, garam masala

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op17-04-2014
  • Afrikaans Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Beste Vleis Marinade

INGREDIENTEN

250 ml Tamatiesous -, 250 ml Blatjang(chutney) -, 50 ml Olie -, 30 ml Stroop -, 5 ml Tobasco -, 5 ml Worcestersous -, 5 ml Suurlemoensap -, 5 ml Sout -, 5 ml Aromat -, 5 ml Paprika -, 5 ml Peper

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op19-11-2003
  • Afrikaans
  •  > 120 min.

Een zuidafrikaanse gevolgeltebereiding in een heerlijk zoetzure kerriesaus. Ook heel lekker met lamsvlees

INGREDIENTEN

1 eetlepel olie, 1 ui fijngesnipperd, 1 teentje knoflook, uitgeperst, 2 laurierblaadjes, sap van 1 citroen, 2 eetlepels kerriepoeder, 4 eetlepels abrikozenjam, 4 eetlepels appelsap, zout, 700 gram kalkoenfilet, 4 eetlepels room

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op15-04-2001
  • Afrikaans Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
INGREDIENTEN

VOOR KEBABS: , 1kg blokjes lamsvlees (schouder of been), 1 grote ui, in plakjes verdeeld, 2 rode paprikas, ontpit en in stukjes gesneden, 2 groene paprika, ontpit en in stukjes gesneden, 100 ml avocado-olie (kan vervangen worden met goede olijfolie), 1 t zout en versgemalen zwarte peper, naar smaak, , VOOR MARINADE: , 10 ml gemalen komijn, 2,5 ml gemalen gember, 8 teentjes knoflook, geperst, 10 ml fijn geraspte citroenschil, 250 ml yoghurt, 1 t versgemalen zwarte peper, Avocado-olie 125ml, 10 ml paprika, , VOOR SALSA: , 1 grote mango, geschild en in blokjes, 1 rode peper, zonder of met zaadjes en fijngesneden, 1 rode ui, geschild en in blokjes, 60 ml peterselie, fijn, 30 ml avocado-olie, 30 ml vers citroensap

  •  Bijgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op24-06-2010
  • Afrikaans Bijgerecht
  •  > 120 min.

Hoendersosaties vir die vleisbraai..

INGREDIENTEN

VIR DIE SOSATIES:, stukkies hoenderbors, skyfies sampioene, skyfies paprika (greenpeppers), skyfies uie, en stukkies droë perskes (appeloos sal ook kan as jy nie perskes kan vind nie), , VIR DIE MARINADE;, fyn gekapte mengsel van gemmer en knoffel, fijn gekapte uie, bietjie korrelmosterd, vrugte asyn, kan ook `n bietjie sterk hoender aftreksel daarby (so `n eetlepel)

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op05-05-2008
  • Afrikaans
  •  > 120 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Smult is het lekkerste kooktijdschrift voor de hobbykok. Ieder kwartaal verschijnt er een nieuw nummer boordevol kookinspiratie voor bij jou aan tafel. Alleen nu ontvang je voor €19,95 5 nummers Smult!… Lees verder »

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Top