Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

77 slow cooker recepten Alles wissen

  • Maak een keuze

Uitgebreid zoeken
Maak een keuze
Maak een keuze
  • Eigen recept

Heerlijk Amerikaans Slow Cooker recept voor op (hamburger)broodjes of met een frisse salade.

INGREDIENTEN

2 middelgrote uien, 5tenen knoflook, 240ml kippenbouillon, 25gr (donker)bruine bastardsuiker, 1 theelepel cayennepeper, 1 theelepel chilipoeder, 2 theelepel paprikapoeder (niet de hete), 1 eetlepel zwarte peper (vers gemalen), 2,5 theelepel zout, (of meer indien nodig), 3/4 theelepel komijn (gemalen), 1/2 theelepel kaneel (gemalen), 1,5 kilo schouderkarbonade zonder bot, 1 flesje (ongeveer 0,5L) BBQ saus (van de Lidl is erg lekker)

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op12-05-2014
  • Amerikaans Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Karbonade met tomatensaus uit de slow cooker

INGREDIENTEN

4 haaskarbonades, of neem goedkopere, in de slow cooker wordt toch alles mals, 1 ui, 250 gr Champignons, 1 groene peper, 1 pot tomaten-pastasaus, doet er niet zo toe welke, 1 blik tomatenblokjes, 125 ml witte wijn, 1 tl gedroogde italiaanse kruiden, als het zomer is neem je verse; 1 klein bosje basilicum, of desnoods 1 tl gedroogde; 2 tenen knoflook

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op13-03-2010
  • Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Malse kippeboutjes in een super BBQ saus.

INGREDIENTEN

Saus:, 3 dl tomatenketchup, 3 el bruine suiker, 1 el Worcestershire sauce, 1 el soja saus, 1 el appelazijn, 1/2 tl knoflookpasta, 1/2 tl gerookt Spaans paprikapoeder. Dit geeft die typische rooksmaak aan dit gerecht. Voeg anders wat tabasco oid toe., , 8 drumsticks

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op12-03-2008
  • Amerikaans Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

1 kg rundvlees in blokken, 2 bakjes babi Rendang, 2-3 dl bouillon van rundvleesblok, 2 gesnipperde uien, Sambal Badjak, peper en zout, allesbinder.

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op10-10-2009
  • Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Heerlijk langzaam gerecht. Een snuifje meer hier, een vleugje meer daar ... Geef je eigen draai aan het recept De ingrediënten zijn in een goede toko te koop.

INGREDIENTEN

2 eetlepels boter, 2 eetlepels plantaardige olie, 4 grote zonder huid, zonder been kip dijen, gesneden in hapklare stukjes, 1 ui, in blokjes gesneden, 3 teentjes knoflook, gehakt, 2 theelepels kerriepoeder, 1 eetlepel curry pasta, 2 theelepels tandoori masala, 1 tl garam masala, 1 blik tomatenpuree, 15 groene kardemom peulen, 1 blik kokosmelk, 1 kop yoghurt, zout

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op12-02-2010
  •  
  •  > 120 min.

Ik zoek regelmatig op Amerikaanse sites naar slow cooker recepten en kwam deze toevallig tegen en het was hier thuis een groot succes. Wij aten het bij de friese witlofstamp. Goede combinatie!

INGREDIENTEN

Varkenshaas naar wens, ik had 4 stukken voor 4 personen, 2 eetlepels olijfolie, ¼ cup (ca. 60 ml) ketjap (soy sauce), 1½ eetl. gele mosterd, 3 eetl. maple syrup, 1 sjalot fijngesneden ( ik had een gewone ui), 1 theelepel uienpoeder ( had ik niet), 1½ theelepel knoflookpoeder,

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op14-11-2015
  • Amerikaans Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Simpel kipgerecht met frisse sinaasappelsmaak. Gooi s ochtends alles in de slow cooker en ga naar je werk. Als je thuis komt hoef je alleen nog maar rijst en bonen te koken. Ondertussen neem je even een portje, lees nog even de krant etc. Je hoeft niet veel meer te doen, want het gerecht is eigenlijk al klaar.

INGREDIENTEN

1 kip in stukken, probeer eens een biologische. Eventueel neem je kippenbouten of kipkarbonades o.i.d. Afhankelijk van of het grote eters zijn één of twee stukken per persoon. 700 ml sinaasappelsap, 1 of 2 stengels bleekselderij in stukken gesneden, 1 groene peper (ontpit, of je moet van erg pittig houden), 100 gram champignons, of iets meer als je ze anders over houdt. 1 ui in stukjes, handje peterselie (desnoods gedroogd 1 el), zout/peper

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op13-03-2010
  • Amerikaans Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Wat is de makkelijkste manier om varkensvleeschotels zo zacht te maken, dat je geen mes nodig hebt?  In de slow cooker! Deze varkenskoteletten worden gesmolten in zelfgemaakte gekarameliseerde ui en appelcider-jus en langzaam gekookt in de crockpot tot het vlees uit het bot valt.

INGREDIENTEN

€ 4 schouderkarbonade van gelijke grote of varkensfiletlapjes., €zout en peper, naar smaak, € Bruine suiker, na smaak (optioneel), € 2 eetlepels boter, verdeeld, € 1 grote ui, gesneden (ongeveer 2½ - 3 kopjes), € 1 theelepel gedroogde tijm of rozemarijn (of 1 eetlepelgehakte verse tijm of rozemarijn), € 1 kop kippenbouillon, € ¼ kop appelcider (geen toegevoegde suiker), € 3 eetlepels lage natrium sojasaus, € 1 eetlepel Worcestershire saus, € 2 - 3 eetlepels maïszetmeel gemengd met 2 eetlepels water om te binden,

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op29-09-2017
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Deze soep is zo verbazend lekker dat je er geen genoeg van krijgt. Heerlijk de 1e dag maar nog lekkerder op dag 2. Ook makkelijk om in te vriezen.

INGREDIENTEN

* 1 kilo verse bloemkool, in roosjes, * 1 kilo zoete aardappels, geschild en in blokjes, * 1 liter groentenbouillon, * 1 grote ui, in stukken gesneden, * 5 teentjes knoflook, gepeld, * 4 lente- of bosuitjes, in ringen gesneden, * 1 theelpl gedroogde tijm, * 1 theelpl (gerookte) paprikapoeder, * 1/2-1 theelpl rode peper flakes, * 1/4 theelpl zout of naar smaak, * 500 ml melk, * 60 gr creme kaas (b.v. Philadelphia), , topping options:, , * verkruimelde bacon, * in ringetjes gesneden lente-uitjes, * vers geraspte kaas naar smaak, * knoflook croutons, * rode peper flakes [voor de kick!], * hete saus [voor nog meer kick!], * zout en peper naar smaak,

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op22-09-2016
  • Europees
  •  > 120 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

* 2 kilo stoofperen, * literfles zoete Spaanse wijn, * 100 g suiker, * 1 zakje vanille suiker, * 3 el honing, * 2 zwarte peperkorrels, * citroen sap of schil naar smaak, * 1 kaneelstokje, * 2 kruidnagels

  •  Bijgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op27-10-2009
  • Bijgerecht
  •  > 120 min.

Een heerlijk gerecht waar je tijdens de bereiding weinig omkijken naar hebt.

INGREDIENTEN

500 gram rundvlees (mager hacheevlees), 1 grote ui, 10 worteltjes, 2 middelgrote preien, 1 kleine knolselderie, 1 blik gezeefde tomaten, Half bosje peterselie, 4 el snijselderie, 2 teentjes knoflook, 200 ml bouillon, 1 el mierikswortel uit een potje, 1 el olie, Peper en zout, 1 el Argentijnse kruiden (mix van chilipoeder, paprika, knoflook, oregano, koriander, mosterd, peper en gember) (Gekocht in Duitsland www.edora.net),

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op27-10-2007
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

Beenham, prei, 2 bosuitjes, flinke scheut magere yoghurt,pakje knor aspergesoep of champignonsoep, half bekertje water,half bekertje melk, scheutje room of 3 cupjes, theelepel dille, theelepel Dyon mosterd,blikje champignons wat gemalen knoflook.

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op08-09-2011
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Eigen recept

Hühnerfrikassee

INGREDIENTEN

500 gram kipfilet, 250 gram champignons, 250 gram doperwten uit de diepvries, 250 ml kippenbouillon, zout en peper, 100 ml kookroom light, bindmiddel, peterselie

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op20-08-2009
  • Duits Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
INGREDIENTEN

1 kilo riblappen, 4 kleine uien of 2 grote, zout, peper, 75 gram boter, 1 sinaasappel, ±6 jeneverbessen, gekneusd, ±6 zwarte peperkorrels, gekneusd, 1 kaneelstokje, ±4 dl water, 1 dl rode wijn, 1 eetlepel bouillonpoeder, eventueel allesbinder

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op02-12-2006
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Eigen recept

Voorbereidingstijd 30 minuten, plus koeltijd Kooktijd 3 - 3 1/2 uur Slow cooker maat standaard groot of extra groot

INGREDIENTEN

2 dl volle creme fraiche, 4 eierdooiers, de geraspte schil en het sap van 1/2 citroen. 1 kleine bascilicumplantje in een pot, 200 g plakjes gerookte zalm, zout en peper, partjes citroen, ter garnering (desgewenst)

  •  Voorgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op14-11-2008
  • Frans Voorgerecht
  •  > 120 min.

Gevonden op een Amerikaanse crockpot site

INGREDIENTEN

4 kipfilets - 500 gr rode aardappels bijv roseval - 500 gr kleine worteltjes - 500 gr sperziebonen -evt 2 eetl. verse peterselie fijngehakt, voor de saus:, 120 ml medium sojasaus - 120 ml honing - 60 ml ketchup - 2 teentjes knoflook - 1 theel gedroogde basilicum - ½ theel gedroogde oregano - evt ¼ theel rode peper vlokken - ¼ theel peper, , ,

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op05-07-2015
  • Amerikaans Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Eigen recept

Erg smakelijk en weinig calorieen

INGREDIENTEN

4 Kippepoten (zonder vel) of 1 pond kipfilet in stukken, Bouquet grof gesneden (1/2 winterpeen, 1/4 knolselderij, 1 ui, 1 kleine prei, 2 stengels bleekselderij, 1 teen knoflook), 1 bakje champignons, tijm, peper en zout, ½ liter rode wijn, 1/2 liter kippebouillon,

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op11-01-2009
  • Frans
  •  > 120 min.

Heel makkelijk zonder omkijken te maken - super mals varkensvlees in een pittige zoete saus. Lekker met stampot of rijst/sla

INGREDIENTEN

1 tot 1,5 kg varkensvlees - procureur, haaskarbonade of wat er in de aanbieding is., 2 gesnipperde uien, 2 el abricozenjam, 1/2 flesje bbq -saus, 4 el chilisaus, 2 tl sambal, of meer naar eigen smaak, gerookt paprikapoeder, peper en zout

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op19-10-2012
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Eigen recept

Dit is mijn slowcooker versie voor de traditionele goulash soep. Heerlijk als je aan het eind voor het laatste uur nog een klein glaasje palinka toevoegt.

INGREDIENTEN

450 gr mager rundvlees in blokjes gesneden, 2 grote uien, fijn gesneden, maar niet gesnipperd, 2 eetlepels bloem, 3 eetlepels paprikapoeder, 1/2 theelepel nootmuskaat, 2 eetlepels tomatenpuree, 2 fijngesneden teentjes knoflook, 1 liter goede runderbouillon, 2 laurier blaadjes, zout en versgemalen zwarte peper

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op04-07-2012
  • Hongaars
  •  > 120 min.

Dit is een zeer rijke en smakelijke stoofpot met een dikke rode , rokerig smakende saus. Zeer geschikt voor het maken van een dag vooruit en opwarmen. In plaats van pasta, rijst of aardappelen.

INGREDIENTEN

1 eetlepel plantaardige olie, 3 uien, gesneden, 3 teentjes knoflook, fijngehakt, 4 eetlepels gerookte Hongaarse paprika, 2 theelepels zeezout, 1 theelepel grof gemalen zwarte peper, 1.25kg mager rundvlees, in blokjes, 3 eetlepels plantaardige olie, 375ml water, 175g tomatenpuree, 350g eierpasta, 125 ml zure room, 8 takjes verse peterselie

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op24-07-2010
  • Hongaars
  •  > 120 min.

Als je (zoals ik) geen slow cooker bezit dan kun je dit gerecht ook gewoon in de oven op 110 graden laten stoven. Of op zeer laag vuur.

INGREDIENTEN

* 2-4 pond rundvlees, in grove stukken gesneden, * 600 ml champignon-roomsoep, * 250 gr champignons, in plakjes, * 2 pakjes droge Italiaans salade dressing mix, * 250 gr Philadelphia of een andere roomkaas, * 2 eetlpls slagroom,

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op23-03-2017
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Eigen recept

Voorbereidingstijd 15 minuten Kooktijd 4 - 5 uur Slow Cooker maat standaard

INGREDIENTEN

2 el olijfolie, 1 grote ui, in dunne plakjes, 1 tl komijnzaad, licht geplet, 1 tl korianderzaad, licht geplet, een flinke snuf saffraandraadjes, 1/2 tl gemalen kurkuma (geelwortel), 2 tenen knoflook, gehakt, 4,5 dl kippenbouillon of groentebouillon, 50 g sultanarozijnen, 1/2 tl zout, 1 kg nieuwe aardappels, schoongeboend en in stukjes van niet groter dan 4 cm gesneden, peper, gehakte korianderblaadjes, ter garnering (desgewenst)

  •  Bijgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op14-11-2008
  • Marokkaans Bijgerecht
  •  > 120 min.

Gegeten in Canada en gelijk thuis gemaakt, heeeeeerlijik (als je van zoet houdt) Ik heb de maateenheden omgezet naar Nederland

INGREDIENTEN

€ Broodbakmix voor een deegbal van ongeveer 450gr., € 100gr. Witte kristalsuiker, € 75gr. Donkerbruine basterdsuiker, € 5gr. Kaneelpoeder, € 115gr. roomboter, € Olie of boter om in te vetten, € Grote plastic zak (stevige pedaalemmerzak),

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op02-04-2015
  • Amerikaans
  •  > 120 min.
  • Eigen recept

Voorbereidingstijd 45 minuten, plus een nacht in de koelkast Kooktijd 5 - 6 uur Slow cooker maat standaard, groot of extra groot

INGREDIENTEN

175 g dooregen rookspek, zonder zwoerd, 1 el olijfolie, 1 ui, gehakt, 2 ribkarbonades (275 g), de botten verwijder, 375 g eendenborst, het vet verwijderd, 2 tenen knoflook, gehakt, 3 el cognac, 75 g vers broodkruin, 50 g zongedroogde tomaten op olie, uitgelekt en gehakt, 3 ingemaakte walnoten, uitgelekt en grof gehakt, 1 ei, losgeklopt, 1 el groene peperkorrels, licht gekneusd, zout

  •  Voorgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op14-11-2008
  • Frans Voorgerecht
  •  > 120 min.
  • Eigen recept

Voor mezelf wilde ik al een tijdje zo'n lekkere gehakbal uit de jus maken die je bij die Truckerscafés kunt kopen. Na lang zoekwerk op internet en veel, heel veel proberen heb ik voor mezelf nu de perfecte gahaktbal uit de jus gemaakt met behulp van mijn CrockPot (Slow Cooker)  

INGREDIENTEN

- 500 gram half om half gehakt, - 1 ei, - Ketjap Manis, - 3 TL gehaktkruiden (je kunt van alles pakken, paprika, mexico, pikant etc... ik heb de normale gebruikt), - scheutje melk, - paneermeel of 1 witte boterham, - peper en zout, - 1 TL Citroenrasp, - 1 blik gepelde tomaten (nog lekkerder is om zelf een tomaat te ontvellen), - braadboter (geen olie, dit spettert te veel), - 1 teentje verse knoflook, - 1 TL Sambal brandal (wil je een normale gehaktbal dan kun je dit weglaten, ik hou van een klein beetje pit!), - kopje water,

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op13-09-2015
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Eigen recept

清蒸魚用黑豆

INGREDIENTEN

500 g witte vis, in blokjes gesneden of een hele vis, droge sherry, 1+1/2 e gezouten zwarte bonen, afgespoeld, 2 lente-uien, in ringetjes gesneden, 2 teentjes knoflook, fijn, 2 cm gemberwortel, in reepjes gesneden, 2 plakjes ham, in reepjes gesneden, 1/2 t Sambal of Rode peper, fijn, 2 e olie, 2 e Chinese sojasaus

  •  Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op18-01-2011
  • Chinees Bijgerecht
  •  30-60 min.

Deze balletjes zijn makkelijk om te maken en je hebt er geen ingewikkelde ingrediënten voor nodig. Je eet de balletjes met rijst of een aardappeltortilla en een lekkere frisse salade. Ook op een broodje zijn ze heerlijk. Ik maakte een hele pan vol en bewaarde de helft ervan in de diepvries. Echt een superhandig recept en wie lust er nu geen gehaktballetjes in tomatensaus?

INGREDIENTEN

WAT HEB JE NODIG VOOR ONGEVEER 60 KLEINE BALLETJES?, , iets meer dan een kilo half om half gehakt, 1 eetlepel paprikapoeder, 1/2 eetlepel oregano, 2 eetlepels fijngehakte verse peterselie voor het gehakt en, 3 eetlepels gehakte peterselie ter garnering, 2 eieren, Twee sneetjes brood, 100-150 ml melk, peper en zout, , Voor de saus:, 3 blikjes tomatenblokjes, 1 eetlepel groentebouillonpoeder, 1 flinke teen knoflook in dunne plakjes gesneden, snufje chilipoeder, snuf zout en vers gemalen zwarte peper, scheutje olie om in te bakken

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op11-06-2017
  • Spaans
  •  > 120 min.

Echt lekkere keftedes, uit de slow cooker, dus alle smaak zit goed in het gehakt.

INGREDIENTEN

50 gr. vers witbroodkruim (of panneermeel), 1 losgeklopt ei, Geraspte schil en sap van 1/2 kleine sinaasappel, 1 theelepel gedroogde oregano, 400-500 gr. mager gehakt, 1 kleine ui fijngesneden, 4 tenen knoflook fijngehakt of geperst,  2 eetlepels bloem, 2 eetlepels olijfolie, zout/peper, , Voor de saus, 1 ui gesnipperd, 400 gr. tomatenblokjes (uit blik), 1,5 dl hete runderboullion, 1 laurierblaadje, , Voor de echte keftedes: neem lamsgehakt ipv mager gehakt en lamsbouillon ipv. runderbouillon.

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op03-07-2014
  • Grieks Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Het oorspronkelijke recept uit boekje van slowcooker klopte helemaal niets van. Net zo lang geprobeerd dat het naar mijn zin was. Ps. Als je de lange lijst ingrediënten ziet denk je misschien dat het veel werk is, Ok het is wat snijwerk maar verder heb je er geen omkijken meer naar! Ik heb vorige maand (febr. 2013) dit recept weer eens gemaakt maar nu met veel meer kip en dus ook meer olijfolie voor het braden gebruikt. De rest van de ingredienten heb ik ongeveer hetzelfde gehouden. Wel heb ik een rood pepertje toegevoegd en naderhand verwijderd. Dit keer heb ik ook eens het vel van de kippenbouten eraan laten zitten. Naderhand kan je dus zelf kiezen om het eraf te halen of niet. Over de binding van het gerecht. Ik heb gemerkt dat ananassap de binding van de saus verstoort (ik heb dit keer aardappelmeel gebruikt). Volgende keer laat ik het ananassap dus achterwege. Nieuwe foto`s van feb.2013 staan nu bij het recept.

INGREDIENTEN

2 el olijf /zonnebloemolie. 2 grote uien (gehakt). 3- 4 stengels bleekselderij. 2 (beetje flinke peentjes) in plakjes.(ik heb een kleine winterpeen genomen)1 bakje champignons, in plakjes of in vieren. 1-2 rode paprika`s, zaad verwijdert en gesneden.4 stukken kip met been (zoals karbonades,drumsticks enz. het vel verwijdert of laat het eraan.) 1 blik perziken, (van ongeveer 200 gram). 1 blik ananas blokjes. 200 gram. Ongeveer 10 zongedroogde tomaatjes op olie (niet noodzakelijk) 5 el maizena of aardappelzetmeel. 1 tl paprikapoeder(hot) 1-2 el sojasaus1-2 el Worcestershire sauce.4 el rode wijn azijn.± 1 liter kokend water.Zout en versgemalen zwarte peper. Eventueel een rood pepertje

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op25-06-2007
  •  
  •  > 120 min.

In Marokko wordt dit s ochtends in de Tajine naar de Hamam gebracht waar ze het voor een paar dirham de hele dag warm houden bij het vuur dat de Hamam heet houdt. s avonds na het werk kom je het ophalen en is de schotel klaar. Een uurtje meer of minder doet er niet toe. Dus s ochtends 15 minuten voorbereiding, en s avonds vijf minuten couscous maken is alles. De relatief lage temperatuur wordt hier het best bereikt met de slow cooker (tip: kijk op amazon.co.uk voor goedkope slow cookers. In Nederland zijn ze veel te duur!)

INGREDIENTEN

Tl=theelepel; el=eetlepel, scheutje olijfolie, 4 kipfilets, 1 per persoon in dobbelstenen, 1 aubergine in dobbelstenen, 1 grote ui in dunne schijfjes, 2 winterwortelen, of anders waspeen, 50 gram gedroogde of iets meer verse cranberries, 50 gram gedroogde abrikoos, , vocht & kruiden:, kwart liter kippenbouillon, 1 klein blikje tomatenpuree, 1 el citroensap, 1 el bloem, 1 teen knoflook uit de pers, of in dunne schijfjes, 1 tl gemalen komijn, 1 dobbelsteen gember in vijzel fijngestampt of ander zeer fijn gesneden, 1 tl kaneel of een doormidden gesneden kaneelstokje, Als je van pittiger houdt: 1 chilipeper, zonder pitjes fijngesneden, of een tl sambal, of chilipoeder, , verder ergens tussen de 150 tot 200 gram couscous, afhankelijk of je voor en nagerecht hebt, en of je grote eter bent.

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op15-04-2010
  • Marokkaans Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Eigen recept

Gerecht voor 2 personen uit een kleine slowcooker

INGREDIENTEN

Halve eetlepel olijfolie, 2 kipfilets, halve grote ui, grofgehakt, 1 teentjes knoflook, gehakt, 200 g gehakte tomaat uit blik, 25 g zongedroogde tomaten op olie, uitgelekt en in reepjes, 1 theelepels pesto, 300 ml hete kippenbouillon, 75 g basmatirijst, 25 g wilde rijst, rucolasalade, voor het serveren

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op13-08-2009
  • Indiaas Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Eigen recept

Dit is een ideale soep voor ieder seizoen en om mee te varieren! heerlijk na een gezellige wandeling op een koude winterdag! maar zomers met groenten van het seizoen tover je hem zo over tot een lichte en gezonde maaltijdsoep! Als je de pancetta weglaat zelfs geschikt voor vegetariers. Zet je er na bereiding de staafmixer op dan heb je een lekkere zalfachtige soep. Omdat ik altijd kook uit de losse pols zijn de hoeveelheden bij de ingredienten richtlijnen.

INGREDIENTEN

1 ons pancetta, 1 courgette, 1 ui, 2 stengels bleekselderij, 1/2 winterwortel, 1/2 witte kool, 1 ons sperciebonen, 1/2 pakje tomatenpassata (tomatenfritto van Heinz is erg lekker), 2 groentebouillontabletten, peper, tijm, oregano evt. zout (evt. wat italiaanse kruiden), , Als je van meer vulling in de soep houdt dan kun je, eventueel 2 rundersaucijssen van vel ontdaan, er kleine stukjes vanaf plukken aan toevoegen, hou je van een dikkere soep? voeg dan een in stukjes gesneden aardappel toe.,

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op13-01-2009
  • Italiaans
  •  > 120 min.

Een toppertje gevonden bij de database van Bon Appetit. Echt heel lekker en bijzonder. Maar liefst 80 enthousiaste reacties van mensen die het allemaal zo weer zouden maken. Bekijk de reviews http://www.epicurious.com/recipes/food/reviews/Moroccan-Braised-Beef-230639 Perfect recept voor een slow cooker.

INGREDIENTEN

3 eetlepels olijfolie, 1100 gram riblappen, in blokjes van ca. 31/2 cm, 250 gram gehakte uien, 3 tenen knoflook, gehakt, 1 eetlepel garam masala, 1 eetlepel paprikapoeder, 1 theelepel gemalen komijn, ½ theelepelgeelwortel/koenjit, ½ theelepel cayennepeper, 1 blik tomatenblokjes, 2,5 dl droge rode wijn, 2,5 dl droge sherry (indien niet aanwezig meer wijn nemen), 1/2 liter runderbouillon, 200 gram gele rozijnen (zijn duurder maar voldoen beter omdat mooi opzwellen en het kookvocht beter opnemen)

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op21-01-2010
  • Marokkaans Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Dit recept is een traditionele manier uit Noord-India om geitenvlees te bereiden (maar kan ook met lamsvlees worden bereid). Ik ga zelf het gerecht met lamsbout maken (in een gietijzeren pan). Dan zal de bereidingstijd denk ik minder dan een uur zijn, blijkbaar heeft de bereiding van geitenvlees met de slow cooker bijna een dag nodig.

INGREDIENTEN

¼ cup oil or ghee (clarified butter), 2-3 bay leaves, 4-5 cloves, 3-4 whole dried red chilies, 1 cinnamon stick, 4-5 green cardamom pods, 2 tablespoons ginger-garlic paste, 1 cup Curry paste (a slow cooker friendly recipe in the book), Salt to taste, 2 lbs goat meat (can also use lamb), 1 (10 oz) can diced tomatoes, Water as/if needed, ½ cup chopped cilantro

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op10-05-2013
  • Indiaas
  •  > 120 min.

Slowcooker recept voor rundergoulash met veel groenten

INGREDIENTEN

600 gr runderstoofvlees, 200 gr gesneden uien, 300 gr paprika in blokjes gesneden, 300 gr sperzieboontjes, 2 kl blikjes tomatenpuree, laurierblad naar smaak, kruidnagel naar smaak, paprikapoeder 1/2 tl, 150 ml water, olie of boter om te braden

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op15-06-2002
  • Hongaars Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Bruinrys en mossels

INGREDIENTEN

Hierdie gereg word vooraf voorberei, dan in 'n slow cooker 'gepak', en wanneer die gaste gereed is, skep elkeen vir self, direk uit die warmpot., , Kook bruinrys, en mossels...apart, en wanneer gaar, gooi 'n laag van die gaar bruinrys in slow cooker, dan 'n laag mossels, dan weer rys ens. As bolaag kan u mossels, parmesan en pietersielie gooi., , Nou skep elkeen vir self, so na 'n uur of twee.,

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op04-12-2003
  • Afrikaans Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Dit is een recept voor een rundvleesstoofpot die zacht van smaak is, maar tegelijk vol pit. Dit recept komt uit een oud kookboekje met recepten voor de 'slowcooker' van Dianne Page, maar het is uiteraard ook goed te maken in een gewone pan.

INGREDIENTEN

50 gram margarine, 2 uien, fijngesneden, 350g wortels, in schijfjes, 450g aardappelen, in schijfjes, 2 selderijstengels, in dunne schijfjes, 1 eetlepel bloem, 700g stoofrundvlees, in blokjes, 1 theelepel zout, peper, 1 eetlepel tomatenpuree, 5 dl runderbouillon (kan van blokjes), , , , , , , , ,

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op29-07-2007
  • Engels Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Indiaas, vegatarisch Ingrediënten 2 eetlepels zonnebloemolie 1 grote ui, fijngehakt 1 aubergine, in blokjes 2 theelepels komijnzaad, licht geplet 2 theelepels zwart mosterdzaad 1 theelepel gemalen geelwortel 1 eetlepel milde currypasta 2-3 teentjes knoflook, gehakt 400 g gehakte tomaat uit blik 450 ml groentebouillon 1 bloemkool, in roosjes verdeeld 1 vaste aardappel, in blokjes 3 eetlepels gemalen amandelen verse korianderblaadjes, ter garnering (desgewenst) naan-brood

INGREDIENTEN

, Indiaas, vegatarisch, Ingrediënten, 2 eetlepels zonnebloemolie, 1 grote ui, fijngehakt, 1 aubergine, in blokjes, 2 theelepels komijnzaad, licht geplet, 2 theelepels zwart mosterdzaad, 1 theelepel gemalen geelwortel, 1 eetlepel milde currypasta, 2-3 teentjes knoflook, gehakt, 400 g gehakte tomaat uit blik, 450 ml groentebouillon, 1 bloemkool, in roosjes verdeeld, 1 vaste aardappel, in blokjes, 3 eetlepels gemalen amandelen, verse korianderblaadjes, ter garnering (desgewenst), naan-brood, voor het serveren, Bereiden, Verwarm zo nodig de slow cooker voor - zie daarvoor de gebruiksaanwijzing. Verhit de olie in een koekenpan. Doe er de ui in en bak hem 5 minuten tot hij goudbruin is. Voeg de aubergine toe en bak 3 tot 4 minuten tot die zacht is. Schep er de specerijen, kerriepasta en knoflook door en roerbak 1 minuut. Schep er vervolgens de tomaten, bouillon en zout en peper door. Breng al roerend aan de kook. Doe de bloemkool en aardappel in de pan van de slow cooker en schep er het tomatenmengsel over. Leg er het deksel op en kook 3 tot 4 uur op 'hoog' tot de groenten gaar zijn. Schep er de gemalen amandelen door en laat nog 15 minuten koken. Schep in ondiepe soepborden. Garneer met de korianderblaadjes als u die gebruikt en serveer met warm naan-brood

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op24-01-2017
  • Indiaas Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Varkensstoofpot in de slow cooker, zoet-zure smaak zoals de Chinesen het koken

INGREDIENTEN

1 kg varkensvlees in stukjes; 2 el olie; 2 uien; 1 blik champignons; 1 blik gepelde tomaten; 3 el bruine suiker, 1 1/2 tl azijn; 1 1/2 tl zout; 2 el soja saus (of ketjap); 300 g paprika in blokjes, 300 gr boontjes

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op26-05-2002
  • Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Eigen recept

Er staan maar weinig soepen op internet die in de slow cooker bereidt zijn. Hierbij een heel lekkere gevulde soep, heb het met deze groenten gemaakt omdat ik die toevallig thuis had, kan ook met andere groente, wat jemaar hebt liggen maar de prei zou ik er zeker indoen.

INGREDIENTEN

, 3 kippenpoten of halve soepkip, 4 kippenbouillontabletten, 2 preien gesneden, 1 rode paprika in stukjes, 2 a 3 trostomaten, in kleine stukjes gesneden, klein stukje bloemkool in stukjes, bosje tijm, ca 7 a 8 takjes ( ik heb ze met garen bijeen gebonden en in de soep gedaan, aan t einde kan je t eruit halen en weggooien)., ------------------------------------------, 1 groot blikje tomatenpuree, 1 ui middelgroot, 5 eetlepels boter om in te bakken, zout, 1 eetlepel bruine suiker, 2 a 3 eetlepels bloem

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op30-07-2015
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Dit nummer in Smult: o.a, de lekkerste hachee, coq au vin en andere traditionele gerechten met een nieuwe twist. Profiteer nu 5 X Smult met 30% korting! Profiteer nu!… Lees verder »

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Top