51 slow cooker recepten

Karbonade met tomatensaus uit de slow cooker

INGREDIENTEN

4 haaskarbonades, of neem goedkopere, in de slow cooker wordt toch alles mals, 1 ui, 250 gr Champignons, 1 groene peper, 1 pot tomaten-pastasaus, doet er niet zo toe welke, 1 blik tomatenblokjes, 125 ml witte wijn, 1 tl gedroogde italiaanse kruiden, als het zomer is neem je verse; 1 klein bosje basilicum, of desnoods 1 tl gedroogde; 2 tenen knoflook

  •  Hoofdgerecht
  •  120 min. <
  • Geplaatst op13-03-2010
  • Hoofdgerecht
  •  120 min. <

Malse kippeboutjes in een super BBQ saus.

INGREDIENTEN

Saus:, 3 dl tomatenketchup, 3 el bruine suiker, 1 el Worcestershire sauce, 1 el soja saus, 1 el appelazijn, 1/2 tl knoflookpasta, 1/2 tl gerookt Spaans paprikapoeder. Dit geeft die typische rooksmaak aan dit gerecht. Voeg anders wat tabasco oid toe., , 8 drumsticks

  •  Hoofdgerecht
  •  120 min. <
  • Geplaatst op12-03-2008
  • Amerikaans Hoofdgerecht
  •  120 min. <
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

1 kg rundvlees in blokken, 2 bakjes babi Rendang, 2-3 dl bouillon van rundvleesblok, 2 gesnipperde uien, Sambal Badjak, peper en zout, allesbinder.

  •  Hoofdgerecht
  •  120 min. <
  • Geplaatst op10-10-2009
  • Hoofdgerecht
  •  120 min. <

Heerlijk langzaam gerecht.

Een snuifje meer hier, een vleugje meer daar ...
Geef je eigen draai aan het recept
De ingrediënten zijn in een goede toko te koop.

INGREDIENTEN

2 eetlepels boter, 2 eetlepels plantaardige olie, 4 grote zonder huid, zonder been kip dijen, gesneden in hapklare stukjes, 1 ui, in blokjes gesneden, 3 teentjes knoflook, gehakt, 2 theelepels kerriepoeder, 1 eetlepel curry pasta, 2 theelepels tandoori masala, 1 tl garam masala, 1 blik tomatenpuree, 15 groene kardemom peulen, 1 blik kokosmelk, 1 kop yoghurt, zout

  •  …
  •  120 min. <
  • Geplaatst op12-02-2010
  •  …
  •  120 min. <

Simpel kipgerecht met frisse sinaasappelsmaak. Gooi s ochtends alles in de slow cooker en ga naar je werk. Als je thuis komt hoef je alleen nog maar rijst en bonen te koken. Ondertussen neem je even een portje, lees nog even de krant etc. Je hoeft niet veel meer te doen, want het gerecht is eigenlijk al klaar.

INGREDIENTEN

1 kip in stukken, probeer eens een biologische. Eventueel neem je kippenbouten of kipkarbonades o.i.d. Afhankelijk van of het grote eters zijn één of twee stukken per persoon. 700 ml sinaasappelsap, 1 of 2 stengels bleekselderij in stukken gesneden, 1 groene peper (ontpit, of je moet van erg pittig houden), 100 gram champignons, of iets meer als je ze anders over houdt. 1 ui in stukjes, handje peterselie (desnoods gedroogd 1 el), zout/peper

  •  Hoofdgerecht
  •  120 min. <
  • Geplaatst op13-03-2010
  • Amerikaans Hoofdgerecht
  •  120 min. <
  • Eigen recept

Heerlijk Amerikaans Slow Cooker recept voor op (hamburger)broodjes of met een frisse salade.

INGREDIENTEN

2 middelgrote uien, 5tenen knoflook, 240ml kippenbouillon, 25gr (donker)bruine bastardsuiker, 1 theelepel cayennepeper, 1 theelepel chilipoeder, 2 theelepel paprikapoeder (niet de hete), 1 eetlepel zwarte peper (vers gemalen), 2,5 theelepel zout, (of meer indien nodig), 3/4 theelepel komijn (gemalen), 1/2 theelepel kaneel (gemalen), 1,5 kilo schouderkarbonade zonder bot, 1 flesje (ongeveer 0,5L) BBQ saus (van de Lidl is erg lekker)

  •  Hoofdgerecht
  •  120 min. <
  • Geplaatst op12-05-2014
  • Amerikaans Hoofdgerecht
  •  120 min. <

Een heerlijk gerecht waar je tijdens de bereiding weinig omkijken naar hebt.

INGREDIENTEN

500 gram rundvlees (mager hacheevlees), 1 grote ui, 10 worteltjes, 2 middelgrote preien, 1 kleine knolselderie, 1 blik gezeefde tomaten, Half bosje peterselie, 4 el snijselderie, 2 teentjes knoflook, 200 ml bouillon, 1 el mierikswortel uit een potje, 1 el olie, Peper en zout, 1 el Argentijnse kruiden (mix van chilipoeder, paprika, knoflook, oregano, koriander, mosterd, peper en gember) (Gekocht in Duitsland' www.edora.net)',

  •  Hoofdgerecht
  •  120 min. <
  • Geplaatst op27-10-2007
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  120 min. <
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

* 2 kilo stoofperen, * literfles zoete Spaanse wijn, * 100 g suiker, * 1 zakje vanille suiker, * 3 el honing, * 2 zwarte peperkorrels, * citroen sap of schil naar smaak, * 1 kaneelstokje, * 2 kruidnagels

  •  Bijgerecht
  •  120 min. <
  • Geplaatst op27-10-2009
  • Bijgerecht
  •  120 min. <
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

Beenham, prei, 2 bosuitjes, flinke scheut magere yoghurt,pakje knor aspergesoep of champignonsoep, half bekertje water,half bekertje melk, scheutje room of 3 cupjes, theelepel dille, theelepel Dyon mosterd,blikje champignons wat gemalen knoflook.

  •  Hoofdgerecht
  •  120 min. <
  • Geplaatst op08-09-2011
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  120 min. <
INGREDIENTEN

1 kilo riblappen, 4 kleine uien of 2 grote, zout, peper, 75 gram boter, 1 sinaasappel, ±6 jeneverbessen, gekneusd, ±6 zwarte peperkorrels, gekneusd, 1 kaneelstokje, ±4 dl water, 1 dl rode wijn, 1 eetlepel bouillonpoeder, eventueel allesbinder

  •  Hoofdgerecht
  •  120 min. <
  • Geplaatst op02-12-2006
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  120 min. <
  • Eigen recept

Voorbereidingstijd 30 minuten, plus koeltijd
Kooktijd 3 - 3 1/2 uur
Slow cooker maat standaard groot of extra groot

INGREDIENTEN

2 dl volle creme fraiche, 4 eierdooiers, de geraspte schil en het sap van 1/2 citroen. 1 kleine bascilicumplantje in een pot, 200 g plakjes gerookte zalm, zout en peper, partjes citroen, ter garnering (desgewenst)

  •  Voorgerecht
  •  120 min. <
  • Geplaatst op14-11-2008
  • Frans Voorgerecht
  •  120 min. <
  • Eigen recept

Hühnerfrikassee

INGREDIENTEN

500 gram kipfilet, 250 gram champignons, 250 gram doperwten uit de diepvries, 250 ml kippenbouillon, zout en peper, 100 ml kookroom light, bindmiddel, peterselie

  •  Hoofdgerecht
  •  120 min. <
  • Geplaatst op20-08-2009
  • Duits Hoofdgerecht
  •  120 min. <
  • Eigen recept

Erg smakelijk en weinig calorieen

INGREDIENTEN

4 Kippepoten (zonder vel) of 1 pond kipfilet in stukken, Bouquet grof gesneden (1/2 winterpeen, 1/4 knolselderij, 1 ui, 1 kleine prei, 2 stengels bleekselderij, 1 teen knoflook), 1 bakje champignons, tijm, peper en zout, ½ liter rode wijn, 1/2 liter kippebouillon,

  •  …
  •  120 min. <
  • Geplaatst op11-01-2009
  • Frans
  •  120 min. <
  • Eigen recept

Dit is mijn slowcooker versie voor de traditionele goulash soep. Heerlijk als je aan het eind voor het laatste uur nog een klein glaasje palinka toevoegt.

INGREDIENTEN

450 gr mager rundvlees in blokjes gesneden, 2 grote uien, fijn gesneden, maar niet gesnipperd, 2 eetlepels bloem, 3 eetlepels paprikapoeder, 1/2 theelepel nootmuskaat, 2 eetlepels tomatenpuree, 2 fijngesneden teentjes knoflook, 1 liter goede runderbouillon, 2 laurier blaadjes, zout en versgemalen zwarte peper

  •  …
  •  120 min. <
  • Geplaatst op04-07-2012
  • Hongaars
  •  120 min. <
  • Eigen recept

Voorbereidingstijd 15 minuten
Kooktijd 4 - 5 uur
Slow Cooker maat standaard

INGREDIENTEN

2 el olijfolie, 1 grote ui, in dunne plakjes, 1 tl komijnzaad, licht geplet, 1 tl korianderzaad, licht geplet, een flinke snuf saffraandraadjes, 1/2 tl gemalen kurkuma (geelwortel), 2 tenen knoflook, gehakt, 4,5 dl kippenbouillon of groentebouillon, 50 g sultanarozijnen, 1/2 tl zout, 1 kg nieuwe aardappels, schoongeboend en in stukjes van niet groter dan 4 cm gesneden, peper, gehakte korianderblaadjes, ter garnering (desgewenst)

  •  Bijgerecht
  •  120 min. <
  • Geplaatst op14-11-2008
  • Marokkaans Bijgerecht
  •  120 min. <

Dit is een zeer rijke en smakelijke stoofpot met een dikke rode , rokerig
smakende saus.
Zeer geschikt voor het maken van een dag vooruit en opwarmen.
In plaats van pasta, rijst of aardappelen.

INGREDIENTEN

1 eetlepel plantaardige olie, 3 uien, gesneden, 3 teentjes knoflook, fijngehakt, 4 eetlepels gerookte Hongaarse paprika, 2 theelepels zeezout, 1 theelepel grof gemalen zwarte peper, 1.25kg mager rundvlees, in blokjes, 3 eetlepels plantaardige olie, 375ml water, 175g tomatenpuree, 350g eierpasta, 125 ml zure room, 8 takjes verse peterselie

  •  …
  •  120 min. <
  • Geplaatst op24-07-2010
  • Hongaars
  •  120 min. <
  • Eigen recept

Voorbereidingstijd 45 minuten, plus een nacht in de koelkast
Kooktijd 5 - 6 uur
Slow cooker maat standaard, groot of extra groot

INGREDIENTEN

175 g dooregen rookspek, zonder zwoerd, 1 el olijfolie, 1 ui, gehakt, 2 ribkarbonades (275 g), de botten verwijder, 375 g eendenborst, het vet verwijderd, 2 tenen knoflook, gehakt, 3 el cognac, 75 g vers broodkruin, 50 g zongedroogde tomaten op olie, uitgelekt en gehakt, 3 ingemaakte walnoten, uitgelekt en grof gehakt, 1 ei, losgeklopt, 1 el groene peperkorrels, licht gekneusd, zout

  •  Voorgerecht
  •  120 min. <
  • Geplaatst op14-11-2008
  • Frans Voorgerecht
  •  120 min. <

Heel makkelijk zonder omkijken te maken - super mals varkensvlees in een pittige zoete saus. Lekker met stampot of rijst/sla

INGREDIENTEN

1 tot 1,5 kg varkensvlees - procureur, haaskarbonade of wat er in de aanbieding is., 2 gesnipperde uien, 2 el abricozenjam, 1/2 flesje bbq -saus, 4 el chilisaus, 2 tl sambal, of meer naar eigen smaak, gerookt paprikapoeder, peper en zout

  •  Hoofdgerecht
  •  120 min. <
  • Geplaatst op19-10-2012
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  120 min. <
  • Eigen recept

清蒸魚用黑豆

INGREDIENTEN

500 g witte vis, in blokjes gesneden of een hele vis, droge sherry, 1+1/2 e gezouten zwarte bonen, afgespoeld, 2 lente-uien, in ringetjes gesneden, 2 teentjes knoflook, fijn, 2 cm gemberwortel, in reepjes gesneden, 2 plakjes ham, in reepjes gesneden, 1/2 t Sambal of Rode peper, fijn, 2 e olie, 2 e Chinese sojasaus

  •  Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op18-01-2011
  • Chinees Bijgerecht
  •  30-60 min.

Echt lekkere keftedes, uit de slow cooker, dus alle smaak zit goed in het gehakt.

INGREDIENTEN

50 gr. vers witbroodkruim (of panneermeel), 1 losgeklopt ei, Geraspte schil en sap van 1/2 kleine sinaasappel, 1 theelepel gedroogde oregano, 400-500 gr. mager gehakt, 1 kleine ui fijngesneden, 4 tenen knoflook fijngehakt of geperst,  2 eetlepels bloem, 2 eetlepels olijfolie, zout/peper, , Voor de saus, 1 ui gesnipperd, 400 gr. tomatenblokjes (uit blik), 1,5 dl hete runderboullion, 1 laurierblaadje, , Voor de echte keftedes: neem lamsgehakt ipv mager gehakt en lamsbouillon ipv. runderbouillon.

  •  Hoofdgerecht
  •  120 min. <
  • Geplaatst op03-07-2014
  • Grieks Hoofdgerecht
  •  120 min. <

Het oorspronkelijke recept uit boekje van slowcooker klopte helemaal niets van. Net zo lang geprobeerd dat het naar mijn zin was.

Ps. Als je de lange lijst ingrediënten ziet denk je misschien dat het veel werk is, Ok het is wat snijwerk maar verder heb je er geen omkijken meer naar!

Ik heb vorige maand (febr. 2013) dit recept weer eens gemaakt maar nu met veel meer kip en dus ook meer olijfolie voor het braden gebruikt. De rest van de ingredienten heb ik ongeveer hetzelfde gehouden. Wel heb ik een rood pepertje toegevoegd en naderhand verwijderd.

Dit keer heb ik ook eens het vel van de kippenbouten eraan laten zitten. Naderhand kan je dus zelf kiezen om het eraf te halen of niet.

Over de binding van het gerecht. Ik heb gemerkt dat ananassap de binding van de saus verstoort (ik heb dit keer aardappelmeel gebruikt). Volgende keer laat ik het ananassap dus achterwege.

Nieuwe foto`s van feb.2013 staan nu bij het recept.

INGREDIENTEN

2 el olijf /zonnebloemolie. 2 grote uien (gehakt). 3- 4 stengels bleekselderij. 2 (beetje flinke peentjes) in plakjes.(ik heb een kleine winterpeen genomen)1 bakje champignons, in plakjes of in vieren. 1-2 rode paprika`s, zaad verwijdert en gesneden.4 stukken kip met been (zoals karbonades,drumsticks enz. het vel verwijdert of laat het eraan.) 1 blik perziken, (van ongeveer 200 gram). 1 blik ananas blokjes. 200 gram. Ongeveer 10 zongedroogde tomaatjes op olie (niet noodzakelijk) 5 el maizena of aardappelzetmeel. 1 tl paprikapoeder(hot) 1-2 el sojasaus1-2 el Worcestershire sauce.4 el rode wijn azijn.± 1 liter kokend water.Zout en versgemalen zwarte peper. Eventueel een rood pepertje

  •  …
  •  120 min. <
  • Geplaatst op25-06-2007
  •  …
  •  120 min. <

Bruinrys en mossels

INGREDIENTEN

Hierdie gereg word vooraf voorberei, dan in 'n slow cooker 'gepak', en wanneer die gaste gereed is, skep elkeen vir self, direk uit die warmpot., , Kook bruinrys, en mossels...apart, en wanneer gaar, gooi 'n laag van die gaar bruinrys in slow cooker, dan 'n laag mossels, dan weer rys ens. As bolaag kan u mossels, parmesan en pietersielie gooi., , Nou skep elkeen vir self, so na 'n uur of twee.,

  •  Hoofdgerecht
  •  120 min. <
  • Geplaatst op04-12-2003
  • Afrikaans Hoofdgerecht
  •  120 min. <

Dit recept is een traditionele manier uit Noord-India om geitenvlees te bereiden (maar kan ook met lamsvlees worden bereid).

Ik ga zelf het gerecht met lamsbout maken (in een gietijzeren pan). Dan zal de bereidingstijd denk ik minder dan een uur zijn, blijkbaar heeft de bereiding van geitenvlees met de slow cooker bijna een dag nodig.

INGREDIENTEN

¼ cup oil or ghee (clarified butter), 2-3 bay leaves, 4-5 cloves, 3-4 whole dried red chilies, 1 cinnamon stick, 4-5 green cardamom pods, 2 tablespoons ginger-garlic paste, 1 cup Curry paste (a slow cooker friendly recipe in the book), Salt to taste, 2 lbs goat meat (can also use lamb), 1 (10 oz) can diced tomatoes, Water as/if needed, ½ cup chopped cilantro

  •  …
  •  120 min. <
  • Geplaatst op10-05-2013
  • Indiaas
  •  120 min. <

In Marokko wordt dit s ochtends in de Tajine naar de Hamam gebracht waar ze het voor een paar dirham de hele dag warm houden bij het vuur dat de Hamam heet houdt. s avonds na het werk kom je het ophalen en is de schotel klaar. Een uurtje meer of minder doet er niet toe. Dus s ochtends 15 minuten voorbereiding, en s avonds vijf minuten couscous maken is alles.
De relatief lage temperatuur wordt hier het best bereikt met de slow cooker (tip: kijk op amazon.co.uk voor goedkope slow cookers. In Nederland zijn ze veel te duur!)

INGREDIENTEN

Tl=theelepel; el=eetlepel, scheutje olijfolie, 4 kipfilets, 1 per persoon in dobbelstenen, 1 aubergine in dobbelstenen, 1 grote ui in dunne schijfjes, 2 winterwortelen, of anders waspeen, 50 gram gedroogde of iets meer verse cranberries, 50 gram gedroogde abrikoos, , vocht & kruiden:, kwart liter kippenbouillon, 1 klein blikje tomatenpuree, 1 el citroensap, 1 el bloem, 1 teen knoflook uit de pers, of in dunne schijfjes, 1 tl gemalen komijn, 1 dobbelsteen gember in vijzel fijngestampt of ander zeer fijn gesneden, 1 tl kaneel of een doormidden gesneden kaneelstokje, Als je van pittiger houdt: 1 chilipeper, zonder pitjes fijngesneden, of een tl sambal, of chilipoeder, , verder ergens tussen de 150 tot 200 gram couscous, afhankelijk of je voor en nagerecht hebt, en of je grote eter bent.

  •  Hoofdgerecht
  •  120 min. <
  • Geplaatst op15-04-2010
  • Marokkaans Hoofdgerecht
  •  120 min. <

Koringpotjie

INGREDIENTEN

Hierdie gereg word vooraf voorberei, dan in 'n slow cooker 'gepak', en wanneer die gaste gereed is, skep elkeen vir self, direk uit die warmpot., , Kook koring, en wanneer gaar, gooi 'n laag van die gaar koring in slow cooker, dan 'n laag biltong en kaas, dan weer koring ens. As bolaag kan u biltong, kaas en pietersielie gooi., , Nou skep elkeen vir self, so na 'n uur of twee., , Alternatief: Dis nie noodsaaklik om biltong te gebruik nie. Jy kan die biltong met enige vleis vervang. Hier is my maalvleiseenpotgereg:, kook koring in gewone kastrol, saam met 2 vleisblokkies, tot so 95% gaar;, in aparte pan, braai maalvleis liggies, asook knoffel (opsioneel), bakin, uie, groenpeper, sampioene, twee blokkies tamatie met basil, 3 eetlepls blatjang, een eetlepel sojasous en twee handevol pietersielie., Meng die voorgenoemde bestanddele in opgewarmde slow cooker en hou aangeskakel. As koring mooi sag is en bymengsel goed deurgetrek het, voeg room by, meng deur en gooi 'n laag gerasperde kaas bo-oor., Dek bakkies en laat elkeen vir self inskep...soveel kere as wat hy/sy wil!,

  •  Hoofdgerecht
  •  120 min. <
  • Geplaatst op04-12-2003
  • Afrikaans Hoofdgerecht
  •  120 min. <
  • Eigen recept

Gerecht voor 2 personen uit een kleine slowcooker

INGREDIENTEN

Halve eetlepel olijfolie, 2 kipfilets, halve grote ui, grofgehakt, 1 teentjes knoflook, gehakt, 200 g gehakte tomaat uit blik, 25 g zongedroogde tomaten op olie, uitgelekt en in reepjes, 1 theelepels pesto, 300 ml hete kippenbouillon, 75 g basmatirijst, 25 g wilde rijst, rucolasalade, voor het serveren

  •  Hoofdgerecht
  •  120 min. <
  • Geplaatst op13-08-2009
  • Indiaas Hoofdgerecht
  •  120 min. <
  • Eigen recept

Dit is een ideale soep voor ieder seizoen en om mee te varieren!

heerlijk na een gezellige wandeling op een koude winterdag!
maar zomers met groenten van het seizoen tover je hem zo over tot een lichte en gezonde maaltijdsoep!
Als je de pancetta weglaat zelfs geschikt voor vegetariers.
Zet je er na bereiding de staafmixer op dan heb je een lekkere zalfachtige soep.

Omdat ik altijd kook uit de losse pols zijn de hoeveelheden bij de ingredienten richtlijnen.

INGREDIENTEN

1 ons pancetta, 1 courgette, 1 ui, 2 stengels bleekselderij, 1/2 winterwortel, 1/2 witte kool, 1 ons sperciebonen, 1/2 pakje tomatenpassata (tomatenfritto van Heinz is erg lekker), 2 groentebouillontabletten, peper, tijm, oregano evt. zout (evt. wat italiaanse kruiden), , Als je van meer vulling in de soep houdt dan kun je, eventueel 2 rundersaucijssen van vel ontdaan, er kleine stukjes vanaf plukken aan toevoegen, hou je van een dikkere soep? voeg dan een in stukjes gesneden aardappel toe.,

  •  …
  •  120 min. <
  • Geplaatst op13-01-2009
  • Italiaans
  •  120 min. <

Slowcooker recept voor rundergoulash met veel groenten

INGREDIENTEN

600 gr runderstoofvlees, 200 gr gesneden uien, 300 gr paprika in blokjes gesneden, 300 gr sperzieboontjes, 2 kl blikjes tomatenpuree, laurierblad naar smaak, kruidnagel naar smaak, paprikapoeder 1/2 tl, 150 ml water, olie of boter om te braden

  •  Hoofdgerecht
  •  120 min. <
  • Geplaatst op15-06-2002
  • Hongaars Hoofdgerecht
  •  120 min. <

Dit is een recept voor een rundvleesstoofpot die zacht van smaak is, maar tegelijk vol pit. Dit recept komt uit een oud kookboekje met recepten voor de 'slowcooker' van Dianne Page, maar het is uiteraard ook goed te maken in een gewone pan.

INGREDIENTEN

50 gram margarine, 2 uien, fijngesneden, 350g wortels, in schijfjes, 450g aardappelen, in schijfjes, 2 selderijstengels, in dunne schijfjes, 1 eetlepel bloem, 700g stoofrundvlees, in blokjes, 1 theelepel zout, peper, 1 eetlepel tomatenpuree, 5 dl runderbouillon (kan van blokjes), , , , , , , , ,

  •  Hoofdgerecht
  •  120 min. <
  • Geplaatst op29-07-2007
  • Engels Hoofdgerecht
  •  120 min. <

Varkensstoofpot in de slow cooker, zoet-zure smaak zoals de Chinesen het koken

INGREDIENTEN

1 kg varkensvlees in stukjes; 2 el olie; 2 uien; 1 blik champignons; 1 blik gepelde tomaten; 3 el bruine suiker, 1 1/2 tl azijn; 1 1/2 tl zout; 2 el soja saus (of ketjap); 300 g paprika in blokjes, 300 gr boontjes

  •  Hoofdgerecht
  •  120 min. <
  • Geplaatst op26-05-2002
  • Hoofdgerecht
  •  120 min. <


BOSANSKI LONAC is een traditioneel Bosnisch gerecht die op een aparte manier wordt bereidt

INGREDIENTEN

2 kilo riblappen (let op de kleur des te lichter des te jonger het rund), 2 kilo aardappelen, 400 g wortelen, 100 g selderij fijgesneden, 4 takjes bladpeterselie fijgesneden, 500 g uien, 5 teentjes knoflook, 500 g sperziebonen, 500 g aubergines, 800 g tomaten, 250 ml witte wijn (geen zoete), zout, zwarte peperkorrels, milde paprika poeder, 2 runderbouillon blokjes, 2 chilliepepers (droge), 1 kruidnagel

  •  Hoofdgerecht
  •  120 min. <
  • Geplaatst op05-03-2006
  • Balkan Hoofdgerecht
  •  120 min. <

Door de steranijs en Maggi, krijgt deze gerecht een anders dan anders smaak.
Zien ook mijn artikel: Dagboek Van Een Alleseter (25/10/12-25/02/13)

INGREDIENTEN

750 g borstlappen, in groter stukken gesneden, 2-3 wortelen, in dikker diagonale plakken of diamantvorm, 2 e olie, 3 cm gember, in plakjes, 1 ui, fijn of 3 sjalots, fijn, 2 teentjes knoflook, fijn, 1/2 e bloem met 1/2 e suiker en 1 e water vermengd, 2-3 e sambal oelek, , 2 e rijstwijn of droge sherry, 1 steranijs, 6 Sichuanpeperkorrels, 2 e donkere Chinese sojasaus, 2 e Maggi (uit flesje), 1 e suiker, 3-4 kopjes kippenbouillon, zout

  •  …
  •  120 min. <
  • Geplaatst op25-01-2013
  • Aziatisch
  •  120 min. <
  • Eigen recept

Original american cheescake............... ja m`n neus....... echt niet . helemaal niets amerikaans aan . puur en echt duits dat is het. mijn moeder (76jaar ) is ermee opgegroeid. in haar jeugd werd dit iedere zondag bij de koffie geserveert. tenminste bij de goed bemiddelde burger en de rijke boeren die zelfs een diensmeid konden permiteren om deze echte käsekuchen te bakken.dit recept is in de naoorlogse jaren met de emigranten mee genomen naar amerika en komt dus nu weer terug als original american cheescake ... maar is gewoon echte duitse käsekuchen. en lekker dat die is mmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm

INGREDIENTEN

200 gr Fruitmeusli ( euroshopper ), 2 borrelglasjes cointreau, 3 eieren, 500 gr magere kwark, 20 gr gustard, 4 volle eetl suiker, 1 vanillesuiker, amandel essence (enkele druppels ), 1 citroen uitgeperst, 40 gr boter

  •  …
  •  120 min. <
  • Geplaatst op28-08-2009
  •  …
  •  120 min. <

Slow cooker

INGREDIENTEN

1 pond runder gehakt, 1 grote gesnipperde ui, 1 zakje taco kruiden, 1 dl yoghurt, 1 groot blik kidney bonen, 1 groot blik pinto bonen, 1 blik mais, 1 blik zwarte bonen,

  •  …
  •  120 min. <
  • Geplaatst op24-01-2007
  • Amerikaans
  •  120 min. <

Een heel makkelijk en erg smakelijk recept.
Het originele recept laat de kipfilets heel, ik sneed ze in blokjes, niet zo klein.
Ik heb minder pastasaus (400 gr.)gebruikt, de champignons geven nogal wat vocht af.
Ik voegde ook nog sambal en chilisaus toe.

INGREDIENTEN

6 kipfilets; 1 pot (660 gr) pastasaus naar smaak; 2 groene pepers ; 250 gr. champignons; 1 ui; 2 teentjes knoflook

  •  Hoofdgerecht
  •  120 min. <
  • Geplaatst op10-08-2012
  • Engels Hoofdgerecht
  •  120 min. <
  • Eigen recept

Een heerlijke stoofpot die je verzoent met het naderende einde van de zomer.

INGREDIENTEN

3 gedroogde tomaatjes, 10 gedroogde cantharellen zonder gaat ook, handje rozijnen samen in een schaaltje. Klein beetje heet water erop 15 min. Laten staan. Als er vocht overblijft. Afgieten en bijvoorbeeld als blokjes invriezen., , 5 ons sucadelappen in grote stukken, Kruid het vlees met zout, peper en nootmuskaat., 2 uien in grove plakken, 1 prei in ringen, 2 ons champignons, 7 plakjes salami, 5 plakken serranoham., Olijfolie, Een scheut rode wijn, 2 tl arrowroot of maizena,

  •  Hoofdgerecht
  •  120 min. <
  • Geplaatst op21-08-2009
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  120 min. <

Het vlees is zo mals en lekker van smaak uit de slow-cooker.

INGREDIENTEN

  • 1 paprika groen of rood
  • 1 tl chilipeper
  • 400 gram uien
  • 2 tenen knoflook
  • 4 dl runderbouillon
  • 50 gram verse gehakte peterselie
  • 700 gram mager rundvlees
  • 400 gram tomaten gepeld en in stukjes gesneden
  • 1 blik tomatenpuree
  • 2 el olie
  • zout
  • zwart gemalen peperkorrels
  • 2 el water.
,

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op07-05-2007
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Dit is een recept voor een rundvleesstoofpot die zacht van smaak is, maar tegelijk vol pit.

INGREDIENTEN

, 50 gram margarine, 2 uien, fijngesneden, 350g wortels, in schijfjes, 450g aardappelen, in schijfjes, 2 selderijstengels, in dunne schijfjes, 1 eetlepel bloem, 700g stoofrundvlees, in blokjes, 1 theelepel zout, peper, 1 eetlepel tomatenpuree, 1 liter runderbouillon (kan van blokjes)

  •  Hoofdgerecht
  •  120 min. <
  • Geplaatst op07-04-2006
  • Hoofdgerecht
  •  120 min. <

Ik ben zo dol op de geur en smaak van deze soep. Deze versie geeft een dikke, volle oranjekleurige soep. Ik denk dat de smaak zo goed wordt door de knoflook en de wortel en venkel.
Ik heb het zelf nog niet geprobeerd, maar ik denk dat hij perfect is om in een broodbolletje te serveren.

INGREDIENTEN

2 kg lekkere, rijpe tomaten, 6 knoflooktenen, gepeld, 1 kleine wortel, in kleine stukjes, 1/2 venkelknolletje, in stukjes, 60 ml olijfolie, 2 el zeezout, versgemalen peper

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op12-03-2008
  •  …
  •  60-120 min.

Gewoon de lekkerste

INGREDIENTEN

Stukje boter, 125 gr dikke bacon, 1 kilo rundvlees, 500 gr champignons, 3 wortelen, 2 uien, 4 tenen knoflook, gedroogde tijm, 3 laurierbladeren, 100 gr bloem, 3 bouillontabletten, halve liter rode wijn, zout en peper uit de molen

  •  Hoofdgerecht
  •  120 min. <
  • Geplaatst op31-12-2006
  • Frans Hoofdgerecht
  •  120 min. <
Meest bekeken

Wok je koelkast leeg wordt mogelijk gemaakt door Go-Tan

Wok je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Stuur vóór 30 augustus jouw recept in en kies uit de categorie: marinade, dressing of kruidenboter. Op de ingezonden recepten kan direct gestemd worden! Doe mee! … Lees verder »

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies