1. Home
  2. Recepten
  3. Slakken

Slakken recepten (195) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

slakken

Bereidingswijze en recept a la Langedocienne

INGREDIENTEN

36 grote slakken o 48 'petits gris', vers of uit blik een paar blaadjes basilicum (naar voorkeur, bij verse slakken) een mespuntje gemalen kruidnagel (naar verkiezing, voor verse slakken) 6 ansjovisfilets. in melk ia weekt 80 g walnoten of amandelen, fijngehakt 1 teentje knoflook, fijngehakt 2 eetl. fijng bakte peterselie 3 eetl. olijfolie 60 g onthijtspek, in dobbelsteentjes gesnede-n 60 g gekookte ham, in dobbelsteentjes gesneden 2 eetl. cognac 1 eetl. tomatenpuree 2,5 eetl bouillon peper 2 eetl. vers broodkruim

Voorbereiding

-

Bereidingswijze

Slakken met ansjovos en notensaus Maak verse slakke nuchter en kook ze zoals omschreven, onder toevoeging van een paar blaadjes basilicum en een mespuntje gemalen kruidnagel. Laat slakken uit blik uitlekken en spoel ze af. Maak de saus: Laat de ansjovisfilets uitlek- ken, hak ze fijn en vermeng ze niet de geh"ikte noten, de knoflook en de peterselie. Hak alle ingredienten nog wat fijner en roer er een eetlepel olijfolie door. Blancheer het spek als het erg zout is. Verhit de rest van de olie in een pan niet dikke bodem en laat liet spek en de ham hier- iii kleuren. Voeg liet mengsel van ansjovis en ]loten] toe en laat alles al roerende 2 minuten ruttelen. Voeg cognac, tomatenpuree en bouillon toe en breng het geheel aan de kook. Doe de slakken in de saus en laat ze op laag vuur circa 10 minuten zachtjes koken. Voeg naar smaak peper toe; zout is vermoedelijk niet nodig. Roer het broodkruim door de saus om hem dikker te maken, giet alles over in een voorverwarmde serveerschaal en serveer direct.

  • Frans Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op22-07-2001
  • Frans Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

Slakken

INGREDIENTEN

100 gr. prei (alleen wit), 1/2 rood chilipepertje, 1/2 bosje koriander, 1 ei, 50 gr. bloem, 0,75 dl. witbier, peper en zout, 24 gekookte slakken ( kant en klaar), 30 gr. augurk, 30 gr. ui, 20 gr. kappertjes, 0,75 dl. yoghurt, 1/2 el gehakte peterslie, 1 krop sla, 4 kers-tomaatjes, 8 takjes kervel.

  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op27-01-2009
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Slakken

Slakken worden langer dan mensenheugenis gegeten, zelfs bij vondsten uit het stenen tijdperk zijn slakkenhuizen aangetroffen. De Romeinen aten niet alleen de nog altijd populaire wijngaardslakken, ook kleinere soorten als huisjesslakken verdwenen in de Romeinse kelen. Uit Afrika werden juist weer heel grote slakken ge?mporteerd ter grootte van een mannenvuist. Hoewel Columella slakken indeelt bij het wild, moeten ze eerst worden getemd. Op zijn minst moeten ze drie dagen in gevangenschap leven, zodat ze vreemde stoffen kunnen afscheiden. In die periode kunnen de slakken gevoed worden op zemelen, meel, kruiden en melk, wat de smaak ten goede komt. Voordat de slakken gekookt worden, bestrooit men ze met zout, waardoor ze beginnen te schuimen en het slijm afgewassen kan worden. Apicius gaf ze eerst gezouten melk, en daarna ongezouten melk, waarmee ze zich onmiddellijk volzogen.

INGREDIENTEN

Huisjesslakken, melk, zout, olie

  • Voorgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op20-12-2000
  • Voorgerecht
  •  > 120 min.

slakken

Trakteer eens op slakken!

INGREDIENTEN

Voor het deeg:, 300 g bloem, 1 zakje Dr. Oetker Backin, 150 g magere kwark, 100 ml melk, 100 ml zonnebloemolie, 80 g suiker, 1 zakje Dr. Oetker Vanillesuiker, 1 flesje Dr. Oetker Vanillearoma, snufje zout, , Voor de vulling:, 200 g pruimenmoes, 75 g rozijnen, 25 g krenten, 50 g gehakte hazelnoten, , Voor het glazuur:, 150 g poedersuiker, 2-3 eetlepels water, , Voor de garnering:, gepelde amandelen,

  • Kinderkeuken
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op08-02-2007
  • Kinderkeuken
  •  0-10 min.

Slakken

INGREDIENTEN

20 stuks. Voor het deeg:, 300 g bloem, 1 pakje bakpoeder, 150 g magere platte kaas, 100 ml melk, 100 ml zonnebloemolie, 80 g suiker, 1 pakje Vanillesuiker, 1 flesje Vanillearoma, snufje zout, , Voor de vulling:, 200 g pruimenmoes, 100 g rozijnen, 50 g gehakte hazelnoten, , Voor het glazuur:, 150 g poedersuiker, 2-3 eetlepels water.Voor de garnering:gepelde amandelen

  • Belgisch
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op27-12-2004
  • Belgisch
  •  10-20 min.

Verborgen Slakken

Slakken met champignons

INGREDIENTEN

1 blikje slakken, kruidenboter, 24 champignons, kaas

  • Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op24-11-1999
  • Voorgerecht
  •  20-30 min.

Asperges met slakken.

Asperges met peterselie, knoflook en slakken.

INGREDIENTEN

24 asperges, 24 slakken, 4 tenen knoflook, 1 sjalot, 2 takjes peterselie, citroen, 100 gr. boter

  • Tussengerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op04-04-2008
  • Tussengerecht
  •  20-30 min.

Spaghetti met Slakken

'Makaronia me Saligaria'

INGREDIENTEN

1 kg slakken - 3 middelgrote uien - 4 fijngesneden rijpe tomaten - 4 eetlepels olijfolie - 300 g spagettini - zout - peper

  • Grieks Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op02-09-1999
  • Grieks Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Lumache (slakken)

INGREDIENTEN

1 blikje met 24 slakken, 100 gr, zachte boter of margarine, 2 tenen knoflook, 2 el. gehakte tuinkruiden diepvries, 1 tl. basilicum, peper, zout.

  • Italiaans Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op18-06-2009
  • Italiaans Voorgerecht
  •  20-30 min.

Omeletje Met Slakken

INGREDIENTEN

2 sjalotjes, 2 eieren, 1/2 dl melk, 1/2 zakje kruiden voor slakkenboter (epix 7 gram), 1 el geknipte peterselie, 1 blikje slakken (netto ca 212 gram)boter, zout, peper.

  • Frans Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op09-01-2000
  • Frans Voorgerecht
  •  0-10 min.

Slakken met kruidenboter

Om je vingers bij af te likken. Recept uit "Het groot internationaal kookboek"

INGREDIENTEN

1 blikje a 24 slakken, 150 g zachte boter, 1 eetl. fijnghakte ui, 2 uitgeperste teentjes knoflook, 2 eetl. fijngehakte peterselie, 1 eetl. cognac, zout, peper, 24 slakkehuisjes, 2 eetl. droge witte wijn.

  • Frans Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op04-12-2004
  • Frans Voorgerecht
  •  0-10 min.

Slakken met oregano

Bevat per eenpersoonsportie: Energie 135 kCal - Eiwit 10 g - Vet 10 g - Koolhydraten 2 g

INGREDIENTEN

1 sjalotje, 2 teentjes knoflook, 2 eetlepels boter, 2 eetlepels olijfolie, 1/2 theelepel oregano, zout, enkele druppels tabasco, 24 slakken (blik)

  • Portugees Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op22-11-2008
  • Portugees Voorgerecht
  •  10-20 min.

bouillabaisse van slakken

Gewoon lekker en simpel

INGREDIENTEN

4 dozijn slakken, 1 ui, 4 tenen look,4 stukken wit van prei, 4 rijpe gepelde en gehakte tomaten, mespunt safraan, olijfolie, zout, peper, 1/2 glas witte drige wijn

  • Frans Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op09-09-2001
  • Frans Voorgerecht
  •  30-60 min.

Omelet met slakken

Eenvoudig slakkengerecht met eieren

INGREDIENTEN

Een klein blikje slakken, 2 eieren per persoon, 1 ui, 3 paprika's, 3 tomaten gepeld en in stukken, 1 teentje geperste look, zoutn peper, olijfolie, rauwe ham

  • Frans
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op13-09-2001
  • Frans
  •  0-10 min.

Slakken Terrine

Bijzondere terrine voor slakkenliefhebbers

INGREDIENTEN

750 gr. gevacumeerd slakken, 3/4 l Rose wijn, 2 bl. laurier, 5 jeneverbessen, 5 peperkorrels, zout, 1 dessertlepel korianderzaadjes, uiringen, marjoraan naar smaak, geraspte nootmuskaat, 8 bl. gelatine, 20 st.gepelde pistache nootjes, 2,5 dl. slagroom, plakjes truffel (dun gesneden), Voor de gelei van Rose, , 2,5 dl. Rose, 4 bl. gelatine, zout, vleugje suiker

  •  
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op25-04-2000
  •  
  •  > 120 min.

Slakken, gegratineerd

INGREDIENTEN

*150 gr bladerdeeg(diepgevroren of zelfgemaakt)*48 slakken*1 kleine ui*125 gr champignons*200 gr boter*zout*versgemalen zwarte peper*75 gr ham*3 teentjes knoflook*1 eiwit*bloem om te bestuiven*1 eierdooier*

  • Frans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op20-02-2002
  • Frans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Champignons met slakken

INGREDIENTEN

12 champignons,12 slakken,4 eetl. peterselie,300 gr belolive bakken en braden,1 gehakte sjalot,4 tenen look,look kruiden,olijfolie.

  •  
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op05-05-2004
  •  
  •  0-10 min.

Gegratineerde slakken

Een heel bijzonder slakkengerecht; gegratineerd in bladerdeeg

INGREDIENTEN

-150 g bladerdeeg (diepgevroren), -48 slakken, -1 kleine ui (zeer fijn gesnipperd), -125 g champignons (fijn gehakt), -200 g boter ; zout; zwarte peper, -75 g ham (zeer fijn hehakt), -3 tenen knoflook (uitgeperst), -1 eiwit, -bloem om te bestuiven, -1 eierdooier

  • Belgisch
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op27-12-2002
  • Belgisch
  •  10-20 min.

Slakken met notensaus

INGREDIENTEN

• 300 gram walnoten in de dop, • 30 gram oud brood (ongeveer 7 cm stokbrood), • 1 sjalot, • Handvol peterselie, • 1 plak rauwe ham, • 1 flinke scheut notenolie, • 1 eetlepel bloem, • 1 blik slakken, • Zout, peper,

  • Frans Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op11-07-2011
  • Frans Voorgerecht
  •  10-20 min.

Slakken met kervelboter

Beetje vreemd maar o zo lekker

INGREDIENTEN

150 gram roomboter, 1 teen knoflook, fijngehakt, 1 bosje verse kervel, 1 takje peterselie, peper en zout, 1 lente-ui, 24 slakken (uit een blikje), lege slakkenhuisjes (verkrijgbaar bij een delicatesse zaak)

  • Tussengerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op23-10-2004
  • Tussengerecht
  •  0-10 min.

konijn met slakken

Cunil amb Cargols Montseny. het lijkt vreemd, maar dit is een heerlijke catalaanse specialiteit (uit een catalaans kookboek)

INGREDIENTEN

1 konijn van 2kg, 2 grote uien (fijngesneden), 10 dozijn slakken ( middelmaatje), 4 grote rijpe tomaten, bloem, 1 glas rode wijn, 1 glaasje martini, 2t knoflook, 4 pijnboompitten, 10 geroosterde+gepelde amandelen, 2 mariakoekjes, peterselie, safraan, versgemalen peper, olijfolie, kruidenbuidel (bevattend verse oregano, tijm en een laurierblaadje), zout

  • Spaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op03-03-2004
  • Spaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

gevulde slakken

Slakken huisjes met kruidenboter.(escargot du beure)

INGREDIENTEN

Boel slakken., Kruidenboter.

  • Frans
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op10-01-2000
  • Frans
  •  0-10 min.

Slakken Met Kruidenboter

Eenvoudig te bereiden en toch zeer geraffineerd, een voorgerecht van grote klasse!

INGREDIENTEN

1 blik wijngaardslakken 24 stuks, 24 slakkenhuizen, 150 gram boter, 1 zeer kleine ui, 1 teentjes knoflook, 2 eetlepels fijngehakte peterselie, 1 theelepel citroensap, 1 theelepel zout, peper.

  • Frans Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op16-03-2001
  • Frans Voorgerecht
  •  20-30 min.

Slakken van varkensvlees

Een erg pittig recept,deze gemarineerde opgerolde varkenslapjes , die we op spiesjes steken voor op de bbq

INGREDIENTEN

-500 gr varkenslapjes, -3 el mosterd, -1 el ansjovispasta, -3 teentjes knoflook, geperst, -1 tl kerrie, -1 middelgrote ui, geraspt, -een scheutje cognac, -peper, ,

  • Belgisch
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op13-08-2006
  • Belgisch
  •  10-20 min.

slakken gefrituurd

Apart, gemakkelijk en sukses verzekerd

INGREDIENTEN

Court bouillon met witte wijn, tijm, laurier, ui, kruidnagel, peterselie;, melk, bloem, zout, peper

  • Frans Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op17-06-2000
  • Frans Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Lumace (slakken)

INGREDIENTEN

4 tl. tomatenpuree, 3 tl rode pesto, 1 blikje wijngaardslakken, 7 tenen knoflook fijngesneden, 1 ui fijngesneden, peper, basilicum, oregano

  • Italiaans Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op12-11-2008
  • Italiaans Voorgerecht
  •  20-30 min.

Slakken en room

SLAKKE & ROOM GEREG

INGREDIENTEN

2 blikkies slakke (in pekelwater) (by enige supermark te koop), 1 groot ui gekerf, ? houertjie Ultraroom (100 ml), 1 pakkie Pasta Sauce (kaas, sampioene & knoffel geur) aangemaak met water soos op pakkie aangedui, Klein bietjie sout, Aromat na smaak, 1 pakkie vars sampioene, Vars fyngekapte knoffel na smaak

  • Afrikaans Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op16-08-2004
  • Afrikaans Voorgerecht
  •  20-30 min.

Slakken in roquefortsaus

Hemelse verrassing

INGREDIENTEN

1 dozijn slakken (niet in een huisje), 1 bekertje creme fraiche, 1 ons roquefort, klontje kruidenboter.

  • Frans
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op02-05-2000
  • Frans
  •  10-20 min.

Gegratineerde Slakken Met Asperges

Gewoon erg lekker.

INGREDIENTEN

400 gram asperges, 6 e.l. boter, zout, peper, 2 sjalotjes, 2 d.l. slagroom, 2 eierdooiers, 15 basilicumblaadjes en 48 slakken.

  • Belgisch Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op23-01-2000
  • Belgisch Voorgerecht
  •  10-20 min.

Gegratineerde slakken met asperges.

Een rare combinatie maar lekker.

INGREDIENTEN

250 gr asperges, 3 eetlepels boter, zout, peper, 1 sjalotje, 1 dl slagroom, 1 eidooier, 10 basilicumblaadjes, 24 slakken, ,

  • Belgisch Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op29-04-2003
  • Belgisch Voorgerecht
  •  20-30 min.

Slakken In Sherry-Tomatensaus

Slakken weer eens anders dan in het traditionele kruidenboter

INGREDIENTEN

1 blikje slakken (48 stuks, ca. 200 gram), 1 uitje, 2 tn knoflook, 1 vleestomaat, 2 el olijfolie, ? el tijm, 2 el tomatenpuree, 3 el cream sherry, zout, peper, paprikapoeder, 2 el fijngehakte peterselie, 25 g boter

  • Frans Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op04-04-1999
  • Frans Voorgerecht
  •  10-20 min.

slakken uit de pan

Een "snel slakken" recept met room en kruiden. Heerlijk als voorafje of als lunch gerecht. krijg je al trek?

INGREDIENTEN

Een blikje gekookte slakken, een eetl roomboter, twee sjalotten, knoflook naar smaak, peterselie, zout, verse zwarte peper, scheutje witte wijn, citroen, scheut room.

  • Frans
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op17-02-2001
  • Frans
  •  0-10 min.

Slakken In Ingekookte Room-kruidensaus

Nou maar eens niet in kruidenboter,dat is te.Een heerlijke saus,stokbrood...........

INGREDIENTEN

-24 slakken,-1/2 liter room,-verse groene kruiden;basilicum,tijm,peterselie,bieslook,rozemarijn,-1 teentje knoflook,-1 eetlepel Roquefort,-beetje zongedroogde tomaat,-veel peper uit de molen,-zeezout,-beetje zeer fijn gehakt ui of uienpoeder.

  • Frans Tussengerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op19-01-2001
  • Frans Tussengerecht
  •  20-30 min.

Slakken in knoflookboter

Klassiek frans

INGREDIENTEN

1 uitje, 2 teentjes knoflook, 1 klein blikje slakken, 50 gr. boter, 1 eetlepel cognac, 1 theelepel citroensap, zout, vers gemalen zwarte peper, 1 eetlepel fijngehakte peterselie, ? eetlepel fijngeknipte bieslook

  • Frans Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op18-08-2002
  • Frans Voorgerecht
  •  10-20 min.

Slakken a la Poulette

Een slakkengerecht met kippenbouillon gebonden met eiderdooiers

INGREDIENTEN

1 blik slakken, 1 ui, 1/2 liter kippenbouillon, 50 gram boter, 30 gram bloem, 1 citroen, 3 eierdooiers, peterselie, zout en peper

  • Frans Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op13-10-2001
  • Frans Voorgerecht
  •  20-30 min.

Slakken Cour de France

Een slakkengerecht uit 1755 dat werd geserveerd aan het Hof van Menon

INGREDIENTEN

5 verse champignons, 5 sjalotjes, half boter-half olijfolie, 6 dozijn slakken, 3 soeplepels witte wijn,1/2 lepel wijnazijn, room

  • Frans Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op04-10-2001
  • Frans Voorgerecht
  •  20-30 min.

Slakken Onder Een Dekseltje

Een warm voorgerecht

INGREDIENTEN

1 pakje roomboterbladerdeeg (diepvries), 2 blikjes slakken (escargots, per blikje 24 stuks), 1 potje creme fraiche (1.25 dl), 2-3 teentjes knoflook, 1/5 eetlepel fijngehakte peterselie, zout, peper, 2 eetlepels losgeklopt ei

  • Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op23-10-1999
  • Voorgerecht
  •  30-60 min.

Escargots de Strasbourg:Staatsburger slakken

Slakken zijn misschien een beetje uit. Maar het blijft een heerlijk voorgerechtje met heerlijk Frans stokbrood

INGREDIENTEN

24 slakken (uit blik) 60-80 gr boter ? ui 2 teentjes knoflook 2 sjalotjes 1 el gehakte peterselie zout en peper.

  • Frans Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op07-07-2004
  • Frans Voorgerecht
  •  20-30 min.

slakken op z'n grieks

Gesmoorde slakken met tomaten en uien

INGREDIENTEN

1/2 kilo slakken 1/2 kilo uien ongeveer 8 eetlepels olijfolie 1/2 kilo tomaten 1 theelepel tomatenpuree 5-6 laurierblaadjes 1/2 glas rode wijn

  • Grieks Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op28-11-2001
  • Grieks Voorgerecht
  •  20-30 min.

Slakken op grootmoeders wijze

Een heerlijk stoofschotel met slakken

INGREDIENTEN

4 dozijn slakken, olie, 100 gram mager spek, 100 gram ham, 2 ansjovissjes, 100 gram noten, paneermeel, 2 tenen look, peterselie, bloem, zout en peper

  • Frans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op13-09-2001
  • Frans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

slakken a l'escabeche

Een apertiefgerechtje uit Algerije

INGREDIENTEN

1 blik slakken,1 ui, in ringen, 5 gram fijngehakte look, 40 gram bloem, 1 mespunt rode peper, 15 gram azijn en een beetje water, olie

  • Arabisch
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op13-09-2001
  • Arabisch
  •  20-30 min.
Nieuwste slakken recepten
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Suggesties kookgroepen
Top