1. Home
  2. Recepten
  3. Slibtong

Slibtong recepten (18) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

Gebakken slibtong

Simpel maar superlekker

INGREDIENTEN

1400 gram slibtong 2 mespuntjes zout 2 mespuntjes peper 40 gram bloem 80 gram margarine

Voorbereiding

Laat de slibtongetjes lekker schoonmaken bij de visboer dan is er helemaal niks geen voorbereiding

Bereidingswijze

Spoel de slibtongetjes goed af onder koud water en droog ze af met een theedoek of keukenpapier. Maak de slibtongetjes op smaak met wat zout en peper. Wentel de slibtong door de bloem. Bak de slibtong om en om in ongeveer 3 minuten mooi goudbruin in ruim boter op een middelhoog vuur. En smullen maar!!!

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op08-07-2002
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Gebakken slibtong

Lekker snel en gemakkelijk op een drukke werkdag maar harstikke lekker...

INGREDIENTEN

12 slibtongetjes, zout, peper, 40 gram bloem, 100 gram margarine,

  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op06-02-2004
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Gebakken slibtong

INGREDIENTEN

12 slibtongetjes -, zout -, peper -, 40 gram bloem -, 100 gram margarine, , ,

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op16-11-2003
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

gegrilde slibtong

Met citrusdressing.

INGREDIENTEN

*1 sinaasappel.*1 limoen.*1 teentje knoflook.*1 eetlepel fijngehakte koriander.*3 eetlepel olijfolie.*peper en zout.*2 eetlepels sesamolie.*enkele druppels tabasco.*4 sliptongetjes.

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op16-03-2001
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Slibtong Met Citrusdressing

INGREDIENTEN

1 sinaasappel, 1 limoen, 1 teentje knoflook, 1 el fijngehakt koriander, 3 el olijfolie, peper, zout, 2 el sesamolie, paar druppels tabasco, 4 slibtongen,

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op04-06-2000
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Slibtong In Wijnsaus

Een voorgerecht van slibtong in een basilicum-wijnsaus.

INGREDIENTEN

* 2 eetlepels citroensap, * 500 gram (gefileerde) slibtong, * 30 gram boter, * 1/2 visbouillontablet, * 2 eetlepels pesto, * 1,5 deciliter droge witte wijn, * 1 theelepels franse mosterd, * 1 eetlepel peperbessen, * 2 theelepels (imitatie) kaviaar, * zout

  • Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op06-05-1999
  • Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

SOUS VIDE: ZEE- en SLIBTONG

Sous Vide methode houdt smaak en vocht vast.

INGREDIENTEN

1 gr. zee- of 2x slib-tong., boter, evt. olie, viskruiden met citroen AH, vers of gedroogde dragon., ------, Gedroogde tom., kappertjes, olijfolie, ansjovis, citroen, dille of dragon.

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op09-08-2018
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Slibtong In Witte Wijnsaus

Gebakken slibtong in een saus van witte wijn en garnalen

INGREDIENTEN

2 slibtongetjes, 1 kleine ui, 1 ons garnalen, witte wijn, room, peper, zout, bloem, groene kruiden naar eigen smaak (b.v. Herbs de Provence en Dille)olijfolie en of boter om in te bakken.

  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op04-08-1999
  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Gebakken slibtong met citroensaus

INGREDIENTEN

4-6 slibtongen, 1 citroen, bloem, 100 g boter, 3 takjes peterselie, 3/4 dl droge witte wijn

  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op15-05-2003
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  0-10 min.

slibtong uit oostende

Ah september 2003 305 kilocallorieen 75 gr eiwit 15 gr vet 2 gr koolhydraten

INGREDIENTEN

8 slibtongetjes, 150ml visfond, 100ml wittewijn, 1/2 tl tijm, 2 laurierblaadjes, 100ml koksroom, 75 g gekookte mosselen, 100mg garnalen, 25g koude boter, 2 takjes fijn geknipte peterselie, peper en zout

  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op18-11-2003
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Gebakken slibtong met citroensaus

INGREDIENTEN

4-6 slibtongen, 1 citroen, in partjes, wat citroensap, bloem, peper, zout, 100 g boter, 3 takjes peterselie, 3/4 dl droge witte wijn,

  • Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op12-02-2002
  • Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Gevulde slibtong met Riesling

Slibtongetjes zijn kleine zeetongen en smaken nog fijner dan hun grotere broers. Naar een receptje van sterrenkok Philippe Vanheule van restaurant "Hof Ter Eycken" * in Ninove.

INGREDIENTEN

4 slibtongetjes (= klein tongetje) - 1 dl rieslingwijn - 1 dl visfumet - 1 poot Royal king Krab (of 100 g krabvlees) - 2 eierdooiers - 1 dl geklaarde boter - 1 eetlepel fijngehakte verse tuinkruiden (peterselie, kervel, dragon) - 1/2 citroen - 3 dikke aardappelen - 2 vitelotten (zwarte aardappelen) - 50 g boter - een snuifje nootmuskaat - peper en zout

  • Belgisch
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op02-04-2001
  • Belgisch
  •  30-60 min.

gebakken slibtong met gefrituurde kappertjes en veldsla

Een lekker en snel gerecht om als voorgerecht te eten, maar met wat gebakken aardappeltjes en een tongetje extra per persoon ook goed te doen als hoofdgerecht.

INGREDIENTEN

Veldsla, 1 slibtong per persoon, grote kappertjes, 2 teentjes knoflook, citroensap, olijfolie, bloem, peper en zout naar smaak

  • Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op13-05-2004
  • Voorgerecht
  •  10-20 min.

Gebakken Slibtongetjes Met Knoflook

In olyfolie gebakken slibtongetjes met knoflook en geflambeerde witte wijn

INGREDIENTEN

4 slibtongetjes, 2 knoflooktenen, flinke scheut witte wijn, pikante paprikapoeder, beetje roomboter

  • Multi-cultureel Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op10-10-1998
  • Multi-cultureel Hoofdgerecht
  •  0-10 min.

Vis onder een Dekentje

Een pittig laagje van mosterd en kaas gaat over de witvis, prima combinatie. P.P. 440 kcal.

INGREDIENTEN

1 vers stuk witvis (kabeljauw, slibtong of heilbot) , 100 - 125 aardappelplakjes voorgekookt (in de supermarkt in het vriesvak kant en klaar), halve kleine courgette, in plakjes , kwart rode ui, in plakjes, losgehaald , 35 g belegen kaas, geraspt (rasp wat kaas die toevallig in je koelkast ligt op de rasp) , 1 el bieslook fijngesneden , 1 el creme fraiche of room culinair , halve el citroensap , halve el grove mosterd (hele pot bij c1000 voor 65 cent), zout en peper , 0,75 dl kruidenbouillon van tablet

  • Slanke keuken
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op17-05-2001
  • Slanke keuken
  •  20-30 min.

sliptongetjes in folie

INGREDIENTEN

4 stuks sliptong, klein beetje fijn gesnipperd uitje, klein beetje fijn gesnipperd prei, klein beetje fijn gesnipperd wortel, naar eigen smaak vers gemalen peper, naar eigen smaak zeezout, klein beetje roomboter, klein beetje witte wijn, 2 takjesvers gehakte peterselie

  • Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op01-02-2005
  • Hoofdgerecht
  •  0-10 min.

Sliptong

Sliptong met zalmfarce en paprikasaus,geleerd op de cursus"de fijne keuken"

INGREDIENTEN

*4 sliptong*zout*peper*100gr geklaarde boter*200 gr zalmsnippers*eiwit van 1 ei*100gr geslagen room*VOOR DE GARNITUUR*8 bospeen*8 aardappels*4 brocolliroosjes*VOOR DE PAPRIKASAUS*1/2 paprika liefs geel*200cc visfond*100cc room*100cc creme fraiche*25 gr boter*zout*peper*

  • Frans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op14-05-2001
  • Frans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Marbre Gerookte Zalm

Marbre van gerookte zalm, japans zeewier en slibtong met dillesaus

INGREDIENTEN

8 slibtongen, 350 gram gerookte zalm, 1 pakje japans zeewier, 1/2 liter room, 1dl pernod, iets diepvries of verse dragon, zout en peper; voor de saus: 1 eetlepel creme fraiche, 1 eetlepel mayonaise, 1/2 bosje dille, zout en peper, scheutje witte vermouth, 1/2 dl room; garnituur veldsla. azijn en aceto balsamico

  • Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op13-02-2000
  • Voorgerecht
  •  30-60 min.
Nieuwste slibtong recepten
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top