Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

5 sint jacobsschelp recepten Alles wissen

  • Maak een keuze

Uitgebreid zoeken
Maak een keuze
Maak een keuze

Een heerlijk verassende combinatie vam de rauwe coquille, de volle witlof en het krokante van het deeg. 

INGREDIENTEN

4 stronkjes witlof, 8 sint jakobsschelpen, sap van 1 sinaasappel, 1 eetlepel gekneusde korianderkorrels, 1 klontje boter, 4 eetlepels suiker, 1 plakje bladerdeeg, iets uitgerold (13×13 cm), Peper en zout, affilla cresse

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op21-07-2016
  • Frans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Lekker als lunch of voorgerechtje met knapperig stokbrood

INGREDIENTEN

24 Sint jacobsschelpen(schoongemaakt), 50 gram verse parmezaanse kaas, 50 gram roomboter op kamertemperatuur, 2 eetl. kleingesneden kruiden naar smaak(bijv. bieslook, peterselie,dragon), mespunt piment, zout en peper, olijfolie, bakpapier

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op08-05-2011
  •  
  •  20-30 min.

Deze amuse is heel bijzonder. Serveren op een amuse-lepel.

INGREDIENTEN

1/2 knolselderij, in blokjes - sap van 1/2 citroen - 1 grote ongeschilde appel, in blokjes - zout,peper - 2 eetl. olijfolie - 50 gr. zachte boter of margarine - 1 tl. verse tijmblaadjes - 1 tl. honing - 8 coquilles (Sint Jacobsschelpen)

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op06-03-2006
  •  
  •  10-20 min.

Coquilles of Sint Jacobsschelpen zijn heerlijk. Heel zacht van smaak en snel te bereiden. Het kost maar een paar minuten. Een voorbeeld van de Sint Jacobsschelp zie je op de foto. Alleen het witte stukje vlees wordt gegeten. Bij een goede visboer kun je de coquilles nog in de schelp kopen. In de supermarkt zijn de coquilles verkrijgbaar in de diepvries (of vers? = ontdooid). Coquilles kun je op veel manieren bereiden en worden bijna altijd als voorgerecht gegeten. Maar wij hebben ze deze keer als hoofdgerecht gegeten. Lekker met risotto.

INGREDIENTEN

10 coquilles, 2 eetlepels zonnebloemolie, versgemalen peper, zout, 35 gram roomboter, 2 volle eetlepels gehakte platte peterselie, 2 teentjes knoflook

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op12-06-2017
  • Frans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

1/2 knolselderij, in blikjes, sap van 1/2 citroen, 2 el. olijfolie, 1 grote ongeschilde appel,in blokjes, z. en p., 50 gr. zachte bote, 1 tl verse tijmblaadjes, 1 tl honing, 8 coquiilles.(Sint Jacobsschelpen}

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op04-03-2009
  • Frans
  •  10-20 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Dit nummer in Smult: o.a, de lekkerste hachee, coq au vin en andere traditionele gerechten met een nieuwe twist. Profiteer nu 5 X Smult met 30% korting! Profiteer nu!… Lees verder »

Top