42 scones rozijnen recepten

John was 89 toen ik dit recept van hem kreeg, zijn moeder was kunstenares, ze beschilderde aardewerk en had dus minder tijd om in de keuken te staan. Ze bakte scones maar zonder veel "poespas", gewoon hoopjes deeg op de bakplaat. Geen deeg uitrollen dus. Het is dus een heel makkelijk recept! Je krijgt geen prachtige scones omdat je ze zelf moet vormen maar ze zijn echt lekker!
Ik heb in maart 2011 deze scones weer gemaakt maar nu heb ik het beslag eens in een muffinvorm gedaan, het was weer eens wat anders. volgende keer maak ik ze weer eens op de bakplaat want die "rustieke" scones vinden mijn kinderen het leukst. Foto`s van de laatste scones staan erbij. Het recept blijft hetzelfde. Wel heb ik dit keer karnemelk gebruikt want de scones worden dan heel luchtig en ik heb één geklutst ei toegevoegd. Ik heb achter de ingrediënten- tussen haakjes- vermeld wat ik de laatste keer gebruikt heb.

INGREDIENTEN

225 g bloem (Patentbloem), OF zelfrijzend bakmeel. 50 g boter of margarine plus iets extra om de vormpjes in te vetten., 2 flinke theelepels bakpoeder.(beetje opgehoopt), (Als je zelfrijzend bakmeel gebruikt voeg dan maar 1 theelepel bakpoeder toe)., 25 g suiker. (30 g), Mespunt zout., 150 ml melk OF karnemelk (Karnemelk), Laatste keer 1 geklutst ei toegevoegd, maar dat is niet noodzakelijk.

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op28-11-2004
  • Engels
  •  10-20 min.

Recept afkomstig van een countryshop en tearoom in Midwolda (Gr.), Brodie genaamd.
Heb de scones daar gegeten en ze zijn echt voortreffelijk.

INGREDIENTEN

500 gram zelfrijzend bakmeel, snufje zout, zakje bakpoeder, 100 gram boter, 50 gram fijne suiker, 100 gram rozijnen, 300 ml melk, melk of ei voor glazuur.

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op18-12-2002
  • Engels
  •  20-30 min.

Teatime! Of op ieder ander moment van de dag. Verse Engelse scones. Zo gemaakt.

INGREDIENTEN

Voor 8 scones:, 200 g bloem, 1 theelepel zout, 3 theelepels bakpoeder, 45 g margarine, 100 ml melk

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op14-12-1999
  • Engels
  •  20-30 min.

Zelfgemaakte scones opgediend met boter of aardbeienjam en slagroom smaken het best direct uit de oven...

INGREDIENTEN

225 gram bloem, nog wat extra bloem (om het werkvlak te bestuiven), 3 theelepel bakpoeder (afgestreken), zout, 50 gram boter, 150 ml. karnemelk, nog wat extra karnemelk (voor het bestrijken), , *) TIP: gebruik vloeibare Blueband, dit maakt ′t kneden wat makkelijker (50 gram komt overeen met 5 eetlepels)

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op29-07-2003
  • Goedkoop en snel
  •  20-30 min.

Scones zijn Engelse baksels die worden geserveerd met een klodder jam, clotted cream (soort van dikke slagroom) en lemon curd. Het zijn geen koekjes, broodjes of cakejes; maar meer iets tussen deze drie in.

INGREDIENTEN

*450 gram zelfrijzend bakmeel, *120 gram rozijnen, *2 eieren, *120 gram boter (ongezouten), *6 eetlepels melk, *snufje zout, *vanillesuiker

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op24-04-2011
  • Engels
  •  30-60 min.

Gemaakt door Bakken met Passie in Amsterdam

INGREDIENTEN

225 gr zelfrijzend bakmeel, mespuntje zout, 30 gr bakpoeder 55 gr zachte in stukken gesneden boter, 50 gr rozijnen, 150 ml melk, 1 geklopt ei, , ,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op28-03-2005
  • Engels
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

* 350 g cakemeel, * 75 g rozijnen, * 100 g boter, * snufje zout, * 1 ei, * 1 1/2 dl karnemelk, , * (geklopte slagroom, marmelade, aardbeienconfiture),

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op16-01-2004
  • Engels
  •  0-10 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

300 g bloem, 1 zakje bakpoeder, 300 ml Karnemelk, Vanillesuiker, 1TL suiker, Handje rozijnen, 1 ei

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op06-10-2012
  • Engels
  •  20-30 min.

Eigenlijk meer een gebakje ipv een broodje

INGREDIENTEN

310 gr meel voor witbrood, 2 tl bakpoeder, 75 gr ongezouten roomboter, 45 gr fijne suiker, 2 eieren, 3 el melk, Naar keuze:, rozijnen, chocoladedruppels, walnoten

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op21-09-2005
  • Engels
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

350 gram cakemeel, 75 gram rozijnen (even weken in warm water, 100 gram (room)boter, snufje zout, 1 losgeklopt ei, 1,5 dl karnemelk

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op07-02-1999
  • Engels
  •  20-30 min.

Engels theegebak

INGREDIENTEN

50 gr. rozijnen;, 100 gr harde boter;, 25 gr. suiker;, 1 1/2 dl melk, mespunt zout;, 1 ei;, 350gr zelfrijzend bakmeel.

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op23-01-2001
  • Engels
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

350 gram cakemeel speciaal -, 50 gram blauwe Californische rozijnen -, 100 gram koude harde boter in plakken -, 1 losgeklopt ei -, 1 1/2 dl =150 ml melk -, 1 eetlepel bloem -, 125 ml slagroom -, aardbeienconfiture -, 1 eetlepel suiker, , , , , , ,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op19-10-2002
  • Amerikaans
  •  30-60 min.

Deeg is genoeg voor circa 8-10 scones

INGREDIENTEN

70 gram rozijnen, 350 gram bloem, 5,6 theelepel bakpoeder, 0,7 theelepel zout, 70 gram suiker, 70 gram margarine, 175 ml melk.

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op21-07-2011
  • Engels
  •  0-10 min.

10-14 stuks

INGREDIENTEN

300 gr zelfrijzend bakmeel, 25 gr basterdsuiker, 1 zakje vanillesuiker, 75 gr koude boter, 125 ml melk, 1 tl bakpoeder, snufje zout, handje rozijnen, 1 ei om te bestrijken, , jam (smaak naar keuze), clotted cream of slagroom

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op19-12-2010
  •  
  •  20-30 min.

Bij deze typische Engelse scones worden de aardbeienconfiture en de slagroom apart geserveerd

INGREDIENTEN

350 g cakemeel speciaal (Honig), 50 g blauwe (Californische) rozijnen, 100 g koude harde boter, in plakken, 1 ei, losgeklopt, 1? dl (=150 ml) melk, 1 eetlepel bloem, 125 ml slagroom, aardbeienconfiture, 1 eetlepel suiker,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op22-10-2005
  • Engels
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

350 gram zelfrijzend bakmeel, 1 ei, 1,5 decilter melk of karnemelk, 100 gram roomboter, 75 gram rozijnen, zout.

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op21-10-2002
  • Engels
  •  20-30 min.

Een typische engelse lekkernij voor bij de thee.

INGREDIENTEN

225g zelf-rijzend bloem, 40g fijne suiker, snufje zout, 75g boter op kamertemperatuur, 1 x grote ei, los geklopt, 5-6 eetlepels karnemelk

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op14-02-1999
  • Engels
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

250 gram zelfrijzend bakmeel 1 theelepel bakpoeder 1 mespuntje zout 1 eetlepel suiker 75 gram in blokjes gesneden boter 1 losgeklopt ei 4-5 eetlepels melk of karnemelk, , Variaties: Meng 1 eetlepel kaneel door het deeg. Voeg 1 theelepel citroensap en 2 eetlepels rozijnen aan het deeg toe. Vervang het bakmeel door volkorenmeel en 1 eetlepel geraspte kaas

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op23-05-2000
  • Internationaal
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

200 g bloem, 1 theelepel zout, 3 theelepels bakpoeder, 45 g margarine, 100 ml melk,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op16-08-2004
  • Engels
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

340 gr bloem - 80 gr suiker - 1 el bakpoeder - 1/2 teelepel zout - 6 el koude boter - 1/2 kopje krenten of rozijnen - 1 groot ei - 125 ml room - 1 teelepel geraspte sinasappelschil (optional)

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op02-03-2000
  • Internationaal
  •  20-30 min.

Kleine hartige of zoete droge cakjes voor bij de high-tea, typisch engels.

INGREDIENTEN

350 gr. cakemeel, 75 gr. rozijnen of 1 tl. mosterdpoeder en 50 gr. geraspte kaas, 100 gr. boter, snufje zout, 1 ei, 1,5 dl. karnemelk of ter variatie melk, een beetje bloem, geklopte slagroom, marmelade of vruchtenjam

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op23-11-2000
  • Engels Bijgerecht
  •  20-30 min.

Originele engelse scones en cream voor bij een hightea, ontbijt of feest

INGREDIENTEN

500 gr Bakmeel, 250gr boter, 4 ei, 250gr rozijnen, gember, kaneel, 250 suiker, 2 zakjes vanillesuiker, 1 dl cointreau,

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op29-04-2001
  • Engels
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

225 gram zelfrijzend bakmeel,50 gram rozijnen, 40 gram boter (bewaren op kamertemperatuur), 1,5 deciliter melk, 20 gram suiker, zout.

  •  Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op11-12-2003
  • Engels Nagerecht
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

300 gram zelfrijzend bakmeel* 1 ei* 1,5 deciliter melk of karnemelk* 100 gram roomboter* evt 75 gram rozijnen* zout

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op21-03-2005
  • Engels
  •  20-30 min.

Eigen variatie op het recept "scones van John".

INGREDIENTEN

Voor de scones:, 225 g zelfrijzend bakmeel, 1 tl bakpoeder, 30 g suiker, 1 zakje vanille suiker, mespunt zout, 50 gram boter, 150 ml kokosmelk, malibu, 2 handjes rozijnen (ongeveer), 1 ei, , Voor de clotted cream:, 200 ml slagroom, 200 g mascarpone, 3 el malibu

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op13-10-2012
  • Engels
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

250 gram zelfrijzend bakmeel., 25 gram witte basterdsuiker., zout., 75 gram bona bakgraag of andere boter., 1 ei., ongeveer 1 dl melk., 60 gram rozijnen.

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op20-08-1999
  • Engels
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

350 gram cakemeel - 100 gram boter - snufje zout - 1 1/2 dl. karnemelk - 75 gram rozijnen - 1 ei

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op20-12-2002
  • Engels
  •  20-30 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

225 gram zelfrijzend bakmeel, 25 gram (lichtbruine) bastardsuiker, 1,5 theelepel bakpoeder, 50 gram boter, in blokjes, 75 gram gemengd gedroogd fruit (abrikoos, dadels, rozijnen in kleine stukjes), 125 ml yoghurt, bloem om te bestuiven, snufje zout

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op07-04-2013
  • Europees
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

350 gram cakemeel of zelfrijzend bakmeel -, 100 gram boter -, snufje zout -, 1 1/2 dl karnemelk of melk -, 75 gram rozijnen -, 1 ei, ,

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op20-01-2003
  • Engels Voorgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

350 g cakemeel of zelfrijzend bakmeel, 100 g boter, snufje zout, 1,5 dl karnemelk (of melk), 75 g rozijnen, 1 ei,

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op07-01-2003
  • Nederlands
  •  10-20 min.

Lekker voor erbij

INGREDIENTEN

350 gram cakemeel of zelfrijzend bakmeel, 100 gram boter, snufje zout, 1,5 dl. karnemelk of melk, 75 gram rozijnen, 1 ei

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op04-02-2003
  • Engels
  •  20-30 min.

Probeer!

INGREDIENTEN

-250 gram bloem, -2 theelepels bakpoeder, -halve theelepel zout, -50 gram boter, -2 eetlepels suiker, -50 gram rozijnen, -125 ml melk, -150 gram mascarpone, -150 gram frambozenjam

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op06-01-2002
  •  
  •  10-20 min.

Heerlijke, luchtige, smaakvolle scones

INGREDIENTEN

, Benodigdheden:, 225 gram bloem, gezeefd in grote kom + extra bloem voor vormen van scones, 12 gram bakpoeder, 50 gram suiker, snuf zout, 70 gram roomboter (leg het gehele pakje boter één uur in de vriezer), 70 gram rozijnen, gewassen, 120 ml. melk, 60 gram zure room, ,

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op10-01-2013
  • Engels
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

* 250 gr bloem, * 1 theel bakpoeder, * 75 gr suiker, * 1 theel koekkruiden, * naar smaak zout, * 125 gr boter, * 25 gr krenten, * 25 gr rozijnen, * 1 ei, * 1 scheutje melk,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op31-08-2011
  • Engels
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

Vers sinaasappel/grapefruitsap met ijsblokjes waarin een blaadje mint zit, 2 geroosterde sneetjes casino-wit, belegd met marmelade, uit de vliesjes gesneden partjes sinaasappel en een beetje sinaasappelrasp, Bak 2 plakjes bakbacon uit met een sjalotje in ringen en een spiegelei, laat de dooier stollen. Met zout en peper., Blikje boterbonen (verwarmd) met ca.6 halve kerstomaatjes, bestrooi met verse basilicum en peper, Sterke Ceylonthee (2-3 zakjes per liter) en een kannetje volle melk, Vanilleyoghurt met cornflakes, 50 g halve aardbeien en suiker, Muffins of scones met rozijnen, met luchtig geklopte zure room, wat kaneel en een schepje appelcompote uit een pot, Halveer een grapefruit, snij de partjes los, doe terug in de schil, lepel er honing over en gratineer onder de grill.

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op20-03-2003
  • Engels
  •  0-10 min.

Lekkere muffins volgens engels recept, varieer door appel, rozijn of chocola toe te voegen

INGREDIENTEN

440 gr. zelfrijzend bakmeel, 2 el. basterd suiker, 1 theel. bakpoeder, 1 ei (een beetje geklopt), 220 ml. melk, 80 gr. gesmolten boter, eventueel om extra toe te voegen stukjes appel, rozijnen of stukjes chocola.

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op23-11-2000
  • Engels
  •  30-60 min.

Lekker voor bij de thee.

INGREDIENTEN

250 gr zelfrijzend bakmeel; snufje zout; 30 gr boter, in kleine stukjes; 80 gr basterdsuiker; 30 gr rozijnen; 1 losgeklopt ei; 1,85 dl melk; extra melk om te bestrijken

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op24-01-2002
  •  
  •  30-60 min.

Voor 2 potten

INGREDIENTEN

100 g Krenten, 100 g Blanke rozijnen, 200 g Blauwe rozijnen, 200 g Moesappelen, 50 g Blanke amandelen, 1 Sinaasappel, 100 g Citroenrasp, 100 g Bruine basterdsuiker, 1/2 tl Kaneel, 1/2 tl Nootmuskaat, 1/2 tl Gemberpoeder, 1 dl Witte port

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op10-12-1999
  • Engels
  •  > 120 min.

Theedrinken met scones met dikke room noemt men cream tea.

INGREDIENTEN

2 dl. sterke koude thee/ 225 gram zelfrijzend bakmeel/ 30 gram boter op kamertemperatuur/ 50 gram suiker/ 0,5 theelepel zout/ 100 gram sultana rozijnen.

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op05-11-2000
  • Engels
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

200 g Honig cakemeel, ? theelepel zout, 2 eetlepels suiker, 50 g boter of margarine, 1 dl melk, 2 eetlepels rozijnen, gewassen, 1 eetlepel puddingvruchten, fijngehakt, 1 ei, losgeklopt

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op23-03-2005
  • Engels
  •  20-30 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Halloween wordt steeds populairder in NL en België. Maak leuke en gekke gerechten en geef een griezelig Halloween dinertje. De beste Halloweenrecepten vind je hier »… Lees verder »

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies