333 sojascheuten recepten

INGREDIENTEN

4 sneden brood * 4 eeiren * 250 gram sojascheuten * 2 dl mousselinesaus.

  •  Tussengerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op12-11-2006
  • Nederlands Tussengerecht
  •  10-20 min.

Verse pijlinktvis is mals en zilt van smaak. Diepgevroren inktvis- of calamarringen maak je malser door ze vooraf kort te pocheren of te marineren. Lekker met gewokte groenten.

INGREDIENTEN

400 g calamarringen, , 1 ui, , 1 eetlepel droge sherry, , 3 eetlepels lichte sojasaus, , 1 koffielepel suiker, , 200 g sojascheuten, , 1 eetlepel fijngehakte verse koriander, , een scheutje arachideolie, , peper en zout

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op28-02-2008
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

200 g mager varkensvlees / 2 eetl. olie / 5 teentjes knoflook / 150 g gepelde garnalen / zout / 2 eetl. nam pla (thaise vissaus) / 1 eetl. sojasaus / 1-2 theel. suiker / 250 g sojascheuten

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op05-06-2000
  • Thais Bijgerecht
  •  20-30 min.

Een beetje ongewoon qua combinatie, maar deze langoor heeft heel wat meer in zijn mars dan het alombekende "konijn met pruimen"

INGREDIENTEN

, 600 gr konijnenvlees (bouten, ruggen, filets), 1 pak verse sojascheuten, 1 pak stoofprei, 250 gr oesterzwammen, arachide of wokolie, vers gemalen zwarte peper, 6 el Japanse sojasaus, ,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op01-08-2002
  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

, 2 sjalotten, , 3 eetlepels olijfolie, , zout en zwarte peper uit de molen, , 1 doosje tuinkers, , 100 g sojascheuten, , voor de dressing :, , 3 eetlepels witte-wijnazijn, , 1/2 theelepel honing, , 1 knoflookteen, , enkele blaadjes citroenmelisse, , enkele blaadjes munt

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op05-07-2005
  • Nederlands
  •  20-30 min.

Krab op een bedje van sojascheuten met parmezaankoekje en twee sauzen

INGREDIENTEN

1 blik kingkrab of verse, 2 eieren, 200 g sojascheuten, 5 g verse gember, 50 ml sojasaus, 25 ml sake, 250 ml room, 1/2 vanillestok, cocosschilfers, 1 etl cocoscreme, paneermeel, bruine suiker, 1/4 citroen(sap), 250 ml groentenbouillon, 50 g bloem, 25 g maizena, 50 g parmezaan gemalen, 50 g boter, citroengras. Garnering: 4 blaadjes koreander, 8 sprieten bieslook

  •  Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op25-04-2000
  • Belgisch Voorgerecht
  •  30-60 min.

Bijgerecht voor 4 pers; 65Kcal/pers; bereidingstijd 20 min.

INGREDIENTEN

1 prei (150 g); 150 g champignons; 1 kfl citroensap; 250 g sojascheuten; 1 el olie; peper

  •  Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op17-05-2004
  • Slanke keuken Bijgerecht
  •  10-20 min.

Heel vlug klaar en heel lekker met roereieren

INGREDIENTEN

200g sojascheuten, 6 eieren, 6 plakjes gerookte zalm, bieslook

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op23-12-2001
  • Belgisch Voorgerecht
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

4 eieren * 250 gram verse sojascheuten * 1/4 liter mousselinesaus * 4 sneetjes brood.

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op20-10-2006
  • Indonesisch
  •  20-30 min.

Voor 4 pers.; Serveren met vis of gehakt.

INGREDIENTEN

Pakje verse sojascheuten, Rijst, Currysaus

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op12-03-2004
  • Internationaal Bijgerecht
  •  20-30 min.

Bijgerecht voor 4 pers.; 180 Kcal/pers.; bereidingstijd: 30 min.

INGREDIENTEN

150 g orzo (pasta); 750 g champignons; 200 g sojascheuten; 450 ml groentebouillon; 1 teentje knoflook; 1/4 theel. tijm; peper (evt.zout)

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op17-05-2004
  • Slanke keuken Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Gemakkelijk , snel en bovendien erg lekker gerecht, dat iedereen kan bereiden ! Succes gegarandeerd !

INGREDIENTEN

-500 g gyros, -250 g oestrzwammen, -500 g sojascheuten, -2,5 dl light room, -1 dl kalfsfond (bokaal Lacroix), -3 el olijfolie, -1 th lepel paprikapoeder, -mespuntje cayennepeper, -zout en peper

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op26-08-2009
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

2 vetarme kippenbouillonblokjes, 1 klein blikje krab (120 g), 1 eiwit, 1 koffielepel olie, 100 g sojascheuten, 4 koffielepels sojasaus, 1 eetlepel gehakte koriander

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op13-01-2003
  • Chinees
  •  20-30 min.

Voor 2 a 3 personen. het varkensvlees kan door kipreepjes of vaste vis zoals staartvis vervangen worden.

INGREDIENTEN

200 g Capellini (SOUBRY), 300 g varkensfilet, 100 g peultjes, 100 g sojascheuten, 50 g boter, Voor de saus:, , 6 eetlepels olijf-olie, 2 eetlepels sojasaus, 1 eetlepel tomaten-puree, 2 eetlepels vloeibare honing, peper, zout

  •  Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op11-03-2004
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  0-10 min.

Magnetrongerecht

INGREDIENTEN

400 g pladijsfilet;125 g sojascheuten; 2 tomaten; 1 teentje knoflook; 1 takje oregano; 2 takjes dille ;1 eetlepel bieslook (fijngehakt); 25 g boter; 0.5 dl room; peper & zout

  •  Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op09-04-2002
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

400 g pladijsfilet, -125 g sojascheuten, -2 tomaten, -1 teentje knoflook, -1 takje oregano, -2 takjes dille, -1 eetlepel bieslook (fijngehakt), -25 g boter (bakboter), -0.5 dl room, -peper, -zout

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op17-10-2002
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Van "vifke"

INGREDIENTEN

400 g pladijsfilet (Schol?), 125 g sojascheuten, 2 tomaten, 1 teentje knoflook, 1 takje oregano, 2 takjes dille, 1 eetlepel bieslook (fijngehakt), 25 g boter (bakboter), 0.5 dl room, peper, zout

  •  Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op09-04-2002
  • Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

400 g pladijsfilet, 125 g sojascheuten, 2 tomaten, 1 teentje knoflook, 1 takje oregano, 2 takjes dille, 1 eetlepel bieslook (fijngehakt), 25 g boter (bakboter), 0.5 dl room, peper, zout

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op03-12-2001
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

(4 personen)Bereidingstijd
25 min

van "moesje2"

INGREDIENTEN

500 gr zoete aardappelen, 500 gr courgettes, zout, peper, 1 citroen, 1 sinaasappel, 3 eetl. olie (bijv. tarwekiemolie), 40 gr sojascheuten (tauge), 40 gr alfalfascheuten

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op14-05-2002
  •  …
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

, 250 g tofu, , 500 g sojascheuten, , 200 g oesterzwammen, , 3 cm verse gember, , 1 grote ui, , 1 teentje knoflook, , 1 eetl. sojasaus, , 1 blokje groentebouillon, , 2 eetl. arachideolie, , 1 koffiel. suiker, , 1/4 koffiel. zwarte peper, , instantsausbinder

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op24-07-2005
  • Vegetarisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Voor 5 pers.; 380 Kcal. per portie

INGREDIENTEN

125 g rijst; 400 g sojascheuten; 1 rijpe mango; 2 pompelmoezen; 2 lent-uitjes; 100 g ongezouten pindanoten; 2 blaadjes laurier; zout;, , dressing:, 2 el vissaus; 2 el fijne suiker; 60 ml sinaasappelsap; 60 ml limoensap; 1 el versgehakte korianderblaadjes; 1 koffielepel vers gehakte muntblaadjes.

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op04-03-2005
  • Slanke keuken
  •  20-30 min.



INGREDIENTEN

200 gram shiitakes - 200 gram kastanjechampignons - 100 gram sojascheuten -, 1 vers rood pepertje, van de zaadjes ontdaan - 2 teentjes knoflook, uit de knijper - 1 ui, in ringen - 1 ui, gesnipperd - 1 eetlepel citroensap - peper en zout

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op16-08-2000
  • Chinees
  •  20-30 min.

Voor 4 personen-1 points p/p

INGREDIENTEN

Dressing: 4 koffielepels olie,1 eetlepel sojasaus,sap van 1/2 citroen,1 koffielepel poedersuiker,1 eetlepel koriander of peterselie,peper en zout, , ? 200 g sojascheuten, uit blik of bokaal, 1 ijsbergsalade, 1/2 rode paprika, 2 tomaten, 2 wortelen, 1 gehakte sjalot,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op23-09-2002
  • Slanke keuken
  •  20-30 min.

Dit gerecht wordt gestoomd.

INGREDIENTEN

4 vellen lasagne van 8x8 cm, boer, 400 gr zalmfilet, 4 selderijblaadjes, 1/2 bosje peterselie, 200 gr verse sojascheuten, 2 dl room, enkele plukjes kervel, peper, zout

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op01-08-1999
  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

250 gr sojascheuten, 2 tomaten, 220 gr bloem, 1 ei, 1 geutje bier (pils), 1/4 knolselder, 1 ui, boter, 3 dl room, 1 el mosterd, 1 seldertakje, 500 gr inktvisringen (diepvries), 4 plukjes peterselie, peper en zout

  •  Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op09-07-2003
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  0-10 min.


INGREDIENTEN

1 deciliter bouillon ? 1 chinese kool of paksoi (in reepjes) ? 2 eetlepel gekibbelde uitjes (gebakken en gedroogde uitjes) ? 1 zak kruiden voor de speklap ? 4 plakjes rookvlees (paarden- of runder) ? 4 eetlepel sojasaus (=ketjap manis) ? 4 speklappen ? 200 g sojascheuten

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op13-02-2001
  • Fusion Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Look en gember met een sausje van Redbach; Voor 4 personen

INGREDIENTEN

600 g varkensschouder (in kleine blokjes gesneden), 200 g sojascheuten, 1 kleine ui, 150 g champignons, 1 teentje look, een klein stukje gember, 1 flesje Redbach (of een flesjes rodenbach of een kriek), 1 eetlepel arachideolie, peper en zout, verse koriander

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op12-01-2005
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Voor 4 personen

INGREDIENTEN

4 knorhanen, , 4 witloofstronkjes, , 100 gr sojascheuten, , 1 preistengel, , 2 eetlepels sojasaus, , 1 eetlepel sesamzaad, , 1 koffielepel suiker, , 3 eetlepels olijfolie, , boter, , 1 eetlepel witte wijnazijn, , peterselie of koriander

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op12-03-2004
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

600 g konijnenfilet, 200 g sojascheuten, 4 preiwitten, 250 g oesterzwammen, 4 cl arachideolie, peper, 6 eetlepels ketjap (sojasaus)

  •  Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op29-05-2003
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

600 g konijnenfilet, -200 g sojascheuten, -4 preiwitten, -250 g oesterzwammen, -4 cl arachideolie, -peper, -6 eetlepels ketjap (sojasaus)

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op17-10-2002
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

600 g konijnenfilet, 200 g sojascheuten, 4 preiwitten, 250 g oesterzwammen, 4 cl arachideolie, peper, 6 eetlepels ketjap (sojasaus)

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op31-07-2002
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.


Voorbereiding: 30 minuten
Bereiding: 30 minuten


(voor 4 pers.)

INGREDIENTEN

600 g konijnenvlees (bouten, ruggen, filets), 1 pak verse sojascheuten, 1 pak stoofprei, 250 g oesterzwammen, olie, vers gemalen zwarte peper, 6 eetlepels Japanse sojasaus

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op16-05-2003
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

600 g konijnenvlees (bouten, ruggen, filets), 1 pak verse sojascheuten, 1 pak stoofprei, 250 g oesterzwammen, olie, vers gemalen zwarte peper, 6 eetlepels Japanse sojasaus

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op16-12-2004
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.


INGREDIENTEN

400 g pladijsfilet, 125 g sojascheuten, 2 tomaten, 1 teentje knoflook, 1 takje oregano, 2 takjes dille, 1 eetlepel bieslook (fijngehakt), 25 g boter, 5 cl room, peper, zout

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op14-03-2001
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  10-20 min.


INGREDIENTEN

600 g konijnenvlees (bouten, ruggen, filets) - 1 pak verse sojascheuten - 1 pak stoofprei - 250 g oesterzwammen - olie - vers gemalen zwarte peper - 6 eetlepels Japanse sojasaus (Kikkoman)

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op23-04-2001
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.


INGREDIENTEN

1kg mosselen * 1 takje groene selder * 1 fijngehakte ajuin * 4 grote tomaten * 1 bosje peterselie * 400 g sojascheuten * 3 eetlepels olijfolie * 2 teentjes look * 1 eetlepel azijn * tabasco * peper en zout

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op04-09-2001
  • Belgisch Voorgerecht
  •  20-30 min.

Eenfeestelijk gerechtje

INGREDIENTEN

20 tijgerscampi?s, 300 g sojascheuten, sap van 3 sinaasappelen, 1 dl droge sherry, 3 eetlepels zure room, ? capsule saffraan, enkele druppels worchestershiresaus, nootmuskaat, peper en zout

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op10-11-2001
  • Fusion
  •  0-10 min.

Nasi goreng (Indonesisch: "gebakken rijst") is oorspronkelijk een
Indonesisch gerecht,
waarin men de etensresten van de vorige dag (onder andere vlees) opbakt met
rijst.
Het wordt vaak geserveerd met een gebakken ei en een plak ham.
En er zijn zoveel variaties , dus laat je fantasie gaan !

INGREDIENTEN

300 gr Basmatirijst, 150 gr sojascheuten, 1 of 2 Spaanse rode pepertje, 2 uien, gesnipperd, 2 preien, in fijne ringen gesneden, 2 knoflookteentjes,heel fijngesneden, 2 eieren, 1-2 tl koriander, gemalen, 1 tl komijnpoeder, 3 el Ketjap Manis (zoete sojasaus), 2 tl Sambal Oelek, 300 gr kipfilet, in stukjes gesneden, 100 gr ham, in blokjes, olijfolie, versgemalen zwarte peper en zeezout, Ketjap Asin (zoute sojasaus) of oestersaus

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op04-10-2009
  • Indonesisch
  •  20-30 min.

Zeer eenvoudig te bereiden gerechtje van de bekendste navolger van Ferran Adria, Carles Abellan van restaurant Comerc in Barcelona

INGREDIENTEN

150 gram tonijnfilet; 5 cl sojasaus; 5 cl zonnebloemolie; 20 sojascheuten; cocktailprikkers; sesamolie

  •  Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op21-11-2003
  • Spaans Voorgerecht
  •  0-10 min.

Heerlijke goudbruine en knapperige driehoekjes - gevuld met een hartig mengsel op basis van kip - voor bij de borrel of als starter.

INGREDIENTEN

300 g kippenborst zonder vel;, 50 g sojascheuten;, 2 eetlepels olijfolie;, 1 fijngehakt piment;, 1 koffielepel currypoeder;, 1 koffielepel paprikapoeder;, 2 gepelde, ontpitte en in blokjes gehakte tomaten;, 1 klein teentje knoflook;, 1.5 koffielepel provencaalse kruiden;, een 4 tal eetlepels sojasaus;, peper en zout naar smaak. Voor rondom:, een pakje filodeeg. Om het deeg te lijmen: een papje van 50/50 maiszetmeel/water.

  •  Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op22-10-2005
  • Belgisch Voorgerecht
  •  30-60 min.
Meest bekeken

Wok je koelkast leeg wordt mogelijk gemaakt door Go-Tan

Wok je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies