Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

195 slakken recepten Alles wissen

  • Maak een keuze

Uitgebreid zoeken
Maak een keuze
Maak een keuze
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

100 gr. prei (alleen wit), 1/2 rood chilipepertje, 1/2 bosje koriander, 1 ei, 50 gr. bloem, 0,75 dl. witbier, peper en zout, 24 gekookte slakken ( kant en klaar), 30 gr. augurk, 30 gr. ui, 20 gr. kappertjes, 0,75 dl. yoghurt, 1/2 el gehakte peterslie, 1 krop sla, 4 kers-tomaatjes, 8 takjes kervel.

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op27-01-2009
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Bereidingswijze en recept a la Langedocienne

INGREDIENTEN

36 grote slakken o 48 'petits gris', vers of uit blik, een paar blaadjes basilicum (naar voorkeur, bij verse slakken), een mespuntje gemalen kruidnagel, (naar verkiezing, voor verse slakken), 6 ansjovisfilets. in melk ia weekt, 80 g walnoten of amandelen, fijngehakt 1 teentje knoflook, fijngehakt 2 eetl. fijng bakte peterselie 3 eetl. olijfolie, 60 g onthijtspek, in dobbelsteentjes gesnede-n 60 g gekookte ham, in dobbelsteentjes gesneden, 2 eetl. cognac, 1 eetl. tomatenpuree 2,5 eetl bouillon peper, 2 eetl. vers broodkruim, ,

  •  Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op22-07-2001
  • Frans Voorgerecht
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

20 stuks. Voor het deeg:, 300 g bloem, 1 pakje bakpoeder, 150 g magere platte kaas, 100 ml melk, 100 ml zonnebloemolie, 80 g suiker, 1 pakje Vanillesuiker, 1 flesje Vanillearoma, snufje zout, , Voor de vulling:, 200 g pruimenmoes, 100 g rozijnen, 50 g gehakte hazelnoten, , Voor het glazuur:, 150 g poedersuiker, 2-3 eetlepels water.Voor de garnering:gepelde amandelen

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op27-12-2004
  • Belgisch
  •  10-20 min.

Trakteer eens op slakken!

INGREDIENTEN

Voor het deeg:, 300 g bloem, 1 zakje Dr. Oetker Backin, 150 g magere kwark, 100 ml melk, 100 ml zonnebloemolie, 80 g suiker, 1 zakje Dr. Oetker Vanillesuiker, 1 flesje Dr. Oetker Vanillearoma, snufje zout, , Voor de vulling:, 200 g pruimenmoes, 75 g rozijnen, 25 g krenten, 50 g gehakte hazelnoten, , Voor het glazuur:, 150 g poedersuiker, 2-3 eetlepels water, , Voor de garnering:, gepelde amandelen,

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op08-02-2007
  • Kinderkeuken
  •  0-10 min.

Slakken worden langer dan mensenheugenis gegeten, zelfs bij vondsten uit het stenen tijdperk zijn slakkenhuizen aangetroffen. De Romeinen aten niet alleen de nog altijd populaire wijngaardslakken, ook kleinere soorten als huisjesslakken verdwenen in de Romeinse kelen. Uit Afrika werden juist weer heel grote slakken ge?mporteerd ter grootte van een mannenvuist. Hoewel Columella slakken indeelt bij het wild, moeten ze eerst worden getemd. Op zijn minst moeten ze drie dagen in gevangenschap leven, zodat ze vreemde stoffen kunnen afscheiden. In die periode kunnen de slakken gevoed worden op zemelen, meel, kruiden en melk, wat de smaak ten goede komt. Voordat de slakken gekookt worden, bestrooit men ze met zout, waardoor ze beginnen te schuimen en het slijm afgewassen kan worden. Apicius gaf ze eerst gezouten melk, en daarna ongezouten melk, waarmee ze zich onmiddellijk volzogen.

INGREDIENTEN

Huisjesslakken, melk, zout, olie

  •  Voorgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op20-12-2000
  • Voorgerecht
  •  > 120 min.

Slakken met champignons

INGREDIENTEN

1 blikje slakken, kruidenboter, 24 champignons, kaas

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op24-11-1999
  • Voorgerecht
  •  20-30 min.

Asperges met peterselie, knoflook en slakken.

INGREDIENTEN

24 asperges, 24 slakken, 4 tenen knoflook, 1 sjalot, 2 takjes peterselie, citroen, 100 gr. boter

  •  Tussengerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op04-04-2008
  • Tussengerecht
  •  20-30 min.

'Makaronia me Saligaria'

INGREDIENTEN

1 kg slakken - 3 middelgrote uien - 4 fijngesneden rijpe tomaten - 4 eetlepels olijfolie - 300 g spagettini - zout - peper

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op02-09-1999
  • Grieks Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

1 blikje met 24 slakken, 100 gr, zachte boter of margarine, 2 tenen knoflook, 2 el. gehakte tuinkruiden diepvries, 1 tl. basilicum, peper, zout.

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op18-06-2009
  • Italiaans Voorgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

2 sjalotjes, 2 eieren, 1/2 dl melk, 1/2 zakje kruiden voor slakkenboter (epix 7 gram), 1 el geknipte peterselie, 1 blikje slakken (netto ca 212 gram)boter, zout, peper.

  •  Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op09-01-2000
  • Frans Voorgerecht
  •  0-10 min.

Bevat per eenpersoonsportie: Energie 135 kCal - Eiwit 10 g - Vet 10 g - Koolhydraten 2 g

INGREDIENTEN

1 sjalotje, 2 teentjes knoflook, 2 eetlepels boter, 2 eetlepels olijfolie, 1/2 theelepel oregano, zout, enkele druppels tabasco, 24 slakken (blik)

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op22-11-2008
  • Portugees Voorgerecht
  •  10-20 min.

Gewoon lekker en simpel

INGREDIENTEN

4 dozijn slakken, 1 ui, 4 tenen look,4 stukken wit van prei, 4 rijpe gepelde en gehakte tomaten, mespunt safraan, olijfolie, zout, peper, 1/2 glas witte drige wijn

  •  Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op09-09-2001
  • Frans Voorgerecht
  •  30-60 min.

Eenvoudig slakkengerecht met eieren

INGREDIENTEN

Een klein blikje slakken, 2 eieren per persoon, 1 ui, 3 paprika's, 3 tomaten gepeld en in stukken, 1 teentje geperste look, zoutn peper, olijfolie, rauwe ham

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op13-09-2001
  • Frans
  •  0-10 min.

Om je vingers bij af te likken. Recept uit "Het groot internationaal kookboek"

INGREDIENTEN

1 blikje a 24 slakken, 150 g zachte boter, 1 eetl. fijnghakte ui, 2 uitgeperste teentjes knoflook, 2 eetl. fijngehakte peterselie, 1 eetl. cognac, zout, peper, 24 slakkehuisjes, 2 eetl. droge witte wijn.

  •  Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op04-12-2004
  • Frans Voorgerecht
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

*150 gr bladerdeeg(diepgevroren of zelfgemaakt)*48 slakken*1 kleine ui*125 gr champignons*200 gr boter*zout*versgemalen zwarte peper*75 gr ham*3 teentjes knoflook*1 eiwit*bloem om te bestuiven*1 eierdooier*

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op20-02-2002
  • Frans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

12 champignons,12 slakken,4 eetl. peterselie,300 gr belolive bakken en braden,1 gehakte sjalot,4 tenen look,look kruiden,olijfolie.

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op05-05-2004
  •  
  •  0-10 min.

Bijzondere terrine voor slakkenliefhebbers

INGREDIENTEN

750 gr. gevacumeerd slakken, 3/4 l Rose wijn, 2 bl. laurier, 5 jeneverbessen, 5 peperkorrels, zout, 1 dessertlepel korianderzaadjes, uiringen, marjoraan naar smaak, geraspte nootmuskaat, 8 bl. gelatine, 20 st.gepelde pistache nootjes, 2,5 dl. slagroom, plakjes truffel (dun gesneden), Voor de gelei van Rose, , 2,5 dl. Rose, 4 bl. gelatine, zout, vleugje suiker

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op25-04-2000
  •  
  •  > 120 min.
INGREDIENTEN

300 gram walnoten in de dop, 30 gram oud brood (ongeveer 7 cm stokbrood), 1 sjalot, Handvol peterselie, 1 plak rauwe ham, 1 flinke scheut notenolie, 1 eetlepel bloem, 1 blik slakken, Zout, peper,

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op11-07-2011
  • Frans Voorgerecht
  •  10-20 min.

Een heel bijzonder slakkengerecht; gegratineerd in bladerdeeg

INGREDIENTEN

-150 g bladerdeeg (diepgevroren), -48 slakken, -1 kleine ui (zeer fijn gesnipperd), -125 g champignons (fijn gehakt), -200 g boter ; zout; zwarte peper, -75 g ham (zeer fijn hehakt), -3 tenen knoflook (uitgeperst), -1 eiwit, -bloem om te bestuiven, -1 eierdooier

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op27-12-2002
  • Belgisch
  •  10-20 min.

Beetje vreemd maar o zo lekker

INGREDIENTEN

150 gram roomboter, 1 teen knoflook, fijngehakt, 1 bosje verse kervel, 1 takje peterselie, peper en zout, 1 lente-ui, 24 slakken (uit een blikje), lege slakkenhuisjes (verkrijgbaar bij een delicatesse zaak)

  •  Tussengerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op23-10-2004
  • Tussengerecht
  •  0-10 min.

Cunil amb Cargols Montseny. het lijkt vreemd, maar dit is een heerlijke catalaanse specialiteit (uit een catalaans kookboek)

INGREDIENTEN

1 konijn van 2kg, 2 grote uien (fijngesneden), 10 dozijn slakken ( middelmaatje), 4 grote rijpe tomaten, bloem, 1 glas rode wijn, 1 glaasje martini, 2t knoflook, 4 pijnboompitten, 10 geroosterde+gepelde amandelen, 2 mariakoekjes, peterselie, safraan, versgemalen peper, olijfolie, kruidenbuidel (bevattend verse oregano, tijm en een laurierblaadje), zout

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op03-03-2004
  • Spaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Slakken huisjes met kruidenboter.(escargot du beure)

INGREDIENTEN

Boel slakken., Kruidenboter.

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op10-01-2000
  • Frans
  •  0-10 min.

Eenvoudig te bereiden en toch zeer geraffineerd, een voorgerecht van grote klasse!

INGREDIENTEN

1 blik wijngaardslakken 24 stuks, 24 slakkenhuizen, 150 gram boter, 1 zeer kleine ui, 1 teentjes knoflook, 2 eetlepels fijngehakte peterselie, 1 theelepel citroensap, 1 theelepel zout, peper.

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op16-03-2001
  • Frans Voorgerecht
  •  20-30 min.

Een erg pittig recept,deze gemarineerde opgerolde varkenslapjes , die we op spiesjes steken voor op de bbq

INGREDIENTEN

-500 gr varkenslapjes, -3 el mosterd, -1 el ansjovispasta, -3 teentjes knoflook, geperst, -1 tl kerrie, -1 middelgrote ui, geraspt, -een scheutje cognac, -peper, ,

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op13-08-2006
  • Belgisch
  •  10-20 min.

Apart, gemakkelijk en sukses verzekerd

INGREDIENTEN

Court bouillon met witte wijn, tijm, laurier, ui, kruidnagel, peterselie;, melk, bloem, zout, peper

  •  Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op17-06-2000
  • Frans Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

4 tl. tomatenpuree, 3 tl rode pesto, 1 blikje wijngaardslakken, 7 tenen knoflook fijngesneden, 1 ui fijngesneden, peper, basilicum, oregano

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op12-11-2008
  • Italiaans Voorgerecht
  •  20-30 min.

SLAKKE & ROOM GEREG

INGREDIENTEN

2 blikkies slakke (in pekelwater) (by enige supermark te koop), 1 groot ui gekerf, ? houertjie Ultraroom (100 ml), 1 pakkie Pasta Sauce (kaas, sampioene & knoffel geur) aangemaak met water soos op pakkie aangedui, Klein bietjie sout, Aromat na smaak, 1 pakkie vars sampioene, Vars fyngekapte knoffel na smaak

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op16-08-2004
  • Afrikaans Voorgerecht
  •  20-30 min.

Hemelse verrassing

INGREDIENTEN

1 dozijn slakken (niet in een huisje), 1 bekertje creme fraiche, 1 ons roquefort, klontje kruidenboter.

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op02-05-2000
  • Frans
  •  10-20 min.

Een rare combinatie maar lekker.

INGREDIENTEN

250 gr asperges, 3 eetlepels boter, zout, peper, 1 sjalotje, 1 dl slagroom, 1 eidooier, 10 basilicumblaadjes, 24 slakken, ,

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op29-04-2003
  • Belgisch Voorgerecht
  •  20-30 min.

Gewoon erg lekker.

INGREDIENTEN

400 gram asperges, 6 e.l. boter, zout, peper, 2 sjalotjes, 2 d.l. slagroom, 2 eierdooiers, 15 basilicumblaadjes en 48 slakken.

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op23-01-2000
  • Belgisch Voorgerecht
  •  10-20 min.

Nou maar eens niet in kruidenboter,dat is te.Een heerlijke saus,stokbrood...........

INGREDIENTEN

-24 slakken,-1/2 liter room,-verse groene kruiden;basilicum,tijm,peterselie,bieslook,rozemarijn,-1 teentje knoflook,-1 eetlepel Roquefort,-beetje zongedroogde tomaat,-veel peper uit de molen,-zeezout,-beetje zeer fijn gehakt ui of uienpoeder.

  •  Tussengerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op19-01-2001
  • Frans Tussengerecht
  •  20-30 min.

Klassiek frans

INGREDIENTEN

1 uitje, 2 teentjes knoflook, 1 klein blikje slakken, 50 gr. boter, 1 eetlepel cognac, 1 theelepel citroensap, zout, vers gemalen zwarte peper, 1 eetlepel fijngehakte peterselie, ? eetlepel fijngeknipte bieslook

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op18-08-2002
  • Frans Voorgerecht
  •  10-20 min.

Een slakkengerecht uit 1755 dat werd geserveerd aan het Hof van Menon

INGREDIENTEN

5 verse champignons, 5 sjalotjes, half boter-half olijfolie, 6 dozijn slakken, 3 soeplepels witte wijn,1/2 lepel wijnazijn, room

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op04-10-2001
  • Frans Voorgerecht
  •  20-30 min.

Simpel en lekker!!!!

INGREDIENTEN

24 middelgrote champignons, schoongemaakt en van de steeltjes ontdaan 25 slakken uit blik, uitgelekt 150 gram zachte kruidenboter 1 sjalotje, fijngehakt 2 el fijngehakte peterselie

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op15-01-2004
  • Frans Voorgerecht
  •  10-20 min.

Een warm voorgerecht

INGREDIENTEN

1 pakje roomboterbladerdeeg (diepvries), 2 blikjes slakken (escargots, per blikje 24 stuks), 1 potje creme fraiche (1.25 dl), 2-3 teentjes knoflook, 1/5 eetlepel fijngehakte peterselie, zout, peper, 2 eetlepels losgeklopt ei

  •  Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op23-10-1999
  • Voorgerecht
  •  30-60 min.

Een apertiefgerechtje uit Algerije

INGREDIENTEN

1 blik slakken,1 ui, in ringen, 5 gram fijngehakte look, 40 gram bloem, 1 mespunt rode peper, 15 gram azijn en een beetje water, olie

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op13-09-2001
  • Arabisch
  •  20-30 min.

Een slakkengerecht met kippenbouillon gebonden met eiderdooiers

INGREDIENTEN

1 blik slakken, 1 ui, 1/2 liter kippenbouillon, 50 gram boter, 30 gram bloem, 1 citroen, 3 eierdooiers, peterselie, zout en peper

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op13-10-2001
  • Frans Voorgerecht
  •  20-30 min.

Een heerlijk stoofschotel met slakken

INGREDIENTEN

4 dozijn slakken, olie, 100 gram mager spek, 100 gram ham, 2 ansjovissjes, 100 gram noten, paneermeel, 2 tenen look, peterselie, bloem, zout en peper

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op13-09-2001
  • Frans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

24 grote of 36 kleine slakken, 3 tomaten(zonder schil en zaadjes, 1/2 ui, 1/2 sjalot, 4 teentjes knoflook, gehakte peterselie, 300 gr eekhoorntjesbrood(boletus edulis), 50 gr boter, eventueel venkelzaadjes

  •  Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op18-02-2002
  • Hoofdgerecht
  •  0-10 min.

Gesmoorde slakken met tomaten en uien

INGREDIENTEN

1/2 kilo slakken 1/2 kilo uien ongeveer 8 eetlepels olijfolie 1/2 kilo tomaten 1 theelepel tomatenpuree 5-6 laurierblaadjes 1/2 glas rode wijn

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op28-11-2001
  • Grieks Voorgerecht
  •  20-30 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Suggesties kookgroepen
Top