1. Home
  2. Recepten
  3. Sopa Pescado

Sopa pescado recepten (3) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid
  • Eigen recept

sopa de pescado (vissoep)

Een heerlijke zachte vissoep uit een spaans tijdschrift. Ik heb het zelf gemaakt zonder de schelpdieren. Ik kon niet meer aan venusschelpen komen en als hoofdgerecht had ik al mosselen. In plaats van het kookvocht heb ik de witte wijn meteen in de soep gedaan en wat extra visbouillon erbij gedaan.

INGREDIENTEN

750 g mosselen, 500 g venusschelpen, 500 g vis in stukjes, 300 g garnalen, een blik tomaten op sap (400 g) 1 grote ui, 2 teentjes knoflook, 1 wortel, 1 stronk selderie, 50 ml olijfolie, 1 liter visbouillon, 200 ml droge witte wijn, 1 takje rozemarijn, 3 el fijngehakte peterselie, peper en zout

Voorbereiding

Snijd de tomaten uit blik in stukjes en verwijder zoveel mogelijk zaadjes. snipper de ui en de knoflook. Snijd de wortel in plakjes en de selderie in kleine stukjes.

Bereidingswijze

Verwarm de olie in een soeppan en fruit de ui en knoflook tot het zacht is. Voeg de wortel en selderie toe en laat het nog 3 minuten stoven. Voeg de tomaten met het sap, de rozemarijn en 250 ml visbouillon toe en laat het ongeveer 15 minuten koken tot de groenten zacht zijn. haal de rozemarijn eruit en pureer de soep met een staafmixer. Doe de mosselen en venusschelpen in een pan met de witte wijn. Laat ze een paar minuten koken tot ze allemaal open zijn. Haal het vlees uit de schelpen, op een paar na voor decoratie. Doe het kookvocht bij de soep samen met de rest van de visbouillon en breng het op smaak met flink zout en peper. Doe de vis bij de soep en laat het 5 minuten koken. Voeg de garnalen toe en laat nog 1 minuut koken. Doe dan de schelpdiertjes erbij en bestrooi de soep op de borden met peterselie.

  • Spaans
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op06-09-2008
  • Spaans
  •  30-60 min.

Sopa de pescado y almendras

Overheerlijke Spaanse vissoep (maaltijdsoep)

INGREDIENTEN

-500 g visfilets (liefst tong), -200 g gepelde garnalen, -200 g gekookte ham in dikke plakken, -2 el boter, -100 g rijst, -1,5 l goed geconcentreerde bouillon, -100 g amandelen, -een paar plukjes saffraan, -3 hardgekookte eieren, -3 el fijngehakte peterselie, -1 flinke ui (fijn gesnipperd)

  • Spaans
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op11-01-2004
  • Spaans
  •  20-30 min.

Spaanse vissoep met amandelen

"Sopa de pescado y almendras"

INGREDIENTEN

250 g wijtingfilet, 250 g gamba's, 75 g Noordzeegarnaal (gepeld), 100 g ham (gekookt), 100 g amandelschilfers, 20 dl kippenbouillon, 2 uien, 1 ei (hardgekookt), 50 g rijst, 2 cl olijfolie (extra vierge), 1 teentje knoflook, 5 g saffraandraadjes, 1 eetlepel peterselie (fijngehakt), peper, zout

  • Spaans
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op30-01-2001
  • Spaans
  •  30-60 min.
Nieuwste sopa pescado recepten
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top