Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

115 soep gevuld recepten Alles wissen

  • Maak een keuze

Uitgebreid zoeken
Maak een keuze
Maak een keuze
  • Eigen recept

Het is weer zover, het is koud buiten, het vriest hier nu ik dit recept schrijf en zojuist dus de eerste echte verse `snert` van het jaar gemaakt. Verantwoord gevuld en erg voedzaam. Heerlijk en veel lekkerder dan uit een blik of zak of die kant en klare van de Hema. Een grote pan verse soep en hij is op dag 2 nog veel lekkerder! Ook erg makkelijk als er mensen aanschuiven want iedereen vind het wel lekker. Niet echt moeilijk, iedereen kan dit maken. Hier kan iedereen het hele najaar, de hele donkere periode en de hele winter van genieten. Het kookproces is slowcooking en de helft sneller de snelkookpan. Ik hoor wel wat men er van vond, maar deze is vreselijk lekker. Géén natte vingerwerk door er maar een half varken in te smijten, maar verantwoord gevuld met goede en lekkere dingen. Eet smakelijk!

INGREDIENTEN

1 knolselderij, 3 prei in halve ringen, 2 winterwortels (julienne), 1 stengel bleekselderij (halve ringen), 500 gr spliterwten, 2 bosjes selderij, 1 grote ui, 2 aardappels, Handje verse peterselie, 3 bouillonblokjes rund, 2 bouillonblokjes groente, 500 gr speklappen óf schouderkarbonade, 5 peperkorrels, Zeezout, Zwarte peper uit je molen, 3 liter water, 2 ambachtelijke rookworsten

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op29-10-2012
  • Nederlands
  •  > 120 min.
  • Eigen recept

Combinatie van Vlinderpasta met broccoli, room en cashewnoten is een sublieme smaaksensatie. De parmazaansekaas (vers geraspt graag!) mag niet ontbreken. Familiefavoriet hier.

INGREDIENTEN

2 kipfilets (liefst biologisch), 2 stronken broccoli, 1 bakje oesterzammen (shiitake of champignons kan ook prima als je van een stevigere zwam houdt), 3 lente ui, 2 teentjes knoflook, 1 handje cashewnoten (mag gezouten, hoeft niet), 300 gr. vlinderpasta (bijv. Farfalle van Grand Italia), 1 Bressot kruidenkaas (ik vind Paturain te sterk voor dit gerecht), Olijfolie, , NB. wat heel lekker is, maar niet perse nodig om dit gerecht te doen slagen, is de Harissakruidenmix van de Wereldwinkel. (de Chilli en komijn hierin maken de kip in het gerecht heerlijk bijzonder)., , ,

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op04-04-2009
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Heerlijke kruidige goulash waarvan je 3 recepten kan maken. - goulash ( bij rijst, aardappelen of over de friet ) - goulashsoep - bladerdeeghapje gevuld met goulash ( leuk voor op een feestje of lunch ) zeer makkelijk als je er meerdere dingen mee kunt wanneer je wat over hebt ( of dubbele portie maken en invriezen en later er wat anders van maken ). zie foto´s

INGREDIENTEN

GOULASH, - 1 kilo runderpoulet, - 1 bakje champignons ( 250 g ), - 2 rode paprika groot, - 1 groene paprika, - 3 uien groot, - 3 knoflookteentjes, - 1 laurierblaadje, - 1/2 tl kruidnagelpoeder, - 2 eetlepels paprikapoeder pikant, - 2 eetlepels mosterd ( zachte ), - 3 eetlepels balsamicoazijn, - 1 eetlepel oregano ( gedroogd ), - 2 maggieblokjes, - 1 blik tomatenblokjes, - 1 pakje tomato frito paprika ( paarse pak ), - boter, , GOULASHSOEP, - 1 liter rundvleesbouillon ( gemaakt van 2 rundvleesbouillonblokken ), - 1 ui, - 2 tl paprikapoeder mild ( wie pittig wil moet pikant pakken ), - 1 tl oregano ( gedroogd ), - aardappelblokjes of kleine krieltjes, - gedeelte van de goulash die je al gemaakt hebt, - boter, , BLADERDEEGHAPJE MET GOULASH, - bladerdeeg, - beetje melk of eigeel voor in te smeren, - goulash die je al gemaakt hebt,

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op05-03-2009
  • Oostenrijks Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Een lekkere snelle makkelijke,goedgevulde maaltijd

INGREDIENTEN

Een zakje italiaanse groentemixvan ahein.een zakje texmextacovulling, pond gehakt,2voorgebakken stokbroodjes,bouillonblokje,zakje fijne soepgroente en evt een zakje gedr soepgroente, greaspte kaas,evt champignons

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op23-08-2001
  • Mexicaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Voorgerecht voor een heel weeshuis!

INGREDIENTEN

Mooie onbeschadigde pompoen van 3 tot 4 kilo, stukjes oud brood, geraspte kaas, zout, peper, fijngehakt teentje koflook, creme fraiche

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op31-12-2003
  • Frans
  •  > 120 min.

Lekker zoet en echt anders dan 'normale' pompoensoep. Je associeert pompoenen niet zo snel met de keukens van het Midden-Oosten, maar toch werken bijvoorbeeld de Koerdische en de Armeense keuken veel met pompoenen, meestal sterk gekruid met kruidnagel en kaneel. De plantenvrucht, familie van de meloen, wordt zowel in hartige als zoete gerechten gebruikt. Koerden, Armeniërs, Turken en Israëli's hebben allemaal eigen versies van stroperige pompoenjam, pompoen gevuld met een farce van lamsvlees of pompoensoep.

INGREDIENTEN

* Twee eetlepels zonnebloemolie, * Twee fijngehakte teentjes knoflook, * 1 pompoen van ongeveer een kilo, * 1 liter groentebouillon (tabletten), * 1 theelepel gemalen komijn, * 1 theelepel citroensap, * zout en versgemalen zwarte peper, * 1 deciliter olie om te frituren, * 1 eetlepel korianderblaadjes, * 1 eetlepel muntblaadjes, * 200 gram kipfilet in reepjes, * mespunt kaneel

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op18-10-2007
  • Marokkaans
  •  30-60 min.

Heerlijke Toscaanse soep die in een handomdraai te maken is. Genieten!

INGREDIENTEN

3 paprika`s (2x rood, 1x geel) in grote stukken snijden (binnenste verwijderen), 1 courgette, in grote plakjes snijden, Handjevol verse olijven (zwart/groen gemengd), 1 ui, in ringen (grof), 2 teentjes knoflook, geperst (of knoflookpasta), 2 verse groene pepers, zonder zaadjes in grote stukken snijden, 1 blik gepelde tomaten, 1 blik tomatenblokjes, 6 dl kippenbouillon (1 blokje), Handjevol verse basilicum, Peper, zout, bruschetta (Italiaanse kruidenmix). Naar smaak toevoegen

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op17-05-2008
  • Italiaans
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

- 500 gram broccoli, - 750 gram bloemkool, - zout, peper, - 8 dl bouillon (kip of groenten), - 2 dl slagroom, - maizena, - geroosterde amandelen of zalmsnippers, bieslook,

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op23-12-2002
  • Nederlands
  •  10-20 min.

Heerlijke Toscaanse soep die in een handomdraai te maken is. Genieten!

INGREDIENTEN

3 paprika`s (2x rood, 1x geel) in grote stukken snijden (binnenste verwijderen), 1 courgette, in grote plakjes snijden, Handjevol verse olijven (zwart/groen gemengd), 1 ui, in ringen (grof), 2 teentjes knoflook, geperst (of knoflookpasta), 2 verse groene pepers, zonder zaadjes in grote stukken snijden, 1 blik gepelde tomaten, 1 blik tomatenblokjes, 6 dl kippenbouillon (1 blokje), Handjevol verse basilicum, Peper, zout, bruschetta (Italiaanse kruidenmix). Naar smaak toevoegen

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op17-05-2008
  • Italiaans
  •  20-30 min.

Stokbrood gevuld met gehakt en tomatensaus

INGREDIENTEN

2 afbakstokbroden, 200 gram gehakt, soep of roerbakgroenten, tomatensaus, peper, zout.

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op01-09-2005
  • Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Gevuld stokbrood is een lekker brood om te maken. Heerlijk voor bij de soep of om gewoon tussen de middag te eten. 

INGREDIENTEN

2 stokbroden, * 400 gram rundergehakt, * 8 cherrytomaatjes, * 1 teen knoflook, * 1 sjalotje, * 1 eetlepel Italiaanse kruiden, * zout en peper naar smaak, * 100 gram dunne plakjes gerookt ontbijtspek, * 3 grote plakken kaas

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op22-02-2016
  • Europees
  •  20-30 min.

Een heerlijk ovengerecht in combi met een kom soep

INGREDIENTEN

1 Stokbrood, 4 eetlepels tomatenketchup, 2 eieren, 1 ui, 1 zakje geraspte kaas, zakje italiaanse kruiden, ca 300 gram gehakt

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op19-04-2000
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

2 stokbroden die nog afgrbakken moeten worden,500 gram verseworst,tomatenketchup,plakjes kaas,oregano of prov.kruiden

  •  Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op03-09-2006
  • Nederlands Bijgerecht
  •  30-60 min.

Een heerlijk stobroodje voor het weekend, met een kop soep erbij een volledige maaltijd.

INGREDIENTEN

1 ei, gehaktkruiden, stokbrood, pond rundergehakt, aluminiumfolie, Katenspek

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op30-07-2017
  • Nederlands
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Dit is een exotische, aparte, bijzondere, maar vooral gezonde soep. het is een smaakervaring die geheel nieuw is. Toen ik deze soep voor het eerst at was ik echt heel blij verrast. heerlijk gewoon. echt een keer proberen hoor!!!!

INGREDIENTEN

2 uien, 4 tenen knoflook, 1 cassave (zo`n gekke bruine wortel van de toko), 1 bakbanaan, 4 tomaten, 400 gram kipfilet, thayerblad (soort exotische spinazie), 8 okers, , , pimentkorrels, maggiblokjes neutraal, aji-no-moto, laos, kentjoer, peper, zout, soyasaus, eventueel een spaanse peper of madame chenet

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op15-04-2009
  • Surinaams
  •  30-60 min.

Lekker!

INGREDIENTEN

2el olie, 500g tortellini gevuld met kaas, 500g merguez worst in stukjes gesneden, 800g tomatenstukjes, ui grof gesnipperd, 2 teentjes knoflook, 2 paprika's in blokjes gesneden, 2 spaanse pepertjes zonder zaadjes, fijngesneden, 1,5l groente of tuinkruiden bouillon, paar takjes peterselie fijngehakt, 1 paksoi in stukjes gesneden, 100g shitake paddestoelen in schijfjes gesneden

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op11-12-2015
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Echt iets anders !

INGREDIENTEN

600 ml hete bouillon* de helft van een grote pompoen* 125 gr gekookt wit vlees(kip, varkensvlees o.i.d) 60 gr rauwe ham* 2 kippelevers* 2 kippemaagjes* 4 voorgeweekte Chinese paddestoelen* 90 gr bamboescheuten* 60 gr garnalen* 2 plakken gember* 4 theelepels sherry* zout naar smaak*

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op18-05-1999
  • Chinees Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Echt een soep voor een koude winterdag: pittig, gekruid en gevuld. Kortom, hartverwarmend. Eindelijk een echt alternatief voor de ouderwetse erwtensoep.

INGREDIENTEN

50 ml olijfolie, 1 kleine (butternut)pompoen (eventueel geschild, zaden verwijderd en in blokjes gesneden), 2 wortels (in dikke schijven), 1 grote pastinaak (in blokjes), 1 kleine koolraap (in blokjes), 2 preien (in dikke ringen), 1 ui (in vieren), 1 ui (gesnipperd) 2 theelepels korianderzaad, 2 theelepels gedroogde oregano, ½ theelepel venkelzaad, 2 kleine gedroogde pepertjes, 1 theelepel zout, 1 theelepel peper uit de molen, 1 teen knoflook, 1 liter groentebouillon (van 2 tabletten), 2 eetlepels currypasta (bijvoorbeeld Milde Currypasta van Patak), zout en versgemalen peper, Turkse joghurt of zure room., Tip: je kunt ook andere groenten nemen of de onderlinge verhouding op het seizoen afstemmen.

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op29-12-2008
  • Vegetarisch
  •  60-120 min.

Ideaal bij een verjaardag o.i.d. Je bereidt het voor en ieder kan een stukje pakken

INGREDIENTEN

1 stokbrood van ca. 35 cm of 2 halve stokbroden, 50 gr. boter, 100 gr. smeerkaas, 1 el zeer fijn gehakte peterselie, 1 teentje knoflook, geperst, peper, 150 gr. bacon, zeer dun gesneden, ,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op21-05-1999
  • Internationaal
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Als voorgerecht maakte ik dit lekkere koude soepje bij dit recept Amuse-gazpacho-van-paprika-tomaat-en-feta. Maar vond het wat kaal. Toen bedacht ik dit hapje erbij. Ook heel lekker als borrelhapje.

INGREDIENTEN

De hoeveelheid van de ingrediënten ligt aan hoeveel je ervan wilt maken. Uit elk plakje bladerdeeg gaan 4 hapjes., - plakjes bladerdeeg, - eidooier, - roomkaas naturel, - rode paprika, - fijngesneden peterselie, - druppel tabasco, - theelepel of meer tomatenketchup, - evt. peper, zout

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op23-07-2013
  • Internationaal
  •  10-20 min.

Deze authentieke soep komt uit het zuiden van Portugal. De heerlijke smaak wordt vooral bepaald door de fijngestampte verse korianderblaadjes

INGREDIENTEN

1 bos verse koriander, gewassen en grof gehakt3 teentjes knoflook, gepeld1 eetl. zeezout, gemalen4 eetl. olijfolie1 1/2 l. kippenbouillon6 dunne sneetjes brood2 eetl. azijnzout4 eieren

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op04-04-2004
  • Portugees
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Snelle soep voor warme dagen. Dit is een vegetarische variant. Je kunt er ook een runderbouillonblokje voor gebruiken en tortellini`s gevuld met vlees.

INGREDIENTEN

1 pak gezeefde tomaten van 500ml., 150ml water., 1 Maggi groentebouillonblokje., 2 suikerklontjes., 1 eetlepel pesto., Flinke handvol tortellini`s gevuld met kaas., Peper en zout naar smaak.

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op03-08-2013
  • Italiaans
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

600 gr goulashvlees - 50 gr boter - 5 cm prei - 5 cm, celeri - 2 ontvelde tomaten - 1 grote aardappel - 1 lt, water - 1 rode en 1 groene paprika - 50 gr, ontbijtspek(blokjes) - peper en zout - event. een, beetje kummel - 1 eetl paprikapoeder (zoet) - 1 eetl, ma?zena

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op12-01-2000
  • Hongaars
  •  > 120 min.

Dit lijkt op het eerste gezicht echt een apart soepje maar is wel super gezond!  Misosoep is een heerlijk soepje dat je makkelijk op een doordeweekse dag kunt maken. Het is al goed gevuld zo maar kun je dit ook aanvullen aan met favoriete groente zoals taugé of, voeg als je het lekker vindt, tofu in kleinere blokjes gesneden, (tijger)garnalen of kip in kleinere blokjes gesneden de laatste 5 minuutjes aan toe. Het gaart dan en als het vuur uit is met de deksel op de pan verder. Zo zijn alle  ingrediënten verkrijgbaar bij de TOKO. Verder al een ieder een bedankje als je het 'ns 'n keertje wil gaan maken. Met hier het recept   

INGREDIENTEN

3 vellen gedroogde Kombu* (TOKO) 5 vellen kan ook, 1200 ml Water, 3 à 4 eetlepels lichte Misopasta (TOKO), 3 à 4 eetlepels Nam Pla, 3 Lente Uitjes, gesneden, 4 teentjes Knoflook, klein gesneden of uitgeperst of 2 theelepels Knoflookpoeder (alle 2 kan ook), 2 theelepels Gemberpoeder of 1 stukje Gember, klein gesneden (alle 2 kan ook), ½ zoete Aardappel, in blokjes gesneden, 1 Wortel, in blokjes gesneden, ½ Courgette of 1 Courgette Bolletje, 100 gram Champignons of Shii-Take, in schijfjes of reepjes gesneden, 4 theelepels Sojasaus of Oestersaus, optioneel, Extra 75 gram Taugè & 300 gram Tijgergarnalen

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op07-09-2016
  • Aziatisch
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

12 kleine tomaatjes, 2 eetlepels gepelde amandelen, peper, zout, guacamole, bieslook, ? ui, 1 teentje knoflook, 2 rijpe avocado's, ? vleestomaat, eetlepel citroensap, 1 flinke mespunt koriander, peper, zout, peterselie, tabasco, ,

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op18-02-2001
  • Mexicaans Bijgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

1 stokbrood, 60 gr. zachte boter, 1 eetl. fijngehakte verse groene kruiden: kervel, bieslook, peterselie, peper, 1 doosje boursin, aluminiumfolie

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op12-10-1999
  • Voorgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

1000 g kalfsgebraad, -peper, -zout, -50 g broodkruim, -1 dl melk (halfvol), -100 g kalfszwezerik, -0.5 uien, -350 g gehakt (kalfsgehakt), -40 g Parmezaanse kaas, -0.5 eetlepels marjolein (fijngehakt), -80 g erwtjes, -1 artisjokbodem (gesteriliseerd), -30 g pistachenoten (gepeld), -2 eieren, -200 g kalfsbeenderen, -25 g boter (bakboter), -2 eieren (hardgekookt),

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op07-10-2002
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Verrassend oranje. Deze vrolijke glaasjes lijken gevuld met soep, maar bevatten meloengelei. Een recept waarover je je blijft verbazen! Lekker met parmaham.

INGREDIENTEN

1 meloen, 4 blaadjes galantine, 3 el muskaatwijn, Zout en peper, 4 plakken parmaham

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op30-08-2011
  • Frans
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

1 klein stokbrood, in schuine plakken, 2 teentjes knoflook, gehalveerd, olijfolie om te besprenkelen, 4 eetlepels olijfolie, 150 gram rauwe ham, in reepjes, 2 (rode) uien, in ringen, 2 teentjes knoflook, geperst, 1 courgette, in blokjes, 1 auvergine, in blokjes, 1 rode of gele paprika, in reepjes, 1,5 liter kippenbouillon (van tablet of pot), 250 gram tortellini of ravioli gevuld met spinazie of kaas, 3 eetlepels gehakte basilicum

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op23-11-2008
  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

1 klein stokbrood, in schuine plakken, 2 teentjes knoflook, gehalveerd, olijfolie om te besprenkelen, 4 eetl. olijfolie, 150 gr rauwe ham, in reepjes, 2 (rode) uien, in ringen, 2 teentjes knoflook, geperst, 1 courgette, in blokjes, 1 aubergine, in blokjes, 1 rode of gele paprika, in reepjes, 1,5 liter kippenbouillon, 250 gr tortellini of ravioli gevuld met spinazie of kaas, 3 eetl gehakte basilicum

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op16-11-2008
  •  
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Mijn onovertroffen kippensoep waar je bij een griepje zo beter van wordt en waar de kinderen weer voor thuis komen eten

INGREDIENTEN

2 kippenpoten of stuk soepkip van ong 650gr., 1 kippenbouillonblokje, bos verse selderij, wat groente als:, dun preitje, handje tauge, wat champignons, uitje heel fijngesneden, kleine wortel, of gebruik je fantasie, 1 citroen, 250 gr rundergehakt, zout en peper, laurierblaadje, wat kruidnageltjes in een ui, beetje worcestersaus (als je het hebt anders is maggi ook lekker),

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op25-09-2008
  •  
  •  > 120 min.
  • Eigen recept

Romige broccolisoep gevuld met roomkaas en gebakken champignons. Weer eens iets anders.

INGREDIENTEN

500 gram broccoli -, 1 kleine ui -, 1 teentje knoflook-, 1 eetlepel olie -, 1 liter water-, 2 kruidenbouillontabletten -, 50 gram roomkaas met knoflook en kruiden -, 100 gram champignons -, 2 eetlepels gehakte peterselie, , , eventueel een scheutje room (hoeft niet)

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op14-01-2010
  • Vegetarisch
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Het werd koud en er lag een beetje sneeuw. Dat vraagt om een lekkere stevige soep. Ik had nog een half pak linzen in de kast staan en verschillende soorten groenten. Daaruit ontstond deze heerlijke pittige linzensoep met veel groenten en een klein beetje spek. Weer een beetje anders dan alle andere linzensoepen die in mijn kookboek(en) staan. De soep was snel op, zo lekker !

INGREDIENTEN

250 gram linzen (ik had groene Puy linzen), 2 eetlepels zonnebloemolie, plm. 150 gram spekreepjes (kun je eventueel weglaten, maar geeft wel een lekkere smaak), 1 flinke ui (gepeld en gesnipperd), 2 teentjes knoflook (gepeld en gesnipperd), 1 rode Spaanse peper (pitjes en zaadlijsten verwijderd, heel klein gesneden), 1 flinke eetlepel tomatenpuree, 2 theelepels kerriepoeder, 2 theelepels paprikapoeder, 2 middelgrote winterpenen (schoongemaaakt in kleine blokjes gesneden), 1 flinke prei (schoongemaakt in kleine stukjes gesneden0, 3 stengels bleekselderij (geschild en in kleine stukjes gesneden), 1 groentebouillontablet + 2 vleesbouillontabletten, 1 liter water (of in plaats van de bouillontabletten en water: 1 liter vleesbouillon), eventueel een paar druppels tabasco, 1 eetlepel balsamicoazijn, 1 theelepel suiker, , ,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op19-01-2016
  • Internationaal
  •  20-30 min.

Je kunt de soep ook afsmaken met mascarpone i.p.v. room.

INGREDIENTEN

0.50 stuk Knolselderij in blokjes, 0.50 liter Melk, 6 plakjes Ontbijtspek gerookt, stukje, 2 tenen Knoflook, 3 stuks Sjalotten, 1 scheut Room, 4 plakjes Bladerdeeg, 1 potje Pesto, 8 plakjes Parmaham, 1 zakje Kaas Parmezaanse, geraspte, 2 blokjes Kippenbouillon

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op31-08-2012
  •  
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

, 4 tongrolletjes.2 stukken zalmfilet.12 tot 15 spinaziebladeren.1 blik kreeftensoep.Visfumet.4 scampi.Room.Peper en zout.Bloem.Boter.Verse dille.Nootmuskaat.1 soepprei.8 aardappelen.

  •  Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op11-01-2002
  • Internationaal Voorgerecht
  •  30-60 min.

Een dessert met room en wijn

INGREDIENTEN

Panne cotto: rode wijn soep:, melk rode wijn, gelantine (blanke) sinasappelschillen, room kardemom, vanille stokje steranijs, citroenschil (vers) bastaardsuiker, slagroom aarbeien, poedersuiker bosbessen/frambozen (of ander fruit)

  •  Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op03-06-2000
  • Nagerecht
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

* 1 bundel Mechelse Asperges., * 4 hardgekookte eieren., * 120 gr rauwe zalm,in kleine blokjes gesnedeen., * 1 eetlepel fijngehakte peterselie., * 1 eetlepel fijngehakte bieslook., * 2 eetlepels arachideolie., * 1/2 citroen,sap., * 1 dl room., * Peper,zout & nootmuskaat.

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op12-02-2010
  • Belgisch
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

Crepes:, 250 gram bloem, 1 eetlepel kristalsuiker, 3 eieren, 3 eidooiers, 600 ml melk, 40 gram boter, , Espresso chocolade:, 250 gram pure chocolade, 50 gram boter, 100 ml slagroom, 55 gram kristalsuiker, 100 ml espresso, , Gazpacho :, 4 rijpe handperen (doyenne de comice)., 1 eetlepel citroensap, 1 dl groene olijfolie, 1 dl wijnazijn, 1 dl px sherry, , Voor afwerking:, slagroom, fleur de sel, groene olijfolie

  •  Nagerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op16-12-2012
  • Nagerecht
  •  60-120 min.

Een feestelijk soepje, (een recept van Bjorn uit Izegem)

INGREDIENTEN

-1 bundel mechelseasperges, - 4 eieren hard gekookt, - 120 gram rauwe zalm, in kleine blokjes gesneden, - 1 el peterselie, fijn gehakt, - 1 el bieslook, fijn gehakt, - 2 el arachideolie, - 12 druppels citroensap, -1 deciliter room, -2 mespunten peper, -6 mespunten zout, -2 mespunten nootmuskaat, , ,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op03-04-2006
  • Belgisch
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Ik wilde een soep maken en tegelijkertijd mijn nieuwe slowcooker uitproberen. De hele rode peper in de soep maakt hem "pittig" maar niet heet. (peper verwijder je naderhand) Mocht je van "heet" houden dan voeg je een fijngesneden peper toe. Ik heb de peper heel gehouden en daarna verwijderd. Kippensoep (is bewezen!) is heel goed als je grieperig of verkouden bent. En de geur! De geur alleen al maakt dat je jezelf beter voelt! Maar of je nu supergezond bent of grieperig deze soep is super lekker. Ik heb er geen vermicelli ingedaan de soep was "gevuld" genoeg. Deze soep is ook te maken in een gewone soeppan.Zorg er wel voor dat de soep alleen maar mag "trekken" dus zet een vlamverdeler onder je pan. Heel af een toe mag je "een blupje"zien maar meer ook niet. Zo krijg je een heerlijke soep! De tijd zal dan een ± 3-4 uur zijn.

INGREDIENTEN

1 kip van ± 1½ kilo ik heb een biologische genomen-, Pond half om gehakt., Bakje champignons, 1 kleine winterpeen (of een paar gewone peentjes)., 2 uien, 2 preien (niet van die dikke), Bosje selderij (zakje) bij bvb AH) of van de groenteboer!, 1 rode peper., Paar takjes tijm., 1 Laurierblaadje, 1 Kruidenbuiltje (zakje), 2 kippenbouillon tabletten, Stukje foelie (of een ½ tl foeliepoeder), 1 ophoopte tl kerrie (ik heb Madras kerrie gebruikt), Kipkruiden., Zout/peper naar smaak, Scheutje Worchestersaus.

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op18-10-2010
  •  
  •  > 120 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Dit nummer in Smult: o.a, de lekkerste hachee, coq au vin en andere traditionele gerechten met een nieuwe twist. Profiteer nu 5 X Smult met 30% korting! Profiteer nu!… Lees verder »

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Top