Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

308 soepstengels recepten Alles wissen

  • Maak een keuze

Uitgebreid zoeken
Maak een keuze
Maak een keuze

Vroeger kreeg je ze regelmatig bij de soep: soepstengels. Nu zie ik ze alleen nog in het buitenland bij de soep geserveerd worden. Hier een recept hoe je gekochte stengels zelf lekker kunt maken.

INGREDIENTEN

(voor 8 stuks) 8 soepstengels en 4 plakken ontbijtspek

  •  Bijgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op12-07-2002
  • Bijgerecht
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

4 plakjes bladerdeeg, 1 ei, zout, sesamzaad en geraspte kaas

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op02-10-2000
  • Kinderkeuken Bijgerecht
  •  20-30 min.

Zelfgemaakte Soepstengels zijn zo lekker. En snel te maken.

INGREDIENTEN

1 velletje bladerdeeg, ontdooid, 1 eidooier, losgeklopt, 1 el sesamzaadjes, zout, peper

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op20-12-2004
  • Nederlands
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

Gistdeeg*, een pak kant-en-klaar broodmix (naar smaak)*

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op24-10-1999
  • Nederlands
  •  20-30 min.

Deze dunne soepstengels zijn in een luchtdicht afgesloten trommel een aantal dagen houdbaar

INGREDIENTEN

(voor 24 stuks):, 1,5 dl. water (1 dl. = 100 cc. dus hier 150 cc.), 4 eetlepels plantaardige olie, 2 theelepels suiker, 1 theelepel zout, 240 gram broodbloem (= witte bloem), 2 theelepel gedroogde gist, circa 2 eetlepel plantaardige olie, 1 eiwit, 2 theelepels water, desgewenst sesamzaad, maanzaad of grof zeezout

  •  Bijgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op12-09-2002
  • Internationaal Bijgerecht
  •  60-120 min.

Met oude kaas en zeezout

INGREDIENTEN

Rol 1 plakje bladerdeeg uit tot ca. 18 x 12 cm. Bestrijk met 1 losgeklopt ei, bestrooi met zeezout en geraspte oude kaas en snijd in 8 lange repen. Draai de uiteinden tegen elkaar in en leg ze op de bakplaat. Bak in een oven op 175 graden/gasstand 3 in ca. 10 minuten goudbruin.

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op13-07-1999
  • Nederlands
  •  0-10 min.

Eigengemaakte soepstengels

INGREDIENTEN

1 pakje of rol bladerdeeg, Bruschettakruiden (Xenos), of Italiaanse kruidenmix, of andere mixsoort kruiden, of eventueel grof zout (niet te veel)

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op27-09-2009
  • Nederlands Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Deze soepstengels zijn hartstikke simpel om te maken en passen bij elke soep.

INGREDIENTEN

1 rol Tante Fanny pizzadeeg 400 g, 2 el bloem, 2 el water, 50 g sesamzaad, 50 g maanzaad

  •  Bijgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op21-08-2015
  • Wereld Bijgerecht
  •  0-10 min.

Ca. 10

INGREDIENTEN

5-6 plakjes bladerdeeg, 50 g geraspte kaas,

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op23-01-2002
  • Bijgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

Bladerdeeg, sesamzaad, maanzaad, gerasptekaas (pittig),

  •  Bijgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op08-11-1999
  • Nederlands Bijgerecht
  •  0-10 min.

Kinderen vinden het meestal heel leuk om brooddeeg te kneden en figuren te maken. Zij kunnen dus goed helpen bij dit klusje.

INGREDIENTEN

Half pak witbrood mix = enz,

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op29-11-2004
  • Nederlands
  •  10-20 min.

Heerlijk borrelhapje

INGREDIENTEN

Pak soepstengels met sesam(grand'italia)parmaham

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op31-08-2003
  • Italiaans
  •  0-10 min.

Lekker bij de soep of als tussendoortje.

INGREDIENTEN

(voor 8 stuks) 8 soepstengels en 4 plakken ontbijtspek.

  •  Bijgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op09-02-2000
  • Goedkoop en snel Bijgerecht
  •  0-10 min.

* Grissini *Grissini, soepstengels van brooddeeg, komen uit Turijn. In de stad zelf geeft men de voorkeur aan de onregelmatig uitziende, met de hande bereide, exemplaren. Het verhaal gaat zelfs dat Napoleon regelmatig een vooraadje stengels uit Turijn liet aanrukken. Lekker bij soep of bouillon, maar ook bij de borrel.

INGREDIENTEN

Voor 16 stuks:, 16 soepstengels (grissini), 16 langwerpige plakken gerookt ontbijtspek

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op04-01-2001
  • Italiaans
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

20 soepstengels, 200 gr. rauwe of parmaham, 1? eetlepel mayonaise, 1 eetlepel volle yoghurt, 1 eetlepel medium dry sherry, 1? eetlepel vers gemalen peper.

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op09-04-2002
  • Nederlands
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

Snoepvisjes, Dropveters, (of rode snoepveters), Soepstengels (er zitten er ongeveer 18 stuks in een doos, maar let op want er zijn er vaak een aantal stuk)

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op21-11-2005
  • Nederlands
  •  10-20 min.

-

INGREDIENTEN

15 gram basilicum, 25 gram bieslook, 2 el kappertjes, 250 gram mascarpone (zachte roomkaas), 125 gram sesamsoepstengels

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op09-07-2013
  •  
  •  10-20 min.

De voorbereidingen kun je een dag van te voren doen, zodat je de soep alleen nog maar op hoeft te warmen. Dus ideaal als je gasten krijgt en ze iets aparts voor wilt zetten.

INGREDIENTEN

0,5 pak mix voor witbrood (a 500 g); 3 el olijfolie; 4 gedroogde tomaten; 1 el gedroogde oregano; 1 el bloem; 4 sjalotjes; 1 teente knoflook; 1 pot groene olijven zonder pit (240 g); 3 kippenbouillontabletten; 15 g verse basilicum; 1 bakje mascarpone (250 g); 0,5 bakje tapenade mediterrane (a 100 g); 1 dl sherry

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op20-02-2003
  • Italiaans
  •  30-60 min.

Een recept van de Engelse supermarktketen "Sainsbury's". Per stuk: 43 cal. en 1 g vet.

INGREDIENTEN

10 g verse gist of 1 tl gedroogde gist, ? 125 ml warm water, 300 g witte bloem of volkorenmeel, 3 tl zout, 2 tl olijfolie, ? tl mout extract

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op07-03-2000
  • Italiaans
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

250 g bloem + extra om te bestuiven, 1/2 zakje bakpoeder (a 16 g), 4 tl gedroogde Italiaanse kruiden, 6 el olijfolie, 1 bak roma tomaten (750 g), 1 ui, gesnipperd, 2 tenen knoflook, fijngesneden, 1 winterpeen (250 g), in blokjes, 1 1/2 liter groentebouillon (van tablet), 1 pot witte bonen in tomatensaus (350 g), 100 g spaghetti, 2 x 200 g spinazie (400 g)

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op26-11-2012
  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Een heerlijke soep, zelfs als je niet van olijven houdt

INGREDIENTEN

1/2 pak witbroodmix, a 500 gr, * 4 gedroogde tomaatjes op olie, * 1 eetl gedroogde oregano, * 3 eetl olijfolie, * 1 eetl bloem, * 4 sjalotjes, * 1 teentje knoflook, * 1 pot groene olijven zonder pit, 240 gr, * 3 kippenbouillontabletten, * 1 zakje verse basilicum, 15 gr, * 1 zakje verse basilicum, * 1 bakje mascarpone, 250 gr, * 1/2 bakje tapenade medirerrane, 100 gr, * 1 dl sherry

  •  Voorgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op13-09-2003
  • Italiaans Voorgerecht
  •  60-120 min.

8 stuks. kcal p.st. ong 135

INGREDIENTEN

Zie bereiding

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op25-10-1999
  • Bijgerecht
  •  20-30 min.

Met rode pepers

INGREDIENTEN

2 ontdooide plakjes diesvries-bladerdeeg, 1 losgeklopt ei, 2 fijngesneden rode pepertjes, 1 eetlepel fijngesneden koriander, 1 theelepel zeezout

  •  Bijgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op17-11-2002
  • Bijgerecht
  •  0-10 min.

Kleurig gezond tussendoortje.

INGREDIENTEN

1/2 zakje worteljulienne (150 gram), peterselie, 1 pak witbroodmix, 150 gram geraspte kaas

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op17-08-2013
  •  
  •  20-30 min.

Bevat per eenpersoonsportie: Energie 145 kCal - Eiwit 7 g - Vet 11 g - Koolhydraten 3 g

INGREDIENTEN

15 g verse basilicum, 150 g zwarte kalamata olijven, zonder pit, 1 theelepel kappertjes, 4 eetlepels olijfolie, 1 teen knoflook, 8 halve soepstengels, 8 plakken parmaham

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op30-01-2008
  •  
  •  10-20 min.

Ook erg leuk met kleine stukjes meloen. Weer is anders dan anders!

INGREDIENTEN

1 ons Parmaham 1 pak soepstengels met sesam (GrandItalie)

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op06-08-2003
  •  
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

200 gr mix voor witbrood120 ml handwarm water2 eetl olijfolie3 eetl fijngehakte peterselie2 theel. gedroogde rozemarijnnaaldjes1 ei, losgekloptzeezout

  •  Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op18-01-2005
  • Nederlands Bijgerecht
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

1/2 pak witbroodmix (a 500 g), 3 eetlepels olijfolie, 4 gedroogde tomaatjes (pot), 1 eetlepel gedroogde oregano, 1 eetlepel bloem, 4 sjalotjes, 1 teentje knoflook, 1 pot groene olijven zonder pit (240 g), 3 kippenbouillontabletten, 1 zakje verse basilicum (15 g), 1 bakje mascarpone (250 g), 1/2 bakje tapenade mediterrane (a 100 g), 1 dl sherry

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op04-12-2009
  • Italiaans
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

Robuuste soepstengels met pizza alla napoletana smaak. Heerlijk om in de soep te dopen! Dit recept is goed voor 9 grote soepstengels

INGREDIENTEN

Zongedroogde tomaat, ansjovis, kappertjes, 300 gram bloem, 1 zakje gedroogde gist, 1tl olijfolie, 1tl suiker, 1tl zout, 300 ml lauwwarm water, 1 eiwit, 50 gram kaaspoeder,

  •  Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op16-08-2013
  • Italiaans Bijgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

1/2 pak witbroodmix (a 500 g), , 3 eetlepels olijfolie, , 4 gedroogde tomaatjes (pot), , 1 eetlepel gedroogde oregano, , 1 eetlepel bloem, , 4 sjalotjes, , 1 teentje knoflook, , 1 pot groene olijven zonder pit (240 g), , 3 kippenbouillontabletten, , 1 zakje verse basilicum (15 g), , 1 bakje mascarpone (250 g), , 1/2 bakje tapenade mediterrane (a 100 g), , 1 dl sherry,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op08-06-2005
  • Nederlands
  •  30-60 min.

Recept Kerst Allerhande 2002

INGREDIENTEN

? 1/2 pak witbroodmix (a 500 g), ? 3 eetlepels olijfolie, ? 4 gedroogde tomaatjes (pot), ? 1 eetlepel gedroogde oregano, ? 1 eetlepel bloem, ? 4 sjalotjes, ? 1 teentje knoflook, ? 1 pot groene olijven zonder pit (240 g), ? 3 kippenbouillontabletten, ? 1 zakje verse basilicum (15 g), ? 1 bakje mascarpone (250 g), ? 1/2 bakje tapenade mediterrane (a 100 g), ? 1 dl sherry

  •  Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op01-01-2003
  • Voorgerecht
  •  30-60 min.

Kookclub Karin Koning

INGREDIENTEN

1/2 pak witbroodmix (a 500 g) 3 eetlepels olijfolie 4 gedroogde tomaatjes (pot) 1 eetlepel gedroogde oregano 1 eetlepel bloem 4 sjalotjes 1 teentje knoflook 1 pot groene olijven zonder pit (240 g) 3 kippenbouillontabletten 1 zakje verse basilicum (15 g) 1 bakje mascarpone (250 g) 1/2 bakje tapenade mediterrane (a 100 g) 1 dl sherry

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op02-09-2010
  • Italiaans
  •  0-10 min.

Ook lekker met stokbrood en kruidenboter

INGREDIENTEN

1/2 pak witbroodmix (a 500 g), 3 eetlepels olijfolie, 4 gedroogde tomaatjes (pot), 1 eetlepel gedroogde oregano, 1 eetlepel bloem, 4 sjalotjes, 1 teentje knoflook, 1 pot groene olijven zonder pit (240 g), 3 kippenbouillontabletten, 1 zakje verse basilicum (15 g), 1 bakje mascarpone (250 g), 1/2 bakje tapenade mediterrane (a 100 g), 1 dl sherry,

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op14-11-2013
  •  
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

12 soepstengels, 12 plakken mortadella (knoflookworst), 12 sprieten bieslook op reepjes prei

  •  Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op18-06-2009
  • Italiaans Voorgerecht
  •  0-10 min.

Ik ben echt gek op kippensoep, maar hij moet wel kruidig en beetje pittig zijn. Ik heb al veel geexperimenteerd, maar vandaag heb ik kippensoep gemaakt met deze ingredienten en hij was echt HEERLIJK!!! Voor herhaling vatbaar dus. Zelf maak ik soep meestal in een grote pan, maar dit recept is voor een half weeshuis. Pak die soeppan dus maar uit de kast! Dit soepje is heerlijk vooraf, maar met wat stokbrood, soepstengels e.d. erbij kan je het ook als hoofdgerecht zien. Oja: je moet er wel de tijd voor hebben... (bouillon moet trekken he)

INGREDIENTEN

, 3 kippenpoten, 2 rode uien, 1 rode peper, 1 prei, 1 tl zwarte peperkorrels, verse peterselie, verse selderij, 1 tl tijm, 1 tl oregano, 1/2 tl dille, 1/2 tl italiaanse kruiden, 1 tl pikant paprikapoeder, 5 laurierblaadjes, beetje foelie, spaghetti, 3 maggi blokjes, peper en zout, koud water,

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op05-09-2004
  • Nederlands
  •  > 120 min.

Makkelijk en soepel deeg. Goed te gebruiken in alle recepten waarin bladerdeeg nodig is: (hartige) taarten, maar ook zoutjes, soepstengels etc. Ik maak altijd een dubbele hoeveelheid en vries wat ik niet nodig heb in zodat ik altijd iets in voorraad heb.

INGREDIENTEN

300 gram bloem, 150 gram boter, 1 ei, 1 paplepel zout, 3 eetlepels magere yoghurt

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op09-04-2005
  •  
  •  20-30 min.

High tea, leuk voor de kerst en eens wat anders dan een brunch

INGREDIENTEN

Amandel koekjes, noten koekjes, chocolade koekjes, bonbons, petit fours (mini gebakjes), zoute koekjes, zoute stengels, soepstengels, notencake, tulband, scones, brownies, applepie, notentaart, hartige taart, mini bladerdeeghapjes, soep, aardappelsalade, sandwiches met kip, garnalen, tonijn, rauwe ham, gerookte zalm, gemengd fruit,sherry, port, wijn, al met al is er heel veel mogelijk

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op17-10-2000
  • Engels
  •  10-20 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

Parmaham (plakjes), soepstengels met sesam (pak), galiameloen (of cantaloupemeloen)

  •  Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op07-06-2009
  • Italiaans Voorgerecht
  •  0-10 min.

Snelle knabbel voor bij de borrel.

INGREDIENTEN

1 pak soepstengels(150 g) 200 g parmaham in sneetjes

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op19-06-2002
  •  
  •  0-10 min.

Lekkere soepstengels met een leuk uiterlijk

INGREDIENTEN

~~~~8 soepstengels~~~~2 plakken melkchocolade~~~~16 dropveters

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op02-12-2003
  • Goedkoop en snel
  •  10-20 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Suggesties kookboeken

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Dit nummer in Smult: o.a, de lekkerste hachee, coq au vin en andere traditionele gerechten met een nieuwe twist. Profiteer nu 5 X Smult met 30% korting! Profiteer nu!… Lees verder »

Top