Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Smida recepten (10) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid
  • Eigen recept

Bij elk Marokkaans gerecht op mijn Smulpagina en dan vooral bij de tajine-gerechten, staat vermeld dat je er Marokkaans brood bij moet eten. In Marokko maar ook in de andere Noord-Afrikaanse landen wordt meestal brood gegeten bij de vlees/vis- en kipgerechten. Vaak wordt dat brood thuis gebakken, maar je kunt het er ook kopen op straat bij kleine karretjes en natuurlijk bij de bakkerij. Marokkaans brood is tegenwoordig ook ruim verkrijgbaar in Nederland en dan vooral bij de Marokkaanse en Turkse winkels in de wat grotere steden. Voor wie niet zo`n winkel in de buurt heeft of voor wie het gewoon liever zelf thuis bakt volgt nu een recept voor Marokkaans griesmeelbrood. Erg lekker......

INGREDIENTEN

Voor 3 grote of 4 middelgrote broden:, 750 gram fijn griesmeel;, 500 gram bloem;, 2 eetlepels gedroogde gist;, 1 klein theelepeltje zout;, 2 eetlepels zachte roomboter;, lauw water., ,

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op03-10-2008
  • Marokkaans
  •  60-120 min.

Deze broodjes kan je bereiden in een tajine of in een koekenpan met dikke bodem.

INGREDIENTEN

250 gram fijn griesmeel;, 150 ml volle melk;, 100 ml zonnenbloemolie;, 1/2 lepeltje zout;, 1 zakje bakpoeder;, La vache qui rit (puntjes smeerkaas).

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op30-09-2012
  • Marokkaans
  •  30-60 min.

Marokaanse sardines voor Wie het sober wil houden kan genoegen nemen met een bord gegrilleerde sardines en een slaatje, een goedkope en gezonde maaltijd.

INGREDIENTEN

1/2 kilo verse sardientjes, 5 takjes koriander of peterselie, 2 tenen knoflook 1/2 tl zwarte peper, 3 theelepels paprikapoeder, 1 1/2 theelepel zout, 200 gram smida, 10 eetlepels zonnebloemolie.,

  •  Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op06-11-2002
  • Marokkaans Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

1 1/2 kilo verse sardientjes, 5 takjes koriander of peterselie, 2 tenen knoflook 1/2 tl zwarte peper, 3 theelepels paprikapoeder, 1 1/2 theelepel zout, 200 gram smida, 10 eetlepels zonnebloemolie

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op10-01-2002
  • Marokkaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

Voor het deeg: 500 Gram bloem 200 gram fijne griesmeel (smida) zout., 2 theelepels, gok iků lauw-warm water, uit de kraan. Zonnebloemolie/olijfolie Voor de vulling: 1 kip 2 uien 1 groene en 1 rode paprika 1 prei eventueel champignons of wortel kesbour / mahdnouz Olijfolie / zonnebloemolie 1 volle theelepel peper 2 volle theelepels gember 1 theelepel kipkruiden Kipknorrtablet Sambal of hete pepers Zout Saffraan 5 eieren Klontje boter.

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op14-06-2012
  • Marokkaans
  •  > 120 min.

Lekker Crispy gebakken met een bijbehorende Tomatensaus.Kus voor Malika!

INGREDIENTEN

1 kilo verse sardienen (groot), 1 blik tomatenblokjas, bloem, of heel fijne gries (smida) te verkrijgen in Marokkaanse winkel., zonnebloemolie, bos verse coreander, bol knoflook, 2 tl gemberpoeder, 2 tl tl komijn

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op05-08-2001
  • Marokkaans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

De bekende Marokkaanse "gaatjes"-pannenkoeken, maar nu met een romige vulling van banketbakkersroom en bestrooid met geroosterde pistachenootjes,mmmmmmmmmm

INGREDIENTEN

Voor de "Baghrir":, 350 gr bloem, 150 gr smida (= fijn griesmeel, b.v. Koopmans);, 700 ml water, 7 gr gist (1 zakje gedroogde gist), 1 zakje bakpoeder, 2 tl zout., , Voor de vulling:, 1 liter volle melk;, 200 gram suiker;, 120 gram maizena;, 3 eieren + 1 eigeel;, 1 zakje vanillesuiker of een beetje vanille-essence;, 150 gram ongezouten pistachenootjes., , ,

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op11-02-2009
  • Marokkaans
  •  60-120 min.

Marokaanse kokoskoekjes

INGREDIENTEN

Bakpapier, 3 eieren, 1 citroen, 1 zakje vanille suiker, 250g poedersuiker, 0,8dl olie, 250g kokosschaafsel, 2tl bakpoeder, 100g zeer fijne smida (MAROKAANSE WINKEL)

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op10-04-2002
  • Marokkaans
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Een lekker gevuld Marokkaans broodje dat je bakt in een tajine of in een koekenpan.  

INGREDIENTEN

Voor het brood (matlouh):, 300 gram fijn griesmeel (smida);, 200 gram bloem;, 3 eetlepels melkpoeder;, 1 koffielepel zout;, 1 eetlepel gistkorrels (gedroogde);, 300- 350 ml lauw water (zoveel als het deeg, kan opnemen)., , Voor de vulling:, 300 gram gehakt (lams/rund/kalfs);, 1 fijngehakte ui;, 2 gegrillde rode paprika's (verhitten, in de oven of op het gas totdat de schil, zwart is; in een plastic zak doen en na, een paar minuten de zwarte schil verwijderen), in kleine stukjes gesneden;, zout en peper naar smaak;, 1 koffielepel komijnpoeder;, 1 lepel tomatenpuree of een scheut tomaten-, passata;, 3-4 puntjes "la vache qui rit"-kaas;, 1 eetlepel fijngehakte verse koriander.

  •  …
  •  
  • Geplaatst op19-08-2014
  • Marokkaans
  •  

Visgerecht uit Marokko

INGREDIENTEN

1? kilo verse sardines*5 takjes koriander*2 tenen knoflook*? tl zwarte peper*3 tl paprikapoeder*1? tl zout*200 gr. smida=fijne tarwebloem*10 eetl.zonnebloemolie

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op11-06-2001
  • Marokkaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Smult is het lekkerste kooktijdschrift voor de hobbykok. Ieder kwartaal verschijnt er een nieuw nummer boordevol kookinspiratie voor bij jou aan tafel. Alleen nu ontvang je voor €19,95 5 nummers Smult!… Lees verder »

Top