1. Home
  2. Recepten
  3. Sigara Boregi

Sigara boregi recepten (12) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

Sigara boregi

INGREDIENTEN

5 vellen filobladerdeeg (diepvries) 1 ei 200 g fetakaas 2 eetlepels verse munt, fijngesneden (of 1 tl gedroogde munt) 2 eetlepels vloeibare honing olie om te frituren

Bereidingswijze

Ontdooi het filodeeg volgens de aanwijzingen op de verpakking. Vouw de vellen voorzichtig open en snijd ze in vieren. Bedek het deeg tot gebruik met een vochtige doek. Splits het ei. Verkruimel de feta en meng hem met de eierdooier, de munt, honing en peper naar smaak. Leg in een hoek van een vel filodeeg een reepje van het fetamengsel. Rol vanaf de punt waar het mengsel ligt het deeg een beetje op in diagonale richting. Vouw dan de punten aan de zijkant naar binnen. Bestrijk het deeg dat nog niet is opgerold met een beetje eiwit en rol het daarna helemaal op. Maak de rest van de boregi op dezelfde manier. Verhit de olie in de frituurpan tot 175 °C. Frituur de boregi gedurende 1-2 minuten per 5 stuks en laat ze uitlekken op keukenpapier.

  • Turks
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op18-01-2010
  • Turks
  •  20-30 min.

Sigara Boregi

INGREDIENTEN

1 klein turks kaasje of zachte feta kaas,klein bosje peterselie,1 pakje yufkadeeg (driehoekig),olie om in te frituren.

  • Turks
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op11-01-2005
  • Turks
  •  30-60 min.

Sigara Boregi

Gefrituurde gevulde bladerdeeg rolletjes.

INGREDIENTEN

200 gr. gehakt of feta kaas2 uien fijngesneden1 tl. zout1 tl. peperpeterselie1 el. boter400 gr. diepvriesbladerdeeg2 eieren400 gr. olijfolie

  • Turks Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op12-04-2003
  • Turks Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Guillaumine`s sigara boregi

Mijn variatie op de turkse sigara boregi. Iets krokanter door gebruik van loempiavellen in plaats van filodeeg.

INGREDIENTEN

Fetakaas (2 pakjes v supermarkt) of groot blik uit turkse winkel. Gebruik in dit laatste geval 1 tot anderhalve schijf., Loempiavellen (klein) van de toko., Krulpeterselie, 1 ei, Peper, GEEN zout want de feta is al zout genoeg.,

  • Turks
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op14-05-2012
  • Turks
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Turkse loempia (sigara böregi)

INGREDIENTEN

250 gram gehakt, 1 ui, 1 ei, 2 yufka (bladerdeeg te koop in de Turkse winkel), zonnebloemolie,

  • Turks Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op20-06-2009
  • Turks Bijgerecht
  •  30-60 min.

Kaassigaartjes - peynirli sigara boregi

KOCHT DEZE LEKKERNIJ ALTIJD IN DE TURKSE WINKEL.ZELF MAKEN LIJKT MIJ VEEL LEUKER.

INGREDIENTEN

, 200 gram feta, 1 ei, losgeklopt, een klein bosje verse munt, peterselie of dille, heel fijngehakt(desgewenst), 16 vellen filodeeg, 3 eetlepels gesmolten boter of olie, , ,

  • Turks
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op20-07-2004
  • Turks
  •  20-30 min.

Sigaretjes (Turkse Naam = Sigara Boregi)

Gevulde deeg in de vorm van sigaretten.

INGREDIENTEN

Loempiavelletjes, fetakaas, peterselie, bieslook, paprikapoeder, peper, olie

  • Turks Bijgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op25-02-1999
  • Turks Bijgerecht
  •  0-10 min.

Sigara böregi . Heerlijk gevulde vege

Heerlijk gevulde vegetarische broodjes. Één van de meest bekende recepten in Turkije.

INGREDIENTEN

250 gram Turkse witte kaas (voor börek), een bosje peterselie, 1 theelepel rode peper, 24 driehoekige yufka (filodeeg), 1 ei, 1 liter zonnebloemolie

  • Turks
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op12-08-2013
  • Turks
  •  20-30 min.

Sigara böregi Heerlijk gevulde vegeta

Deze vegetarische broodjes zijn Één van de meest bekende recepten in Turkije.

INGREDIENTEN

250 gram Turkse witte kaas (voor börek), een bosje peterselie, 1 theelepel rode peper, 24 driehoekige yufka (filodeeg), 1 ei, 1 liter zonnebloemolie

  • Turks
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op17-10-2013
  • Turks
  •  20-30 min.

Fillorolletjes met Feta

Een Turks gerecht met de naam Sigara boregi. Het is lekker hartig

INGREDIENTEN

3 vellen fillodeeg (diepvries, pak a 225g), 200g Feta, 10g verse peterselie, 10g verse dille, 1 ei, olie om te frituren.

  • Turks
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op22-02-2004
  • Turks
  •  > 120 min.

Deegsigaren.

Bladerdeeg gevuld met gehakt. (Kiymali Sigara Boregi).

INGREDIENTEN

4 plakken bladerdeeg, bloem om in uit te rollen, 500 gr. rundergehakt, olijfolie, 1 ui, zout, peper, 1 eetl. paprikapoeder, 1/2 bosje peterselie, 125 gr. geraspte schapekaas, eiwit om mee te bestrijken.

  • Turks
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op16-01-2000
  • Turks
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Karisik Meze

INGREDIENTEN

1 Turkse aubergine, 1 Turkse bladpeterselie, 1 witte ui, 2 zoete peper, 150 gr paprika pasta, 500 gr Turkse yoghurt, bladerdeeg, 450 gr feta, groene en zwarte olijven, Gedroogde zontomaten, 450 gr kikkererwten, knoflook, sesamzaadolie, olijfolie, zout, eiwit, dille, munt, peen, rijst, tomaten, 1 courgette, 2 takken munt

  • Turks Voorgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op25-04-2009
  • Turks Voorgerecht
  •  60-120 min.
Nieuwste sigara boregi recepten
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top