Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

13 scroppino recepten Alles wissen

  • Maak een keuze

Uitgebreid zoeken
Maak een keuze
Maak een keuze

Heerlijk toetje na een smaakvolle itialiaanse maaltijd.

INGREDIENTEN

6 scheppen citroensorbet, 1 dl. bevroren wodka, 2 dl. goed gekoelde droge schuimwijn (prosecco),

  •  Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op27-01-2008
  • Italiaans Nagerecht
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

120 gram Italiaans citroen ijs, 15 ml vodka, 30 ml prosecco, 1 scroppino tool kit (bestaat uit een bekken, garde en schenkkan), 1 champagne flute

  •  Tussengerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op19-12-2012
  • Tussengerecht
  •  0-10 min.

De lekkerste scroppino koop je niet in een flesje maar maak je in een handomdraai zelf!

INGREDIENTEN

- Bak Hertog Jan slagroomijs, - Bakje Albert Heijn citroen Sorbetijs, - Wodka, Prosecco (of champagne)

  •  Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op15-10-2009
  • Italiaans Nagerecht
  •  0-10 min.

Deze ijskoude sorbet zal zeker en vast in de smaak vallen op warme zomerse dagen; het is de ultieme afsluiter van een maaltijd of als tussendoor bij een groots diner!!!!

INGREDIENTEN

-6 scheppen citroensorbet (bij voorkeur zelf gemaakt), -100 ml bevroren wodka, -200 ml goed gekoelde droge (brut)schuimwijn

  •  Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op01-06-2005
  • Italiaans Nagerecht
  •  20-30 min.

Scroppino

INGREDIENTEN

75 gr. suiker, 0,5 dl water, 350 gr. diepvries aardbeien, 2 dl champagne, 1 citroen,

  •  Nagerecht
  •  
  • Geplaatst op29-12-2013
  • Nagerecht
  •  

Lekker als spoom tussendoor!

INGREDIENTEN

6 scheppen citroen-sorbet-ijs, 1 dl ijskoude wodka, 2 dl koude prosecco.

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op05-12-2011
  •  
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

Wodka,

  •  Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op13-05-2005
  • Italiaans Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

Feestelijk drankje speciaal voor kerstmis

INGREDIENTEN

1 bakje frambozen (mag ook diepvries), 300 ml prosecco, 5 bollen citroensorbetijs, 50 ml wodka (elk glas een eetlepel), Ijsklontjes , Takje tijm of munt 

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op08-12-2014
  • Italiaans
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

Sc(g?)roppino: we gaan ons er eens aan wagen deze oud en nieuw! In de meeste recepten afgetopt met Prosecco maar ik maak 'm met champagne.  Over dit drankje (wikipedia): sgroppino is een spoom, een drankje met ijs dat als tussengerecht of nagerecht tijdens een diner wordt gebruikt. De oorsprong ligt waarschijnlijk in de Italiaanse regio Veneto, waar het in dialect wordt aangeduid met het woord sgropìn. Het drankje wordt gemaakt met een sorbet van citroenijs met wodka of grappa, al is de variant met Italiaanse mousserende witte wijn (prosecco) veruit bekender. In plaats van limoen- of citroenijs wordt ook wel vanille-ijs of met de Italiaanse likeur limoncello gebruikt. Het drankje wordt geserveerd in hoge glazen, bijvoorbeeld een flute (ook wel bekend als "champagneglas"). Het recept is pas recent doorgedrongen buiten Italië. In 2002 was het in Nederland en België nog vrijwel onbekend. Een bron zegt dat het recept afkomstig is van de Amerikaanse televisiekok Sandra Lee. Een andere bron zegt dat scropino Italiaans is voor "maak de knoop los", waarschijnlijk wordt de knoop in een knellende das bedoeld. 

INGREDIENTEN

- 350 gram citroen sorbet ijs of bosbessenijs (leuk voor de kleur), - 50 ml wodka, - 100 ml champagne

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op30-12-2014
  •  
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

De kindervariatie op de frambozen scroppino!

INGREDIENTEN

- Frambozen limonade, - Prikwater, - 3 bolletjes citroensorbet ijs, - Frambozen, - suiker, - eventueel ijsklontjes

  •  Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op11-12-2014
  • Nagerecht
  •  0-10 min.

-

INGREDIENTEN

4 bolletjes citroensorbetijs, Per glas 30 ml prosecco, 15 ml wodka, Een schijfje citroen, ter garnering

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op14-09-2013
  •  
  •  0-10 min.

Het is natuurlijk al slecht weer , en dat wordt het ook met koningsdag, dus lekker binnen blijven met de enige snack die daar geschikt voor is de bitterbal . we gaan er 2 andere bespreken , want de " standaard " worden door kwekkeboom & van dobben "  gewoon beter gemaakt , en scheelt tijd . wel een food hack en omdat we een moderne koning hebben , even een variant op de oranje bitter,

INGREDIENTEN

Kaasbitterballen:, 30 gram roomboter, 30 gram bloem, 200 gram beemster belegen kaas, 200 gram old amsterdam, 150 ml. groenten bouillon, Zout, peper, nootmuskaat, , garnalen :, 55 ml visfond, 35 g roomboter, Half gesnipperd sjalotje, 45 gr bloem, 50 ml ongezoete slagroom, 150 ml melk, Halve theelepel zeezout, 1 eidooier (gebruik het resterende eiwit voor het paneren), 200 gr Hollandse garnalen, Half bosje gehakte peterselie, , food hack:, 2 blaadjes gelatine ( per blik ), 1 el bloem, bijpassende kruiden 1 el, bv karbonade kruiden voor rundvlees ragout, zonder zout want dat zit namelijk wel genoeg in alle blikken ), ragout naar keuze, , willems scroppino:, voor 4 glazen, 8 bolletjes citroen sorbet ijs, 60 ml oranje bitter, 120 ml roze champagne,

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op25-04-2017
  • Nederlands
  •  > 120 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Dit nummer in Smult: o.a, de lekkerste hachee, coq au vin en andere traditionele gerechten met een nieuwe twist. Profiteer nu 5 X Smult met 30% korting! Profiteer nu!… Lees verder »

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Top