Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

11.753 sojasaus recepten Alles wissen

  • Maak een keuze

Uitgebreid zoeken
Maak een keuze
Maak een keuze

Met dit recept hoef je geen tjap tjoy van de Chinees, maak het zelf, veel gezonder en veel lekkerder (zonder vetsin!). Super slank gerecht!

INGREDIENTEN

500 g kipfilet, in plakjes, 2-3 el (zonnebloem-)Arachide- olie, 1 rode peper, in ringetjes, 2-3 teentjes knoflook, fijngehakt, 2 wortels,(of 1 grote) in, stukjes/plakjes, 1 rode paprika, in reepjes, 1/2 komkommer, in stukjes, 100-250 g (kastanje-) champignons, in plakjes, 125 g bamboescheuten(blikje), 125 g taugé (met kokend water over gieten!), 1-2 el lichte Chinese sojasaus of ketjap manis/-asin, 2 el oestersaus of vissaus, 3-4 dl kippenbouillon, 2-3 tl maïzena (of aardappelzetmeel), voor de liefhebber;, rasp (1 cm) verse gember door het gerecht

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op16-01-2012
  • Aziatisch
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Echt een toppertje al zeg ik het zelf :-). Gebruik wel de Massala (toko) i.p.v. gewone kerriepoeder want deze geeft veel meer smaak aan het geheel en maakt het echt Surinaams! Ik zie dat mijn recept als snelste stijger binnen Smulweb staat en daar ben ik uiteraard erg trots op! :-)

INGREDIENTEN

Voor het Kipmengsel:, * 750 gr. Kipfilet, * 1 (rode) Ui, * 2 teentjes Knoflook, * 5 eetlepels Ketjap Manis, * 2 eetlepels Sojasaus, * 1 eetlepel zoete Chilisaus, * 1 eetlepel Olijfolie, * 1 theelepel Knoflookpoeder, * 1 theelepel Paprikapoeder, * 1 theelepel Massala, * Peper en Zout, Voor de Saus:, * 100 gr. Bakboter, * 100 gr. Bloem, * 6 ruime theelepels Kerriepoeder (gebruik Massala!), * +/- 1 liter Water, * 2 Runderbouillon blokjes, Extra:, * 1 Rode Puntpaprika in stukjes, * 1 bakje Kastanje Champignons (250 gr.) in stukjes

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op15-08-2011
  • Surinaams Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

Zalmfilets van ca. 125 g per stuk, zout en versgemalen peper, 4 teentjes knoflook, 2 eetl. Japanse sojasaus (Kikkoman), 2 eetl. limoensap of citroensap, 3 eetl. roerbakolie of wokolie, 600 g panklare spinazie, 2 eetl. gembersiroop

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op13-03-2009
  • Japans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Heerlijk tapasgerecht dat ook erg lekker is i.c.m. rijst en groente!

INGREDIENTEN

500 gr kipfilet, 50 gr bloem, 2 eieren, 1 dl olie, , 6 eetl sojasaus, 4 eetl honing, 3 eetl mosterd, zout en peper naar smaak

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op19-10-2009
  • Spaans
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Een overheerlijk slank hoofdgerecht.

INGREDIENTEN

75 g zilvervliesrijst, 150 g biefstuk, in repen, 1 teentje knoflook, fijngesneden, 1 rode peper, in smalle ringetjes, 1/2 theelepel gemalen komijn (djintan), 1-2 cm verse gember, geraspt, 1 eetlepel Japanse sojasaus, 1 zak broccoliroosjes (300 g), 2 eetlepels (wok)olie, 1/2 limoen, in partjes

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op13-11-2008
  • Slanke keuken Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

2 dl. kippenbouillon, 2 dl. sojasaus, 1 dl. sherry, 1 tl. fijn gesneden gemberwortel, 25 gr. suiker, 1 tl. olie, aardappelmeel, 100 gr. gember

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op22-12-2009
  • Chinees
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

Sojasaus, bruine bastaardsuiker, gemberwortel, teent knoflook, geroosterde sesamolie, rijstwijn

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op19-12-2006
  • Fusion
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

2 eetlepels lichte sojasaus, 1 sjalotje, 1 eetlepel donkere sojasaus, 1 teentje knoflook, 1 eetlepel ho?sinsaus, ? theelepel sesamolie, 3 eetlepels rode wijnazijn of rode wijn, 4 eetlepels kippenbouillon, 1 theelepel geraspte gemberwortel

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op05-01-2001
  •  
  •  20-30 min.

Lekker bij japanse bouillonfondue.

INGREDIENTEN

6 el.sojasaus/3/4dl dashi/2 el.rijstazijn/1 citroen.

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op21-01-2000
  • Japans
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

1 prei,1 schijfje gemberwortel,fijn geperste knoflook teentje,3 eetlepels ketjap,paar citroen druppels,2 theelepels suikeren een paar druppeltjes sesam olie

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op03-08-2000
  • Chinees
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

1 dl soja * 1 teentje knoflook * 1 prei * honing * ve-tsin * zout.

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op10-04-2005
  • Indonesisch
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

1 dl soja, 1 knoflookteentje, 1 pre, honing, ve-tsin, zout

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op17-06-2001
  • Chinees
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

Een flesje soja sauce,1 middelgrote ui,een cayenne peper, 2 teentjes knoflook

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op09-10-2000
  • Indonesisch
  •  0-10 min.

Nasi goreng (Indonesisch: "gebakken rijst") is oorspronkelijk een Indonesisch gerecht, waarin men de etensresten van de vorige dag (onder andere vlees) opbakt met rijst. Het wordt vaak geserveerd met een gebakken ei en een plak ham. En er zijn zoveel variaties , dus laat je fantasie gaan !

INGREDIENTEN

300 gr Basmatirijst, 150 gr sojascheuten, 1 of 2 Spaanse rode pepertje, 2 uien, gesnipperd, 2 preien, in fijne ringen gesneden, 2 knoflookteentjes,heel fijngesneden, 2 eieren, 1-2 tl koriander, gemalen, 1 tl komijnpoeder, 3 el Ketjap Manis (zoete sojasaus), 2 tl Sambal Oelek, 300 gr kipfilet, in stukjes gesneden, 100 gr ham, in blokjes, olijfolie, versgemalen zwarte peper en zeezout, Ketjap Asin (zoute sojasaus) of oestersaus

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op04-10-2009
  • Indonesisch
  •  20-30 min.

Een snelle, makkelijke gerechtje.

INGREDIENTEN

500 g kipblokjes zonder vel van de bout gesneden of blokjes kipfilet, 1 ei, bloem, 60 ml pindaolie of zonnebloemolie, 2 e olie voor saus, 1 e sesamzaad als garnering, , VOOR SAUS: , 70 ml kippenbouillon, 1+1/2-2 e suiker, 2 e Chinese witte rijstazijn, 1 e donker Chinese sojasaus, 1 e hoisinsaus, 1 e sesamolie, 1 volle t maïzena, , VERDER: , 3 lente-ui in 3 cm stukjes gesneden, 3 teentjes knoflook, fijn, 3 cm verse gember, in dunne reepjes, 1 rode peper als jij van pittig houd

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op16-10-2012
  • Chinees Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Dit is echt een hemelse Indonesische kipschotel. Dit gerecht is vreselijk lekker dankzij de saus en marinade. Traditioneel wordt dit gegeten met gekookte witte rijst want dan kun je die lekkere saus ook helemaal opgebruiken. Wij eten het ook wel met vers Turks brood want dat leent zich prima om de saus mee op te deppen. Lauwwarm is het ook vreselijk lekker en dit gerecht leent zich prima voor een feestje, buffet of als partyschotel, maak dan desnoods iets meer. Uiteraard zijn de kleintjes hier ook dol op want ze likken hierbij, net als wij, hun vingertjes af!

INGREDIENTEN

8-12 kipdelen (poten, drumsticks, dijen, karbonades), 50 ml zoete sojasaus, 40 ml sojasaus, 100 gr honing, ½ bolletje knoflook (fijn), 1 e Tabasco, ½ e anijspoeder, 2 cm verse gember (geraspt), 3 e Chinese rijstazijn, 1 e kerriepoeder, 1 e kaneel, 1 e zoete paprikapoeder, 100 ml gezeefde tomaten

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op21-05-2013
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

Babi pangang is bij ons Nederlanders een verschrikkelijk populair gerecht. Hoeveel mensen staan er in het weekend wel niet in de rij bij een afhaalchinees om enkele porties van dit `spulletje` te gaan halen? Ik nooit want heb vroeger op koksschool geleerd hoe je dit zelf en lekkerder kunt maken. Met eigen Nasi, dat recept heb ik al eens op Smulweb gezet, een feestmaaltijd om je vingers bij af te likken. Ik zou denken doe er je voordeel mee!

INGREDIENTEN

1 kilo buikspek met zwoerd, Zeezout, 5 el sojasaus, 2 el five spices poeder (toko), Arachide olie (pinda olie), Heet water, , voor de zoetzure saus, 200 gr witte basterdsuiker, 1 dl witte wijn azijn, Scheut zoete witte wijn, 1 tl gemberpoeder of 1 cm verse gember (fijn), 3 el tomatenpuree, Scheut tomatenketchup, 1 el allesbinder of maizena, 2 el water, Zeezout, Peper

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op28-08-2012
  • Indonesisch
  •  60-120 min.

Een heerlijke snelle maaltijd voor degenen die bami en nasi een beetje beu zijn.

INGREDIENTEN

200 gr. mihoen, 2 kipfilets (200-250 gr.), sojasaus, 1 rode paprika, 1 ui, klein doosje tauge, 1 theelepel sambal, 2-3 eetlepels cashewnoten, Sense bakolie Oosterse kruiden, 1 teentje knoflook.

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op04-10-1998
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Heerlijke combinatie van kip met rijst maar in een gezond jasje

INGREDIENTEN

4 kippenborstfiloets in blokjes, 125 ml teriyakimarinade (fles), 2 teentjes knoflook (geperst), 2 tl geraspte verse gember, 1 tl suiker, kookoliespray. (tl is theelepel), Dipsaus: 60 ml sojasaus, 1 el milde chilisaus, 1 groene ui in dunne plakjes. (bosui). Wat gaargekookte grof gesneden groente en gekookte rijst.

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op17-11-2008
  • Slanke keuken Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Deze komt eigenlijk uit een kookboek van een Chinese chefkok, maar heb vlees vervangen door rundvlees. Lekker pittig en zoet van smaak. Eenvoudig te maken en als hij op staat dan komen er herfstige geuren vrij die je onmiddellijk doen denken aan stoofpeertjes.

INGREDIENTEN

600 gr doorregen runder riblappen, 2 grote uien, 4 cm verse gember, 2 steranijsjes, 1 kaneelstokje, 3 el chinese rijstwijn of droge sherry, 3 el donkere sojasaus, 2 el pindakaas, 2 el hoisinsaus, 50 gr bruine basterdsuiker, 600 ml warme runderboillon, Klont roomboter, Vleugje gemalen szechuan peper, Snufje zeezout, Half bosje bosuitjes

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op14-10-2014
  • Chinees Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Eigen recept

Af en toe heb ik er zo`n zin in en maak dan gelijk een kilo. Met twee personen kun je hier twee dagen heerlijk van smullen. Probeer het zelf maar eens en je staat verbaast van het resultaat. Als je dit één keer hebt gemaakt (en het is zo klaar). Dan ga je nooit meer naar de Chinees en maak je je eigen kostje. Ik heb ook nog wel andere bijgerechten maar die giet ik binnenkort in een artikeltje. Eet smakelijk !

INGREDIENTEN

1 ui (heel fijn gesneden), 150 gr prei (heel fijn gesneden), 1 kleine rode peper (zonder zaad, heel fijn gesneden), 2 plakken ham (vleeswaren in blokjes van 2x2 cm), 100 gr varkensfricandeau (vleeswaar, in blokjes van 2x2 cm), 2 eieren (opbakken en scrambelen), 500 gr rijst, basmatirijst of surinaamse rijst, 400 ml kippenbouillon heet van tablet, 150 gr groene/witte kool in flinterdunne reepjes, Zeezout, Zwarte peper, 2 el zonnebloemolie, 1 mespuntje vetjin, ½ t laos, 1 t djinten, , De kip, , 4 kippendijtjes van blije kippen (2 p.p.), Zeezout, Zwarte peper, 3 el sojasaus, 2 t kerrie

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op20-02-2013
  • Chinees
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

3 dl. bier, pils, 2 el. bosuien, in ringetjes, 20 gamba's, 1 el. gember, op siroop, 6 el. ketjap, Frituur-olie, 1 el. sesamzaad, geroosterd, Sla, gemengde, 6 el. sojasaus, Japanse, 1 el. suiker, 150 gr. tempurabloem

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op23-04-2005
  • Japans Voorgerecht
  •  20-30 min.

Lekker pittig

INGREDIENTEN

Sojasaus, 1 eetlepel boter, mirin = Japanse zoete rijstwijn, pilipili, 4 kippenfilets

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op19-11-2007
  • Japans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

1 courgette, tempurameel, frituurolie, japanse sojasaus

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op09-12-2002
  • Internationaal
  •  0-10 min.

Makkelijk en bijzonder hoofdgerecht

INGREDIENTEN

4 mootjes botervis van ieder 150 gram, 4 eetlepels sojasaus, 2 sjalotjes in ringen gesneden, teentje knoflook gesnipperd, 1 dl. slagroom, olijfolie

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op18-11-1999
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Lekker voorgerecht kan ook als een hoofdgerecht

INGREDIENTEN

3 dl. bier, pils, 2 el. bosuien, in ringetjes, 20 gambas, 1 el. gember, op siroop, 6 el. ketjap, Frituur-olie, 1 el. sesamzaad, geroosterd, Sla, gemengde, 6 el. sojasaus, Japanse, 1 el. suiker, 150 gr. tempurabloem

  •  Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op07-01-2004
  • Japans Voorgerecht
  •  30-60 min.

Gamba-tempura met sojasaus

INGREDIENTEN

3 deciliter Bier, pils, 2 eetlepels Bosuien, in ringetjes, 20 Gamba's, 1 eetlepel Gember, op siroop, 6 eetlepels Ketjap, Frituur-olie, 1 eetlepel Sesamzaad, geroosterd, Sla, gemengde, 6 eetlepels Sojasaus, Japanse, 1 eetlepel Suiker, 150 gram Tempurabloem

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op18-09-2000
  • Japans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

, 3 dl. bier, pils, , 2 el. bosuien, in ringetjes, , 20 gamba's, , 1 el. gember, op siroop, , 6 el. ketjap, , Frituur-olie, , 1 el. sesamzaad, geroosterd, , Sla, gemengde, , 6 el. sojasaus, Japanse, , 1 el. suiker, , 150 gr. tempurabloem,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op22-05-2005
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Appel-gember-chutney met sojasaus

INGREDIENTEN

chili`s (naar smaak), ½ bosje koriander of basilicum, 2 appels, zoet en zuur, 30 g gember, 2 eetl. suiker, 100 ml appelsap, 6 eetl. Kikkoman natuurlijk gebrouwen sojasaus

  •  Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op18-11-2013
  • Bijgerecht
  •  10-20 min.

Dit aparte groentegerechtje past goed bij gestoofd rundvlees en rijst of mie.

INGREDIENTEN

200 gr oesterzwammen, 1 1/2 eetlepel sojasaus, 1 1/2 eetlepel sherry, 1/2 eetlepel gembersiroop, 1 eetlepel fijngehakte verse koriander, peper, zout.

  •  Bijgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op09-03-2002
  • Bijgerecht
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

3 dl. bier, pils, -2 el. bosuien, in ringetjes, -20 gamba's, -1 el. gember, op siroop, -6 el. ketjap, -Frituur-olie, -1 el. sesamzaad, geroosterd, -Sla, gemengde, -6 el. sojasaus, Japanse, -1 el. suiker, -150 gr. tempurabloem,

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op24-09-2002
  • Japans Voorgerecht
  •  20-30 min.

Door de ingredienten een gezond maar ook een snel klaar sausje

INGREDIENTEN

1 flinke handvol vers korianderblad [toko], 5 eetl. olie, 10 eetl. sojasaus, 2 eetl. citroensap, versgemalen zwarte peper, 3-4 teentjes knoflook

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op08-02-2002
  •  
  •  0-10 min.

Lekker bij oosterse gerechten

INGREDIENTEN

1 schijf verse gemberwortel van 1,5 cm dik, 1 dl sojasaus, 2 eetlepels chili olie,1 eetlepel sesamolie.

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op31-08-1999
  • Chinees
  •  0-10 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

100 ml Droge sherry, 100 ml Sojasaus, 3 eetlepels Suiker, 3 eetlepels Zonnebloemolie, 600 gram Kipfilet - in stukjes, 1 cm Gemberpoeder - geraspt, 1 theelepel Sesamzaadjes - geroosterd, 1 stuk Bosui - in kleine ringetjes,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op03-06-2009
  • Japans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

6 eetlepels boter - 4 karbonades - 1 dl. sojasaus (ketjap manis) - 1 sinaasappel - 1 teen knoflook - 1 theelepel tijm - 1 pak rijst - chinese kool - zout en peper

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op10-03-2002
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Een heerlijke sojasaus voor bij de rijst.

INGREDIENTEN

* 1 dl. sojasaus * 1,5 dl. zoetje ketjap * 3 druppels sesamolie * halve ui * 1-2 teentjes knoflook * een kwart dl. gembersiroop * 1 dl. water * een halve rode peper.

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op02-03-2006
  • Indonesisch
  •  30-60 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

250 gr varkensfilet, 1 eetlepel olie, 3 eetlepels zwarte sojabonen, 2 eetlepels sherry, 1 theelepel gemberpoeder, 2 eetlepels lichte sojasaus, 1 rode paprika, 3 teentjes knoflook, 1 eetlepel maïzena, 1/2 dl water, ,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op12-02-2009
  • Chinees
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Breng voor de marinade van de entrecotes de sherry, witte wijn, sojasaus, wasabi en sesamolie aan de kook. Rasp hierboven het stukje geschilde gemberwordel en los aansluitend de honing hierin op Kook een minuut of 3 in.

INGREDIENTEN

4 entrecotes a 150gr. 1dl. medium sherry, 1dl. droge witte wijn, 5 eetlepels Japanse sojasaus, mespuntje wasabi (groene Japanse mierikswortel) 1 eetlepel sesamolie, 2cm verse gemberwortel, 3 eetlepels honing, 2 lente-uitjes, 1 eetlepel sesamzaadjes, maizena, 3 eetlepels zonnebloem- of arachideolie

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op10-02-2009
  • Frans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

200 g verse tonijn, sojasaus

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op08-04-2005
  • Japans
  •  0-10 min.

Een bewerking van een chinees recept

INGREDIENTEN

Ca. 250g. malse biefstuk of entrecote, 3 lenteuitjes, 2 eetl lichte sojasaus, zout, zwarte peper, 1 eetl. donkere sojasaus, 1 eetl. rijstwijn, 2 tl. sichuan-peper, 3-6 (naar smaak) gedroogde minipepertjes (rawit), 2 eetl. plantaardige olie, 2 schijfjes verse gemberwortel, 2 teentjes knoflook in plakjes, 1 sjalotje of wat achtergehouden lente-ui, 1/2 runderbouillontablet, een klein stukje van een steranijs, mespuntje vijfkruidenpoeder, 1 tl. hoisinsaus, 2 tl. suiker, enkele druppels sesamolie, 2 dl water, maizenapapje van 2-3 tl maizena en een scheutje koud water.

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op21-02-2002
  • Chinees Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Dit nummer in Smult: o.a, de lekkerste hachee, coq au vin en andere traditionele gerechten met een nieuwe twist. Profiteer nu 5 X Smult met 30% korting! Profiteer nu!… Lees verder »

Top