281 scones recepten

John was 89 toen ik dit recept van hem kreeg, zijn moeder was kunstenares, ze beschilderde aardewerk en had dus minder tijd om in de keuken te staan. Ze bakte scones maar zonder veel "poespas", gewoon hoopjes deeg op de bakplaat. Geen deeg uitrollen dus. Het is dus een heel makkelijk recept! Je krijgt geen prachtige scones omdat je ze zelf moet vormen maar ze zijn echt lekker!
Ik heb in maart 2011 deze scones weer gemaakt maar nu heb ik het beslag eens in een muffinvorm gedaan, het was weer eens wat anders. volgende keer maak ik ze weer eens op de bakplaat want die "rustieke" scones vinden mijn kinderen het leukst. Foto`s van de laatste scones staan erbij. Het recept blijft hetzelfde. Wel heb ik dit keer karnemelk gebruikt want de scones worden dan heel luchtig en ik heb één geklutst ei toegevoegd. Ik heb achter de ingrediënten- tussen haakjes- vermeld wat ik de laatste keer gebruikt heb.

INGREDIENTEN

225 g bloem (Patentbloem), OF zelfrijzend bakmeel. 50 g boter of margarine plus iets extra om de vormpjes in te vetten., 2 flinke theelepels bakpoeder.(beetje opgehoopt), (Als je zelfrijzend bakmeel gebruikt voeg dan maar 1 theelepel bakpoeder toe)., 25 g suiker. (30 g), Mespunt zout., 150 ml melk OF karnemelk (Karnemelk), Laatste keer 1 geklutst ei toegevoegd, maar dat is niet noodzakelijk.

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op28-11-2004
  • Engels
  •  10-20 min.

Laatst gebruikt voor een high tea. Het clotted cream recept kreeg ik van een vriendin. Deze combinatie smaakt hemels.

INGREDIENTEN

SCONES (12 stuks):, - 250 gram zelfrijzend bakmeel;, - 4 th. bakpoeder;, - 65 gram koude boter, in blokjes;, - 65 gram witte basterdsuiker;, - mespunt zout;, - 125 ml. melk + extra om mee te bestrijken;, - bloem om het werkblad mee te bestuiven, , LEMON CURD (1 POT), - 2 (onbespoten) citroenen;, - 2 kleine eieren;, - 1 eierdooier;, - 125 gram kristalsuiker;, - 75 gram (ongezouten) roomboter., , CLOTTED CREAM:, - 125 ml. slagroom;, - 250 gram mascarpone;, - 3 zakjes vanillesuiker.

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op17-02-2013
  • Engels
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

300 gram zelfrijzend bakmeel, 2.5 tl bakpoeder, 0.5 tl zout, 50 gram boter of margarine, 1 zakje vanillesuiker, 2 el suiker, 3/4 dl melk, 1 ei, bekertje slagroom, diverse smaken jam, half bakje mascarpone (eventueel)

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op14-10-2009
  • Engels
  •  30-60 min.

Recept afkomstig van een countryshop en tearoom in Midwolda (Gr.), Brodie genaamd.
Heb de scones daar gegeten en ze zijn echt voortreffelijk.

INGREDIENTEN

500 gram zelfrijzend bakmeel, snufje zout, zakje bakpoeder, 100 gram boter, 50 gram fijne suiker, 100 gram rozijnen, 300 ml melk, melk of ei voor glazuur.

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op18-12-2002
  • Engels
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

55 g ongezouten boter, 225 g zelfrijzend bakmeel, 1.5 eetlepel lichtbruine basterdsuiker, 150 ml melk, 1 eidooier, geklopt

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op04-08-2011
  •  …
  •  20-30 min.

Teatime! Of op ieder ander moment van de dag. Verse Engelse scones. Zo gemaakt.

INGREDIENTEN

Voor 8 scones:, 200 g bloem, 1 theelepel zout, 3 theelepels bakpoeder, 45 g margarine, 100 ml melk

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op14-12-1999
  • Engels
  •  20-30 min.

Warme scones, geserveerd met mascarpone en zelfgemaakte kiwi-jam.

INGREDIENTEN

Voor circa 8 scones., , 225 gram zelfrijzend bakmeel, Zout, 1 theelepel bakpoeder, 40 gram boter of margarine, in stukjes, 1 ei, losgeklopt, Circa 1 ? dl melk, Mascarpone of creme fraiche.

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op05-12-2003
  • Engels
  •  30-60 min.

Typisch Engels

INGREDIENTEN

200g zelfrijzend bakmeel, Klein beetje zout, 50g roomboter, 150 ml karnemelk, 1 losgeklopt ei om de scones te mee te bestrijken

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op30-10-2010
  • Engels
  •  20-30 min.

Mogen niet ontbreken bij de high tea of bij de brunch.

INGREDIENTEN

Sco­nes, Bron:Allerhande 3 2010, SPECIFICATIES, lunch, 12 stuks, 15 min, wachten 15 min, goed vooraf te bereiden, kindvriendelijk, INGREDIËNTEN, 250 g zelfrijzend bakmeel, gezeefd, 4 tl bakpoeder, 65 g koude boter, in blokjes +, 65 g witte basterdsuiker, 125 ml melk + extra om de scones mee te bestrijken, bloem om werkblad mee te bestuiven

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op20-03-2013
  •  …
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

225gr bloem* 1tl bakpoeder* 1 snufje zout* 60 gr boter* 1 tl suiker* 125 ml melk* 1 eierdooier* 2 el melk*

  •  …
  •  120 min. <
  • Geplaatst op05-11-2003
  •  …
  •  120 min. <

Engelse broodgebakjes met jam en mascarpone slagroom. Recept voor ongeveer 16 kleine scones

INGREDIENTEN

*300 gram zelfrijzend bakmeel *2.5 tl bakpoeder *0.5 tl zout *50 gram boter of margarine *1 zakje vanillesuiker *2 el suiker *3/4 dl melk *1 ei* 1/2 bekertje slagroom *potje frambozenjam * half bakje mascarpone

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op20-12-2005
  • Engels
  •  30-60 min.

Zelfgemaakte scones opgediend met boter of aardbeienjam en slagroom smaken het best direct uit de oven...

INGREDIENTEN

225 gram bloem, nog wat extra bloem (om het werkvlak te bestuiven), 3 theelepel bakpoeder (afgestreken), zout, 50 gram boter, 150 ml. karnemelk, nog wat extra karnemelk (voor het bestrijken), , *) TIP: gebruik vloeibare Blueband, dit maakt ′t kneden wat makkelijker (50 gram komt overeen met 5 eetlepels)

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op29-07-2003
  • Goedkoop en snel
  •  20-30 min.

Scones,voornamelijk als onderdeel van een High Tea.

INGREDIENTEN

240 gram bloem, 2 puddinglepels bakpoeder, snufje zout, 70 gram boter, 150 ml. melk, 1 geslagen ei

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op20-01-2002
  • Amerikaans Bijgerecht
  •  20-30 min.


HEERLIJKE BROODACHTIGE CAKEJES DIE MET BOTER, (ZELFGEMAAKTE) JAM EN STIJFGEKLOPTE ROOM GEGETEN KUNNEN WORDEN

INGREDIENTEN

100 gr zelfrijzend bakmeel1/2 theelepel bakpoederzout1 theelepel suiker40 gr boter1/2 ei3 eetlepels karnemelk

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op14-02-2005
  • Engels
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

- 2 koppen zelfrijzend bakmeel, - een snufje zout, - 30 gr boter (klein gesneden), - 1? dl melk, - 1? dl water,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op19-11-1998
  • Engels
  •  20-30 min.

Eigenlijk meer een gebakje ipv een broodje

INGREDIENTEN

310 gr meel voor witbrood, 2 tl bakpoeder, 75 gr ongezouten roomboter, 45 gr fijne suiker, 2 eieren, 3 el melk, Naar keuze:, rozijnen, chocoladedruppels, walnoten

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op21-09-2005
  • Engels
  •  60-120 min.

Een typisch engels recept voor heerlijke scones. Dit is het recept voor gewone scones

INGREDIENTEN

2 koppen zelfrijzend bakmeel, snufje zout (zie 'let op'), 30 g kleingesneden boter, 1,25 dl melk, 1,25 dl water.

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op12-03-2004
  • Engels
  •  30-60 min.

In Engeland is een teaparty zonder scones niet compleet. Scones worden bij voorkeur vers gebakken en warm gegeten. Ze worden opengebroken(gesneden) en daarop roomboter en van een laagje 'clotted cream' en jam voorzien. Gebruik in plaats van de hier nauwelijks verkrijgbare 'clotted cream' met wat suiker lobbig geslagen slagroom, of creme fraiche waar wat poedersuiker door is geroerd.

INGREDIENTEN

225 gram zelfrijzend bakmeel, 1 theelepel bakpoeder, mespunt zout, 1,5 dl melk, 50 gram suiker, 50 gram boter of margarine

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op07-12-2001
  • Engels
  •  0-10 min.

Scones zijn Engelse baksels die worden geserveerd met een klodder jam, clotted cream (soort van dikke slagroom) en lemon curd. Het zijn geen koekjes, broodjes of cakejes; maar meer iets tussen deze drie in.

INGREDIENTEN

*450 gram zelfrijzend bakmeel, *120 gram rozijnen, *2 eieren, *120 gram boter (ongezouten), *6 eetlepels melk, *snufje zout, *vanillesuiker

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op24-04-2011
  • Engels
  •  30-60 min.

Theegebak, maar ook erg lekker bij een uitgebreide lunch

INGREDIENTEN

250 gr. zelfrijzend bakmeel, 21/2 theel. bakpoeder, 1/2 theel. zout, 50 gr. boter of margarine, 1 zakje vanillesuiker, 2 eetl. suiker, 3/4 dl melk, 1/2 bekertje slagroom 125 ml, 1/2 pot frambozenjam,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op25-04-2000
  • Engels
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

3 koppen zelfrijzend bakmeel., 1/2 kop suiker., 13/4 theelepel zout., 3/4 kop boter of margarine., 1 ei., 1 kop karnemelk of gewone melk.

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op16-11-2003
  • Schots
  •  20-30 min.

Jong geleerd is oud gedaan.....

INGREDIENTEN

225 gr. bloem, 1 tl.bakpoeder,1 snufje zout, 60 gr. boter, 1 tl. suiker, 125 ml. melk, 1 eierdooier, 2 el. melk

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op02-05-2005
  • Internationaal
  •  10-20 min.

Gemaakt door Bakken met Passie in Amsterdam

INGREDIENTEN

225 gr zelfrijzend bakmeel, mespuntje zout, 30 gr bakpoeder 55 gr zachte in stukken gesneden boter, 50 gr rozijnen, 150 ml melk, 1 geklopt ei

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op28-03-2005
  • Engels
  •  30-60 min.

Theegebak 8 stuks

INGREDIENTEN

, 250 gr zelfrijzend bakmeel, 2 1/2 tl bakpoeder, 1/2 tl zout, 50 gr boter of margarine, 1 zakje vanillesuiker, 2 eetlepels suiker, 3/4 dl melk, 1 ei, 125 ml slagroom, frambozenjam

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op15-10-2000
  • Engels
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

250 g zelfrijzend bakmeel, 2 1/2 theelepel bakpoeder, 1/2 theelepel zout, 50 g boter of margarine, 1 zakje vanillesuiker, 2 eetlepels suiker, 3/4 dl melk, 1 ei, 1/2 bekertje slagroom (a 125 ml), 1/2 pot frambozenjam, bakpapier, uitsteekvorm of glas van ca. 6 cm doorsnede

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op03-07-2006
  • Engels
  •  30-60 min.

Een typische engelse lekkernij voor bij de thee.

INGREDIENTEN

225g zelf-rijzend bloem, 40g fijne suiker, snufje zout, 75g boter op kamertemperatuur, 1 x grote ei, los geklopt, 5-6 eetlepels karnemelk

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op14-02-1999
  • Engels
  •  10-20 min.

Schotse (warme)specialiteit voor het thee-uur

INGREDIENTEN

-500 g zelfrijzend bakmeel, -2 el keukenstroop, -snufje zout, -2,5 dl karnemelk of melk, -75 g suiker, -2 eieren

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op08-01-2004
  • Schots
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

350 gram zelfrijzend bakmeel, 1 ei, 1,5 decilter melk of karnemelk, 100 gram roomboter, 75 gram rozijnen, zout.

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op21-10-2002
  • Engels
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

300 gram bloem, 2 theelepels bakpoeder, 50 gram suiker, snufje zout, 85 gram koude boter (in klontjes), 1 ei, 1 eidooier, 1,2 dl volle melk, 1 eiwit

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op04-01-2010
  • Engels
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

* 350 g cakemeel, * 75 g rozijnen, * 100 g boter, * snufje zout, * 1 ei, * 1 1/2 dl karnemelk, , * (geklopte slagroom, marmelade, aardbeienconfiture)

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op16-01-2004
  • Engels
  •  0-10 min.

Scones met dikke room en jam.

INGREDIENTEN

60 g Bleu Band, 250 g zelfrijzend bakmeel, 2 el suiker, zout, 2 eieren, 1 dl kwark

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op28-09-2000
  • Engels
  •  30-60 min.

P.p. 430 Kcal

INGREDIENTEN

150 ml melk, 125 ml zure room, 100 gr jam, 225 gr zelfrijzend bakmeel, 50 gr boter, bloem, zout.

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op15-10-1999
  • Engels
  •  10-20 min.

Naturel en krentenscones

INGREDIENTEN

500 gr. bloem, 1 zakje bakpoeder, 50 gr. koude boter of margarine, 50 gr. fijne tafelsuiker, 2 1/2 dl. zure room (of kwark), 2 eieren, 50 gr. krenten, 1/2 pot abrikozenjam, 1/2 pot frambozenjam, 250 gr. mascarpone(italiaanse roomkaas).

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op02-02-2001
  •  …
  •  20-30 min.

Een feestelijk ontbijtcakje

INGREDIENTEN

Voor 10 stuks, 200 gr. bloem, 2 tl bakpoeder, 1 1/2 dl zure room, snufje zout

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op04-12-2005
  • Engels
  •  10-20 min.

Lekker en leuk tussendoortje

INGREDIENTEN

* 350 gr zelfrijzend bakmeel * 1 tl zout * 50 gr suiker * 150 gr (room)boter * 2 zakjes bakpoeder * 2 dl melk

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op18-07-2001
  • Engels
  •  10-20 min.

Kleine ronde koekjes met rozijnen. Een lekker tussendoortje.

INGREDIENTEN

250 gram bloem, 1 theel bakpoeder, 30 gram suiker, 60gram boter, 1 mespunt zout, melk, 60 gram krenten, 30 gram sukade[hoeft niet].

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op10-08-2005
  • Engels
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

Voor 12 stuks: 240 g zelfrijzend bakmeel, 1 theel. bakpoeder, snufje zout, fijngeraspte citroenschil, 90 g boter, 60 g suiker, 1 ei en 1,5 dl melk

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op14-01-2002
  • Engels
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

, ? 250 g zelfrijzend bakmeel, ? 2 1/2 theelepel bakpoeder, ? 1/2 theelepel zout, ? 50 g boter of margarine, ? 1 zakje vanillesuiker, ? 2 eetlepels suiker, ? 3/4 dl melk, ? 1 ei, ? 1/2 bekertje slagroom (` 125 ml), ? 1/2 pot frambozenjam

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op26-10-2001
  • Engels
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

230 gram zelfrijzend bakmeel, snufje zout, 60 gram boter - gekoeld en snijd in kleine stukjes (of u kunt raspen als je wilt), 30 gram poedersuiker, 1,5 dl melk

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op14-10-2011
  • Engels
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

350 gram cakemeel, 75 gram rozijnen (even weken in warm water, 100 gram (room)boter, snufje zout, 1 losgeklopt ei, 1,5 dl karnemelk

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op07-02-1999
  • Engels
  •  20-30 min.
Meest bekeken

Wok je koelkast leeg wordt mogelijk gemaakt door Go-Tan

Wok je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Suggesties kookboeken
Suggesties kookgroepen

Op de speciale wokjekoelkastleeg pagina zie je hoe je eenvoudig je koelkast leeg kan wokken. Geef op wat je nog hebt liggen en zoek daar recepten bij. Wokken doe je met Go-Tan!… Doe mee »

We gaan dit jaar lekker naar buiten! Met voorjaarsgerechten van Ramon Beuk en wijnadvies van sommelier Jan-Willem van der Hek. Kijk op www.lidl.nl voor het uitgebreide assortiment. … Doe mee »

Advertisement
Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies