286 slowcooker recepten

  • Eigen recept
  • Top 100

Een heerlijke Indische stoofpot. Een top-recept! Lekker als onderdeel van een rijsttafel, maar ook heel erg lekker als hoofdgerecht.

INGREDIENTEN

750 gram riblappen - 750 gram uien - zout, peper - 3 kruidnagelen - 1 laurierblad (of 1 blad daon salam )- 2 rode Spaanse pepers - 1/2 dl ketjap manis - 4 teentjes knoflook - 3 eetlepels olie - 1 theelepel ketoembar ( koriander ) - 1 afgestreken eetlepel kerriepoeder - 2 eetlepels azijn - 1 eetlepel donkerbruine basterdsuiker - 1 eetlepel bloem - 1 vleesbouillontablet

  •  Hoofdgerecht
  •  120 min. >
  • Geplaatst op10-11-2004
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  120 min. >
  • Eigen recept
  • Top 100

Stifado is een heerlijk Grieks gerecht. Ik maak het in de slowcooker maar toen ik die nog niet had maakte ik het in de oven. Er bestaan veel recepten van Stifado maar dit is heel lekker! Toen ik het eens wilde proberen vond ik zoveel verschillende recepten op internet en in Griekse kookboeken dat ik eerst ging proberen wat nu wel en niet lekker was. Van verschillende recepten ingrediënten gebruikt en/of weggelaten en zo heb ik het recept iedere keer wat veranderd naar mijn eigen smaak en misschien zijn er een paar ingrediënten bij dit er niet in horen maar dit is het geworden en zo vinden wij het heerlijk! Toen het "oude smulweb" er nog was kreeg ik bij dit recept een groot compliment van de kok van een Grieks restaurant in ons land. Helaas is dit bericht verloren gegaan maar ik was er heel blij mee. Misschien wil je het wat pittiger of meer z/p wilt toevoegen? Even proeven. Soms voeg ik een snufje chili of cayenne toe, hoort absoluut niet maar wij vinden het lekker.

INGREDIENTEN

Eerst even dit; Komt het vlees van een koude buitenlucht of uit de koelkast? Laat het `even wennen` want als het ijskoud de pan in gaat dan is het gedaan met het malse vlees! ± 800 g runderlappen.(wat doorregen runderlappen vindt ik lekker), 4-5 el olijfolie., 5 teentjes knoflook (of naar smaak)uit de knijper of gesneden 1 blik tomatenblokjes. 250 g sjalotjes. 50 ml rode wijn. 25 ml rode wijnazijn ½ -1 afgestreken tl kaneel.½-1 afgestreken tl geraspte nootmuskaat2 laurierblaadjes. 1 mespuntje kruidnagelpoeder. ½ tl gemalen komijn vers gemalen zwarte peper en zout naar smaak1 klein blikje tomatenpuree. 50 g boter.(of minder naar eigen smaak) ± 10 gedroogde tomaten op olie, in stukjes gesnedenScheutje Worcestershire sauce. plusminus 300 ml water.(hangt van je pan af, het vlees moet net onder staan)., ± 1 el bloem om het vlees mee te bestrooien plus plastic zak (om vlees en bloem in te doen), Soms voeg ik een snufje chili of Cayenne toe, hoort absoluut niet maar wij vinden het lekker.

  •  …
  •  120 min. >
  • Geplaatst op17-08-2007
  • Grieks
  •  120 min. >
  • Top 100

Het recept van deze echt verrukkelijke goulashsoep vond ik achter op een krantje van een supermarkt hier in Duitsland. Het leek me een heerlijke soep voor Nieuwjaarsdag en dat was het ook. We hebben er van genoten! Echt een TOPPER!
Toevallig gisteren (7-11-2012) deze heerlijke goulashsoep voor onze buren gekookt. Mijn buurvrouw en ook haar dochter wilden allebei het recept. Ze vonden de soep heerlijk!

INGREDIENTEN

2 flinke uien -, 3 teentjes knoflook -, 500 gram aardappelen -, 3 winterpenen -, 500 gram rundvlees voor goulash -, 2 eetlepels zonnebloemolie -, 2 eetlepels tomatenpuree -, 1 blikje gepelde tomaten -, 1 pot geroosterde paprika`s (720 gr) -, 4 runderbouillon-tabletten -, zout, peper -, paprikapoeder naar smaak -, cayennepeper naar smaak

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op04-01-2011
  • Duits Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

Deze week dit gerecht gemaakt om in te vriezen. Vaak wordt zon stoofpot na het opwarmen nog lekkerder. Ik vind het handig iets in voorraad te hebben als ik gasten krijg. Resultaat: lekkere zachte stukjes rundvlees in een verrukkelijke saus met groenten en kruiden. Verrukkelijke geur en smaak!

INGREDIENTEN

500 gr rundvlees (bijvoorbeeld riblappen of sucadelappen)-, 3 uien -, 2 teentjes knoflook -, 2 winterpenen (samen ongeveer 200 gram) -, 2 grote tomaten -, 2 eetlepels zonnebloemolie -, 1 eetlepel tomatenpuree -, 1 pot runderfond -, zout, peper -, ½ eetlepel oregano -, 2 laurierblaadjes

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op30-11-2010
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Een indonesisch, lekker pittig gerecht. Dit keer gemaakt in de slow-cooker. Zet het smorgens klaar, ga lekker weg, kom savonds thuis in een oosterse sfeer.

INGREDIENTEN

Ong 800 gr doorregen rundvlees in stukken, 1 flinke ui, gesnipperd, 2 tenen knoflook, fijn, 1 stukje gemberwortel, ca 2 cm, fijngeraspt, 1/2 thl laos, 1/2 thl ketoembar, 1 thl sambal oelek, 2 el citroensap of een stengel citroengras, 2 eetl bruine suiker, ong 2 dl warm water, 1 rode peper, 1 blikje kokosmelk, zout, olie,

  •  Hoofdgerecht
  •  120 min. >
  • Geplaatst op19-09-2006
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  120 min. >
  • Eigen recept

Dit was echt verrukkelijk! We hebben gesmuld van dit heerlijke pittige gerecht. Het is nog lekkerder als je het gerecht een dag tevoren maakt zodat de kruiden goed zijn ingetrokken.

INGREDIENTEN

1 kilogram rundvlees in blokjes van plm. 2 cm. -, 3 teentjes knoflook -, 1 ½ eetlepel rode currypasta (bijv. Thai Kitchen)-, 2 eetlepels sesamolie -, 1 verkruimelde vleesbouillontablet -, 150 ml runderfond (hiervoor kun je eventueel ook runderbouillon van tabletten gebruiken)-, 1 eetlepel zonnebloemolie -, 2 uien -, 600 gram sperziebonen -, 200 ml kokosmelk -, peper, zout

  •  Hoofdgerecht
  •  120 min. >
  • Geplaatst op21-02-2011
  • Thais Hoofdgerecht
  •  120 min. >

In de slowcooker maak je de allerlekkerste hachee, binnen 5 minuten (plus 10 a 12uur sudderen)

INGREDIENTEN

Ong 800 gram niet te mager rundvlees, 3 echt flinke uien, een scheutje olijfolie, 1 eetlepel bloem, 1 flink laurierblad, 3 kruidnagels, 3 a 4 eetlepels azijn of rode wijn, 250 dl bouillon van een blokjezout en peper, 1 theelepel suiker

  •  Hoofdgerecht
  •  120 min. >
  • Geplaatst op29-09-2006
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  120 min. >

Chili uit de crockpot/slowcooker smaakt nog lekkerder. Door het lange sudderen vermengen de smaken zich tot een verukkelijk gerecht.

INGREDIENTEN

750 gram mager rundvlees of gehakt250 gram magere spekblokjes1 eetlepel bloem2 flinke uien in plakjes2 teentjes knoflook1 groene paprika in plakjeswat champignons (bv 150 gr) in vieren1 blik tomaten gepeld met sap1 klein blikje tomatenpuree100 ml waterscheut olijfolie100 ml rode wijnkruiden: 2 theelepels chilipoeder, 1 flinke theelepel gemalen komijn, zout en peper,1 theelepel kaneel,evt 1 fijngesneden verse rode (chili)peper(als je van echt pittig houdt),1 laurierblaadje1 blik bruine bonen en 1 blikje kidneybonen, uitgelekt en afgespoeld

  •  Hoofdgerecht
  •  120 min. >
  • Geplaatst op27-09-2006
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  120 min. >

Je ruikt het, je proeft het, zo hoort oma's draadjesvlees te zijn.

INGREDIENTEN

1 kg sudderlappen, niet de magerste, bv riblappen., Braadboter (voor een gezondere variant gebruik ik half boter/half olijfolie., 1 ui, evt wat aardappelmeel of maizena, 1 eetl, 5 kruidnagels, 2 laurierblaadjes, teentje knoflook naar smaak, ong 250 ml water met bouillonblokje, scheut wijn of azijn, zout en peper

  •  Hoofdgerecht
  •  120 min. >
  • Geplaatst op19-09-2006
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  120 min. >

Het geheim van de echte rode lekkere stoofpeertjes is het heel lang, op een heel laag pitje "trekken" een ideaal slowcooker recept dus.

INGREDIENTEN

Ong 2 1/2 kilo stoofperen, afhankelijk van de grote van je slowcooker., suiker naar smaak (ong 200 gram), kaneelstokje of poeder, sap van een halve citroen, drie kruidnagels heel, ong 2 dl gluhwijn of andere zoete rode wijn, evt wat aardappelmeel, ,

  •  Bijgerecht
  •  120 min. >
  • Geplaatst op19-09-2006
  • Nederlands Bijgerecht
  •  120 min. >
  • Eigen recept

Weer eens een andere manier van groenten klaarmaken en iedereen lust het!!

INGREDIENTEN

300 gr. kleine roosjes broccoli, 150 gr. in plakjes gesneden champignons, 1/2 rode paprika in stukjes gesneden, 1/2 ui gesnipperd, 4 eieren, 100 ml. melk, 1 thl. bouillonpoeder, peper (naar smaak), 150 gr. geraspte (belegen) kaas

  •  Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op18-08-2009
  • Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Overheerlijk stoofvlees

INGREDIENTEN

1500 gram sucadelappen (die geven echt het meest zachte vlees), 2 kilo uien, 4 larierblaadjes met daarin ongeveer 6 kruidnagels, Mosterd (ik gebruik milde franse mosterd van marne, bij de jumbo), Peper en Zout, 2 Boullionblokjes van maggie, 4 plakjes ontbijtkoek, 2 eetlepels keukenstroop

  •  Hoofdgerecht
  •  120 min. >
  • Geplaatst op17-10-2012
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  120 min. >
  • Eigen recept

Dit is één creatie van mij die we elk najaar en ook in de winter regelmatig eten. Een geweldig herfstrecept barstensvol smaak en gezonde dingen. Uiterst compleet en hier heb je wel 2x een goede maaltijd aan. Voor de mensen die een slowcooker hebben is dit uitermate geschikt. Als je van slank en botermals stoofvlees houd lekker proberen en smullen, ik hoor het wel.

INGREDIENTEN

1 kilo sucade- of riblappen, 3 teentjes knoflook (fijn), 3 laurierblaadjes, Zeezout, Zwarte peper, 2 t knoflookpoeder, 750 ml droge rode wijn, 2 kopjes bloem, Olijfolie (paar scheuten), 2 grote uien (in blokjes), 500 g wortels (in brokken), 250 g champignons, 2 el peterselie, 4 aardappels vastkokend (in partjes), 450 g diepvries doperwten, 2 kopjes vleesbouillon, ½ kopje zongedroogde tomaten, 1 el rozemarijn, Beetje tijm, 2 el worchestersaus

  •  …
  •  120 min. >
  • Geplaatst op11-09-2012
  • Frans
  •  120 min. >
  • Eigen recept

  • Een smakelijk en romig nagerecht.
  • Een "Eigen recept" maar wat is een eigen recept?
  • Ik heb gewoon geëxperimenteerd met de bekende ingrediënten die voor deze overbekende Engelse "pudding" nodig zijn en opgeschreven hoe ik het gemaakt heb.
  • De pudding is dus geen pudding zoals de Nederlanders hun pudding eten.
  • Deze "rijst pudding" is niet zo vast als een gewone Nederlandse pudding.

INGREDIENTEN

Ik geef hier de ingrediënten voor een 2,5 en 4,5 liter slowcooker (crockpot) op., 2.5 liter:, 25 g boter., 100 g puddingrijst(dessert rijst)., 100 g suiker., 1 liter melk, VOOR DE INHOUD VAN 4,5 liter:, 40 g boter., 150 g pudding rijst, 150 g suiker., 1½ liter melk., Beide recepten: een mespuntje nootmuskaat.

  •  Nagerecht
  •  120 min. >
  • Geplaatst op07-02-2005
  • Engels Nagerecht
  •  120 min. >

Deze goulash is heerlijk zacht en een beetje zurig door de zuurkool.

INGREDIENTEN

250 gr spekjes, ong 1 kilo rundvlees in stukjes, 1 grote gesneden ui, 1 groene paprika gesneden, 1 rode paprika gesneden, 1 blikje gepelde tomaten, ong 250 ml kippenbouillon van blokje, 3 grote aardappelen geschild en in stukjes, 1/2 pond zuurkool, 2 theelepels paprikapoeder, 1 theelepel karwijzaad, zout en peper, zure room(naar wens),

  •  Hoofdgerecht
  •  120 min. >
  • Geplaatst op19-09-2006
  • Hongaars Hoofdgerecht
  •  120 min. >
INGREDIENTEN

Een pak spliterwten1 prei1 winterwortel 1 knolselderij1 grote of 2 kleine aardappels1 1/2 l.water3-4 bouillonblokjes2 schouderkarbonade`srookworstzout en peper

  •  …
  •  120 min. >
  • Geplaatst op02-12-2006
  • Nederlands
  •  120 min. >

Het oorspronkelijke recept uit boekje van slowcooker klopte helemaal niets van. Net zo lang geprobeerd dat het naar mijn zin was.

Ps. Als je de lange lijst ingrediënten ziet denk je misschien dat het veel werk is, Ok het is wat snijwerk maar verder heb je er geen omkijken meer naar!

Ik heb vorige maand (febr. 2013) dit recept weer eens gemaakt maar nu met veel meer kip en dus ook meer olijfolie voor het braden gebruikt. De rest van de ingredienten heb ik ongeveer hetzelfde gehouden. Wel heb ik een rood pepertje toegevoegd en naderhand verwijderd.

Dit keer heb ik ook eens het vel van de kippenbouten eraan laten zitten. Naderhand kan je dus zelf kiezen om het eraf te halen of niet.

Over de binding van het gerecht. Ik heb gemerkt dat ananassap de binding van de saus verstoort (ik heb dit keer aardappelmeel gebruikt). Volgende keer laat ik het ananassap dus achterwege.

Nieuwe foto`s van feb.2013 staan nu bij het recept.

INGREDIENTEN

2 el olijf /zonnebloemolie. 2 grote uien (gehakt). 3- 4 stengels bleekselderij. 2 (beetje flinke peentjes) in plakjes.(ik heb een kleine winterpeen genomen)1 bakje champignons, in plakjes of in vieren. 1-2 rode paprika`s, zaad verwijdert en gesneden.4 stukken kip met been (zoals karbonades,drumsticks enz. het vel verwijdert of laat het eraan.) 1 blik perziken, (van ongeveer 200 gram). 1 blik ananas blokjes. 200 gram. Ongeveer 10 zongedroogde tomaatjes op olie (niet noodzakelijk) 5 el maizena of aardappelzetmeel. 1 tl paprikapoeder(hot) 1-2 el sojasaus1-2 el Worcestershire sauce.4 el rode wijn azijn.± 1 liter kokend water.Zout en versgemalen zwarte peper. Eventueel een rood pepertje

  •  …
  •  120 min. >
  • Geplaatst op25-06-2007
  •  
  •  120 min. >

De honing/mosterd combinatie is heerlijk bij deze zacht gestoofde varkensrollade.

INGREDIENTEN

2 middelgrote uien, gesneden2 appels geschild en in stukken1 eetlepel honing1 eetlepel Dijon mosterd1/2 theelepel korianderpoederzout1 (schouder)varkensrollade van ong 1 kilo1 eetlepel maizena2 eetlepels water

  •  Hoofdgerecht
  •  120 min. >
  • Geplaatst op29-09-2006
  • Hoofdgerecht
  •  120 min. >
  • Eigen recept

Rollade met een oosters tintje

INGREDIENTEN

1 beetje doorregen varkensrollade van ong 1 kilo, 230 dl appelsap, 3 eetlepels ketjap manis, 1 eetlepel witte azijn, 1 theelepel geraspte gember of gemberpoeder, 1 theelepel geraspte knoflook of poeder, zout naar smaak, een fijn gesneden rode spaanse peper met of zonder de zaadjes naar believe. Of een theelepel sambal oelek., 2 1/2 eetlepel maizena, water

  •  Hoofdgerecht
  •  120 min. >
  • Geplaatst op03-02-2009
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  120 min. >

Lekkere mediterraanse vleesschotel uit het blad "Boodschappen" aangepast voor de slowcooker. Een lekkere variatie voor rundvlees.

INGREDIENTEN

750 gr runderlappen200 gr salami2 uien300 gr worteltjes20 zwarte olijven450 gr tuinbonen (pot of diepvries)olijfolie1 eetl paprikapoederzout en peper150 dl boillon van blokje

  •  Hoofdgerecht
  •  120 min. >
  • Geplaatst op02-10-2006
  • Mediterraan Hoofdgerecht
  •  120 min. >
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

* een pak spliterwten, * 1 prei, * 1 winterwortel, * 1 knolselderij, * 1 bosje selderie, * paar takjes peterselie, * 1 grote of 2 kleine aardappels, * 1 1/2 - 2l.water, * 3-4 bouillonblokjes, * 4 hamlapjes of ander vlees wat, je wilt gebruiken, *100g spekblokjes, * rookworst eventueel, * zout en peper

  •  …
  •  120 min. >
  • Geplaatst op23-10-2009
  •  
  •  120 min. >
  • Eigen recept

Deze "beef stew" is over mie pasta met maanzaad geserveerd. Men kan ook rijst gebruiken.
Vlees kan ook in een slowcooker gekookt worden.

INGREDIENTEN

700 gr. Runder poulet of stoofvlees, 2 Eetl. sla of kook olie, Snufje peper, knoflook (poeder of vers), , 2 geraspte wortels (medium), 2 gesneden uien (medium), 200 ml. tomaten saus, 125 ml. water, 4-5 El. bruine basterd suiker, 125 ml. azijn, 1 El. Worcestershire saus (of Soy saus), 1 Theel. zout, , 1 El. koud water, 2 Thl. mais,

  •  Hoofdgerecht
  •  120 min. >
  • Geplaatst op15-05-2009
  • Canadees Hoofdgerecht
  •  120 min. >

Heerlijk zoet en pittig zo uit de slow-cooker!

INGREDIENTEN

, 4 Tl. Worcestershire Saus, 2 1/2 Tl. Azijn, 1 Tl. Italiaanse specerijen, 1/4 Tl. Knoflook poeder, 1/4 Tl. Kaneel poeder, 1/4-1/2 Tl. Peper, 2 kleine blikjes champignons (zonder vocht), ik gebruik vers, 2 Grote wortels (in plakjes), 1 (groene) Paprika in reepjes of kleine stukjes, 1/2 ui in stukjes, 750 Ml. Tomaten sap, 4 Tl. uien poeder, Stukjes ananas,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op15-05-2010
  • Canadees Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Dit recept komt uit het boekje: stoofschotels van de serie Quick &
tasty en heb ik aangepast voor de slow-cooker.
Wij eten hier met zijn 4en van maar zijn grote eters.

INGREDIENTEN

1 kg lamsbout zonder bot in blokjes, 2 uien, 2 teentjes knoflook, 4 el bloem, 2 tl koriander, 2 tl komijnpoeder, 350 ml bouillon van blokje, 200 ml rode wijn, 1 bakje champignons, 2 el tomatenpuree, 200 gr gedroogde abrikozen, zout en peper,

  •  Hoofdgerecht
  •  120 min. >
  • Geplaatst op19-09-2006
  • Hoofdgerecht
  •  120 min. >
  • Eigen recept

Rib lappen zijn bij uitstek geschikt om in de BK Slowcooker bereid te worden.

Deze smaakten ons echt voortreffelijk!

INGREDIENTEN

- 600 gram riblappen, - 4 uien, - stuk winterwortel, - 2 flesjes Leffe bruin bier, - 1 takje tijm, - 1 blaadje laurier, - half bosje peterselie, - twee tenen knoflook, - 15 gram tarwebloem, - driekwart eetlepel bruine suiker, - klein scheutje azijn, - anderhalve eetlepel mosterd, - een bruine boterham, - olijfolie, - peper, zout en nootmuskaat

  •  Hoofdgerecht
  •  120 min. >
  • Geplaatst op26-08-2009
  • Frans Hoofdgerecht
  •  120 min. >

Door de combinatie van zoet en pittig een erg lekker stoofgerecht.

INGREDIENTEN

750 g kalfslappen, peper en zout, 1 theel paprikapoeder, 6 sjalotjes, 1 rode paprika, 250 dl bouillon van blokje, 1 eetl, 1 klein blikje ananasstukjes, 2 eetl. mangochutney

  •  Hoofdgerecht
  •  120 min. >
  • Geplaatst op02-10-2006
  • Multi-cultureel Hoofdgerecht
  •  120 min. >
  • Eigen recept

Heerlijk mals, smakelijk en beslist niet droog.

INGREDIENTEN

2 Eieren, 180 Ml. melk, 80 gr. paneer meel, 3 gr. gedroogde uitjes, (of 1/4 zakje uien soep), 1/2 gr. Salie, snufje peper (cayenne), 6 gr. zout, 750 gr. gehakt (vrij mager), , 60 ml. Ketchup of Teriyaki saus, 15 gr. bruine basterd suiker, 1 Tl. mosterd, 1 Tl. worcestershire saus,

  •  Hoofdgerecht
  •  120 min. >
  • Geplaatst op09-06-2009
  • Canadees Hoofdgerecht
  •  120 min. >

Een byzondere combinatie van hartig met zoet. Weer een lekker stoofgerecht voor de slowcooker.

INGREDIENTEN

1 blik perziken, uitgelekt, 4 kippenpoten, ontveld en in tweeen, 2 rode uien, in dunne plakjes, 2 teentjes knoflook, fijngeraspt, 1 citroen, in plakjes, 100 g groene olijven, 1 theelepel gemalen komijn, 3-4 eetlepels olijfolie, zout en peper

  •  Hoofdgerecht
  •  120 min. >
  • Geplaatst op29-09-2006
  • Hoofdgerecht
  •  120 min. >

Een lekker machtig winters toetje wat wel iets weg heeft van de Engelse Christmas pudding. Nu gemaakt in de slowcooker.

INGREDIENTEN

9 sneetjes oud witbrood, of rozijnenbrood, 70 gr gesmolten boter, 3 eieren, 475 ml melk, 1 citroen, 3 appelswat noten naar wens, bv walnoten of de noten uit een (goedkoop) zakje studentenhaver, 250 gr suiker, nog lekkerder: bruine suiker, 1 eetlepel kaneel, 1 theelepel nootmuskaat, in geval van witbrood: 200 gr rozijnen of de rozijnen van de studentenhaver

  •  …
  •  120 min. >
  • Geplaatst op05-10-2006
  •  
  •  120 min. >
  • Eigen recept

Originele naam "Oriental Honeyed Pork"
Voor slowcooker met inhoud 3,5 liter (een grotere is geen probleem).
Dit is werkelijk een heerlijk recept.
Heb je geen slowcooker dan kan je gerecht OF in de braadpan op een heel laag pitje OF in de oven op ongeveer 150- 160 graden voor ongeveer 3-4 uur (hangt van je oven af) dus kijk/proef tussendoor.
OF je kunt het ook in de Romertopf klaarmaken. (keuzes genoeg dus en allemaal even lekker).
Ik heb de 1e keer het originele recept gevolgd (wat varkenshaas betreft) maar tegenwoordig maak ik het met varkenslappen, ik vind het eigenlijk zonde om de dure varkenshaas te stoven. De rest van het recept heb totaal veranderd naar mijn eigen smaak, er stonden ingrediënten in die in Nederland niet of nauwelijks te koop zijn dus alleen de naam is overgebleven dus is het mijn eigen recept geworden.

INGREDIENTEN

550 gr varkenshaas of varkenslappen, 3 el maïzena., 4 el zonnebloemolie, 1 grote ui, 2 tenen knoflook., 1 groene paprika., 1 groot blik ananas (± 400 gram)., 1 bakje champignons., 4 rijpe tomaten., , Voor de saus, ± 400 ml kippenbouillon, 4 flinke el honing, 2 el Ketjap Manis (zoete sojasaus), 4 el maïzena, Ananassap (uit het blik)

  •  …
  •  120 min. >
  • Geplaatst op20-04-2009
  • Engels
  •  120 min. >

Gemakkelijk, vlug en heerlijke soep.

INGREDIENTEN

, 8-10 Grote Uien, 125 Gr. Boter, 1.5 Ltr. Vlees Boullion, 300 Ml. Droge Sherry, 1.5 Tl. Worcestershire saus, 3 Laurier bladen, snufje zout en peper, , 10 Plakken Frans Brood (toasten), Parmasan kaas en/of Mozzarella kaas.

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op15-05-2010
  • Frans
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

1 fles fruitige wijn, 150 gr.suiker, 3 eetl. honing, 1 kaneelstokje, 1 vanillestokje, in de lengte opengesneden, reep citroenschil, 2 kruidnagels, 2 zwarte peperkorrels, ca. 1 kilo stoofpeertjes, sap van 1/2 citroen

  •  Bijgerecht
  •  120 min. >
  • Geplaatst op21-12-2007
  • Nederlands Bijgerecht
  •  120 min. >
  • Eigen recept

Hebt je Cajun honger?...Deze hartige kip en worst stoofpot is net wat je naar zocht!

INGREDIENTEN

2 El. Kook Olie, 350 gr. Uien (in blokjes gesneden), 200 gr.Rode Paprika (in blokjes gesneden), 100 gr. Bleekselderij (in blokjes gesneden), 4 knoflookteentjes (fijn gehakt) (of 1 Tl. poeder), , 2 El. witte bloem, 1 Tl. Parika poeder, , 1/3 cup gesneden groene uitjes, 275 gr magere Kielbasa worst (of gekookte hamworst), 850 gr. Kip dijen zonder vel en bot, 1 Laurierblad, [;)], 1 (285 ml.?) blikje gecondenseerde kippe bouillon, 175 Chili saus, 1 1/2 Tl. chili poeder, 1/2 Tl. basilicum (droog), 1/2 Tl. oregano of gemengde italiaanse kruiden (droog), 1/4 Tl. Gemalen tijm, 1/4 Tl. Peper (cayenne), ,

  •  Hoofdgerecht
  •  120 min. >
  • Geplaatst op03-07-2009
  • Braziliaans Hoofdgerecht
  •  120 min. >
INGREDIENTEN

1 rodekool, 450 g moesappels,geschild, klokhuis verwijderd, in stukjes, 2 el bruine basterdsuiker, 2 el rodewijnazijn, 1.7 dl bijna kokend water, zout en versgemalen zwarte peper.

  •  Bijgerecht
  •  120 min. >
  • Geplaatst op24-03-2007
  • Nederlands Bijgerecht
  •  120 min. >
  • Eigen recept

Dit is een heel leuk recept wat vroeger en ook nu nog veel werd gemaakt. Niet te verwarren met "coq au vin" want dat is dit niet. Ik kan me nog herinneren dat dit vroeger ook wel in Nederlandse restaurants werd geserveerd, maar toen was ik een jaar of tien. Een mals gestoofd kippetje met smaak dan is dit ouderwets lekker. Koop wel een lekkere vette scharrelkip van goede kwaliteit en géén kiloknaller want die kippen zijn echt niet lekker.

INGREDIENTEN

1 hele kip in 8 stukken óf 1 hele kip óf 8 kipkarbonades, 125 gram blokjes gerookte spek, 2 uien (in halve ringen), 2 flinke wortels (in partjes), 1 klein blikje tomatenpuree, 2 stengels bleekselderij (gesneden), 40 gr boter, olijfolie, 3 dl rode wijn, 3 dl kippenbouillon, 2 teentjes knoflook (fijn), 2 tl tijm, Zeezout, Zwarte peper uit je molen

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op19-09-2012
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

Een eerste experiment dat ons erg goed beviel en dus met jullie wil delen

INGREDIENTEN

75 gram worteltjes, 75 gram prei, 75 gram knolselderij, 75 gram ui, een teen knoflook, een klein rood pepertje, 200 gram aardappelen, 2 eetlepels fijngehakte peterselie, 75 gram ontbijtspek, 300 gram varkensgehakt, karwijzaad (kümmel), peper en zout

  •  Hoofdgerecht
  •  120 min. >
  • Geplaatst op18-08-2009
  • Hoofdgerecht
  •  120 min. >
  • Eigen recept

Volle smaak. Dit recept wordt wel een van je favorieten

INGREDIENTEN

1 El. Kook olie, 450-500 gr. Kip gehakt of kip stukjes, [:9], 500 ml. (blik) Garbanzo bonen of kikker erwten (afgespoeld), 250 gr. fijn gehakt uitjes, 1/4 Tl. zout, snufje Cayenne (peper), [:P], 75 Ml. (1/3 cup) zongedroogde Pesto saus, 1 El. witte bloem, 400 ml. (blik) blokjes tomaten met sap, 1 El. Belsamico azijn, 1/2 Tl suiker, 1/4 Tl zout, [^O^], 4 rode paprikas (in stukjes) (of 3 rood en 1 geel), 1 courgette (zucchini) met schil (in blokjes), ,

  •  Hoofdgerecht
  •  120 min. >
  • Geplaatst op03-07-2009
  • Canadees Hoofdgerecht
  •  120 min. >

Mediterane stoofschotel met olijven en ui. Het konijnenvlees wordt heerlijk mals in de slowcooker.

INGREDIENTEN

1 tam konijn in delenong 225 ml zwarte olijven165 ml droge witte wijn3 takjes verse oregano of gedroogde3 laurierblaadjeswat olijfolie2 flinke uien in dikke plakken3 teentjes knoflook1 eetlepel paprikapoeder90 ml kippenbouillon van een blokjezout en peper

  •  Hoofdgerecht
  •  120 min. >
  • Geplaatst op29-09-2006
  • Mediterraan Hoofdgerecht
  •  120 min. >
  • Eigen recept

Een heerlijk Provençaals gerecht.
Een echt eenvoudig te bereiden maaltijd.
"Gerechten en daube" worden traditioneel klaargemaakt in aardewerken stoofpannen "daubières" genaamd.
Dit gerecht zou ook DAUBE PROVENÇAL genoemd kunnen worden.
Daubes komen uit de Provence (Fr) en worden doorgaans geserveerd met macaroni met boter of nieuwe aardappelen.

Ik gebruikte 4 lamscoteletjes van totaal 500 gram, ontbeende die eerst en bakte ze even aan in hete olie met knoflook aan het eind

INGREDIENTEN

- 2 middelgrote tot grote aardappelen, - 400 g lams-vlees, - 3 middelgrote goed rijpe tomaten (even ontvellen en ontpitten, - 1 flinke courgette, - sap van halve citroen, - 3-4 flinke tenen knoflook (uitgeperst), - wat fijngehakte takjes peterselie, - halve eetlepel gemberpoeder, - halve eetlepel komijn, - theelepel kerriepoeder, - theelepel gedroogde (of verse) oregano of Prov. kruiden, - 2 volle eetlepels olijfolie, - peper en zout naar smaak, - desgewenst wat paprikapoeder en/of, 2 eetlepels crême fraiche, - 1 laurierblad, - scheut rode wijn

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op21-08-2009
  •  
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

Original american cheescake............... ja m`n neus....... echt niet . helemaal niets amerikaans aan . puur en echt duits dat is het. mijn moeder (76jaar ) is ermee opgegroeid. in haar jeugd werd dit iedere zondag bij de koffie geserveert. tenminste bij de goed bemiddelde burger en de rijke boeren die zelfs een diensmeid konden permiteren om deze echte käsekuchen te bakken.dit recept is in de naoorlogse jaren met de emigranten mee genomen naar amerika en komt dus nu weer terug als original american cheescake ... maar is gewoon echte duitse käsekuchen. en lekker dat die is mmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm

INGREDIENTEN

200 gr Fruitmeusli ( euroshopper ), 2 borrelglasjes cointreau, 3 eieren, 500 gr magere kwark, 20 gr gustard, 4 volle eetl suiker, 1 vanillesuiker, amandel essence (enkele druppels ), 1 citroen uitgeperst, 40 gr boter

  •  …
  •  120 min. >
  • Geplaatst op28-08-2009
  •  
  •  120 min. >
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Suggesties kookboeken
Suggesties kookgroepen
Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies