Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Soep argentijns recepten (18) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid
INGREDIENTEN

400 gram kipfilet, 2 eetlepels kerriepoeder, 250 gram champignons, 250 gram tauge, 6 takjes selderij, 2 eetlepels sojasaus, 1/2 theelepel sambal oelek

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op31-05-2001
  • Argentijns
  •  20-30 min.

Variatie op de Franse pot-au-feu, genaamd Puchero con porotos (Puchero met bonen en worst)

INGREDIENTEN

150 gram witte bonen of kekererwten, zout, 500 gram schenkel met vlees, 1 kilo mager rundvlees (aan 1 stuk), 250 gram chorizo of Spaanse paprikaworst (aan 1 stuk), 1 vleestomaat, in vieren gesneden, 1 grote ui, in grove stukken gesneden, 1 rode, of groene paprika (zonder zaadjes) in vieren gesneden, 2 teentjes knoflook, gepeld en gekneusd, 2 laurierbladeren, 4 aardappelen, geschild en gehalveerd, eventueel 400 gram pompoen, geschild en in stukjes gesneden, olie en azijn, versgemalen peper.

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op25-06-1999
  • Argentijns
  •  > 120 min.

Argentijnse versie van de Franse pot-au-feu, onderscheid is dat het hoofdingredient rundvlees is.

INGREDIENTEN

Zout, 1 grote ui, 1 groene paprika, 2 grote aardappelen, 1 winterpeen, 4 raapjes, eventueel 2 kleine zoete aardappelen, 1 bosje peterselie, 1 kilo mager rundvlees (aan 1 stuk), 6 hele peperkorrels, 60 gram vermicelli (in plaast van vermicelli kan je ook rijst, kleine macaronisoorten of grof griesmeel gebruiken).

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op24-06-1999
  • Argentijns
  •  > 120 min.

Pompoensoep

INGREDIENTEN

1 ui, fijngehakt of 1 prei, in ringen gesneden, 50 gram boter, 200 gram geschilde pompoen, in stukjes gesneden, 2 eetlepels bloem, 1/2 liter melk, 1 liter pucherobouillon (zie pucherorecept), 1 laurierblad, zout, versgemalen peper en geraspte nootmuskaat, 75 gram geraspte oude kaas.

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op29-06-1999
  • Argentijns
  •  30-60 min.

Lekkere romige soep met zachte advocado, frisse appel, en ziltige gerookte vis.

INGREDIENTEN

250 gram witte amandelen, 150 ml olijf olie, 150 ml zonnebloemolie, 75 gr broodkorst, 200 ml water, 2 knoflooktenen, Zout en peper, 300 gram gerookte vis (bv heilbot of haringkoninkje), 2 groene appels, 2 advocado′s,

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op01-09-2013
  • Argentijns Voorgerecht
  •  10-20 min.

Wortelsoep met rijst

INGREDIENTEN

1 1/2 liter pucherobouillon (zie eerder recept), 75 gram rijst, 1 gekookte winterpeen (uit de puchero), zout en versgemalen peper naar smaak.

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op29-06-1999
  • Argentijns
  •  30-60 min.

Koninginnesoep

INGREDIENTEN

1 1/2 liter pucherobouillon zoals in het recept voor Puchero beschreven, 3 eieren, losgeklopt, zout en versgemalen peper.

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op29-06-1999
  • Argentijns
  •  30-60 min.

Het principe van de Argentijnse puchero is dat het vlees en groenten in vocht worden gegaard, tot een smakelijke soep is ontstaan. Vervolgens worden het vlees, de groenten en het vocht apart opgediend. Onderstaand recept is een basisrecept, waar je naar hartelust op kunt varieren, net zoals de latino's zelf doen.

INGREDIENTEN

3 liter water, 450 gram mager rundvlees uit een stuk, 150 gram kipfilet, 1 ui, 1 groene paprika, 1 grote aardappel, 2 rapen, 4 hele peperkorrels, 1/2 winterpeen of 1 klein exemplaar, 30 gr rijst of vermicelli, enkele takjes peterselie, zout,

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op21-01-2003
  • Argentijns Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

1 ui, 2 bouillontabletten, 1 peper, Spaanse rode, 0.5 l. kidneybonen, 0.5 l. tomaten, gezeefde, 70 gr. tomatenpuree, 3 el. olie, plantaardige, 1 el. peterselie, verse, fijngehakte, 1.5 el. wijnazijn, rode, 1 snufje suiker, 1.5 dl. water, 2 teentjes knoflook, 1 tl. komijn, Zout, Peper

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op22-10-2001
  • Argentijns
  •  30-60 min.

Spliterwtensoep

INGREDIENTEN

200 gram ontbijtspek, in blokjes gesneden, 1 eetlepel plantaardige olie, 1 1/2 liter pucherobouillon (bouillon van de puchero, getrokken van rundvlees), of kippe- vlees- of groentebouillon, 200 gram spliterwten, 2 eetlepels fijngehakte peterselie, 1 winterpeen, grofgeraspt, zout en versgemalen peper naar smaak, geroosterde of gebakken croutons.

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op25-06-1999
  • Argentijns
  •  > 120 min.

Zeer gevulde oranje ogende soep. Lekker met kruidenboter en stokbrood. Eventueel met salade te combineren.

INGREDIENTEN

1 eetl. olie, 1 ui. gesnipperd, 1 zoete aardappel, geschild en in stukjes, 500gr. wortelen, geschild en in stukjes, 3 cm. gemberwortel, geschild en fijn gehakt, 1 theel. komijn, 1 theel. kurkuma of kerriepoeder, 1l. kippenboullion, geraspte schil en sap van een sinasappel

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op29-05-2014
  • Argentijns Voorgerecht
  •  20-30 min.

Dit recept stond in margriet 39, naar aanleiding van het boek: De Orgineel Argentijnse keuken. Voor ca. 8 stuks.

INGREDIENTEN

1 rood pepertje, 50 gr maiskorrels (blik), 75 gr fijn maismeel, 100 gr zelfrijzend bakmeel, 1/2 zakje gedroogde gist(inh.7 gram), 1/2 tl zout, 1 ei (M), 2 el lauwe melk, 50 gr koude boter.,

  •  Bijgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op01-10-2000
  • Argentijns Bijgerecht
  •  60-120 min.

Bouillon met soepballetjes

INGREDIENTEN

1 1/2 liter pucherobouillon (zie andere recepten), 4 eetlepels rijst, (voor de soepballetjes), 150 gram mager rundergehakt, 50 gram ontbijtspek, zeer klein gesneden, 50 gram verse broodkruimels, 1 uitje, zeer fijngehakt, 1 klein ei, losgeklopt, zout, versgemalen peper en geraspte nootmuskaat.

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op29-06-1999
  • Argentijns
  •  30-60 min.

Vegetarische maaltijdsoep met een Zuid-Amerikaans tintje

INGREDIENTEN

1 middelgrote ui 1 eetl. olie 3 middelgrote aardappelen 1 groentebouillonblokje 4 dl melk 1 klein pakje mon chou 1 blik maiskorrels sambal of chilisaus 1 rijpe avocado 1 bos peterselie.

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op21-03-2004
  • Argentijns
  •  20-30 min.

Simpel soepje met gebruik making van kant en klare mixen

INGREDIENTEN

30 cc olijfolie, 100 gr aubergines, in blokjes gesneden, Mespuntje cayennepeper, ? komkommer, in de lengte doorgesneden, ontdaan van zaad en in blokjes gesneden, 150 gr Vermicellisoep (pakje), 150 gr Soepverrijker (rundvlees), 25 gr fijngesneden peterselie, 25 gr verse majoraan (of 12 gr vriesdroog),

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op22-10-2001
  • Argentijns
  •  10-20 min.

Een smakelijke variant op vissoep

INGREDIENTEN

6 miniaardappeltjes (gekookt), 3 eetlepels olie, 1 eetlepel paprikapoeder, 2 uitjes (fijngehakt), 2 koppen broodkruimels (of 1 kop paneermeel), 1 geraspte winterwortel, 3 koppen melk, 1 ? kop visbouillon, ? theelepel oregano, 1 pond makreel (of kabeljauw, koolvis enz.) in blokjes van ? 2 ? cm, fijngehakt gekookt ei, zout en peper,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op08-04-2002
  • Argentijns
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

1 ui, 2 aardappels, 3 teentjes knoflook, 2 rode paprika's, ?Spaans rode peper, 2eetlepels olijfolie, 1groentebouillontablet, ? runderrookworst, 300g crispy mais ( bonduelle ), 1 stokbrood, 1 theelepel oregano.

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op31-01-2002
  • Argentijns
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

3 eieren/1 rode paprika/2 lente-uitjes/250gr champignons/35gr boter/1-2 tl.kerrie/1 pakje(voor 1.5 liter)kerriesoep met champignons/1 pot(340gr)kippenbouillon met kipvlees/300gr parijse worteltjes(wortelballetjes)of bospeen,in stukjes/300gr diepvriesdoperwten/1/8 liter slagroom/zout/peper/2 el.gesnipperde peterselie.

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op08-02-2000
  • Argentijns
  •  10-20 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Smult is het lekkerste kooktijdschrift voor de hobbykok. Ieder kwartaal verschijnt er een nieuw nummer boordevol kookinspiratie voor bij jou aan tafel. Alleen nu ontvang je voor €19,95 5 nummers Smult!… Lees verder »

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Top