279 slowcooker recepten

  • Eigen recept
  • Top 100

Een heerlijke Indische stoofpot. Een top-recept! Lekker als onderdeel van een rijsttafel, maar ook heel erg lekker als hoofdgerecht.

INGREDIENTEN

750 gram riblappen - 750 gram uien - zout, peper - 3 kruidnagelen - 1 laurierblad (of 1 blad daon salam )- 2 rode Spaanse pepers - 1/2 dl ketjap manis - 4 teentjes knoflook - 3 eetlepels olie - 1 theelepel ketoembar ( koriander ) - 1 afgestreken eetlepel kerriepoeder - 2 eetlepels azijn - 1 eetlepel donkerbruine basterdsuiker - 1 eetlepel bloem - 1 vleesbouillontablet

  •  Hoofdgerecht
  •  120 min. <
  • Geplaatst op10-11-2004
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  120 min. <
  • Eigen recept
  • Top 100

Stifado is een heerlijk Grieks gerecht. Ik maak het in de slowcooker maar toen ik die nog niet had maakte ik het in de oven. Er bestaan veel recepten van Stifado maar dit is heel lekker! Toen ik het eens wilde proberen vond ik zoveel verschillende recepten op internet en in Griekse kookboeken dat ik eerst ging proberen wat nu wel en niet lekker was. Van verschillende recepten ingrediënten gebruikt en/of weggelaten en zo heb ik het recept iedere keer wat veranderd naar mijn eigen smaak en misschien zijn er een paar ingrediënten bij dit er niet in horen maar dit is het geworden en zo vinden wij het heerlijk! Toen het "oude smulweb" er nog was kreeg ik bij dit recept een groot compliment van de kok van een Grieks restaurant in ons land. Helaas is dit bericht verloren gegaan maar ik was er heel blij mee. Misschien wil je het wat pittiger of meer z/p wilt toevoegen? Even proeven. Soms voeg ik een snufje chili of cayenne toe, hoort absoluut niet maar wij vinden het lekker.

INGREDIENTEN

Eerst even dit; Komt het vlees van een koude buitenlucht of uit de koelkast? Laat het `even wennen` want als het ijskoud de pan in gaat dan is het gedaan met het malse vlees! ± 800 g runderlappen.(wat doorregen runderlappen vindt ik lekker), 4-5 el olijfolie., 5 teentjes knoflook (of naar smaak)uit de knijper of gesneden 1 blik tomatenblokjes. 250 g sjalotjes. 50 ml rode wijn. 25 ml rode wijnazijn ½ -1 afgestreken tl kaneel.½-1 afgestreken tl geraspte nootmuskaat2 laurierblaadjes. 1 mespuntje kruidnagelpoeder. ½ tl gemalen komijn vers gemalen zwarte peper en zout naar smaak1 klein blikje tomatenpuree. 50 g boter.(of minder naar eigen smaak) ± 10 gedroogde tomaten op olie, in stukjes gesnedenScheutje Worcestershire sauce. plusminus 300 ml water.(hangt van je pan af, het vlees moet net onder staan)., ± 1 el bloem om het vlees mee te bestrooien plus plastic zak (om vlees en bloem in te doen), Soms voeg ik een snufje chili of Cayenne toe, hoort absoluut niet maar wij vinden het lekker.

  •  …
  •  120 min. <
  • Geplaatst op17-08-2007
  • Grieks
  •  120 min. <
  • Top 100

Het recept van deze echt verrukkelijke goulashsoep vond ik achter op een krantje van een supermarkt hier in Duitsland. Het leek me een heerlijke soep voor Nieuwjaarsdag en dat was het ook. We hebben er van genoten! Echt een TOPPER!
Toevallig gisteren (7-11-2012) deze heerlijke goulashsoep voor onze buren gekookt. Mijn buurvrouw en ook haar dochter wilden allebei het recept. Ze vonden de soep heerlijk!

INGREDIENTEN

2 flinke uien -, 3 teentjes knoflook -, 500 gram aardappelen -, 3 winterpenen -, 500 gram rundvlees voor goulash -, 2 eetlepels zonnebloemolie -, 2 eetlepels tomatenpuree -, 1 blikje gepelde tomaten -, 1 pot geroosterde paprika`s (720 gr) -, 4 runderbouillon-tabletten -, zout, peper -, paprikapoeder naar smaak -, cayennepeper naar smaak

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op04-01-2011
  • Duits Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

Deze week dit gerecht gemaakt om in te vriezen. Vaak wordt zon stoofpot na het opwarmen nog lekkerder. Ik vind het handig iets in voorraad te hebben als ik gasten krijg. Resultaat: lekkere zachte stukjes rundvlees in een verrukkelijke saus met groenten en kruiden. Verrukkelijke geur en smaak!

INGREDIENTEN

500 gr rundvlees (bijvoorbeeld riblappen of sucadelappen)-, 3 uien -, 2 teentjes knoflook -, 2 winterpenen (samen ongeveer 200 gram) -, 2 grote tomaten -, 2 eetlepels zonnebloemolie -, 1 eetlepel tomatenpuree -, 1 pot runderfond -, zout, peper -, ½ eetlepel oregano -, 2 laurierblaadjes

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op30-11-2010
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

Dit is één creatie van mij die we elk najaar en ook in de winter regelmatig eten. Een geweldig herfstrecept barstensvol smaak en gezonde dingen. Uiterst compleet en hier heb je wel 2x een goede maaltijd aan. Voor de mensen die een slowcooker hebben is dit uitermate geschikt. Als je van slank en botermals stoofvlees houd lekker proberen en smullen, ik hoor het wel.

INGREDIENTEN

1 kilo sucade- of riblappen, 3 teentjes knoflook (fijn), 3 laurierblaadjes, Zeezout, Zwarte peper, 2 t knoflookpoeder, 750 ml droge rode wijn, 2 kopjes bloem, Olijfolie (paar scheuten), 2 grote uien (in blokjes), 500 g wortels (in brokken), 250 g champignons, 2 el peterselie, 4 aardappels vastkokend (in partjes), 450 g diepvries doperwten, 2 kopjes vleesbouillon, ½ kopje zongedroogde tomaten, 1 el rozemarijn, Beetje tijm, 2 el worchestersaus

  •  …
  •  120 min. <
  • Geplaatst op11-09-2012
  • Frans
  •  120 min. <
  • Eigen recept

Dit is een heel leuk recept wat vroeger en ook nu nog veel werd gemaakt. Niet te verwarren met "coq au vin" want dat is dit niet. Ik kan me nog herinneren dat dit vroeger ook wel in Nederlandse restaurants werd geserveerd, maar toen was ik een jaar of tien. Een mals gestoofd kippetje met smaak dan is dit ouderwets lekker. Koop wel een lekkere vette scharrelkip van goede kwaliteit en géén kiloknaller want die kippen zijn echt niet lekker.

INGREDIENTEN

1 hele kip in 8 stukken óf 1 hele kip óf 8 kipkarbonades, 125 gram blokjes gerookte spek, 2 uien (in halve ringen), 2 flinke wortels (in partjes), 1 klein blikje tomatenpuree, 2 stengels bleekselderij (gesneden), 40 gr boter, olijfolie, 3 dl rode wijn, 3 dl kippenbouillon, 2 teentjes knoflook (fijn), 2 tl tijm, Zeezout, Zwarte peper uit je molen

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op19-09-2012
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

Dit was echt verrukkelijk! We hebben gesmuld van dit heerlijke pittige gerecht. Het is nog lekkerder als je het gerecht een dag tevoren maakt zodat de kruiden goed zijn ingetrokken.

INGREDIENTEN

1 kilogram rundvlees in blokjes van plm. 2 cm. -, 3 teentjes knoflook -, 1 ½ eetlepel rode currypasta (bijv. Thai Kitchen)-, 2 eetlepels sesamolie -, 1 verkruimelde vleesbouillontablet -, 150 ml runderfond (hiervoor kun je eventueel ook runderbouillon van tabletten gebruiken)-, 1 eetlepel zonnebloemolie -, 2 uien -, 600 gram sperziebonen -, 200 ml kokosmelk -, peper, zout

  •  Hoofdgerecht
  •  120 min. <
  • Geplaatst op21-02-2011
  • Thais Hoofdgerecht
  •  120 min. <

Een indonesisch, lekker pittig gerecht. Dit keer gemaakt in de slow-cooker. Zet het smorgens klaar, ga lekker weg, kom savonds thuis in een oosterse sfeer.

INGREDIENTEN

Ong 800 gr doorregen rundvlees in stukken, 1 flinke ui, gesnipperd, 2 tenen knoflook, fijn, 1 stukje gemberwortel, ca 2 cm, fijngeraspt, 1/2 thl laos, 1/2 thl ketoembar, 1 thl sambal oelek, 2 el citroensap of een stengel citroengras, 2 eetl bruine suiker, ong 2 dl warm water, 1 rode peper, 1 blikje kokosmelk, zout, olie

  •  Hoofdgerecht
  •  120 min. <
  • Geplaatst op19-09-2006
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  120 min. <

In de slowcooker maak je de allerlekkerste hachee, binnen 5 minuten (plus 10 a 12uur sudderen)

INGREDIENTEN

Ong 800 gram niet te mager rundvlees, 3 echt flinke uien, een scheutje olijfolie, 1 eetlepel bloem, 1 flink laurierblad, 3 kruidnagels, 3 a 4 eetlepels azijn of rode wijn, 250 dl bouillon van een blokjezout en peper, 1 theelepel suiker

  •  Hoofdgerecht
  •  120 min. <
  • Geplaatst op29-09-2006
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  120 min. <

Dit recept heb ik gekregen van een vriendin die gek is op Oosters koken, dit is (volgens mijn vriendin) een typisch eenvoudig gerecht uit Pakistan wat haar mond doet wateren iedere keer dat ze er aan denkt! Ik heb het 18.11.2011 weer eens gemaakt en nu ook foto`s toegevoegd. Ik kan alleen maar zeggen, het was weer heerlijk. Bovendien is het een slankrecept van 320 cal. p.p. en geschikt voor in de slowcooker. De tijden die in dit recept vermeld staan zijn voor de braadpan (gas). In de slowcooker duurt het ongeveer 3 uur bij mij was het al gaar na 2 uur maar raadpleeg de gebruiksaanwijzing van je slowcooker want de tijden verschillen behoorlijk.

INGREDIENTEN

1 kilo kip, in 8 stukken gesneden en vel eraf.(ik heb dit keer 2 bouten en 4 drumsticks gebruikt), ¾ theelepel Kurkuma (geelwortelpoeder)., ¾ theelepel cayenne peper., 1 tl zout (of naar smaak).2 kleine uien, 5 teentjes knoflook., Stukje verse gember van ongeveer 5 centimeter.(geschild), Kaneelstokje (klein stukje ongeveer 5 centimeter)., 12 groene kardemom peultjes.(bij A.H. te koop in zakje van eigen merk als Kardemom vruchten) hangt bij de kruiden., 9 hele kruidnagels., 9 zwarte peperkorrels., 2 grote tomaten, in stukjes.(ik heb ze ontveld), 2 eetlepels tomatenpuree.(of 1 klein blikje), 60 ml yoghurt, (even met garde roeren tot ze smeuïg is)., 235 ml water., 2 eetlepels verse koriander (of 1 eetl. gedroogd of bij "gebrek aan" verse peterselie)ik heb peterselie gebruikt., Sap van 1 citroen. (ik heb de helft genomen), 3 eetlepels zonnebloem (of olijf) olie., 2 eetlepels rozijnen (optioneel), De theelepel die ik gebruik is een maattheelepel van 5 ml

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op29-01-2006
  • Aziatisch
  •  30-60 min.

Chili uit de crockpot/slowcooker smaakt nog lekkerder. Door het lange sudderen vermengen de smaken zich tot een verukkelijk gerecht.

INGREDIENTEN

750 gram mager rundvlees of gehakt
250 gram magere spekblokjes
1 eetlepel bloem
2 flinke uien in plakjes
2 teentjes knoflook
1 groene paprika in plakjes
wat champignons (bv 150 gr) in vieren
1 blik tomaten gepeld met sap
1 klein blikje tomatenpuree
100 ml water
scheut olijfolie
100 ml rode wijn
kruiden: 2 theelepels chilipoeder, 1 flinke theelepel gemalen komijn, zout en peper,1 theelepel kaneel,evt 1 fijngesneden verse rode (chili)peper(als je van echt pittig houdt),1 laurierblaadje
1 blik bruine bonen en 1 blikje kidneybonen, uitgelekt en afgespoeld

  •  Hoofdgerecht
  •  120 min. <
  • Geplaatst op27-09-2006
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  120 min. <

Je ruikt het, je proeft het, zo hoort oma's draadjesvlees te zijn.

INGREDIENTEN

1 kg sudderlappen, niet de magerste, bv riblappen.
, Braadboter (voor een gezondere variant gebruik ik half boter/half olijfolie.
, 1 ui
, evt wat aardappelmeel of maizena, 1 eetl
, 5 kruidnagels
, 2 laurierblaadjes
, teentje knoflook naar smaak
, ong 250 ml water met bouillonblokje
, scheut wijn of azijn, zout en peper

  •  Hoofdgerecht
  •  120 min. <
  • Geplaatst op19-09-2006
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  120 min. <

Het geheim van de echte rode lekkere stoofpeertjes is het heel lang, op een heel laag pitje "trekken" een ideaal slowcooker recept dus.

INGREDIENTEN

Ong 2 1/2 kilo stoofperen, afhankelijk van de grote van je slowcooker.
, suiker naar smaak (ong 200 gram)
, kaneelstokje of poeder
, sap van een halve citroen
, drie kruidnagels heel
, ong 2 dl gluhwijn of andere zoete rode wijn
, evt wat aardappelmeel

  •  Bijgerecht
  •  120 min. <
  • Geplaatst op19-09-2006
  • Nederlands Bijgerecht
  •  120 min. <

Het oorspronkelijke recept uit boekje van slowcooker klopte helemaal niets van. Net zo lang geprobeerd dat het naar mijn zin was.

Ps. Als je de lange lijst ingrediënten ziet denk je misschien dat het veel werk is, Ok het is wat snijwerk maar verder heb je er geen omkijken meer naar!

Ik heb vorige maand (febr. 2013) dit recept weer eens gemaakt maar nu met veel meer kip en dus ook meer olijfolie voor het braden gebruikt. De rest van de ingredienten heb ik ongeveer hetzelfde gehouden. Wel heb ik een rood pepertje toegevoegd en naderhand verwijderd.

Dit keer heb ik ook eens het vel van de kippenbouten eraan laten zitten. Naderhand kan je dus zelf kiezen om het eraf te halen of niet.

Over de binding van het gerecht. Ik heb gemerkt dat ananassap de binding van de saus verstoort (ik heb dit keer aardappelmeel gebruikt). Volgende keer laat ik het ananassap dus achterwege.

Nieuwe foto`s van feb.2013 staan nu bij het recept.

INGREDIENTEN

2 el olijf /zonnebloemolie. 2 grote uien (gehakt). 3- 4 stengels bleekselderij. 2 (beetje flinke peentjes) in plakjes.(ik heb een kleine winterpeen genomen)1 bakje champignons, in plakjes of in vieren. 1-2 rode paprika`s, zaad verwijdert en gesneden.4 stukken kip met been (zoals karbonades,drumsticks enz. het vel verwijdert of laat het eraan.) 1 blik perziken, (van ongeveer 200 gram). 1 blik ananas blokjes. 200 gram. Ongeveer 10 zongedroogde tomaatjes op olie (niet noodzakelijk) 5 el maizena of aardappelzetmeel. 1 tl paprikapoeder(hot) 1-2 el sojasaus1-2 el Worcestershire sauce.4 el rode wijn azijn.± 1 liter kokend water.Zout en versgemalen zwarte peper. Eventueel een rood pepertje

  •  …
  •  120 min. <
  • Geplaatst op25-06-2007
  •  …
  •  120 min. <
  • Eigen recept

Een smakelijk en romig nagerecht.
Een "Eigen recept" maar wat is een eigen recept?
Ik heb gewoon geëxperimenteerd met de bekende ingrediënten die voor deze overbekende Engelse "pudding" nodig zijn en opgeschreven hoe ik het gemaakt heb. De pudding is dus geen pudding zoals de Nederlanders hun pudding eten. Deze "rijst pudding" is niet zo vast als een gewone Nederlandse pudding.

INGREDIENTEN

Ik geef hier de ingrediënten voor een 2,5 en 4,5 liter slowcooker (crockpot) op., 2.5 liter:, 25 g boter., 100 g puddingrijst(dessert rijst)., 100 g suiker., 1 liter melk, VOOR DE INHOUD VAN 4,5 liter:, 40 g boter., 150 g pudding rijst, 150 g suiker., 1½ liter melk., Beide recepten: een mespuntje nootmuskaat.

  •  Nagerecht
  •  120 min. <
  • Geplaatst op07-02-2005
  • Engels Nagerecht
  •  120 min. <

Deze goulash is heerlijk zacht en een beetje zurig door de zuurkool.

INGREDIENTEN

250 gr spekjes
, ong 1 kilo rundvlees in stukjes
, 1 grote gesneden ui
, 1 groene paprika gesneden
, 1 rode paprika gesneden
, 1 blikje gepelde tomaten
, ong 250 ml kippenbouillon van blokje
, 3 grote aardappelen geschild en in stukjes
, 1/2 pond zuurkool
, 2 theelepels paprikapoeder
, 1 theelepel karwijzaad
, zout en peper
, zure room(naar wens)

  •  Hoofdgerecht
  •  120 min. <
  • Geplaatst op19-09-2006
  • Hongaars Hoofdgerecht
  •  120 min. <
INGREDIENTEN

Een pak spliterwten1 prei1 winterwortel 1 knolselderij1 grote of 2 kleine aardappels1 1/2 l.water3-4 bouillonblokjes2 schouderkarbonade`srookworstzout en peper

  •  …
  •  120 min. <
  • Geplaatst op02-12-2006
  • Nederlands
  •  120 min. <

Wie draadjesvlees niet kent mist wat! Heerlijk langzaam gegaard rundvlees, je moet er een beetje tijd voor uittrekken, maar het resultaat is verschrikkelijk lekker mals vlees. Echt goed suddervlees werd vroeger veel meer gegeten. Zet je haast eens opzij of neem wat tijd voor op je vrije dag voor deze nostalgie!

INGREDIENTEN

600 gram magere runderlappen, 60 gram boter, Zout, peper, 2 uien, 2-3 tenen knoflook, 2 tomaten, 3 kruidnagels, snufje foelie, 2 laurierblaadjes, 1 1/2 dl runderbouillon (evt van blokje), 1 1/2 dl rode wijn (meer indien nodig), 1 sneetjes ontbijtkoek, (eventueel wat zout indien nog nodig)

  •  Bijgerecht
  •  120 min. <
  • Geplaatst op09-10-2012
  • Nederlands Bijgerecht
  •  120 min. <

De honing/mosterd combinatie is heerlijk bij deze zacht gestoofde varkensrollade.

INGREDIENTEN

2 middelgrote uien, gesneden
2 appels geschild en in stukken
1 eetlepel honing
1 eetlepel Dijon mosterd
1/2 theelepel korianderpoeder
zout
1 (schouder)varkensrollade van ong 1 kilo
1 eetlepel maizena
2 eetlepels water

  •  Hoofdgerecht
  •  120 min. <
  • Geplaatst op29-09-2006
  • Hoofdgerecht
  •  120 min. <
  • Eigen recept

Weer eens een andere manier van groenten klaarmaken en iedereen lust het!!

INGREDIENTEN

300 gr. kleine roosjes broccoli, 150 gr. in plakjes gesneden champignons, 1/2 rode paprika in stukjes gesneden, 1/2 ui gesnipperd, 4 eieren, 100 ml. melk, 1 thl. bouillonpoeder, peper (naar smaak), 150 gr. geraspte (belegen) kaas

  •  Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op18-08-2009
  • Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Overheerlijk stoofvlees

INGREDIENTEN

1500 gram sucadelappen (die geven echt het meest zachte vlees), 2 kilo uien, 4 larierblaadjes met daarin ongeveer 6 kruidnagels, Mosterd (ik gebruik milde franse mosterd van marne, bij de jumbo), Peper en Zout, 2 Boullionblokjes van maggie, 4 plakjes ontbijtkoek, 2 eetlepels keukenstroop

  •  Hoofdgerecht
  •  120 min. <
  • Geplaatst op17-10-2012
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  120 min. <
  • Eigen recept

Boeuf Bourguignon was vroeger gewone dagelijkse boerenkost, maar ondertussen is het pure haute cuisine. Dit stoofgerecht wordt wereldwijd veel gegeten en wordt erg goed gewaardeerd. Deze is wel heel lekker, maar dat komt door de saus. Ik doe net even wat meer zodat het nog lekkerder wordt. Wel is van belang dat je goede wijn gebruikt zoals bijvoorbeeld Merlot, rode Macon of een Bourgogne. Dit is krachtige rode wijn en geeft dus veel smaak af en dat is bij dit stoofgerecht nou net de bedoeling. De cognac geeft de saus een extra lekkere twist. Probeer zelf maar en dan praten we wel verder.

INGREDIENTEN

1 kg magere riblappen, in blokken, 250 gr. zilveruitjes, 4 teentjes knoflook, fijn, 250 gr. gerookte magere spekreepjes, 1 grote winterwortel in stukken, 400 gr champignons in plakjes, 4 stengels bleekselderij in partjes, Bosje peterselie (gesnipperd), 3 el bloem, 4 dl rode wijn (zie boven), 2 flinke scheuten cognac, 4 dl runderbouillon, 2 takjes verse tijm, 3 laurierblaadjes, 50 gr roomboter, Zeezout, Zwarte peper uit je molen

  •  …
  •  120 min. <
  • Geplaatst op19-09-2012
  • Frans
  •  120 min. <
  • Eigen recept

Heerlijk mals, smakelijk en beslist niet droog.

INGREDIENTEN

2 Eieren, 180 Ml. melk, 80 gr. paneer meel, 3 gr. gedroogde uitjes, (of 1/4 zakje uien soep), 1/2 gr. Salie, snufje peper (cayenne), 6 gr. zout, 750 gr. gehakt (vrij mager), , 60 ml. Ketchup of Teriyaki saus, 15 gr. bruine basterd suiker, 1 Tl. mosterd, 1 Tl. worcestershire saus

  •  Hoofdgerecht
  •  120 min. <
  • Geplaatst op09-06-2009
  • Canadees Hoofdgerecht
  •  120 min. <
  • Eigen recept

Rollade met een oosters tintje

INGREDIENTEN

1 beetje doorregen varkensrollade van ong 1 kilo, 230 dl appelsap, 3 eetlepels ketjap manis, 1 eetlepel witte azijn, 1 theelepel geraspte gember of gemberpoeder, 1 theelepel geraspte knoflook of poeder, zout naar smaak, een fijn gesneden rode spaanse peper met of zonder de zaadjes naar believe. Of een theelepel sambal oelek., 2 1/2 eetlepel maizena, water

  •  Hoofdgerecht
  •  120 min. <
  • Geplaatst op03-02-2009
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  120 min. <
  • Eigen recept

Originele naam "Oriental Honeyed Pork"
Voor slowcooker met inhoud 3,5 liter (een grotere is geen probleem).
Dit is werkelijk een heerlijk recept.
Heb je geen slowcooker dan kan je gerecht OF in de braadpan op een heel laag pitje OF in de oven op ongeveer 150- 160 graden voor ongeveer 3-4 uur (hangt van je oven af) dus kijk/proef tussendoor.
OF je kunt het ook in de Romertopf klaarmaken. (keuzes genoeg dus en allemaal even lekker).
Ik heb de 1e keer het originele recept gevolgd (wat varkenshaas betreft) maar tegenwoordig maak ik het met varkenslappen, ik vind het eigenlijk zonde om de dure varkenshaas te stoven. De rest van het recept heb totaal veranderd naar mijn eigen smaak, er stonden ingrediënten in die in Nederland niet of nauwelijks te koop zijn dus alleen de naam is overgebleven dus is het mijn eigen recept geworden.

INGREDIENTEN

550 gr varkenshaas of varkenslappen, 3 el maïzena., 4 el zonnebloemolie, 1 grote ui, 2 tenen knoflook., 1 groene paprika., 1 groot blik ananas (± 400 gram)., 1 bakje champignons., 4 rijpe tomaten., , Voor de saus, ± 400 ml kippenbouillon, 4 flinke el honing, 2 el Ketjap Manis (zoete sojasaus), 4 el maïzena, Ananassap (uit het blik)

  •  …
  •  120 min. <
  • Geplaatst op20-04-2009
  • Engels
  •  120 min. <

Lekkere mediterraanse vleesschotel uit het blad "Boodschappen" aangepast voor de slowcooker. Een lekkere variatie voor rundvlees.

INGREDIENTEN

750 gr runderlappen
200 gr salami
2 uien
300 gr worteltjes
20 zwarte olijven
450 gr tuinbonen (pot of diepvries)
olijfolie
1 eetl paprikapoeder
zout en peper
150 dl boillon van blokje

  •  Hoofdgerecht
  •  120 min. <
  • Geplaatst op02-10-2006
  • Mediterraan Hoofdgerecht
  •  120 min. <
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

* een pak spliterwten, * 1 prei, * 1 winterwortel, * 1 knolselderij, * 1 bosje selderie, * paar takjes peterselie, * 1 grote of 2 kleine aardappels, * 1 1/2 - 2l.water, * 3-4 bouillonblokjes, * 4 hamlapjes of ander vlees wat, je wilt gebruiken, *100g spekblokjes, * rookworst eventueel, * zout en peper

  •  …
  •  120 min. <
  • Geplaatst op23-10-2009
  •  …
  •  120 min. <
  • Eigen recept

Deze "beef stew" is over mie pasta met maanzaad geserveerd. Men kan ook rijst gebruiken.
Vlees kan ook in een slowcooker gekookt worden.

INGREDIENTEN

700 gr. Runder poulet of stoofvlees, 2 Eetl. sla of kook olie, Snufje peper, knoflook (poeder of vers), , 2 geraspte wortels (medium), 2 gesneden uien (medium), 200 ml. tomaten saus, 125 ml. water, 4-5 El. bruine basterd suiker, 125 ml. azijn, 1 El. Worcestershire saus (of Soy saus), 1 Theel. zout, , 1 El. koud water, 2 Thl. mais

  •  Hoofdgerecht
  •  120 min. <
  • Geplaatst op15-05-2009
  • Canadees Hoofdgerecht
  •  120 min. <
  • Eigen recept

Doordat ik een slowcooker gewonnen heb en als tegenprestatie een recept op Smulweb mocht insturen, heb ik deze stoofpot voor je gemaakt om (gezond) van te genieten!

INGREDIENTEN

2 (magere) runderlapjes, Een halve fles rode wijn, 1 ui, 150 gram sperzieboontjes, 1 ongekookte biet of een winterwortel, 1 afgestreken theelepel kruidnagelpoeder of 6 hele kruidnagels, 3 stukjes foelie, 4 knoflookteentjes, 3 laurierblaadjes, 6 jeneverbessen, 2 takjes verse rozemarijn, 1 theelepel zout, (4-seizoenen)peper uit de molen, (room)boter

  •  Hoofdgerecht
  •  120 min. <
  • Geplaatst op21-08-2009
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  120 min. <

Heerlijk zoet en pittig zo uit de slow-cooker!

INGREDIENTEN

, 4 Tl. Worcestershire Saus, 2 1/2 Tl. Azijn, 1 Tl. Italiaanse specerijen, 1/4 Tl. Knoflook poeder, 1/4 Tl. Kaneel poeder, 1/4-1/2 Tl. Peper, 2 kleine blikjes champignons (zonder vocht), ik gebruik vers, 2 Grote wortels (in plakjes), 1 (groene) Paprika in reepjes of kleine stukjes, 1/2 ui in stukjes, 750 Ml. Tomaten sap, 4 Tl. uien poeder, Stukjes ananas,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op15-05-2010
  • Canadees Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Dit recept komt uit het boekje: stoofschotels van de serie Quick &
tasty en heb ik aangepast voor de slow-cooker.
Wij eten hier met zijn 4en van maar zijn grote eters.

INGREDIENTEN

1 kg lamsbout zonder bot in blokjes
, 2 uien
, 2 teentjes knoflook
, 4 el bloem
, 2 tl koriander
, 2 tl komijnpoeder
, 350 ml bouillon van blokje
, 200 ml rode wijn
, 1 bakje champignons
, 2 el tomatenpuree
, 200 gr gedroogde abrikozen
, zout en peper

  •  Hoofdgerecht
  •  120 min. <
  • Geplaatst op19-09-2006
  • Hoofdgerecht
  •  120 min. <
  • Eigen recept

Rib lappen zijn bij uitstek geschikt om in de BK Slowcooker bereid te worden.

Deze smaakten ons echt voortreffelijk!

INGREDIENTEN

- 600 gram riblappen, - 4 uien, - stuk winterwortel, - 2 flesjes Leffe bruin bier, - 1 takje tijm, - 1 blaadje laurier, - half bosje peterselie, - twee tenen knoflook, - 15 gram tarwebloem, - driekwart eetlepel bruine suiker, - klein scheutje azijn, - anderhalve eetlepel mosterd, - een bruine boterham, - olijfolie, - peper, zout en nootmuskaat

  •  Hoofdgerecht
  •  120 min. <
  • Geplaatst op26-08-2009
  • Frans Hoofdgerecht
  •  120 min. <

Door de combinatie van zoet en pittig een erg lekker stoofgerecht.

INGREDIENTEN

750 g kalfslappen, peper en zout, 1 theel paprikapoeder, 6 sjalotjes, 1 rode paprika, 250 dl bouillon van blokje, 1 eetl, 1 klein blikje ananasstukjes, 2 eetl. mangochutney

  •  Hoofdgerecht
  •  120 min. <
  • Geplaatst op02-10-2006
  • Multi-cultureel Hoofdgerecht
  •  120 min. <

Een byzondere combinatie van hartig met zoet. Weer een lekker stoofgerecht voor de slowcooker.

INGREDIENTEN

1 blik perziken, uitgelekt
, 4 kippenpoten, ontveld en in tweeen
, 2 rode uien, in dunne plakjes
, 2 teentjes knoflook, fijngeraspt
, 1 citroen, in plakjes
, 100 g groene olijven
, 1 theelepel gemalen komijn
, 3-4 eetlepels olijfolie
, zout en peper

  •  Hoofdgerecht
  •  120 min. <
  • Geplaatst op29-09-2006
  • Hoofdgerecht
  •  120 min. <

Dit recept is voor de elektrische slowcooker, maar kan natuurlijk ook in een gewone oven.
Wel de tijden aanpassen

INGREDIENTEN

500 gram kipfilet in reepjes, 2 uien, 2 teentjes knoflook, 1 rode paprika, 1 gele paprika, Bosje bosuitjes, 3 dl kippenbouillon, 2 dl droge witte wijn, 3 el olijfolie, 1 el kerriepoeder, 1 el paprikapoeder, 1 blikje ananasstukjes, 1 klein blikje perziken in stukjes, 2 el basilicum ( vers ), 250 gr kastanjechampignons in plakjes, zout en peper

  •  Hoofdgerecht
  •  120 min. <
  • Geplaatst op11-08-2009
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  120 min. <

Dit recept kreeg ik van mijn neef uit München. Het is een gemakkelijk recept omdat het vlees - zonder aan te braden - direct in de ovenschaal of slowcooker (crockpot) gaat. Ideaal als je gasten krijgt.

INGREDIENTEN

1200 gram varkensvlees aan één stuk, bijvoorbeeld varkensfilet met vet of een schouderstuk -, Plm. 6 eetlepels zonnebloemolie -, 1 flinke ui -, 1 winterpeen -, 1 plak selderijknol -, 1 prei -, 1 peterseliewortel -, 1 theelepel karwijzaad -, 2 flinke teentjes knoflook -, 1 vleesbouillontbalet, verkruimeld -, peper, zout, In plaats van de wortel, selderij, prei en peterseliewortel kun je 250 - 300 gram grove soepgroenten gebruiken

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op16-12-2010
  • Duits Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

Dit is een heerlijk pittig gerecht niet te veel werk en zodra het in de oven staat heb je er geen omkijken meer naar. Houdt je niet zo van pittig neem dan mildere kruiden. De volgende keer maak ik het met kippenbouten, lijkt me ook heel lekker. Ik had een vrij grote kipfilet en dit gewicht zou dus voldoende zijn voor 3-4 personen.Ps Dit is een recept voor de BK slowcooker als je een elektrische slowcooker hebt duurt het langer. Raadpleeg de gebruiksaanwijzing.

INGREDIENTEN

1 grote dubbele kipfilet met het bot nog in het midden. Gewicht ± 750 gram (met het bot meegewogen)., 4-5 tenen knoflook (uitgeperst)., 3 eetlepels witte balsamico azijn., 4 flinke eetlepels vloeibare honing., 400 ml koude kippenbouillon.(van tablet of zelfgemaakt)., 3 eetlepels (olijf)olie., ½ theelepel chilipoeder., ½ theelepel paprikapoeder (hot of mild naar smaak)., 1 rode paprika in stukjes gesneden., 3-4 eetlepels maïzena., Peper en zout naar smaak.

  •  Hoofdgerecht
  •  120 min. <
  • Geplaatst op24-08-2009
  • Hoofdgerecht
  •  120 min. <

Een lekker machtig winters toetje wat wel iets weg heeft van de Engelse Christmas pudding. Nu gemaakt in de slowcooker.

INGREDIENTEN

9 sneetjes oud witbrood, of rozijnenbrood, 70 gr gesmolten boter, 3 eieren, 475 ml melk, 1 citroen, 3 appelswat noten naar wens, bv walnoten of de noten uit een (goedkoop) zakje studentenhaver, 250 gr suiker, nog lekkerder: bruine suiker, 1 eetlepel kaneel, 1 theelepel nootmuskaat, in geval van witbrood: 200 gr rozijnen of de rozijnen van de studentenhaver

  •  …
  •  120 min. <
  • Geplaatst op05-10-2006
  •  …
  •  120 min. <

Gemakkelijk, vlug en heerlijke soep.

INGREDIENTEN

, 8-10 Grote Uien, 125 Gr. Boter, 1.5 Ltr. Vlees Boullion, 300 Ml. Droge Sherry, 1.5 Tl. Worcestershire saus, 3 Laurier bladen, snufje zout en peper, , 10 Plakken Frans Brood (toasten), Parmasan kaas en/of Mozzarella kaas.

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op15-05-2010
  • Frans
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

1 fles fruitige wijn, 150 gr.suiker, 3 eetl. honing, 1 kaneelstokje, 1 vanillestokje, in de lengte opengesneden, reep citroenschil, 2 kruidnagels, 2 zwarte peperkorrels, ca. 1 kilo stoofpeertjes, sap van 1/2 citroen

  •  Bijgerecht
  •  120 min. <
  • Geplaatst op21-12-2007
  • Nederlands Bijgerecht
  •  120 min. <
Meest bekeken

Wok je koelkast leeg wordt mogelijk gemaakt door Go-Tan

Wok je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Suggesties kookboeken
Suggesties kookgroepen
Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies