19 sonja bakker recepten

Ik ben aan het Sonja Bakkeren en dit recept moesten we gisteren eten en dit smaakte zo fantastisch, dat ik het jullie niet wil onthouden.

Ik heb wel een beetje gesmokkeld, want we moesten er brood bij eten dat heb ik vervangen door pasta. Op goed geluk een hele goede combinatie.

INGREDIENTEN

* 2 pakjes witvis (ik had botervis; heerlijk), * 8 plakjes Serrano ham, * 2 theelepels gedroogde basilicum, * 2 eetlepels balsamico azijn, * 1 theelepel (zaanse) mosterd, * 1 theelepel suiker of iets zoetstof, * 1 teentje knoflook, * 2 dl. demi creme fraiche, * 8 trostomaatjes, * 1 eetlepel olijfolie, * peper en zout, * tagliatelle

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op03-02-2008
  • Slanke keuken Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

? 1 springvorm, ? 1 bakje magere kwark van 450 gram, ? 2 zakjes klop klop of 1/4 liter slankroom, ? 2 eiwitten, ? 1 blikje mandarijntjes of seizoenfruit (bijv. aardbeien), ? 6 tot 8 blaadjes gelatine, ? 1 groot pak lange vingers (of 2 kleine pakjes), ? Eventueel wat rum, cognac of kirsch om de lange vingers mee te besprenkelen

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op06-12-2005
  • Nederlands
  •  20-30 min.

Slank recept.

INGREDIENTEN

1 courgette, 4 zalmfilets à 75 gr, 400 gr broccoli, 1 groene paprika, 2 blikjes champignonsoep, 100 geraspte magere 20+ kaas, zout en peper

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op28-01-2007
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Snelle Mihoen, Sonja Bakker proef en lekker.

INGREDIENTEN

200 gram mihoen, 200 gram kipfilet, 2 prei stengels, 1 rode paprika, 250 gram champignons, 200 gram taugé, 2 eieren, 1 teentje knoflook, stukje verse gember, 1 eetlepel olijfolie, 1 eetlepel groene currypasta, peper en zout naar smaak

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op12-09-2009
  • Chinees Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Verrassend, klonk niet sprankelend, maar is erg lekker

INGREDIENTEN

1 ui, 2 tenen knoflook, 2 wortels, 3 stengel bleekselderij, 500 gram rundergehakt, 3 eetlepels ketchup, 2 dl. vleesbouillion, 1 dl rode wijn

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op31-10-2006
  • Slanke keuken Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

INGREDIENTEN

250 gr runderlappen, 250 gr kipfilet, 50 gr vloeibare bak & braad, 1 eetl mosterd, 1 ui in ringen, 2 plakken ontbijtkoek, 1 vleesbouillon blokje, zout,peper

  •  Hoofdgerecht
  •  120 min. <
  • Geplaatst op21-02-2007
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  120 min. <

Slank recept

INGREDIENTEN

Een half bakje champignons, 100 gr kipfilet, 1 grote aardappel, 400 gr (diepvries)bladspinazie, 1 ui, 1 teentje knoflook, 2 eetl olijfolie, 4 eieren, snufje kerrie, zout en peper

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op28-01-2007
  • Nederlands
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

1 krop sla, 1 handje rozijnen, 4 eetl magere yoghurtdressing, 200 gr gerookte kip, 200 gr witte kool, 1/2 mango, 1 bosje bieslook, sap van een halve citroen, 0,5 eetl grove mosterd, zout en peper

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op14-01-2007
  • Nederlands
  •  0-10 min.

Bevat per portie à 250 gram circa 370 kcal.

INGREDIENTEN

*4 kipfilets à 100 gram, *4 el gove mosterd, *1 el soja(s)aus, *2 el (o)lijfolie, *3 preien, in ringen, *1 blikje ananasblokjes (ca. 250 gr), *2 appelen, *2 dl slankroom, *2 dl witte wijn, *500gr zuurkool, *zout en peper.

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op09-05-2007
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Sonja Bakker recept

INGREDIENTEN

5 plakjes hartige taartdeeg, 650 gram andijvie, 1 ui, 125 ml demi crème fraîche, 4 eieren, 100 gram geraspte 30+ kaas, 75 gram cashewnoten (ongezouten), 1 teentje knoflook, 1 eetlepel olijfolie, peper en zout

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op11-09-2009
  • Nederlands
  •  30-60 min.

Deze snert is een " erfenis " van mijn " Zussie " ( Joyce202 ) die me dit recept heeft gegeven omdat ik het echt zo verschrikkelijk lekker vond toen ze het me heeft laten proeven.

Bij mij thuis werd er nooit snert gemaakt omdat mijn vrouw toen nog altijd kookte en bij de gedachte aan snert, zag ze altijd weer die vette varkenspoten van vroeger in de soep drijven.

Tijden en recepten veranderen, inmiddels kook ik vaak en geniet ook mijn gezin van deze " magere " Snert.

Helaas is mijn " Zussie " Joyce veel te vroeg overleden, ( 2010 ) en elke keer weer als ik deze snert aan het maken ben kijk ik naar haar foto en vraag haar dan, doe ik het goed zo "zussie " ?
Haar antwoord ken ik, volg het recept en proeven !! en evt. een beetje aanpassen aan je gezin.
Dit recept is voor 4 personen en voor twee dagen omdat het de tweede dag nog lekkerder is.

INGREDIENTEN

* 500 gram split erwten, * 500 gram hamschijf of varkens poulet., * 150 gram magere baconreepjes, * 1 zak erwtensoep groenten, * 8 kruidnagels, * 1 laurierblad, * 1 ui, * 1 rookworst, * 2 a 3 aardappels, * 3 runderbouillon blokjes, * beetje sambal ( badjak ) naar smaak, * beetje maggi

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op07-01-2014
  • Nederlands
  •  60-120 min.

Lekkere burger, weinig calorieën, waar je nog lang vol van zit. Per bol 210 Kcal.

INGREDIENTEN

4 eetlepels olijfolie, 1 zakje Italiaanse roerbakgroenten (250 gram), 4 tartaartjes, 1 zak friséesla (200 gram), 1 zak veldsla (75 gram), 4 eetlepels sladressing naturel (fles à 450ml), 4 Italiaanse bollen, 6 eetlepels coctailsaus, zout en peper

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op01-03-2011
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Griekse Tilapiafilet. Sonja Bakker proef.

INGREDIENTEN

4 tilapiafitets (ca 100 gr. p/s), 200 gram ongekookte rijst, 1/2 stengel bleekselderij, 1 paprika, 1 rode ui, 3 teentjes knoflook, 4 vleestomaten, 75 gram feta kaas, 2 eetlepels olijfolie, 2 theelepels verse tijm, 1 dl droge witte wijn, 2 eetlepels bloem, peper zout

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op10-09-2009
  •  …
  •  0-10 min.

Een heerlijke frisse salade van allemaal mooie kleurtjes bij elkaar! Misschien spreken de ingrediënten je niet direct aan (druiven, witlof, bleekselderij), maar je moet de salade echt even een keer geproefd hebben. De combinatie van smaken is echt verrassend lekker! Als je vegetariër bent zou je de kipfilet er uit kunnen laten of vervangen voor iets dat wel geschikt is. Deze salade is oorspronkelijk een bijgerecht, dus eet er nog (gebakken) aardappeltjes bij en een stukje vlees.
Deze salade heeft 165 kcal. p.p.

INGREDIENTEN

, , * 150 gram dunne plakjes, gerookte kipfilet (broodbeleg) (Ik koop zelfs 2 pakjes, dus 300 gram), * 150 gram sla of witlof, * 3 dunne stengels bleekselderij, * 1 blikje mandarijntjes (175 gram), * 75 gram witte druiven, , , , Voor de dressing:, , * 4 eetlepels Yofresh, * 1 eetlepel citroensap, * 1 ui, * peper,

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op19-06-2013
  • Nederlands
  •  10-20 min.

Als je dit eet op een mooie zomerse dag, verlang je zo terug naar het warme Griekenland waar ze dit nog veel lekkerder kunnen maken!!

INGREDIENTEN

, Pitabroodjes
, 20 gram gist (van de bakker), 1/4 liter water, 1 tl zout, snufje suiker, 8 el olijfolie, 500 gram roggebloem, , Gyros
, 600 gram mager varkensvlees of kipfilet, olijfolie, citroensap, 2 teentjes knoflook, geperst, zout, gemalen peper, oregano, klein beetje dille, paprikapoeder, cayennepeper, , Tzaziki
, 1/2 liter dikke yoghurt, 1 kleine komkommer, 3 teentjes knoflook, 2 el azijn, peper en zout,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op07-08-2004
  • Grieks
  •  30-60 min.

Je kan ze ook vullen met hazelnootjes of chocolade. Dan heb je heerlijke Pain-au-Chocolats. Mmmmmmm

INGREDIENTEN

, 20 gram verse gist (verkrijgbaar bij de bakker), 1/8 l koude melk, 250 gram tarwebloem (en wat extra voor het uitrollen, 2 el suiker, 1 snufje zout, 1 ei (en 1 eidooier voor het bestrijken), 125 gr. roomboter op kamertemperatuur,

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op23-06-2004
  • Frans
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

Er staan heel veel Chili con carne recepten op Smulweb maar dit is mijn eigen recept zoals ik het altijd maak en het is toch een beetje anders dan anders en dit keer had ik mijn fototoestel "in de aanslag"… Tja..wat kan ik zeggen over "mijn Chili" Het is gewoon een heerlijke Herfst/Winterkost. Het bevat 410 calorieën per persoon dus niet echt een "dikmaker" en de komkommersalade (zie link) is ook slank.

INGREDIENTEN

• 3 grote uien., • 1 eetlepel olijfolie., • 2 tenen knoflook (of meer naar smaak) uitgeperst., • 1 grote groene paprika (in blokjes)., • 400 gram mager rundergehakt., • 1 blik tomatenblokjes., • 1½ theelepel chilipoeder., • 1½ eetlepel bloem., • 1½ eetlepel bruine suiker., • 1 groot blikje tomatenpuree., • 1 grote pot bruine bonen., • 2 lente-uitjes in ringetjes gesneden.

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op09-10-2009
  • Multi-cultureel Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Lekker wit brood met maanzaad dat het goed doet bij het ontbijt, maar siert ook de boel op bij een koud buffet.

INGREDIENTEN

, 500 gr. tarwebloem (en wat extra voor het verwerken), 20 gr. verse gist (verkrijgbaar bij de bakker), 1 tl suiker, 2 dl lauwwarm water, 1 ei, 1/2 dl zonnebloemolie, 1/2 el zout, wat melk voor het bestrijken, 3 el maanzaad,

  •  …
  •  120 min. <
  • Geplaatst op22-06-2004
  • Nederlands
  •  120 min. <
INGREDIENTEN

* 1 bloemkool, * 300 gram gehakt, * 1 ui, * 2 eetlepels olijfolie, * oregano (naar smaak), * 2 eetlepels tomatenpuree, * 2 eetlepels bloem, * 1/4 liter bouillon (blokje)

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op25-11-2005
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
Meest bekeken

Wok je koelkast leeg wordt mogelijk gemaakt door Go-Tan

Wok je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Je leest het in Smult, het magazine voor hobbykoks van Smulweb. Met recepten van o.a. Ellemieke Vermolen en Paul Hollywood - The Great British Bake Off. Actie: 4x nu 17,95 > … Doe mee »

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies